παρακαλώ περιμένετε...
 • Παραδείγματα χρήσης της Ωριαίας Αστρολογίας
  Stargazer @ 30.03.2011 03:58
  Nat28, πρώτα εξασφαλίζουμε ότι μας χρειάζεται οπωσδήποτε να έχουμε δύο διαφορετικούς πλανήτες. Π.χ. ρωτάω εγώ για το πώς τα πάει ο γιος μου με τις σπουδές του. "Εγώ" δεν χρειάζομαι στο ερώτημα. Επομένως, τον κυβερνήτη του ωροσκόπου μπορώ να τον δώσω οπουδήποτε θέλω.
  Αν μου χρειάζεται οπωσδήποτε να έχω δύο διαφορετικούς πλανήτες, μπορώ να χρησιμοποιήσω, αν γίνεται, τον φυσικό κυβερνήτη του ενός θέματος.Π.χ. έγγραφα=Ερμής, ανώτερες σπουδές=Δίας, Άρης=διαζύγιο κλπ. Αν το πρόβλημα είναι με τον κυβερνήτη του ωροσκόπου, τότε μπορώ να κρατήσω για τον ερωτώντα τη Σελήνη και να δώσω τον πλανήτη στον άλλον οίκο.
  Αν υπάρχει πλανήτης σε έναν από τους δύο οίκους που βρίσκεται σε πολύ στενή σύνοδο με την ακμή, τότε μπορώ να κρατήσω αυτόν για τα θέματα του οίκου αυτού.
  Επίσης, μπορώ να αναζητήσω τον almuten, τον επικυρίαρχο, που κάποιες φορές δεν είναι και ο κυβερνήτης του ζωδίου αυτού. Π.χ. έχω ακμή του οίκου που με ενδιαφέρει στις 6 πρώτες μοίρες του Ζυγού. Βλέπω στον πίνακα του Πτολεμαίου ότι εκεί ο Κρόνος είναι σε έξαρση βεβαίως, αλλά βρίσκεται και στην τριπλότητά του (σε ημερήσιο χάρτη) και στα όριά του. Άρα, ο Κρόνος εκεί έχει μεγαλύτερη "δύναμη" από την Αφροδίτη. Δίνω στον οίκο αυτόν τον Κρόνο και την Αφροδίτη αλλού.
 • Παραδείγματα χρήσης της Ωριαίας Αστρολογίας
  Stargazer @ 28.03.2011 19:09
  Nat28, ωραίο το παράδειγμά σου, γιατι δείχνει ακριβώς πως στη συγκεκριμένη περίπτωση ο ανάδρομος πλανήτης δεν μας "χαλάει" καθόλου, αντιθέτως είναι το ζητούμενο. Σε αυτή την περίπτωση κοιτάμε πρώτον αν πράγματι θα γίνει η σύνοδος του ανάδρομου Ερμή με τον Δία και κυρίως αν ο Ερμής γυρίζοντας να βρει τον Δία, σχηματίσει πρώτα κάποιες άλλες όψεις, που μπορεί να φέρουν εμπόδια.
 • ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ - ΥΔΡΟΧΟΟΣ
  Starfemina @ 24.03.2011 23:03
  Η Αφροδίτη είναι ο πλανήτης που δείχνει τι είναι αυτό που μας έλκει, πως συνάπτουμε σχέσεις, τι θεωρούμε όμορφο και ποθητό με αποτέλεσμα να θέλουμε να το αποκτήσουμε, καθώς και την σχέση μας με τα χρήματα.
  Ο Ουρανός είναι ο πλανήτης που δεν δέχεται περιορισμούς και έχει απρόβλεπτες και εκρηκτικές αντιδράσεις και εκφράζει την παρόρμηση μας για ελευθερία και αλλαγή.
  Τα πιθανά ενδεχόμενα μιας τέτοιας διέλευσης είναι τα εξής: Είτε  νιώθουμε κάπως αποκομένοι από τα συναισθήματα μας με αποτέλεσμα η συμπεριφορά μας στις σχέσεις που συνάπτουμε να είναι πιο απρόσωπη και ψυχρή, είτε να μας έλκουν οι μη συμβατικές σχέσεις ή άτομα που θεωρούνται εκκεντρικά. Σε μια τέτοια διέλευση, μας δημιουργείται η ανάγκη για συνεχή αλλαγή αλλά και πειραματισμό (ίσως και επιθυμία για πράγματα που δεν είχαμε τολμήσει ποτέ ως τώρα) και μια επίσης έντονη ανάγκη για ελευθερία και αποδέσμευση από καταστάσεις που νιώθουμε ότι δεν προχωράνε. Γι' αυτό το λόγο, δεχόμαστε πολύ δύσκολα τους περιορισμούς και τα όρια που μας επιβάλλουν οι γύρω μας και είναι πολύ πιθανό να αντιδράσουμε πολύ έντονα σε κάτι τέτοιο. Οι καινούριες και απρόβλεπτες γνωριμίες είναι επίσης ένα πιθανό ενδεχόμενο αλλά συνήθως ο Ουρανός δημιουργεί μεγάλη έξαψη στην αρχή και στην πορεία όλο αυτό λήγει το ίδιο απότομα όσο ξεκίνησε.
 • ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ - ΚΡΙΟΣ
  Starfemina @ 24.03.2011 22:20
  Kαλησπέρα! Οι τομείς που επηρεάζονται στις διελεύσεις είναι οι οίκοι που κυβερνούν στο  χάρτη σου οι συγκεκριμένοι πλανήτες που δέχονται την επιρροή. Στην περίπτωση σου, ο Ήλιος κυβερνα τον ωροσκόπο σου/1ο οίκο άρα θα ενεργοποιηθούν θέματα που αφορούν την επίδραση που έχεις στους γύρω σου και στον περιβάλλον σου, την ζωτικότητα σου και πρωτοβουλίες που έχεις σκοπό να αναλάβεις αυτό το διάστημα. Αντίστοιχα, η Αφροδίτη κυβερνα τον 10ο οίκο (δηλαδή θέματα καριέρας, κοινωνικής καταξίωσης στάση απέναντι σε πρόσωπα εξουσίας) και επίσης τον 3ο οίκο που σχετίζεται με την πληροφόρηση, τη γνώση και τη λογική σκέψη. Το πως θα επηρεαστούν αυτοί οι τομείς και με ποιό τρόπο εξαρτάται από την φύση του κάθε πλανήτη, αλλά και από τις όψεις που σχηματίζουν αυτή την περίοδο οι γενέθλιοι πλανήτες σου.
 • ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ - ΖΥΓΟΣ
  Starfemina @ 24.03.2011 21:09
  Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας και πανικού για τον ανάδρομο Ερμή. Απλώς χρειάζεται λίγο περισσότερη προσοχή σε κάποιες κινήσεις. Για περισσότερες πληροφορίες ακολούθησε το link http://www.stardome.gr/library/faq.html και διάβασε τη δεύτερη ερώτηση από την αρχή.
 • ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ - ΥΔΡΟΧΟΟΣ
  Starface @ 24.03.2011 15:45
  tessy1969, η αξία του solar return chart βρίσκεται αν κατανοήσουμε πώς σχηματίζεται. Δεδομένου λοιπόν ότι αποτελεί την αποτύπωση μίας στιγμής όπου ο Ήλιος μας έχει ακριβώς την ίδια θέση όπως όταν γεννηθήκαμε, μας ενδιαφέρει να δούμε τι σημαίνει αυτή η "φωτογραφία" για όλα την υπόλοιπη χρονιά. Οι εξωκρόνιοι πλανήτες, οι όψεις τους με το γενέθλιο και οι διελεύσεις είναι λίγο πολύ γνωστές και αφορούν μεγάλο μέρος της χρονιάς, κι επομένως δεν χρειαζόταν να κάνουμε το solar return chart για να τις δούμε. Αυτό που έχει σημασία με το χάρτη της ηλιακής επιστροφής είναι οι εσωτερικοί πλανήτες, από τον Ήλιο μέχρι και τον Κρόνο καθώς και οι γωνίες, αφού πάνω στις ακμές των οίκων 1-4-7-10 οι πλανήτες έχουν εμφανή δράση στη ζωή μας. Οι αλλαγές που έχουν γίνει στη θέση τους και τις όψεις τους θα σου πουν πολλά για την χρονιά που αφορούν! 
 • ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ - ΖΥΓΟΣ
  Starface @ 23.03.2011 20:51
  popitsa292, σύμφωνα με τα νέα δεδομένα, έχεις αναχαιτισμένο το ζώδιο των ιχθύων στο 2ο οίκο (άρα ο Ποσειδώνας σου, η δοτικότητά σου, η συμπόνοια σου για τους άλλους θα ψάχνει τρόπους έκφρασης) και το ζώδιο της παρθένου στον 8ο (ο Ερμής θα εκφράζεται από τον 5ο και 6ο που είναι οι Δίδυμοι). Επίσης, έχεις αναχαιτισμένη τη Σελήνη σου στον 2ο οίκο και τον Άρη σου στον 8ο οίκο, με αποτέλεσμα από τη μία η συναισθηματική σου έκφραση και τα ένστικτά σου και από την άλλη ο δυναμισμός και η διεκδικητικότητά σου, να αποτελούν στοιχεία του χαρακτήρα σου που θα τελούν υπό μεγάλη αυτοσυγκράτηση και θα αρχίσουν αργά αργά να εκφράζονται. Αυτό δεν συνιστά κάτι κακό, απλά μιλάμε για διαφορετικούς ρυθμούς έκφρασης. 
  Τώρα, αναφορικά με τον 5ο και 6ο που είναι στους Διδύμους και τον 10ο και 11ο που είναι στον Τοξότη, δεν σημαίνει ότι οι υποθέσεις των οίκων αυτών αναμειγνύονται μεταξύ τους, αλλά μάλλον ότι έχεις την τάση να τα αντιμετωπίζεις εσύ με παρόμοιο τρόπο. 
 • ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ - ΚΡΙΟΣ
  Stargazer @ 23.03.2011 20:50
  cheyenne, πολλοί οίκοι και πλανήτες θα μπορούσαν να έχουν σχέση με καριέρα. Ο 9ος, ως ο οίκος των σπουδών, ναι, έχει αν θέλεις σχέση με καριέρα. Όπως έχει και ο δεύτερος π.χ. Αλλά στην ωριαία πρέπει να διαλέξουμε έναν οίκο, γιατί μας ενδιαφέρει μία συγκεκριμένη δουλειά. Θα πρέπει να βρούμε δηλαδή έναν πλανήτη που να συμβολίζει τη δουλειά. Αν δώσουμε στη δουλειά δυο-τρεις πλανήτες, δεν θα βγάλουμε άκρη.
  Θα εξαρτηθεί από το ερώτημα αν θα πρέπει να εξετάσουμε κι άλλους οίκους, όχι όμως για τη δουλειά αυτή καθεαυτήν, αλλά για σχετικά με αυτήν πράγματα. Π.χ. τον 11ο, ως τα χρήματα της δουλειάς.
  Το θέμα του 5ου ή 7ου δεν έχει να κάνει με το ότι το άτομο που μας ενδιαφέρει παίρνει δύο οίκους. Απλά, επειδή υπάρχει διχογνωμία στην αστρολογική κοινότητα ως προς το ποιος είναι ο καταλληλος οίκος για μία σχέση που δεν είναι γάμος, πρότεινα στο άρθρο να εξετάζονται και οι δύο, με σκοπό όμως να βρεθεί ποιος είναι ο κατάλληλος, ποιος δηλαδή περιγράφει καλύτερα αυτό που συμβαίνει. Αν τον βρούμε μένουμε σε εκείνον, δεν ασχολούμαστε και με τους δύο.
  Οι εξωκρόνιοι μπορούν να μπουν στο παιχνίδι, αλλά κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες, π.χ. όταν είναι πάνω στην ακμή του οίκου που μας ενδιαφέρει. Κάποιοι βέβαια χρησιμοποιούν και τις όψεις τους. Θα συμβούλευα φειδώ γενικότερα.
  Δεν είμαι σίγουρος ότι κατάλαβα ακριβώς τι με ρωτάς με το παράδειγμά σου, αλλά γιατί μπλέκεις τον Άρη; Δεν είναι ούτε κυβερνήτης 5ου ούτε 7ου. Λόγω αμοιβαίας υποδοχής με Δία; Ψάχνεις για τρίτο πρόσωπο; Πρωτα δες αν ο 5ος είναι ο κατάλληλος οίκος και μετά ψάξε τα υπόλοιπα. Ο Ήλιος ας πούμε, μόλις μπήκε στον Κριό. Είτε Δία πάρουμε είτε Κρονο, έχουμε ένα θέμα, γιατί εσύ (ήλιος) άλλαξες πρόσφατα στάση για το άτομο αυτό. Είτε έφυγες από το ζώδιο του Δία (5ος) είτε μπήκες στο ζώδιο πτώσης του Κρόνου (7ος). 
 • ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ - ΥΔΡΟΧΟΟΣ
  Starface @ 23.03.2011 19:46
  tessy1969, καταρχήν οι μοίρες που δίνεις ανοχή στο χάρτη της Ηλιακής Επιστροφής αλλάζουν και για σύνοδο, αντίθεση, τρίγωνο, τετράγωνο δίνεις 5-6 μοίρες, για εξάγωνο 3, και για τις υπόλοιπες 1 μοίρα. Στη συνέχεια, αυτό που κοιτάς είναι: 
  1. αλλαγές στα στοιχεία (γη, φωτιά, νερό, αέρας) για να δεις αν υπάρχει περισσότερο βάρος σε κάποιο άλλο στοιχείο σε σχέση με το γενέθλιο 
  2. αλλαγές στις ποιότητες (παρορμητικά, σταθερά, μεταβλητά) 
  3. αλλαγές στα ημισφαίρια (βόρειο-νότιο, ανατολικό-δυτικό)
  4. αλλαγή στον οίκο ή τους οίκους που δίνεται έμφαση 
  5. τον οίκο που είναι ο Ήλιος 
  6. τα ζώδια που βρίσκονται στους γωνιακούς οίκους (1-4-7-10)
  7. σημαντικές όψεις ή σχηματισμοί 
   
  Αυτά για αρχή...
 • ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ - ΙΧΘΥΕΣ
  Starface @ 23.03.2011 19:35
  SophiaT21r, μπορείς να βρεις από τη βιβλιοθήκη και γενικά από βιβλία και άρθρα τι σημαίνουν οι όψεις που γίνονται σε μία συναστρία, σε ποια θέματα θα επικεντρωθεί το ζευγάρι, ποια θα είναι τα δυνατά και ποια τα τρωτά του σημεία. 
  Αυτό όμως που δεν μπορούν να στο πουν τα βιβλία ούτε ο αστρολόγος σου είναι αν αυτά τα σημεία είναι ικανά να σας κρατήσουν μαζί για πολύ, για λίγο ή να σας χωρίσουν. Είναι θέμα θέλησης και απόφασης του καθενός μας, και όπως λες κι εσύ, έχω δει πολλά ζευγάρια με όλο το σύμπαν εναντίον τους και όμως να είναι αποφασισμένοι να μείνουν μαζί και να ξεπεράσουν τα προβλήματά τους, και άλλα ζευγάρια που έχουν πολλές αρμονικές όψεις μεταξύ τους και να ταιριάζουν φοβερά, αλλά να χωρίζουν από την ανία και τη στασιμότητα. 
  Οπότε, μην θεωρήσεις ότι μία δύσκολη όψη είναι πάντα κάτι αρνητικό, γιατί μπορεί να είναι και η πρόκληση που κρατάει μαζί το ζευγάρι. 
  Τα άρθρα που υπάρχουν στη Βιβλιοθήκη του Stardome είναι κάτι παραπάνω από βοηθητικά για να μπεις στα άδυτα της συναστρίας και αξίζουν και μία δεύτερη ανάγνωση. 

έχουν γενέθλια 228 μέλη.

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

 • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

 • loading...
 • loading...