παρακαλώ περιμένετε...
 • ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ - ΚΑΡΚΙΝΟΣ
  Stardome* @ 10.12.2010 15:02
  chara1207, μήπως αυτός ο διαγωνισμός περιλαμβάνει και κάποιου είδους φοίτηση/μεταπτυχιακό/διδακτορικό; Γενικά η αίσθηση που αφήνει ο χάρτης σου είναι πως πρόκειται για μια ευκαιρία που σχετίζεται (άμεσα ή έμμεσα) με ό,τι έχεις σπουδάσει, σαν ένα επόμενο σκαλοπάτι...
  Τέλος πάντων, τα πράγματα έχουν ως εξής.
  Κρόνος τετράγωνο με τον Ήλιο σου: πιέζεσαι να γίνεις πιο ρεαλίστρια, να αυτονομηθείς, να πατήσεις σίγουρα στα πόδια σου. Αυτό σου δημιουργεί φοβίες και ανασφάλειες. Αυτές είναι που μπορεί και να σε σαμποτάρουν στην προσπάθεια σου αν τις αφήσεις να παίζουν μόνες τους μπάλα με το μυαλό σου.
  Πλούτωνας στην ακμή του 6ου οίκου σου: ναι, έρχεται άμεσα στο προσκήνιο ριζική αλλαγή της επαγγελματικής σου ρουτίνας. Ναι, θα μπορούσε αυτή να συνδέεται και με πιθανή επιτυχία σου στο διαγωνισμό. Πρόσεξε όμως, η προσαρμογή σου στις νέες συνθήκες μόνο εύκολη δεν θα είναι. Θα πρέπει να εγκαταλείψεις πίσω ένα πολύ σημαντικό κομμάτι του εαυτού σου (μια σημαντική σχέση ή φιλία ίσως).
  Ενεργοποιούνται επιπροσθέτως οι εκλείψεις που γίνονταν όλη τη χρονιά στον 6ο οίκο σου. Ναι, αυτές μιλάνε για ευκαιρίες και ρίσκα που πρέπει να πάρεις.
  Συνεπώς: το momentum είναι καλό. Οι φοβίες σου (φόβος των ευθυνών; φόβος όλα θα στραβώσουν; φόβος ότι δεν αξίζεις μπορούν κυριολεκτικά να σε διαλύσουν - αυτό είναι το πεδίο που πρέπει να δώσεις τις μεγαλύτερες μάχες με τον εαυτό σου.
  Εύχομαι πραγματικά καλή επιτυχία!
 • ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ - ΙΧΘΥΕΣ
  Stardome* @ 10.12.2010 14:37
  Κοίτα τώρα. Είναι ανάδρομος Ερμής στον 7ο σου (σχέσεις) και έχεις και ωροσκόπο Δίδυμο. Αν μη τι άλλο θα πρέπει να περιμένεις πως θα αντιμετωπίσεις άλλα πράγματα από αυτά που περιμένεις. Από εκεί και πέρα καμία πλανητική διέλευση δεν πρέπει να εμποδίζει μια ειλημμένη απόφαση (προσωπική μου άποψη αυτή).
 • ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ - ΛΕΩΝ
  Stardome* @ 10.12.2010 14:31
  Προεκλογικές υποσχέσεις ζητάτε;
  Την άλλη φορά να έχετε σωστά καταχωρημένα τα στοιχεία σας στο σύστημα για να απαντήσω επί του χάρτη σας.
 • ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ - ΛΕΩΝ
  Stardome* @ 10.12.2010 14:30
  Όλοι έχουμε έναν Ερμή στο χάρτη μας! Δεν έχουμε 3-4 για να παίζουμε μπάλα. Οι οίκοι που έχουμε Δίδυμο και Παρθένο επηρεάζονται από τον οίκο που βρίσκεται ο Ερμής μας. Οι οίκοι και τα ζώδια ΔΕΝ είναι πλανήτες.
 • ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ - ΚΡΙΟΣ
  Stardome* @ 10.12.2010 14:27
  filis29, αν στοιχεία που έχετε δώσει είναι σωστά, έχετε Αφροδίτη στον Ταύρο και στον 6ο οίκο σας.
 • ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ - ΖΥΓΟΣ
  Stargazer @ 09.12.2010 22:06
  hil_ena, αναφέρεσαι στη via combusta, δηλαδή στο διάστημα μεταξύ 15ο Ζυγού και 15ο Σκορπιού, αλλά αυτό το διάστημα δεν φαίνεται να επηρεάζει κανέναν άλλον πλανήτη πέρα από τη Σελήνη.
 • ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ - ΠΑΡΘΕΝΟΣ
  Stargazer @ 09.12.2010 21:55
  Οι κυβερνήτες των ζωδίων, έτσι όπως μας δόθηκαν από την παραδοσιακή αστρολογία είναι ένα πολύ "κλειστό" σύστημα, που δύσκολα σπάει, γιατί είναι βασισμένο σε μία λογική. Οποιαδήποτε μεταβολή αποπειραθείς να κάνεις, καταρρέει ολόκληρο το σύστημα και γι' αυτό θα πρέπει να δημιουργηθεί ένα νέο στη θεση του.  Η λογική των κυβερνητών έχει ως εξής: Στα φώτα (Ήλιος, Σελήνη) δόθηκαν τα δύο ζώδια του καλοκαιριού, όπου δηλαδή υπάρχει περισσότερο φως. Καρκίνος και Λέων. Από κει και πέρα, ξεκινώντας από τον πλανήτη που είναι πιο κοντά στον Ήλιο (Ερμής) και καταλήγοντας στον πιο μακρινό (Κρόνος), κάθε πλανήτης "παίρνει" από δύο ζώδια, εκατέρωθεν των φώτων. Ο Ερμής, δηλαδή, παίρνει τους Διδύμους, το ζώδιο αμέσως πριν από τον Καρκίνο και την Παρθένο,  το ζώδιο αμέσως μετά τον Λέοντα. Στη συνέχεια, η Αφροδίτη παίρνει τον Ταύρο, το ζώδιο αμέσως πριν από τους Διδύμους και τον Ζυγό, το ζώδιο αμέσως μετά την Παρθένο κ.ο.κ.
  Όταν ανακαλύφθηκαν οι εξωκρόνιοι πλανήτες θεωρήθηκε πολύ φυσιολογικό να γίνουν οικοδεσπότες κι αυτοί με τη σειρά τους κάποιων ζωδίων. Ο τελευταίος που πρόλαβε να μπει στο παιχνίδι ήταν ο Χείρωνας. Εκεί όμως που ήταν στο απώγειό της η διαμάχη στην αστρολογική κοινότητα για το ποιο ζώδιο του ταιριάζει καλύτερα, η Παρθένος ή ο Τοξότης, συνέβησαν δύο πράγματα. Άρχισε ένας καταιγισμός αστρονομικών ανακαλύψεων, με δεκάδες αστεροειδείς, πλανητοειδείς, κενταύρους (όπως ο Χείρων) κλπ. και είχαμε ένα "μάζεμα" και από την άλλη, άρχισε να επανέρχεται στο προσκήνιο η παραδοσιακή αστρολογία, που κυρίως μέσω της ωριαίας, φάνηκε ότι οι παραδοσιακοί κυβερνήτες δουλεύουν καλύτερα. Και η διαμάχη έμεινε κάπου εκεί.
  Όσον αφορά στον Χείρωνα, αν τελικά αποφασίσουμε ότι θέλουμε να του δώσουμε κάποιο ζώδιο, όχι ίσως να κυβερνάει, αλλά που να έχει τουλάχιστον μια συγγένεια, από τη μία δεν μπορούμε να αγνοήσουμε την εμφανή σύνδεσή του με τον Τοξότη (ο κένταυρος είναι το σύμβολο του Τοξότη), καθώς και το στοιχείο της γνώσης που φαίνεται να ταιριάζει στον Τοξότη κι από την άλλη,  βασιζόμενοι στο "τραύμα" που δεν θεραπεύεται ποτέ και στο μάθημα που πηγάζει από αυτή τη συνειδητοποίηση που δεν είναι άλλο από την ταπεινοφροσύνη, φαίνεται να ταιριάζει ο Χείρωνας περισσότερο στην Παρθένο.
 • ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ - ΠΑΡΘΕΝΟΣ
  Stargazer @ 09.12.2010 20:36
  Όπως πολύ σωστά είπε ο stardome, η έξαρση του Ερμή είναι ένα σημείο διαμάχης. Γενικά ο Ερμής είναι μια ιδιάζουσα περίπτωση. Διαβάζουμε στα βιβλία, τόσο παραδοσιακά όσο και μοντέρνα, ότι "δανείζεται" τη φύση του πλανήτη με τον οποίο βρίσκεται σε στενότερη όψη, ότι δεν μπορείς να τον χαρακτηρίσεις ούτε ημερήσιο ούτε νυχτερινό πλανήτη και γενικότερα δεν μπορείς εύκολα να πεις ότι ο Ερμής είναι αυτό ή εκείνο.
  Στην παραδοσιακή αστρολογία, τουλάχιστον από τον Πτολεμαίο κι έπειτα, δεν υπάρχει, η αλήθεια είναι, καμία αναφορά για έξαρση του Ερμή στον Υδροχόο. Που να γνωρίζω εγώ τουλάχιστον. Έχω την αίσθηση ότι το όλο θέμα ξεκίνησε από μοντέρνους (σχετικά) αστρολόγους που ασχολήθηκαν με τις παραδοσιακές έννοιες και θεώρησαν ότι η έξαρση του Ερμή στην Παρθένο ήταν ένα είδος "λάθους". Με ποια λογική σου λέει, δίνεις τον ίδιο πλανήτη να κυβερνά ένα ζώδιο και να έχει συγχρόνως εκεί την έξαρσή του; Θα έπρεπε, λένε, να δοθεί άλλο ζώδιο ως έξαρση του Ερμή. Κι εκεί αποφάσισαν να του δώσουν τον Υδροχόο και να "σπάσουν" έτσι τον πίνακα του Πτολεμαίου, ο οποίος, είναι αλήθεια, τα έχει τα προβληματάκια του. Αν δείτε τον πίνακα στο άρθρο για την ωριαία, θα διαπιστώσετε π.χ.  ότι ο Πτολεμαίος δίνει ως κυβερνήτη της τριπλότητας του νερού, τόσο την ημέρα όσο και τη νύχτα, τον Άρη, κάτι που δεν ανήκε στην ελληνιστική παράδοση (η Αφροδίτη δινόταν από τον Δωρόθεο ως κυβερνήτης της τριπλότητας του νερού την ημέρα) ούτε στη μετέπειτα αραβική παράδοση. Ή τα όρια (terms) που δίνει ο Πτολεμαίος,τα ανακάλυψε υποτίθεται σε ένα παλιό χειρόγραφο και τα θεωρεί πιο σωστά, αλλά άλλοι αστρολόγοι χρησιμοποιούν τα αιγυπτιακά όρια, που παρουσιάζουν κάποιες διαφορές...
  Τέλος πάντων, ξέφυγα από το θέμα. Για ποιο λόγο δίνεται η Παρθένος τόσο ως ζώδιο κυριαρχίας όσο και έξαρσης του Ερμή, δεν έχω διαβάσει, για να πω την αλήθεια, κάποια ιδιαίτερα πειστικά επιχειρήματα. Το γενικό ρεζουμέ είναι ότι ήθελαν να δώσουν ένα προβάδισμα στην Παρθένο και να δείξουν ότι εκεί ο Ερμής λειτουργεί καλύτερα από ό,τι στους Διδύμους. Ο Ερμής είναι κατά βάση ένας κρύος και ξηρός πλανήτης (cold and dry) και ταιριάζει από αυτή την άποψη περισσότερο στα ζώδια της γης, που είναι κρύα και ξηρά, παρά στα ζώδια του αέρα, που είναι ζεστά και υγρά (cold and moist). Οπωσδήποτε, μετά τη γη, ο αέρας είναι το στοιχείο που ταιριάζει περισσότερο στον Ερμή, ενώ είναι κόντρα στη φύση του τα ζώδια της φωτιάς και του νερού. Ο Ερμής τι θέλει;. Θέλει μεγάλο όγκο πληροφορίας (εδώ είναι καλύτεροι οι Δίδυμοι), που όμως για να εκφραστεί σωστά, πρέπει να γίνει ένα ξεκαθάρισμα (Παρθένος). Ο Δίδυμος δύσκολα μπορεί να πετάξει στην άκρη κάποια πληροφορία, τις θεωρεί όλες σημαντικές, ενώ η Παρθένος ειδικεύεται στο ξεσκαρτάρισμα, δηλαδή στο να αξιολογεί την πληροφορία και να αρθρώνει έναν περιεκτικό λόγο. Ο Ερμής λοιπόν στην Παρθένο βρίσκεται σε πλήρη άνθιση και αυτό ακριβώς ήθελαν να τονίσουν οι παραδοσιακοί αστρολόγοι, δίνοντάς του την απόλυτη κυριαρχία (και κυβερνήτης και έξαρση) στην Παρθένο. Ο Ερμής πολύ λιγότερο έχει να κάνει με την εξυπνάδα και πολύ περισσότερο με την ΑΡΘΡΩΣΗ ενός μεστού, κατανοητού, αντικειμενικού λόγου. Ο Ερμής στους Διδύμους ίσως να είναι πιο "έξυπνος", γιατί λόγω της θερμότητας του ζωδίου παίρνει πιο γρήγορα "στροφές", αλλά δυσκολεύεται πολύ περισσότερο από την Παρθένο στο να σου μεταφέρει επιτυχώς αυτό που ξέρει. Η Παρθένος όμως, άπαξ και καταλάβει κάτι πλήρως, ξέρει ΑΚΡΙΒΩΣ πώς θα σου το μεταφέρει και θα το καταλάβεις με την πρώτη.
  Στα καθ'ημάς τώρα, έχει δεν έχει έξαρση στον Υδροχόο ο Ερμής, δεν παύει να είναι μια αξιοπρεπέστατη θέση.
 • ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ - ΛΕΩΝ
  Stardome* @ 09.12.2010 14:14
  Για τους συμβολισμούς όλων των οίκων τσεκάρετε αυτό το άρθρο παρακαλώ. Καλησπέρα σας.
  http://www.stardome.gr/library/c37,%CE%9F%CE%B9_12_%CE%9F%CE%AF%CE%BA%CE%BF%CE%B9.html
 • ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ - ΠΑΡΘΕΝΟΣ
  Stardome* @ 09.12.2010 13:02
  Η έξαρση του Ερμή είναι σημείο διαμάχης εδώ και πολύ καιρό. Οι παραδοσιακοί τοποθετούν την έξαρση του Ερμή στον Υδροχόο γιατί η πτώση του είναι στο ζώδιο του Λέοντα παραδοσιακά και άλλωστε είναι κυβερνήτης και των Διδύμων και της Παρθένου.
  Με τις διάφορες σύγχρονες τάσεις, που μια από αυτές είναι να αποδίδεται σαν κυβερνήτης της Παρθένου ο Χείρωνας, ο Ερμής τοποθετείτε σε θέση έξαρσης στην Παρθένο για να μην χαθεί ο Ερμητικός χαρακτήρας του ζωδίου.
  Μέχρι να ξεκαθαρίσει το θέμα, εγώ προσωπικά και στις διελεύσεις και στις προβλέψεις τον θεωρώ κυβερνήτη και της Παρθένου, άρα τοποθετώ την έξαρση του στον Υδροχόο.
  Νομίζω ότι και ο Stargazer θα έχει πολλά να πει πάνω σ' αυτή την διαμάχη. Ελπίζω να σου δώσει κι αυτός την προοπτική του στο θέμα.

έχουν γενέθλια 283 μέλη.

γιορτάζουν οι: Ολυμπία, Άννα, Ιάκωβος, Ιακωβίνα

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

 • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

 • loading...
 • loading...