παρακαλώ περιμένετε...
 • ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ - ΚΑΡΚΙΝΟΣ
  Stardome* @ 14.07.2014 11:02
  manini, καλές διακοπές και κρατάμε το αίτημα για άρθρο εκλείψεων!
 • ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ - ΚΑΡΚΙΝΟΣ
  Stardome* @ 14.07.2014 11:01
  Moss istheboss, αν και δεν έχω μελετήσει εκτενώς σύνθετους χάρτες (εννοώ σε πρακτικό επίπεδο), θεωρητικά οι διελεύσεις του Δία έχουν τη τάση να επεκτείνουν, να γιγαντώνουν συχνά ότι αγγίζουν. Στο σύνθετο χάρτη ο Ήλιος είναι ο βασικός χαρακτήρας της σχέσης, είναι η ουσία και ο πυρήνας της. Με το Δία λοιπόν περιμένει κανείς να υπάρξει μια τάση για επέκταση της σχέσης. Αυτό όμως δεν είναι πάντα θετικό. Και εξηγώ...
   
  Ο Ήλιος σε σύνθετο χάρτη με απλά λόγια δίνει απάντηση στην ερώτηση "Γιατί είμαστε εδώ; Που το πάμε εμείς οι δύο αυτό που έχουμε;". Αν είμαστε εδώ μαζί σε μια σχέση που θεωρούμε ότι έχει προοπτική τότε με το Δία πάμε συνειδητά να κάνουμε το επόμενο βήμα (αν είμαστε μαζί απλά να συγκατοικήσουμε, αν συζούμε να το επισημοποιήσουμε, αν είμαστε παντρεμένοι να κάνουμε και ένα κουτσούβελο κοκ). Αντίστοιχα αν είμαστε σε φάση ότι περνάμε καλά αλλά δε το βλέπουμε για πιο σοβαρά, συχνά με το Δία τρέχουμε το πάθος, εξαντλούμε τη δυναμική μας και μόλις τελειώσει η διέλευση, αντίο και πάμε για άλλα.
   
  Αυτά όμως συμβαίνουν όταν μπαίνουμε συνειδητά και οι δύο σε μια σχέση πράγμα ιδεατό και σπάνιο. Αυτό που συνήθως συμβαίνει είναι ότι κάνουμε μια σχέση κινούμενοι κάτω από ένστικτα, φόβους και αντικρουόμενες επιθυμίες. Και όχι μόνο αυτό, αλλά συχνά ο ένας μπαίνει στη σχέση χαλαρά και ο άλλος το βλέπει πιο σοβαρά και φυσικά ο ένας προσπαθεί να κλείσει τα μάτια στις βλέψεις του άλλου που τον χαλάνε. Είμαστε άνθρωποι στη τελική, καθόλου τέλειοι και πρακτικά αβέβαιοι για κάθε βήμα μας. Οπότε τι συμβαίνει όταν ο Δίας θα περάσει πάνω από τον ήλιο ενός σύνθετου χάρτη; Θα επιχειρηθεί ένα τυφλό, ενστικτώδες βήμα που είτε θα μας πάει μπροστά, είτε θα μας αποτελειώσει. Αυτό το παραπάνω βήμα για το οποίο πάλι δεν είμαστε σίγουροι και πάλι δε ξέρουμε αν θα είναι η αρχή μιας νέας αρχής ή η αρχή του τέλους. Όμως αυτό που μας συνδέει είναι ότι με κάποιο τρόπο το ένστικτο μας μάς λέει ότι αυτή είναι η φυσική ροή των πραγμάτων, έτσι έπρεπε να γίνει. Σε κάποιες περιπτώσεις το επόμενο βήμα είναι όντως ένα βήμα παρακάτω για το ζευγάρι. Όμως σε άλλες είναι ένας χωρισμός, η επιθυμία για κάτι περισσότερο, μεγαλύτερο και καλύτερο από το παρόν. Και μεταξύ μας, αν πάρω παραδείγματα από τις διελεύσεις Δία στον 7ο οίκο που είναι οίκος των σχέσεων, συχνά ο χωρισμός με Δία είναι πιθανότερο ενδεχόμενο από μια στενότερη επαφή...
   
  Όσο για το δεύτερο ερώτημα σου, που είναι ακόμη πιο σύνθετο, το μεσοδιάστημα Ήλιου - Σελήνης που θεωρείται από τα κομβικότερα για τη προσωπικότητα δεν μπορεί παρά να είναι ευαίσθητο σε μια τέτοια διέλευση. Από τη στιγμή που ο σύνθετος Ήλιος βρίσκεται εκεί, θα έλεγε κανείς ότι η προσωπική εξέλιξη του συγκεκριμένου ατόμου συνδέεται άρρηκτα με την εξέλιξη αυτής της σχέσης. Όμως είναι επικίνδυνο να απαντήσω και να κάνω οποιαδήποτε πρόβλεψη αν δεν ξέρω τι κάνει αυτός ο Ήλιος στο χάρτη του άλλου ατόμου στη σχέση. Στη σχέση υπάρχουν δύο, δε γίνεται να βγάζει συμπεράσματα μόνο από τον ένα.
   
  Ελπίζω να έδωσα μια προοπτική στο ζήτημα.
 • ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ - ΚΑΡΚΙΝΟΣ
  Stardome* @ 14.07.2014 10:42
  JennyLon έχει ενδιαφέρον να παρακολουθήσεις και τις προηγούμενες απαντήσεις που δόθηκαν.
  Ας συνοψίσω ακόμη μια φορά τα σημαντικά: ο Δίας μιλάει για πλούτο πνεύματος και συναισθημάτων, μιλά για αναζητήσεις και διάθεση να πάμε τα πράγματα ένα βήμα παρακάτω. Όμως, και εδώ είναι η μεγάλη του παγίδα, δημιουργεί προσδοκίες εντελώς φυσικά. Και οι προσδοκίες με τη σειρά τους γεννούν αδράνεια. Είναι χαρακτηριστική "δυσλειτουργική" επιρροή του Δία η προσμονή να ανοίξει τις αγκάλες του το σύμπαν και να μας φέρει στο πιάτο αυτό που θέλουμε.
  Όπως και η ίδια είπες "άγγιξε πολύ σημαντικούς οίκους" και περιμένες να φέρει κάτι εκεί. Το ότι γνωρίζεις ποιους οίκους άγγιξε και ότι περιμένες να φέρει πράγματα, το μεταφράζω ως "κατι δεν πάει καλά σε αυτές τις περιοχές της ζωής μου, θέλω να αλλάξουν.". Όμως τίποτα δεν αλλάζει από μόνο του. Δεν είναι ότι ο Δίας είναι υπερεκτιμημένος από τη φύση του, είναι ότι εμείς συχνά του αποδίδουμε καταστάσεις και δυνάμεις που δεν έχει από τη φυσή του.
  Εύχομαι παρόλ' αυτά ένα όμορφο καλοκαίρι και ποιος ξέρει, ίσως τώρα που δεν χρειάζεται να ελπίζεις στο Δία, να φέρεις μόνη σου τις αλλαγές που θες.
  Καλημέρα!
 • ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ - ΚΑΡΚΙΝΟΣ
  Stardome* @ 14.07.2014 10:34
  Toksotozygos, όλα καλά και Τοξοτίσια τα λες αλλά... γιατί να μη χωρίζει κανείς με Αφροδίτη στο ζώδιο του? Μιλάμε για τον πλανήτη της αυτοεκτίμησης μας, της αξίας μας, της ικανοποιήσης που αξίζουμε για πάρτη μας. Οπότε αν ο/η νυν σύντροφος μας δεν είναι και ιδιαίτερα διατεθειμένος/η να μας τα παρέχει αυτά άνευ γκρίνιας, μια χαρά χωρίζεις και με την Αφροδίτη. Και το κάνεις με στυλ, χάρη και γοητεία...
 • ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ - ΚΑΡΚΙΝΟΣ
  Stardome* @ 13.07.2014 18:24
  nat22 καλή επιτυχία σε όλα!
 • ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ - ΚΑΡΚΙΝΟΣ
  Stardome* @ 13.07.2014 18:13
  Midnightrain οι λέξεις κλειδιά για τον Δία στο IC είναι αναζήτηση για εσωτερική ειρήνη και ασφάλεια. Άλλωστε ο 4ος οίκος είναι ο οίκος που κατακάθονται και αφομοιώνονται όλες οι εμπειρίες μας από το παρελθόν που δίνουν νόημα στα παρόν μας. Οπότε το ζητούμενο για την επόμενη χρονιά είναι βελτίωση σε επίπεδο εσωτερικών συναισθημάτων αλλά και θεμάτων με το παρελθόν, κάτι που περιλαμβάνει και την οικογένεια σαν οντότητα αλλά και την οικία, το σπίτι, σαν οίκημα αλλα και σαν έννοια.
  Για να το θέσω και με προοπτική, έχουν περάσει πρακτικά 6 χρόνια απο τη στιγμή που ο Δίας περασε από το μεσουράνημα και άλλα 3 περίπου από τότε που πέρασε από το πρώτο οίκο. Τώρα όλες αυτές οι εμπειρίες, οι άλλαγές και οι αποφάσεις θεμελιώνουν το σκηνικό της ζωής σου και φέτος αναρωτιέσαι: "Και τώρα τι λείπει; Που πέτυχα; Τι θέλει βελτίωση;". Αυτό που ζητάς είναι πρακτικά να δεις από όλα όσα έχεις βιώσει τι έχεις κρατήσει και να αλλάξεις τώρα ότι μπορείς στη σχέση με αυτούς που θεωρείς οικείους. Ναι, μερικές φορές με αυτή τη διέλευση έχουν και επέκταση της οικογένειας (έρχονται νέα μέλη) αλλά και ανανέωση των δεσμών με τους οικείους μας. Επίσης ξεκαθαρίζουμε και λογαριασμούς με κομμάτια του παρελθόντος μας. Θεωρητικά πάντα, αυτές οι χρονιές θωερούνται θεραπευτικές σε συναισθηματικό επίπεδο και θέτουν βάσεις για το μέλλον.
 • ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ - ΚΑΡΚΙΝΟΣ
  Stardome* @ 13.07.2014 17:57
  Gemini, ελήφθη!
 • ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ - ΚΑΡΚΙΝΟΣ
  Stardome* @ 13.07.2014 17:55
  fatamorgana, με μια σύντομη ματιά στο χάρτη σου θα εστίαζα σε πρώτη φάση στον Χείρωνα που βρίσκεται κοντά στον Ήλιο σου και τον Ποσειδώνα που βρίσκεται πάνω από τον Άρη σου. Δεν είναι σύνηθες να συντρέχουν τόσο δυνατές σύνοδοι το ίδιο διάστημα, να όμως που συμβαίνει. Ο Χείρωνας φυσικά τραυματίζει και στερεί και δίνει μαθήματα απώλειας, είτε κυριολεκτικά είτε μεταφορικά. Στη περίπτωση σου μάλλον κυριολεκτικά. Όσο για την διέλευση του Ποσειδώνα πάνω από τον Άρη είναι ίσως η κατεξοχήν διέλευσης που νιώθουμε ότι δεν έχουμε τη δύναμη να αλλάξουμε τίποτα, ότι όλα έχουν πάρει μια τροπή στην οποία εμείς δεν μπορούμε να επέμβουμε όσο κι αν προσπαθούμε. Υπό αυτό το πρίσμα ο Δίας στον 7ο οίκο, που κάθε άλλο παρά σωτήρας είναι σας πλανήτης (αν και πολλοί αστρολόγοι έτσι τον παρουσιάζουν), έρχεται για να υπενθυμίσει ποιο είναι το αληθινό πλαίσιο του τρόπου που σχετίζεσαι. Και με τον 7ο οίκο σου να κυβερνάτε από τον Καρκίνο, ο τρόπος σου είναι ενστικτώδης, προστατευτικός και ψυχικός. Εξ ου και τώρα που ήρθε η απώλεια, πονάει περισσότερο - γιατί από τη φύση σου έχεις μάθει να προστατεύεις όποιον αγαπάς και θεωρείς οικειο και τώρα βιώνεις στο πετσί σου ότι και οι μεγελυτερες προσπάθειες σου μερικές φορές δεν αρκούν. Ίσως εδώ αντηχεί και η παρουσία του Πλούτωνα στο πρώτο οίκο σου... Ίσως..
  Όπως και να έχει, πρώτα από όλα θέλω να σε συλλυπηθώ για τις απώλειες σου και ελπίζω να βρεις το χρόνο και τη δύναμη να πενθίσεις για τους οικείους σου και να τους τοποθετήσεις στη καρδιά σου σε ένα ξεχωριστό μέρος. Δεν είμαι μάντης να σου πω ότι δεν θα έρθουν χειρότερα ή ότι θα έρθουν καλύτερα. Μπορώ όμως να σου πω ότι αυτή η ταυτόχρονη συγκυρία που ο χάρτης σου αποκαλύπτει δεν φαίνεται να επαναλαμβάνεται σύντομα στο μέλλον.
 • ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ - ΚΑΡΚΙΝΟΣ
  Stardome* @ 13.07.2014 17:43
  Ariette79, πρόοδοι λοιπόν και... άγιος ο θεός. Ελήφθη!
 • ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ - ΚΑΡΚΙΝΟΣ
  Stardome* @ 13.07.2014 17:41
  iceberg, αν και δεν θα έπρεπε να το αποκαλύψω ακόμη από Σεπτέμβρη θα ξεκινήσουμε πιο συστηματικά σεμινάρια και με αστρολογική ύλη συγκεκριμένη για να μπορείτε να επιλέγετε κάθε μήνα τι σας ενδιαφέρει περισσότερο. Περισσότερα σε λίγες μέρες...

έχουν γενέθλια 256 μέλη.

γιορτάζουν οι: Τίχων

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

 • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

 • loading...
 • loading...