παρακαλώ περιμένετε...
 • ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ - ΚΡΙΟΣ
  Stargazer @ 18.02.2011 15:12
  Η αδυναμία είναι χειρότερη από την πτώση, πιο δύσκολη. Υπάρχει πραγματική αντιπάθεια. Στην πτώση,όπως και στην έξαρση, υπάρχει κάποια υπερβολή. Η έξαρση, π.χ. είναι συχνή όταν έχουμε ερωτήματα με ανθρώπους στην αρχή της σχέσης, όταν είναι ακόμα ερωτευμένοι και δεν ξέρουν καλά ο ένας τον άλλο. Στην πτώση, υπάρχει μια αντιπάθεια κάπως αδικαιολόγητη.
  Δεν μας απασχολεί το εμπεριεχόμενο ζώδιο. Παίρνουμε πάντα τον κυβερνήτη του ζωδίου της ακμής. Τώρα, ο πλανήτης που βρίσκεται εκεί μέσα, ναι, μπορεί κάτι να σημαίνει, αλλά το ίδιο ισχύει και για όλους τους πλανήτες, εμπεριεχόμενους ή μη. Για να μην περιπλέκουμε τα πράγματα, βάζουμε στο παιχνίδι μόνο εκείνους τους πλανήτες που έχουν άμεση σχέση με το ερώτημά μας.
 • ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ - ΚΡΙΟΣ
  Stargazer @ 18.02.2011 13:37
  Εγώ σας το είπα, η ωριαία είναι εθιστική, χαχα! Πάμε να τα πάρουμε ένα ένα.
   
  1) Ο 4ος οίκος γενικότερα συμβολίζει το τέλος της κατάστασης, "the end of the matter". Δεν έχει σχέση μόνο με ερωτήσεις σχετικές με δικαστήρια, σε κάθε ερώτημα ισχύει, αλλά ο Frawley (και συμφωνώ μαζί του) λέει να μην καταφεύγουμε ποτέ σε αυτόν, παρά μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις και όταν είναι φύσει αδύνατον να βγάλουμε άκρη με τους υπόλοιπους δείκτες. Με μοναδική εξαίρεση τα ιατρικά ερωτήματα και τις ερωτήσεις περί δικαστηρίων,  γιατί εδώ θέλουμε ένα γενικότερο δείκτη της μελλοντικής κατάστασης. Δηλαδή, πώς θα κρίνουμε τι θα αποφασίσει το δικαστήριο; Τι να την κάνουμε την όψη ανάμεσα στους δείκτες του ερωτώντα και του αντιδίκου; Και δεν μας αρκεί ο 10ος (δικαστής) γιατί το αν "συμπαθεί" κάποιον ο δικαστής ή όχι, δε σημαίνει ότι θα αποφασίσει και υπέρ του. Εδώ λοιπόν μας χρειάζεται κι άλλος οίκος.
  Πολλές φορές, όπως στο παράδειγμα του μιούζικαλ, ο ίδιος ο χάρτης μας οδηγεί σε κάποιον πλανήτη, στη συγκεκριμένη περίπτωση τον Άρη. Ναι, κατά κανόνα λέμε, μην μπλέκεστε, μείνετε στα βασικά, αλλά όταν οι βασικοί πλανήτες μας βρισκονται στις dignities κάποιου άλλου πλανήτη κι αυτό βγάζει μάτι, θέλοντας και μη μας αναγκάζει να τον συμπεριλάβουμε,
   
  2) Εδώ έχουμε όντως πρόβλημα. Τι λύσεις έχουμε; Ο Frawley προτείνει να χρησιμοποιήσουμε τον κυβερνήτη του επόμενου ζωδίου, μοίρες του οποίου βρίσκονται στον 10ο οίκο. Ή, αν υπάρχει, να χρησιμοποιήσουμε τον πλανήτη που βρίσκεται σε στενή σύνοδο και στο ίδιο ζώδιο με τον ωροσκόπο ή το Μεσουράνημα, ως έναν από τους δύο δεικτες μας, για να βγούμε από τη δύσκολη θέση. Αν δεν υπάρχει τετοιος, ως έσχατη λύση χρησιμοποιούμε τον almuten, τον επικυρίαρχο, δηλαδή εκείνον τον πλανήτη με τις περισσότερες dignities στη μοίρα του ωροσκόπου ή του Μεσουρανήματος.  
   
  3) Γενικά χρησιμοποιούμε τους παράγωγους οίκους. Αν ρωτάω για τον ανιψιό μου, θα πάρω τον 5ο οίκο από τον 3ο (7ος οίκος), ως γιος της αδερφής μου, δηλαδή. Απλά, ειπαμε, ότι σε ορισμένες περιπτώσεις και μόνο σε αυτές, μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο ο παράγωγος όσο και ο radical οίκος. Δουλειά, πανεπιστήμιο, θέματα του 8ου και του 12ου. Με την έννοια ότι είναι πράγματα που δεν ανήκουν σε κανέναν.
   
  4) Όχι, δεν έκανες καλά. Η συνέντευξή σου δεν ήταν "εξέλιξη" όπως το εννοούσα εγώ. Αυτό που ήθελα να πω είναι ότι, σε περιπτώσεις που ο πρώτος χάρτης ΔΕΝ μπορεί να διαβαστεί για κάποιο λόγο (Σελήνη κενή πορείας, ωροσκόπος στις πρώτες ή τελευταίες μοίρες του ζωδίου κλπ.), εφόσον τηρούμε τους προειδοποιητικούς κανόνες, τότε ξανακάνουμε χάρτη όταν έχουμε μια εξέλιξη. Εφόσον ο πρώτος σου χάρτης δεν είχε κανένα τέτοιο πρόβλημα, εξακολουθεί να ισχύει, γιατί έκανες και δεύτερο; 
 • ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ - ΤΑΥΡΟΣ
  Stardome* @ 16.02.2011 18:23
  Μάλλον κάτι δεν καταχωρήθηκε σωστά όταν έφτιαχνες το προφίλ σου. Πέρνα στο μενού του χάρτη όλα τα σωστά στοιχεία, επέλεξε το κουτάκι που λέει "Ενημέρωση των στοιχείων μου" και μετά πάτα "Εμφάνιση". Λογικά έτσι θα διορθωθεί το πρόβλημα...
 • ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ - ΣΚΟΡΠΙΟΣ
  Stardome* @ 16.02.2011 18:10
  antonina, με τον Ποσειδώνα αυτή την περίοδο να σχηματίζει τετράγωνο με τον Ερμή σου (κυβερνήτης μεσουρανήματος, δείκτης καριέρας) και την επερχόμενη Πανσέληνο να ενεργοποιεί αυτό το σχηματισμό, είναι λογικό να σκέφτεσαι ακριβώς έτσι όπως γράφεις. Την ίδια στιγμή με τον Σελήνη σου στο Κριό να δέχεται την επιρροή του Πλούτωνα/Κρόνου/Δια, φυσικά και είναι για εσένα ζήτημα ζωής και θανάτου να πετύχει η επιλογή συντρόφου και νέας ζωής που έκανες. Με αυτά τα δεδομένα, θεωρώ πως θα συνεχίσει να φαντάζει δύσκολη η επαγγελματική προοπτική και για τον επόμενο χρόνο. Πάντως μέσα στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου είναι μια καλή περίοδος για εσένα και είναι εξαιρετικά πιθανό να βρεθεί εκεί μια καλή ευκαιρία. 
   
  (Επαναλαμβάνω πάντως πως πρέπει να είσαι προετοιμασμένη για μια χρονιά που η επαγγελματική θολούρα και ανασφάλεια θα συνεχίσουν ακάθεκτες)
 • ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ - ΚΡΙΟΣ
  Stardome* @ 16.02.2011 14:57
  Silmarwen, μας τρώτε τη δουλειά, το ξέρετε; 
   
 • ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ - ΠΑΡΘΕΝΟΣ
  Stargazer @ 15.02.2011 20:15
  Ευχαριστούμε manini για την ενημέρωση!
 • ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ - ΥΔΡΟΧΟΟΣ
  Stardome* @ 15.02.2011 14:15
  Είναι πολύ δύσκολο να καλύψω αυτές τις διελεύσεις σε ένα ποστ. Let's give it a shot πάντως...
  Πρώτα από όλα πρέπει να καταστήσουμε σαφές τι συμβολίζει ο Κρόνος ως ψυχοδυναμική στο χάρτη. Το θεμελιώδες ζήτημα με το οποίο ασχολείται σαν σύμβολο ο γενέθλιος χάρτης είναι η διαδικασία απόκτησης μιας προσωπική ταυτότητας. Προσωπική ταυτότητα σημαίνει να έχω την ικανότητα συνειδητά να εκφράζω τη δημιουργική μου υπόσταση (Ήλιος), τις συναισθηματικές μου ανάγκες (Σελήνη), τις απόψεις και τον τρόπο σκέψης μου (Ερμής), τι μου αρέσει και μου προσφέρει ικανοποίηση (Αφροδίτη) και τέλος να διεκδικώ και να μάχομαι για να προστατέψω όλα τα παραπάνω (Άρης). Αυτοί οι πέντε πλανήτες, οι προσωπικοί όπως αποκαλούνται, περιγράφουν όλες τις ψυχοδυναμικές που αφορούν το Εγώ για το Εγώ. Το δίπολο Δία - Κρόνου έρχεται μετά από αυτές τις προσωπικές κινητήριες δυνάμεις για να προσδώσει μια κοινωνική ταυτότητα/διάσταση στη ταυτότητα. Ο Δίας συμβολίζει τη διάσταση εκείνη της προσωπικότητας μας που λέει πως θέλουμε να περιλάβουμε περισσότερη γνώση, περισσότερη κοινωνικότητα, να επεκταθούμε πέρα από τα κεκτημένα του Εγώ. Και τέλος ο Κρόνος... Ο Κρόνος έρχεται σαν καταπιεστικός φύλακας αλλά και σκληρός προστάτης όλων των προηγούμενων. Ο Κρόνος συμβολίζει το σύνορο της συνείδησης, το φράχτη που βάζουμε γύρω από την ταυτότητα μας για να έχουμε μια αίσθηση σταθερότητας και παγίωσης. Είναι το σύμβολο του Κρόνου που μας επιτρέπει να λέμε: "Είμαι Εγώ γιατί με λένε Χ, μου αρέσουν αυτά τα πράγματα, θέλω να πολεμήσω γι' αυτούς τους στόχους, έχω αυτούς τους ανθρώπους κοντά στη καρδιά μου και μου δίνουν χαρά, σκέφτομαι έτσι και εκεί έξω εκπληρώνω αυτούς τους ρόλους!". Ο Κρόνος συμβολίζει τη δομή της ταυτότητας μας και από τη σκοπιά του Εγώ μου, αν μπορώ να προστατέψω αυτή την δομή, τότε πάντα θα μπορώ να έχω συνείδηση του εαυτού μου. Δυστυχώς όμως, σε ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο κόσμο, το Εγώ αποτυγχάνει οικτρά να διατηρήσει αυτά τα όρια σταθερά.
  Αν ακολουθήσουμε το συμβολισμό του Κρόνου σαν σύνορο, τότε οι εξωκρόνιοι πλανήτες είναι όσα βρίσκονται πέρα από τα σύνορα της συνείδησης. Συμβολικά όσο απομακρύνομαι από το σύμβολο του Ήλιου, τόσο πιο βαθιά εισχωρώ στο χώρο του ασυνειδήτου. Οι εξωκρόνιοι πλανήτες συμβολίζουν όλες τις δυναμικές που υπερβαίνουν τη δύναμη της συνείδησης και ανά τακτά χρονικά διαστήματα κάνουν επιθέσεις στα σύνορα που συμβολίζει ο Κρόνος. Και τότε αυτά διαλύονται...
  Ο Ποσειδώνας σαν σύμβολο συνδέεται με τις συναισθηματικές εντυπώσεις της ζωής μέσα στη μήτρα, της ευλογημένης κατάστασης του εμβρύου που συμβιώνει με τη μητέρα και δεν έχει αίσθηση της διαφορετικότητας του. Μια ζωή που όλα παρέχονται δωρεάν και βρισκόμαστε προστατευμένοι μέσα σε ένα ασκό ζεστού νερού. Αυτές οι συναισθηματικές εντυπώσεις είναι πάντα εκεί, σε ένα μέρος που το συνειδητό Εγώ δεν έχει πρόσβαση, γιατί δεν είναι μνήμη (με την έννοια της μνήμης ως χρονική αλληλουχία που δημιουργεί αίσθηση ταυτότητας). Κάθε φορά που ο Ποσειδώνας διελαύνει από έναν οίκο, σ' αυτή τη σφαίρα της ζωής νοσταλγούμε συναισθηματικά το τέλειο, το ιδανικό, όπως το γνωρίσαμε σ' αυτή την ευλογημένη κατάσταση ένωσης με τη μητέρα. Και φυσικά, επειδή ο κόσμος αυτός δεν θα είναι ποτέ τέλειος, απογοητευόμαστε, θλιβόμαστε, βαρυθυμούμε.
  Όπως γίνεται αντιληπτό, τα σύμβολα του Κρόνου και του Ποσειδώνα είναι πλήρως αντιθετικά. Ο πρώτος προστατεύει τη συνείδηση και το Εγώ, ο δεύτερος θέλει να επιστρέψει πίσω στην κατάσταση του μη - Εγώ, της συμβίωσης. Έτσι, όταν ο Ποσειδώνας σχηματίζει όψεις με τον Κρόνο μας (ακόμη και τα τρίγωνα και τα εξάγωνα είναι προβληματικά πολλές φορές, πόσο μάλλον οι δύσκολες όψεις), αυτές οι συναισθηματικές εντυπώσεις κάνουν ευθεία επίθεση στο πιο σημαντικό για την προστασία του Εγώ κομμάτι της ψυχολογικής μας ύπαρξης. Οι κοινωνικοί ρόλοι (επαγγελματική ταυτότητα, γάμος, πατρότητα/μητρότητα κοκ) που συγκροτούν την αίσθηση του Εγώ μας και είναι σταθερές μας, παύουν να μας ικανοποιούν. Απογοητευόμαστε, αισθανόμαστε ότι πήραμε λάθος αποφάσεις, νιώθουμε καταδικασμένοι σε μια ζωή που τίποτα ποτέ δεν θα έχει ζωντάνια και χρώμα. Επίσης γινόμαστε προοδευτικά όλο και περισσότερο εύπλαστοι, θυματοποιούμαστε, δεν αντιστεκόμαστε. Ο Ποσειδώνας άλλωστε πάντα συνοδεύεται με μια αίσθηση παράδοσης όταν είναι ενεργός στο χάρτη μας. Φυσικά αυτά έρχονται βήμα βήμα γιατί η πρώτη αντίδραση μας (οι πρώτοι μήνες που ο Ποσειδώνας σχηματίζει την όψη) θα είναι να αγκιστρωθούμε πάνω σ' αυτά που πρόκειται να καταρρεύσουν.
  Και γιατί όλο αυτό το βάσανο, θα αναρωτηθεί κανείς (κι εγώ ο ίδιος ομολογώ έχω φτάσει στα όρια μου για να κατανοήσω τη σημασία αυτού του συμβόλου...); Τι στιγμή που το περνάς δεν μπορείς να το ερμηνεύσεις. Αυτό είναι κανόνας και είναι απαράβατος. Αφού έχει όμως ολοκληρωθεί η διέλευση παρατηρούμε σημαντικές αλλαγές στην ταυτότητα μας. Η πρώτη διάσταση λέει πως καταλαβαίνουμε ότι είχαμε δώσει απελπιστικά μεγάλη σημασία στη κοινωνική μας ταυτότητα και την δύναμη του Εγώ μας. Ο Ποσειδώνας έρχεται να μας υπενθυμίσει  πως όχι μόνο δεν είμαστε πανίσχυροι, αλλά στην πραγματικότητα η κατάρρευση είναι πάντα ένα βήμα μακριά και δεν πρέπει να θεωρούμε τίποτα δεδομένο στη ζωή μας. Η δεύτερη διάσταση λέει πως όταν βρεθήκαμε κάτω από την επίδραση του Ποσειδώνα αισθανθήκαμε την ανάγκη της ανθρώπινης επαφής και της συναισθηματικής επικοινωνίας στον υπερθετικό βαθμό. Κατά τη διάρκεια της διέλευσης θα ζήσουμε όλο το φάσμα των συναισθημάτων στις σχέσεις: τη μαγεία, το ρομαντισμό, την αίσθηση του πεπρωμένου αλλά και την απογοήτευση, την προδοσία και την αποπομπή από τον παράδεισο του έρωτα. Ναι, τελικά με τον Ποσειδώνα βιώνουμε ξανά, αυτή τη φορά με τη μορφή ανθρώπινων σχέσεων την ευλογημένη ένωση με τη μητέρα και την γέννα σε ένα σκληρό και κυνικό κόσμο.
  Τελειώνοντας να επαναλάβω πως οι διαστάσεις αυτών των διελεύσεων είναι πάμπολλες και αδύνατο να αναλυθούν σε ένα ποστ. Πάντως ο Κρόνος είναι σκληρό καρύδι και μόνο σε σπάνιες περιπτώσεις που δεν έχει καλλιεργηθεί σαν σύμβολο και δυναμική (κι αυτό δεν φαίνεται εκ πρώτης όψεως στο χάρτη, το τονίζω!) δεν θα ανανήψουμε μετά από μια τέτοια διέλευση. Αφού περάσει αυτή η διέλευση θα ξανασυγκροτήσουμε τα σύνορα μας. Το θέμα είναι να αφήσουμε περισσότερες ανοιχτές διόδους στα τείχη μας και να γίνουμε λίγο πιο συνειδητοί των εγγενών αδυναμιών μας μετά από αυτή την εμπειρία.
 • ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ - ΛΕΩΝ
  Stardome* @ 15.02.2011 12:57
  Πανσέληνος δεν σημαίνει γκαντεμιά. Να πάτε στη συνέντευξη και να δώσετε τον καλύτερο εαυτό σας. Από εκεί και πέρα, με τον Ποσειδώνα στον 10ο οίκο σας, σε αντίθεση με τον Ήλιο σας, έχετε την τάση να συνδέεται τελευταία όλη σας την αυτοεκτίμηση με την επαγγελματική επιτυχία. Αυτό πιθανόν να σας τρομοκρατεί. Μην αδικείτε τον εαυτό σας μ' αυτό το τρόπο...
  Σας εύχομαι καλή επιτυχία ολόψυχα.
 • ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ - ΥΔΡΟΧΟΟΣ
  Stardome* @ 15.02.2011 12:48
  Στο γενέθλιο χάρτη πάντα αναφέρομαι. Ναι, μπορείς να πιάσεις και τον Κρόνο... Αλλά το πιο σημαντικό στην περίπτωση σου δεν είναι η Πανσέληνος αλλά το τετράγωνο του Ποσειδώνα στον Κρόνο σου. Η Πανσέληνος έρχεται απλά να πυροδοτήσει αυτή την κομβική και δύσκολη διέλευση.
 • ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ - ΔΙΔΥΜΟΙ
  Stardome* @ 15.02.2011 12:19
  letelitsa, με τον Ουρανό να περνά πάνω από το μεσουράνημα σου (δείκτης καριέρας) στο διάστημα Μάρτιος - Απρίλιος αλλά και τον Δία να διελαύνει από τον 10ο οίκο σου, επόμενο είναι να σκέφτεσαι αν πρέπει να επιβάλλεις ένα σοκ, μια ριζική αλλαγή στην επαγγελματική σου ζωή. Την ίδια στιγμή με τον Κρόνο σχηματίζει δύσκολη όψη με τον Δία σου και τον ωροσκόπο σου, λογικό είναι επίσης να αισθάνεσαι μαγκωμένη και προβληματισμένη μήπως όλο αυτό που πας να κάνει είναι μια τρέλα και τελικά γυρίσει μπούμερανγκ. Για να μην μιλήσω και για τον ωροσκόπο Καρκίνο που κάνει αφόρητα δύσκολο να κόψεις συναισθηματικούς δεσμούς ή να αλλάξεις έτσι απλά κοινωνικό περιβάλλον.
  Προσωπική μου άποψη είναι ότι δεν υπάρχει κάτι αρνητικό στο χάρτη σου αυτή τη στιγμή εκτός από τις δικές σου φοβίες. Το θέμα είναι πως αυτές οι ίδιες φοβίες μπορούν ανά πάσα στιγμή να σε σαμποτάρουν. Θες να τις αντιμετωπίσεις τώρα; Κάνε το βήμα για το εξωτερικό. Θες να τις αντιμετωπίσεις κάποια στιγμή στο μέλλον; Σίγουρα θα έχεις κι άλλες ευκαιρίες. Με μια διαφορά όμως: την επόμενη φορά μπορεί να μην είσαι 20 κάτι αλλά πολύ μεγαλύτερη. Και τότε ίσως και να είναι πιο δύσκολο.

έχουν γενέθλια 220 μέλη.

γιορτάζουν οι: Ευθαλία

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

 • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

 • loading...
 • loading...