παρακαλώ περιμένετε...
 • ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ - ΛΕΩΝ
  Stardome* @ 05.02.2011 14:36
  *Τελευταία παράγραφος, υποπερίπτωση 2., διόρθωση: "... τον ένα πλανήτη μόνο που συμμετέχει και να προβάλλεις τον άλλο στους ανθρώπους που συναναστρέφεσαι."
  Sorryzzz
 • ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ - ΛΕΩΝ
  Stardome* @ 05.02.2011 14:32
  Μια όψη ενεργοποιείται κάθε φορά που περνάει από διέλευση ένας πλανήτης πάνω από έναν από τους πλανήτες της εν λόγω όψης. Για παράδειγμα στο χάρτη που έχουμε βλέπουμε πως έχουμε όψη τετράγωνο Σελήνης με τη σύνοδο Ποσειδώνα/Άρη στον Αιγόκερω. Θεωρώ το Ποσειδώνας/Άρης σύνοδο γιατί ο Άρης είναι ανάδρομος στο χάρτη και πλησιάζει τον Ποσειδώνα. Αν θες να τους θεωρήσεις ξεχωριστά δεν αλλάζει κάτι σημαντικά, το τονίζω αυτό.
  Ας το εξηγήσω πιο αναλυτικά για την όψη Σελήνης - Ποσειδώνα που ενεργοποιήθηκε από τον Κρόνο τους τελευταίους μήνες. ΟΚ?
  Ο διελαύνων Κρόνος πέρασε μια φορά από την Σελήνη και έκανε ακριβή σύνοδο. Τη στιγμή που το κάνει αυτό ενεργοποιεί τις δύσκολες όψεις της Σελήνης, τις κεντρίζει αν θες, κι αυτές αρχίζουν να εκφράζονται με γεγονότα γιατί κάπου πρέπει να προβληθούν στον εξωτερικό κόσμο για να καταλάβουμε τη δυναμική τους. Ο Ποσειδώνας είναι κυβερνήτης του οίκου των σχέσεων (7ος στους Ιχθύες) άρα εκεί έχει την φυσική ροπή να προβάλλει την ενέργεια του. Η ερώτηση που έγινε αφορούσε σχέση αρραβώνα, άρα είναι φυσικό να εξετάσω το πρόβλημα από αυτή τη σκοπιά αρχικά.
  Μετά το πρώτο χτύπημα του Κρόνου έχουμε ένα διάστημα που γίνονται γεγονότα τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε, με άλλα λόγια πλάθετε ένα νέο σενάριο στη σφαίρα ζωής που ενεργοποιείται στο οποίο εγώ δεν μπορώ να επέμβω εύκολα καθώς είναι αποτέλεσμα των εδώ και χρόνια πράξεων μου και αποφάσεων μου. Μετά από λίγο καιρό ξεκινά η ανάδρομη κίνηση του Κρόνου και σ' αυτό το διάστημα 4-5 μηνών θα πρέπει να αναλάβουμε δράση και να πάρουμε αποφάσεις που θα επιλύουν με κάποιο τρόπο το πρόβλημα που έχει προκύψει από τη δυναμική που εκφράζει η συγκεκριμένη όψη. Ποια είναι η δυναμική των όψεων Σελήνης - Ποσειδώνα: ιδεαλισμός του συναισθήματος, να μην κρατάω άμυνες αν συνδεθώ συναισθηματικά, να επιζητώ την απόλυτη συναισθηματική ένωση με τον άλλο, να θυσιάζομαι για τους άλλους. Αυτό είναι πρόβλημα γιατί: 1) Η όψη είναι τετράγωνο, δηλαδή λειτουργώ ακραία και δεν μπορώ να θέσω ισορροπίες. 2) Η Σελήνη είναι στο Ζυγό, που σημαίνει ότι από τη φύση της έχει ανάγκη από ισορροπία και αρμονία στο συναίσθημα (αιτήματα του Ζυγού) και 3) Μιλάμε για μια Λέων, στόχος ζωής της είναι να ξεχωρίζει, να εκφράζεται, να δημιουργεί και όχι να θυσιάζεται.
  Συνεπώς με τον Κρόνο πρέπει να έρθει ένα βήμα πιο κοντά στο να συνειδητοποιήσει αυτά τα πράγματα για τον εαυτό της. Πότε θα φανεί αν τα έχει καταλάβει; Όταν ο Κρόνος ξαναπεράσει από τη Σελήνη της για τελευταία φορά, που θα γίνει κοντά στον Ιούνιο.
   
  Σε σχέση με τις άλλες ερωτήσεις σου τώρα. Ναι, οι περισσότερες όψεις που έχουμε είναι αντιφατικές μεταξύ τους γιατί σαν ανθρώπινα όντα είμαστε αντιφατικοί και θέλουμε πολλά διαφορετικά πράγματα ταυτόχρονα. Γι' αυτό και για τους περισσότερους η ζωή είναι πολύπλοκη. Η αστρολογία δεν λέει κάτι που δεν γνωρίζουμε ήδη για τη ζωή.
   
  Το να μην σε εκφράζουν οι όψεις σου μπορεί να σημαίνει μια σειρά από πράγματα:
  1. Προσπαθείς να ερμηνεύσεις τις όψεις με βάση αστρολογικούς τσελεμεντέδες ή σύντομα άρθρα για αυτές. Αυτό είναι λάθος γιατί μια όψη ερμηνεύεται με βάση όχι μόνο τους πλανήτες που συμμετέχουν αλλά και με τους οίκους και τα ζώδια και το είδος της όψης. Είναι πρακτικά αδύνατο ένα άρθρο ή μια παράγραφος σε ένα βιβλίο να αποδώσει όλες τις εκφάνσεις και τα προσωπεία που μπορεί μια όψη να πάρει. Άρα πιθανόν έχεις ελλειπή γνώση για τις όψεις.
  2. Είναι εξαιρετικά πιθανό να έχεις επιλέξει από τις δύσκολες όψεις σου να εκφράζεις τη μια ενέργεια, τον ένα πλανήτη μόνο που συμμετέχει και να προβάλλεις στους ανθρώπους που συναναστρέφεσαι. Για παράδειγμα αν έχω μια όψη Ουρανού - Σελήνης, μπορεί να λειτουργώ σαν Ουρανός στη ζωή μου και να είμαι απελευθερωμένος, να εκλογικεύω και να επαναστατώ συνεχώς στην καταπίεση. Όμως επειδή έχω την όψη αυτή να προβάλλω τη Σελήνη στους ανθρώπους που σχετίζομαι κι έτσι να τους βλέπω σαν πολύ ευαίσθητους, πολύ συναισθηματικούς, πως πάνε να αγκιστρωθούν από πάνω μου. Το θέμα είναι πως πρέπει να δώσω χώρο και στη Σελήνη μου και όσο δεν το κάνω, τόσο θα έρχονται στη ζωή μου τέτοιοι άνθρωποι και δεν θα μπορώ να κάνω σχέσεις που να κρατάνε σε βάθος χρόνο. 3. Κάποιες όψεις ενεργοποιούνται σε συγκεκριμένες περιόδους της ζωής μας και μας επηρεάζουν. Αργά ή γρήγορα θα σε βρει η όψη που θέλει να εκφραστεί, μην ανησυχείς. Δεν τη γλιτώνεις.
   
  Ελπίζω να έλυσα μερικές από τις απορίες σου.
 • ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ - ΛΕΩΝ
  Stardome* @ 05.02.2011 13:50
  Πρώτα από όλα κάνεις ένα λάθος στη διατύπωση. Το πρόβλημα δεν είναι αστρολογικό, είναι προσωπικό. Και αυτό το λέω για να ξεκαθαρίσουμε ότι η αστρολογία δεν μιλά για έξωθεν επιρροές προς εμάς - ο αστρολογικός χάρτης είναι ένα σύμβολο των διεργασιών που γίνονται εντός μας, είναι ένα εργαλείο αυτογνωσίας και ενδοσκόπησης. Το πρόβλημα είναι πάντα στους ανθρώπους και όχι στους πλανήτες.
  Στο διαταύτα τώρα, θα μιλήσω για τον δικό σου χάρτη μόνο γιατί δεν το θεωρώ να μιλώ για χάρτες άλλων ανθρώπων όταν δεν μου έχουν οι ίδιοι δώσει την άδεια.
  Πρώτα από όλα ο Κρόνος αυτή την περίοδο (πρακτικά από τον Οκτώβρη του 2010 πρέπει να έγινε προφανής η επιρροή του) κάνει σύνοδο με τη Σελήνη σου και ενεργοποιεί το τετράγωνο της με Άρη/Ποσειδώνα. Τι μας λέει αυτή η όψη σου; Πιθανόν βιάζεσαι (Άρης) να δεθείς συναισθηματικά (Σελήνη) και μάλιστα απαιτείς (Άρης) την απόλυτη ένωση (Ποσειδώνας) με όσους αγαπάς. Το μεγάλο μας θέμα εδώ είναι αυτή η τάση να θες να γίνεις ένα με τον άλλο, να καταπατήσεις τον εγωισμό σου και τα θέλω σου για να είσαι με αυτούς που αγαπάς. Συν τοις άλλοις ο Ποσειδώνας είναι το σημείο του χάρτη που τείνουμε να λειτουργούμε ιδεαλιστικά, με υψηλές συναισθηματικές προσδοκίες, αναμένοντας το απόλυτο/το τέλειο/το συγκλονιστικό. Συνεπώς σε ένα πρώτο επίπεδο ανάγνωσης, ο Κρόνος έρχεται και επαναφέρει όλα αυτά τα ζητήματα και βάζει παγωμένο και ευθύ ρεαλισμό σ' αυτά. Αν βιάστηκες να επενδύσεις συναισθηματικά στη σχέση σου τώρα θα δεις το αληθινό πρόσωπο της. Αν έχεις ντύσει αυτόν που έχεις δίπλα σου με υψηλές προσδοκίες τώρα θα δεις αν αυτό ήταν λάθος σου ή όχι. Με τον Κρόνο δεν υπάρχει διαφυγή: η αλήθεια θα λάμψει όσο σκληρή και επίπονη κι αν είναι. Μέσα στους επόμενους μήνες το αίσθημα του ρεαλισμού/προδοσίας/πτώσης των ρομαντικών προσδοκιών πρέπει λογικά να κρατήσει. Μέχρι τον Ιούνιο τουλάχιστον που ο Κρόνος θα κάνει ακριβή σύνοδο με τη Σελήνη σου ξανά.
  Δεύτερο ζήτημα, ο Πλούτωνας κάνει σύνοδο με τον Ποσειδώνα σου (κυβερνήτης του οίκου των σχέσεων) εδώ και 3 χρόνια και μάλιστα ενεργοποιεί το γενέθλιο τετράγωνο Αφροδίτης - Ποσειδώνα που έχεις. Μήπως σ' αυτό το διάστημα είναι που δημιουργήθηκε και εξελίγχθηκε η σχέση που έχεις τώρα; Πάντως το σίγουρο είναι πως μέχρι το Σεπτέμβρη (που θα κάνει πάλι ακριβή όψη συνόδου με τον Ποσειδώνα σου) θα έχει τελειώσει μια πολύ σημαντική 4ετια για εσένα, μέσα στην οποία γνώρισες μέσω των σχέσεων όλο το φάσμα των συναισθημάτων που μπορούσες να αντλήσεις. Με τον Πλούτωνα καλούμαστε πάντα να παραδώσουμε ότι πιο πολύτιμο έχουμε για να αλλάξουμε - με Αφροδίτη/Ποσειδώνα αυτό που μάλλον καλείσαι να παραδώσεις είναι η ιδέα μιας ονειρεμένης/παραμυθένιας/απόλυτα λειτουργικής σχέσης. Οι σχέσεις έχουν μέσα τους και βαθύ πόνο, μοναξιά, πόλεμο, οικογενειακά ζητήματα που βασανίζουν τα μέλη της αλλά και μυστικά.
  Το ζήτημα που τίθεται μ' αυτές τις διελεύσεις είναι το εξής: Για να συνεχίσει αυτή η σχέση και να εξελιγχθεί για εσένα πρέπει όχι συγχωρήσεις ή να καταπιέσεις τα θέλω σου, ούτε να αναλάβεις να λύσεις εσύ τα όποια προβλήματα έχει ο σύντροφος σου. Αυτά είναι δικά του ζητήματα και όσο κι αν το επιθυμείς να ενωθείς μαζί του σε όλα τα επίπεδα, αυτό θα έρθει μετά από πολύ καιρό κι αν εκείνος το επιτρέψει - έχει άλλωστε αυτό το δικαίωμα αφού η ζωή του τού ανήκει όπως ακριβώς και η δική σου ανήκει σε εσένα. Το κεντρικό ζήτημα για εσένα τώρα είναι να σπάσεις όλες τις φαντασιώσεις και τα όνειρα και τις προσδοκίες που είχες και να δεις αν μπορείς να ζεις τις σχέσεις σου λίγο πιο ρεαλιστικά, κρατώντας περισσότερες άμυνες και δίνοντας πάντα όσο δίνει και ο άλλος και ποτέ περισσότερα.
  Ελπίζω να καταλαβαίνεις πια ότι με την αστρολογία δεν μπορεί κανένας να σου πει αν θα χωρίσεις ή όχι, αυτή είναι επιλογή που θα πάρεις εσύ ή ο σύντροφος σου. Αυτό που μπορεί όμως να σου πει είναι ακριβώς τι συμβαίνει σε εσωτερικό επίπεδο και τι έχεις να αντιμετωπίσεις ανεξαρτήτως τελικού αποτελέσματος.
  Εύχομαι καλές αποφάσεις και καλή δύναμη.
 • ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ - ΚΡΙΟΣ
  Stargazer @ 05.02.2011 13:48
  Κι επίσης, ΚΑΙ η ίδια κυβερνάται από τον Άρη. Κάτι παίζεται μ'αυτόν τον Άρη. Και τέλος, η αρνητική απάντηση ήρθε τέσσερις περίπου βδομάδες μετά, πριν γίνει η αντίθεση Σελήνης/Ήλιου και με τη Σελήνη πάνω στον Αλγκόλ.
 • ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ - ΚΡΙΟΣ
  Stargazer @ 05.02.2011 13:36
  Πρώτον, έχουμε το πρόβλημα ότι η μεταφορά φωτός θα γίνει με αντίθεση. Ναι, όλες οι όψεις φέρνουν αποτέλεσμα, ο Frawley όμως λέει ότι από την αντίθεση δεν λείπουν ποτέ τα προβλήματα. Άσε που πριν κάνει την αντίθεση με τον Ήλιο, η Σελήνη θα έρθει σε σύνοδο με τον απλανή Algol, που σπάνια είναι για καλό. Πέρα από αυτό, δεν κοιτάξαμε τις υποδοχές. Τη "θέλει" το έργο; Ο Δίας είναι ισχυρός στο ζώδιό του, αλλά αυτό δεν μας βοηθά, θέλουμε να "θέλει" και τη δικιά μας. Με βάση τον πίνακα του Πτολεμαίου, ο Δίας δεν βρίσκεται σε καμία dignity ούτε της Σελήνης ούτε του Ήλιου. Κι αυτό πρέπει να μας προβληματίσει. Αδιαφορεί ο Δίας για την ερωτούσα, ΚΑΙ για τους δύο δείκτες της. Αυτό οπωσδήποτε δεν είναι καλό.
  Εμένα τέλος με προβληματίζει ο ρόλος του Άρη. Ο Δίας βρίσκεται στην τριπλότητα, τα όρια και το πρόσωπο του Άρη. Έχουμε μια πολύ ωραία αμοιβαία υποδοχή Άρη/Δία. Άρης στο ζώδιο του Δία, Δίας στην τριπλότητα, όρια και πρόσωπο του Άρη. Και συν τοις άλλοις, ο Άρης βρίσκεται μέσα στον 5ο οίκο και ετοιμάζεται να σχηματίσει τετράγωνο με τον Δία. Ο Δίας, δηλαδή, πέρα από τον εαυτό του, "αγαπάει" και κάποιον άλλον. Μήπως είναι κάποιος άλλος υποψήφιος; Μήπως "τσάμπα" πέρασε η δικιά μας από οντισιόν και ο ρόλος είχε ήδη δοθεί; Δεν θα μάθουμε ποτέ λεπτομέρειες.
  Έβαλα αυτό το παράδειγμα για να δείξω ότι πολλές φορές είναι εξαιρετικά δύσκολο να δώσεις με ευκολία ένα ναι ή ένα όχι. Και είχα υποσχεθεί επίσης κι ένα παράδειγμα με λανθασμένη αστρολογική εκτίμηση.
 • ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ - ΚΡΙΟΣ
  Stargazer @ 05.02.2011 12:59
  Το ότι ο Ήλιος αλλάζει ζώδιο και θα μπει στον 5ο δεν μας λέει και πολλά με την έννοια ότι ξέρουμε ήδη ότι θέλει τον ρόλο. Πιο θετικό θα ήταν ο Δίας να βρισκόταν στον πρώτο οίκο. Θα σήμαινε ότι έχει τον ρόλο στην τσέπη της, μια ένδειξη τουλάχιστον.
  Τώρα, το εξάγωνο Σελήνης/Δία μας δείχνει την οντισιόν. ΟΚ. Θα την πάρουν όμως; Αν το δούμε ως μεταφορά φωτός, πράγματι η Σελήνη μετά το εξάγωνο με τον Δία, θα σχηματίσει αντίθεση με τον Ήλιο, την ερωτούσα. Άρα, θα μεταφέρει το μιούζικαλ σ'αυτήν. Εδώ νομίζω βασίστηκε ο αστρολόγος και έδωσε καταφατική απάντηση. Και λογικά, έτσι; Έλα όμως που δεν πήρε τον ρόλο. Τι προβλήματα υπάρχουν;
 • ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ - ΚΡΙΟΣ
  Stargazer @ 05.02.2011 12:18
  Έτσι κι αλλιώς, ο Δίας μας ενδιέφερε λόγω του εξαγώνου με τη Σελήνη. Απλά, στο Πλάσιντους ήταν ο κυβερνήτης του έργου (ο υπεύθυνος ας πούμε, ο σκηνοθέτης ή όποιος άλλος), ενώ το Regiomantanus τον καθιστά ως το μιούζικαλ αυτό καθεαυτό.
  Το τρίγωνο Ήλιου/Δία, ναι, έχει ήδη γίνει, αλλά το εξάγωνο Σελήνης/Δία όχι. Είναι συγκλίνουσα η όψη. Η οποία θα γίνει σε δύο μονάδες χρόνου. Επομένως, ταιριάζει με τη χρονική στιγμή της οντισιόν.
 • ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ - ΚΡΙΟΣ
  Stargazer @ 05.02.2011 11:06
  Ώπα, νάτο και το λάθος. Άρης κυβερνήτης 5ου οίκου μόνο στο σύστημα Placidus. Στο Regiomantanus, ακμή 5ου στον Τοξότη. Τι κάνουμε τώρα;  Ας τα δούμε και τα δύο και βλέπουμε.
 • ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ - ΚΡΙΟΣ
  Stargazer @ 05.02.2011 10:56
  Να πω προκαταβολικά ότι ο αστρολόγος που εξέτασε το ερώτημα, έδωσε λάθος απάντηση στην ερωτούσα.  Αυτό το λέω για να δείξω ότι η ωριαία χρειάζεται μεγάλη εξοικείωση  και πολυετή εξάσκηση μέχρι να αποκτήσεις κάποια ασφάλεια, καθώς επίσης το πόσο εύκολο είναι να χαθείς μέσα σε σενάρια ερμηνεύοντας τον χάρτη. Γι'αυτό λέμε, keep it simple! Το καλό είναι ότι στην ωριαία αν κάνεις λάθος, έκανες λάθος. Τελεία. Δεν μπορείς να ωραιοποιήσεις την κατάσταση όπως στη γενέθλια, κι έτσι από τα λάθη μαθαίνεις. Και λάθη κάνουν όλοι, ακόμη και οι ικανότεροι των αστρολόγων. Είπαμε, άλλο αστρολογία κι άλλο αστρολόγος.
  Οπότε, η ερωτούσα είναι Ήλιος και Σελήνη και το μιούζικαλ είναι 5ος οίκος. Είναι κάτι που της αρέσει, περνάει καλά και της επιτρέπει να εκφραστεί δημιουργικά. Ο 5ος λοιπόν, φαντάζει ως η πιο λογική επιλογή. Πράγματι, όπως σωστά παρατήρησες, 10ος και 5ος έχουν τον ίδιο κυβερνήτη. Εδώ μπορούμε να κάνουμε διάφορα σενάρια (μήπως το σκέφτεται και ως επάγγελμα μελλοντικά; Ή μήπως η μητέρα της έχει παίξει κάποιο ρόλο σε αυτή της την επιλογή; ), αλλά είπαμε, keep it simple. Ας μη χαθούμε στον λαβύρινθο του χάρτη, γιατί μπορεί να μη βγούμε ποτέ. Μπορούμε βέβαια να τη ρωτήσουμε αν θέλουμε, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε τον στόχο μας, το αν θα πάρει τον ρόλο ή όχι.
  Υπάρχει κι ένας άλλος πλανήτης όμως που φαίνεται να έχει στενή σχέση με την ιστορία μας και που δεν μπορούμε εύκολα να αγνοήσουμε. Ποιος είναι αυτός;
 • ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ - ΚΡΙΟΣ
  Stargazer @ 05.02.2011 09:33
  cheyenne, ωραία, βλέπω έχεις μελετήσει το θέμα.
   
  Να ξεκινήσω με μερικές παρατηρήσεις. Το πιο βασικό πράγμα που πρέπει να κάνουμε στην ωριαία, και είναι ο λόγος που γίνονται τα περισσότερα λάθη από όλους μας, είναι η εύερεση του σωστού οίκου. Γιατί χρησιμοποίησες τον 10ο; Η ερωτούσα δεν είναι επαγγελματίας ηθοποιός, το χόμπυ της κάνει. Κάτω από αυτό το πρίσμα, ποιος οίκος φαντάζει ως ο πιο κατάλληλος;
   
  Ο Άρης δεν μπορεί να είναι καζίμι. Θέλουμε 17 λεπτά της μοίρας για το καζίμι, όχι 17 μοίρες .
   
  Ο Κρόνος είναι σε έξαρση στον Ζυγό, όχι σε πτώση.

έχουν γενέθλια 206 μέλη.

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

 • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

 • loading...
 • loading...