παρακαλώ περιμένετε...
 • ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ - ΠΑΡΘΕΝΟΣ
  Stardome* @ 28.10.2010 14:43
  fireworks πρώτη κίνηση να στείλεις μια αναφορά του προβλήματος σου με email...
  Εγώ δεν μπορώ να επέμβω σε τέτοιο θέμα, μόνο ο προγραμματιστής.
  Δεύτερον, αυτό δεν έχει ξανασυμβεί ποτέ μέσα στο site και δεν μπορώ να σκεφτώ πως μπορεί να προέκυψε σαν σφάλμα. Μήπως μπήκες από άλλο υπολογιστή και όχι από το προσωπικό σου PC? Μερικές φορές μένει αποθηκευμένος ο κωδικός...
  όπως και να έχει mail από τη φόρμα επικοινωνίας για να το κοιτάξουμε!
 • Μια σύντομη εισαγωγή στην Ωριαία Αστρολογία
  Stargazer @ 28.10.2010 14:19
  ice, λίγη υπομονή μέχρι το επόμενο άρθρο, για να εξετάσουμε 5ο και 7ο και τις απόψεις που έχουν διατυπωθεί γιατί δεν υπάρχει απόλυτη συμφωνία μεταξύ των αστρολόγων.
 • Μια σύντομη εισαγωγή στην Ωριαία Αστρολογία
  Stargazer @ 28.10.2010 11:10
  Παιδιά, χωρίς να έχει κανείς τον χάρτη μπροστά του, δεν μπορεί να απαντήσει. Οπότε θα δώσω μερικές γενικές πληροφορίες στα ερωτήματα που τέθηκαν.
   
  Στα ερωτήματα σχέσεων, ο Ήλιος συμβολίζει την αρσενική φύση του άντρα και η Αφροδίτη τη θηλυκή φύση της γυναίκας. Αν αυτοί οι δύο έρχονται σε επαφή, αυτό μας λέει ότι υπάρχει σωματική έλξη και πιθανότατα θα γίνει σχέση. Κάτι βεβαίως που είναι βασικό, αλλά αν οι δύο κύριοι δείκτες μας έχουν μια σχέση αντιπάθειας, τότε ως προσωπικότητες τα δύο άτομα βλέπουν διαφορετικά τα πράγματα κι αυτό μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στο μέλλον.
   
  manini, αυτό που λες είναι καύση κι όχι καζίμι. Εδώ όμως, όπως λέω και στο άρθρο, η "καύση" είναι το ζητούμενο. Θέλουμε την ένωση Ήλιου και Αφροδίτης. Ένας πλανήτης όμως στον Σκορπιό, τι αντιπαθεί; Την Αφροδίτη. Ο Ήλιος αυτός θα έρθει μεν σε ένωση με την Αφροδίτη, αλλά χωρίς τη θέλησή του, για κάποιους άλλους λόγους πιθανότατα.
   
  delfinokoritso, στη συγκεκριμένη ερώτηση μας ενδιαφέρει αφενός ο κυβερνήτης του 10ου (δικαστής) να συμπαθεί εσένα κι όχι τον άλλο, ο κυβερνήτης του 4ου (απόφαση) επίσης να συμπαθεί εσένα, τα λεφτά του άλλου (8ος) να είναι σε καλή κατάσταση και να έρχονται σε επαφή μέσω όψης ή με τον κυβερνήτη του 1ου ή με τον κυβερνήτη του 2ου.
   
  Μου αρέσει πάντως που ασχολείστε και που το βρήκατε ενδιαφέρον θέμα. Επαναλαμβάνω πως ακόμη κι αν σνομπάρει κανείς την ωριαία, δεν παύει να αποτελεί την καλύτερη αστρολογική γυμναστική που υπάρχει. Φτιάχνεις μούσκλια.
 • ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ - ΙΧΘΥΕΣ
  Stardome* @ 27.10.2010 20:14
  Παρακαλώ διαβάστε το ακόλουθο άρθρο:
   
  Οι όψεις στο γενέθλιο χάρτη (σημασία, ερμηνεία)
 • Μια σύντομη εισαγωγή στην Ωριαία Αστρολογία
  Stargazer @ 27.10.2010 19:58
  tessy1969, στις ερωτήσεις σχέσεων (κατά Frawley), ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΣΕ ΑΥΤΕΣ, στον άντρα θα δώσουμε και τον Ήλιο, ενώ στη γυναίκα και την Αφροδίτη. Οπότε, αν ρωτάει γυναίκα, θα της δώσουμε τον κυβερνήτη του ωροσκόπου (τον βασικό δείκτη), τη Σελήνη και την Αφροδίτη. Στην περίπτωσή σου, η Σελήνη είναι και ο κυβερνήτης του ωροσκόπου, οπότε έχεις δύο δείκτες.
  Δεν έχω τον χάρτη μπροστά μου, οπότε θα αποφύγω τα πολλά-πολλά. Η Σελήνη στον 12ο δεν είναι απαγορευτική, γιατί εδώ μας περιγράφει πλήρως την κατάσταση. Είσαι χάλια. Και δεν χρειαζόσουν την ωριαία για να στο πει αυτό, το ήξερες. Βλέπεις όμως πόσο καλά περιγράφει την κατάστασή σου. Επίσης, μου λες για το αποκλίνον τρίγωνο Σελήνης-Κρόνου. Που μας λέει ότι ήσασταν μαζί, αλλά δεν είστε πλέον. Ο Κρόνος είναι μια χαρά στον Ζυγό και στον 4ο, άρα αυτόν καλά τον βλέπω. Όμως, ναι μεν είναι καλά, αλλά συγχρόνως αγαπάει και την Αφροδίτη, τον δεύτερο δείκτη σου. Κι αν δεν κάνω λάθος (κοίταξε τον χάρτη) Ήλιος και ανάδρομη Αφροδίτη στον Σκορπιό (και ο δεύτερός σου δείκτης δεν είναι καλά - αναμενόμενο) θα έρθουν σύντομα σε σύνοδο. Ναι μεν δεν είναι οι κύριοι δείκτες, θα θέλαμε και κάτι παραποάνω, αλλά θα το έβλεπα ως μία θετική ένδειξη. Οπότε, μην απελπίζεσαι από τώρα. Δώσε μία πίστωση χρόνου.
 • Μια σύντομη εισαγωγή στην Ωριαία Αστρολογία
  Stargazer @ 27.10.2010 17:36
  Ο κυβερνήτης του 10ου μέσα στον 10ο, δεν μας λέει και τίποτα το ιδιαίτερο. Μας λέει πως η δουλειά είναι ισχυρή. Και; Εμένα με ενδιαφέρει πώς η δουλειά βλέπει εμένα. Κι αυτό θα το δω με βάση τον πίνακα του Πτολεμαίου.
 • Μια σύντομη εισαγωγή στην Ωριαία Αστρολογία
  Stargazer @ 27.10.2010 17:35
  Αν δεν κάνει όψη, θα κοιτάξουμε μήπως η Σελήνη κάνει όψη (συγκλίνουσα πάντα). Εξαρτάται βέβαια από το είδος του ερωτήματος. Μπορεί να μη χρειαζόμαστε όψη, όπως λέω και στο άρθρο. Υπάρχουν κι άλλοι τρόποι να φέρουμε δύο πλανήτες σε επαφή, που δεν τους ανέφερα στο άρθρο. Κάντε λίγη υπομονή να ανεβούν κάνα δυο παραδείγματα.
 • Μια σύντομη εισαγωγή στην Ωριαία Αστρολογία
  Stargazer @ 27.10.2010 17:10
  boa, όχι δεν φτάνει. Τι μας λέει βασικά αυτή η θέση; Ότι τον πλανήτη τον ενδιαφέρει πάρα πολύ το θέμα αυτού του οίκου. Π.χ. ο κυβερνήτης του 1ου στον 10ο οίκο, σε ένα ερώτημα δουλειάς. Ναι, ο ερωτών έχει μεγάλο ενδιαφέρον για τη δουλειά, γι'αυτό και ρωτάει άλλωστε. Είναι θετική ένδειξη, αλλά με ποια έννοια; Ότι η δουλειά δεν μπορεί να σε αγνοήσει, δεν θα πετάξει δηλαδή στα σκουπίδια το βιογραφικό σου. Σου δίνει μεν ένα μπόνους, αλλά δεν φτάνει. Θα θέλαμε ΚΑΙ ο κυβερνήτης του 10ου να σε βλέπει με καλό μάτι και να μην βλέπει με καλό μάτι τους "αντιπάλους" σου, δηλαδή τον κυβερνήτη του 7ου.
 • Μια σύντομη εισαγωγή στην Ωριαία Αστρολογία
  Stargazer @ 27.10.2010 16:36
  Μερικές διευκρινήσεις, λοιπόν.
   
  Οι αριθμοί δίπλα από τους πλανήτες είναι αριθμοί μοιρών. Επειδή μας ενδιαφέρει αυτός ο αριθμός κυρίως στα όρια και στα πρόσωπα για τα οποία δεν έκανα καμιά αναφορά στο άρθρο, δεν το εξήγησα, αλλά καλό είναι ίσως να πούμε τώρα δυο πράγματα.
   
  Βλέπουμε π.χ. ότι ο Ήλιος είναι σε έξαρση στο ζώδιο του Κριού. Σε ΟΛΟΚΛΗΡΟ το ζώδιο του Κριού. Δίπλα όμως από τον Ήλιο έχει τον αριθμό 19. Ο Ήλιος λοιπόν θεωρείται πως έχει την ΑΠΟΛΥΤΗ έξαρσή του στην 19η μοίρα του Κριού. Μη δώσετε ιδιαίτερη σημασία, γιατί είναι δυσδιάκριτα τα όρια ανάμεσα στην έξαρση και την απόλυτη έξαρση. Δείτε το απλά ως έναν επιπλέον ενισχυτικό παράγοντα. Στα όρια, που μας ενδιαφέρει απόλυτα αυτός ο αριθμός, σημαίνει την τελευταία μοίρα, στην οποία ο εκάστοτε πλανήτης βρίσκεται στα όριά του. Βλέπουμε π.χ, πάλι στον Κριό, στη στήλη των ορίων, τον Δία αρχικά και μετά τον αριθμό 6. Αυτό σημαίνει ότι οι πρώτες 6 (0 έως 5ο 59΄) μοίρες του Κριού είναι τα όρια του Δία. Αν βρίσκεται ο Δίας εκεί στον χάρτη μας λέμε ότι ο Δίας είναι στα όριά του. Ένας άλλος πλανήτης εκεί, λέμε ότι βρίσκεται στα όρια του Δία. Τον Δία τον ενισχύει ελαφρώς αυτή η θέση (όχι όμως τόσο ώστε να μπορούμε να εξάγουμε ασφαλές συμπέρασμα), ενώ ο άλλος πλανήτης εκεί μας λέει ότι έχει ένα μικρό ενδιαφέρον για το ο,τιδήποτε συμβολίζει ο Δίας στον χάρτη μας.
   
  Καύση και καζίμι = Η διαφορά ανάμεσα στην καύση και το καζίμι είναι ότι ενώ το να είσαι γύρω από τον Ήλιο είναι εξαιρετικά επικίνδυνο, το να είσαι στην καρδιά του Ήλιου, σημαίνει ότι ο βασιλιάς σου απλώνει το χέρι και σου λέει, έλα να συγκυβερνήσουμε μαζί.
   
  Όσον αφορά στα ιατρικά θέματα, η μία λύση είναι να πάρουμε τον 6ο οίκο, αλλά ο John Frawley έχει μια άλλη μέθοδο που βασίζεται και στο μοντέλο του Ιπποκράτη, την οποία εγώ προσωπικά βρίσκω άκρως ενδιαφέρουσα. Απαιτεί όμως ιδιαίτερη εξειδίκευση. Όσοι από σας είστε γιατροί ή σκοπεύετε να γίνετε, πραγματικά θα άξιζε τον κόπο να ασχοληθείτε.
   
  Να σημειώσω τέλος, ότι δεν μπορείτε να περιμένετε μόνο από αυτό το άρθρο για να εξηγήσετε έναν ωριαίο χάρτη. Καλά κάνετε και φτιάχνετε χάρτες, αλλά κάντε το για εξάσκηση, χωρίς να περιμένετε σοβαρές απαντήσεις. Δεν φτιάχνουμε έναν ωριαίο χάρτη με τη λογική "Για να σκεφτώ κάτι να ρωτήσω, φάση έχει!". Το ερώτημα πρέπει να πηγάζει από μέσα μας. Καλό κουράγιο!
   
 • ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ - ΛΕΩΝ
  Stardome* @ 27.10.2010 16:03
  Θα ήταν καλύτερο να γράψουμε ένα άρθρο πάνω σ' αυτό το κομμάτι. Είναι αδύνατο να καλύψω επιγραμματικά το θέμα των διελεύσεων...

έχουν γενέθλια 228 μέλη.

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

 • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

 • loading...
 • loading...