παρακαλώ περιμένετε...
 • Υπάρχει Καλό και Κακό στην αστρολογία;
  Stargazer @ 16.06.2011 21:37
  Ήθελα να δείξω με το άρθρο ότι όλα κάτι σημαίνουν και όλα κάπου εξυπηρετούν. Το τι από αυτά είναι "καλό" και "κακό", ας το κρίνει ο καθένας, ανάλογα με το πώς ορίζει αυτές τις έννοιες. Παρατηρώ όμως μια μεγάλη ανάγκη σε πάρα πολύ κόσμο να μην ακούσουν κάτι "καταδικαστικό".  Θα πρότεινα να μάθουμε πρώτα τι είναι αυτό το "κάτι" και μετά να ασχοληθούμε με το αν είναι καταδικαστικό ή όχι.
 • Υπάρχει Καλό και Κακό στην αστρολογία;
  Stargazer @ 16.06.2011 21:08
  Δεν κρίνουμε κάποιον από δύο θέσεις πλανητών. Δεν αναφέρθηκα καθόλου στην προσωπικότητά του, στη σκέψη του κλπ. Αυτό ακριβώς λέει και το άρθρο, ότι πρέπει να εξεταστεί συνολικά ο χάρτης. Όμως αυτοί οι δύο πλανήτες μας δείχνουν δύο κομμάτια του Στρος-Καν που βρίσκονται σε σύγκρουση, με τον τρόπο που είναι τοποθετημένοι στον χάρτη του. Αν ήταν η Αφροδίτη σε σύνοδο με το Μεσουράνημα και ο Άρης στον 9ο, μπορεί πάλι να έκανε τα ίδια, αλλά προς τα έξω θα έβγαινε η Αφροδίτη και τις ιστορίες με τις καμαριέρες να μη τις μαθαίναμε ποτέ.
 • Υπάρχει Καλό και Κακό στην αστρολογία;
  Stargazer @ 16.06.2011 19:50
  Εκτός αν κάποιος πλανήτης από τους δύο βρίσκεται στον οίκο που μας ενδιαφέρει, οπότε προτιμάται.
 • Υπάρχει Καλό και Κακό στην αστρολογία;
  Stargazer @ 16.06.2011 19:39
  Σε περίπτωση ισοπαλίας, αυτοί που ακολουθούν τη θεωρία του
  επικυρίαρχου, θεωρούν ότι οι δύο πλανήτες αυτοί έχουν τις ίδιες αξιώσεις
  στη συγκεκριμένη μοίρα και εξετάζουν και τους δύο.
   
  * Παρόλο που το θέμα μας είναι ο William Hurt και ο Albert Brooks, εφόσον υπάρχει περιέργεια για τη Hunter, στο φινάλε, όταν ξαναβρίσκονται όλοι μαζί επτά χρόνια μετά, η Holly Hunter αποκαλύπτει όι υπάρχει κάποιος άνδρας στη ζωή της. Αυτό.
 • Υπάρχει Καλό και Κακό στην αστρολογία;
  Stargazer @ 16.06.2011 16:41
  Διευκρίνηση ή διευκρίνιση; Η επιλογή δική σας,
 • Υπάρχει Καλό και Κακό στην αστρολογία;
  Stargazer @ 16.06.2011 16:04
  Δεύτερη διευκρίνηση: Όσον αφορά στις θεμελιώδεις δυνάμεις, κυκλοφορεί κι ένας άλλος πίνακας ορίων, τα αιγυπτιακά όρια (Egyptian terms) που είναι ελαφρώς διαφορετικός από αυτόν του Πτολεμαίου. Κάποιοι αστρολόγοι προτιμούν αυτά τα όρια κι όχι τα όρια του Πτολεμαίου. Και επίσης, σχετικά με τις τριπλότητες, υπάρχει μια διαφοροποίηση από τον Πτολεμαίο, οι τριπλότητες του Δωρόθεου, ως προς τον κυβερνήτη ημέρας της τριπλότητας του νερού. Ο Δωρόθεος δίνει κυβερνήτη την Αφροδίτη κι όχι τον Άρη. Δεν τα συμπεριέλαβα αυτά στο άρθρο για να μην μπλέξω πολύ τα πράγματα, το αναφέρω όμως εδώ σε περίπτωση που τα συναντήσετε πουθενά αλλού.
 • Υπάρχει Καλό και Κακό στην αστρολογία;
  Stargazer @ 16.06.2011 15:58
  Πρώτη διευκρίνηση: Τον χάρτη του Στρος-Καν τον χρησιμοποίησα ως παράδειγμα για να απαντήσω στην ερώτηση "Μα καλά, αφού έχω πλανήτες σε τόσο υπέροχες θέσεις, γιατί δεν πηγαίνουν όλα τέλεια στη ζωή μου;" Γιατί Αφροδίτη στον Ταύρο και Άρης στον Κριό από μόνοι τους μπορεί να είναι εξαιρετικοί, αλλά θα τραβούν το άτομο σε διαφορετική κατεύθυνση. Απαιτούν δύο εντελώς διαφορετικά πράγματα και το άτομο βρίσκεται στη μέση.
 • ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ - ΥΔΡΟΧΟΟΣ
  Starface @ 15.06.2011 21:52
  Magneto, generally speaking, και μιλώντας φυσικά από την προσωπική μου θέση, χρησιμοποιείς την αστρολογία σαν ένα εργαλείο αυτογνωσίας και βελτίωσης της σχέσης με τον εαυτό σου και με τους άλλους. Μη νομίζεις ότι θα γίνεις και Δαλάι Λάμα, χρειάζεται πολύ επιμονή με τα αστρολογικά και ψυχολογικά θέματα, ούτε να θωρακιστείς πίσω από απόψεις του τύπου "έτσι είμαι εγώ, το λέει και ο χάρτης μου", καθώς χρειάζεται να πας παραπέρα από το προφανές, και να χρησιμοποιήσεις και άλλες πτυχές της κάθε όψης. Εξαρτάται από το τι ψάχνεις να βρεις από την αστρολογία, αν σε καλύπτει αυτό που μαθαίνεις κι αν έχεις όρεξη να πας παρακάτω και να μάθεις κι άλλα. 
 • ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ - ΤΑΥΡΟΣ
  Starface @ 15.06.2011 21:39
  ΛΟΠ, η λογική του Δία είναι να μας βοηθήσει και να μας παρέχει ευκαιρίες να επεκταθούμε. Με τον όρο επέκταση, εννοούμε να σπουδάσουμε, να ερωτευτούμε, να παντρευτούμε, να αποκτήσουμε απογόνους, να ταξιδέψουμε, να γνωρίσουμε ανθρώπους που θα μας αλλάξουν το μυαλό, να βάλουμε ακόμα και μερικά κιλά παραπάνω, να βρούμε δουλειά, να κερδίσουμε περισσότερα λεφτά. Αυτό όμως πάντα έχει σχέση με το που είναι και τι όψεις κάνει ο Δίας στο γενέθλιο χάρτη μας. Μπορεί να μας προσφέρει λοιπόν σε μία διέλευση τα "δώρα" του αλλά να απαιτεί από μας να απεμπλακούμε πρώτα από κάποιες συνήθειες και καταστάσεις, κι αυτό να μας φανεί επώδυνο. Το λέω αυτό, γιατί μπορεί κάποιοι να χωρίζουν με τον Δία στο ζώδιό τους, και μετά να λένε, καλά αυτός ο Δίας τι σόι πλανήτης της τύχης είναι. Κι όμως, όταν περνάει ο καιρός και βλέπουν τη ζωή τους σε ένα πιο μακροπρόθεσμο πλάνο, βλέπουν ότι η σχέση τους ήταν καλύτερα που τελείωσε. Το ίδιο ισχύει και για άλλα ζητήματα και καταστάσεις όπως τα επαγγελματικά... Αλλά, είπαμε, αυτό που έχει σημασία είναι ο γενέθλιος Δίας. 
 • ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ - ΤΟΞΟΤΗΣ
  Stardome* @ 03.06.2011 17:42
  charline, όπως κάθε μάθηση, έτσι και για την αστρολογία πρέπει να βάλεις ένα προγραμματισμό. Αλλιώς θα παρατηρείς μόνο αποσπασματικούς κρίκους μιας γιγάντια αλυσίδας και λογικό είναι τα κενά να σου προξενούν ίλιγγο.
  Ακολούθησε αν θες το ακόλουθο σχήμα μάθησης: πλανήτες, ζώδια, οίκοι. Χωρίς να καταφεύγεις σε όψεις και διελεύσεις. Αν δεν μάθεις αριθμητική δεν θα φτάσεις ποτέ στο σημείο να λύνεις εξισώσεις.
   
  Αν δεν έχεις πρόβλημα με την αγγλική γλώσσα θα σου συνιστούσα να παραγγείλεις και να διαβάσεις τη σειρά Mapping the Psyche (Vol.1 και Vol.2). Είναι εξαιρετικά εισαγωγικά βιβλία για την αστρολογία και προσφέρουν ένα ξεκάθαρο μονοπάτι για να χτίσεις γνώσεις.

έχουν γενέθλια 228 μέλη.

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

 • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

 • loading...
 • loading...