παρακαλώ περιμένετε...
 • ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ - ΔΙΔΥΜΟΙ
  Stardome* @ 10.02.2014 11:24
  Gemini86, θα προσπαθήσω να είμαι όσο το δυνατό πιο ακριβής στις απαντήσεις μου.
  (α)
  Οι πρωτεύουσες κατευθύνσεις ή διευθύνσεις (των αστρολογικών σημείων και πλανητών) αναφέρονται στην πρωτεύουσα κίνηση της Γης, που δεν είναι άλλη από την ημερήσια περιστροφή της γύρω από τον άξονα της σε 24 ώρες. Η τεχνική λοιπόν υπαγορεύει ότι μας ενδιαφέρουν οι σχετικές κινήσεις των πλανητών και άλλων σημείων με βάση τη κίνηση τους σε μια ημέρα. Υπενθυμίζω (κυρίως για όποιον τύχει να διαβάσει τη συζήτηση μας) ότι όλοι οι πλανήτες θα ανατείλουν και θα δύσουν από ανατολή προς δύση μέσα σε 24 ώρες, δηλαδή μέσα σε 24x60=1440 λεπτά και από τη στιγμή που μια πλήρης περιστροφή αντιστοιχεί σε 360 μοίρες, κάθε σημείο θα κινηθεί περίπου μία μοίρα ανά 4 λεπτά.Όπως στις περισσότερες τεχνικές πρόβλεψης, έτσι και σε αυτή, μια μοίρα στο χάρτη αντιστοιχεί σε 1 χρόνο ζωής. Συνεπώς κάθε μια ώρα προόδου στο χάρτη με βάση τις πρωτεύουσες διευθύνσεις αντιστοιχεί περίπου σε 15 χρόνια ζωής του ατόμου.
   
  Εδώ έχουμε να κάνουμε μια τεχνική πρόβλεψης που θέλει να στηριχτεί στην απόλυτη ακρίβεια. Και για να έχουμε σωστή προβολή των πρωτευουσών διευθύνσεων και να είμαστε ορθοί στην χρονική πρόβλεψη των γεγονότων, καλούμαστε να υπολογίσουμε με απόλυτη ακρίβεια τη στιγμή που ένας πλανήτης ή σημείο θα περάσει από ένα συγκεκριμένο σημείο του γενέθλιου χάρτη. Εδώ είναι που αρχίζει και το δύσκολο (ενδιαφέρον) μαθηματικά κομμάτι.
   
  Η ημερήσια περιστροφή της Γης γύρω από τον άξονα της αποτυπώνεται στο γενέθλιο χάρτη με μια δεξιόστροφη κίνηση όλων των σημείων και των πλανητών (όπως είπες και εσύ από τον 11ο στο Μεσουράνημα ή για να πάρουμε ως σύμβαση τον ωροσκόπο, ο ζωδιακός κύκλος διέρχεται δεξιόστροφα από το σημείο του ωροσκόπου που είναι το σημείο της ανατολής για το συγκεκριμένο γεωγραφικό μήκος και πλάτος). Έτσι ότι βρίσκεται πάνω από τη γραμμή του ορίζοντα (Ωροσκόπος - Δύση ή Asc - Dsc) είναι ορατό από το συγκεκριμένο γεωγραφικό πλάτος. Και το ερώτημα που έχουμε να απαντήσουμε για να λειτουργήσει η τεχνική είναι: με ποιο τρόπο θα υπολογίσουμε με ακρίβεια τη χρονική στιγμή που ένας πλανήτης θα προοδεύσει πάνω από ένα συγκεκριμένο οίκο ή πλανήτη με αυτό το σύστημα;
   
  Χωρίς να επεκταθώ στα μαθηματικά των Ουράνιων Συντεταγμένων και των Γεωγραφικών Συντεταγμένων, αναφέρω ότι για τον ορθό υπολογισμό της κίνησης του πλανήτη πρέπει να υπολογίσουμε την "ορθή αναφορά" κάθε αστέρα/πλανήτη (right ascension, στα Λατινικά ascensio recta), δηλαδή το σημείο στον Ουράνιο Ισημερινό (είναι η νοητή προβολή του Ισημερινού της Γης επί της Ουράνιας Σφαίρας) που ανατέλλει με το κάθε ουράνιο σώμα που θέλουμε να υπολογίσουμε (το γράφω έτσι γιατί σε ότι αφορά μια ημερήσια περιστροφή οι θέσεις όλων των Ουράνιων σωμάτων πλην της Σελήνης είναι σταθερές και λογίζονται ως μαθηματικά σημεία). Ας πούμε ότι η ορθή αναφορά είναι το ανάλογο του γεωγραφικού μήκους στην Ουράνια Σφαίρα. Όμως, έχουμε ακόμη ένα παράγοντα να υπολογίσουμε καθώς η ορθή αναφορά λόγω της λόξωσης της εκλειπτικής (obliquity of the ecliptic) πρέπει να διορθωθεί για γεωγραφικά πλάτη Βόρεια και Νότια του Ισημερινού.
   
  Όταν λοιπόν ένας πλανήτης ανατέλλει σε γεωγραφικά πλάτη βόρεια ή νότια του ισημερινού, σχηματίζει μια γωνία με το τμήμα εκείνο του ισημερινού που ανατέλλει την ίδια στιγμή. Αυτή η γωνία αντιπροσωπεύει τη διαφορά γωνίας μεταξύ του χρόνου που ο πλανήτης ανατέλλει σε αυτό το γεωγραφικό πλάτος, σε σύγκριση με το πότε θα είχε ανατείλει στον ισημερινό. Μετά και από αυτό τον υπολογισμό, έχουμε πλέον την ορθή τιμή γωνίας ορθής αναφοράς που απαιτείται για τους υπολογισμούς μας.
   
  Συνεπώς, και για να απαντήσω (ελπίζω) στο ερώτημα σου, δεν είναι ότι προβάλλουμε τους πλανήτες πάνω στον ισημερινό αλλά υπολογίζουμε την ακριβή χρονική στιγμή που ένας πλανήτης θα περάσει από τις συντεταγμένες της Ουρανίας σφαίρας που έχουμε αποτυπώσει πάνω στο γενέθλιο χάρτη και για τον ορθό υπολογισμό χρειαζόμαστε να συμπεριλάβουμε (έμμεσα έστω) στους υπολογισμούς μας τη σχετική θέση του παρατηρητή (ή του ατόμου που αντιπροσωπεύεται από το χάρτη) ως προς τον Ουράνιο Ισημερινό.
   
  (β)
   
  (I) Γενικά λόξωση στην Αστρονομία ονομάζεται η γωνία μεταξύ του άξονα περιστροφής και του άξονα περιφοράς ενός αντικειμένου. Μπορείς να το αναζητήσεις και ως axial tilt και αν ξέρεις μαθηματικά είναι πολύ εύκολη έννοια. Λόξωση της εκλειπτικής είναι η γωνία που σχηματίζει ο εκλειπτική (φαινόμενη τροχιά του Ήλιου) σε σχέση με τον Ισημερινό (που είναι κάθετος στον άξονα περιστροφής της Γης γύρω από τον άξονα της).
   
  (II) Νομίζω απάντησα στην ερώτηση σου με την απάντηση στο (α)
   
  (γ) Κάποιοι αποδίδουν σημασία στα σημεία (Ωροσκόπος, Οίκοι, Κλήρος Τύχης κτλ). Άλλοι δίνουν και στους πλανήτες. Μόνο μια αίσθηση μπορώ να σου δώσω καθώς δεν έχω εφαρμόσει εκτεταμένα τη τεχνική. Η αίσθηση μου λοιπόν είναι, κοίτα προόδους από τις Γωνίες πρωτίστως.
   
  (δ) Ως προς τους οίκους, νομίζω ότι ένα ξεσκόνισμα του Christian Astrology του William Lilly μπορεί να είναι πιο ενδεικτικό για τις ερμηνείες που χρησιμοποιούνταν στους οίκους με αυτή τη τεχνική. Από εκεί και πέρα, όλα δοκιμάζονται Gemini86. Όρεξη να έχεις!
   
  Ελπίζω να κάλυψα τις περισσότερες από τις απορίες σου...
   
  Για ότι άλλο, επανέρχεσαι με απορίες.
   
  Καλημέρες!
 • ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ - ΔΙΔΥΜΟΙ
  Stardome* @ 09.02.2014 14:55
  Gemini86, μάλλον η πιο σωστή ονομασία είναι "πρωτεύουσες κατευθύνσεις". Η τεχνική αυτή πρόβλεψης που έχει τις ρίζες της στο Μεσσαίωνα απαιτεί να ένα καλό μαθηματικό/αστρονομικό υπόβαθρο. Σου προτείνω να διαβάσεις για αρχή το πολύ καλό άρθρο του α****υθου link και για οποιαδήποτε απορία μετά, εδώ είμαι. Το συζητάμε.
   
  Introduction to Primary Directions
 • ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ - ΤΑΥΡΟΣ
  Stardome* @ 09.02.2014 12:59
  Να είσαι καλά dubia! Μια υπέροχη Κυριακή εύχομαι!
 • ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ - ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
  Starhicker @ 07.02.2014 16:43
  @JennyLon, εγώ πάλι ως αστρολόγος, την ημέρα που θα μου βρεθεί τέτοιος άνθρωπος, θα βγω στη γωνία με ένα ταψί μπακλαβά και θα κερνάω τους περαστικούς...Η δύναμη της Αστρολογίας είναι η συνειδητοποίηση και ουχί η πρόβλεψη, όπως είπε προσφάτως φίλος αστρολόγος. Όταν όμως πας να πεις στον/ην άλλο/η να τολμήσει, να ερωτευτεί, να πάει κόντρα στην πρόβλεψη άμα η πρόβλεψη δεν του/της αρέσει, τότε "δεν ξέρεις" και "κάνεις πασαλείμματα". Οπότε δύο είναι τα τινά - ή χαμογελάς και λες "έτσι είναι αν έτσι νομίζεις" (και "μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι" από μέσα σου) ή του λες με ανατριχιαστική ακρίβεια αυτό που ΘΑ του/της συμβεί (μέθοδοι όπως το Ηλιακό τόξο, η ωριαία κλπκλπ) και τον/την αφήνεις ανάπηρο/η, αφού με μαθηματική ακρίβεια θα πάει καρφί να εκπληρώσει αυτό που του είπες. Παράνοια; Τι να πεις, it's a dirty job but somebody's gotta do it!
 • ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ - ΛΕΩΝ
  Stardome* @ 06.02.2014 16:37
  Για τα ξεκινήματα που πρέπει να αποφύγουμε με το συγκεκριμένο ανάδρομο μπορείτε να διαβάσετε το παρακάτω άρθρο μας.
   
  Κατάλλληλες ημερομηνίες για το Φεβρουάριο 2014
 • ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ - ΚΑΡΚΙΝΟΣ
  Stardome* @ 06.02.2014 09:48
  marioulis, με τα στοιχεία που μας παρέχετε φαίνεται αρχικά το θέμα του χωρισμού να αποτελεί συνέπεια πράξεων σας (όπως υποδηλώνει η έντονη ενεργοποιήση του Κρόνου στο γενέθλιο χάρτη σας). Από την άλλη πλευρά, δεν μπορώ να μη παρατηρήσω ότι από τη μια πλευρά λέτε ότι "δεν τη πιέζω" από τη άλλη ότι "θα την περιμένετε όποια στιγμή"... Για να μην μακρυγορώ, το να την διεκδικήσετε πίσω δεν συνιστά πίεση αρκεί να μη γίνεται με ακρότητες. Το να την περιμένετε χωρίς να κάνετε τίποτα επίσης δε θα αποφέρει αποτέλεσματα. Εν ολίγοις, μέχρι και το διάστημα του Ιουλίου καλό θα ήταν να ζητήσετε συγνώμη για τα λάθη σας και να δείξετε με σοβαρότητα και χωρίς δραματισμούς ότι την θέλετε πίσω. Μέχρι εκείνο το διάστημα όλα παίζουν.
   
  Σας ευχόμαστε τα καλύτερα.
 • ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ - ΠΑΡΘΕΝΟΣ
  Stardome* @ 06.02.2014 09:35
  Καλημέρα!
 • ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ - ΤΑΥΡΟΣ
  Stardome* @ 06.02.2014 09:32
  missrose κι εσείς να είστε καλά και χαίρομαι που ξεκαθάρισαν στο μυαλό σας τα θέματα περί εκλείψεων.
 • ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ - ΤΑΥΡΟΣ
  Stardome* @ 06.02.2014 09:31
  dubia, επιπλέον στη προηγούμενη απάντηση μου, να συμπληρώσω ότι η διέλευση από το Πλούτωνα ανακινεί και θέματα σχετικά με στερεοτυπικούς τρόπους σκέψης/αντίληψης που κυκλοφορούν στο περιβάλλον σου και τους οποίους θα πρέπει να πολεμήσεις. Συνήθως ο Πλούτωνας στο 3ο οίκο, όταν ενεργοποιείται, υπονοεί ρήξεις με συγγενικά πρόσωπα αλλά και φίλους ή ομοϊδεάτες (δεν είναι ασυνήθιστη θέση για συμμετοχή σε πολιτικές/ακτιβιστικές/πολιτιστικές ομάδες. Συνεπώς προσοχή σε μάχες εξουσίας και ρήξεις αν ανήκεις σε κάποια τέτοια ομάδα/οργάνωση/σωματείο κτλ)...
 • ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ - ΤΑΥΡΟΣ
  Stardome* @ 06.02.2014 09:28
  dubia, φαίνεται ότι τα θέματα των οίκων δεν είναι πολύ ξεκάθαρα.. Ο 3ος οίκος είναι η άμεση αντίληψη (αισθητηριακή και εγκεφαλική) που έχουμε για το κόσμο. Συμβολίζει τα ερεθίσματα που αναζητούμε στο περιβάλλον μας για να νιώσουμε ότι η ζωή μας έχει ενδιαφέρον, μας μαθαίνει πράγματα, μας δίνει διεξόδους.
  Συνεπώς με το Βόρειο Δεσμό να περνά στο 3ο οίκο θα γίνει μια επανατοποθετήση σε ερωτήματα όπως "Μ' αρέσει η θέση μου σ' αυτό το κόσμο; Μ΄αρέσουν οι άνθρωποι που με περιστοιχίζουν; Ο τόπος που κατοικώ μου παρέχει τα ερεθίσματα που με κάνουν να πιστεύω ότι η ζωή είναι ενδιαφέρουσα;".
  Οπότε η ξένη γλώσσα ή ένα σεμινάριο μπορεί να μας κεντρίσουν το ενδιαφέρον και να μας παρέχουν κάποια ερεθίσματα, όμως τελικά με το Βόρειο Δεσμο αναζητούμε ένα ενδιαφέρον από τη ζωή πιο μόνιμο και ουσιαστικό. Και επίσης δε πρέπει να ξεχνούμε ότι ο 3ος οίκος είναι ο πρώτος αέρινος οίκος, είναι ο πρώτος οίκος που μιλά για την επικοινωνία. Έτσι με το Βόρειο Δεσμό στο 3ο οίκο ζητούμε να επικοινωνήσουμε, να μιλήσουμε, να μας κατανοήσουν, να ταιριάξουμε με τους ανθρώπους του άμεσου περιβάλλοντος μας. Μην σου προξενήσει έκπληξη λοιπόν αν μακροχρόνιες φιλίες πάνε για απόσυρση και νέα πρόσωπα/γνωριμίες γεμίσουν την ατζέντα σου. Ο Βόρειος Δεσμός σου λέει ότι πρέπει να ανανεώσεις το βλέμμα με το οποίο κοιτάς το κόσμο. Και τότε θα δεις το κόσμο να αλλάζει μπρος στα μάτια σου.

έχουν γενέθλια 301 μέλη.

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

 • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

 • loading...
 • loading...