παρακαλώ περιμένετε...
 • ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ - ΔΙΔΥΜΟΙ
  Stargazer @ 05.06.2010 16:47
  Καλησπέρα gpano! Έγραφα την απάντηση και δεν είδα το σχόλιό σου. 
   
  Ναι, καλά κάνεις και το επισημαίνεις, για να μην υπάρχουν
  παρανοήσεις.
 • ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ - ΔΙΔΥΜΟΙ
  Stargazer @ 05.06.2010 16:43
  Γεια και σε σένα Stardome!
   
  Πιάσατε και κβαντομηχανική βλέπω!  Λυπάμαι, αλλά δεν θα σας ακολουθήσω

   
  Να τα πάρουμε λίγο από την αρχή; Αρχικά λοιπόν δεν υπήρχαν συστήματα οίκων να μπερδεύουν την κατάσταση. Το μόνο που υπήρχε ήταν το whole sign, δηλαδή ζώδιο και οίκος. Αν ο ωροσκόπος σου είναι στον Τοξότη, δεν έχει δηλαδή σημασία σε ποια μοίρα ακριβώς βρίσκεται, γιατί όλος ο 1ος οίκος σου είναι Τοξότης και όλοι οι πλανήτες στον Τοξότη είναι στον 1ο σου οίκο, ανεξάρτητα αν βρίσκονται από τη μεριά του 12ου ή του 1ου. Αυτό το σύστημα διατηρεί ακόμη και σήμερα η ινδική αστρολογία.
  Στη συνέχεια, αυτό το σύστημα θεωρήθηκε "χοντροκομμένο", γιατί βάζει πολλούς ανθρώπους στο ίδιο τσουβάλι. Όλοι δηλαδή που γεννήθηκαν μέσα στο δίωρο του ωροσκόπου Τοξότη, έχουν ακριβώς τους ίδιους οίκους. Οπότε, έγινε προσπάθεια να ανακαλυφθούν άλλα συστήματα, πιο εξειδικευμένα. Οι υποστηρικτές του whole sign όμως ισχυρίζονται ότι οι σημασίες των οίκων προέκυψαν με αυτό το σύστημα. Κι έτσι είναι. Ο 5ος οίκος που αναφέρεις, απέκτησε αυτή τη σημασία που έχει, ακριβώς γιατί είναι και το 5ο ζώδιο από τον ωροσκόπο. Οπότε σήμερα έχουμε το εξής παράδοξο, πλανήτες που βρίσκονται στο 6ο ζώδιο από τον ωροσκόπο, να θεωρούνται πλανήτες 5ου. 
  Επίσης, όπως αναφέρει και ο Robert Hand, η μοίρα του ωροσκόπου στο whole sign θα είναι και η πιο σημαντική μοίρα για κάθε οίκο, εκεί όπου τα αποτελέσματα του οίκου είναι πιο εμφανή. Αν ο ωροσκόπος σου ειναι στις 15ο του Τοξότη, αυτή θα είναι και η μοίρα που θα είναι η πιο δυνατή και για όλους τους υπόλοιπους οίκους. Εκεί οφείλεται και η "παρερμηνεία"¨κατά πολλούς που έγινε από τους οπαδούς του equal sign. Στο whole sign η συγκεκριμένη μοίρα δεν είναι η ακμή (η αρχή) του οίκου, αλλά το πιο δυνατό σημείο του, ενώ για το equal sign είναι η ακμή. 
  Στη δική σου περίπτωση Journey, εφόσον ο Κριός είναι ο φυσικός σου 5ος οίκος, σύμφωνα με τη λογική του whole sign ο Ουρανός θα βρίσκεται εκεί. Σύμφωνα με το Πλάσιντους ή και με άλλα συστήματα άνισων οίκων, όχι. Κατά την προσωπική μου άποψη, ακόμα κι αν χρησιμοποιούμε συστήματα άνισων οίκων, θα πρέπει να έχουμε τη λογική του whole sign κατά νου.
 • ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ - ΔΙΔΥΜΟΙ
  Stardome* @ 05.06.2010 15:54
  Silia81, προφανώς και κανένας δεν υποστηρίζει πως κατέχει και ορίζει όλη τη γνώση μέσω της αστρολογίας. Προφανώς και ο παρατηρητής παίζει σημαντικό ρόλο στην ερμηνεία του συμβόλου όμως, αν μου επιτρέπεις να βάλω και μια άλλη παράμετρο. Με την αστρολογία δεν παίρνουμε μετρήσεις και ούτε παρεμβαίνουμε στην εξέλιξη των πραγμάτων. Στην περίπτωση μας το "παρατηρώ" έχει ακριβώς την έννοια της σκιαγράφησης του τοπίου των εκάστοτε συνθηκών και τίποτα περισσότερο και μάλιστα, πάντα με την επιφύλαξη ότι θα μας ξεφεύγουν σημαντικές λεπτομέρειες. Σε αυτή την περίπτωση μπορείς να θεωρήσεις πως (αν μιλήσω με όρους φυσικής), αυτός που παρατηρεί ένα χάρτη είναι ένα εξωτερικό σύστημα αναφοράς σε σχέση με το σύστημα αναφοράς αυτού που έχει το χάρτη. Αν προσπαθήσει ο παρατηρήσας να επηρεάσει τον παρατηρούμενο καταστρατηγεί την αυτονομία του δεύτερου...
  Από την άλλη έχουμε μάθει σε αυτή τη ζωή και την συγκυρία να ερμηνεύουμε τα πάντα με όρους ακρίβειας πρόβλεψης και όχι με όρους βιωματικούς. Εδώ είναι το κομμάτι που ποτέ δεν θα καταφέρουν ποτέ να εφάπτονται αστρολογία και επιστήμη. Γιατί για την επιστήμη σημασία έχει συνήθως το τελικό αποτέλεσμα - κάθε εξίσωση, μοντέλο, κατανομή, θεωρία έχει σαν σκοπό τον προσδιορισμό μιας τιμής. Η αστρολογία αντιμετωπίζει τη ζωή από μια τελείως διαφορετική σκοπιά. Το τελικό αποτέλεσμα ίσως και να μπορεί να προβλεφθεί, ίσως και όχι, όμως αυτό που μετράει είναι "Τι σημαίνει και πως με επηρεάζει αυτό που ζω;". Και οι απαντήσεις εδώ δεν έχουν ποσοτική χροιά, ούτε έχουν μονάδες μέτρησης. Αν καταρρεύσεις δεν σε νοιάζει το αποτέλεσμα, αλλά πως θα το αντιμετωπίσεις. Αν ερωτευθείς δεν μετράς με μονάδες ενέργειας την αλληλεπίδραση σου με τον αντικείμενο του πόθου σου, αλλά βουτάς στην εμπειρία σαν διψασμένος στην έρημο. Συνεπώς, τα διαφορετικά συστήματα οίκων δεν είναι εδώ για να παίξουν το ρόλο της θέσης στο δίπολο θέση - ορμή. Είναι εδώ για να παίξουν το ρόλο του συστήματος αναφοράς, για να δώσουν την δυνατότητα εμβάθυνσης της ερμηνείας.
 • ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ - ΔΙΔΥΜΟΙ
  Stardome* @ 05.06.2010 11:19
  jojoka, να συμπληρώσω σε αυτά που είπε ο stargazer (hey mate!!) πως αφού η ακμή του 8ου οίκου σας βρίσκεται στην 8η μοίρα του Κριού τότε η απόσταση της συνόδου Δία - Ουρανού από την ακμή υπερβαίνει τον κανόνα των 5 μοιρών. Συνεπώς είναι ξεκάθαρα μέσα στον 7ο οίκο σας. Ίσως αυτό που σας μπερδεύει είναι οι προβλέψεις που αναφέρουν πάντα τον Κριό ως 8ο οίκο της Παρθένου. Πάντως το τονίζω ξανά, οι προβλέψεις είναι κατευθυντήριες και πάντα πρέπει να βλέπουμε τα γεγονότα υπό το πρίσμα του δικού μας χάρτη.
   
  Στο θέμα των οίκων τώρα (που νομίζω θα συζητιέται μέχρι τα έσχατα του κόσμου τούτου), νομίζω πως ο Stargazer κάλυψε πλήρως το θέμα. Θεωρώ πως η αστρολογία μας υπερβαίνει σαν γλώσσα, εξ ου και διαφορετικοί μελετητές, χρησιμοποιώντας διαφορετικά συστήματα, αγγίζουν διαφορετικές πτυχές αυτού του Αγνώστου που είναι ο χαρακτήρας μας. Πάντως θεωρώ σε αυτή τη φάση της ζωής μου, πως τα διαφορετικά συστήματα είναι σαν διαφορετικές λήψεις του ίδιου αντικειμένου. Πάρε ένα δέντρο για παράδειγμα. Καμία φωτογραφική μηχανή δεν θα μπορέσει να το αποδώσει με όλη του τη λεπτομέρεια. Θα πάρουμε διαφορετικές λήψεις, θα εστιάσουμε σε διαφορετικά σημεία του, θα το απαθανατίσουμε με βροχή και ήλιο, χειμώνα και καλοκαίρι. Πάντα είναι το ίδιο δέντρο, μα κάθε φορά το βλέπουμε τόσο διαφορετικό. Το δέντρο είναι ο άνθρωπος που αντιπροσωπεύεται από τον γενέθλιο χάρτη. Τα συστήματα οίκων είναι οι λήψεις...
 • ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ - ΔΙΔΥΜΟΙ
  Stargazer @ 05.06.2010 10:39
  To σύστημα equal house, επειδή παρουσιάζει μια ιδιαιτερότητα, δηλαδή το Μεσουράνημα δεν βρίσκεται πάντα στον 10ο οίκο, δεν προτιμάται από αστρολόγους που θέλουν οπωσδήποτε το Μεσουράνημα να είναι η ακμή του 10ου οίκου. Παρόλα αυτά, το χρησιμοποιούν πολλοί αστρολόγοι (ή το σύστημα whole sign, από το οποίο προήλθε το equal sign) γιατί έτσι γλυτώνεις τα αναχαιτισμένα ζώδια, που αποτελούν πρόβλημα στην ερμηνεία, αλλά κυρίως επειδή τα συστήματα άνισων οίκων, όπως το ευρέως χρησιμοποιούμενο Πλάσιντους, σε πολύ βόρεια ή πολύ νότια πλάτη βγάζουν χάρτες "τέρατα", με το Μεσουράνημα να βρίσκεται είτε στο 8ο είτε στο 12ο ζώδιο από τον ωροσκόπο και ένας οίκος να ξεκινάει από το ζώδιο του Καρκίνου και να τελειώνει στον Ζυγό. Ακόμη κι αν κάποιος δεν έχει πρόβλημα με τέτοιους χάρτες, η ερμηνεία που πρέπει να γίνει χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή.
 • ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ - ΔΙΔΥΜΟΙ
  Stargazer @ 05.06.2010 09:06
  jojoka, δεν υπάρχει μια και συγκεκριμένη απάντηση σε αυτήν την ερώτηση, καθώς οι απόψεις διίστανται. Εξαρτάται και από το σύστημα των οίκων που επιλέγει να χρησιμοποιήσει ο καθένας, αλλά και από το κατά πόσον συμφωνεί κάποιος με τον κανόνα που λέει ότι 5 μοίρες πριν από την ακμή ενός οίκου, ο πλανήτης θεωρείται ότι ανήκει σε αυτόν. Ενώ οι περισσότεροι συμφωνούν με αυτόν τον κανόνα όσον αφορά στις γωνίες, για τις υπόλοιπες ακμές υπάρχουν επιφυλάξεις. Υπάρχει και η άποψη ότι εμπλέκονται οι σημασίες και των δύο οίκων.
   
 • ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ - ΙΧΘΥΕΣ
  Stargazer @ 05.06.2010 08:54
  Ο Άρης θα παραμείνει στο ζώδιο της Παρθένου από 7/6 έως 29/7.
 • ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ - ΙΧΘΥΕΣ
  Stargazer @ 05.06.2010 07:57
  Gwgwouf, ο παραδοσιακός κυβερνήτης του Σκορπιού είναι ο Άρης. Όταν άρχισαν να ανακαλύπτονται οι πλανήτες πέρα από τον Κρόνο, στην αρχή - πολύ λογικά - άρχισαν να τοποθετούνται ως κυβερνήτες ζωδίων. Τα τελευταία όμως χρόνια και με τον μεγάλο αριθμό νέων αστρονομικών ανακαλύψεων, αυτή η τάση άρχισε να υποχωρεί και επιχειρείται από πολλούς μια επαναξιολόγηση του όλου θέματος των κυβερνητών. Η μέση λύση που υιοθετήθηκε από αρκετούς είναι να θεωρούνται οι εξωκρόνιοι συγκυβερνήτες κάποιων ζώδίων, μαζί δηλαδή με τον παραδοσιακό κυβερνήτη τους. Άλλοι πάλι έχουν επιστρέψει στους παραδοσιακούς κυβερνήτες. Όπως και νά'χει πάντως, ο Πλούτωνας πάντοτε θεωρείτο η ανώτερη οκτάβα του Άρη, είτε τον θεωρεί κανείς κυβερνήτη του Σκορπιού είτε όχι.
 • sd_forecasts_daily
  Stardome* @ 04.06.2010 13:27
  floston, αν η υπαιτιότητα είναι δική σας (μόνος/η αποκόβεστε) οφείλετε να δουλέψετε με τον εαυτό σας για να βρείτε τι σας μαγκώνει. Αν όμως η υπαιτιότητα είναι του/της Άλλου/ης, τότε τρίξτε λίγο τα δόντια. Οι Τοξότες είναι προορισμένοι να μαθαίνουν συνεχώς μεν, αλλά ταυτόχρονα και να πιστεύουν στο καλύτερο ενδεχόμενο δε. Που πήγαν τα δικά σας καλύτερα ενδεχόμενα;
 • sd_forecasts_daily
  Stardome* @ 03.06.2010 10:39
  koutsvi, αν διαβάσεις προσεκτικά το Σκορπιό, προτείνω λίγες ώρες
  χαλάρωσης. Δεν προτείνω κλείδαμπάρωμα στο σπίτι, κλειστά πατζούρια και
  κόψιμο φλέβας. Μια χαρά μπορείτε να τα συνδυάσετε...

έχουν γενέθλια 206 μέλη.

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

 • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

 • loading...
 • loading...