παρακαλώ περιμένετε...
 • ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ - ΥΔΡΟΧΟΟΣ
  Stargazer @ 25.11.2010 19:40
 • ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ - ΥΔΡΟΧΟΟΣ
  Stargazer @ 25.11.2010 19:31
  helenaki86, για να μην μετατραπεί το stardome σε φόρουμ ωριαίας αστρολογίας, όπου θα απαντάμε ξερά σε ερωτήματα που δεν ενδιαφέρουν τους υπολοίπους, σκέφτηκα το εξής: Θα ήθελες να ανεβεί ο χάρτης αυτός εδώ, σε κοινή θέα, ώστε και τα υπόλοιπα μέλη να μπορούν να συμμετάσχουν και να διατυπώνουν τις απόψεις τους; Εξάλλου, και στην ωριαία υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις και καλό θα ήταν να γινόταν μια ανταλλαγή απόψεων. Επίσης, θα μπορούσαν, όσοι ενδιαφέρονται, να χρησιμοποιήσουν τον χάρτη αυτό για εξάσκηση. Συμφωνείς; Αν ναι, πες μου να δώσω το link.
   
  Να επαναλάβω εδώ, για να μην έχουμε παρεξηγήσεις, ότι δεν είμαστε τέλειοι ούτε αλάνθαστοι. Θα δοκιμάσουμε απλώς μια αστρολογική τεχνική, προσπαθώντας να βγάλουμε μια άκρη. 
 • ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ - ΙΧΘΥΕΣ
  Stargazer @ 24.11.2010 17:35
  Το stardome χρησιμοποιεί το Placidus, γιατί δεν είναι ωριαίο φόρουμ, αλλά δίνει έμφαση στη γενέθλια αστρολογία. Δεν μπορώ να σας πω μην χρησιμοποιείτε το Placidus, απλά μπορείτε να κάνετε το εξής: Τεστάρετε τον χάρτη σας και με τα δύο συστήματα. με μία προτίμηση στο regiomantanus. Αν όμως διαπιστώσετε ότι το Placidus περιγράφει την παρούσα κατάσταση εμφανώς καλύτερα, συνεχίστε μ'αυτό.
   
  Όχι, δεν θα ξανακάνει χάρτη όταν μπει η Αφροδίτη στον Σκορπιό σε πραγματικό χρόνο. Η ωριαία έχει άλλους χρόνους. Η αλλαγή του "άλλου" φαίνεται να συμβαίνει σε δύο μονάδες χρόνου. Μόλις δει ότι αλλάζει κάπως η στάση του, μόλις οσμιστεί κάτι στην ατμόσφαιρα, ας κάνει κίνηση. Αν δεν είναι σίγουρος ότι έχει επέλθει η αλλαγή, τότε μπορεί να ξαναφτιάξει χάρτη.
 • ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ - ΙΧΘΥΕΣ
  Stargazer @ 24.11.2010 17:15
  Το πρόβλημα με την ειλογή συστήματος οίκων είναι γενικό και δεν αφορά μόνο στην ωριαία.
   
  Στην ωριαία χρησιμοποιούμε το σύστημα regiomantanus για δύο λόγους. Πρώτον αυτό χρησιμοποιούσε ο Lilly και ο Lilly είναι αυτή τη στιγμή η κυριότερη πηγή μας για την ωριαία, κυρίως επειδή στο βιβλίο του συμπεριέλαβε πολλά παραδείγματα.
   
  Ο δεύτερος λόγος είναι ότι το Regiomantanus είναι ένα περισσότερο "τοπικό" σύστημα, παρά "χρονικό", όπως το Placidus. Στην ωριαία, που συνήθως (αν και όχι μόνο) μας ενδιαφέρουν περισσότερο "γήινα" προβλήματα, το regiomantanus φαίνεται να ταιριάζει καλύτερα.
   
  Ο ωροσκόπος στις πρώτες μοίρες, ναι, μπορεί να θεωρηθεί ως ένδειξη ότι είναι ακόμα πολύ νωρίς για να γίνει κάτι. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό, στη συγκεκριμένη περίπτωση. Εγώ θα συνιστούσα υπομονή και για άλλον λόγο. Αυτή τη στιγμή, ο άλλος είναι Αφροδίτη, στο ζώδιό της και μόλις γύρισε ορθόδρομη. Τι σημαίνει όταν ένας πλανήτης βρίσκεται στο ζώδιό του; Ότι "αντιπαθεί" τον πλανήτη που κυβερνά το απέναντι ζώδιο, στην περίπτωσή μας τον Άρη, που είναι ο polydeukis. Η Αφροδίτη αυτή όμως, πολύ συντομα θα επανέλθει στον Σκορπιό, σε ζώδιο του Άρη και τότε αυξάνονται θεαματικά οι πιθανότητες του polydeuki. Ενώ αν κάνει κίνηση τώρα, οι πιθανότητες είναι πολύ λιγότερες.
 • ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ - ΛΕΩΝ
  Stargazer @ 24.11.2010 16:45
  tuvlo, ας τα πάρουμε ένα ένα.
   
  Η Σελήνη πηγαίνει στον ερωτώντα με την έννοια της περιγραφής της συναισθηματικής του κατάστασης, αλλά και γενικά χρησιμοποιείται ως ο δείκτης εξέλιξης των γεγονότων. Και μόνο με όψεις της Σελήνης μπορείς να δώσεις απάντηση, αλλά μεγαλύτερη σιγουριά για το αποτέλεσμα δίνουν οι ΄πρώτοι δείκτες, δηλαδή οι κυβερνήτες των αντίστοιχων οίκων.
   
  Το ίδιο ισχύει και για την Αφροδίτη και τον Ήλιο. Είναι δευτερεύοντες δείκτες, που πάλι μπορούν να μας δώσουν απάντηση, αλλά όχι της ίδιας βαρύτητας με τους πρώτους δείκτες.
   
  Εννοείται πως αν η Σελήνη, ο Ήλιος και η Αφροδίτη κυβερνούν κάποιον από τους οίκους που συμμετέχουν στο ερώτημα, τους δίνουμε εκεί. Στο δικό σου παράδειγμα, αν θεωρείς πως ο 5ος ταιριάζει καλύτερα από τον 7ο για το άτομο που σε ενδιαφέρει, τότε την Αφροδίτη θα τη δώσεις σ'αυτόν.
   
  Ο ωροσκόπος στις τελευταίες μοίρες ε.ίναι ένας από τους προειδοποιητικούς κανόνες που λένε ότι ο χάρτης δεν πρέπει να διαβαστεί, "Is not fit to be judged". Σήμερα, όπως εξήγησα και στο άρθρο αρκετοί αγνοούν αυτούς τους κανόνες και διαβάζουν τον χάρτη κανονικά. Έχε το όμως κατά νου, γιατί συχνά σημαίνει πως ό,τι είναι να γίνει έχει ήδη γίνει.
 • ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ - ΙΧΘΥΕΣ
  Stargazer @ 24.11.2010 16:27
  Polydeukis09, εγώ βγάζω ωροσκόπο Κριό, με τόπο ερωτήματος Αθήνα. Για άλλο τόπο μιλάμε; Επίσης, επίλεξε το σύστημα οίκων Regiomantanus κι όχι το Placidus.
   
  H σελήνη είναι κενή πορείας όταν δεν κάνει όψη με ΚΑΝΕΝΑΝ πλανήτη, όχι μόνο μ'αυτούς που μας ενδιαφέρουν.
 • ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ - ΠΑΡΘΕΝΟΣ
  Stargazer @ 24.11.2010 07:25
  gatoula, με τον όρο "υποδοχές", μεταφράζω το αγγλικό "receptions". Αν υπάρχουν, εννοείται. Αυτό εννοείς κι εσύ με το "ιδιότητες";
 • ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ - ΠΑΡΘΕΝΟΣ
  Stargazer @ 23.11.2010 22:18
  Πριν από τις όψεις κοίταξε και τις υποδοχές. Ο κυβερνήτης του 10ου, από το ζώδιο στο οποίο βρίσκεται, ποιον θέλει, ποιον "αγαπά" περισσότερο, τον κυβερνήτη του 1ου ή του  7ου;
 • ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ - ΠΑΡΘΕΝΟΣ
  Stargazer @ 23.11.2010 20:29
  Εφόσον υπάρχουν κι άλλοι υποψήφιοι (που θα υπάρχουν ασφαλώς), ναι, να τον κοιτάξεις.
 • ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ - ΠΑΡΘΕΝΟΣ
  Stargazer @ 23.11.2010 20:25
  Fotoula
   
  Τον κυβερνήτη του 7ου (αλλά και τους πλανήτες σε αυτόν, όπως και στον 1ο και στον 10ο) τον κοιτάμε σε περίπτωση που υπάρχουν κι άλλοι υποψήφιοι και μας ενδιαφέρει να δούμε ποιον προτιμάει η δουλειά, αυτούς ή εμάς;

έχουν γενέθλια 307 μέλη.

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

 • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

 • loading...
 • loading...