παρακαλώ περιμένετε...
 • ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ - ΙΧΘΥΕΣ
  Stardome* @ 26.02.2014 11:52
  Annamoz, φυσικά και δεν είσαι η μοναδική που μπερδεύεσαι. Φυσικά και επιβάλλεται να κοιτάξεις το γενέθλιο χάρτη πρώτα. Ας κάνουμε μαζί ένα άλμα τώρα και ας ξεκινήσουμε από μια απλή παραδοχή που ανέφερα και ποιο πάνω: δεν υπάρχουν εύκολες απαντήσεις σε ότι αφορά τον άνθρωπο και την ψυχολογική του προδιάθεση, όπως φαίνεται από το γενέθλιο χάρτη του. Με αυτό ως δεδομένο να ξέρεις ότι δε χωράνε όλα αυτά που πρέπει να κοιτάξει κανείς σε ένα γενέθλιο χάρτη σε μια και μόνο απάντηση. Θα επιχειρήσω εδώ να αναφέρω τα πιο σημαντικά. Θέλει πολύ μελέτη και πολύ προσοχή η μελέτη του γενέθλιου χάρτη, ειδικά σε επίπεδο συναστρίας.
   
  Ένα βήμα πριν…
  Αν μπορούσα λοιπόν πολύ σύντομα να ομαδοποιήσω τα πιο καίρια αστρολογικά θέματα που πρέπει να κοιτάξουμε πριν προχωρήσουμε στη μελέτη μιας συναστρίας, θα τα χώριζα στις εξής κατηγορίες:
   
  (1) κατανομή στοιχείων και ποιοτήτων για έμφαση ή απουσία
   
  (2) το σύμπλεγμα του Ωροσκόπου,
   
  (3) η Σελήνη
   
  (4) ο Ήλιος
   
  (5) το σύμπλεγμα του 7ου οίκου
   
  Αυτά είναι που θα μας δώσουν μια εικόνα της προδιάθεσης του ατόμου Να επισημάνω πως όταν λέω το σύμπλεγμα του ωροσκόπου και του 7ου οίκου εννοώ (α) το ζώδιο του ωροσκόπου ή του 7ου οίκου αντίστοιχα, (β) πλανήτες που βρίσκονται στον 1ο οίκο και τον 7ο οίκο αντίστοιχα και (γ) κυβερνήτη πλανήτη του ωροσκόπου και του 7ου οίκου αντίστοιχα κατά ζώδιο και όψεις που κάνει. Ελέγχοντας αυτά, θα ψάξω να βρω επαναλαμβανόμενα μοτίβα.
   
  Γιατί με ελκύουν μόνο οι…;
  Ας πάρω στη τύχη ένα παράδειγμα να το κατανοήσουμε. Έστω ότι μελετώ το χάρτη ενός άντρα που είναι γεννημένος στην Αθήνα, στις 2 Μαΐου 1995, 10.45 το πρωί (κάνε και το χάρτη αν μπορείς, για να παρακολουθείς τη διαδικασία). Το ερώτημα που απαντά η γενέθλια προδιάθεση σε αυτό το επίπεδο είναι: "Τι είδους ανθρώπους ελκύω και με ελκύουν;" (δεν είναι τυχαίο ότι βάζω αμοιβαία έλξη, διότι αυτό που βρίσκουν οι άλλοι σε εμάς είναι αυτό που εμείς θα βρούμε στον εαυτό μας). Στο χάρτη μας τώρα έχουμε τα α****υθα στοιχεία (η αρίθμηση της ερμηνείας αντιστοιχεί στην ακριβώς από πάνω αρίθμηση που καταγράψαμε τι μελετάμε).
   
  (1) Μέτρηση ποιοτήτων και στοιχείων: Μετρώντας ποιότητες και στοιχεία μέχρι και το Κρόνο παρατηρούμε ότι υπάρχει μια απουσία πλανητών σε παρορμητικά ζώδια (μόνο η Αφροδίτη είναι στο Κριό) αλλά αυτή η απουσία αντισταθμίζεται μάλλον από τον παρορμητικό ωροσκόπο στο Καρκίνο.
  Συνεπώς κρατάμε ότι η παρορμητική ποιότητα βρίσκεται σε μια μικρή υστέρηση και ενδεχομένως σύντροφοι με έντονα παρορμητικό στοιχείο να τον ελκύουν.
  Μετρώντας τα στοιχεία (ξανά μέχρι και το Κρόνο), βλέπουμε ότι το στοιχείο του Αέρα βρίσκεται σε εμφανή έλλειψη (μόνο η Σελήνη στους Διδύμους στέκεται εκεί) ενώ και το στοιχείο του Νερού βρίσκεται σε έλλειψη αλλά ενδεχομένως να αντισταθμίζεται από τον ωροσκόπο στο Καρκίνο. Επίσης με τρεις πλανήτες σε ζώδια της φωτιάς και το στοιχείο της φωτιάς θα τον ελκύει αρχικά γιατί θα του είναι οικείο.
  Συνεπώς σίγουρα το στοιχείο του Αέρα θα μαγνητίζει αυτό τον άντρα αν εμφανίζεται με έμφαση στο χάρτη της/του συντρόφου του. Επίσης η έμφαση στο στοιχείο της φωτιάς θα τον κάνει να αισθάνεται με συντρόφους που έχουν έντονο αυτό το στοιχείο στο χάρτη τους.
   
  (2) Σύμπλεγμα ωροσκόπου: Ο ωροσκόπος είναι στο ζώδιο του Καρκίνου και κανένας πλανήτης δεν εμφανίζεται στο πρώτο οίκο. Οπότε πάμε απ' ευθείας στον οίκο, το ζώδιο και τις όψεις του κυβερνήτη πλανήτη του ωροσκόπου. Πριν προχωρήσω, μια υποσημείωση. Όταν μελετάω τον κυβερνήτη του ωροσκόπου, τον μελετάω σαν πλανήτη που αποκλειστικά δέχεται χαρακτηριστικά από τη θέση και της όψεις που βρίσκεται. Δεν θα μιλήσω  δηλαδή για τα χαρακτηριστικά του πλανήτη σ' αυτό το στάδιο ανάλυσης αλλά τι αποζητά/εκφράζει λόγο της θέσης της και μόνο.
  Ο κυβερνήτης του ωροσκόπου είναι η Σελήνη και βρίσκεται στους Διδύμους, δηλαδή σε ζώδιο του Αέρα, μεταβλητής ποιότητας. Την έλλειψη πλανητών σε Αέρα την επισημάναμε και στο προηγούμενο στάδιο της ανάλυσης και συναντάμε το δείκτη του ωροσκόπου σε ζώδιο του Αέρα. Συναντάμε ήδη δύο φορές αυτό το μοτίβο, άρα κρατάμε στο μυαλό μας ότι οι αρχικές μας υποψίες ότι τον ελκύουν σύντροφοι με έντονο Αέρα κερδίζει έδαφος.
  Η Σελήνη βρίσκεται στο 12ο οίκο, που φυσικός του κυβερνήτης είναι ο Ποσειδώνας και συνδέεται με το ζώδιο των Ιχθύων. Οι όψεις του κυβερνήτη του ωροσκόπου είναι: εξάγωνο με Αφροδίτη, αντίθεση με Δία, τρίγωνο με Ποσειδώνα.
  Βλέπουμε ότι ο κυβερνήτης του ωροσκόπου βρίσκεται στον οίκο που φυσικός κυβερνήτης είναι ο Ποσειδώνας και επιπλέον κάνει και όψη με το Ποσειδώνα. Ξανά έχουμε ένα επαναλαμβανόμενο μοτίβο. Οπότε και σύντροφοι που εκφράζουν έντονα το Ποσειδώνιο στοιχείο στο χάρτη τους (έμφαση πλανητών ή ωροσκόπο στους Ιχθύες, όψη Ποσειδώνα με τα Φώτα ή γωνιακός Ποσειδώνας) θα τον μαγνητίζουν.
   
  (3) Η Σελήνη: Η Σελήνη είναι κυβερνήτης του ωροσκόπου άρα ισχύουν επί δύο όσα συμπεράσματα βγάλαμε στο προηγούμενο στάδιο. Συνεπώς το στοιχείο του Αέρα και ένας έντονος Ποσειδώνας καθιερώνονται σε μεγάλο βαθμό σαν επιθυμητά χαρακτηριστικά ενός/μιας μελλοντικού/ής συντρόφου.
   
  (4) Ο Ήλιος: Ο Ήλιος βρίσκεται στο Ταύρο που είναι ζώδιο της Αφροδίτης και στον 11ο οίκο που φυσικός του κυβερνήτης είναι ο Ουρανός. Οι όψεις που κάνει είναι τετράγωνο με Άρη, χιαστί με Δία και τρίγωνο με Χείρωνα. Αν και η θέση του Ήλιου φαίνεται να ανατρέπει όσα συναντήσαμε πιο πάνω, εντούτοις τον βρίσκουμε σε ζώδιο της Αφροδίτης και σε χιαστί όψη με το Δία. Την ενέργεια της Αφροδίτης αλλά και του Δία τις συναντήσαμε ξανά σε όψεις με τη Σελήνη που είναι και κυβερνήτης του ωροσκόπου. Συνεπώς ο Ήλιος μας δίνει σε δεύτερη ανάγνωση ότι ένας/μια σύντροφος που έχει σε περίοπτη θέση αυτούς τους πλανήτες στο χάρτη του θα είναι εν γένει συμβατός/η με το χάρτη που μελετάμε.
   
  (5) Το σύμπλεγμα του 7ου οίκου: Ο 7ος οίκος είναι σημαντικός γιατί δείχνει τι τείνει να ελκύει κανείς στις σχέσεις του, ποιες ενέργειες φαίνεται εμφανίζονται στις σχέσεις του. Ο 7ος οίκος βρίσκεται στο ζώδιο του Αιγόκερω που έχει για κυβερνήτη το Κρόνο ενώ μέσα στον 7ο οίκο συναντούμε τον Ποσειδώνα και τον Ουρανό. Από αυτή τη παρατήρηση και μόνο εγκαθιδρύεται πολύ στέρεα η αρχική μας άποψη ότι σύντροφοι με έντονο Ποσειδώνα θα τον ελκύουν καθώς συναντάμε ξανά τον πλανήτη σε δείκτη σχέσης και μάλιστα σε πολύ σημαντικό! Επίσης, από τους δύο πλανήτες που βρίσκονται στον 7ο οίκο ο Ποσειδώνας εμφανίζεται πρώτος και μπορούμε έτσι να απαντήσουμε και με μια σχετική ασφάλεια σχετικά με το ποιος από τους δύο πλανήτες αυτούς θα είναι πιο σημαντικός για τις σχέσεις του συγκεκριμένου ατόμου. Και αυτός είναι ο Ποσειδώνας.
  Επιπλέον ο κυβερνήτης του 7ου οίκου βρίσκεται στο ζώδιο των Ιχθύων (που κυβερνάτε από τον Ποσειδώνα) και στον 9ο οίκο του χάρτη, που έχει για φυσικό κυβερνήτη το Δία. Ξανά η ενέργεια του Ποσειδώνα ισχυροποιείται και γίνεται το κυρίαρχο μοτίβο στο συγκεκριμένο χάρτη. Επίσης εμφανίζεται ξανά ο Δίας σαν ενέργεια, που τον συναντήσαμε και στον Ήλιο και στη Σελήνη που είναι και κυβερνήτης του ωροσκόπου.
  Τέλος οι όψεις του κυβερνήτη του 7ου οίκου είναι χιαστί με Άρη (τον συναντήσαμε και στον Ήλιο), τετράγωνο με Δία (και ο Δίας πλέον επαναλαμβάνεται αρκετά συχνά για να ισχυροποιηθεί η σημασία του στις σχέσεις) και τετράγωνο με Χείρωνα (τον συναντήσαμε μια φορά και στον Ήλιο).
   
  Η ώρα των συμπερασμάτων
  Σ' αυτό το σημείο ολοκληρώνουμε μια βασική ανάλυση του τι ελκύει και από τι ελκύεται στις σχέσεις το προς μελέτη αντικείμενο. Τα βασικά συμπεράσματα που βγάλαμε είναι ότι ο γενέθλιος χάρτης του δίνει μια τάση να ελκύεται από συντρόφους που:
   
  (α) έχουν έμφαση στο στοιχείο του Αέρα στο χάρτη τους
  (β) έχουν έμφαση στην ενέργεια του Ποσειδώνα (μέσω έμφασης στο ζώδιο των Ιχθύων, έμφασης 12ου οίκου, ωροσκόπο Ιχθύες ή γωνιακό Ποσειδώνα, όψεις Φώτων με το Ποσειδώνα).
  (γ) έχουν σχετική έμφαση στην ενέργεια του Δία (μέσω έμφασης στο ζώδιο του Τοξότη ή των Ιχθύων, έμφασης σε 9ο ή 12ο οίκο, ωροσκόπο Τοξότη ή Ιχθύες ή γωνιακό Δία, όψεις Φώτων με το Δία)
  (δ) έχουν μια περίοπτη Αφροδίτη στο χάρτη (Αφροδίτη σε θέση κυβερνήτη ή έξαρσης, Αφροδίτη γωνιακή ή σε όψεις με τα Φώτα, Ωροσκόπος Ζυγός ή Ταύρος).
  (ε) έχουν σε έμφαση το στοιχείο της φωτιάς στο χάρτη
  (στ) Τέλος, παρατηρήσαμε να εμφανίζονται οι ενέργειες του Ουρανού, του Άρη και του Χείρωνα αλλά όχι σε τόσο μεγάλη συχνότητα ώστε να καθίστανται πιο σημαντικές από αυτές που προαναφέρθηκαν.
   
  Αυτή η προκαταρκτική ανάλυση είναι απολύτως απαραίτητη πριν προχωρήσουμε σε μια συναστρία και εξάγουμε οποιοδήποτε συμπέρασμα σχετικά με τη χημεία δύο ανθρώπων και τι έχει να μάθει ο ένας από τον άλλο. Γιατί, και αυτό θέλω να τονίσω ιδιαίτερα, το ωφελιμιστικό κομμάτι της συναστρίας είναι το "ταιριάζουμε; θα κρατήσει; αξίζει;" αλλά είναι μάλλον φτωχό σε σημασία. Άλλωστε, ήδη από αυτή την ανάλυση έχω ξεχωρίσει μερικές χιλιάδες συνδυασμούς που ταιριάζουν στο συγκεκριμένο πρόσωπο και κλειδώνουν στις απαιτήσεις του. Αυτό το κομμάτι που πραγματικά διαφοροποιεί την αστρολογική ανάλυση είναι ότι μπορεί να απαντήσει (εν μέρει πάντα) σε ερωτήματα όπως "Τι μαθαίνω δίπλα στο σύντροφο μου για εμένα, για τη ζωή, για την ύπαρξη μου; Πως αλλάζει η οπτική μου γωνία στο κόσμο εξαιτίας του; Γιατί σ' αυτό το στάδιο της ζωής μου έχω ανάγκη από αυτό τον άνθρωπο για να προχωρήσω και προς τα που;"... Για να μην ξεφύγω όμως από το θέμα μας, αυτή η προκαταρκτική ανάλυση μπορεί (και πρέπει να εμπλουτίζεται) και με αντίστοιχες αναλύσεις για τη σεξουαλική χημεία (Αφροδίτη και Άρης) και για την επικοινωνία (Ερμής). Επίσης η αντίστοιχη ανάλυση του προοδευμένου χάρτη κάθε εποχής θα μας δώσει πλούσια στοιχεία για τις επιπλέον επιθυμίες που υπάρχουν στο παρόν για κάθε σύντροφο.
  Έτσι, και για να κάνω τη γέφυρα με τη προηγούμενη απάντηση μου, μπορούμε να κρίνουμε πως, ως ιδιοσυγκρασίες, θα ανταποκριθούν δύο άνθρωποι στις διάφορες όψεις της συναστρίας. Το άτομο στο παράδειγμα μας δείχνει μια σαφή προτίμηση προς άτομα που έχουν έντονα Ποσειδώνια χαρακτηριστικά, αρκετά δυνατό Δία και επιπλέον έμφαση στο στοιχείο του Αέρα και της Φωτιάς. Ποσειδώνας και Δίας αλλά και το στοιχείο της Φωτιάς μοιράζονται ένα κοινό χαρακτηριστικό: δεν τα πηγαίνουν καλά με την ενέργεια του Κρόνου. Συνεπώς ένας/μια πολύ Κρόνιος/α σύντροφος δεν φαίνεται να ελκύει σημαντικά το άτομο που μελετάμε. Όμως επειδή η αστρολογία είναι μια σχεδόν μαγική γλώσσα, ο ίδιος ο χάρτης υπονοεί ότι αυτό που δε φαίνεται να τον ελκύει είναι αυτό που πρέπει να κατανοήσει και να εφαρμόσει στη ζωή του. Ο 7ος οίκος του, των σχέσεων, ανήκει στο Κρόνο... Και κάπως έτσι δημιουργείται ένα συνολικό μοτίβο ζωής στο χάρτη. Εδώ έχουμε έναν άνθρωπο που ελκύεται, αποζητά, μαγνητίζεται από άτομα που απορρίπτουν, αμφισβητούν ή διαλύουν τα πλαίσια και τα όρια όμως ο ίδιος είναι με κάποιο τρόπο προορισμένος να προσπαθεί να θέσει λειτουργικά πλαίσια και όρια στις σχέσεις του. Η αποστολή του είναι δύσκολη και το κομμάτι των σχέσεων γεμάτο προκλήσεις, εντάσεις και σίγουρα πολλές απογοητεύσεις και αυτό γιατί μέσα από τις σχέσεις προσπαθεί να ζήσεις πολλά αντικρουόμενα κομμάτια του εαυτού του.
   
  Τελικά σε τι μπορούμε να απαντήσουμε;
  Τέλος, πριν κλείσω θα ήθελα να τονίσω ότι πολλές φορές η ανάλυση του γενέθλιο χάρτη δε θα μας δίνει τόσο προφανή αποτελέσματα όπως ο συγκεκριμένος χάρτης. Γι' αυτό και αναφέρω ότι ο προοδευμένος χάρτης και οι τάσεις του απαιτούν μια αντίστοιχη ανάλυση. Αν και πάλι δεν έχουμε απτά αποτελέσματα θα πρέπει να κινηθούμε με ποιο ιδιαίτερες τεχνικές και αναλύσεις. Σπάνιο, αλλά το αναφέρω για να είναι ξεκάθαρο. Όπως ανέφερα πολλές φορές ήδη και έγινε προφανές ελπίζω και από αυτό το παράδειγμα, δεν υπάρχουν εύκολες απαντήσεις με την γενέθλια αστρολογία και οι τεχνικές της, αν και μπορούν να δώσουν απαντήσεις που καθησυχάζουν το άτομο που ζητά πληροφορίες, δεν είναι φτιαγμένες γι' αυτό το σκοπό. Η γενέθλια αστρολογία μας εξηγεί τη σημασία των τάσεων και των αποφάσεων που λαμβάνει το άτομο και τα μαθήματα που συνδέονται με τη πορεία της ζωής του και το οδηγούν πιο κοντά στο πυρήνα της προσωπικότητας του - να ζει με ένα τρόπο που να βρίσκεται σε δημιουργική αρμονία με το κόσμο γύρω του και να αντιμετωπίζει τα εμπόδια και τις δυσκολίες του. Ελπίζω, έστω και μερικά να καλύψαμε και το θέμα αυτό...
  Στη διάθεση σας πάντα.
 • ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ - ΔΙΔΥΜΟΙ
  Stardome* @ 25.02.2014 17:47
  xaradidymos, μια γνωριμία έξι μηνών πριν, τοποθετείται περίπου στο διάστημα Σεπτεμβρίου - Οκτωβρίου, περίπου δηλαδή τη περίοδο που ο Δίας περνούσε πάνω από το προοδευμένο Ήλιο σας. Χωρίς να υπεισέρθω σε περιττές αστρολογικές λεπτομέρειες είναι πολύ πιθανό να συνεχιστεί αυτή η αβεβαιότητα μέχρι το καλοκαίρι αν δεν λάβετε μια πρωτοβουλία να ξεκαθαρίσει η κατάσταση. Θα συνιστούσα να κάνετε αυτό το βήμα και να εκφραστείτε άμεσα (πριν ο Άρης γυρίσει ανάδρομος, δηλαδή πριν το Σαββατοκύριακο) και να ξεκαθαρίσει επιτέλους μια εκκρεμότητα που δείχνει να σας εγκλωβίζει και να μην σας αφήνει να εξερευνήσετε άλλες προοπτικές. Σχετικά με το παρακάτω, αν τελικώς λάβετε αρνητική απάντηση, το διάστημα τέλη Μάιου μέχρι και τέλη Ιουλίου παρουσιάζεται το πιο ευνοϊκό στη περίπτωση σας. Όμως να θυμάστε τα εξής: (1) πρέπει να είστε ιδιαιτέρως προσεκτική γιατί έχει την τάση να εμπλέκεστε αυτό το διάστημα σε καταστάσεις που γίνεστε (άθελα σας) το 3ο πρόσωπο, (2) έχετε την τάση να εξιδανικεύετε τη συμπεριφορά όποιου/ας σας ενδιαφέρει ερωτικά με αποτέλεσμα να απογοητεύεστε. Χρειάζεται αυτοσυγκράτηση και βήμα βήμα προσέγγιση και όλα θα λειτουργήσουν.
 • ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ - ΙΧΘΥΕΣ
  Stardome* @ 25.02.2014 15:56
  Thank you Gemini86, θα το διορθώσω στο άρθρο γιατί στην απάντηση εδώ δεν μπορώ να επέμβω.
 • ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ - ΙΧΘΥΕΣ
  Stardome* @ 25.02.2014 12:11
  alice16, λίγη τροφή για σκέψη με βάση τα ερωτήματα σου... Συγχώρεσε αν μακρηγορήσω αλλά το θέμα έχει πολύ ουσία για να το προσπεράσουμε με κοινοτυπίες. Πάμε…
   
  Λίγα λόγια για το Κρόνο
  Ο Κρόνος είναι πλανήτης που πράγματι προσφέρει σταθερότητα σε μια συναστρία. Όμως κάτι που είναι σταθερό, στέρεο, λειτουργικό, υποχρεωτικά λειτουργεί με ένα πλαίσιο. Ας δώσω ένα απλό παράδειγμα. Πάει κάποιος και χτίζει ένα σπίτι με άχυρα και λάσπη – μαζεύει άχυρα και λάσπη από τον αγρό και σε μια εβδομάδα έχει το σπίτι του. Πάει και ένας δεύτερος και χτίζει ένα με τούβλα και τσιμέντο και σίδερα. Κάνει οικονομίες, κουβαλά μεγάλο φορτίο, σχεδιάζει κάθε τμήμα του και το τελειώνει σε 1 χρόνο. Ο πρώτος έχει σπίτι σε μια εβδομάδα αλλά πόσο ασφαλής μπορεί να νιώθει όταν με τη πρώτη δυνατή ριπή του ανέμου θα γκρεμιστεί; Ο δεύτερος θα πρέπει για ένα χρόνο να χτίζει, να κουράζεται, να επιμένει και να ανταπεξέρχεται στα στοιχεία της φύσης, αλλά έχει στο τέλος ένα σπίτι που αντέχει στον άνεμο και τις κακουχίες. Αυτή είναι η διαφορά ανάμεσα σε μια σχέση που δεν έχει Κρόνο (σπίτι από άχυρα και λάσπη) και σε μια σχέση που έχει Κρόνο (σπίτι από τσιμέντο, σιδεριές και τούβλα)…
  Ο Κρόνος λέει ότι μια σχέση για να λειτουργήσει, να βαθύνει, να αντέξει χρειάζεται πλαίσια. Η έξαρση του Κρόνου στο Ζυγό, το ζώδιο μεταξύ άλλων των σχέσεων, είναι μια σαφής ένδειξη ότι το μεγαλύτερο στοίχημα, η μεγαλύτερη πρόκληση αντοχών στη ζωή μας, είναι οι σχέσεις. Συνεπώς είτε σε θετικές, είτε σε αρνητικές όψεις σε μια συναστρία, ο Κρόνος θα απαιτήσει να μπουν πλαίσια. Συνεπώς περιορισμός θα υπάρχει σε κάθε σχέση γιατί για το άτομο με το οποίο σχετίζεσαι θα κάνεις υποχωρήσεις και συμβιβασμούς (και εκείνο προφανώς περιμένεις να κάνει το ίδιο για εσένα, έτσι?). Οπότε, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν μπορεί να υπάρξει σταθερότητα στη σχέση χωρίς συμβιβασμούς και ένα βαθμό προσαρμογής, το καίριο ερώτημα φαίνεται να είναι: πότε η προσαρμογή βιώνεται ως καταπίεση; Όμως στη πραγματικότητα αυτό το ερώτημα θα μας βοηθήσει να κατανοήσουμε κάτι πιο ουσιαστικό για το Κρόνο, για τις σχέσεις και για αυτά που η αστρολογία μπορεί να αποκαλύψει μέσα από τους συμβολισμούς της...
   
  Περί σταθερότητας
  Ξεκινάω από το τσιτάτο: Αν ο Κρόνος κάνεις δυσαρμονικές όψεις με τα φώτα ή με προσωπικούς πλανήτες, λέει ο αστρολογικός τσελεμεντές, τότε το άτομο που δέχεται τις όψεις βιώνει καταπίεση. Και όμως, μια σειρά από αστρολόγους που έχουν μελετήσει συναστρίες (Liz Greene, Stephen Arroyo κ.α) δηλώνουν ότι είναι οι ίδιες όψεις που έχουν δώσει σταθερές και μακροχρόνιες σχέσεις. Ποιος έχει δίκιο, ο τσελεμεντές ή ο επαγγελματίας αστρολόγος; Μήπως δε μιλάνε για το ίδιο πράγμα; Τι σημαίνει τελικά σταθερή σχέση; Ποιο είναι το στερεότυπο της «σταθερής σχέσης»; Τι σημαίνει σταθερότητα, αν όχι η πεποίθηση ότι η σχέση με τον άνθρωπο μου αύριο θα είναι ίδια όπως και σήμερα; Και η σταθερότητα σημαίνει ευτυχία; Και τελικά ο Κρόνος για ποιου είδους σταθερότητα μιλάει στις σχέσεις;
  Ο Κρόνος είναι ο κρυφός πλανήτης που κλείνει τη δομή της προσωπικότητας. Αν το βασικό αστρολογικό τρίπτυχο της προσωπικότητας είναι Ήλιος - Σελήνη - Ωροσκόπος τότε είναι ένα ελλιπές τρίπτυχο. Από τη μια έχω το επίκεντρο της προσωπικότητας και τη κινητήρια δύναμη για να ζω και να δημιουργώ και να ξεχωρίζω (Ήλιος), μετά έχω το δείκτη των συναισθηματικών μου αναγκών, των ενστίκτων που με συνδέουν με το φαινόμενο της ζωής και των ασυνείδητων ορμών μου (Σελήνη) και τέλος έχω το τρόπο που αντιλαμβάνομαι, εμπλέκομαι και ερμηνεύω τη ζωή και ξεκινώ να ζήσω σ' αυτή (Ωροσκόπος). Κάτι θεμελιώδες λείπει από αυτό το τρίπτυχο - το κίνητρο για να προσπαθώ, να γίνομαι καλύτερος, να μαθαίνω. Ο Κρόνος είναι η σκιά του τρίπτυχου της προσωπικότητας, είναι η αποτυχία που θα με κάνει να προσπαθήσω από την αρχή, είναι οι φόβοι που πρέπει να κατακτήσω για να καταλάβω τα στοιχεία της προσωπικότητας μου, είναι το τέρας του παραμυθιού που πρέπει να πολεμήσει ο ήρωας (Εγώ) για να γίνει αυτό που είναι προορισμένος να γίνει. Με πολλούς τρόπους μοιάζει με έναν αγωγό που συνδέει το συνειδητό μου κομμάτι με το ασυνείδητο. Γι’ αυτό κιόλας λέγεται πλανήτης της μοίρας αλλά ταυτόχρονα θεωρείται και το όριο της προσωπικότητας (ο τελευταίος ορατός πλανήτης από τη Γη, το όριο ανάμεσα στους προσωπικούς/κοινωνικούς πλανήτες και τους εξωκρόνιους).
  Συνεπώς, ο Κρόνος είναι ρυθμιστής (ακόμη μια ωραία εικόνα που τον συνδέει με την έξαρση του στο Ζυγό) – ρυθμίζει τι περνά κάθε φορά από το ασυνείδητο, ποιο μάθημα θα πρέπει να πάρουμε που θα μας κάνει πιο συνειδητούς, δηλαδή θα αποκτήσουμε μεγαλύτερο πεδίο αντίληψης και συνείδησης της ζωής και της θέσης μας σε αυτή. Και όπως υπονοεί η κυριαρχία του σε Αιγόκερω και Υδροχόο, αλλά και η έξαρση του στο Ζυγό, αυτά τα μαθήματα μπορούμε να τα πάρουμε μόνο όταν τα προβάλλουμε (1) στην κοινωνική σφαίρα της ζωής  και τις υποχρεώσεις των κοινωνικών ρόλων που πρέπει να λάβουμε (Αιγόκερως), (2) στην κοινωνική προσφορά και την ανανέωση, εξέλιξη της κοινωνίας μέσα στην οποία ζούμε μέσα από τις ρήξεις με το κατεστημένο (Υδροχόος) και (3) στις διαπροσωπικές μας σχέσεις (Ζυγός). Σε όλες αυτές τις καταστάσεις καλούμαστε να περιλάβουμε κάποιον ή κάποιους άλλους στην εικόνα της ζωής, να τους κατανοήσουμε, αν τους καθοδηγήσουμε ή να τους υπηρετήσουμε ή (ιδανικά) να συμπορευθούμε μαζί τους. Και τι συμπεραίνουμε από το πραγματικά υπέροχο παραδοσιακό αστρολογικό συμβολισμό του Κρόνου: ότι η διαδικασία του να περιλάβεις κάποιον άλλο στην εικόνα της ζωής σου είναι ταυτόχρονα κινητήριος δύναμη για την εξέλιξη και την ανύψωση της προσωπικότητας (κυβερνήτης του Κρόνου, ο Αιγόκερως, συνδέεται με το Μεσουράνημα, το ψηλότερο σημείο του χάρτη) αλλά και όχημα έντασης, πόνου, αγωνίας, στέρησης, απογοητεύσεων και των σκληρότερων μαθημάτων της ζωής εν γένει.
   
  Ωρίμανση
  Κοιτώντας λοιπόν υπό αυτό το πρίσμα τον συμβολισμό του Κρόνου, αντιλαμβανόμαστε ότι η ζωηρή συμμετοχή του Κρόνου σε μια συναστρία καμία σχέση δεν έχει με το στερεότυπο του «να βρω το άλλο μισό και να ζήσουμε ευτυχισμένοι για πάντα». Αντίθετα, ακόμη και στις αρμονικές του όψεις ο Κρόνος σε μια συναστρία απαιτεί από τις πρώτες κιόλας στιγμές της πλαίσια, θέτει εμπόδια, φέρνει στην επιφάνεια στοιχεία της προσωπικότητας των δύο ατόμων που ενδεχομένως δεν αρέσουν στο άλλο μέλος της σχέσης. Όπως εξίσου συχνά έχουμε σχέσεις που εξυπηρετούν το κοινωνικό συμφέρον, γίνονται με επίκεντρο την κοινωνική τάξη ή τις παραδόσεις. Όμως αν το δούμε ακόμη πιο προσεκτικά, οι επιμέρους όψεις του Κρόνου του ενός μέλους με πλανήτες του άλλου μέλους, έχουν ένα πολύ σημαντικό χαρακτηριστικό – την αμοιβαία ωρίμανση και των δύο μελών.
  Ας το δούμε και με ένα παράδειγμα και πιο συγκεκριμένα με το παράδειγμα που δίνεις εσύ. Έχω τη Σελήνη σου που κάνει όψη τριγώνου με την Αφροδίτη του συντρόφου σου και έστω ότι  η Αφροδίτη αυτή κάνει ένα ωραίο τετράγωνο με Κρόνο. Ας το ονομάσω κιόλας για λόγος ευκολίας: έστω ότι έχεις μια Σελήνη στους Διδύμους, ενώ η Αφροδίτη του συντρόφου σου βρίσκεται στον Υδροχόο σε αντίθεση με το Κρόνο στο Λέοντα. Εδώ θα εντοπίσω πολλά θέματα. Πρώτον, η Σελήνη σου δεν επηρεάζει μόνο την Αφροδίτη στον Υδροχόο του συντρόφου σου. Επηρεάζει όλες τις όψεις που κάνει! Συνεπώς δεν είναι μόνο ξεκρέμαστα ένα τρίγωνο Σελήνης – Αφροδίτης, αλλά η Σελήνη σου σχηματίζει όψη με την αντίθεση Αφροδίτης – Κρόνου του συντρόφου σου. Ας ξεκινήσω από την αντίθεση Αφροδίτης – Κρόνου. Αυτή δηλώνει μια προδιάθεση που έχει ο/η σύντροφος σου. Κάθε όψη άλλωστε είναι και μια δήλωση της προσωπικότητας. Μια όψη Αφροδίτης – Κρόνου μας λέει μια ιστορία και αυτή είναι κάτι του στυλ «Πρέπει να αγωνιστείς σκληρά (Κρόνος) για να δικαιούσαι την απόλαυση (Αφροδίτη)», «Η αυτοεκτίμηση μου (Αφροδίτη) συνδέεται με την κοινωνική/επαγγελματική μου ταυτότητα (Κρόνος)», «Φοβάμαι (Κρόνος) να εκφράσω τις επιθυμίες μου (Αφροδίτη)», «Δυσκολεύομαι (Κρόνος) να περάσω καλά (Αφροδίτη)», «Μου αρέσει/Με ελκύει (Αφροδίτη) η ωριμότητα (Κρόνος).», «Καταπιέζω (Κρόνος) την ηδονή (Αφροδίτη)», «Δεν νιώθω άνετα (Κρόνος) με την ερωτική μου ταυτότητα (Αφροδίτη)». Φυσικά δεν θα ισχύουν όλα τα παραπάνω αλλά θα ισχύουν σίγουρα κάποια. Πάνω σε αυτές τις δηλώσεις πάει και κάθεται η Σελήνη σου και πρώτα από όλα η Σελήνη σημαίνει αποδοχή, τρυφερότητα, δεκτικότητα. Άρα η πρώτη ερμηνεία μας είναι ότι έχεις τη τάση να αποδεχτείς αρχικά τη στάση του συντρόφου σου. Είναι σαν να του λες με τον τρόπο σου: «Είναι εντάξει που είσαι έτσι! Δεν έχω πρόβλημα! Δείξε μου πως είσαι!». Αν θέλω να υπεισέλθω και στα ζώδια που συμμετέχουν θα έλεγα ότι τα προβλήματα της αντίθεσης Αφροδίτης – Κρόνου συνδέονται πολύ στενά με την αποδοχή και την επιβεβαίωση, αφού ο Κρόνος στο Λέοντα δείχνει ενδεχομένως ότι σε νεαρή ηλικία ο συγκεκριμένος άνθρωπος δεν έλαβε την προσοχή και την αποδοχή για αυτό που ήταν και για όσα κατάφερνε και παράλληλα του εμφύσησαν μια στάση ζωής ότι αξίες σου πρέπει να είναι οι αξίες που επιτάσσει η κοινωνία που ζούμε και η εξέλιξη σου, η ευτυχία σου, θα έρθει αν καταφέρεις να εξελιχθείς και να ξεχωρίσεις σ’ αυτή (Αφροδίτη στον Υδροχόο). Όσο για τη Σελήνη στους Διδύμους, θα έλεγε κανείς ότι η επαφή της μ’ αυτή την όψη της ξυπνά σε εσένα ενστικτωδώς την περιέργεια να μάθεις, να εξερευνήσει και να επικοινωνήσεις.
  Ας γυρίσουμε στο ερώτημα που έθεσα μια παράγραφο πιο πριν: πως ωριμάζουν και τα δύο μέλη από αυτή τη σχέση; Εσύ έρχεσαι σε επαφή με τους φόβους, τις ανασφάλειες και τις επιθυμίες ενός άλλου ατόμου – τον περιλαμβάνεις στη σφαίρα εμπειρίας σου, αντιλαμβάνεσαι ότι διαθέτει ένα χαρακτήρα διαφορετικό από εσένα και προσπαθείς να τον κατανοήσεις. Εκείνος έχει μια γνήσια ευκαιρία να μιλήσει για όσα τον βαραίνουν, για το χαρακτήρα του και τις εντάσεις που βιώνει με ένα άτομο που δέχεται να τον ακούσει και που θα του πει αυτό που τόσο έχει ανάγκη, αυτό το «Είναι εντάξει αν είσαι έτσι!». Ωρίμανση και για τους δύο που προφανώς δεν θα έρθει εύκολα όμως! Γιατί μια αντίθεση Αφροδίτης – Κρόνου θα είναι πάντα μια αντίθεση Αφροδίτης – Κρόνου. Και θα υπάρχουν πάντα στιγμές που εκείνος θα αποσύρεται, θα απομακρύνεται, δεν θα επικοινωνεί και θα αποζητά την εμπλοκή με το κοινωνική σφαίρα της ζωής περισσότερο από την επικοινωνία με μια σύντροφο (εδώ έχω συμπυκνώσει λίγο τις ερμηνείας Αφροδίτης και Κρόνου κατά όψη και ζώδια). Και μια Σελήνη στους Διδύμους είναι πάντα μια Σελήνη στους Διδύμους και αν δεν δει το σύντροφο της να κάνει προσπάθειες, να αλλάζει, να κινητοποιείται για να συνεχίζει να εξάπτει την περιέργεια της, θα βαρεθεί και θα προχωρήσει. Με απλά λόγια, και όπως υπονοεί ο Κρόνος, χρειάζεται επιμονή και υπομονή για να αναπτυχθεί ουσιαστική επικοινωνία και σχέση ανάμεσα σε αυτές τις πτυχές της προσωπικότητας των δύο μελών. Μας την εξασφαλίζει από μόνος του ο Κρόνος; Και συνεχίζοντας αυτό το συλλογισμό, έχουμε και άλλα πράγματα που πρέπει να συνυπολογίσουμε, όπως μια διέλευση που επηρεάζει αυτό το νέο σχηματισμό που έχει δημιουργηθεί. Τι συμβαίνει για παράδειγμα αν περάσει ο Δίας πάνω από τη Σελήνη σου; Όταν η προοδευμένη Σελήνη σου ακουμπήσει το Κρόνο του; Με απλά λόγια, τα αρχικά κίνητρα που φαίνονται στη γενέθλια συναστρία βρίσκονται υπό τη συνεχή επιρροή άλλων παραγόντων και προκλήσεων. Γεγονός που μας φέρνει πάλι στην αρχική ερώτηση: πότε η σταθερότητας βιώνεται ως συνέπεια και πότε ως καταπίεση;
   
  Δεν υπάρχουν απλές απαντήσεις
  Η απάντηση δεν είναι μονοσήμαντη και όποιος υποστηρίζει ότι μπορεί μόνο μέσα από όψεις να βγάλει συμπεράσματα μάλλον είναι υπερβολικά φαντασμένος ότι ξέρει από αστρολογία και από τη λειτουργία της ζωής γενικότερα. Ας δούμε λοιπόν τι βοηθάει αστρολογικά ώστε να βιώνουμε το Κρόνο ως συνέπεια και όχι ως καταπίεση, με τη γνώση ότι αυτές οι κατευθύνσεις είναι αναγκαίες αλλά όχι απαραίτητες συνθήκες. Μετά θα δούμε τι είναι αυτό που κυρίως παίζει ρόλο.
   
  Η τάση να αντιμετωπίζεται θετικά ο Κρόνος στις σχέσεις μπορεί να ισχύει όταν:
   
  - Υπάρχει μια θετική προδιάθεση προς τον Κρόνο σε γενέθλιο χάρτη. Αυτή μπορεί να σημαίνει έμφαση στο ζώδιο του Αιγόκερω ή του Ζυγού (έξαρση του Κρόνου) με προσωπικούς πλανήτες, Κρόνος σε περισσότερες αρμονικές παρά δυσαρμονικές όψεις (σε άθροισμα), ωροσκόπος Αιγόκερως ή 7ος οίκος στον Αιγόκερω, Κρόνος στον 7ο οίκο ή τον 4ο οίκο, έμφαση πλανητών στο 10ο οίκο.
   
  - Υπάρχουν πολλές κοινές όψεις Κρόνου στη συναστρία εξ αρχής. Κοινή όψη σημαίνει ότι και στους δύο χάρτες συμμετέχουν οι ίδιοι πλανήτες σε όψεις. Για παράδειγμα παρατηρούμε ότι ο Κρόνος του Α κάνει τετράγωνο με τον Ήλιο και το Δία του Β και τρίγωνο με τον Ποσειδώνα και τον Ερμή του. Μετά πάμε στο Κρόνο του Β και βλέπουμε ότι κάνει τρίγωνο με τον Ήλιο του Α και τετράγωνα με Ποσειδώνα, Ερμή και Δία του. Ακόμη κι αν οι όψεις είναι διαφορετικές, τα ζευγάρια Ήλιος – Κρόνος, Δίας – Κρόνος, Ερμής – Κρόνος και Ποσειδώνας – Κρόνος εμφανίζονται εκατέρωθεν. Αυτό δηλώνει κοινή εμπειρία της σχέσης.
   
  - Οι προδευμένοι χάρτες των δύο ατόμων φτιάχνουν χάρτη συναστρίας που ο Κρόνος συμμετέχει με πολλές κοινές όψεις. Είναι όπως και στο (2) μόνο που αντί για τους γενέθλιους χάρτες, έχουμε τους προοδευμένους και φτιάχνουμε τη συναστρία.
   
  - Ο Κρόνος είναι ιδιαίτερα ενεργός από διέλευση ή πρόοδο. Για παράδειγμα διελεύσεις του Κρόνου από τις γωνίες του χάρτη (Ωροσκόπο, Ναδίρ, Δύση, Μεσουράνημα), διελεύσεις Κρόνου από την Αφροδίτη, τη Σελήνη ή τον Ήλιο (με αυτή τη σειρά σημασίας), διελεύσεις του Κρόνου από τον κυβερνήτη του 4ου ή του 7ου οίκου όποιος κι αν είναι αυτός αλλά και προοδευμένες όψεις (αρμονικές ή δυσαρμονικές) του Κρόνου με Ήλιο, Σελήνη ή Αφροδίτη (πάλι με αυτή τη σειρά σημασίας) – όλες αυτές είναι περιπτώσεις που υποδεχόμαστε την σταθερότητα και τη συνέπεια σε μια σχέση με μεγαλύτερη ευκολία. Εξίσου σημαντικές είναι και οι διελεύσεις του Δία πάνω από το γενέθλιο Κρόνο.
   
  Αυτό που δεν εξηγείται από κανένα
  Οι παραπάνω παρατηρήσεις, όσο χρήσιμες κι αν είναι, είναι μόνο κάποιες κατευθύνσεις. Κάποτε, όταν οι άνθρωποι είχαμε πολύ λιγότερη ελευθερία έκφρασης και αυτοδιάθεσης, και η θέση μας μέσα στην ομάδα, τη κοινωνία και την οικογένεια καθόριζε σε μεγαλύτερο βαθμό τη πορεία μας, τις επιλογές μας και την εξέλιξη μας, η ανταπόκριση στις διάφορες διελεύσεις, προόδους και εκλείψεις καθιστούσαν πολύ πιο εύκολη την ερμηνεία των αστρολογικών συμβολισμών. Όμως πλέον, στη εποχή και τη κοινωνία που ζούμε έχουμε τα ερεθίσματα να ανταποκριθούμε με διαφορετικούς τρόπους, να πάρουμε αποφάσεις και να ακολουθήσουμε διαδρομές που σε παλαιότερες εποχές ήταν λίγο έως πολύ απαγορευμένες. Αν η αστρολογία περιγράφει την επικοινωνία κόσμου και ψυχής, ο άνθρωπος δεν είναι πλέον ένας διάμεσος αλλά μπορεί να επέμβει, να στοχαστεί πάνω στη φύση του, να αναγνωρίσει και να συνειδητοποιήσει πτυχές του εαυτού του. Με απλά λόγια να επέμβει έμμεσα στα μηνύματα της ζωής και του χάρτη του. Με αυτό τον τρόπο έχω δει εξαιρετικά δυσαρμονικές συναστρίες να φτιάχνουν (με δυσκολία και κόπο) σχέσεις ζωής και εξαιρετικά αρμονικές συναστρίες να καταρρέουν σα χάρτινοι πύργοι στη πρώτη χαζή δυσκολία ή διαμάχη. Δεν είμαι περισσότερο ικανός μετά από μια επταετία που ασχολούμαι με τη μελέτη της αστρολογίας να πω με βεβαιότητα τι θα λειτουργήσει και με ποιο τρόπο, ποια σχέση θα κρατήσει μέχρι τα γεράματα και ποια σχέση θα λήξει σε 3 εβδομάδες. Μπορώ να δω μοτίβα και κίνητρα αλλά υπάρχει κάτι που μου διαφεύγει. Νομίζω ότι όποιος έχει δει ανθρώπους και ζωές εν εξελίξει μέσα από το γενέθλιο χάρτη θα έχει εντοπίσει ότι υπάρχει πάντα αυτό το κάτι που θα του διαφεύγει. Και αυτό το κάτι είναι η δύναμη της καθεμιάς ανθρώπινης θέλησης και ψυχής που δεν μπορούμε να ερμηνεύσουμε ποτέ γιατί δεν μπορεί να μπει σε κανένα αστρολογικό, επιστημονικό ή φιλοσοφικό πλαίσιο. Συνεπώς, σου συνιστώ alice16 να μην ψάχνεις απόλυτες απαντήσεις. Ο γενέθλιος χάρτης, η συναστρία και η αστρολογία γενικά δεν είναι εξίσωση ή αλγόριθμος. Ακόμη και 99 στις 100 να πάρεις το ίδιο αποτέλεσμα, 1 στις 100 θα πάρεις το ακριβώς αντίθετο, το απρόσμενο, το χαοτικό. Μόνο και μόνο για να μην πάρουν τα μυαλά σου (και του μυαλά μας γενικώς) αέρα και νομίζουμε ότι έχουμε στα χέρια μας τη δύναμη της ζωής. Δεν την έχουμε. Ποτέ δεν θα την έχουμε.
 • ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ - ΖΥΓΟΣ
  Stargunner @ 25.02.2014 11:50
  Κι ό,τι βέβαια θες, εδώ είμαστε για βοήθεια
 • ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ - ΖΥΓΟΣ
  Stargunner @ 25.02.2014 11:49
  nandin, δες...Οι πρώτοι μήνες του '14 δε με τρέλλαιναν ούτως ή άλλως...γενικώς, το '14 δε με τρελλαίνει, είναι μια χρονιά χωρίς πολλές "καλές" ημερομηνίες...
   
  Απο εκεί και πέρα όμως, εφόσον έχεις αποφασίσει ότι θες να το κάνεις, μη στεναχωριέσαι που δεν προλαβαίνεις το Μάρτη, πιθανότατα δε θα βρίσκαμε και την 1η του μήνα κάτι καλό απο άποψη ώρας. Δες απο εκεί και πέρα τι μπορεί να γίνει. Και καλή τύχη βέβαια, διότι η όλη διαδικασία δεν είναι εύκολη όπως διαπιστώνεις.
   
  Το "καλό" είναι ότι έχεις βασικά μόλις 3 μήνες να ψάξεις, οπότε θα έλεγα, επειδή φαντάζομαι δεν έχεις αστρολογικό ημερολόγιο, κοίτα εδώ http://www.astro.com/swisseph/ae/2000/ae_2014.pdf
   
  Είναι αστρολογικές εφημερίδες για το 2014, εμένα γενικά με βολεύουν, δεν είμαι σίγουρη πως τις βρίσκεις, αν σε δυσκολεύουν δηλαδή στην ανάγνωσή τους. Εαν εισαι εντάξει πιστεύω πως θα μπορέσεις να κάνεις μια προεπιλογή.
 • ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ - ΖΥΓΟΣ
  Stardome* @ 25.02.2014 09:57
  mpoumpou255, γιατί σε ξεπερνάει? Ο 6ος οίκος είναι κατεξοχήν η περιοχή του ωροσκοπίου που σχετίζεται με την ισορροπία του σώματος. Και η ισορροπία του σώματος, η λειτουργία του οργανισμού μας και η υγεία μας έχει δικούς της μηχανισμούς και κύκλου που πρέπει να μάθουμε να σεβόμαστε. Κάθε σοβαρή διέλευση από αυτόν τον οίκο μας υπενθυμίζει αυτή τη πραγματικότητα. Ειδικά η εξάντληση είναι ένδειξη ότι ίσως έχεις υπερεκτιμήσει τις αντοχές σου και το σώμα σου ζητά τώρα χαλάρωση.
 • ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ - ΖΥΓΟΣ
  Stargunner @ 21.02.2014 11:36
  Εντάξει, ας μη φτάσουμε ως εκεί!
   
  H ερώτηση είχε να κάνει με το ότι, αν έχουμε πρόβλημα με την ώρα κι όχι την ημερομηνία, το να ήμαστε σε ένα άλλο μέρος μπορεί και να άλλαζε τα πράγματα (και ΟΚ, site είμαστε, ελληνόφωνοι οπουδήποτε μπορεί να μας διαβάζουν)
   
  Είναι λίγο δύσκολο να αρχισουμε μια διαδικασία αναζήτησης ημερομηνίας και ώρας γιατί είναι αρκετά χρονοβόρο, θα προσπαθήσω όμως να βοηθήσω οσο μπορώ.
   
   Θα έλεγα να ξαναδεις τα μέρη 3 και 4 στη σειρά των άρθρων για την επιλογή ημερομηνίας γάμου. Εκεί παρουσιάζουμε το παράδειγμα της 1ης Μάρτη που γενικά σαν ημέρα μου αρέσει. Δεν ξέρω καταρχάς αν την προλαβαίνεις, αν έχεις τα χαρτιά σου έτοιμα, όπως επίσης δεν ξέρω αν είναι γενικά εφικτό να γίνει γάμος Σάββατο πρωί σε δημαρχείο. Διότι εδώ για παράδειγμα τα δημαρχεία τελούν γάμους κάθε μέρα και ώρα μέσα στα ωράρια της δημόσιας υπηρεσίας, και πλεον απο αυτό με κάποια έξτρα χρέωση. Πρόσφατα κανονίζαμε ημερομηνία με μια φίλη στην Αθήνα που μου είπε ότι δυσκολεύεται να βρει δημαρχείο να την παντρευει Πέμπτη πρωί, οπότε δεν ξέρω τι γίνεται (και) ως προς αυτό...
   
  Τώρα, ίσως σε μπερδεύει που προτείνω την 1η Μάρτη διότι μέσα απο τα άρθρα φαίνεται ότι σαν ημερομηνία έχει απορριφθεί. Είχαμε πει ότι δε μας αρέσει ο ωροσκόπος Ταύρος γιατί βάζει τους κυβερνήτες 1ου και 7ου σε όψη τετραγώνου. Αυτό το είπαμε για να δώσουμε τον κανόνα, στην προκειμένη περίπτωση όμως έχουμε μια εξαίρεση. Ο Αρης απο το Ζυγό με την Αφροδίτη απο τον Αιγόκερω είναι σε κάποιου τύπου αμοιβαία υποδοχή (Ο Άρης στο ζώδιο που η Αφροδίτη κυβερνά και η Αφροδίτη στο ζώδιο που ο Αρης είναι στην έξαρσή του) άρα το τετράγωνο γίνεται σε μεγάλο βαθμό offset. Αυτό που είναι πρόβλημα και μας κάνει να απορρίπτουμε το χάρτη (όπως υπάρχει στο άρθρο) είναι εκείνος ο Κρόνος στον 7ο. Οπότε αν είναι ρεαλιστικό το σενάριο να γίνει ο γάμος σε εκείνη την ημερομηνία (απο πρακτικής άποψης , χαρτιά κτλ), δες και τι ώρες μπορεί να γίνει ο γάμος, μήπως μπορέσουμε να κάνουμε κάποιες δοκιμές με την ώρα σε αυτό το ήδη δουλεμένο παράδειγμα. Μήπως και γίνει κάτι...
   
  Απο εκεί και πέρα , πολύ γενικά αυτό που θα έλεγα είναι να αποφύγεις μάλλον τον Απρίλη, έχει και τις εκλείψεις, έχει και το μεγάλο σταυρό, είναι γενικά ένας έντονος μήνας που νομίζω θα δυσκολέψει στο να βρεθέι κάτι, οπότε αναγκαστικά νομίζω θα περιοριστείς σε Μάιο, Ιούνιο, Ιούλιο...
 • ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ - ΤΟΞΟΤΗΣ
  Stardome* @ 19.02.2014 15:54
  loukoumaki σε ευχαριστούμε πολύ! Το διορθώνουμε άμεσα!
 • ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ - ΤΟΞΟΤΗΣ
  Stardome* @ 19.02.2014 15:33
  loukoumaki, ο κυβερνήτης του Τοξότη είναι ο Δίας. Τελεία. Αν το συγκεκριμένο κομμάτι που διάβασες βρίσκεται στο Stardome* παρακαλούμε πολύ πες μας σε ποιο τμήμα του για να διορθώσουμε το λάθος.
   
  Σε ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

έχουν γενέθλια 170 μέλη.

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

 • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

 • loading...
 • loading...