παρακαλώ περιμένετε...
 • ΕΡΩΤΙΚΗ ΠΡΟΒΛΕΨΗ - ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ (29.01.2014)
  Starhicker @ 28.01.2014 23:05
  @lenapsaraki, δώσε λίγη πίστη παραπάνω σε αυτή τη συγκεκριμένη Νέα Σελήνη.
 • ΕΡΩΤΙΚΗ ΠΡΟΒΛΕΨΗ - ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ (29.01.2014)
  Starhicker @ 28.01.2014 23:04
  @mini2012 οι ευχές σου ευχές μας, το ξέρεις ε!
   
 • ΕΡΩΤΙΚΗ ΠΡΟΒΛΕΨΗ - ΤΟΞΟΤΗΣ (29.01.2014)
  Starhicker @ 28.01.2014 23:02
  @anastasi, έλα τώρα, u live dangerously!!!!
 • ΕΡΩΤΙΚΗ ΠΡΟΒΛΕΨΗ - ΖΥΓΟΣ (29.01.2014)
  Starhicker @ 28.01.2014 23:01
  @chocolataki, χαχαχαχαχαχα-επιστροφές λέω καλέ, όχι...Δεύτερες Παρουσίες!!!!
   
 • ΕΡΩΤΙΚΗ ΠΡΟΒΛΕΨΗ - ΚΡΙΟΣ (29.01.2014)
  Starhicker @ 28.01.2014 22:56
  Πουλάκια μου! Κάποιοι χαρήκανε με τις επιλογές τους ή μου φαίνεται;;;;
 • ΕΡΩΤΙΚΗ ΠΡΟΒΛΕΨΗ - ΠΑΡΘΕΝΟΣ (29.01.2014)
  Starhicker @ 28.01.2014 21:21
  ΠΡΟΦΑΝΩΣ και η Παρθένος είναι από τα πλέον αισθησιακά ζώδια. Είναι ζώδιο της Γης, άρα το σώμα και οι αισθήσεις έχουν πρωτεύουσα σημασία - μαθαίνει, ζει, αντιλαμβάνεται, αγαπά μέσα ΚΥΡΙΩΣ από τις αισθήσεις. Είναι το κατ΄εξοχήν ζώδιο της Φύσης, άρα τίποτε φυσικό δεν τους σοκάρει και δεν τους προβληματίζει - η Φύση είναι Τέλεια, και όλοι ξέρουμε τη λατρεία και την πίστη της Παρθένου στην τελειότητα. 'Οταν λοιπόν όλα τα άλλα δουλεύουν επίσης σε ικανοποιητικά για την ίδια επίπεδα, το σεξ με την Παρθένο είναι απλώς άψογο. Επίσης, όσο ικανοποιητικά κι αν είναι όλα τα άλλα, ένας/μία Παρθένος που δεν ικανοποιείται σωματικά, θα μείνει στη σχέση περίπου όσο κι ένας πορτοφολάς.
 • ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ - ΖΥΓΟΣ
  Stardome* @ 28.01.2014 17:27
  Hypatia, όταν αναπτύχθηκε η αστρολογία στην αρχαιότητα δεν υπήρχε η σημερινή διαβάθμιση και συστηματοποιήση της γνώσης και η κάθε παρατήρηση συνδέοταν πολύ στενά με την έννοια του "θείου" και του "Θεού". Δεν είναι τυχαίο ότι οι άνθρωποι αναζήτησαν αρχικά τις πρώτες ερμηνείες και χρησιμοποιήσαν σαν σύστημα αναφορά το νυχτερινό ουρανό. Οι πλάνητες και οι απλανείς αστέρες ήταν τα μόνα σημεία που παρουσιάζαν σταθερότητα (αν τα συνέκρινε κανείς με άλλα γεωγραφικά σημεία που υπόκεινται στις αλλαγές των κλιματικών και καιρικών φαινομένων) - το σύμπαν φαινόταν αιώνιο και αμετάβλητο στα μάτια των πρώτων μελετητών και οι θεοί ήταν επίσης αιώνιοι. Άρα δε θα μπορούσαν να κατοικούν κάπου αλλού παρά μόνο στον ουρανό. Και τα μηνύματα τους δε θα μπορούσαν να έρχονται αλλού, παρά μόνο από τον Ουρανό. Επιπλέον ο Ηλιακός και ο Σεληνιακός κύκλος καθόριζαν σημαντικά τη ζωή και την επιβίωση τότε και δεν είναι τυχαίο ότι αυτοί έγιναν τα κεντρικά αστρολογικά σύμβολα.
  Ναι, οι πρώτες παρατηρήσεις των 7 ορατών πλανητών προέρχονται από τότε και μέσα στους αιώνες η μια γενιά έδινε στην άλλη πληροφορίες και προσέθετε αλλα και αφαιρούσε γνώσεις. Για παράδειγμα ο Δίας όταν είναι ορατός στον ουράνιο θόλο είναι από τα πιο φωτεινά αστέρια του Ουρανού λόγο του μεγέθους του. Επιπλέον όμως ο κύκλος του είναι πιο αργός από τον κύκλο των πλανητών από τον Άρη και πίσω. Συνεπώς έδινε την εντύπωση του μεγαλεπίβολου και λαμπερού και συνδέθηκε στενά με τον εντυπωσιασμό και την επέκταση. Όμως λόγω του ότι κάλυπτε με πιο αργή ταχύτητα το ζωδιακό έδινε την εντύπωση ότι στέκετε περισσότερο και μελετά για μεγαλύτερη διάρκεια όσα συμβαίνουν, εξ ου και συνδέθηκε με τη σύνθεση της μεγάλης εικόνας και την αναζήτηση νοήματος πίσω από το πλήθος των γεγονότων. Ακολούθως προστέθηκαν άλλες ερμηνείες και πολλές απορρίφθηκαν. Ο Άρης αντίστοιχα φαίνεται κόκκινος και συνδέθηκε με το αίμα - και το αίμα θύμιζε εκείνα τα χρόνια μάχη. Όποιος έπινε το αίμα του αντιπάλου του θεωρητικά έπαιρνε τις δυνάμεις του.Οι άνθρωποι συνέδεσαν με κάθε πλανητική θέση και μια αρχέτυπική εικόνα/ορμή της ψυχής. Παρατηρούσαν και συνέκριναν. Αιώνα με τον αιώνα.
  Τώρα γιατί το σύστημα λειτουργεί ή κάτω από ποιες συνθήκες λειτουργεί, αυτό είναι που συνεχίζει να τροφοδοτεί μάχες και έριδες αλλά και συναρπάζει.
 • ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ - ΤΟΞΟΤΗΣ
  Stardome* @ 28.01.2014 11:01
  Βασική αρχή της επιστημονικής σκέψης, όπως θα γνωρίζετε αγαπητέ/ή, είναι η διαρκής, αέναη αμφισβήτηση των φαινομένων  και η δοκιμασία τους μέσα από τη πειραματική διαδικασία. Ένας πραγματικός επιστήμονας αμφιβάλει (όπως πολύ σωστά κάνετε κι εσείς) θέτει ερωτήματα και αναζητά απαντήσεις. Γνωρίζει εκ των προτέρων όμως ότι σε όποιο συμπέρασμα καταλήξει, θα πρέπει να συνεχίσει να το δοκιμάζει και να το αμφισβητεί για να το εξελίξει. Επίσης γνωρίζει ότι το βάθος της ερμηνείας που μπορεί να δώσει στα φαινόμενα περιορίζεται από φυσικούς παράγοντες, όπως η αντιληπτική του ικανότητα, η φύση το εγκεφάλου του κοκ. Αφού γνωρίζετε από χημεία, θα γνωρίζετε την ιστορία της δομής του ατόμου. Από το μοντέλου το E. Ruthford που υποστήριξε ότι η δομή του ατόμου παρομοιάζει ένα σταφιδόψωμο με πυκνό πυρήνα και μια αραιή περιοχή όπου βρίσκονται τα ηλεκτρόνια σε μάλλον στατικές θέσεις, στο μοντέλο των σταθερών τροχιακών του N. Bohr μέχρι τη σύγχρονη κβαντομηχανική αντίληψη περί ατόμου όπου μιλάμε για θέσεις υψηλής πιθανότητας παρουσίας ηλεκτρονίων, spin και αντί - spin, παρατηρούμε πως η επιστήμη αφήνει ανοιχτά ενδεχόμενα και δεν υποστηρίζει ότι κατέχει την απόλυτη γνώση των πραγμάτων με τις ερμηνείες που δίνει. Συνεπώς ο επιστημονικός τρόπος σκέψης και ο τρόπος ζωής που υπονοεί απέχει έτη φωτός από το φανατισμό, τη νουθεσία και την αφ' υψηλού στάση. Ως ένθερμος υποστηρικτής της επιστήμης που είστε ελπίζω να τα υιοθετείτε πιο συχνά και αυτό το κείμενο και η αγωνία που ακτινοβολεί να μας πείσετε για την ανωτερότητα των δικών σας αντιλήψεων να είναι μια κακή παρένθεση.
  Ξεπερνώντας αυτή την αρχική εισαγωγή, θα ήθελα να επισημάνω ότι βρίσκεστε σε ένα Forum στο οποίο, όσο κινείστε σε πολιτισμένα επίπεδα συζήτησης και η χρήση της γλώσσας σας δεν είναι προσβλητική και υβριστική μπορείτε να εκφράζετε ελεύθερα τις απόψεις σας, όσο αντίθετες κι αν είναι με το ύφος ή το θέμα του site. Μπορεί να έχετε ως στερεότυπο στο μυαλό σας ότι εισερχόμενος/η σε ένα forum αστρολογίας θα σας λιθοβολήσουν ή θα σας διαγράψουν επειδή διαφωνείτε. Εδώ κάνετε λάθος. Υπάρχουν άνθρωποι που θα σας διαβάσουν, υπάρχουν άνθρωποι που θα θελήσουν να συζητήσουν ή που θα σκεφτούν αν αυτό που γράφετε παρουσιάζει ένα ενδιαφέρον. Άλλωστε οι μόνοι λογαριασμοί που έχουν διαγραφεί ποτέ από το site σε αυτή τη περίοδο λειτουργίας του (τα τελευταία 2,5 χρόνια) είναι λογαριασμοί που πόσταραν spam διαφημίσεις, λογαριασμοί που δεν δημιουργήθηκαν από έγκυρες διευθύνσεις e-mail και φυσικά λογαριασμοί που τα ίδια τα μέλη ζήτησαν να διαγραφούν. Σχόλια που διαγράφονται τέλος, διαγράφονται γιατί είναι υβριστικά και προσβάλλουν τα μέλη μας. Αυτοί είναι οι κανόνες και είναι τόσο απλοί. Η διαγραφή θεωρούμε ότι είναι η εύκολη λύση. Η πολυφωνία και η ικανότητα κάποιου να υποστηρίξει τις απόψεις του ενώ εμείς οι υπόλοιποι μπορούμε να διαφωνήσουμε ή να σκεφτούμε πάνω σ' αυτές, αυτό είναι το αληθινά δύσκολο. Αυτό μπορεί να αποβαίνει εναντίον μας από άποψη εικόνας, δημοσίων σχέσεων ακόμη και από άποψη αποτελεσματικότητας και ανταγωνισμού, αλλά εμείς αυτό εκπροσωπούμε όσο είμαστε εδώ. Νομίζω καλύψαμε και το θέμα αυτό.
  Τώρα για να επανέλθω στις αντιρρήσεις/διαφωνίες σας, θα σας δώσω θετική ανάδραση. Η σύγχρονη αστρολογία (όπως και η επιστήμη άλλωστε) έχει συγκεντρώσει μεγάλο ποσοστό ημιμάθειας και αμάθειας και διαδίδονται πολλές πληροφορίες που είναι τουλάχιστον αναληθείς. Πράγματι, αν μιλήσουμε για βαρυτικά και μαγνητικά πεδία των πλανητών, με βάση τις υπάρχουσες επιστημονικές γνώσεις είναι πολύ αδύναμα για να επηρεάσουν με σημαντικό τρόπο το κάθε άνθρωπο που περπατά πάνω στη Γη. Οι αποστάσεις είναι πολύ μεγάλες, οι όποιες ακτινοβολίες ασθενείς. Και επιπλέον, χωρίς να μπούμε σε καμία άλλη επιστημονική λεπτομέρεια, δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι η οποιαδήποτε ασθενής ακτινοβολία μπορεί να επηρεάσει το χαρακτήρα ενός ατόμου, πόσο μάλλον να επηρεάσει κάποιο γεγονός πάνω στη Γη. Οπότε ας το ξεφορτωθούμε αυτό από την πλάτη μας. Και όμως έχω συναντήσει κι εγώ, όπως κι εσείς, ανθρώπους που πιστεύουν ότι αυτό είναι και έτσι λειτουργεί η αστρολογία. Από αυτά που ως τώρα γνωρίζουμε δεν ισχύει κάτι τέτοιο - αν αποδειχτεί μελλοντικά με πιο σύγχρονα επιστημονικά μέσα δεν μπορούμε να το γνωρίζουμε (έτσι, για να παραμείνουμε και σε συμφωνία με τον επιστημονικό τρόπο αντίληψης σας).
  Αντίθετα η αστρολογία είναι μια συμβολική γλώσσα ερμηνείας του κόσμου - μια ενοποιητική γλώσσα που προσπαθεί να βρει τους κυκλικούς μηχανισμούς που συνδέουν τη ζωή και τα φαινόμενα της στο σύμπαν. Ως συμβολική γλώσσα χρειάζεται ένα σύστημα αναφοράς – όπως τα μαθηματικά, που είναι επίσης συμβολική γλώσσα, χρησιμοποιούν άξονες συντεταγμένων, πολικών συντεταγμένων, γεωγραφικές συντεταγμένες, χωροχρονικές συντεταγμένες για να παραστήσουν οπτικά τα φαινόμενα τους. Το σύστημα αναφοράς της αστρολογίας δεν είναι άλλο από τον ουράνιο θόλο. Και μάλιστα, όχι τον ουράνιο θόλο όπως είναι αυτή τη στιγμή, αλλά όπως ήταν την εποχή που αναπτύχθηκε αυτή η γλώσσα για πρώτη φορά. Γιατί, όπως σίγουρα θα γνωρίζετε από την αστρονομία, λόγω του φαινομένου της μετάπτωσης των ισημεριών, η Εαρινή Ισημερία, που είναι και η αρχή του ζωδιακού κύκλου για την αστρολογία, δεν βρίσκεται πλέον στο ζώδιο του Κριού αλλά στο ζώδιο των Ιχθύων. Άρα, όταν κάποιος στην αστρολογία μιλά για τον πλανήτη Υ ή το ζώδιο Χ δεν τον ενδιαφέρει κυριολεκτικά ο πλανήτης εκεί έξω στο πλανητικό σύστημα με τις φυσικές του ιδιότητες - τον ενδιαφέρει τι συμβολίζει και τι σηματοδοτεί στη δική του γλώσσα. Για να γυρίσω στα μαθηματικά με τα οποία έχετε τριφτεί ως επιστήμονας, για να χρησιμοποιήσετε το σύμβολο της πρόσθεσης (+) ή τον αριθμό τέσσερα (4) δεν χρειάζεται να υπάρχει εκεί έξω στο κόσμο ένα συν με φυσική υπόσταση ή ένα τέσσερα με όγκο, βάρος και χημική σύσταση. Έτσι και ο αστρολόγος όταν μιλάει για τον Δία ή τον Ποσειδώνα, το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι η σχετική του θέση στο σύστημα αναφορά που έχει δημιουργήσει και καθόλου δεν τον απασχολεί αν ο Δίας ή ο Ποσειδώνας είναι γίγαντες αερίων του πλανητικού συστήματος. Αυτό που λέμε «Δίας», θα μπορούσαμε να λέμε «Πίτσα Πατέρα» (για να χρησιμοποιήσω την ορολογία σας) ή «Super Mario». Η ονομασία για εμάς δεν έχει σημασία, αρκεί ο συμβολισμός να παραμένει ίδιος. Και για εμάς Δίας σημαίνει επέκταση, εξέλιξη, γιγάντωση, φανατισμός, πίστη. Κατά συνέπεια, όταν μιλάμε για πρόβλεψη στην αστρολογία, δεν αναφερόμαστε πλέον στη πρόβλεψη των γεγονότων αυτών καθαυτών αλλά στη σημασία που λαμβάνουν στη πορεία εξέλιξης του ατόμου. Επίσης, έχουμε δεχθεί ότι η ζωή, όπως και αν είναι, χρειάζεται χιούμορ, και πολλές φορές χρησιμοποιούμε αυτή τη γλώσσα προσπαθώντας να εμφυσήσουμε λίγη θετική διάθεση και χιούμορ. Με άλλα λόγια την κάνουμε μια γλώσσα επικοινωνίας ανάμεσα μας.
  Για να καταλήξω, καθώς δε με απασχολεί σ' αυτό το κείμενο να σας κάνω μάθημα αστρολογίας ή να σας πείσω περί αυτής, η επιστήμη, η αστροφυσική και η αστρονομία κοιτάζουν τους πλανήτες και το σύμπαν από τη σκοπιά της φυσικομαθηματικής μελέτης των φαινομένων τους. Η Αστρολογία χρησιμοποιεί τους πλανήτες και το σύμπαν ως ένα μακροσκοπικό μοντέλο που η μηχανική του μεταφέρεται στα φαινόμενα και τις εμπειρίες της ανθρώπινης ζωής. Η επιστήμη θέλει να ερμηνεύσει αυτούς καθαυτούς τους πλανήτες και το σύμπαν. Η αστρολογία τους χρησιμοποιεί ως ένα σύστημα αναφοράς για να μιλήσει για τη ζωή ως σύνολο. Ελπίζω να γίνεται αντιληπτή η διαφορά ανάμεσα στα δύο.
  Σας ευχαριστούμε για την ευκαιρία που μας δώσατε να εξηγήσουμε αυτές τις διαφορές και να δώσουμε μια άλλη προοπτική στο θέμα Αστρολογία.
  Καλημέρα σας!
 • ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ - ΙΧΘΥΕΣ
  Stargunner @ 27.01.2014 14:37
  trisdiastati επειδή τα μπερδέψαμε λίγο τα πράγματα και καθώς η ουσία είναι να δίνουμε τις πληροφορίες καταννοητά ώστε να επωφελούμαστε όλοι απο αυτό, πάμε λιγάκι απο την αρχή, ένα - ένα 
  Όπως είπε και η maggica, ο χάρτης επιστροφής ενός πλανήτη ή ενός Φωτός, σχεδιάζεται για τη στιγμή που ο πλανήτης ή το Φώς επιστρέφουν στη γενέθλια θέση τους κατά την περίοδο που εξετάζουμε.
   
  Τί σημαίνει αυτό. Εαν εσύ θέλεις να κάνεις ένα χάρτη Ηλιακής Επιστροφής για το 2014, τί κάνεις; Ο γενέθλιος Ήλιος σου είναι στις 14ο28'20'' του Υδροχόου. Φτιάχνεις ένα χάρτη για την ημερομηνία και ώρα εκείνη μεσα στο 2014 που ο Ηλιος θα είναι πάλι στις 14ο28'20'' του Υδροχόου. Αυτή είναι η 3η Φλεβάρη του '14, ώρα 11.34 το πρωί. Ο χάρτης αυτός 'έχει ισχύ' μέχρι τις 3 Φλεβάρη του 2015 οπότε και ο Ηλιος ξαναγυρνά στις στις 14ο28'20'' του Υδροχόου.
   
  Τους χάρτες Ηλιακής επιστροφής σου μπορείς να τους βγάζεις εύκολα μέσα απο το astro.com. Εχοντας περασμένα τα στοιχεία σου απλά επιλέγεις Solar Return Chart στο πεδίο select the type of chart you want.
   
  Απο το astro.com πορείς να παίρνεις και τους χάρτες Σεληνιακών Επιστροφών σου. Ενας χάρτης Σεληνιακής Επιστροφής σχεδιάζεται, όπως είπαμε παραπάνω, για τη στιγμή που η Σελήνη επιστρέφει στη γενέθλια θέση της. Η Σελήνη όμως είναι πολύ γρήγορη κι έτσι έχουμε μια επιστροφή ανά 28 μέρες. Ετσι είχες μία στις 20 Γενάρη και θα έχεις μία άλλη στις 16 Φλεβάρη.
   
  Πάμε τώρα στις επιστροφές των πλανητών. Ερμή, Αφροδίτης, Άρη...Να μιλήσουμε για την Αφροδίτη μιας και αυτή ήταν η αρχική σου απορία. Με την Αφροδίτη σου στις 23ο01'49'' των Ιχθύων για να φτιάξεις ένα χάρτη επιστροφής Αφροδίτης θα διαλέξεις την ημέρα και ώρα που φέρνει την Αφροδίτη και πάλι στη γενέθλια θέση της. Επειδή εγώ δεν έχω κάποιο site να σου προτείνω που να δίνει έτοιμες, δωρεάν επιστροφές Αφροδίτης θα πρέπει αναγκαστικά να κάνεις κάποιες δοκιμές, δεν ξέρω αν το έκανες ήδη, αν τελικά κατάφερες να βγάλεις το χάρτη της Επιστροφής Αφροδίτης σου. Ψάχνοντας μια αστρολογική εφημερίδα (υπάρχουν online) θα δεις ότι η Αφρο θα είναι στις 23ο των Ψαριών κάπου μεταξύ 26 και 27 Απριλίου. Οπότε θα κάνεις κάποιες δοκιμές ως προς την ώρα για να πετύχεις τη θέση της ακριβώς και θα έχεις το χάρτη της επιστροφής της.
   
  Είμαστε εντάξει ως εδώ;
 • ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ - ΛΕΩΝ
  Stardome* @ 27.01.2014 14:22
  natasa last year, υπήρξε ένα τεχνικό ζήτημα  με τις προβλέψεις του Λέοντα αυτή
  την εβδομάδα και ζητούμε συγνώμη γι' αυτό. Η πρόβλεψη ανέβηκε κανονικά
  πλέον στο site.

έχουν γενέθλια 301 μέλη.

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

 • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

 • loading...
 • loading...