παρακαλώ περιμένετε...
  • Υπάρχει Καλό και Κακό στην αστρολογία;
    Stargazer @ 20.06.2011 18:15
    Aloy, αστρολογικά τόσο το "ξενοκοίταγμα" όσο και η σταθερή σχέση είναι εξίσου φυσιολογικά. Η αστρολογία απλά διαπιστώνει, δεν παίρνει θέση και δεν ασκεί κριτική. Το ζήτημα είναι τι κάνει το άτομο που έχει δύο πλανήτες εξίσου ισχυρούς να το τραβούν σε δύο διαφορετικές κατευθύνσεις. Το άτομο αυτό δεν μπορεί να διαλέξει, "πρέπει" να κάνει και τα δύο. Ισορροπία μπορεί να υπάρξει; Δεν ξέρω. Ότι πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι έχει και τα δύο χαρακτηριστικά, δεν το συζητάμε, εξυπακούεται. Από κει και πέρα, πώς τα συμφιλιώνεις; Δεν ξέρω αν γίνεται, πάντως είναι εξαιρετικά δύσκολο. Θα ήθελα να μπορούσα να σου πω, ναι, όλα είναι δυνατά σ'αυτή τη ζωή, προσπάθεια χρειάζεται μόνο. Μακάρι. Αλλά δεν είμαι σίγουρος. Δεν ξέρω αν τελικά στη ζωή οφείλουμε να θεραπευτούμε ή να μάθουμε να ζούμε με την αρρώστια μας.
     
     
  • ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ - ΚΡΙΟΣ
    Stargazer @ 19.06.2011 21:52
    Ασφαλώς και οι οίκοι κάτι σημαίνουν, όπως και όλοι οι υπόλοιποι πλανήτες κάτι λένε. Αλλά, αν ξεκινήσει ο αστρολόγος να φτιάχνει σενάρια, θα χάσει το ζητούμενο, που στην ωριαία τουλάχιστον είναι πολύ σημαντικό. Σε μια ερώτηση για σχέση π.χ. μας ενδιαφέρει τι σκέφτεται ο ένας για τον άλλον και αν θα γίνει σχέση. Τελεία. Ο υπόλοιπος χάρτης μας περιγράφει ολόκληρη την ιστορία, που τις περισσότερες φορές όμως ούτε αυτός που θέτει το ερώτημα την ξέρει. Και επίσης δεν σκαλίζουμε πολύ τα πράγματα, γιατί κάθε οίκος έχει αρκετές σημασίες και θα χαθούμε οπωσδήποτε.
     
    Το μόνο που θα έλεγα στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι ότι οι δύο δείκτες του άλλου είναι σε γωνιακό οίκο (στον 10ο), σε οίκο φανερό, σε οίκο δράσης, γι'αυτό και σου φανερώθηκε και δεν έκρυψε τα αισθήματά του. Το ότι εσύ είσαι πολύ κοντά στον 11ο, ίσως να σημαίνει ότι πιο πολύ αισθήματα φιλίας έχεις, παρά ερωτικά. Αλλά μπορεί να σημαίνει και πολλά άλλα πράγματα, οπότε άστο καλύτερα.
  • ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ - ΚΡΙΟΣ
    Stargazer @ 19.06.2011 21:04
    O almuten (επικυρίαρχος) είναι ο πλανήτης με τις περισσότερες θεμελιώδεις δυνάμεις σε μια συγκεκριμένη μοίρα, με αποτέλεσμα, για ορισμένους, να θεωρείται και ο πραγματικός κυβερνήτης αυτής. Διάβασε το τελευταίο άρθρο στη βιβλιοθήκη για περισσότερες πληροφορίες. Στη μοίρα της ακμής του 7ου οίκου του χάρτη συτού, περισσότερες θεμελιώδεις δυνάμεις έχει η Αφροδίτη κι όχι ο Δίας.
     
    Στην περίπτωσή σου, φαίνεται να ταιριάζει η Αφροδίτη ως δείκτης του άλλου, γιατί αν είναι ο Δίας, μας δείχνει αρκετό ενθουσιασμό από τη μεριά σου (είσαι στην έξαρσή του), που εσύ όμως δεν φαίνεται να έχεις. Ύστερα, είπες ότι σου ξεκαθάρισε το ενδιαφέρον του και του ταιριάζει επομένως η Αφροδίτη που βρίσκεται στο ζώδιο που κυβερνάς εσύ. Ίσως τα κρατήματά του οφέιλονται στο ότι από σένα δεν εισπράττει απόλυτη αποδοχή. Είσαι στο πρόσωπο μόνο της Αφροδίτης, που μας λέει "λίγα πράγματα". 
     
    Από την άλλη, ούτε ο Κρόνος φαίνεται να σας ταιριάζει. Πρώτον γιατί εσύ μπορεί μεν να μην τρελαίνεσαι, αλλά δεν τον αντιπαθείς κιόλας (Ο Ερμής όμως εδώ αντιπαθεί τον Κρόνο) κι από την άλλη ο Κρόνος δεν έχει κανένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον Ερμή, που δεν ισχύει στην περίπτωσή σου.
     
    Οπότε, με βάση αυτά που καταλαβα από τα λεγόμενά σου, παίρνεις τον 7ο. Και ως προς τον κυβερνήτη 7ου, κλίνω προς την Αφροδίτη.
  • ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ - ΚΡΙΟΣ
    Stargazer @ 19.06.2011 19:30
    cheyenne, το δίλημμα ανάμεσα σε 5ο και 7ο οίκο, νομίζω στην περίπτωσή σου μπορεί να λυθεί εύκολα, γιατί ο κυβερνήτης σου (Ερμής) βρίσκεται στην έξαρση του Δία, αλλά στην αδυναμία του Κρόνου. Αν αισθάνεσαι ερωτευμένη μαζί του, τότε 7ος. Αν όχι, και μάλιστα καθόλου, τότε Κρόνος.
     
    Με βάση τους βασικούς σας δείκτες, εσύ φαίνεται να "θέλεις" περισσότερο από αυτόν. Εϊσαι στην έξαρση του Δία, κλασικό σημάδι "έρωτα" η έξαρση, ενώ εκείνος μόνο στο πρόσωπο του Ερμή, που είναι σχεδόν αμελητέο. Θέλει όμως ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ την Αφροδίτη (στο ζώδιό της, στην τριπλότητά της και στα όριά της). Ερωτευμένος δεν φαίνεται και ιδιαίτερα, αλλά ως γυναίκα του αρέσεις και μάλιστα πολύ.
     
    Ως Ήλιος αυτός είναι πολύ καλύτερα ως προς τον Ερμή, αλλά εσύ ως προς τον Ήλιο δεν τα πας καλά. Ερμής και Αφροδίτη απολύτως αδιάφοροι, η Σελήνη δε, στην αδυναμία του Ήλιου. Δηλαδή, εσύ συνολικά δείχνεις ερωτευμένη, αλλά δεν σου ξύπνησε ο άλλος και το "ζωώδες" ένστικτο.
     
    Γενικότερα, φαίνεται ότι "κομμάτια" δικά σου τον θέλουν και "κομμάτια" δικά του σε θέλουν. Κάτι σίγουρα υπάρχει δηλαδή, αλλά ο καθένας σας από τη μεριά του έχει τους ενδοιασμούς του.
     
    Υπάρχει και η λύση του almuten (επικυρίαρχου) για τον άλλον, που μας δίνει τελικό κυβερνήτη 7ου την Αφροδίτη, που αλλάζει τελείως τα πράγματα και μας δίνει αυτόν ψυχή τε και σώματι τρελαμένο μαζί σου, αλλά το πρόβλημα είσαι εσύ αυτή τη φορά.
     
    Επειδή έχουμε μπερδευτεί λοιπόν, θα πρέπει να ξεκαθαρίσεις εσύ τα πράγματα. Αυτή τη στιγμή πώς τον βλέπεις; Και τι σημάδια σου δίνει αυτός;
  • Υπάρχει Καλό και Κακό στην αστρολογία;
    Stargazer @ 18.06.2011 21:50
    Δεν θα έλεγα ότι πέφτουν στη μετριότητα, γιατί ποιοτικά είναι καλοί. Θα έλεγα ότι συχνά δυσκολεύονται να δείξουν αυτή την ποιότητα προς τα έξω.
  • Υπάρχει Καλό και Κακό στην αστρολογία;
    Stargazer @ 18.06.2011 19:23
    AriesLeo, κοίταξε πώς ακριβώς διαβάζουμε τον χάρτη των θεμελιωδών δυνάμεων. Αν έχουμε έναν πλανήτη ή μια ακμή οίκου στην 5η μοίρα του Ζυγού και θέλουμε να βρούμε τους κυβερνήτες, πάμε στον πίνακα του Πτολεμαίου και διαπιστώνουμε:
    1) Σε ολόκληρο το ζώδιο του Ζυγού, κυριαρχία έχει η Αφροδίτη. Πρώτος κυβερνήτης (5 βαθμοί).
    2) Σε όλο το ζώδιο του Ζυγού, έξαρση έχει ο Κρόνος. Δεύτερος κυβερνήτης (4 βαθμοί). Ο αριθμός 21 που έχει δίπλα του ο Κρόνος σημαίνει ότι η 21η μοίρα (20:00 - 20:59) είναι η μοίρα της απόλυτης έξαρσης του Κρόνου. Πρακτικά δεν μας λέει και πολλά πράγματα, ολόκληρο το ζώδιο του Ζυγού είναι φιλόξενο για τον Κρόνο. Ας πούμε απλά ότι η συγκεκριμένη μοίρα είναι κατά τι πιο φιλόξενη.
    3) Πάμε στην τριπλότητα. Πρέπει να δούμε αν έχουμε να κάνουμε με ημερήσιο ή νυκτερινό χάρτη. Αν γεννηθήκαμε στο μεταίχμιο, πάνω στην αλλαγή δηλαδή από μέρα σε νύχτα ή το αντίστροφο, ένας απλός τρόπος να το διαπιστώσουμε είναι να δούμε αν ο Ήλιος μας βρίσκεται κάτω από τον ορίζοντα (1ος, 2ος.... 6ος οίκος) ή πάνω από τον ορίζοντα (12ος, 11ος .... 7ος). Στην πρώτη περίπτωση έχουμε νυκτερινό χάρτη, στη δεύτερη ημερήσιο. Ημερήσιος κυβερνήτης της τριπλότητας του αέρα, όπου ανήκει ο Ζυγός, είναι ο Κρόνος, νυκτερινός ο Ερμής. Στο παράδειγμα του άρθρου έχουμε ημερήσιο χάρτη, άρα κυβερνήτης τριπλότητας ο Κρόνος (3 βαθμοί).
    4) Πάμε στα όρια. Βλέπουμε ότι οι 30 μοίρες κάθε ζωδίου χωρίζονται σε πέντε κομμάτια και κάθε κομμάτι έχει τον δικό του κυβερνήτη ορίων. Στις πρώτες έξι μοίρες του Ζυγού (αυτό σημαίνει ο αριθμός 6 δίπλα στον Κρόνο), δηλαδή από 0:00 έως 5:59, κυβερνήτης ορίων είναι ο Κρόνος, από 6:00 έως 10:59 η Αφροδίτη κ.ο.κ. Στο παράδειγμά μας, έχουμε την 5η μοίρα του Ζυγού, άρα Κρόνος ο κυβερνήτης ορίων (2 βαθμοί).
    5) Το ίδιο κάνουμε με το πρόσωπο. Οι 30 μοίρες του κάθε ζωδίου χωρίζονται σε τρία κομμάτια. Στις πρώτες 10 μοίρες (0:00 - 9:59) του Ζυγού έχουμε το πρόσωπο της Σελήνης. Τελευταίος κυβερνήτης για την 5η μοίρα λοιπόν είναι η Σελήνη (1 βαθμός).
     
    Επαναλαμβάνω, ότι μπαίνουμε σε αυτή τη διαδικασία για να βρούμε τον επικυρίαρχο, δηλαδή τον πλανήτη που συγκεντρώνει τη μεγαλύτερη βαθμολογία σε μία συγκεκριμένη μοίρα. Θα πρότεινα, ιδιαίτερα για τη γενέθλια αστρολογία και προκειμένου να μην μπερδευτούμε τελείως, να ασχολούμαστε με τον επικυρίαρχο όταν πράγματι (όπως στο παράδειγμά μας) υπάρχει κάποιος άλλος πλανήτης από αυτόν που κυβερνά γενικώς το ζώδιο που ξεχωρίζει έντονα. Στην πλειονότητα των περιπτώσεων μας αρκεί ο κυβερνήτης του ζωδίου.
  • Υπάρχει Καλό και Κακό στην αστρολογία;
    Stargazer @ 18.06.2011 14:15
    sideways, "μουφάρα η ταινία;"
  • Υπάρχει Καλό και Κακό στην αστρολογία;
    Stargazer @ 18.06.2011 14:14
    sweetoctober, την ένδειξη D ή N δίπλα από τους κυβερνήτες στον πίνακα,
    αγνόησέ την. Έχει σημασία στην τριπλότητα, όχι εδώ όμως. Σημαίνει απλά
    ότι ο Άρης π.χ. που κυβερνάει δύο ζώδια, ένα από αυτά είναι ημερήσιο
    (Κριός) και το άλλο νυχτερινό (Σκορπιός). Έχει να κάνει με τη φύση των
    ζωδίων κι όχι με τον κυβερνήτη. Για το θέμα που μας ενδιαφέρει, ο Άρης
    είναι κυβερνήτης τόσο του Κριού όσο και του Σκορπιού, οπότε 5 βαθμοί.
  • Υπάρχει Καλό και Κακό στην αστρολογία;
    Stargazer @ 18.06.2011 14:11
    nohope, γωνιακή θέση με γωνιακή θέση έχει διαφορά. Άλλο ένας πλανήτης που βρίσκεται σε στενή σύνοδο με τη γωνία (0-2 μοίρες) κι άλλο ένας πλανήτης που βρίσκεται 20 μοίρες μακριά. Επίσης, για να μπορούμε να μιλάμε για θέση ισχύος, θα πρέπει ο πλανήτης και η γωνία να βρίσκονται στο ίδιο ζώδιο. Επομένως, η Σελήνη συ ναι μεν είναι γωνιακή, αλλά λιγότερο ισχυρή (από πλευράς οικοθεσίας) από το αν βρισκόταν στον Λέοντα.
     
     
  • ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ - ΤΟΞΟΤΗΣ
    Stargazer @ 17.06.2011 17:58
    Toxovolos, υπάρχουν οι εξής πιθανότητες:
    1) Αν είσαι αποκλειστικά της μοντέρνας σχολής και τάσσεσαι με το
    μέρος των αστρολόγων που περιμένουν την ανακάλυψη νέων πλανητών για να
    τους τοποθετήσουν κυβερνήτες στην Παρθένο και στον Ζυγό, η λύση είναι
    μία: Ποσειδώνας.
    2) Αν είσαι υπέρ του συμβιβασμού, θα κοιτάξεις και Δία και Ποσειδώνα.
    3) Αν συμφωνείς με την παραδοσιακή σχολή ως προς αυτό το θέμα, θα κοιτάξεις μόνο Δία.

     
    Προσωπική μου άποψη, βασιζόμενος στο ότι ειδικά για κυβερνήτες οίκων,
    άρα για τομείς της γήινης καθημερινότητας που εντάσσονται εντός της
    περιφέρειας του Κρόνου, είναι ότι οι εξωκρόνιοι εδώ δεν έχουν δουλειά.
    Οπότε, Δίας.
     
    Από κει και πέρα: Αν πιστεύεις ότι ο κυβερνήτης του ζωδίου είναι πάνω
    απ'όλους, τότε Δίας και μόνο Δίας. Αν συμφωνείς με την αρχαιοελληνική άποψη και θέλεις να ψάξεις σε βάθος τον 7ο σου οίκο, τότε αυτός έχει κυβερνήτες: Τον Δία, την Αφροδίτη, τον Άρη και τον Κρόνο. Αν τέλος συμφωνείς με τη θεωρία του επικυρίαρχου, τότε η απάντηση είναι Αφροδίτη. Η συγκεκριμένη μοίρα βρίσκεται στην έξαρση της Αφροδίτης, αλλά και στα όριά της. Επομένως, σύνολο βαθμών 7.

έχουν γενέθλια 224 μέλη.

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

  • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • loading...
  • loading...