παρακαλώ περιμένετε...
 • ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ - ΚΑΡΚΙΝΟΣ
  Stardome* @ 15.07.2014 10:48
  mini2012, χωρίς να το ξέρεις μου δίνεις πάτημα για δύο σημαντικά σχόλια. Το πρώτο είναι πιο τεχνικό: να προσεγγίσω το πώς επηρεάζει η φυσική μας προδιάθεση το πως αντιλαμβανόμαστε το Δία. Και εδώ εννοώ το γενέθλιο χάρτη. Και σε αυτό μου έκανε εντύπωση η φράση σου "τίποτα που να κάνει μπαμ". Το δεύτερο είναι πιο προσωπικό και αφορά προηγούμενες συζητήσεις μας περί Δία. Πάμε στο πρώτο…
  Το πώς αντιλαμβανόμαστε λοιπόν το Δία (αλλά και κάθε πλανήτη) έχει να κάνει σε μεγάλο βαθμό από το γενέθλιο χάρτη μας. Για παράδειγμα εσύ έχεις Σελήνη στο Τοξότη (ζώδιο του Δία) και ο κυβερνήτης, ο Δίας, βρίσκεται στον Υδροχόο. Δύο παρατηρήσεις: (1) εξ αρχής λειτουργεί μέσα σου το αρχέτυπο του Δία με τη Σελήνη στο Τοξότη! Έχεις προσδοκίες, έχεις υψηλές απαιτήσεις, θεωρείς ότι ο Δίας δεν είναι πραγματικά Δίας αν δεν φέρει κάτι σχεδόν κοσμογονικό, κάτι που να διαταράσσει την φυσική ροή της ζωής. (2) Και όχι μόνο αυτό, αλλά με το Δια στον Υδροχόο θα πρέπει να είναι κάτι ξαφνικό, αναπάντεχο, ριζοσπαστικό! Με άλλα λόγια, όταν σου μιλάνε για Δία, αποζητάς αυτό που θεωρείς ότι δίνει νόημα στη ζωή: να σοκάρουμε, να κάνουμε την αναπάντεχη κίνηση που θα αλλάξει που θα αλλάξει τα πάντα, να εμφανιστεί ως κεραυνός εν αιθρία η ευκαιρία για το διαφορετικό. Να γίνει ένα "μπαμ" όπως πολύ ωραία το έθεσες...
  Και αυτό με φέρνει στο δεύτερο σημείο που θα ήθελα να προσεγγίσω… Είναι αλήθεια ότι μαζί, εσύ κι εγώ, έχουμε πολλές φορές συζητήσει μέσα στη χρονιά σε διάφορα σημεία του forum και των προβλέψεων το θέμα του Δία και κάθε φορά έβρισκα τον εαυτό μου να σκέφτεται "Μα καλά τι περιμένει; Γιατί επιμένει να μηδενίζει την επιρροή του; Πόσες φορές πρέπει να πω ότι δεν γίνονται θαύματα;". Ομολογώ ότι κοιτώντας τώρα το χάρτη σου και τη φυσική σου στάση πιο προσεκτικά καταλαβαίνω απόλυτα γιατί εκφραζόσουν με αυτό το τρόπο. Βλέπεις με κάποιο τρόπο ο Δίας σου και ο Δίας μου βρίσκονται σε ένα δίπολο. Εγώ έχω Δία στον Αιγόκερω και για εμένα μια διέλευση Δία είναι πολλές φορές μια αφορμή για να εργαστώ περισσότερο, να γίνω περισσότερο υπεύθυνος και να οικοδομήσω περισσότερο. Και μέσα σε αυτό το κλειστό τρόπο σκέψης που μπαίνω, αδυνατώ συχνά να δω ότι υπάρχουν και άλλες αποχρώσεις, πιο δυναμικές, περισσότερο ασυμβίβαστες, όπως η δική σου για παράδειγμα. Υπό αυτό το πρίσμα, σήμερα, τη τελευταία μέρα του Δία στο Καρκίνο (που κάνει και εξάγωνο ακριβείας με τον Ήλιο μου), πήρα κι εγώ ένα μάθημα μέσα από το χάρτη σου: το βασικό μάθημα που συνεχώς όλοι ξεχνάμε και η αστρολογία μα διδάσκει κάθε στιγμή: υπάρχουν όλων των ειδών οι άνθρωποι στο κόσμο και δεν μπορούμε να τους βάζουμε όλους στο ίδιο καλούπι.
  Ειρήνη λοιπόν και καλή συνέχεια στο καλοκαίρι σου εύχομαι!
   
 • ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ - ΚΑΡΚΙΝΟΣ
  Stardome* @ 15.07.2014 10:20
  hermitage, αν ο χάρτης που βλέπω στο προφίλ σου είναι ο σωστός, τότε η επιρροή του Δία στον ωροσκόπο σου ξεκινά από τον Ιούνιο του 2015 μέχρι και τέλη Οκτωβρίου 2015 και μετά σε ξαναπιάνει για ένα μικρό διάστημα από το Μάρτη μέχρι τον Ιούνιο του 2016. Εννοείται ότι το κύριο διάστημα της επιρροής του αφορά τη διέλευση του από τη Παρθένο.
  Σε σχέση με το δεύτερο ερώτημα σου, με το που πιάνει ο Δίας τον ωροσκόπο σου τον Ιούνιο του 2015 βιώνεις και την ακριβή επιστροφή Δία. Όμως για να είμαστε απόλυτα σωστοί, η επιστροφή Δία για εσένα ξεκινά να έχει ισχύ από φέτος το Νοέμβριο και Δεκέμβριο που ο Δίας θα φτάσει σε απόσταση μιας μοίρας από το γενέθλιο Δία σου και εκεί θα γυρίσει ανάδρομος. Η επιστροφή Δία από μόνη της συμβολίζει την ανάγκη για βήματα παρακάτω, για εξέλιξη της ζωής και ανανέωση της πίστης μας ότι είμαστε εδώ για να δράσουμε, να ζήσουμε και να πετύχουμε. Αυτό στη περίπτωση σου δηλώνεται μέσα από την ανάγκη να αναλάβεις πρωτοβουλίες, να θέσεις στόχους, να αναλάβεις εργασίες ή να προβείς σε επιλογές που άλλους τους τρομάζουν. Επειδή ο Δίας είναι κυβερνήτης του 5ου και του 8ου οίκου σου, η αίσθηση μου είναι ότι η δημιουργικότητα είναι στο επίκεντρο των επιθυμιών σου. Μια δημιουργικότητα που σπάει δομές, που προκαλεί και που γκρεμίζει καταστάσεις οι οποίες έχουν παλιώσει. Αν η ασχολία σου ήταν καλλιτεχνική, θα έλεγα ότι με την επιστροφή Δία βρίσκεις το πεδίο εκείνο που θα σε απασχολεί για τα επόμενα χρόνια. Αν πάλι αναζητάς να εμφυσήσεις τη δημιουργικότητα στη ζωή σου, με την επιστροφή Δία ίσως κάποιες σπουδές ή μια δραστηριότητα που ξεκινάς αλλάζει άρδην τη ζωή σου. Τέλος σε χάρτες σα το δικό σου είναι συχνές και οι εγκυμοσύνες με τέτοιε διελεύσεις αλλά δεν μπορώ να γνωρίζω αν είσαι στη κατάλληλη σχέση ή αν το επιθυμείς, οπότε απλά το αναφέρω.
  Εύχομαι καλή συνέχεια και καλό καλοκαίρι!
 • ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ - ΚΑΡΚΙΝΟΣ
  Stardome* @ 15.07.2014 10:05
  artelyndon, στη περίπτωση σου θα μου επιτρέψεις να υποστηρίξω το Δία και να βάλω ένα σωστό πλαίσιο. Δεν ευθύνεται ο Δίας για τις οικονομικές δυσκολίες (έχουμε αναλύσει πιο κάτω το γεγονός ότι ο Δίας μιλά για συναισθηματικό και πνευματικό πλούτο πρωτίστως και όχι για μπικικίνια), ούτε για την ερωτική ζωή και το χάος της.
  Εν συντομία, ο Κρόνος σχημάτισε ήδη μια φορά τετράγωνο με την Αφροδίτη σου στο Λέοντα (σημειωτέον δε ότι η Αφροδίτη σου βρίσκεται και σε σύνοδο με το Κρόνο, συνεπώς έχουμε και τετράγωνο του γενέθλιου Κρόνου σου με το διελαύνοντα Κρόνο που είναι ζόρικη διέλευση) και αυτό σε περιορίζει από τις απολαύσεις και δυσκολεύει τον έρωτα. Παράλληλα ο Κρόνος έκανε και σύνοδο με τη Σελήνη σου (ακόμη κάνει για να είμαστε ειλικρινείς) στο Σκορπιό και αυτή είναι από μόνη της μια δύσκολη διέλευση καθώς σε κάνει να κρίνεις αυστηρά τον εαυτό σου και τις επιλογές σου. Από εκεί και πέρα ο Ποσειδώνας και ο Χείρωνας κατοικοεδρεύουν πλέον μόνιμα στον 7ο οίκο σου των σχέσεων, και ο πρώτος δε κάνει ήδη αντίθεση με τον Ερμή σου που κυβερνά τον ωροσκόπο σοη - εξ ου και είσαι έτοιμη να υποκύψεις σε σχέσεις που είναι ON και OFF (δεν αποκλείεται δε, χωρίς να το ξέρεις, να παίζεις και το ρόλο του 3ου προσώπου, καθώς με το Ποσειδώνα τα ερωτικά τρίγωνα δεν είναι ασυνήθιστα) και παράλληλα δεν μπορείς να σκεφτείς οργανωτικά και λογικά όπως φαίνεται να έχεις τη τάση να κάνεις λόγω του γενέθλιου Ερμή σου.
  Μέσα σε όλα αυτά λοιπόν (και σίγουρα θα υπάρχουν και κάποια που μου ξέφυγαν...) ήρθε και ο Δίας στο Καρκίνο και 11ο οίκο σου. Και ποιο λες ότι ήταν το μάθημα της χρονιάς του: "Το μόνο καλό που μου άφησε αυτός ο Δίας ήταν η αμέριστη συμπαράσταση από γονείς και φίλους. Υπάρχουν άνθρωποι που με αγαπάνε τελικά...¨. Αν αυτή δεν είναι η πιο γνήσια έκφραση του Δία στο Καρκίνο και στον 11ο οίκο, δε ξέρω ποια μπορεί να είναι!! Και μου δίνεις την αφορμή να θέσω ακόμη ένα θέμα με το Δία, που νομίζω είναι και διδακτικό για όποιον άλλο διαβάζει..
  Η σφαίρα της ζωής που έχουμε το Δία είναι και το σημείο που θεωρούμε συχνά δεδομένα τα όσα μας προσφέρονται. Εκεί είναι που τείνουμε να ΜΗΝ δίνουμε τη σημασία που πρέπει στην αφθονία που μας παρέχεται. Ένας Δίας στον 11ο όπως ο δικός σου (αν δεν κάνει ιδιαίτερα δυσαρμονικές όψεις) έχει ως δώρο την ευλογία των φίλων. Βρίσκεται ανάμεσα σε ανθρώπους που μπορούν να τον στηρίξουν, που σκέφτονται όμοια με αυτόν και που μπορούν να τον καταλάβουν. Αυτό δεν είναι ένα δώρο τεράστιας σημασίας; Για ρώτα κάποιον με Ποσειδώνα στον 11ο ας πούμε που έχει βιώσει στο πετσί του τη προδοσία και την κοροϊδία μέσα στις φιλίες και θα σου πει...
  Οπότε, τελικά, αυτό που ήταν να κάνει ο Δίας, το έκανε και με το παραπάνω. Σου επιβεβαίωσε εμφατικά ότι και αγάπη έχεις και αποδοχή και φιλία. Από εκεί και πέρα πρέπει αυτό το δώρο να το κρατήσεις και να γίνεις πιο τολμηρή και μαχητική. Να μη συμβιβάζεσαι με έρωτες που δε σου δίνουν αξία (ακόμη και αν τα συναισθήματα σου σε ωθούν να παραδίνεσαι) και να προχωράς!
  Αυτή είναι και η ευχή μου λοιπόν για το επόμενο της χρονιάς! Καλή συνέχεια και ευχαριστούμε για το feedback!
   
 • ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ - ΚΑΡΚΙΝΟΣ
  Stardome* @ 15.07.2014 09:42
  fatamorgana, αυτή
  η περίοδος είναι έντονη για συντρέχουν ταυτόχρονα οι διελεύσεις που ανέλυσα πιο
  κάτω. Ο Χείρωνας προχωρά μακριά από τον Ήλιο σου σταδιακά και ο Ποσειδώνας
  μέχρι το τέλος της χρονιάς (βαριά αρχές της επόμενης) προχωρά και αυτός μακριά
  από τον Άρη σου. Ναι, ο Ποσειδώνας θα πιάσει κάποια στιγμή τον Ήλιο σου και θα
  σε επηρεάσει, αλλά αυτό θα γίνει σε μερικά χρόνια και δεν θα συνδυάζεται με τις
  αντίστοιχες έντονες διελεύσεις αυτής της περιόδου. Γι' αυτό και σου ανέφερα ότι
  τόσο δύσκολο ψυχικά διάστημα όσο το τελευταίο δύσκολα θα επαναληφθεί.

   
 • ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ - ΚΑΡΚΙΝΟΣ
  Stardome* @ 15.07.2014 09:39
  Hara1977 γιατί να μην ερωτευτείς ξανά; Ίσως με άλλο τρόπο και κάτω από άλλες συνθήκες πλέον (άλλωστε όσο αλλάζουμε και εξελισσόμαστε, τόσο αλλάζει και ο τρόπος, το βάθος και η έκταση που αισθανόμαστε). Ως Καρκίνος προφανώς θα πάρεις το χρόνο σου, θα επανέρχεσαι για καιρό ακόμη στις αναμνήσεις αλλά θα προχωρήσεις. Ξέρεις, πολλοί παρερμηνεύουν την εμμονή των Καρκίνων με το παρελθόν ως αδυναμία ή κόλλημα. Ναι, εντάξει σε κάποιες περιπτώσεις συμβαίνει αυτό αλλά είναι η εξαίρεση. Ο Καρκίνος ως ζώδιο του νερού και μάλιστα πρωτεύων (παρορμητικό) διαθέτει ένα συναίσθημα με ανανεωτική χροιά. Με απλά λόγια, ανατροφοδοτείται ανά διαστήματα συναισθηματικά και προχωρά μπροστά. Πρόσεξε το ρήμα, "ανατροφοδοτείται", δηλαδή παίρνει από τα υπάρχοντα (αναμνήσεις, εμπειρίες, συναισθήματα που διαθέτει) και τα χρησιμοποιεί ως εφόδια για το μέλλον.
   
  Καλή συνέχεια εύχομαι σε όλες σου τις ασχολίες και ένα υπέροχο καλοκαίρι! Α και ως Καρκίνος έχεις γενέθλια εδώ κοντά; Αν ναι, χρόνια πολλά!
 • ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ - ΚΑΡΚΙΝΟΣ
  Stardome* @ 15.07.2014 09:31
  vikaki88, σε σχέση με την ενεργητική ή παθητική επιρροή κάθε πλανήτη ένα μικρό σχόλιο: προφανώς για να εκτονώσει ενέργεια μια διέλευση θα πρέπει να συναντήσει με όψη κάποιο πλανήτη ή κάποιο σημείο του χάρτη όμως, στο διάστημα που δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο η ενέργεια τρόπον τινά "αποθηκεύεται", συσσωρεύεται. Έτσι όταν έρθει η στιγμή που ο πλανήτης θα έρθει σε επαφή με ένα σημείο, θα έχουμε και την έκφραση της ενέργειας. Ένα καλό παράδειγμα είναι οι εξωκρόνιοι που είναι πολύ αργοί πλανήτες. Για χρόνια δεν κάνουν όψη με κάποιο σημείο του χάρτη μας και μετά, όταν έρθει η στιγμή ξεσπούν τεράστια ποσά ενέργειας σε μικρό διάστημα. (Να τονίσω ότι με τον όρο ενέργεια δεν εννοώ εδώ κάποιο φυσικό μέγεθος αλλά την ώθηση που δίνει ο πλανήτης για αλλαγές).
   
  Σε σχέση με την ερώτηση σου τώρα, καλό θα ήταν να μην μπερδεύεσαι σχετικά με τη παρουσία δύο ζωδίων σε ένα οίκο στο γενέθλιο ωροσκόπιο. Από τη στιγμή που ένας πλανήτης παραμένει στον ίδιο οίκο, την ίδια σφαίρα της ζωής σου συνεχίζει να επηρεάζει μέχρι να αποχωρίσει από αυτόν. Ίσως αυτή η σύγχυση να δημιουργείται εξαιτίας των προβλέψεων που κάθε φορά που ένας πλανήτης αλλάζει ζώδιο αλλάζει και ηλιακό οίκο. Όμως στο γενέθλιο ωροσκόπιο παραμένουμε συνεπείς με την οικοθεσία.
   
  Ελπίζω να απάντησα στις απορίες σου και thanks for the feedback για το Δία!
 • ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ - ΚΑΡΚΙΝΟΣ
  Stardome* @ 14.07.2014 15:09
  ericastar είναι λογικό ως Καρκίνος πολλές φορές να τρομάζεις με τη προοπτική του διαφορετικού και του καινούργιου. Και βέβαια πονάει όταν πρέπει να αφήσεις πίσω σου πράγματα γιατί οι Καρκίνοι είστε από τους χαρακτήρες που όταν δένεστε με πρόσωπα και καταστάσεις επενδύετε και δίνετε ευκαιρίες. Από την άλλη πλευρά δώσε στον εαυτό σου ένα μπράβο για όσα κατάφερε και προχώρα μπροστά! Έχεις αποδείξει ότι μπορείς! 
 • ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ - ΚΑΡΚΙΝΟΣ
  Stardome* @ 14.07.2014 12:41
  Infernal μπορείς κάνεις αυτή τη περίοδο της ζωής σου μελέτη περίπτωσης και να την αφηγείσαι μελλοντικά σε όποιον έχει απορίες περί Δία.
 • ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ - ΤΟΞΟΤΗΣ
  Stardome* @ 14.07.2014 11:13
  Εντάξει, εντάξει το επόμενο ποστ θα είναι στο Τοξότη.
 • ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ - ΚΑΡΚΙΝΟΣ
  Stardome* @ 14.07.2014 11:04
  Infernal, δε σχολιάζω για εσένα και το Δία άλλο. Νυσάφι! LOL
   
  ΟΚ για τα άρθα, μπαίνουν στο πρόγραμμα της νέας σχολικής αστροχρονιάς!

έχουν γενέθλια 186 μέλη.

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

 • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

 • loading...
 • loading...