παρακαλώ περιμένετε...
 • ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ - ΛΕΩΝ
  Starface @ 10.11.2011 11:57
  αρτέμιδα, αφού βάλεις όλα τα στοιχεία σου (ημερομηνία, ώρα, τόπο γέννησης) στο προφίλ σου (3ο εικονίδιο από αριστερά "ο χάρτης μου"), τότε θα δεις σε ποια μοίρα ακριβώς πέφτει η ακμή του ωροσκόπου σου. Επομένως, θα μπορέσεις να καταλάβεις και σε ποιο "δεκαήμερο" εντάσσεσαι και αν σε επηρεάζουν οι εκάστοτε διελεύσεις ή πανσέληνοι. 
 • Παραδείγματα χρήσης της Ωριαίας Αστρολογίας
  Stargazer @ 06.11.2011 19:14
  dhmhtroula, αν θέλουμε να είμαστε απόλυτα σύμφωνοι με την παράδοση, θα ασχοληθούμε μόνο με τον 7ο οίκο. Υπάρχουν όμως αρκετοί που ισχυρίζονται ότι τα πράγματα έχουν αλλάξει από τότε που θεσπίστηκαν αυτοί οι κανόνες και πρέπει να γίνει διαχωρισμός ανάμεσα στα άτομα 5ου οίκου και στα άτομα 7ου οίκου και γι'αυτό στο άρθρο αναφέρονται και οι δύο αυτές επιλογές. 
   
  Θα σου πρότεινα να δεις τους δικούς σου δείκτες (κυρίως κυβερνήτη ωροσκόπου) και να δεις αν αυτό που πραγματικά αισθάνεσαι με ποιον από τους δύο ταιριάζει. Με τον κυβερνήτη του 5ου ή του 7ου; Ξεκίνησε από κει. 
 • ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ - ΙΧΘΥΕΣ
  Stargazer @ 26.10.2011 13:28
  missmarion, επειδή αλλάζουν οι γωνίες του χάρτη, ναι, οι όψεις προς αυτές αλλάζουν επίσης. Οι πλανήτες όμως δεν αλλάζουν ζωδιακή θέση, μόνο οικοθεσία. Επομένως, οι όποιες όψεις τους εξακολουθούν να υφίστανται.
   
   
  Αυτό που μας ενδιαφέρει κυρίως στο relocated chart είναι ποιοι πλανήτες βγαίνουν στο προσκήνιο (σε γωνιακούς οίκους) και ποιοι αποχωρούν από το προσκήνιο. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι αλλάζουμε προσωπικότητα ή ότι οι ευκολίες και οι δυσκολίες του γενέθλιου χάρτη  αλλάζουν τελείως ή θα αφορούν πλέον άλλους τομείς εντελώς. Δεν αλλάζουν. Αλλάζει η "έμφαση" ή το "επίκεντρο". Αυξάνει η ευκολία ή η δυσκολία χειρισμού γενεθλιακών μας θέσεων.
 • ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ - ΣΚΟΡΠΙΟΣ
  Stargazer @ 18.10.2011 07:53
  Μαργούδι, κανείς ασφαλώς δεν σε υποχρεώνει να φύγεις. Εγώ σου λέω απλά ότι παρά τις δυσκολίες που θα υπάρξουν, η Σελήνη είναι ό,τι καλύτερο διαθέτεις στον χάρτη σου. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει αμέσως να φτιάξεις βαλίτσες και να πάρεις την πρώτη πτήση για Μελβούρνη. Όμως, με την παραμονή του Δία στον Ταύρο, ιδιαίτερα από τον Μάρτιο του 2012 και μετά, μπορείς να έχεις τα μάτια σου ανοιχτά για ο,τιδήποτε προκύψει που να έχει να κάνει είτε με το εξωτερικό είτε με άλλη πόλη.  
  Καλώς ή κακώς έχεις έναν Κρόνο ανάδρομο στους Διδύμους στον 10ο οίκο. Αυτός ο Κρόνος δεν θα φύγει και ο Κρόνος είναι ο πλανήτης των περιορισμών, του κόπου, της μεγάλης προσπάθειας, της στέρησης, της δυσκολίας. Αυτό δεν σημαίνει ότι κάθε επαγγελματική σου προσπάθεια θα αποτυγχάνει, σημαίνει όμως ότι δεν μπορείς να περιμένεις ότι θα ανοίγουν οι πόρτες διάπλατα στο πέρασμά σου κι ότι θα σφάζονται οι εργοδότες στην ποδιά σου για το ποιος θα σε πρωτοπροσλάβει.
 • ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ - ΣΚΟΡΠΙΟΣ
  Stargazer @ 17.10.2011 20:59
  Ναι.
 • ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ - ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
  Stargazer @ 17.10.2011 20:37
  icebee, ο Πλούτωνσς γενικότερα στις στενές και δυναμικές (σύνοδος, αντίθεση, τετράγωνο) όψεις του με τους άλλους πλανήτες, τους μεταφέρει στο επίπεδο της ζωής στη ζούγκλα, όπου καθε τι αποκτά διαστάσεις διλήμματος "ζωή ή θάνατος". Ο Ερμής, ως φυσικός κυβερνήτης της επικοινωνίας και της λογικής σκέψης, χρειάζεται ψυχρότητα και αποστασιοποίηση για να μπορεί να λειτουργήσει με την αντικειμενικότητα που τόσο λατρεύει. Ο Πλούτωνας όμως συχνά τον βυθίζει σε καχυποψία και τον κάνει να αμφισβητεί τα κίνητρα των άλλων ανθρώπων και να φαντάζεται παρασκήνιο κι εκεί που δεν υπάρχει. "Γιατί μου το είπε αυτό; Τι υπονοούσε; Κάτι μου κρύβει". Πολλές φορές δηλαδή, ο Ερμής αυτός πέφτει στην παγίδα του mind reading, που για την ψυχολογία αποτελεί γνωστική διαστρέβλωση. Πιστεύει ότι μπορεί να μπει στο μυαλό του άλλου και είναι σίγουρος για τις προθέσεις του. Συχνά όμως, αυτό οδηγεί σε πολλές παρεξηγήσεις.
   
  Η θετική πλευρά αυτής της όψης είναι - κυρίως αν ο Ερμής είναι σε φιλικό προς αυτόν ζώδιο - ότι πράγματι το άτομο αυτό, όταν δεν παρασύρεται από καχυποψίες και δεν βγάζει βιαστικά συμπεράσματα για τα κίνητρα των άλλων, μπορεί να δει τα πράγματα σε βάθος, να προσφέρει ουσιαστική επικοινωνία στον συνομιλητή του και έχει μεγάλη ικανότητα ψυχολόγησης των άλλων.
 • ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ - ΣΚΟΡΠΙΟΣ
  Stargazer @ 17.10.2011 20:11
  Μαργούδι, από μία άποψη το εξωτερικό δεν φαίνεται κακή ιδέα, σύμφωνα με τον χάρτη σου. Ο κυβερνήτης του 9ου (Αφροδίτη) στον 1ο οίκο, μέσα στον 9ο βρίσκεται η Σελήνη στην έξαρσή της και είναι σε ακριβές τρίγωνο με την Αφροδίτη και σε αμοιβαία υποδοχή (κυριαρχία/τριπλότητα) μ'αυτήν. Ο κυβερνήτης του ωροσκόπου και του 10ου (Ερμής) σε εξάγωνο ακριβείας με την Αφροδίτη, επίσης. Όλα αυτά δείχνουν μια εύνοια. 
  Πλην όμως, ο Ερμής είναι στο ζώδιο της αδυναμίας της Αφροδίτης, σχηματίζει όψη αντίθεσης με τη Σελήνη, η Αφροδίτη είναι στο ζώδιο της πτώσης της και - το κυριότερο ίσως - η Αφροδίτη βρίσκεται σε όψη στενού τετραγώνου με τον ανάδρομο Κρόνο στον 10ο οίκο των επαγγελματικών. 
   
  Ναι ή όχι λοιπόν; Το πιο σωστό ίσως να σου πει κανείς είναι το ναι μεν αλλά... Δηλαδή, μπορείς να πας, αλλά μην περιμένεις ότι με το που θα πατήσεις το πόδι σου στην Αυστραλία, όλα τα προβλήματα θα λυθούν ως δια μαγείας. Δυσκολίες θα συναντήσεις. 
   
  Καλό θα ήταν επίσης, να φτιάξεις τον χάρτη relocated, δηλαδή τα στοιχεία γέννησής σου, αλλά ως τόπο γέννησης την πόλη του εξωτερικού που επιθυμείς. Όχι ότι θα αλλάξει ο γενέθλιος χάρτης σου, αλλά έχει ενδιαφέρον να δει κανείς πού μετατοπίζεται το βάρος.
 • ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ - ΛΕΩΝ
  Stargazer @ 18.09.2011 14:09
  Τι είναι η Πανσέληνος; Είναι η Σελήνη, ο πλανήτης της πείνας - σωματικής και συναισθηματικής - στην κορυφαία στιγμή της. Τη στιγμή που αντανακλά τη μεγαλύτερη ποσότητα φωτός από τον Ήλιο και τη στιγμή που επιτέλους μπορεί να αναφωνήσει: "Ναι, είμαι χορτάτη!"  Η ικανοποίηση αυτή όμως είναι στιγμιαία, γιατί αμέσως μετά συνειδητοποιεί πως  χάθηκε ο λόγος της ύπαρξής της, η πείνα, και αρχίζει σιγά σιγά να χάνει φως και να βυθίζεται στο κρύο και την υγρασία. Γι'αυτό και η Πανσέληνος κουβαλάει μια δόση θλίψης, εκείνη τη θλίψη που οφείλεται στο "Πέτυχα τον στόχο μου και πλέον δεν έχω τίποτα άλλο να περιμένω". Όλα αυτά μέχρι την επόμενη Νέα Σελήνη, κατά τη φάση της οποίας η Σελήνη ναι μεν δεν έχει τίποτα - καθόλου φως - αλλά έχει όλο το μέλλον μπροστά της και γνωρίζει πως όσο προχωράει μπροστά, τόσο θα δυναμώνει. Έχει αισιοδοξία.
 • ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ - ΚΡΙΟΣ
  Stardome* @ 18.09.2011 09:39
  alex23, θα ξεκινήσω με τα θέματα των σπουδών και της καριέρας σου. Στο θέμα σπουδές, οι εκλείψεις του καλοκαιριού ενεργοποίησαν έντονα τον κυβερνήτη του 9ου οίκου σου (Κρόνος) και είναι απόλυτα λογικό να αισθάνεσαι την πίεση του χρόνου, την αγωνία να κλείσεις αυτό τον κύκλο της ζωής σου, να αποδείξεις στον εαυτό σου πως τα κατάφερες. Φυσικά και οι εκλείψεις δεν λειτουργούν μια κι έξω και θεωρώ πως θα έχεις την ευκαιρία να φτάσεις κοντά στην ολοκλήρωση του κυριότερου όγκου της δουλειάς σου με την επόμενη ενεργοποίηση των εκλείψεων, δηλαδή στο διάστημα τέλος Νοεμβρίου - αρχές Δεκεμβρίου.
  Οι φόβοι που έχεις για την καριέρα σου είναι επίσης δικαιολογημένοι καθώς ο Ποσειδώνας βρίσκεται στον 10ο οίκο του ωροσκοπίου σου αυτή την εποχή και γεμίζει με ασάφεια και μια αίσθηση ανικανοποίητου τον τομέα της καριέρας σου. "Μήπως οι επιλογές που έκανα ήταν λάθος; Μήπως έπρεπε να έχω σπουδάσει κάτι άλλο; Μήπως πάνε χαμένοι οι κόποι μου;". Ο Ποσειδώνας χτυπά ανελέητα τις χορδές των βαθύτερων υπαρξιακών ανασφαλειών μας και τις προβάλλει κάθε φορά σε διαφορετική σφαίρα της ζωής μας. Όμως θα πρέπει να συμβιβαστείς μ' αυτή την αίσθηση για καιρό ακόμη καθώς ο Ποσειδώνας είναι πολύ αργός πλανήτης. Το κεντρικό ζήτημα με τον Ποσειδώνα είναι οι υψηλές προσδοκίες που μας γεμίζει. Προσπάθησε να έχεις τουλάχιστον το ένα από τα δύο σου πόδια στη γη, βγάλε στην επιφάνεια την δυναμική σου και μην ξεκινάς με την πεποίθηση πως θα πρέπει άμεσα να πετύχεις το μέγιστο αποτέλεσμα. Αν δεν προχωρήσεις βήμα βήμα και με μεγάλη υπομονή, ο Ποσειδώνας μπορεί να σου αφήσει βαθιές συναισθηματικές ουλές...
  Στο θέμα της σχέσης σου, ξανά στο διάστημα μέσα με τέλη Νοεμβρίου θα υπάρχουν οριστικές εξελίξεις. Ο Κρόνος θα σχηματίζει αντίθεση με την Αφροδίτη σου στον Κριό και τότε θα δώσεις ή θα απαιτήσει μια απλή απάντηση στην ερώτηση "Μαζί ή χώρια". Ο Κρόνος δεν αφήνει εκκρεμότητες, δεν γουστάρει τα ημίμετρα, δεν δίνει χώρο σε νοσηρές καταστάσεις. Ό,τι μπορεί να λειτουργήσει προχωρά, ό, τι δεν λειτουργεί ξεριζώνεται...
 • ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ - ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
  Stardome* @ 18.09.2011 09:21
  ntina12, ο 7ος οίκος σχετίζεται με μια σειρά από θέματα που αφορούν τις διαπροσωπικές μας σχέσεις. Το ζώδιο που βρίσκεται στην ακμή του 7ου οίκου συμβολίζει ποιότητες, καταστάσεις και συμπεριφορές που ελκύουμε σε κάθε σχέση ένας με έναν, είτε αυτή λέγεται ερωτική, είτε επαγγελματική, είτε νομική. Έτσι, στην περίπτωση που ο Ταύρος βρίσκεται στην ακμή του 7ου οίκου, τότε οι διαπροσωπικές σχέσεις χρωματίζονται από ζητήματα που αφορούν το συγκεκριμένο ζώδιο.
  Καθώς ο Ταύρος ανήκει στα σταθερά ζώδια, όταν τον συναντούμε στην ακμή του 7ου οίκου, περνά αυτή την σταθερή του φύση στις σχέσεις μας. Αυτό θα μπορούσε από τη μια πλευρά να σημαίνει ότι εμείς έχουμε ανάγκη από σταθερές σχέσεις, αλλά, θα μπορούσε και να σημαίνει πως ελκύουμε ανθρώπους που απαιτούν από εμάς σταθερότητα και συνέπεια. Ως γήινο ζώδιο, έχει σαν λέξεις κλειδιά τον ρεαλισμό, τον αισθησιασμό, την ευχαρίστηση αλλά και το πείσμα, την επιμονή, την υποκειμενικότητα. Τα περισσότερα από αυτά θα τα συναντά κανείς στις σχέσεις του όταν έχει ακμή 7ου στον Ταύρο. Μπορεί να εμπλέκεται σε σχέσεις μόνο για την ευχαρίστηση, την καλοπέραση και την ηδονή (αφήνοντας σε δεύτερη μοίρα την συναισθηματική εμπλοκή) ή μπορεί οι σύντροφοι που ελκύει να έχουν αυτά τα χαρακτηριστικά. Φυσικά και πρωταγωνιστούν στις σχέσεις έντονες μάχες εγωισμών καθώς ο σύντροφος είναι συχνά υποκειμενικός, ανένδοτος στις απόψεις και τα θέλω του ή πεισματάρης.
  Σε σχέση με το δεύτερο σκέλος της ερώτησης, κάθε άνθρωπος που έχει έντονο Ταύρο στο χάρτη του (είτε με ζώδιο ή ωροσκόπο, είτε με πολλούς πλανήτες στο συγκεκριμένο ζώδιο) ενεργοποιεί τον 7ο οίκο στην περίπτωση που συζητούμε. Συνεπώς σε πολλά επίπεδα η συμπεριφορά του καλύπτει αυτό που ζητά ένας 7ος οίκος στον Ταύρο. Όμως δεν πρέπει να ξεχνάς πως, ακριβώς επειδή ο 7ος οίκος είναι ο ακριβώς απέναντι από τον ωροσκόπο, η σχέση που αναπτύσσεται θα είναι συχνά συγκρουσιακή. Ο απέναντι από τον ωροσκόπο μας είναι αυτά που δεν μπορούμε εύκολα να γίνουμε, κι αυτό συχνά μας φέρνει σε δύσκολη θέση...

έχουν γενέθλια 283 μέλη.

γιορτάζουν οι: Ολυμπία, Άννα, Ιάκωβος, Ιακωβίνα

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

 • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

 • loading...
 • loading...