παρακαλώ περιμένετε...
 • ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ - ΤΟΞΟΤΗΣ
  Stargazer @ 19.03.2011 09:48
  Θα ελέγξεις τον Κρόνο (ή τον Ουρανό αν προτιμάς) ως κυβερνήτη του Υδροχόου και τη σχέση που έχει αυτός τόσο με τον ωροσκόπο όσο και με τον κυβερνήτη του ωροσκόπου.
 • ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ - ΤΑΥΡΟΣ
  Starfemina @ 18.03.2011 00:01
  Oι αντιθέσεις και τα τετράγωνα λειτουργούν με παρόμοιο τρόπο.
  Xazoviola, ο Πλούτωνας έχει ήδη κάνει το πρώτο του πέρασμα από τη Σελήνη σου, που σημαίνει ότι έχεις ήδη αρχίσει να το βιώνεις αυτό. Κατά τον Αύγουστο-Σεπτέμβριο, όταν θα ξαναπεράσει ανάδρομος από εκείνο το σημείο, θα επανέλθουν στο προσκήνιο αυτά τα θέματα και θα αρχίσει να απομακρύνεται από το τέλος του χρόνου και μετά.
 • ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ - ΤΑΥΡΟΣ
  Starfemina @ 17.03.2011 22:55
  Ο Πλούτωνας, όπως πολύ σωστά αναφέρεις, ουσιαστικά καταστρέφει οτιδήποτε είναι σάπιο (σε σημείο που να μην μείνει τίποτα από αυτό), προκειμένου να αναγεννηθούμε και να χτίσουμε πράγματα από την αρχή. Γι' αυτό και είναι εκείνος ο πλανήτης που είναι υπεύθυνος για τις ψυχολογικές μεταμορφώσεις που βιώνουμε κατά καιρούς. Με τη σύνοδο Πλούτωνα/Σελήνης αυτή την περίοδο στο χάρτη σου, ίσως να ήρθε η στιγμή να αποδεσμευτείς από τις συνήθειες που είχες μέχρι τώρα,  γιατί δεν έχουν τίποτα να σου προσφέρουν πλέον. Φυσικά, αυτή η διαδικασία δεν θα γίνει ομαλά και ανώδυνα. Αντιθέτως, είναι μια περίοδος κατά την οποία θα έρθεις αντιμέτωπη με την σκοτεινή πλευρά του εαυτού σου, την οποία ίσως καταπίεζες ή απωθούσες τόσο καιρό. Όταν μιλάμε για Πλούτωνα, μιλάμε για κατάληψη από δυνάμεις όπως είναι το πάθος, η ζήλια, η εμμονή, η παράνοια, το μίσος, η οργή, και όπως καταλαβαίνεις, η λογική δεν έχει καμία θέση εδώ. Ο Πλούτωνας σε καλεί να αφεθείς στη διαδικασία της μεταμόρφωσης, γιατί όσο αντιστέκεσαι και επιμένεις να μένεις στο παλιό και γνώριμο, τόσο μεγαλύτερος θα είναι ο πόνος που θα βιώνεις. Η ανάγκη να απομονωθείς από τους γύρω σου και να στραφείς στον εαυτό σου, ίσως είναι επιτακτική. Το ζητούμενο είναι, μέσα από την κρίση και την απομόνωση, να αντιμετωπίσεις τους φόβους σου, να βρεις τι είναι αυτό που σε κρατάει ζωντανή ακόμα και στη μεγαλύτερη δυσκολία, και να πάρεις δύναμη από αυτό δημιουργώντας τελικά νέες συνθήκες στη ζωή σου.
 • ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ - ΥΔΡΟΧΟΟΣ
  Stardome* @ 17.03.2011 18:08
  Με τον Ουρανό να βρίσκεται σε ακριβείας εξάγωνο με τον Ήλιο σου (κάτι λεπτά της μοίρας απόσταση λέμε), τον Πλούτωνα αντίστοιχα σε σύνοδο ακριβείας (ξανά κάτι λεπτά της μοίρας) με τον Ερμή σου και τον Κρόνο σε ακριβείας τετράγωνο με τον Άρη σου (πάλι απόκλιση λεπτών της μοίρας), το σενάριο έχει λίγο από όλα όπως αποδεικνύεται.
  Προφανώς η εδώ δουλειά που ήσουν έπρεπε να τελειώσει και να κόψεις κάθε δεσμό μαζί της (Ουρανός), κι έτσι ήθελες κάτι ριζοσπαστικό για να συμβολίζει την αλλαγή πορείας σου. Με τον Δία στον 6ο οίκο μια εργασία (6ος) στο εξωτερικό (Δίας) φάνταζε η ιδανική λύση. Κατά τα φαινόμενα όμως, ο Κρόνος που διελαύνει από το 12ο σου και ενεργοποιεί το γενέθλιο τετράγωνο Πλούτωνα - Άρη που έχεις, είχε μπροστά του ένα πιο σκληρό τεστ για εσένα. Εξηγούμαι: ο Πλούτωνας στον 12ο οίκο δηλώνει πως το ασυνείδητο σου κυβερνάται από μια έντονη φοβία - πως όλα, ανά πάσα στιγμή, μπορούν να καταστραφούν απόλυτα και να μείνεις ξεκρέμαστη. Σου θυμίζει κάτι αυτό;
  Ναι, ο Κρόνος σε σύνοδο με τον Πλούτωνα σου αυτή την περίοδο κάνει τη φοβία σου πραγματικότητα και σου λέει το εξής: ή την νικάς τώρα και προχωράς αναγεννημένη, γιατί πραγματικά έχεις αντιμετωπίσει τον πιο βαθύ σου φόβο ή παγώνεις και παραλύεις και η ζωή σου μένει πίσω για όσο χρειαστεί. Συνεπώς το στοίχημα δεν είναι απλώς να βρεις μια δουλειά άρον άρον. Το στοίχημα είναι να αντιμετωπίσεις ευθέως τη φοβία σου, με επίγνωση πάντα της ήττας που δέχτηκες. Γιατί, ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας, βιώνεις αυτή τη στιγμή μια εμφατική ήττα. Όμως, σαν γνήσιο παιδί του Πλούτωνα, οφείλεις να ξέρεις (και μάλλον ήδη το ξέρεις) πως μια ήττα σε μια μάχη δεν σημαίνει και ήττα στον πόλεμο, έτσι;
  Όσο για τη σύνοδο του Πλούτωνα με τον Ερμή σου, ο τρόπος αντίληψης σου περνά ήδη μια βίαιη μεταμόρφωση. Πολύ σύντομα θα αφήσεις πίσω σου τα πλάνα ζωής και τα μελλοντικά σχέδια που σε συντρόφευαν εδώ και χρόνια και θα τα αντικαταστήσεις με άλλα. Η διεργασία αυτή του Πλούτωνα είναι αργή και θα γίνει πλήρως αντιληπτή σε εσένα μετά από δύο χρόνια, όταν πια θα έχει ολοκληρωθεί αυτός ο κύκλος.
  Σου εύχομαι καλή δύναμη!
 • ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ - ΛΕΩΝ
  Stargazer @ 16.03.2011 17:50
  Να βρούμε μια μέση λύση; Γιατί το έχουμε ξαναθίξει το θέμα. Το ζήτημα είναι τι ακριβώς εννοεί κάποιος με τον  όρο "κυβερνήτης ωροσκόπου. Αν του δώσεις τη σημασία που του έδινε η παραδοσιακή αστρολογία, με την έννοια ότι είναι ο πιο προσωπικός σου πλανήτης κι από τον οποίο μπορεί ο αστρολόγος να αντλήσει σημαντικές ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ πληροφορίες για το άτομο που έχει απέναντί του, τότε φρονιμότερο είναι να χρησιμοποιούνται οι παραδοσιακοί κυβερνήτες. Δεν είναι λογικό να θεωρήσεις προσωπικό πλανήτη τον Πλούτωνα, ακόμα κι αν τον θεωρείς κυβερνήτη του Σκορπιού, καθώς το λιγότερο που παραμένει ο Πλούτωνας σε ένα ζώδιο είναι 12 χρόνια και μπορεί να φτάσει ακόμη και τα 30. Δεν είναι λογικό δηλαδή να θεωρήσεις ότι όλα τα άτομα, σε όλον τον κόσμο, με ωροσκόπο Σκορπιό που γεννήθηκαν τη 12ετία που έμεινε ο Πλούτωνας στον Τοξότη π.χ., αποκτούν και χαρακτηριστικά Τοξότη. Πολύ δύσκολα ένας εξωκρόνιος πλανήτης μπορεί να παίξει τέτοιο ρόλο.
   
  Τώρα, αν θέλεις να πάρεις κάποιες εξτρά πληροφορίες για το πώς λειτουργεί γενικότερα σε έναν χάρτη το στοιχείο του Σκορπιού, πέρα από τον Άρη μπορείς να κοιτάξεις και τον Πλούτωνα, όχι όμως ως προσωπικό πλανήτη, αλλά ως πλανήτη που έχει μια συγγένεια με το ζώδιο του Σκορπιού και αποτελεί, όπως λέγεται, την ανώτερη οκτάβα του Άρη. Για προσωπικές πληροφορίες όμως, που έχουν να κάνουν με τα θέματα του ωροσκόπου, είναι πιστεύω προτιμότερο να επιλέγεται ο Άρης.
   
  Είναι αυτή η μόνη άποψη; Όχι. Πολλοί αστρολόγοι εξακολουθούν να χρησιμοποιούν τους εξωκρόνιους ως κυβερνήτες ζωδίων. Η τάση όμως τα τελευταία 25 χρόνια με την αναγέννηση της παραδοσιακής αστρολογίας είναι να υπάρχει επιστροφή στους παραδοσιακούς κυβερνήτες.  
 • ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ - ΥΔΡΟΧΟΟΣ
  Stardome* @ 14.03.2011 15:35
  boa, η ακριβής αντίθεση του Ποσειδώνα με τον γενέθλιο Κρόνου σου είναι μάλλον η πηγή των ψυχοσωματικών σου προβλημάτων (Ποσειδώνας στον 12ο αυτή τη στιγμή και γενέθλιος Κρόνος στον 6ο οίκο σου, που συμβολίζει μεταξύ άλλων τη σχέση σώματος - μυαλού - πραγματικότητας). Από την άλλη πλευρά το πραγματικό πρόβλημα ίσως να μην είναι το ότι κάνεις δύο δουλειές άλλα το ότι καμιά από τς δύο δε σε καλύπτει σε επίπεδο φιλοδοξίας, στόχων, διεξόδων... Αν ισχύει αυτό, τότε δεν ξέρω κατά πόσον ο ελεύθερος χρόνος που θα δημιουργηθεί θα σε βοηθήσει σημαντικά.
  Όπως πάντα με τον Ποσειδώνα, δεν έχουμε να κάνουμε οριστικές λύσεις αλλά μάλλον βρισκόμαστε αντιμέτωποι σε καταστάσεις που δεν μπορούμε να βρούμε μια καλή διέξοδο. Εγώ θα πρότεινα να περιμένεις ένα μήνα ακόμη και σ' αυτό το διάστημα να σκεφτείς ρεαλιστικά τόσο τα οικονομικά σου, όσο και να δώσεις χρόνο στον εαυτό σου να βάλει σε μια σειρά τους στόχους σου. (Άσε που σήμερα ο Άρης σχηματίζει τετράγωνο με τον γενέθλιο Ποσειδώνα σου στον 10ο οίκο σου κι αυτά πάντα μιλάει για παραιτήσεις υπό πανικό/παρορμητισμό).
   
 • ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ - ΖΥΓΟΣ
  Stardome* @ 14.03.2011 14:44
  Almalibre, κατά την προσωπική μου άποψη, και μόνο που βάζεις την ταμπέλα "καρμική" στη σχέση, δυσκολεύεις τα πράγματα, γιατί σαμποτάρεις μόνη σου την απομάκρυνση σου. Γιατί μπορεί να λες συνειδητά "Θέλω να τελειώσει." όμως υπάρχει πάντα αυτή η φωνούλα που λέει "Δεν μπορείς να το αποφύγεις, είναι μοιραίο!".
  Προσωπική μου άποψη είναι πως ως Ζυγός, έχεις μια εγγενή δυσκολία να πεις "Όχι!". Ειδικά από τη στιγμή που μιλάμε για μια σχέση που έχει επαναλαμβανόμενες πορείες μέσα στο χρόνο (κατ' εξοχήν συμπεριφορά Ζυγού που θεωρεί πως μια σχέση ποτέ δεν τελειώνει, αλλά απλά για λίγο σταματά). Το τετράγωνο Ποσειδώνα - Αφροδίτης στο χάρτη σου επίσης δεν βοηθάει πολύ την κατάσταση, καθώς με τον Ποσειδώνα η φυσική τάση σου στις σχέσεις είναι παριθάλπεις ανθρώπους που εμφανίζουν συναισθηματικές αδυναμίες, αστάθειες κοκ... Με άλλα λόγια είσαι ικανή να συγχωρέσεις σχεδόν τα πάντα.
  Το στοίχημα που έχεις να κερδίσεις είναι το ακόλουθο: πως θα μάθω πότε να συγχωρώ και πότε να προχωρώ ώστε να μην καταπιέζω τις δικές μου ανάγκες για ευτυχία και επικοινωνία μέσα στη σχέση;
  Τώρα και για τους επόμενους μήνες, με τον Πλούτωνα να σχηματίζει τρίγωνο με την Αφροδίτη σου στη Παρθένο και τον Κρόνο σε σύνοδο με τον Ήλιο σου, έχεις ακόμη μια ευκαιρία να πατήσεις γερά στις δικές ανάγκες και να μην τις καταπατήσεις ακόμη μια φορά για μια σχέση που δεν προσφέρει καμία ασφάλεια (όπως την περιγράφεις τουλάχιστον). Ελπίζω να τα καταφέρεις. Αλήθεια το ελπίζω.
  Καλή συνέχεια!
 • ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ - ΙΧΘΥΕΣ
  Stardome* @ 14.03.2011 14:28
  Επαναλαμβάνω, δεν υπάρχει συγκεκριμένος κανόνας για την ημέρα των γενεθλίων μας. Μάλιστα από τη σκοπιά του χάρτη η μέρα αυτή είναι όπως και οι υπόλοιπες 365 μέρες του χρόνου - εμείς την ξεχωρίζουμε, όχι ο χάρτης.
  Και επαναλαμβάνω, η μόνη απλοϊκή σκέψη που μπορώ να κάνω είναι ότι εκείνη την ημέρα ο Ήλιος κάνει σύνοδο με το γενέθλιο Ήλιο μας και έτσι ενεργοποιούνται όλες οι όψεις του. Κι αυτό όμως είναι κάτι γενικό και δεν υποστηρίζεται από κάποια αστρολογική βιβλιογραφία. Είναι μια απλή σκέψη που έκανα...
 • ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ - ΙΧΘΥΕΣ
  Stardome* @ 14.03.2011 14:22
  Ίσως πρέπει να σταματήσεις να σχεδιάζεις για την συγκεκριμένη μέρα και να αποφασίζεις αυθόρμητα κι ότι βγει... Απ' τη στιγμή που δημιουργούμε ένα σχέδιο, δημιουργούμε και την πιθανότητα να μην μας βγει!
   
  Και πάλι χρόνια πολλά με υγεία!
 • ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ - ΙΧΘΥΕΣ
  Stardome* @ 14.03.2011 14:10
  Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι ότι η η μέρα των γενεθλίων μας είναι και μέρα της ηλιακής μας επιστροφής, που σημαίνει ότι ο Ήλιος εκείνη την ημέρα "ξαναθυμάται" όλες τις γενέθλιες όψεις του. Από την άλλη πλευρά, πιστεύω (κι αυτό μάλλον είναι πιο κοντά στην αλήθεια από την ηλιακή επιστροφή)  πως η μέρα αυτή έχει τη σημασία που της δίνουμε. Αν δεν είμαστε ευχαριστημένοι από τη ζωή μας ή από τη χρονιά που πέρασε, τότε σίγουρα δεν θα μας αρέσει η προοπτική πως ακόμη ένας χρόνος πέρασε από πάνω μας.
   
  Όπως και να έχει, χρόνια σου πολλά και καλά,  με υγεία πάνω από όλα!

έχουν γενέθλια 256 μέλη.

γιορτάζουν οι: Τίχων

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

 • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

 • loading...
 • loading...