παρακαλώ περιμένετε...
 • Συχνές ερωτήσεις για τον Δία στους Ιχθύς
  Stargazer @ 30.01.2010 08:16
  Καλημέρα σε όλους!
  Καταλαβαίνω ότι έχετε πολλές απορίες, αλλά βλέπω ότι οι περισσότεροι ζητάτε ανάλυση προσωπικού χάρτη, το οποίο απαιτεί πολύ χρόνο, που τόσο εγώ, όσο και τα υπόλοιπα παιδιά που απαντούν στα ερωτήματά σας, δεν διαθέτουμε. Η ενασχόληση μας με το site δεν είναι βιοποριστική, η δουλειά μας είναι άλλη, οπότε θα σας παρακαλούσα να δείξετε κατανόηση. Τα αστρομαθήματα γράφονται γι'αυτόν ακριβώς τον λόγο, για να δώσουν μερικές γενικές κατευθύνσεις, επειδή είναι φύσει αδύνατον να αναλύσουμε τον χάρτη κάθε μέλους.

  Στο προκείμενο τώρα, για να διευκρινήσω κάτι. Όταν λέμε ότι ο Δίας δεν είναι καλός στους Διδύμους π.χ., εννοούμε ότι οι Δίδυμοι δεν είναι ένα περιβάλλον στο οποίο ο Δίας αισθάνεται άνετα, το γεγονός αυτό δηλαδή δεν είναι καλό για τον ίδιο τον Δία, όχι για τον χάρτη μας γενικότερα ούτε για μας τους ίδιους. Αυτό που συμβολίζει ο Δίας βρίσκεται σε αντίθεση με την ενέργεια των Διδύμων. Το αν είναι καλό ή όχι για μας, είναι άλλο θέμα.

  Τι θέλω να πω... Ας υποθέσουμε ότι έχω Ήλιο στους Ιχθύς, σε ένα ζώδιο δηλαδή, η ενέργεια του οποίου είναι εξαιρετικά συμβατή με αυτήν του Δία. Στην περίπτωση αυτή θέλω έναν "καλό" Δία, δηλαδή έναν Δία σε ένα ζώδιο που να μπορεί να λειτουργήσει σύμφωνα με τη φύση του, να μου κάνει ένα τρίγωνο π.χ. με τον Ήλιο μου από το ζώδιο του Καρκίνου. Ο Ήλιος μου δηλαδή, μπορεί να στραφεί στον Δία για βοήθεια και ο Δίας να του τη δώσει. Αν όμως έχω Ήλιο, Ερμή, Αφροδίτη και Σελήνη στους Διδύμους, ένας Δίας στον Τοξότη απέναντι, αν και είναι σε εξαιρετική θέση για τον ίδιο και αισθάνεται υπέροχα, μπορεί να μου δημιουργήσει πολλά προβλήματα. Εν δυνάμει και σε θεωρητικό επίπεδο μπορεί να είναι ένας υπέροχος συνδυασμός, γιατί θα έχω και λογική σκέψη (Δίδυμοι) και διαίσθηση (Δίας). Στην πράξη όμως τι γίνεται συνήθως; Για έναν μέσο άνθρωπο τουλάχιστον.

  Ας υποθέσουμε ότι ως Δίδυμος έχω να γράψω μια επιστημονική διατριβή, όπου δεν θα φιλοσοφήσω, αλλά θα γράψω πράγματα που θα πρέπει να αποδεικνύονται και στην πράξη. Αυτό προϋποθέτει να διαβάσω τόνους βιβλιογραφίας, να σκεφτώ εκ των προτέρων τι ενστάσεις μπορεί να έχει κάποιος διαβάζοντάς την, ώστε να την τεκμηριώσω όσο μπορώ καλύτερα κλπ. Ο Δίας στον Τοξότη πιθανότατα θα μου δημιουργήσει πρόβλημα, γιατί στον Δία δεν αρέσει η χαμαλοδουλειά. Θα λέει συνέχεια, ωχ μωρέ τώρα, τι ήθελα και έμπλεξα, ποιος τα ψάχνει τώρα όλα αυτά κλπ.

  Επομένως, το αν ο Δίας μου, ο Άρης μου ή ο Κρόνος μου είναι καλός ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ, θα εξαρτηθεί από αυτό που θέλω να κάνω. Ωραία, ο Κρόνος στον Λέοντα δεν είναι καλός. Αυτό που θέλω να κάνω εγώ όμως απαιτεί έναν καλό Κρόνο; Αν ναι, αυτός ο Κρόνος θα μου είναι εμπόδιο. Αν όμως αυτό που θέλω να κάνω απαιτεί Δία, ένας πανίσχυρος, υπέροχος Κρόνος δεν θα με βοηθήσει στο συγκεκριμένο θέμα.
 • Συχνές ερωτήσεις για τον Δία στους Ιχθύς
  Stargazer @ 29.01.2010 09:38
  dimi84kara, να ξεκαθαρίσω πρώτα κάτι γενικό. Οι συγκεκριμένες ερωτήσεις όσο και το αντίστοιχο άρθρο αφορούν στον Δία και μόνο. Δεν έχουμε όμως μόνο Δία στον χάρτη μας ούτε μόνο ο Δίας μας φέρνει "καλά" πράγματα. Ένας Αιγόκερως π.χ. με Ήλιο, Ερμή, Αφροδίτη στον 10ο οίκο και Σελήνη στον Ζυγό, πιο πιθανό θα το θεωρούσα να δει "καλό" από τον Κρόνο παρά από τον Δία. Επομένως, δεν στηριζόμαστε αποκλειστικά στον Δία για εύνοια ούτε τα βάφουμε μαύρα αν ο Δίας στον χάρτη μας δεν λειτουργεί "σωστά", έχουμε κι άλλους πλανήτες.


  Εκεί που "υπερτερεί" τρόπον τινά ο Δίας και γι'αυτό θεωρείται "αγαθοποιός" πλανήτης, είναι στο ότι, αν υπάρχει ένας δυνατός Δίας στον χάρτη μας, την κατάλληλη στιγμή που θα είναι έντονα ενεργοποιημένος, μπορεί να έχουμε μια εξαιρετική τύχη ή ευκαιρία στη ζωή μας. Παράδειγμα: Έχουμε δύο πανέμορφα 18χρονα κορίτσια που θέλουν να γίνουν μοντέλα. Η μία έχει δυνατό Δία, η άλλη όχι. Αυτή που δεν έχει δυνατό Δία ακολουθεί τη συνηθισμένη οδό, χτυπάει πόρτες, στέλνει φωτογραφίες κλπ, βρίσκει κάποιες μικρές δουλειές στην αρχή και ανεβαίνει σιγά σιγά, μια συνηθισμένη πορεία δηλαδή. Η άλλη, πάει το καλοκαίρι να κάνει μπάνιο στη Μύκονο και δίπλα της κάνει ηλιοθεραπεία ένας διάσημος μόδιστρος, που τη βλέπει και της κάνει πρόταση για συνεργασία. Βρέθηκε την κατάλληλη στιγμή στην κατάλληλη θέση. Κάποια στιγμή μπορεί και οι δυο κοπέλες να έχουν την ίδια επιτυχία και αναγνώριση στον κλάδο τους, απλά η μία θα έχει κουραστεί περισσότερο από την άλλη. Μπορείς να πεις μάλιστα ότι αυτή που κουράστηκε, απέκτησε πειρσσότερες εμπειρίες, δεν πήραν τα μυαλά της αέρα κλπ. Δεν έχει σημασία όμως αυτό, η "τύχη" ηταν με το μέρος της άλλης.

  Στο δικό σου χάρτη, τώρα. Τον Δία σου θα τον θεωρούσα πλανήτη 7ου οίκου κι όχι 6ου, όχι μόνο επειδή είναι στο ίδιο ζώδιο με την ακμή του 7ου, αλλά και γιατί στις γωνίες συνήθως δίνουμε μεγάλη ανοχή. Όχι ότι αυτό βελτιώνει την κατάσταση αυτού του Δία, θα μπορούσε να πει κανείς και το αντίθετο, απλά έχε το υπόψη σου. Όμως, εσύ δεν είσαι ένα άτομο που "δικαιούσαι" να κάνεις παράπονα για τις ζωδιακές θέσεις των πλανητών σου. Αν τα στοιχεία στο προφίλ σου ειναι σωστά, έχεις Σελήνη, κυβερνήτη χάρτη, στον Ταύρο, σε έξαρση. Αφροδίτη στους Ιχθύς, σε έξαρση και σε τρίγωνο με τον ωροσκόπο. Ήλιο στον Κριό, σε έξαρση, στον 10ο οίκο. Άρη στον Σκορπιό, κυβερνήτης, στον 5ο. Τι άλλο να ζητήσει κανείς δηλαδή;

  Πού μπορεί να σου δημιουργήσει προβλήματα αυτός ο Δίας; 1) στα επαγγελματικά θέματα, όσον αφορά στις συνεργασίες σου. Θα πρέπει να προσέξεις με ποια άτομα συνεργάζεσαι, γιατί μπορεί να σου κρύβουν πράγματα, να σου προκαλέσουν "ζημιά", να χάσεις χρήματα εξαιτίας τους κλπ. Μην παρασυρθείς από το συναίσθημα και συνεργαστείς με κάποιους ανθρώπους, επειδή τους συμπαθείς. Μπορεί να είναι θαυμάσιοι άνθρωποι, αλλά επαγγελματικά να μην ταιριάζουν τα χνώτα σας. Κράτα τους για φίλους, αλλά μην τους κάνεις συνεργάτες. Μπορεί να υπάρξουν άτομα που να θέλουν ειλικρινά να σε βοηθήσουν, αλλά τσέκαρε πολύ καλά αυτό που θα σου προτείνουν. Η τάση στο ωροσκόπιό σου είναι να κάνεις κάτι μόνη σου, να αξιοποιήσεις τις δικές σου ικανότητες, με όσο το δυνατόν λιγότερη εξάρτηση από άλλους ανθρώπους. Αλλά και σε αυτή την περίπτωση, που θα είσαι εσύ δηλαδή το αφεντικό, πρόσεξε τους υφισταμένους σου, κάνε προσεκτική επιλογή. 2) το ίδιο ισχύει και για τις σχέσεις σου. Μπορεί να αισθάνεσαι χημεία με ορισμένα άτομα, αλλά έχε το νου σου μήπως κάποια σχέση σου σε φρενάρει, σου βάζει εμπόδια σε άλλους τομείς της ζωής σου. 3) Υγεία. Είσαι πολύ νέα ακόμη βέβαια για να ανησυχείς για τέτοια θέματα, αλλά αν έχεις κάποιες κακές συνήθειες, άλλαξέ τις από τώρα, δεν χάνεις τίποτα. Π.χ. Καπνίζεις; Κόψτο.
 • Συχνές ερωτήσεις για τον Δία στους Ιχθύς
  Stargazer @ 29.01.2010 08:37
  manu06, στο προφίλ σου έχεις άλλο χάρτη και δεν μπορώ να σου πω πολλά, πάντως με την προϋπόθεση ότι ο Δίας κυβερνά τόσο τον 7ο οίκο σου όσο και τον 10ο οίκο σου, τα επαγγελματικά και τα θέματα σχέσεων φέτος έρχονται στο προσκήνιο.
 • Συχνές ερωτήσεις για τον Δία στους Ιχθύς
  Stargazer @ 26.01.2010 16:37
  manu06, ναι, θεωρητικά δεν θα έπρεπε να ανησυχείς ιδιαίτερα από αυτή τη διέλευση. Πέρασες Κρόνο και πέρασες Πλούτωνα, πιο επώδυνες ενδεχομένως διελεύσεις για σένα, οπότε στα χαρτιά τουλάχιστον και λαμβάνοντας υπόψη μόνο τον Δία, δεν έχεις λόγους να φοβάσαι. Αλλά να είσαι αισιόδοξη ως προς τι; Σε ποιον τομέα θέλεις τη βοήθεια του Δία; Και να θυμάσαι ότι η βάση είναι το γενέθλιο ωροσκόπιο.
 • ΔΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΙΧΘΥΣ
  Stargazer @ 22.01.2010 07:36
  Frequently Asked Questions:

  1) Είναι καλός αυτός ο Δίας;

  Ναι. Είναι στο ζώδιο που κυβερνά παραδοσιακά, αισθάνεται πολύ άνετα και είναι εξαιρετικά γενναιόδωρος.

  2) Δηλαδή, θα μοιράσει δώρα σε όλους μας;

  Κατηγορηματικά όχι. Τα πάντα θα εξαρτηθούν από το προσωπικό ωροσκόπιο. Καμία διέλευση από μόνη της δεν είναι ικανή να φέρει τα πάνω-κάτω, αν δεν συνηγορεί σ'αυτό και το προσωπικό μας ωροσκόπιο.

  3) Δηλαδή, υπάρχουν και Ιχθύες που δεν θα ευνοηθούν;

  Φυσικά. Και δεν αναφέρομαι μόνο σε αυτούς του τρίτου δεκαημέρου, αλλά γενικά σε όλους. Αν το προσωπικό ωροσκόπιο ενός Ιχθύος (σύμφωνα με τις μεθόδους προόδου του ωροσκοπίου και τις ηλιακές και σεληνιακές επιστροφές) δείχνει ότι βρίσκεται σε φάση Κρόνου, ο Δίας αυτός στην καλύτερη περίπτωση απλώς θα ανακουφίσει κάποια συμπτώματα. Μπορεί όμως και να βλάψει.

  4) Να βλάψει; Μα γιατί μας τρομοκρατείτε έτσι;

  Παράδειγμα: Είμαι μια αμυγδαλιά μέσα στο καταχείμωνο. Το προσωπικό μου DNA μου λέει ότι πρέπει να καθίσω στ'αυγά μου και να περιμένω την άνοιξη. Μέσα στον Ιανουάριο όμως κάνει ξαφνικά 20 βαθμούς (Δίας). Παίρνω θάρρος και ανθίζω, ενώ είμαι εκτός εποχής. Σε μία βδομάδα κάνει -10 και μου τα παγώνει όλα.

  5) Γιατί το άρθρο δίνει έμφαση στους γωνιακούς οίκους;

  Για να μη μπούμε σε συζήτηση όσον αφορά στο αν υπάρχουν καλοί και κακοί οίκοι, να πω πολύ απλά ότι έχει παρατηρηθεί ότι οι γωνιακοί οίκοι συνδυάζονται με εξωτερικά γεγονότα πιο συχνά από ό,τι οι υπόλοιποι.

  6) Κι εγώ που έχω Αφροδίτη στην Παρθένο; Μου είπαν πως φέτος θα ζήσω τον έρωτα της ζωής μου!

  Το ίδιο θα σας πουν κι όταν ο Δίας βρίσκεται στην Παρθένο. Επίσης όταν βρίσκεται στον Ταύρο και στον Αιγόκερω. Δηλαδή, πώς την έχετε δει; Κάθε τρία χρόνια θα ζείτε τον έρωτα της ζωής σας;
  Να το ξεκαθαρίσουμε. Βεβαίως και δεν αποκλείεται να ερωτευτείτε, ιδιαίτερα αν αυτή η Αφροδίτη σας βρίσκεται στον 7ο οίκο ή είναι κυβερνήτης 7ου ή και 5ου οίκου. Το ζήτημα είναι ότι μια Αφροδίτη στην Παρθένο εκ φύσεως αντιτίθεται στο χαοτικό περιβάλλον του έρωτα στο οποίο αρέσκεται να ζει ο Ιχθύς. Η Παρθένος θέλει να ξέρει πού πατάει και πού βρίσκεται και σπάνια χαλαρώνει τόσο πολύ ώστε να μην την ενδιαφέρει τι θα γίνει αύριο, να μην σκέφτεται τίποτα και να μην επεξεργάζεται δεδομένα. Επομένως, και να της τύχει ένας έρωτας ιχθυακής φύσεως, δεν θα αποσυντονιστεί; Δεν θα αισθάνεται μια ανασφάλεια; Θα μπορεί να λειτουργήσει έτσι όπως είναι συνηθισμένη ή όπως θέλει να λειτουργεί; Αντίθετα για μια Αφροδίτη στους Ιχθύς, μπορεί να είναι αυτό που περίμενε μια ζωή, γιατί αυτός ο έρωτας την κάνει να ξεχνά την εξωτερική πραγματικότητα. Κι αυτή όμως ακόμα μπορεί στο γενέθλιο ωροσκόπιο να σχηματίζει δύσκολη όψη με τον Κρόνο, οπότε ας κρατά μικρό καλάθι. Είπαμε, η βάση είναι το γενέθλιο ωροσκόπιο.

  7) Κι αυτό με τα κιλά που λένε; Πολύ με ανησυχεί! Μόλις βγήκα από εξαντλητική δίατα και έγινα συλφίδα! Δεν είναι κρίμα να ξαναπαχύνω;

  Αλίμονο αν κάθε φορά που ο Δίας σχηματίζει όψη με Ήλιο, Σελήνη ή ωροσκόπο ή δεν ξέρω γω τι άλλο, βάζαμε κι από 20 κιλά. Με αυτή τη λογική η Κέιτ Μος θα έπρεπε να ήταν τετράπαχη. Ο Δίας, είπαμε, ανοίγει την όρεξη. Θέλουμε να δοκιμάσουμε καινούρια πράγματα, να βελτιώσουμε τη ζωή μας, να επεκταθούμε. Αν δεν κάνουμε τίποτα από όλα αυτά, αν διστάσουμε και φοβηθούμε, τότε ναι, θα παχύνουμε. Γιατί η πείνα του Δία δεν φεύγει. Η εύκολη λύση είναι το ψυγείο.

  8) Καλά όλα αυτά, ωραία μας τα λέτε, αλλά εγώ έχω φτάσει 55 χρονών και μια φορά στη ζωή μου χαϊρι από τον Δία δεν είδα. Τι συμβαίνει;

  Τι Δία έχετε στο γενέθλιο ωροσκόπιο; Μήπως είναι στην Παρθένο, στους Διδύμους ή στον Αιγόκερω; Μήπως βρίσκεται στον 6ο, 8ο ή 12ο οίκο ή είναι κυβερνήτης αυτών;

  9) Όχι. Είναι στον Τοξότη και γωνιακός. Λοιπόν;

  Όι υπόλοιποι πλανήτες σας πού βρίσκονται; Μήπως ο Ήλιος σας, η αποστολή σας σ'αυτή τη ζωή, βρίσκεται σε ζώδιο που δεν συμφωνεί ενεργειακά με τον Δία;

  10) Αχ ναι! Έχω Ήλιο στον Αιγόκερω! Γι'αυτό δεν έχω δει προκοπή;

  Όχι. Ας μη βγάζουμε βιαστικά συμπεράσματα. Ότι δεν βρίσκεστε εδώ για να ζήσετε μια ζωή αποκλειστικά σύμφωνα με τις επιταγές του Δία, είναι δεδομένο. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ο Δίας δεν θα ευνοήσει και σας κάποια στιγμή. Για ανατρέξτε στο παρελθόν. Ποτέ σας δεν είχατε εύνοια επί Δία; Μήπως περιμένατε θεαματικά αποτελέσματα; Σκεφτείτε όμως λίγο πιο πρακτικά. Πόσες φορές στη ζωή ενός μέσου ανθρώπου θα έρθουν συγκλονιστικές ανατροπές εξαιρετικής τύχης; Λίγες, ελάχιστες, μπορεί και ποτέ. Επομένως, μην έχετε απαίτηση να συμβαίνει κάτι τέτοιο με κάθε διέλευση Δία. Αντίθετα, προσπαθήστε να θυμηθείτε αυτά που συνέβαιναν όταν είχατε σημαντικές διελεύσεις Δία και θα ανακαλύψετε πιθανότατα ότι πολλά γεγονότα που σας εξέλιξαν ως άνθρωπο (κάτι που το συνειδητοποιήσατε αρκετά αργότερα) είχαν τη ρίζα τους, την πηγή τους σε περίοδο Δία.
 • ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ - ΙΧΘΥΕΣ
  Stardhomme @ 15.01.2010 23:18
  Να είστε και εσείς καλά!!!
 • ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ - ΙΧΘΥΕΣ
  Stardhomme @ 15.01.2010 23:09
  Tsquare, δε λέω να συμβιβαστείς. Λέω να προχωρήσεις μπροστά έχοντας ακούσει/δεχτεί/απορρίψει το παρελθόν.
 • ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ - ΙΧΘΥΕΣ
  Stardhomme @ 15.01.2010 22:55
  Tsquare, αυτο το sense of belonging είναι όλο το ζουμί του χάρτη σου. Ένα άτομο με έντονο 9ο οίκο όπως εσύ, και με Τοξότη ωροσκόπο, θα δυσκολευόταν να ενταχθεί σε μία κοινωνία που θέτει στενά όρια. Πόσο μάλιστα όταν έχεις και Σελήνη (το βαρόμετρο του sense of belonging) στον Υδροχόο... Το θέμα αυτή την εποχή είναι μάλλον πως τα εφόδια για να αισθανθείς ένταξη/ασφάλεια σε ένα περιβάλλον θα πρέπει να κοιτάξεις/ακούσεις γονείς/παρελθόν. Θα μου πεις πως θα μπορέσει ένα ψάρι-επαναστάτης με επαναστατικές διαθέσεις να καθήσει στον καναπέ του πατρικού του (ίσως και στον καναπέ του σαλονιού της κοινωνίας μας) και να ακούσει ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας (πνευματικά και όχι απαραίτητα ηλικιακά) να θέτουν στόχους και πλάνα για μία ζωή που θα ζήσεις εσύ και ίσως όχι εκείνοι... Μήπως όμως η ζωή σου θα έχει θεμέλια προηγούμενων γενιών; Κάτι τέτοιο εννοώ με την παρομοίωση με τη βενζίνη και τον επαρχιακό δρόμο...
 • ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ - ΙΧΘΥΕΣ
  Stardhomme @ 15.01.2010 22:43
  Michalis, δίκιο έχεις. Ο Κρόνος χτυπά το μεσουράνημα σου και η σύνοδος Δία/Ουρανού την ακμή 4ου οίκου σου το καλοκαίρι. Κάτι αλλάζει εκείνη την εποχή, αν δεν ξεκινήσει από τώρα αυτό...
 • ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ - ΙΧΘΥΕΣ
  Stardhomme @ 15.01.2010 22:28
  Michalis, η έκλειψη είναι πάνω στον Άρη και στη Σελήνη σου. Μία κρίση αξιών είναι προ των πυλών, ίσως να έχεις ολοκληρώσει ένα κύκλο σπουδών και να σκέφτεσαι που πας από εδώ και πέρα. Ίσως κάποια οικονομικά θέματα που μπορεί να σχετίζονται με κάποιο γονιό σου να είναι πλέον παρόντα. Δεν είναι εύκολη εποχή για εσένα: έχεις και επιστροφή Κρόνου, έχεις και επιρροή από τα τετράγωνα Κρόνου/Πλούτωνα και τον καλοκαιρινό παροξυσμό (από Κρόνο, Πλούτωνα, Δία και Ουρανό) που θα γίνει στις πρώτες μοίρες των παρορμητικών ζωδίων. Ζητάς να ξαναγεννηθείς ή ίσως να σου επιβάλλεται να ξαναγεννηθείς... Δύσκολο αλλά και εξαιρετικά challenging!!! Τοξότης είσαι, ζεις χωρίς προκλήσεις; Δε νομίζω....

έχουν γενέθλια 307 μέλη.

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

 • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

 • loading...
 • loading...