παρακαλώ περιμένετε...
 • Άξονας Δεσμών της Σελήνης - Ερμήνεια και Παράδειγμα
  Stardome* @ 10.03.2014 14:42
  Ρώτησε με Infernal. Δε μπορώ να υποσχεθώ ότι θα απαντήσω σήμερα. Μέχρι αύριο το πρωί σίγουρα όμως.
 • Άξονας Δεσμών της Σελήνης - Ερμήνεια και Παράδειγμα
  Stardome* @ 10.03.2014 13:58
  Alice16, σε ότι αφορά των άξονα των Δεσμών μας ενδιαφέρουν οι σύνοδοι με τον ένα ή τον άλλο Δεσμό και τα τετράγωνα με τον άξονα των δεσμών. Οι άλλες όψεις δε μας απασχολούν.
 • Άξονας Δεσμών της Σελήνης - Ερμήνεια και Παράδειγμα
  Stardome* @ 10.03.2014 13:57
  manini, δεν είναι έγκυρη ερώτηση το "Από που ξεκινάω να διαβάζω ένα χάρτη?" αλλά μάλλον το για "Ποιου είδους ανάλυση θέλω να διαβάσω το χάρτη". Αν ήθελα να κάνω μια προκαταρκτική ανάλυση του χαρακτήρα του ατόμου και τις ιδιοσυγκρασίας του, θα τον κοίταζα ως προς συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Αν ήθελα να κοιτάξω σχετικά με την επαγγελματική ζωή του ατόμου θα τον κοίταζα ως προς άλλα χαρακτηριστικά. Αν το ζήτημα ήταν μια άμεση απόφαση που πρέπει να παρθεί θα τον κοίταζα ως προς άλλα χαρακτηριστικά και πάλι. Με απλά λόγια, ο τρόπος που θα αναγνώσω ένα χάρτη εξαρτάται από την πτυχή στην οποία θέλω να εστιάσω κάθε φορά. Γι' αυτό άλλωστε ο χάρτης είναι και ένας κύκλος. Η αρχή του κάθε κύκλου είναι νοητή, μια ανθρώπινη σύμβαση. Πρακτικά ο κύκλος ξεκινά κάθε φορά από το σημείο που εγώ επιλέγω. Κάθε σημείο του είναι κάθε φορά αρχή και τέλος. Και αυτό είναι που το κάνει κάθε φορά τόσο ενδιαφέρον!
 • ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ - ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
  Stardome* @ 10.03.2014 12:58
  Annamoz, δεν είναι ότι έγινε κάτι στη σχέση και αλλάζει, αλλά ότι κάτι αλλάζει σε εσένα και δεν μπορείς ακόμη να το εξηγήσεις, γι' αυτό και το προβάλλεις πάνω στη σχέση σου. Ας εξηγήσω λίγο πως λειτουργεί μια διέλευση Πλούτωνα από την Αφροδίτη για να καταλάβουμε τη δυναμική που αναπτύσσεται.
  Η διέλευση του Πλούτωνα από την Αφροδίτη συμβολίζει μια αργή διαδικασία όπου γίνεται με επίπονο τρόπο μια εκ βάθρων αλλαγή όλων των θεμάτων που άπτονται αυτής. Ας συνοψίσω πρώτα τα της Αφροδίτης που είναι και ο πλανήτης που δέχεται την επιρροή. Η Αφροδίτη όπως έχουμε πολλές φορές αναφέρει είναι ο πλανήτης που συνδέεται με την αυτοεκτίμηση μας και τα αντικείμενα τα οποία θεωρούμε επιθυμητά και η κατοχή τους μας προσφέρει ένα αίσθημα ικανοποίησης και τελικά ευτυχίας. Είναι εκείνο το κομμάτι της ανθρώπινης φύσης που έχει ανάγκη από αυτό που θεωρεί ωραίο, ηδονικό, ποθητό. Και είναι πολύ σημαντικό να αποκτήσουμε αυτά ακριβώς τα αντικείμενα γιατί η κατοχή τους μας προσφέρει αυτοπεποίθηση. Να τονίσω ότι ο όρος "αντικείμενα" χρησιμοποιείται με την ευρύτερη του έννοια. Πιο συγκεκριμένα είναι καθετί άψυχο ή έμψυχο στο οποίο προβάλλω την αισθητική και την επιθυμία μου. Υπό αυτή την έννοια, αντικείμενο είναι και το αγαπημένο αυτοκίνητο, αντικείμενο είναι και τα χρήματα μου, αντικείμενο όμως είναι και ο/η σύντροφος μου γιατί πάνω σε αυτόν/η προβάλλω την επιθυμία μου.
  Πάμε στον άλλο πρωταγωνιστή του ζεύγους τώρα. Όπως είναι γνωστό ότι αγγίζει ο Πλούτωνας το μεταμορφώνει. ΟΚ, η μεταμόρφωση είναι μια πολύ ωραία λέξη για να συγκαλύψουμε ότι πραγματικά συμβαίνει. Ο Πλούτωνας παρουσιάζεται σαν μια ακατανόητη (για τη λογική μας) δύναμη που μας υπενθυμίζει πως όσο κι αν μας αρέσει, όσο κι αν επιθυμούμε κάτι, όσο κι αν έχουμε δεθεί με αυτό ή το έχουμε αγαπήσει, πρέπει να το αποχωριστούμε, να το παραδώσουμε, να πεθάνει. Μας υπενθυμίζει ότι όλα τα πράγματα που γεννιούνται εμπεριέχουν από τη πρώτη στιγμή μέσα τους το σπόρο του θανάτου τους γιατί πολύ απλά τίποτα δε μπορεί να κρατήσει για πάντα. Όλα βρίσκονται σε έναν αέναο κύκλο γέννησης, εξέλιξης και θανάτου στον οποίο δεν μπορούμε να επέμβουμε, ούτε να τον αποφύγουμε, ούτε να τον αλλάξουμε. Όπως είναι προφανές όταν αισθανόμαστε αυτή την αλλαγή παραλύουμε ή αντιδρούμε βίαια. "Δεν μπορεί να συμβαίνει αυτό σε εμένα. Αφού όλα τα έκανα σωστά, αφού δεν ενοχλώ κανένα, αφού με αυτά που επιθυμώ δεν βλάπτω γιατί να πρέπει να τα εγκαταλείψω τώρα;". Όσο πιο πολύ έχουμε επιθυμήσει κάτι, όσο περισσότερο έχουμε δεθεί μαζί του, τόσο περισσότερο αντιστεκόμαστε σε αυτή τη διαδικασία και πονάμε και θέλουμε να το κρατήσουμε πιο σφιχτά στην αγκαλιά μας. Εκεί είναι που βγαίνουν στην επιφάνεια τα πιο βαθιά, ενστικτώδη και βιαία κομμάτια του χαρακτήρα μας: η ζήλια για την ευτυχία των άλλων, η επιθυμία να φτάσουμε ως τα άκρα για να μην εγκαταλείψουμε τη μάχη (μάχη ζωής και θανάτου), το μίσος και η πικρία για τη ζωή που μας δίνει μόνο για να μας στερήσεις, ο θυμός, η βία... Όμως δεν υπάρχει επιστροφή από αυτή τη διαδικασία. Πρέπει να προχωρήσουμε στο επόμενο στάδιο και να αφήσουμε και αυτό που επιθυμούσαμε να περάσει στο επόμενο δικό του στάδιο. Και ακριβώς επειδή αυτή η διαδικασία είναι επίπονη και κανείς τυπικός άνθρωπος του Δυτικού Κόσμου δεν είναι τόσο "φωτισμένος" για να εγκαταλείπει αυτά που αγαπάει χωρίς μάχη, βλέπουμε ότι μια διέλευση Πλούτωνα διαρκεί για πολλά χρόνια. Όσο περισσότερο κρατάει σε βάθος χρόνου κάτι τόσο περισσότερο χρόνο μας δίνει να προσαρμοστούμε. Βέβαια, αν το Εγώ μας είναι υπερβολικά ισχυρό για να παραδοθεί, τόσο περισσότερο χρόνο έχουμε που υποφέρουμε.
  Με βάση αυτά που αναφέραμε παραπάνω η διέλευση του Πλούτωνα από την Αφροδίτη σου είναι μια διέλευση που δεν αφορά μόνο τη σχέση σου αλλά εκείνα τα αντικείμενα (με την έννοια που αναφέραμε παραπάνω) που σου παρέχουν αίσθημα αυτοεκτίμησης, αξίας και τελικά με ποιες επιθυμίες συνδέεται η ικανοποίηση σου σε επίπεδο αισθήσεων, ύλης και σώματος. Για να συμβεί αυτό θα πρέπει να δημιουργηθεί χώρος και να αφήσεις πίσω κάποια από εκείνα που ως τώρα σου έδιναν αυτή την αίσθηση ικανοποίησης. ΟΚ, μερικές φορές η αλλαγή είναι τόσο ριζική που πραγματικά ο Πλούτωνας δημιουργεί ένα διχασμό: έχουμε τη ζωή προ Πλούτωνα και τη ζωή μετά από αυτόν. Αυτές είναι οι περιπτώσεις που κάποιος βρίσκεται τόσο μακριά από τις πραγματικές επιθυμίες του που χρειάζεται ένα ηλεκτροσόκ ζωής. Όμως μερικές φορές ο Πλούτωνας συμβολίζει μια μετάβαση σε υπάρχουσες καταστάσεις. Για παράδειγμα αν έχουμε μια Αφροδίτη στον Αιγόκερω όπως η δική σου, που εκτιμά τις σχέσεις που στηρίζονται στη σταθερότητα, τη δομή και τη σωματική επικοινωνία και επαφή, και βρίσκεσαι σε μια τέτοια σχέση, τότε ο Πλούτωνας θα έρθει σαν μια ανάγκη να ισχυροποιήσεις αυτή τη σχέση με μια επισημοποίηση. Όμως μια τέτοια Αφροδίτη επίσης οφείλει να μάθει να εκτιμάς την αυτάρκεια της και να την καλλιεργήσει, οπότε αν για παράδειγμα το άτομο εξαρτάται οικονομικά από γονείς ή από ένα σύντροφο, τότε η δύναμη του Πλούτωνα θα αποσύρει αυτή την σχέση εξάρτησης που προξενεί ασφάλεια αλλά κρατά δέσμιο το άτομο. Αν το τέλος της σχέσης εξάρτησης είναι και τέλος της σχέσης γενικά, θα εξαρτηθεί από το αν υπάρχουν αληθινά συναισθήματα ανάμεσα στους δύο συντρόφους. Κάθε σχέση είναι διαφορετική και τα αποτελέσματα της διέλευσης αυτής διαφέρουν από άτομο σε άτομο.
  Ελπίζω να σου έδωσα λίγη τροφή για σκέψη.
 • ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ - ΙΧΘΥΕΣ
  Stardome* @ 10.03.2014 11:42
  eternalvoyager, καλημέρα και καλή εβδομάδα. Μερικές ερωτήσεις έχω πριν καταθέσω μερικές απόψεις πάνω στην ερώτηση σας. Πρώτον, τι εννοείτε με τον όρο "προβλήματα στις σχέσεις"; Δεύτερον, στη παραπάνω ερώτηση θεωρείται ως δεδομένο ότι η ύπαρξη μιας όψης οδηγεί πάντα στην κατανόηση και ότι η μη κατανόηση είναι η μόνη που αυξάνει τις πιθανότητες αποτυχίας; Σας ευχαριστώ όπως και να έχει για την ερωτήση σας στο Forum!
 • ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ - ΤΟΞΟΤΗΣ
  Stardome* @ 10.03.2014 11:32
  eleftheria03, καλημέρα και σε ευχαριστούμε για την υποστήριξη σου στο Stardome*. Όπως καταλαβαίνεις μια αναλυτική συναστρία απαιτεί αρκετή δουλειά και χρόνο και δεν μπορεί να αναλυθεί από εδώ. Πάντως μπορώ να σου δώσω μερικές κατευθύνσεις με βάση το χάρτη σου αυτή την εποχή. Δύο αντικρουόμενες ροπές εντοπίζει κάποιος εύκολα στη προσωπική σου ζωή. Η πρώτη μιλά για την ανάγκη σου να νιώσεις ενθουσιασμό και έξαψη, να προβείς σε μια ερωτική επιλογή που μέχρι τώρα έμοιαζε "απαγορευμένη" για εσένα ή διαφορετική από το σύνηθες μοτίβο σχέσεων που ακολουθείς. Έτσι ενδέχεται το πρόσωπο για το οποίο ενδιαφέρεσαι στο παρόν να προέρχεται από διαφορετικό περιβάλλον από αυτό στο οποίο έχεις μεγαλώσει ή ο χαρακτήρας του να είναι τέτοιος που το άμεσο οικογενειακό ή φιλικό σου περιβάλλον να μην εγκρίνει. Ακόμη και η διαφορά ηλικίας που έχετε ίσως προξενεί αυτό τον αντίκτυπο στους γύρω σου ή να σε ιντριγκάρει. Όμως υπάρχει παράλληλα και μια τάση να εξιδανικεύεις και να παθιάζεσαι υπερβολικά στον ερωτικό τομέα. Αυτό μπορεί να σε κάνει να κλείνεις τα μάτια σε εμφανείς δυσκολίες που παρουσιάζει η πραγματοποίηση αυτής της σχέσης (απόσταση ίσως ή διαφορετική φιλοσοφία και απαιτήσεις από τη ζωή?) ή το συγκεκριμένο άτομο να μην είναι διαθέσιμο για να προσφέρει τη σχέση που εσύ αποζητάς (ίσως αφοσιωμένος στη καριέρα του ή σε σπουδές ή ενδεχομένως και άτομο που δεν παρουσιάζει συνέπεια στις ερωτικές του επιλογές - αυτά είναι μερικά από τα πιθανά σενάρια). Για να συνοψίσω: προσπαθείς να συνδυάσεις αυτή την εποχή δύο επιθυμίες που είναι εκρηκτικές από τη φύση τους, την εκρηκτική/επαναστατική ερωτική έξαψη και την τάση να εξιδανικεύεις. Και οι δύο φαίνεται να έχουν τη τάση να σε παρασύρουν και να σου δημιουργούν αντικρουόμενα συναισθήματα και ανασφάλειες. Ίσως το πιο σημαντικό σ' αυτή τη φάση είναι να γίνεις πιο ξεκάθαρη στις προθέσεις σου για να ξεκαθαρίσουν οριστικά και οι προθέσεις του άλλου μέλους. Έτσι κι αλλιώς αυτά τα συναισθήματα ήρθαν για να μείνουν για τους επόμενους μήνες και είναι καθαρά δικά σου, όποτε μπορείς να τα προσφέρεις και να τα κατευθύνεις προς όποιον ανταποκρίνεται καλύτερα σε αυτά.
  Ευχές για μια υπέροχη εβδομάδα!
 • ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ - ΣΚΟΡΠΙΟΣ
  Stardome* @ 07.03.2014 15:38
  Charline, αρκετά θέματα:
  - Άρης στο Ταύρο σε Αδυναμία: Ζητήμα επιβεβαίωσης και επιβολής κομβικά.
  - Κρόνος στο Λέοντα σε Αδυναμία: Η αυθόρμητη έκφραση, η αισιοδοξία, το παιχνίδι δεν βγαίνουν πολύ εύκολα. Σε συνδυασμό με τους προσωπικούς πλανήτες στον Αιγόκερω (Ήλιος, Αφροδίτη, Ερμής) έχουμε μια μάλλον υπεύθυνη, σοβαρή προδιάθεση.
  - Ακριβείας αντίθεση Άρη - Δία: Υποστήριξη των πιστεύω του με τρομερό φανατισμό.
  -Ακριβείας χιαστί Ουρανού - Κρόνου: Εδώ είναι πολύ νωρίς να πούμε πως θα εκφραστεί είναι πολύ μικρός/η σε ηλικία.
  - Ανάδρομη γενέθλια Αφροδίτη: Προσωπική αισθητική, αίσθηση ότι διαφέρει/ξεχωρίζει/δεν μπορεί εύκολα να γίνει αρεστός στους άλλους.
  - Τρομερή έμφαση πλανητών σε ζώδια της Γης (Ήλιος, Ερμής, Αφροδίτη, Σελήνη και Άρης). Η αντοχή και η υπομονή θα πρέπει να καλιεργηθούν και να είναι δυνάμεις του.
  - Καταφανέστατη έλλειψη πλανητών σε Αέρα (μόνο ο Ποσειδώνας στον Υδρόχοο): θα αισθάνεται ότι δεν γνωρίζει αρκετά, ότι δεν έχει αρκετές γνώσεις, θα προσπαθεί να αναπληρώσει συνεχώς αυτή την αίσθηση που έχει. Επίσης η αντικειμενικότητα θα είναι ένα ευαίσθητο θέμα καθώς έχει τάση να έχει ισχυρά πιστεύω και μια αμετακίνητη ιδιοσυγκρασία.
   
  Εντοπίζεις κάποια από αυτά; Τον/Την ξέρεις;
 • ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ - ΙΧΘΥΕΣ
  Stardome* @ 07.03.2014 14:43
  Aquairina δε ξέρω. Ας το κάνουμε γκάλοπ. Θα σου πω εγώ τα transits που έχω και διάλεξε εσύ ποιο σου κάνει. (Πρώτα λέω τον διελαύνοντα κα μετά τον γενέθλιο)
   
  Κρόνος αντίθεση Αφροδίτη
  Κρόνος Τρίγωνο Μεσουράνημα
  Δίας αντίθεση Δία
  Πλούτωνας σύνοδο Δία
  Ουρανός τετράγωνο Δία
  Βόρειος Δεσμός σύνοδος Πλούτωνα
  Ποσειδώνας εξάγωνο Ερμής
  Χείρωνας τετράγωνο Ουρανός
   
  Ποια λες κάνει τη διαφορά;
 • ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ - ΚΑΡΚΙΝΟΣ
  Stardome* @ 07.03.2014 12:39
  glifa2008, για τη δεύτερη ημερομηνία ισχύει η θερινή ώρα. Για την πρώτη ημερομηνία τελικώς, όχι.
 • ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ - ΙΧΘΥΕΣ
  Stardome* @ 07.03.2014 12:23
  xrisopsaro, το θέμα της "αποστολής" που υπονοούν οι Δεσμοί της Σελήνης χρήζει ιδιαίτερης προσοχής στο τρόπο που το προσεγγίζουμε. Ο Άξονας των Δεσμών δίνει στο χάρτη μια υπόσταση πνευματική, καθώς συμβολικά είναι το σημείο συμβολής των ποιοτήτων Ψυχής (Σελήνη), Πνεύματος (Εκλειπτική) και Ύλης (καθώς προκύπτει από την παρατηρούμενη από τη Γη προβολή της τροχιάς της Σελήνης πάνω στην εκλειπτική). Έτσι ο Βόρειος Δεσμός (ή πιο σωστά ο Ανατέλλων Δεσμός) είναι το σημείο εκείνο του χάρτη που όλα συγκλίνουν, που όλα σε κατευθύνουν. Και ο Νότιος Δεσμός (ή Δύων Δεσμός πιο σωστά), εκεί που βρίσκεται το κρυφό κέντρο που όλα καταλήγουν, όλα εκκινούν πάντα από την αρχή. Για να κατανοήσουμε όμως τη δυναμική του Άξονα των Δεσμών, θα πρέπει να καταλάβουμε τη δυναμική των αξόνων των ζωδίων γιατί χωρίς μια συμπαγή ερμηνεία των δεύτερων, η ερμηνεία του πρώτου είναι μάλλον παρωχημένη.
   
  Άξονες των ζωδίων: Η διχασμένη ανθρώπινη φύση
  Οι άξονες των ζωδίων αποτελούν συμβολισμούς/απεικονίσεις διχασμών που διέπουν την ανθρώπινη φύση. Αυτοί οι διχασμοί είναι συλλογικοί και συνυφασμένοι με την ανάπτυξη του ατόμου, ψυχική και πνευματική. Είναι μέσα από αυτούς τους διχασμούς και τις επιλογές που κάνουμε αντιμετωπίζοντας τους αναπτύσσουμε μια ταυτότητα. Αυτοί είναι συνοπτικά:
   
  Άξονας Κριού - Ζυγού: Άξονας των σχέσεων και των συσχετισμών ανάμεσα στα στοιχεία που είμαι/εκφράζω Εγώ και στα στοιχεία που αποτελούν το Όχι - Εγώ. Εδώ έχουμε την ανθρώπινη φύση που διχάζεται ανάμεσα στην αυτονομία και το συμβιβασμό, στην προσωπική πρωτοβουλία και την συνεργασία, την ατομική επιθυμία και την αποδοχή από τον/την Άλλο/η, τη προσωπική φιλοδοξία και το υφιστάμενο πλαίσιο.
   
  Άξονας Ταύρου - Σκορπιού: Άξονας της ανταλλαγής στοιχείων και αντικειμένων που κατέχω/μου ανήκουν και στοιχείων που δεν μου ανήκουν. Εδώ έχω το ωφελιμιστικό πρόσωπο της ανθρώπινης φύσης που βλέπει το κόσμο υπό το πρίσμα όσων της ανήκουν και όσων δεν της ανήκουν. Η ανθρώπινη φύση που διχάζεται ανάμεσα στην αυτοεκτίμηση και την αξία του/της Άλλου/ης, στην εμπιστοσύνη (εξάρτηση) στις προσωπικές δυνάμεις και στην εμπιστοσύνη στους Άλλους, στην κατακράτηση/το μνημονικό και την απελευθέρωση/εκτόνωση, στη ενσωμάτωση όσων δεν της ανήκουν ή στην εξαφάνιση τους.
   
  Άξονας Διδύμων - Τοξότη: Άξονας της διερεύνησης/εξερεύνησης. Εδώ έχουμε μια απεικόνιση της στοχαστικής πτυχής της ανθρώπινης φύσης. Η ανθρώπινη φύση που διχάζεται ανάμεσα στην ανάγκη να μαθαίνει (να προσαρμόζεται πάνω στα ερεθίσματα που λαμβάνει από το κόσμο) ή να διδάσκει (να προσαρμόζει τα ερεθίσματα του κόσμου πάνω στις δική της αντίληψη), που διχάζεται ανάμεσα στη πληροφορία που λαμβάνει και ανατρέπει τα δεδομένα της και στο νόημα που δίνει στις πληροφορίες, που βασανίζεται ανάμεσα στις σκέψεις και τα πιστεύω, που εστιάζει πότε στο βραχυπρόθεσμο και πότε στο μακροπρόθεσμο.
   
  Άξονας Καρκίνου - Αιγόκερω: Άξονας της συναισθηματικής και της υλικής δομής. Εδώ έχουμε την πτυχή της ανθρώπινης φύσης που διχάζεται ανάμεσα στην ανάγκη να της παρέχουν και στην επιθυμία να παρέχει η ίδια. Πρόκειται για τον άξονα που περιλαμβάνει το διχασμό ανάμεσα στο να παραμείνεις παιδί (και να αποζητάς γονείς που σε τρέφουν και εξαρτάσαι από αυτούς) και στο να είσαι γονιός (και να είσαι εκείνος που τρέφει και αναλαμβάνει την υπευθυνότητα για άλλους), τη διχοτόμηση του κόσμου ανάμεσα στην προσωπική εστία και την κοινωνική ζωή, το δίλλημα της εξάρτησης και του οικογενειακού ανήκειν ή της ατομικής αυτάρκειας.
   
  Άξονας Λέοντα - Υδροχόου: Άξονας της ταυτότητας. Εδώ η ανθρώπινη φύση αναγνωρίζει ότι υπάρχουν δύο τρόποι να προσεγγίσει το ζήτημα της ταυτότητας - η ατομική ταυτότητα και η κοινωνική ταυτότητα. Εδώ έχουμε το διχασμό ανάμεσα στις δύο. Η ταυτότητα μου, ο εαυτός μου ανήκουν σε εμένα και μόνο ή είμαι μέρος μιας κοινωνίας στη οποία πρέπει να προσφέρω; Η προσωπική μου εξέλιξη είναι σημαντική ή εξέλιξη του κοινωνικού συνόλου στο οποίο ανήκω; Εδώ έχουμε τα άκρα του δεσποτισμού και της δημοκρατίας, του εγωκεντρισμού και του αλτρουισμού.
   
  Άξονας Παρθένου - Ιχθύων: Άξονας της υπηρεσίας και της αφοσίωσης. Εδώ έχουμε ξανά να κάνουμε με τη στοχαστική πτυχή της ανθρώπινης φύσης, αλλά από μια διαφορετική σκοπιά από αυτή που τη συναντήσαμε στον Άξονα Διδύμων - Τοξότη. Η ανθρώπινη φύση στοχάζεται γύρω από τη ταυτότητα της και τη θέση της στο συνολικό φαινόμενο της ζωής. Είμαι μια αυτόνομη ξεχωριστή ύπαρξη που ξεχωρίζει για τη λογική της και μπορώ να ταξινομήσω τη τυχαιότητα (το χάος) της ζωής ή είμαι μέρος του ευρύτερου σχεδίου της ζωής που δεν μπορώ να ερμηνεύσω αλλά να το βιώσω; Πρέπει να ελέγχω τη ζωή μου ή να την εμπιστευτώ τυφλά; Αξία μου είναι το καθήκον ή το συναίσθημα; Η ταυτότητα μου εξελίσσεται μέσω της υπηρεσίας ή μέσω της συμπόνιας; Είναι πιο σημαντικό το πλαίσιο  των πραγμάτων και οι ιδιότητες τους ή το περιεχόμενο τους;
   
  Οι άξονες ενώνουν, δε χωρίζουν
  Είναι στη φύση του ανθρώπου να προσεγγίζει σε μικρή ηλικία τα πράγματα με όρους "καλό" και "κακό". Και δυστυχώς επειδή η αστρολογία είναι ένα πεδίο που απαιτεί αρκετές γνώσεις και προσπάθεια κατανόησης και συνδυαστική ικανότητα, υπάρχει μια πολύ ισχυρή τάση να διαχωρίζονται τα στοιχεία του χάρτη σε "καλά" και "κακά" αντίστοιχα - μια ένδειξη ότι το επίπεδο κατανόηση του συμβολισμού της αστρολογίας είναι παιδικό. Και ίσως σε κανένα άλλο στοιχείο ανάλυσης δεν βλέπουμε τόσο ξεκάθαρα αυτό το διαχωρισμό όσο στην ανάλυση του άξονα των δεσμών. Ο Βόρειος Δεσμός λέγεται ότι είναι "καλός", "το μονοπάτι της ψυχής για την εξέλιξη", "η πνευματική αφύπνιση". Και αντίστοιχα ο Νότιος Δεσμός "κακός", "η πνευματική κοίμηση" και τελευταία έχει και μια τεμπέλικη χροιά και λένε πολλοί ότι "τα στοιχεία του ζωδίου του Νότιο Δεσμού τα ξέρεις καλά, τα έχεις, και πρέπει να αναπτύξεις τα στοιχεία του Βόρειο Δεσμού". Με μια λέξη: ασυναρτησίες.
  Όπως είδαμε πιο πάνω η ανθρώπινη φύση περιλαμβάνει 6 πολύ βασικούς διχασμούς όπως αντιπροσωπεύονται από τους 6 άξονες των ζωδίων: Αυτονομία ή Συνεργασία, Κατοχή ή Εμπιστοσύνη, Μάθηση ή Ερμηνεία, Εξάρτηση ή Αυτάρκεια, Ατομική ή Κοινωνική Ταυτότητα, Καθήκον/Υπηρεσία ή Συναίσθηση/Συμπόνια. Οι διχασμοί αυτοί απαιτούν μια ισορροπία κάθε φορά από εμάς, να ισορροπούμε σε διαφορετικό κομμάτι του φάσματος των άκρων του κάθε άξονα. Και οι άξονες είναι από τη φύση τους αλληλοεξαρτώμενοι. Αν είμαι στον άξονα Κριού - Ζυγού δε μπορώ να συνεργαστώ και να συμβιβαστώ αν δεν υφίσταται τουλάχιστον μια προσωπική επιθυμία ή ένας στόχος που θέλω να κατακτήσω. Γιατί αν δεν υφίσταται η επιθυμία τότε δε συνεργάζομαι αλλά υποτάσσομαι στην επιθυμία κάποιου άλλου. Αν είμαι στον άξονα Διδύμων - Τοξότη, φυσικά και δεν μπορώ να αποκτήσω την ικανότητα ερμηνείας του κόσμου αν δεν μάθω πρώτα. Όμως όσο μαθαίνω αλλάζει και η ερμηνεία του κόσμου. Αν είμαι στον άξονα Λέοντα - Υδροχόου, χρειάζομαι την κοινωνία για να έχω ένα μέτρο σύγκρισης της ιδιαιτερότητας της ταυτότητας μου, όμως και η κοινωνία χρειάζεται την ταυτότητα μου γιατί η εξέλιξη της δεν μπορεί να συντελεστεί χωρίς τη διαφορετικότητα των ατόμων που την αποτελούν. Υπάρχει λοιπόν καλό και κακό; Υπάρχει μονοπάτι που είναι πνευματικά ανώτερο και μονοπάτι που είναι πνευματικά κατώτερο; Ή μήπως είναι η συνεχής προσαρμογή και οι αποφάσεις που λαμβάνω με επίκεντρο τους διχασμούς αυτούς που με εξελίσσουν; Το δεύτερο μοιάζει πολύ πιθανότερο ήδη από το τρόπο που είναι δομημένη η αστρολογική γλώσσα. Τοποθετεί τα ζώδια σε άξονες, τα ενώνει δηλαδή. Αν ήθελε να τα χωρίσει σε καλά και κακά θα τα τοποθετούσε ομάδες που δεν θα είχαν κανένα κοινό σημείο μεταξύ τους και θα έλεγε "Εδώ πάνε οι καλοί και εδώ οι κακοί".
   
  Ο Ρόλος του Άξονα των Δεσμών
  Ο άξονας των δεσμών λοιπόν δεν είναι παρά ένας άξονας, μια νοητή γραμμή που ενώνει δύο σημεία που βρίσκονται πάνω σε έναν ζωδιακό άξονα. Συνεπώς επαναφέρει σε ένα χάρτη την ανάγκη εύρεσης ισορροπίας ανάμεσα σε δύο αντικρουόμενες πτυχές της ανθρώπινης προσωπικότητας. Όμως δεν είναι ένας οποιοσδήποτε άξονας (όπως για παράδειγμα έχουμε τους άξονες των οίκων). Αναφέραμε και στην εισαγωγή ότι οι Δεσμοί της Σελήνης είναι τα δύο σημεία που η τροχιά της Σελήνης τέμνει τη τροχιά της εκλειπτικής, δηλαδή της φαινόμενης τροχιάς του Ήλιου γύρω από τη Γη. Με απλά λόγια, σε αυτά τα σημεία ο Ήλιος, η Σελήνη και η Γη ευθυγραμμίζονται στο ίδιο επίπεδο και γι’ αυτό το λόγο έχουμε πάντα εκλείψεις όταν έχουμε Νέα Σελήνη ή Πανσέληνο κοντά στον άξονα των δεσμών. Στη συμβολική γλώσσα της αστρολογίας η Σελήνη συμβολίζει τη Ψυχή, ο Ήλιος το Πνεύμα και η Γη είναι το πεδίο της ζωής που ζούμε στο παρόν. Έτσι ο Βόρειος και ο Νότιος Δεσμός είναι σημεία που οι ποιότητες αυτές ευθυγραμμίζονται, αναμιγνύονται – θα έλεγε λοιπόν κανείς ότι ο Άξονας των Δεσμών δίνει μια μεταφυσική σημασία στο διαμάχη ανάμεσα στα ζώδια που εμπλέκονται. Όπως αναφέρει και ο Richard Idemon: «Μοιάζει λες και η ζωή συνεχώς μας επαναφέρει σε αυτό τον άξονα για να επιλύσουμε κάτι.» και νομίζω ότι αυτή είναι και η πιο ορθή προσέγγιση του άξονα των Δεσμών. Δεν μπορείς να απομονώσεις το Βόρειο ή το Νότιο. Δεν είναι μόνο ο Βόρειος Δεσμός μέρος του μονοπατιού. Δεν είναι μόνο αυτός η πρόκληση. Αλλά ποια ακριβώς είναι η πρόκληση;
  Η πρόκληση του άξονα των δεσμών είναι πνευματική, είναι μια συνολική ερμηνεία του ρόλου μας τη ζωή, όχι σε όρους κοινωνικούς ή ψυχολογικούς πλέον, αλλά σε όρους νοήματος της ύπαρξης μας. Και πάλι μην μπερδέψουμε τους Δεσμούς με το πλανήτη Δία. Ο Δίας είναι η αρχή της προσωπικότητας μας που φιλοσοφεί και στοχάζεται πάνω στη ζωή και το νόημα της και συνεπώς το νόημα του ανθρώπου και κάθε ύπαρξης στο λειτουργικό σύνολο που ονομάζουμε κοινωνία, Γη ή σύμπαν. Οι Δεσμοί όμως μιλάνε για ένα πνευματικό, υπερβατικό νόημα – ένα νόημα που υπερβαίνει το λειτουργικό σύνολο που λέγεται σύμπαν και τη ζωή όπως είναι απτή με τις τετελεσμένες να ατονήσουν με το χρόνο αισθήσεις μας ή και τα παροδικά, μεταβλητά συναισθήματα και ένστικτα μας. Μιλώντας για τους δεσμούς στο χάρτη, μιλάμε για πρώτη φορά για τη πιθανότητα (ή την πραγματικότητα) η ζωή μας  να είναι μια είσοδος, μια μαθητεία (ως προς ποιον και γιατί προφανώς δεν μπορεί να απαντηθεί με βεβαιότητα) με πολύ συγκεκριμένο σκοπό. Λέγοντας αυτά δε σημαίνει ότι ασπάζομαι αυτή τη θεώρηση ή ότι την απορρίπτω. Δεν παίρνω θέση γιατί ο καθένας καλείται μπροστά σε αυτή τη θεώρηση του χάρτη να πάρει μια προσωπική θέση χωρίς να επηρεαστεί από τρίτους. Είπαμε, η εμπειρία αυτή είναι βιωματική, όχι απτή ή εξηγήσιμη με διαλεκτικούς όρους.
   
  Το παράδειγμα
  Ας δούμε το παράδειγμα που τέθηκε σχετικά με την σύνοδο του Νότιου Δεσμού με τη Σελήνη και το Πλούτωνα στο Σκορπιό και το Βόρειο Δεσμό στο Ταύρο. Σε τι φαίνεται να επαναφέρει η ζωή ένα άτομο με αυτά τα χαρακτηριστικά;
  Ας ξεκινήσουμε από τον ίδιο τον άξονα Ταύρου – Σκορπιού. Τα βασικά του χαρακτηριστικά τα συναντήσαμε πιο πάνω. Το δίλλημα που υπονοείται πίσω από αυτό τον άξονα είναι πρωτίστως ένα δίλλημα αυτοεκτίμησης και αξίας του/της Άλλου/ης (φίλου, συνεργάτη, συντρόφου). Οι ανθρώπινες σχέσεις λοιπόν και τα πιο κτητικά τους στοιχεία, αλλά και η υλική διάσταση τους σε αντιπαράθεση με την ενστικτώδη τους διάσταση. Συνεπώς, ανεξάρτητα από όλες τις υπόλοιπες κατευθύνσεις και αστρολογικά στοιχεία του χάρτη, έχουμε ένα άτομο που φαίνεται ότι δεν μπορεί να αποφύγει αυτού του είδους τις σχέσεις και τα διλλήματα που θέτουν. Και αυτό είναι ίσως το σημαντικότερο στοιχείο που πρέπει να κρατήσουμε αρχικά στη προσέγγιση της ερμηνείας των Δεσμών: έχουν μια αίσθηση αναπόδραστου όταν ενεργοποιούνται, είναι σαν να μην μπορείς να αποφύγεις την εμπλοκή με τα συγκεκριμένα θέματα που φέρουν. Ποια είναι η ισορροπία που πρέπει να αναπτυχθεί εδώ λοιπόν; Με μια πρόταση: να εκτιμάς και να στηρίζεις τον/την Άλλο/η οικονομικά, συναισθηματικά, ψυχικά (Νότιος Δεσμός στο Σκορπιό) αλλά να διατηρείς ένα εξίσου ισχυρό αίσθημα αυτοεκτίμησης και να στηρίζεις και τον εαυτό σου οικονομικά, συναισθηματικά και ψυχικά. Υπονοεί αυτός ο διχασμός ότι δεν μπορεί να υπάρχει υποστήριξη στις κρίσεις (Σκορπιός) αν δεν έχουν υπάρξει αισθήματα ικανοποίησης και απόλαυσης (Ταύρος). Δεν μπορείς να αγαπήσεις την ψυχή (Σκορπιός) αν δεν ποθήσεις και το σώμα (Ταύρος). Δε μπορείς να σεβαστείς τις επιθυμίες του/της Άλλου/ης (Σκορπιός) αν δεν σέβεσαι τις δικές σου επιθυμίες (Ταύρος). Έτσι φτάνουμε σε ένα πρώτο συμπέρασμα: ξέρουμε ήδη ότι το άτομο στη διάρκεια της ζωής του θα αναπτύξει σημαντικές σχέσεις με άτομα που θα βρίσκονται έντονα τόσο στο φάσμα της ηδονής, του εγωκεντρισμού και της κτητικότητας όσο και άτομα που θα παρουσιάζονται να μην έχουν αυτοεκτίμηση και να παρουσιάζουν μια σκληρότητα και μια τυραννικότητα εξαιτίας αυτού του τραύματος. Και αυτό γιατί όπως υπονοούν οι δεσμοί και οι δύο αυτές φύσεις βρίσκονται εντός του και πρέπει να τις φέρει σε μια ισορροπία.
  Προσθέτοντας στην ερμηνεία αυτή τη σύνοδο του Νότιου Δεσμού με τη Σελήνη και το Πλούτωνα, έχουμε αυτόματα ένα δεύτερο επίπεδο ανάγνωση. Μαζί με αυτό παιχνίδι αυτοεκτίμησης, εμπιστοσύνης και αντοχών είναι συνυφασμένες τόσο οι συναισθηματικές ανάγκες αυτού του ατόμου (Σελήνη), όσο και η τάση του για ανανέωση μέσω της φθοράς και του πόνου (Πλούτωνας). Ο ίδιος ο χάρτης μας κατευθύνει ότι το φάσμα του ζωδίου του Σκορπιού έχει βαρύνουσα σημασία στον άξονα των δεσμών. Φαίνεται πως η εμπειρία του Σκορπιού θα είναι πολύ πιο σημαντική για το συγκεκριμένο άτομο – θα έχει μάλλον μια προδιάθεση να αντιλαμβάνεται μονοδιάστατα την ισορροπία του άξονα, ή πιο σωστά, ο άξονας βρίσκεται εκτός ισορροπίας. Ίσως είναι ένα άτομο που δίνει ακόμη μεγαλύτερη έμφαση στο συναισθηματικό/ενστικτώδες κομμάτι των σχέσεων, ελκύεται από περιθωριακούς, ισχυρούς ή και καταπιεστικούς συνεργάτες ή συντρόφους που αντηχούν συναισθήματα εξουσίας, καταπίεσης, έντασης, πάθος και πανίσχυρης εμμονής και αγάπης από τη μητέρα ή για αυτήν (η Σελήνη στο Σκορπιό και σε σύνοδο με Πλούτωνα μας δείχνει το συναίσθημα βιώνεται ως ένταση, πάθος, μυστικότητα ή και απόρριψη). Όμως αυτό κάνει προφανώς ακόμη πιο σημαντική την επανόρθωση της ισορροπίας στον άξονα. Ίσως το άτομο αναζητά σαν αντίδραση μια ζωή υλική σταθερότητας και οικονομικής ασφάλειας. Ίσως προβεί σε επαγγελματικές ή προσωπικές επιλογές συμφέροντος και επιχειρήσει να καταπνίξει ή να καταπιέσει τα ένστικτα του για μεγάλα διαστήματα που ακολουθούνται από περιόδους βίαιων ξεσπασμάτων ή πλήρους καταστροφής και αναδόμησης του συναισθηματικού κόσμου.
  Τέλος οι οίκοι που συναντούμε τους άξονες των δεσμών μας δίνουν ακόμη ένα επίπεδο ανάλυσης. Ο 3ος οίκος είναι κατεξοχήν οίκος της πληροφόρησης, των ενδιαφερόντων και των ερεθισμάτων από το άμεσο περιβάλλον μας. Το άτομο ενδεχομένως αναζητά συνεχώς πληροφορίες για να εξηγήσει τη φύση της διχογνωμίας του. Επίσης είναι πιθανό η προβολή αυτών των θεμάτων να γίνεται σε συγγενείς, αδέρφια ή φίλους με τους οποίους ανά περιόδους έρχεται σε ρήξεις. Ο Βόρειος Δεσμός στον 9ο οίκο υπονοεί ότι χρειάζεται να αναπτυχθεί ένα σύστημα πιστεύω και μια φιλοσοφία ζωής που εμπεριέχει στο επίκεντρο της την αυτοεκτίμηση. Αυτή μπορεί προφανώς να αναζητηθεί είτε μέσα από τη καριέρα που επιλέγεται, είτε μέσα από πνευματικές αναζητήσεις.
  Αυτή είναι πρωταρχική ερμηνεία αλλά θέλω να πιστεύω ότι αναδεικνύει ότι δεν υπάρχει κανένα «καλό» ή «κακό» μονοπάτι αλλά μια συνεχής προσπάθεια ισορροπίας με επίκεντρο τα θέματα του συγκεκριμένου άξονα.

έχουν γενέθλια 256 μέλη.

γιορτάζουν οι: Τίχων

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

 • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

 • loading...
 • loading...