παρακαλώ περιμένετε...
 • ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ - ΙΧΘΥΕΣ
  Stardome* @ 23.12.2010 02:37
  Η Liz Greene στο βιβλίο της "Neptune and the quest for redemption" έχει αφιερώσει ένα ολόκληρο κεφάλαιο στο ρομαντικό κίνημα και τη σύνδεση του με τα αρχετυπικά θέματα που συνδέονται με τον Ποσειδώνα (σύγχρονος κυβερνήτης των Ιχθύων). 
  Έχει ενδιαφέρον δε το γεγονός πως οι απαρχές του κινήματος του Ρομαντισμού συνδέονται με την είσοδο του Ποσειδώνα στον Ταύρο, το ζώδιο που είναι πιο στενά συνδεδεμένο με το ρεαλισμό, την υλική αντίληψη της ζωής αλλά φυσικά και τις πέντε αισθήσεις. Ο ρομαντισμός είναι ένα κίνημα που έχει ως μια από τις κεντρικές του αντιλήψεις πως ο κόσμος είναι στο σύνολο του ΕΝΑΣ ζωντανός οργανισμός και οι αισθήσεις μας και όχι η λογική επιτρέπουν την καθαρή εμπειρία του. Εξίσου ενδιαφέρον είναι πως στις αρχές του 18ου αιώνα είχαμε σύνοδο Ουρανού - Πλούτωνα στην Παρθένο που βρισκόταν σε τρίγωνο με τον Ποσειδώνα στον Ταύρο για μεγάλο χρονικό διάστημα. Εξ ου και ο ριζοσπαστικό χαρακτήρας του κινήματος του ρομαντισμού που ακολουθεί τον καθαρά επιστημονικό/ορθολογικό προσανατολισμό του διαφωτισμού.
  Η ίδια σύνοδος Ουρανού - Πλούτωνα επαναλαμβάνεται μετά από δύο αιώνες, μέσα στη δεκαετία του 1960, όπου έχουμε άνοδο του κινήματος των hippies και τα παιδιά των λουλουδιών. Ο Ποσειδώνας τότε σχηματίζει εξάγωνο (ευνοϊκή όψη ξανά) με τον Ποσειδώνα στο Σκορπιό.
   
 • ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ - ΤΑΥΡΟΣ
  Stardome* @ 21.12.2010 01:01
  "Πολλοί έχουν την εσφαλμένη άποψη ότι η επιρροή μιας
  έκλειψης περιορίζεται στο διάστημα των εκλείψεων. Η διαδεδομένη αρχή του
  Πτολεμαίου λέει ότι η επιρροή μιας έκλειψης διαρκεί σε χρόνια όσο και η
  διάρκεια σε λεπτά της έκλειψης Ήλιου. Έτσι αν κατά μέσο όρο μια ηλιακή έκλειψη
  διαρκεί γύρω στα τριάμισι λεπτά, τότε η επιρροή της διαρκεί τριάμισι χρόνια. Για
  τη σεληνιακή έκλειψη, που θεωρείται κατώτερης ισχύος από τους περισσότερους
  σύγχρονους αστρολόγους όσο και από τους παλιούς μαθηματικούς, ο πιο γνωστός
  κανόνας είναι ότι η επιρροή της διαρκεί ένα μήνα για κάθε ώρα της σεληνιακής
  σκιάς, με μέσο όρο γύρω στους έξι μήνες."
   
  Από το άρθρο "Εκλείψεις: Μερικές απαραίτητες πληροφορίες" του Γιώργου Πανόπουλου. Σας δίνω και το link, πατήστε εδώ.
 • ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ - ΤΑΥΡΟΣ
  Stargazer @ 16.12.2010 18:07
  Taurus1986, αυτό που περιγράφεις δεν είναι ωριαία αστρολογία, αλλά ο γενέθλιός σου χάρτης. Η ωριαία δεν έχει να κάνει καθόλου με τον γενέθλιο χάρτη μας, είναι ένας άλλος χάρτης τελείως.
 • ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ - ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
  Starface @ 12.12.2010 11:48
  aigokerws2010, οι πλανήτες είναι μέσα στο γενέθλιο χάρτη σου και απεικονίζονται με σύμβολα. Τα σύμβολα αυτά επεξηγούνται σε ένα πίνακα ακριβώς δίπλα αριστερά από τον χάρτη. Τα ζώδια είναι αυτά που βρίσκονται στην μπλε εξωτερική γραμμή του κύκλου. Ελπίζω να βοήθησα... 
 • ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ - ΠΑΡΘΕΝΟΣ
  Starface @ 12.12.2010 11:40
  manini, η επίδραση του ανάδρομου Ερμή μπορεί να ξεκινήσει μέχρι και 3-4 μέρες νωρίτερα, αν αναλογιστεί κανείς ότι για κάποιες μέρες παραμένει στάσιμος προτού γίνει ανάδρομος. Το ίδιο ισχύει και όταν πρόκειται να γυρίσει ορθόδρομος (στη συγκεκριμένη περίπτωση στις 30/12). Δώστε λίγες μέρες διορία μέχρι να μπορέσουμε να συνεννοηθούμε φυσιολογικά! 
 • ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ - ΖΥΓΟΣ
  Stargazer @ 12.12.2010 11:26
  Δεν μπορούμε  να μιλάμε με σιγουριά για αλλοιωμένα χαρακτηριστικά, γιατί τις περισσότερες φορές είναι δύσκολο να αποδειχθεί. Η Αφροδίτη π.χ. γιατί να έχει πρόβλημα στον Ζυγό, στο σπίτι της; Πόσο θα της στοιχίσει πια ο πύρινος δρόμος; Στον Σκορπιό δε, είναι έτσι κι αλλιώς σε αδυναμία. Ο Κρόνος πάλι έχει έξαρση στον Ζυγό, ο Άρης έτσι κι αλλιώς είναι σε αδυναμία στον Ζυγό και στον Σκορπιό κυβερνήτης. Ο Ήλιος σε πτώση στον Ζυγό, η Σελήνη σε πτώση στον Σκορπιό... Θέλω να πω ότι συχνά είναι εξαιρετικά δύσκολο να πει κανείς ότι εδώ υπάρχει πρόβλημα εξαιτίας της via combusta, είτε γιατί ο πλανήτης εκεί έχει κι άλλα προβλήματα, είτε είναι σε τόσο καλή θέση που δύσκολα  θα του φέρει εμπόδια ο πύρινος δρόμος.
 • ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ - ΖΥΓΟΣ
  Stargazer @ 10.12.2010 16:01
  Ναι, είναι πύρινος δρόμος, αλλά δεν έχει κάποια ιδιαίτερη σημασία αυτό για την Αφροδίτη ούτε και για κανέναν άλλον πλανήτη, πλην της Σελήνης.
  Το διάστημα που αναφέρει ο Yannis29 πράγματι, θεωρείται από ορισμένους ότι εξαιρείται λόγω της ύπαρξης κάποιοων αρκετά "τυχερών" απλανών εκεί, κυρίως του απλανή Spica, που είναι ίσως ο "τυχερότερος" όλων. Αυτό όμως είναι κι ένα επιχείρημα αυτών που υποστηρίζουν ότι δεν πρέπει να δίνεται σημασία στη Via combusta, ούτε καν για τη Σελήνη.
 • ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ - ΛΕΩΝ
  Stardome* @ 10.12.2010 15:35
  karmiotou, έχεις Ερμή στο Λέοντα στο δεύτερο οίκο σου. Δες στο γενέθλιο χάρτη σου το σύμβολο που αντιπροσωπεύει τον Ερμή και σε ποιον οίκο είναι. Έτσι δουλεύουμε και με τους άλλους πλανήτες...
 • ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ - ΙΧΘΥΕΣ
  Stardome* @ 10.12.2010 15:31
  aniania, αφού πήρε την απόφαση να μετακομίσει πριν με ρωτήσει, είναι ειλημμένη απόφαση. Το να επέμβω σε τέτοια απόφαση είναι ανήθικο από μέρους μου - δεν εξασκώ την αστρολογία για να κυκλοφορώ με μια βέργα και να λέω "Πρέπει να... " ή "Δεν πρέπει να...".
  Ο ρόλος μου σαν αστρολόγου σ' αυτή την περίπτωση δεν είναι ούτε να την αποτρέψω, ούτε να την προτρέψω να κάνει κάτι. Απλά να της επισημάνω τις συνέπειες αυτής της απόφασης. Και αν θες, το να γνωρίζεις τις συνέπειες (ή ένα μεγάλο μέρος αυτών) κάνει όλη τη διαφορά και είναι πιο σημαντικό από το να έχεις κάποιον έξω από εσένα, με βάση κάποιες διελεύσεις να αποφασίζει για τη ΔΙΚΗ ΣΟΥ ζώη.
  Αν υπάρχει κάτι που σου μαθαίνει η αστρολογία είναι πως τα πράγματα γίνονται με μια συγκεκριμένη σειρά γιατί υπάρχει λόγος για να γίνουν έτσι.  (Και πάλι αναφέρω πως αυτά είναι προσωπικές απόψεις για το πως εγώ χρησιμοποιώ την αστρολογία και όχι πως θα έπρεπε να χρησιμοποιείται ή πως την χρησιμοποιούν άλλοι).
 • ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ - ΚΑΡΚΙΝΟΣ
  Stardome* @ 10.12.2010 15:03
  * το φατσάκι είναι άσχετο... κανονικά είναι ερωτηματικό - παρένθεση αλλά το πήρε κολλήτα. Σόρι.

έχουν γενέθλια 206 μέλη.

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

 • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

 • loading...
 • loading...