παρακαλώ περιμένετε...
 • ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ - ΚΡΙΟΣ
  Stardome* @ 11.07.2011 15:15
  cheyenne, με βάση το χάρτη που βλέπω στο προφίλ σου η διέλευση του Πλούτωνα στον 5ο οίκο σου δεν είναι κάτι καινούργιο. Αν πράγματι η ακμή του 5ου οίκο σου βρίσκεται στις 13 μοίρες του Τοξότη, με πρόχειρους υπολογισμούς ο Πλούτωνας βρίσκεται στον 5ο οίκο σου εδώ και περίπου μια δεκαετία... Αφού η ερώτηση σου αφορά διέλευση από οίκο τότε το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να κοιτάξουμε το χαρακτήρα της διέλευσης (αυτό θα μας το πει ο πλανήτης) και μετά τις λειτουργίες του οίκου. Πάμε να τα δούμε ένα ένα...
  Πρώτα από όλα ο οίκος που διελαύνει ο Πλούτωνας κάθε φορά είναι η αρένα που είμαστε υποχρεωμένοι να αλλάξουμε ριζοσπαστικά τις συνήθειες μας, να πατάξουμε την αδράνεια, να διεκδικήσουμε αυτό που μας αξίζει σαν να είναι ζήτημα ζωής και θανάτου. Συνεπώς στον οίκο αυτό, στο διάστημα της διέλευσης του Πλούτωνα, θα έχουμε ανά περιόδους κρίσεις ταυτότητας, θα έρθουμε αντιμέτωποι με φοβίες και εμμονές που δεν έχουμε τη δύναμη να τους αντισταθούμε ή να τις αποφύγουμε, θα βιώσουμε την πλήρη αποδόμηση επιλογών και ακολούθως την αντικατάσταση τους από νέες. Όπως είναι προφανές αυτή είναι μια βασανιστικά αργή διαδικασία αφού ο Πλούτωνας είναι ο πιο αργός πλανήτης (σκέψου ότι η διέλευση του από έναν οίκο μπορεί να διαρκέσει μέχρι και 15-20 χρόνια) και πράγματι για μεγάλα διαστήματα (πολλών ετών σε ορισμένες περιπτώσεις) θα τον αισθανόμαστε ως ανενεργό (ειδικά αν δεν δημιουργεί όψη με άλλους πλανήτες του χάρτη μας). 
  Πάμε τώρα να κοιτάξουμε τον 5ο οίκο. Η απλοϊκή του ερμηνεία λέει πως είναι ο οίκος των δημιουργημάτων, των παιδιών, της αυτοέκφρασης και του έρωτα. Όπως πάντα, αν μείνεις κανείς στην απλοϊκή ερμηνεία που δίνουμε σ' αυτά τα νοήματα στην καθομιλουμένη δεν θα βγάλει ποτέ μια άκρη. Η αυτοέκφραση για την οποία μιλά ο 5ος οίκος είναι η ικανότητα να παρουσιαζόμαστε απέναντι στους ανθρώπους του κοινωνικού μας περίγυρου αυθεντικοί. Με άλλα λόγια, ο 5ος οίκος εκφράζει όλους τους τρόπους με τους οποίους εγώ μπορώ να ξεχωρίσω, να επιδείξω τη μοναδική μου προσωπικότητα, να μην αντιγράψω κανέναν αλλά αντίθετα να γίνω πρότυπο για τους άλλους, την ανάγκη να επιβεβαιώσω τη μοναδικότητα του χαρακτήρα μου. Με άλλα λόγια στον 5ο οίκο βρίσκω αντίδοτο στο φόβο της εξαφάνισης και του θανάτου με το νιώθω και να είμαι μοναδικός! Δεν μπορώ να είμαι απλά ένας πολίτης, ένας φορολογούμενος, ένα εργαζόμενος, ένα μέλος της κοινωνίας όπως όλοι εκεί έξω. Πρέπει να είμαι Εγώ, να εκφράζομαι όπως μου βγαίνει, να χαίρομαι με τις επιλογές μου, να αγαπάω εμένα γι' αυτό που είμαι χωρίς να ενδιαφέρομαι για τη γνώμη των άλλων.
  Πως μπορώ να πιστοποιήσω λοιπόν τη μοναδικότητα του χαρακτήρα μου; Δεν αρκεί να λέω ότι είμαι μοναδικός, θέλω να προβάλλω μέσα στη ζωή μου αυτή την αίσθηση. Αν λοιπόν είμαι μοναδικός, μπορώ να δημιουργήσω με μοναδικό τρόπο. Εξ ου και η ροπή προς δημιουργία. Όμως δημιουργία δεν είναι απλά η τέχνη. Η αρένα που δημιουργώ έχεις πολλές εκφράσεις. Κάποιοι επιλέγουν την πνευματική αρένα και συγγράφουν ή δημιουργούν καινούργια γνώση μέσα σε ένα πανεπιστημιακό χώρο ή επιλέγουν ένα επάγγελμα διδασκαλίας για να δημιουργήσουν και να διαδώσουν τρόπο σκέψης. Άλλοι επιλέγουν την αρένα της υλικής ζωής και δημιουργούν μια εταιρία ή ένα δικό τους κατάστημα. Άλλοι επιλέγουν την αρένα των σχέσεων και δημιουργούν μια οικογένεια, ένα σπιτικό - οικοδομούν ένα σταθερό συναισθηματικό πυρήνα. Υπό αυτό το πρίσμα η απόκτηση παιδιών που συνδέεται με τον 5ο οίκο έχει άμεση σχέση με την μοναδικότητα που αισθάνεται ο γονέας - από όλα τα παιδιά του κόσμου, μόνο αυτό που έχει είναι δικό του και θα είναι ως ένα βαθμό η συνέχεια της προσωπικότητας και του χαρακτήρα του, δηλαδή θα είναι μια ακόμη συνιστώσα της δικής του αυτόεκφρασης. Και τέλος ο έρωτας στον 5ο οίκο, είναι ο έρωτας που μιλάει για απόλαυση, για διασκέδαση, για εκστατική χαρά. Είναι ένας έρωτας που συνδέεται ελάχιστα με τη ανάγκη συναισθηματικής πληρότητας και περισσότερο με την απαίτηση της επιβεβαίωσης. Δεν ζητάς στον 5ο οίκο έναν/μια σύντροφο ζωής, αλλά έναν ερωμένο/μια ερωμένη που θα επιβεβαιώνει το Εγώ σου τοποθετώντας σε στο κέντρο της ύπαρξης του/της.
  Συμπέρασμα: Άρα η διέλευση του Πλούτωνα από τον 5ο οίκο σου μιλάει αρχικά για μια
  διαδικασία που διαρκεί εδώ και μια 10ετία και θα συνεχίσει για μερικά
  ακόμη χρόνια, σκοπός της οποίας είναι να καταφέρεις να βάζεις εσένα στη
  πρώτη θέση σαν να εξαρτάται η ζωή σου από αυτό. Με άλλα λόγια σ' όλο αυτό το διάστημα αισθάνεσαι έντονα την ανάγκη να δημιουργήσεις (με την έννοια που περιγράφηκε πιο πάνω) κάνοντας επιλογές (προσώπων, εργασίας, τρόπου ζωής) που έχουν έντονα εγωιστικό χαρακτήρα, ν' ακολουθήσεις παρορμήσεις που δεν έχουν καμία λογική βάση και εξηγούνται μόνο με το "έτσι θέλω" ή με το "γιατί εμένα μ' αρέσει". Καλείσαι να δοκιμάσεις τις δυνάμεις τόσο σε ζητήματα που αφορούν την αυτοέκφραση σου (αναρωτιέμαι αν, με ακμή 5ου στον Τοξότη, η αρένα που επέλεξες σχετιζόταν με εργασία στο εξωτερικό ή σχετικά με άλλες κουλτούρες ή με την πνευματική αρένα που ανέφερα πιο πάνω...), να αναμετρηθείς με τις έννοιες της προσωπικότητας και του χαρακτήρα σου, να απορρίψεις, να πληγώσεις και να πληγωθείς από επιλογές προσώπων που δεν σε αποδέχονταν όπως είσαι. Τελικά, αφού τελειώσει αυτή η διαδικασία, θα μπορείς να γυρίσεις πίσω και να πεις: "Ναι, πέρασα δια πυρός και σιδήρου κυνηγώντας λυσσασμένα τους στόχους μου και πολεμώντας για τα πιστεύω μου, τώρα όμως είμαι σίγουρος/η πως ο τρόπος που συμπεριφέρομαι και λειτουργώ είναι πολύ περισσότερο δικός μου και όσοι βρίσκονται κοντά μου έτσι πρέπει να με αποδέχονται, ακόμη κι αν είναι ελάχιστοι."
  Τελικά, η διέλευση του Πλούτωνα από τον 5ο οίκο μας φέρνει αντιμέτωπους με το ερώτημα: "Μπορώ στ' αλήθεια σ' αυτή τη ζωή να είμαι ο εαυτός μου και να αγαπηθώ γι' αυτό και μόνο;". Και για όλη αυτή την περίοδο, το συγκεκριμένο ερώτημα γίνεται αγωνιώδες, ειδικά κάθε φορά που μια επιλογή, μια προσπάθεια, μια σχέση διαλύονται.
  Ελπίζω να σου έδωσα μια προοπτική της διέλευσης αυτής. Καλή ανάγνωση και αν υπάρχουν απορίες, με υπομονή θα απαντηθούν κι αυτές κάποια στιγμή...
 • ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ - ΛΕΩΝ
  Stargazer @ 08.07.2011 15:52
  manini, έχω ξαναπεί ότι όλα στον ωριαίο χάρτη κάτι σημαίνουν. Απλά, επειδή αν καθήσουμε να τα ψάξουμε όλα, μπορεί να χάσουμε το ζητούμενο, συνήθως το αποφεύγουμε. Αν ο ερωτών θέλει να κάνει συζήτηση και να αποκαλύψει πολλές λεπτομέρειες της σχέσης του, τότε μπορούμε να επεκταθούμε, αλλά στην πλειονότητα των περιπτώσεων δεν το κάνουμε γιατί ο 9ος, όπως κι ο κάθε οίκος μπορεί να σημαίνει πολλά πράγματα.
 • ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ - ΛΕΩΝ
  Stargazer @ 07.07.2011 20:15
  Δύσκολο το βλέπω. Οι δείκτες σας είτε δεν κάνουν όψη είτε απομακρύνονται ο ένας από τον άλλον.
 • ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ - ΛΕΩΝ
  Stargazer @ 07.07.2011 19:32
  Εγώ βγάχζω ωροσκόπο Αιγόκερω. Δεν αφορά εσένα η ερώτηση; Πάντως η όψη Ερμή Δία είναι αποκλίνουσα, ο Ερμής είναι πιο γρήγορος από τον Δία.
 • ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ - ΛΕΩΝ
  Stargazer @ 07.07.2011 19:03
  Αν οι δείκτες σας ετοιμάζονται να κάνουν όψη, δεν είναι πολύ αργά. Αν κάποιος από τους δύο είναι ανάδρομος και γυρίζει στον άλλον, είναι επίσης θετική ένδειξη. Αν οι δύο δείκτες σας απομακρύνονται, είναι αργά.
 • ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ - ΛΕΩΝ
  Stargazer @ 07.07.2011 18:44
  Κοίταξε, αυτός ο κανόνας την εποχή που βγήκε είχε μια λογική, γιατί οι χάρτες δεν είχαν πολύ μεγάλη ακρίβεια και ο τότε αστρολόγος αισθανόταν ανασφάλεια να διαβάσει τον χάρτη γιατί υπήρχε μεγάλη πιθανότητα να είχε βγάλει λάθος ωροσκόπο. Σήμερα με τους υπολογιστές υπάρχει μεγάλη ακρίβεια και υπάρχει σιγουριά. Ο Frawley προτείνει να τον αγνοήσουμε αυτόν τον κανόνα τελείως.  Κάποιοι άλλοι τον τηρούνε με τη λογική ότι είναι είτε πολύ νωρίς για να πει κανείς κάτι (το πράγμα έχει πολύ μέλλον μπροστά του) είτε πολύ αργά (ό,τι ήταν να γίνει έχει ήδη γίνει).  Εγώ θα σου πρότεινα να διαβάσεις τους χάρτες. Αν είναι πολύ νωρίς ή πολύ αργά, θα φανεί πιστεύω κι από άλλες ενδείξεις.
 • ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ - ΛΕΩΝ
  Stargazer @ 07.07.2011 16:29
  Αν τηρείς κατά γράμμα όλους τους απαγορευτικούς κανόνες, τότε πράγματι, λίγοι είναι οι χάρτες που μπορούν να διαβαστούν. Αγνόησέ τους. Κράτα μόνο μια μικρή επιφύλαξη για τη Σελήνη κενή πορείας και όταν ο ωροσκόπος του ερωτήματος βγαίνει στις πολύ πρώτες ή πολύ τελευταίες μοίρες του ζωδίου του. Όχι ότι απαγορεύεται να διαβαστούν αυτοί οι χάρτες, προς Θεού, απλά κράτα μικρό καλάθι για το αποτέλεσμα.
 • ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ - ΤΑΥΡΟΣ
  Stardome* @ 28.06.2011 18:39
  Δεν ξέρω αν πρέπει να κλάψω από τα γέλια μ' αυτή την παράγραφο ή να εξοργιστώ που την παίρνετε στα σοβαρά...
  Αντί να ρωτάτε εμάς γιατί δεν επικοινωνείτε με τον συντάκτη του συγκεκριμένου μαργαριταριού για να σας απαντήσει εμπεριστατωμένα τι θέλει να πει;
 • ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ - ΥΔΡΟΧΟΟΣ
  Stardome* @ 28.06.2011 14:11
  Στο ακόλουθο άρθρο του Γιώργου Πανόπουλου υπάρχουν συμπυκνωμένες όλες οι πληροφορίες που χρειάζεται να γνωρίζετε για τις εκλείψεις. Το τελευταίο κομμάτι του άρθρου αφορά το θέμα των όψεων που σας απασχολεί.
  Εκλείψεις: Μερικές απαραίτητες πληροφορίες
 • ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ - ΤΟΞΟΤΗΣ
  Stardome* @ 27.06.2011 17:16
  1. Όλα μελετώνται με βάση τον γενέθλιο χάρτη. Σε ενδιαφέρει άμεσα λοιπόν η έκλειψη αν κάνει σύνοδο, αντίθεση ή τετράγωνο με κάποιο γενέθλιο πλανήτη σου.
  2. Δεν μας ενδιαφέρουν οι διελεύσεις στο χάρτη ηλιακής επιστροφής. Αυτά που κρατάμε απ' αυτό το χάρτη είναι: 1) Ωροσκόπος και μεσουράνημα ηλιακής επιστροφής, 2) Πλανήτες σε γωνιακούς οίκους της ηλιακής επιστροφής.
  3. Αν σκεφτείς την ηλιακή επιστροφή σαν μια φωτογραφία του ουρανού για τα φετινά σου γενέθλια, τότε οι περισσότεροι εξωκρόνιοι μέσα στη χρονιά δεν θα έχουν κινηθεί σημαντικά οπότε οι όψεις που κάνουν οι πλανήτες αυτοί με τους γενέθλιους πλανήτες σου έχουν ισχύ για όλη τη χρονιά συνήθως.

έχουν γενέθλια 307 μέλη.

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

 • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

 • loading...
 • loading...