παρακαλώ περιμένετε...
 • ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ - ΤΟΞΟΤΗΣ
  Stardome* @ 11.11.2013 18:00
  Astropeleki δεν ξεχνώ! Απαράβατος κανόνας!
 • ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ - ΤΟΞΟΤΗΣ
  Stardome* @ 11.11.2013 17:57
  infernal ρίξε την ερώτηση στο τραπέζι!
 • ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ - ΤΟΞΟΤΗΣ
  Stardome* @ 11.11.2013 17:46
  Πολύ κακό για το τίποτα ξαφνικά.
   
  1. Αυτονόητο ότι στο forum καθένας ανεβάζει το περιεχόμενο που τον εξάπτει, του αρέσει, που θέλει να το μοιραστεί από όπου κι αν προέρχεται αρκεί να μην είναι υβριστικό και προσβλητικό.
   
  2. Αυτονόητο ότι σε μια χώρα σαν την Ελλάδα που τα "βαριά" ονόματα της Αστρολογίας είναι μετρημένα στο δάχτυλο του ενός χεριού θα βλέπουμε περιεχόμενο τους στο forum. Το μόνο ζήτημα που μπορεί να εγείρεται κάθε φορά είναι να υπάρχει η πηγή αυτού που αναρτάται. Χωρίς την πηγή έχουμε πρόβλημα. 
   
  3. Αυτονόητο ότι ο κ. Πανόπουλος (που δεν λησμονούμε ποτέ την πολύχρονη συνεργασία που είχε με το Stardome* μέχρι και πριν 2 χρόνια και που από αυτό το χώρο έθεσε τα θεμέλια για να προσεγγίζουμε την αστρολογία στην Ελλάδα με ένα τρόπο σύγχρονο και ουσιαστικό) γράφει και αναλύει με τρόπο που τον ξεχωρίζει και ελπίζουμε να συνεχίσει να το κάνει γιατί είναι απαραίτητη η πολυφωνία και η ποικιλία σε μια εποχή που σφύζει από "αυθεντίες" κάθε είδους.
   
  Αυτά από εμάς και ευχές για ένα υπέροχο απόγευμα!
 • Επιλεκτική Αστρολογία: Η στιγμή καθορίζει τα πάντα (Μέρος 1ο)
  Stargunner @ 11.11.2013 16:40
  DeltaFox, τίθενται με την ερώτησή σου και πάλι δύο θέματα που συζητήθηκαν σε αυτό και το αμέσως επόμενο άρθρο, στα ίδια τα κείμενα και στα .σχόλια. 
   
  Το ένα έχει να κάνει με τους περιορισμούς που ως εκ των πραγμάτων αντιμετωπίζουμε. Εχεις deadline στις 18, πρέπει να ξεκινήσεις στην τάδε δουλειά γιατί σε πήραν και σου είπαν έλα άμεσα και δε θες να χάσεις την ευκαιρία, ο ιατρός είπε πως πρέπει άμεσα να γίνει η επέμβαση ή πως δεν "κλείνει" χειρουργεία την ώρα που του είπες, τα δημαρχεία παντρεύουν ως τις 14.30 το μεσημέρι κανονικά κοκ. Στις περιπτώσεις αυτές η επιλεκτική μπορεί να φαίνεται λίγο σα "δίκοπο μαχαίρι" , απο τη μία θέλουμε να εξασφαλίσουμε καλύτερες συνθήκες, απο την άλλη δεν μπορούμε αλλά κάτι ξέρουμε κι αυτό μας βασανίζει. Κι αν δεν πάει καλά; Η απάντηση είναι μόνο μία, σε αυτές και σε άλλες ανάλογες καταστάσεις. Προσπαθούμε να μη δίνουμε και τόση σημασία, να μην σκεφτόμαστε και πολύ τα πράγματα που είναι πέρα απο τον έλεγχό μας. Ισως δύσκολο να το λες αυτό σε έναν Παρθένο δεδομένης της ροπής προς την ανάλυση και της αγάπης για την τελειότητα. Αλλά έτσι είναι.
   
  Τώρα, λίγο πιο συγκεκριμένα, αυτό το διάστημα που μας πέρασε, μετά τις 14-15 Οκτώβρη, η αλήθεια είναι πως δεν είχαμε κάποιες ιδιαίτερα καλές ή έστω αποδεκτές επιλογές, γεγονός που σε μεγάλο βαθμό οφειλόταν στην ανάδρομη πορεία του Ερμή σε ένα ζώδιο στο οποίο εξάλλου δεν αισθάνεται και πολύ άνετα. Τουλάχιστον αυτό τελειώνει (η ανάδρομη πορεία δηλαδή) και αυτό είναι κάτι που πρέπει να κρατήσεις.
  Διότι πάντα μιλάμε για μια συμφωνία, ένα συμβόλαιο εδώ.
   
  Το 2ο θέμα έχει να κάνει με το πότε γίνεται η επιλογή, πότε γίνεται κτλ. Πρέπει να μπούμε στη λογική του πότε το γεγονός γίνεται οριστικό. Απο ποιο σημείο και μετά δεν υπάρχει πισωγύρισμα, έχουμε συμφωνία, έχουμε "κλείσει"; Ποια πράξη το κάνει αυτό; Αν αυτή είναι ένα δικό σου τηλεφωνημα λόγου χάρη, με το οποίο δίνεις την απάντησή σου, τότε θα πάρεις την ώρα που δίνεις την απάντηση αυτή στον τόπο που τη δίνεις. 
 • Επιλεκτική Αστρολογία: Η στιγμή καθορίζει τα πάντα (Μέρος 1ο)
  Stargunner @ 10.11.2013 09:15
  DeltaFox, ναι, αυτή ειναι μια ιδέα που συζητάμε σε κάποια φάση , ίσως σε σχόλιο δε θυμάμαι. Η γνώμη μου πάνω στα πράγματα γενικά ειναι οτι το core identity δεν αλλάζει, για τις συμπεριφορες τις συγκεκριμένες υπάρχουν μεγαλύτερα περιθώρια. Βασικές αρχές της ψυχολογίας δηλαδή. Αλλα τωρα σε ειδικότερα σημεία, ειναι παρά πολύ μεγάλη κουβέντα αυτή για να γίνει εδω...
 • Ημερομηνία Επιλογής Γάμου & Επιλεκτική Αστρολογία (Μέρος 3ο)
  Stargunner @ 09.11.2013 19:08
  Astrolover ήθελα να πω, αυτο το auto-correct..
 • Ημερομηνία Επιλογής Γάμου & Επιλεκτική Αστρολογία (Μέρος 3ο)
  Stargunner @ 09.11.2013 19:05
  Αυτή είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα ερώτηση astrologer. Υπάρχουν αστρολόγοι, σα το Chris Brennan, που κάνουν επιλογές και σε μέρες που η τελευταία όψη της Σελήνης ειναι τετράγωνο ή αντιθεση με κάποιον απο τους ευεργέτες, Δια ή Αφροδίτη (αλλά και με τον Ερμή). Άλλοι τις αποφεύγουν και αυτές, όπως η April Elliott Kent. Δεν ξέρω πως χειρίζεται τους γάμους συγκεκριμένα ο Chris διότι εγώ ας πούμε δε θα ήθελα και πολύ να έχω Αφροδίτη και Σελήνη σε δυσαρμονική όψη για γάμο. Στο βαθμό βέβαια που μπορούσα να αποκλείω. Γενικά αν είχα περιθώριο δε θα το "ρίσκαρα", θα προτιμούσα να βρω μια καλύτερη επιλογή. Αν και σίγουρα άλλο το τετράγωνο με Κρόνο και Ουρανό κι άλλο με Δια...
 • Ημερομηνία Επιλογής Γάμου & Επιλεκτική Αστρολογία (Μέρος 3ο)
  Stargunner @ 08.11.2013 14:12
  alice16, ναι, οι συγκλίνουσες όψεις μας αφορούν βασικά. Θυμάσαι στο προηγούμενο άρθρο που αναφερθηκαμε και στο Ήλιος - Κρόνος; Ειχαμε πει οτι αποφευγουμε τις ημερομηνίες μέχρι το τετράγωνο να γίνει ακριβές, μετά που η όψη είναι αποκλίνουσα, είμαστε ΟΚ.
 • Ημερομηνία Επιλογής Γάμου & Επιλεκτική Αστρολογία (Μέρος 3ο)
  Stargunner @ 08.11.2013 11:36
  AriesLeo, όπως εξηγούμε στο πρώτο άρθρο περί επιλεκτικής γενικά, μπορούμε να τη χρησιμοποιούμε για να επιλέξουμε ημερομηνία και ώρα για να ξεκινήσουμε ο,τιδήποτε θεωρούμε σημαντικό. Μετά τους γάμους, τα επαγγελματικά είναι ο δεύτερος συνηθέστερος λόγος, αν μπορούμε να το πούμε έτσι, για τον οποίο "καταφεύγουμε" στην επιλεκτική.
   
  Υπάρχουν κανόνες που ισχύουν για τις επιλογές γενικά. Η Σελήνη είναι πάντα στο επίκεντρο και τη θέλουμε σε "καλή" κατάσταση, απαλλαγμένη απο πολύ δύσκολες όψεις, αποφεύγουμε την τροχιά κενή πορείας (εκτος αν θέλουμε για κάποιο λόγο να μη βγει κάτι απο αυτό που πάμε να κάνουμε) κ.ά. Ωστόσο υπάρχουν ειδικότερα σημεία στα οποία τα επαγγελματικά αντιμετωπίζονται διαφορετικά από ότι οι γάμοι. Δεν ξέρω αν θα έχουμε την ευκαιρία να γράψουμε κάτι και για αυτά.
   
  Προσωπικά όταν θέλησα να "ανεβάσω" το blog & την fb page μου, προσπάθησα να επιλέξω μια ευνοϊκή ημερομηνία και ώρα. Επίσης είναι ενδιαφέρον να γυρνάμε πίσω στους χάρτες ενάρξεων παλιών επαγγελματικών εγχειρημάτων και να δούμε τι συνέβαινε τότε και πόσο "αποκαλυπτικοί" (της πορείας και της κατάληξης) μπορούν να γίνουν οι χάρτες αυτοί.
   
  Κατι ακόμα που ήθελα να πω γενικά σαν tip ας πούμε, επειδή αυτή η εποχή είναι "κάπως", δεν είχαμε πολύ καλές ημερομηνίες γενικά, απο 21 Νοέμβρη και μετά υπάρχουν κάποιες τουλάχιστον αποδεκτές.
 • Ημερομηνία Επιλογής Γάμου & Επιλεκτική Αστρολογία (Μέρος 3ο)
  Stargunner @ 06.11.2013 22:23
  CapAqi είναι πολύ σημαντικό να καταλάβουμε ότι ένας χάρτης γάμου πρέπει να "στέκεται μόνος", δηλαδή να είναι ένας "καλός" χάρτης "αντικειμενικά", με βάση τους κανόνες που αναλύουμε. 

  Η σύγκριση με τους προσωπικούς χάρτες ή τον composite μπορεί να γίνει σε δεύτερο χρόνο, εφόσον χρειάζεται κι δεδομένου ότι "δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα". Τι θέλω να πω. Θα δώσω 2 παραδείγματα, ένα προσωπικό κι ένα οχι.

  Όταν έψαχνα ημερομηνία για το δικό μου γάμο (και το αναφέρω μόνο και μόνο γιατι το έψαξα αρκετά) είχα κι εγώ βάλει κάποιους περιορισμούς χρονικούς. Μέσα στο διάστημα που εξέταζα βρήκα τρεις "καλές" ημερομηνίες εκ των οποίων οι δυο είχαν Αφροδίτη στην Παρθένο. Δεν είναι η καλύτερη δυνατή επιλογή για ένα χάρτη γάμου οπως είπαμε σε αυτο το άρθρο, όμως...με τον ένα να έχει Ήλιο-Αφροδίτη-Ερμη και Πλούτωνα σε σύνοδο στην Παρθένο, τον άλλο Αφροδίτη στην Παρθένο και με τον Ήλιο και την Αφροδίτη (προφανώς) του composite στην Παρθένο, θεωρήθηκε οτι αυτή ειναι μια "θυσία" που μπορούσε να γίνει, οχι γιατι αυτή η Αφροδίτη θα έκανε τα πράγματα καλύτερα, αλλά γιατι οταν , ως εκ των πραγμάτων, δεν μπορούν να ειναι όλα "τέλεια", καλύτερα αυτο που "πάει στραβά" να ειναι αυτο που καταλαβαίνεις.

  Πολύ επίσης μου άρεσε ένα παράδειγμα απο το βιβλίο της Marion March (The Only Way to Learn About Horary and Electional Astrology). Τα παραδείγματα που χρησιμοποιεί ειναι "πραγματικές" επιλογές που έπρεπε να κανει για ζευγάρια μέσα σε πλαίσια που αυτά της είχαν θέσει. Δουλεύοντας λοιπόν μέσα σε ένα ορισμένο χρονικό πλαίσιο σε μια περίπτωση, κατέληξε σε μερικούς χάρτες που όλοι είχαν κάποιο "πρόβλημα". Απο τους χάρτες αυτούς διάλεξε εκείνον με το "πρόβλημα" που έκρινε οτι θα μπορούσαν να "χειριστούν" - εν προκειμενω ηταν ένας Ουρανός στον 4ο (οπως θα δούμε στο επόμενο άρθρο υπολογίζω, προσπαθούμε να κρατούμε τους τους κακεργέτες μακριά απο τις γωνίες). Και οι δυο όμως ειχαν αρκετό Υδροχόο στους χάρτες τους. Και οπως σημειώνει ο γάμος πήγε καλά αν και με εξαιρετικά πολλές αλλαγές κατοικίας. Αντίθετα υπάρχει παράδειγμα στο οποιο εχει αποφύγει να βάλει Πλούτωνα γωνιακό γιατι τον θεωρούσε too much για το εν λόγω ζευγάρι. 

  Θα πω ομως και πάλι, σε αυτή τη συζήτηση μπαίνουμε αφού έχουμε φτιάξει εναν "καλό" χάρτη, αυτόνομα.

  Ελπίζω να ηταν σαφή αυτά...

έχουν γενέθλια 206 μέλη.

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

 • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

 • loading...
 • loading...