παρακαλώ περιμένετε...
 • ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΠΡΟΒΛΕΨΗ - ΥΔΡΟΧΟΟΣ (28.10.2013)
  Stardhomme @ 01.11.2013 07:46
  aquairina, να περάσει η έκλειψη και ο ανάδρομος και από 10 Νοεμβρίου θα έχεις αποσαφηνίσει τον τρόπο που θα τα πεις...
 • Ημερομηνία Επιλογής Γάμου & Επιλεκτική Αστρολογία (Μέρος 2ο)
  Stargunner @ 31.10.2013 13:39
 • Ημερομηνία Επιλογής Γάμου & Επιλεκτική Αστρολογία (Μέρος 2ο)
  Stardome* @ 31.10.2013 13:29
  Αφαιρείται άμεσα!
 • Ημερομηνία Επιλογής Γάμου & Επιλεκτική Αστρολογία (Μέρος 2ο)
  Stargunner @ 31.10.2013 13:23
  Ο χάρτης δεν έχει σχέση με το άρθρο αλλά ΟΚ, ανάδρομος είναι αυτός! Μια ασυνεννοησία μεταξύ μας, αναμενόμενη!
 • ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΠΡΟΒΛΕΨΗ - ΥΔΡΟΧΟΟΣ (28.10.2013)
  Stardome* @ 31.10.2013 11:42
  aquairina, πήρα τη διαβεβαίωση του Stardhomme ότι θα έχεις απάντηση αργότερα μέσα στη μέρα.
 • Η Αφροδίτη στα ζώδια (από Ζυγό έως Ιχθύες)
  Stardome* @ 31.10.2013 09:57
  Να επέμβω στη κουβέντα; Ας επέμβω!
   
  Στη παραδοσιακή αστρολογία οι πλανήτες που βρίσκονταν σε θέση κυβερνήτη ή έξαρσης και αντίστοιχα όσοι βρίσκονταν σε πτώση ή αδυναμία, ερμηνεύονταν με όρους ευεργέτη ή κακεργέτη και γενικώς ήταν διαδεδομένη η αντίληψη της "καλής" ή της "κακής" θέσης. Μη ξεχνάμε ότι η παραδοσιακή αστρολογία και οι τεχνικές πρόβλεψης της, όπως και η κλάδοι της ωριαίας και της επιλεκτικής δεν μπορούν να σταθούν χωρίς να υπάρχει αυτή η διάκριση. Αυτή είναι μια διάσταση της αστρολογίας και οφείλουμε να την σεβαστούμε και να την υιοθετήσουμε αν χρησιμοποιούμε αυτές τις μεθόδους.
   
  Όμως μη ξεχνάμε ότι η παραδοσιακή αστρολογία και οι μέθοδοι της αναπτύχθηκαν σε μια εποχή που ο άνθρωπος είχε ελάχιστα περιθώρια ενδοσκόπησης, αναζήτησης της ταυτότητας του και επιλογών ζωής. Με άλλα λόγια ο άνθρωπος "υποχρέωνε" με τη στάση αυτή το χάρτη του να του φέρει τις περισσότερες σημαντικές για τον ίδιο γνώσεις με τη μορφή γεγονότων και να είναι υποταγμένος στη δυναμική των ασυνείδητων τάσεων του.
   
  Ας δούμε ένα "κακό" παράδειγμα πρώτα. Αν σε προηγούμενη εποχή γεννιόμουν με Αφροδίτη στο Σκορπιό (αδυναμία) δεν είχα άλλο τρόπο να μάθω για παράδειγμα ότι απολαμβάνω (Αφροδίτη) την εξουσία (Σκορπιός) ή ότι αποκτώ εμμονές (Σκορπιός) στις σχέσεις μου (Αφροδίτη), παρά μόνο με το να γίνω υποχείριο άλλων για ένα διάστημα ή να συναντήσω ακριβώς τους ανθρώπους που ανταποκρίνονται σ' αυτό το μοτίβο. Όμως αυτές οι καταστάσεις συνδέονται πολύ στενά με έννοιες που είναι αντίθετες στην ουσία της Αφροδίτης - δυστυχία, πόνος, ένταση. Εκεί τελείωνε το πράγμα με τη παραδοσιακή αστρολογία. Όλες μου οι σχέσεις θα ήταν έτσι. Δεν θα μπορούσα ποτέ να είμαι ΚΑΙ ευτυχισμένος γιατί η Αφροδίτη μου είναι σε θέση αδυναμίας.
   
  Ας δούμε και το "καλό" παράδειγμα. Αν σε προηγούμενη εποχή γεννιόμουν με Άρη στον Αιγόκερω (έξαρση) η ροπή μου να επιβεβαιωθώ (Άρη) στο κοινωνικό μου περίγυρο (Αιγόκερως), να διεκδικώ συνεχώς (Άρης) νέες φιλοδοξίες, να πολεμώ (Άρης) μέχρι να φτάσω στο υψηλότερο σημείο (Αιγόκερως) δεν θα μπορούσε να λάβει άλλη μορφή πέρα από το να αποκτήσω όνομα και φήμη στην κοινωνία, να ανέλθω σε αξιώματα ή ακόμη και να εξελιχθώ κοινωνικά κατακτώντας μια σύντροφο ανώτερης κοινωνικής βαθμίδας. Όλες αυτές οι καταστάσεις είναι στενά συνδεδεμένες με τη λειτουργία του Άρη και δεν μπορώ να τις πετύχω παρά μόνο να επιδεικνύω ένα μείγμα συστηματικότητας, πειθαρχίας και επιθετικότητας που είναι ακριβώς η ερμηνεία του Άρη σε έξαρση. Ένας αστρολόγος εκείνης της εποχής θα έλεγε ότι είμαι προορισμένος να μην ηρεμήσω ποτέ, να μην νιώσω ποτέ αρκετή επιβεβαίωση και ίσως ότι θα γίνω αδηφάγος με τα αξιώματα και την εξουσία γιατί ο Άρης μου είναι σε θέση έξαρσης. Και πάλι όμως η λαιμαργία για εξουσία και αξιώματα και η αδυναμία να νιώσω επιβεβαίωση ό, τι κι αν επιτύχω δεν εμπεριέχουν κι αυτά ανασφάλεια και ένταση και ένα μεγάλο κομμάτι πόνου;
   
  Ας κάνουμε τώρα ένα άλμα στο παρόν και στον 21ο αιώνα και σε μια κοινωνία που μου δίνει τη δυνατότητα να εξερευνήσω περισσότερες πιθανότητες και επιλογές για τον εαυτό μου. Η αστρολογία δεν είναι μια στατική, ξύλινη γλώσσα. Είναι μια γλώσσα που εξελίσσεται και προσαρμόζεται στο περιβάλλον που καλείται να ευδοκιμήσει. Και ένα περιβάλλον επιλογών θα δώσει και στην αστρολογία περισσότερες επιλογές και επίπεδα ερμηνείας.
   
  Το πρώτο επίπεδο ερμηνείας λέει το προφανές. Το σύνολο των ατόμων που έχουν αυτές τις θέσεις που περιγράψαμε στα παραδείγματα ενδεχομένως να μην λειτουργήσουν ποτέ διαφορετικά από τους προγόνους τους που είχαν αυτές τις θέσεις. Ναι, μια Αφροδίτη στον Σκορπιό ή ένας Άρης στον Αιγόκερω ίσως ακολουθήσουν ακριβώς αυτή τη πορεία και η μεν θα εμπλέκεται σε εμμονικές σχέσεις ή θα γίνεται υποχείριο των διαθέσεων των συντρόφων της ενώ ο δεύτερος θα είναι λαίμαργος για αξιώματα και εξουσία και όσο δυναμικός κι επιθετικός δείχνει στην επιφάνεια, άλλο τόσο θα εξαρτάται απόλυτα από τα εξωτερικά πλαίσια και τις νέες φιλοδοξίες προκειμένου να γεμίσει με μια αίσθηση επιβεβαίωσης που ποτέ δεν θα είναι μόνιμη.
   
  Το δεύτερο επίπεδο ερμηνείας είναι αυτό που είναι και το πιο δύσκολο και αφορά τη σύγχρονη αστρολογία. Εδώ είναι ο κάτοχος του χάρτη, η συνείδηση που προσπαθεί να φωτίσει το ασυνείδητο μέρος της ψυχής επεμβαίνει για πρώτη φορά στο χάρτη και προσπαθεί να τον δουλέψει. Η Αφροδίτη και ο Άρης όπου κι αν βρίσκονται, σε θέση ευεργέτη ή κακεργέτη, δηλώνουν δύο πολύ ανθρώπινες ροπές: τη ροπή προς ικανοποίηση και τη φυσική επιθετικότητα/αυτοπεποίθηση. Και ξεκινώντας από την απλή ερώτηση "Εμένα τι με κάνει ευτυχισμένο;" και αντίστοιχα "Γιατί να έχω τόσο έντονη ανάγκη για επιβεβαίωση ή/και αποδοχή από τους άλλους;" ξεκινάω ένα ταξίδι στις δυναμικές των θέσεων αυτών που έχω στο χάρτη μου.
   
  Έτσι μια Αφροδίτη στο Σκορπιό θα ανακαλύψει ότι στη πραγματικότητα την ικανοποιούν σχέσεις που ο Άλλος/η Άλλη είναι ένας ισάξιος αντίπαλος, που μπορεί να ανταγωνιστεί και να έρθει σε ρήξη και να επιβληθεί εξίσου όσο και θα υποταχθεί. Θα ανακαλύψει ότι η ευτυχία δεν βρίσκεται για την ίδια με το συμβατικό τρόπο της ευτυχισμένης μικροαστικής οικογένειας, ενός οροφοδιαμερίσματος στα προάστια με θέα ή στην απόκτηση ακριβών υλικών αγαθών αλλά μάλλον στις έντονες εμπειρίες, στην ωμή, προκλητική, χωρίς ταμπού σεξουαλικότητα, στη πρόκληση και προσβολή των κοινωνικών πρέπει που διέπουν την ευτυχία και τις σχέσεις. Ναι, στη πορεία θα πρέπει να πληρώσει ένα τίμημα: να γίνει ίσως το μαύρο πρόβατο του άμεσου κοινωνικού της περιβάλλοντος ή να περάσει μεγάλες περιόδους μοναχικότητας και ερωτικής αφλογιστίας ώσπου να φτάσει σ' αυτή την ευτυχία που αποζητά. Αλλά το θέμα της ευτυχίας είναι για εκείνη εξίσου κρίσιμο όσο για οποιαδήποτε άλλη Αφροδίτη. Ίσως και πιο κρίσιμο ακόμη...
   
  Όμως και ο Άρης στον Αιγόκερω θα ανακαλύψει ότι στη πραγματικότητα ότι η απτή, ρεαλιστική επιβεβαίωση είναι για τον ίδιο τόσο σημαντική γιατί είναι σε έντονη επαφή με το φόβο του χρόνου, της αφάνειας και του θανάτου που θα είναι καλά συγκαλυμμένες κάτω από το μανδύα της κοινωνικής επιτυχίας, της υστεροφημίας ή των καταπιεσμένων και ακυρωμένων ονείρων ενός γονιού ή μιας ολόκληρης κοινωνίας. Κάθε φορά που μια φιλοδοξία πεθαίνει, ένα όνειρο καταστρέφεται, μια ζωή συμβιβάζεται, δεν πεθαίνει πραγματικά αλλά θάβεται και μεταφέρεται στις επόμενες γενιές, είτε με τη μορφή των απογόνων, είτε με τη μορφή κοινωνικών προσδοκιών. Και είναι ένας Άρης στον Αιγόκερω που θα δεχθεί και θα αφομοιώσει αυτές τις προσδοκίες και τα χαμένα όνειρα και θα προσπαθήσει να τα κατακτήσει. Μέχρι τη στιγμή που θα γυρίσει εντός του και θα δει ότι όλες οι επιτυχίες αυτές δε του δίνουν την επιβεβαίωση που ζητά γιατί απλούστατα πολεμά τον πόλεμο κάποιου άλλο, για το θησαυρό κάποιου άλλου και την επιθυμία κάποιου άλλου.
   
  Συνοψίζοντας λοιπόν το θέμα με τις θέσει των πλανητών θα ήθελα να δώσω και αυτή τη δεύτερη διάσταση που λέει το εξής απλό: στη σύγχρονη γενέθλια αστρολογία, όταν ένας πλανήτης βρίσκεται σε θέση κυβερνήτη, έξαρσης, πτώσης ή αδυναμίας, αυτές οι θέσεις δεν είναι δηλωτικές για την "καλή" ή την "κακή" λειτουργία του πλανήτη αλλά δείχνουν ότι η λειτουργία και η δυναμική που εκφράζει ο πλανήτης είναι εξαιρετικά σημαντικές για το άτομο και καθορίζουν τη δράση του. Ένας πλανήτης σε πτώση ή σε αδυναμία συχνά θα αγωνία να εκφραστεί με την ίδια ένταση όπως και ένας πλανήτης σε θέση κυβερνήτη ή έξαρσης με τη διαφορά ότι θα ακολουθά εκκεντρικούς ή αντισυμβατικούς δρόμους μέχρι να το πετύχει. Αντίστοιχα ένας πλανήτης σε θέση έξαρσης ή κυβερνήτη θα έχει τη τάση συχνά να ακολουθεί μια τόσο μονόπλευρη διάσταση έκφρασης που συχνά θα χάνει μέρος της δυναμικής του και θα σαμποτάρει τον εαυτό του. Και στις δύο περιπτώσεις για να γίνει η μετάβαση από την ασυνείδητη στη συνειδητή λειτουργία απαιτείται από το ίδιο το άτομο να επέμβει στη ζωή του, να συνειδητοποιήσει τις δυναμικές του, να έχει την επιθυμία να αλλάξει. Σε αντίθετη περίπτωση είναι μάλλον δέσμιο των ασυνείδητων ροπών και θα προσεγγίζει όλο και περισσότερο την παραδοσιακή "φαταλιστική" ερμηνεία για τη συγκεκριμένη θέση του.
   
  Αυτά για να έχετε τροφή για σκέψη...
   
  Καλημέρα σας!
 • Η Αφροδίτη στα ζώδια (από Ζυγό έως Ιχθύες)
  Starfemina @ 31.10.2013 00:40
  @AriesLeo Μα ήθελα να ήξερα ποιός διαδίδει τις φήμες ότι οι πλανήτες στις εξάρσεις τους είναι σουπέρ και περνάμε ωραία και πάει λέγοντας?! Ρώτα και εμένα την ομοιοπαθούσα! (ας κλαφτούμε λίγο ακόμα, το'χουμε!)
 • Όψεις Αφροδίτης - Δία σε γενέθλιο χάρτη
  Starface @ 26.10.2013 22:22
  @aquarina, απαισιόδοξα αισιόδοξη;;;;!!!! Καταπληκτικός χαρακτηρισμός! 
   
  Και ναι, σίγουρα υπάρχει κάποιος ταιριαστός σου (τώρα είσαι αισιόδοξη) και δεν τα τον βρεις στα 80 σου (τώρα πολύ απαισιόδοξη, βρε παιδί μου). Πολύ νωρίτερα. Το μόνο που χρειάζεται είναι να πιστέψεις ότι αυτό θα γίνει και ότι σου αξίζει να γίνει.  
 • Όψεις Αφροδίτης - Δία σε γενέθλιο χάρτη
  Starface @ 26.10.2013 22:17
  @AriesLeo, μάλλον κάποιος Κρόνος κάνει καλά τη δουλειά του και δεν σε αφήνει να είσαι σούπερ ενθουσιώδης και αισιόδοξη, ή για να το πω αλλιώς, δεν σε αφήνει να πάρουν τα μυαλά σου αέρα, και σε καρατά ενθουσιώδη μεν, προσγειωμένη δε.  
 • ΕΡΩΤΙΚΗ ΠΡΟΒΛΕΨΗ - ΥΔΡΟΧΟΟΣ (23.10.2013)
  Starhicker @ 26.10.2013 22:03
  Γι΄αυτά σας τα σχόλια ρε σας αγαπάω, από το πρώτο του παντέρμου Καρκινακίου μέχρι το μανιφέστο της Υδροχόας πάνω πάνω!

έχουν γενέθλια 228 μέλη.

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

 • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

 • loading...
 • loading...