παρακαλώ περιμένετε...
 • ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ - ΚΑΡΚΙΝΟΣ
  Stardome* @ 05.02.2014 14:13
  rose1980 μια όψη από μόνη της δεν λέει πολλά και επίσης δεν υπάρχουν θαύματα. Για παράδειγμα αν αυτή η σύνοδος Ήλιου - Σελήνης στη συναστρία σας συνοδεύεται από μια όψη όπως τετράγωνο με Κρόνο ή χιαστί με Ουρανό. Εκει άλλαζουν πολλά και η όψη που μοιάζει με ευλογία γίνεται μάλλον δυσκολία.
   
  Για να μη χάνουμε τώρα την ουσία της συζήτησης, το ζητούμενο είναι η πρωτοβουλία που θα ξεκαθαρίσει τη κατάσταση. Όχι να αναζητούμε "όψεις θαυμάτων".
   
  Ειλικρινά σας εύχομαι τα καλύτερα.
 • ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ - ΚΑΡΚΙΝΟΣ
  Stardome* @ 05.02.2014 12:53
  AriesLeo ...
 • ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ - ΤΑΥΡΟΣ
  Stardome* @ 05.02.2014 12:30
  JennyLon, κάποια από τα θέματα περί κάρμα τα κάλυψα στην απάντηση της miss rose. Σου συνιστώ να ρίξεις μια ματιά αρχικά εκεί.
   
  Σε σχέση τώρα με το 5ο...
   
  Ο 5ος οίκος είναι κατά βάση η περιοχή του ωροσκοπίου που συμβολίζει με ποιο τρόπο και με ποια εφόδια θέλουμε να ξεχωρίσουμε, αρχικά μέσα από το οικογενειακό περιβάλλον και αργότερα μέσα στη κοινωνία. Είναι η κεντρική σκηνή του Εγώ μας με άλλα λόγια, όχι απαραίτητα με όρους επαγγελματικούς αλλά καθαρά ψυχολογικούς. Εξ ου και συνδέεται σαν οίκος με το στάδιο της παιδικής ηλικίας που τα παιδιά ξεκινούν και ζωγραφίζουν, δημιουργούν, συνθέτουν πράγματα και ζητούν την επιβεβαίωση από τους γύρω τους. Αυτή η επιβεβαίωση είναι ο πυρήνας για να νιώσει το παιδί ότι ο κόσμος είναι συναρπαστικός, ο κόσμος το αποδέχεται γι' αυτά που κάνει, ότι είναι ξεχωριστό και μοναδικό για τους γύρω του. Αργότερα στη ζωή αυτά τα άτομα έχουν την τάση να έχουν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, να πιστεύουν ότι αυτά που δημιουργούν είναι υπέροχα και ότι οι ίδιοι μπορούν να βρίσκονται στο επίκεντρο.
  Αργότερα στη ζωή όπως είναι προφανές δεν μπορούμε να δημιουργούμε κτίρια με τουβλάκια ή σχέδια με μαρκαδόρους. Όμως μπορούμε να δημιουργήσουμε με άλλους τρόπους. Δημιουργούμε μια δική μας εργασία ή επιλέγουμε μια εργασία που έχει δημιουργικό δυναμικό (δεν είναι δηλαδή μόνο διαδικαστική), δημιουργούμε ένα δικό μας σπίτι, δημιουργούμε ένα παιδί και πλάθουμε ένα χαρακτήρα. Όλα αυτά είναι θέματα του 5ου οίκου γίατι καθρεφτίζουν την ανάγκη να νιώσουμε ξεχωριστοί και να μας ταυτοποιούν ως τέτοιους. Σαν παρελκόμενο του 5ου οίκου έρχεται ο έρωτας γιατί ο έρωτας μας κάνει ξεχωριστούς (για λίγο έστω) στα μάτια του εραστή/της ερωμένης μας. Βρισκόμαστε στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος του και της ζωής του και αισθανόμαστε επιβεβαιώση. Επίσης στον 5ο οίκο συναντάμε και ένα μέρος της σεξουαλικής μας ταυτότητας καθώς ο τρόπος που κάνουμε σεξ είναι δηλωτικός και του χαρακτήρα μας και επίσης το σεξ χρησιμοποιείται μεταξύ άλλων και σαν όχημα επιβεβαιώσης.
  Μετα από όλα αυτά, η διέλευση του Δία απο το Βόρειο Δεσμό στον 5ο οίκο επαναφέρει πρωτίστως την ανάγκη να αισθανθεί κάποιος ξεχωρίστός, ότι λαμβάνει επιβεβαιώση για όσα έχει φτιάξει στη ζωή του, ότι είναι αγαπητός από τους γύρω του για τον εαυτό του και το χαρακτήρα του και όχι γιατί προσφέρει ως αντάλλαγμα κάτι (αυτά είναι και τα ζητούμενα με το Βόρειο Δεσμό εκεί). Θα κοιτούσα αυτή τη διέλευση περισσότερο ως μια διέλευση επαναπροσδιορισμού του πως καθρεφτίζει κάποιος τη προσωπικότητα του στο κόσμο και ως μια διάθεση για δημιουργία. Καθώς ο Δίας είναι και κοινωνικός πλανήτης, δημιουργείται η επιθυμία για ανάληψη περισσότερων κοινωνικών ρόλων. Δεν είναι τυχαίο ότι πολλοί με παρόμοιες διελέυσης γίνονται ας πούμε γονείς ή ξεκινούν μια δική τους επιχείρηση ή μετακομίζουν σε άλλο τόπο διαμονής. Όλα αυτά είναι κατοπτρισμοί της εσωτερικής ανάγκης να εκφράσω τη ταυτότητα μου μέσα από κάποιο όχημα όπως είναι η πατρότητα/μητρότητα, η δημιουργία ενός δικού εγχειρήματος, η παρουσιά μου σε νέο κοινωνικό περιβάλλον. Ο έρωτας μπορεί και να έρθει (πιθανό αλλά όχι δεδομένο). Όμως ακόμη πιο πιθανό είναι να δημιουργηθεί ελεύθερος χώρος και σχέσεις (ακόμη και ερωτικές) να τελειώσουν με το Δία. Πως μπορείς να επεκταθείς άλλωστε αν υπάρχει κάποιος άλλος προς τον οποίο πρέπει να συμβιβάζεσαι ή να περιλαμβάνεις στις αποφάσεις σου;
   
  Ελπίζω να σου έδωσα μια διαφορετική προοπτική στο θέμα του 5ου οίκου.
 • ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ - ΤΑΥΡΟΣ
  Stardome* @ 05.02.2014 11:57
  miss rose πολλές ερωτήσεις μάζεψες ξαφνικά. Θα προσπαθήσω να ανταποκριθώ σε όσες περισσότερες μπορώ. Αν παραλείψω κάτι επανέρχεσαι.
   
  Οι Δεσμοί είναι αστρονομικά σημεία που υπολογίζονται μαθηματικά από τη εκλειπτική (τη φαινόμενη τροχιά του Ήλιου γύρω από τη Γη, τη θέση της Σελήνης και τη θέση του άξονα της Γης). Για να μην επεκταθώ πολύ με τα μαθηματικά και τη μηχανική των εκλείψεων, κράτα τις παρακάτω πληροφορίες:
   
  * Μια Ηλιακή έκλειψη είναι μια Νέα Σελήνη που συμβαίνει σε κοντινή απόσταση από τον άξονα των δεσμών. Μια Σεληνιακή έκλειψη είναι μια Πανσέληνος που συμβαίνει σε κοντινή απόσταση από τον άξονα των δεσμών.
   
  * Υπάρχουν μαθηματικά όρια για το πότε συμβαίνει μια έκλειψη. Είναι το Μείζον Εκλειπτικό Όριο (Major Ecleiptic Limit) και το Έλασσον Εκλειπτικό Όριο (Minor Ecleiptic Limit).
   
  * Μια Σεληνιακή Έκλειψη είναι ΠΙΘΑΝΗ αν συμβαίνει Πανσέληνος σε απόσταση 11 μοίρες και 38 λεπτά από τον Βόρειο ή το Νότιο Δεσμό. Αυτό είναι το Μείζον Εκλειπτικό όριο για τις Σεληνιακές εκλείψεις. Μια Ηλιακή έκλειψη είναι ΠΙΘΑΝΗ αν συμβαίνει Νέα Σελήνη σε απόσταση 17 μοίρες και 25 λεπτά από το Βόρειο ή το Νότιο Δεσμό. Αυτό είναι το Μείζον Εκλειπτικό όριο για τις Ηλιακές Εκλείψεις.
   
  * Μια Σεληνιακή Έκλειψη είναι ΒΕΒΑΙΟ ότι θα συμβεί αν έχουμε Πανσέληνο σε απόσταση 9 μοίρες και 39 λεπτά από τους Δεσμούς. Αυτό είναι το Έλασσον Εκλειπτικό Όριο για τις Σεληνιακές Εκλείψεις. Μια Ηλιακή έκλειψη είναι ΒΕΒΑΙΟ ότι θα συμβεί αν έχουμε Νέα Σελήνη σε απόσταση 15 μοίρες και 23 λεπτά από τους Δεσμούς. Αυτό είναι το Έλλασον Εκλειπτικό Όριο για τις Ηλιακές Εκλείψεις.
   
  * Τέλος αν η Έκλειψη λαμβάνει χώρα σε απόσταση μέχρι 5 μοίρες από τον άξονα των Δεσμών, τότε θα είναι Ολική ή Δακτυλιοειδής.
   
  Συνεπώς για να απαντήσω στην ερώτηση σου, αν ο άξονας των Δεσμών είναι στις τελευταίες μοίρες ενός ζωδίου, όπως συμβαίνει φέτος που θα περάσει στις τελευταίες μοίρες Κριού - Ζυγού, μπορούμε να έχουμε εκλείψεις αν συμβεί Πανσέληνος ή Νέα Σελήνη σε απόσταση ίση ή μικρότερη από το Έλασσον Εκλειπτικό όριο. Συνεπώς αν για παράδειγμα οι Δεσμοί βρίσκονται στη 25 μοίρα του Ζυγού, μια Νέα Σελήνη στις 3 μοίρες του Σκορπιού ισούται με απόσταση 8 μοιρών από τον άξονα των Δεσμών που είναι μέσα στο εύρος του Ελάσσονος Ορίου. Άρα θα έχουμε έκλειψη στο Σκορπιό ενώ οι Δεσμοί βρίσκονται στο Ζυγό.
   
  Σχετικά με την ερώτηση, αν υστερεί μια σύνοδος έναντι του τετραγώνου, είναι λάθος σαν ερώτηση. Μια σύνοδος με το Βόρειο Δεσμό απαιτεί τολμηρές αποφάσεις προς τα εμπρός! Με στόχο το μέλλον. Μια σύνοδος με το Νότιο Δεσμό απαιτεί να επιλυθούν προβλήματα του παρελθόντος και να κλείσουν κεφάλαια που εκκρεμούν. Η διαφορά του τετραγώνου είναι ότι επηρεάζει όλο τον άξονα, εκτρέπει την ισορροπία και απαιτεί να γίνουν ταυτόχρονες κινήσεις. Δεν είναι θέμα υστέρησης. Οι όψεις και οι διελεύσεις δε κάνουν διαγωνισμό. Απαιτούν διαφορετική προσέγγιση. Αυτό μόνο.
   
  Τέλος σε σχέση με "το πόνο που χρειάζεται για να εκπληρωθεί το κάρμα" θα με βρεις να διαφωνώ. Γιατί αν μιλάμε για "κάρμα" μιλάμε για "αίτιο και αποτέλεσμα". Συνεπώς αν υπάρχουν επίπονες συνέπειες ή αποτελέσματα, τότε έχουν ληφθεί αποφάσεις (ή έχουν παραμεληθεί αντίστοιχα) που μας φέρνουν σε αυτό το σημείο. Για παράδειγμα βιώνει κάποιος με Βόρειο Δεσμό στο Ζυγό μια επίπονη ρήξη με τη σύντροφο του με τη διέλευση του Κρόνου από το δεσμό του. Δεν είναι η διέλευση αυτή που προξενεί τη ρήξη. Η διέλευση είναι ο κατοπτρισμός ότι επέτρεψε να φτάσει στα όρια της μια κατάσταση που τον δυσαρεστούσε και συνεχίζει να τον δυσαρεστεί και δεν κάνει κάτι γι' αυτό. Ενδεχομένως σε όλες τις σχέσεις επιτρέπει να συμβαίνει το ίδιο ακριβώς μοτίβο. Από την άλλη πλευρά δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που με διελεύσεις από τους δεσμούς ανθίζουν και προχωρούν παρακάτω σχέσεις, ξανά σαν φυσική συνέπεια της συμπεριφοράς μας. Άρα το "κάρμα" ίσον πόνος ή το "κάρμα" ίσον μοιραίοι έρωτες, μοιραίες συναντήσεις κτλ, ας το απομυθοποιήσουμε. Κάρμα σημαίνει απόφαση/πράξη και συνέπεια αυτής.
   
  Ελπίζω να κάλυψα τις απορίες σου.
 • ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ - ΚΑΡΚΙΝΟΣ
  Stardome* @ 05.02.2014 11:21
  Gemini από την άλλη πλευρά και η rose1980 έχει Σελήνη στον Υδροχόο και Αφροδίτη στους Διδύμους. Δεν νομίζω ότι το άμεσα ζητούμενο είναι η ζεστασιά στη προκειμένη περίπτωση. 
  Rose1980 χωρίς να μπορεί κανείς να εκφέρει άποψη και γνώμη με βάση τα στοιχεία που μας δίνετε, η καθαρή λογική λέει πως κάποιος πρέπει να μιλήσει ξεκάθαρα για τα συναισθήματα του κάποια στιγμή. Αν δεν το κάνει κανένας από τους δύο, μπορεί να συνεχίσετε στο διηνεκές να υποθέτετε πράγματα ο ένας για τον άλλο και αυτό να φθαρεί. Πρωτοβουλία χρειάζεται για να ξεκαθαρίσει η υπόθεση με όλα τα ρίσκο που αυτό εμπεριέχει.
 • ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ - ΚΑΡΚΙΝΟΣ
  Stardome* @ 04.02.2014 13:20
  Το "Η αποπλανητική τέχνη της Αστρολογίας" με αποτελείωσε. Δε περιγράφω άλλο.
 • ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ - ΤΑΥΡΟΣ
  Stardome* @ 04.02.2014 13:18
  Και μη ξεχνάμε ότι όπου διελαύνει ο Β. Δ έχουμε και τις εκλείψεις για ένα μεγάλο διάστημα, όπου εκεί βρίσκεται και η απαρχή των πράξεων μας κάθε φορά.
 • ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ - ΤΑΥΡΟΣ
  Stardome* @ 04.02.2014 13:16
  manini, από όπου περνά ο Β.Δ απο διέλευση δείχνει και την αρένα των προκλήσεων για την πνευματική μας ανάπτυξη, που υπάρχει εύφορο έδαφος αλλά ταυτόχρονα χρειάζεται και σκληρή δουλειά.
  Στη προκειμένη περίπτωση το ναδιρ του χάρτη είναι το ψυχολογικό μας υπόβαθρο. Συχνά παραμελείται σαν οίκος από αρκετούς αλλά είναι ο πυλώνας του χάρτη. Όπως ένα κτίριο θεμελιώνεται κάτω από τη γη, έτσι κι ο χάρτης θεμελιώνεται στα βάθη του 4ου οίκου. Αυτή είναι όμως μια διαδικασία εν εξελίξει... Έτσι όταν θα περάσει ο Βόρειος Δεσμός απο 4ο οίκο αισθάνομαι την ανάγκη να ταξιδέψω πνευματικά εντός μου, να αντιμετωπίσω το παρελθόν μου (οικογενειακό αλλά και παιδική ηλικία), να χτίσω εκ νέου σε νέα θεμέλια. Αυτή η διαδικασία συχνά συνδέεται με εξωτερικά γεγονότα όπως μετακομίσεις, απόσταση από την οικογενειακή στέγη, ρήξη με το γονιό που συμβολίζεται από το 4ο οίκο. Όμως τα εξωτερικά γεγονότα δεν είναι παρά ένας κατοπτρισμός εσωτερικών αλλαγών.
  Με την ίδια λογική αν περνούσε ο Δίας από εκεί, το ζητούμενο θα ήταν να υπερβώ, να στρέψω το βλέμμα μακριά από το παρελθόν, να κάνω μια νέα αρχή βλέποντας το παρελθόν σαν έναν οδηγό μαθημάτων. Αν περνούσε ο Κρόνος από εκεί, ό, τι αποφάσεις κι αν είχα πάρει, όσα ξεκινήματα κι αν είχα κάνει, το παρελθόν (και οι ενδεχόμενες πληγές του) θα ερχόταν να μου χτύπησει τη πόρτα.
  Όπως και να έχει όμως, και για να γυρίσω στα περί δεσμών, το ζητούμενο όπου βρίσκεται ο Βόρειος Δεσμός είναι αποδώσω σημασία και πνευματική αξία στη συγκεκριμένη πτυχή της ζωης μου. Και αυτή είναι μια διαδικασία εξίσου ψυχολογική όσο και πνευματική.
 • ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ - ΚΑΡΚΙΝΟΣ
  Stardome* @ 04.02.2014 12:21
  Gemini86, ευχαριστούμε για τη πρόταση. Και αν έχεις να μας προτείνεις και μερικά ακόμη πάνω στη συγκεκριμένη κατηγορία εκλαϊκευμένης επιστήμης, με χαρά να τα δούμε σε ένα ποστ! Καλημέρες!
 • ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ - ΙΧΘΥΕΣ
  Stardome* @ 04.02.2014 11:41
  stavso, υπάρχουν πολλά που μπορούμε να δούμε για το χαρακτήρα ενός ανθρώπου μέσα από την αστρολογία. Αλλά να του εμπνεύσουμε επιθυμία οποιουδήποτε είδους δεν είναι μέσα στις δυνατότητες της. Δε θα σας πω να κοιτάξετε αλλού καθώς γνωρίζω καλά πως για όποιον επιθυμεί ερωτικά δεν υπάρχουν άλλα πρόσωπα. Όμως η αλήθεια είναι ότι πρέπει να σκεφτείτε κατά πόσον σας αξίζει κάποιος που επανελλειμένα σας έχει να τον κυνηγάτε. Τι δηλώνει αυτό για την αξία που σας δίνει σαν χαρακτήρα;
  Όπως και να έχει, σας ευχόμαστε τα καλύτερα...

έχουν γενέθλια 301 μέλη.

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

 • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

 • loading...
 • loading...