παρακαλώ περιμένετε...
 • ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ - ΛΕΩΝ
  Stardome* @ 22.06.2011 12:06
  magia54, όταν επηρεάζεται ένας γενέθλιος πλανήτης από την έκλειψη τότε η επιρροή της είναι πολυεπίπεδη. Σίγουρα επηρεάζεται ο οίκος, σύμφωνα με το σχήμα που περιέγραψα στην προηγούμενη απάντηση. Σίγουρα επηρεάζεται και ο εν λόγω πλανήτης και κάνει περισσότερο αισθητή την παρουσία του. Επομένως, για να αναφερθώ στο παράδειγμα του Άρη, πράγματι θα χαρακτηρίζεται το επόμενο διάστημα από αυξημένη ένταση, ανάγκη για δράση, μαχητικότητα. Όμως θα επανέλθουν και τα βασικά ζητήματα που εκφράζει αυτός ο Άρης. Ένας Άρης στον 12ο μάχεται καλύτερα για να βοηθήσει τους άλλους και να παρέχει παρά για να διεκδικεί στόχους για τον εαυτό του. Κάθε φορά που κυνηγά μια προσωπική φιλοδοξία εξαντλείται γρήγορα ή αντιμετωπίζει εμπόδια που τον καθυστερούν. Επίσης συχνά κυνηγά στόχους που φαντάζεται ότι τον καλύπτουν μόνο για να ανακαλύψει στη συνέχεια πως είχε υπερεκτιμήσει την αξία των στόχων αυτών. Τέλος, από την έκλειψη επηρεάζονται έμμεσα και οι οίκοι που κυβερνά ο ενεργοποιημένος από την έκλειψη πλανήτης. Στην περίπτωση του Άρη λοιπόν, θα πρέπει να αναμένεις δράση, αλλαγές, εξελίξεις είτε στον οίκο του χάρτη σου που έχει ακμή ο Κριός, είτε στον οίκο που έχει ακμή ο Σκορπιός.
  vessi διάβασε στο γλωσσάρι μας για το φαινόμενο της Αναχαίτισης (πηγαίνεις στο γράμμα Α στο λήμμα "Αναχαίτιση"), σου δίνω εδώ και το link
  http://www.stardome.gr/library/glossary.html
 • Οι Όψεις της Σελήνης με τους Εξωκρόνιους Πλανήτες
  Starface @ 22.06.2011 01:52
  Epique, και σε μία αρμονική όψη Σελήνης με εξωκρόνιους παρουσιάζονται παρόμοιοι προβληματισμοί. Άλλωστε μην ξεχνάμε ότι η Σελήνη είναι η ενστικτώδης αντίδραση ενώ οι εξωκρόνιοι πλανήτες αφορούν έναν πιο υποσυνείδητο τρόπο δράσης. Απλά στην περίπτωση των αρμονικών όψεων δεν υπάρχει τόση ένταση, απόγνωση, δίλημμα, ή δυσφορία της Σελήνης. Βρίσκει τρόπους να διοχετεύσει πιο ομαλά την ενέργειά της. 
 • Οι Όψεις της Σελήνης με τους Εξωκρόνιους Πλανήτες
  Starface @ 22.06.2011 01:44
  Σας ευχαριστώ όλους για τα καλά σας λόγια! Πιστεύω ότι όλη η ομάδα του Stardome* δεν θα έγραφε τόσο καλά άρθρα αν δεν είχε τόσο υψηλού επιπέδου αστρολογικό κοινό!   
  manini, με τόσα μυστικά που σας έχω πει νιώθω κι εγώ σαν φίλη σας!!! 
 • Οι Όψεις της Σελήνης με τους Εξωκρόνιους Πλανήτες
  Starface @ 22.06.2011 01:37
  VI1980, δύσκολη ερώτηση γιατί είναι από μόνη της δύσκολη υπόθεση η αντίθεση. Αν αυτό σε ανακουφίζει σου λέω πώς σε μία αντίθεση είσαι κάθε φορά σε μία τραμπάλα, όπου τη μία στιγμή νιώθεις ότι βρίσκεσαι στο ένα άκρο και την άλλη στο άλλο. Για παράδειγμα, αν έχεις Σελήνη στον Ταύρο στον 1ο και Ουρανό στον Σκορπιό στον 7ο, είσαι πότε η Σελήνη σου που ψάχνει να νιώσει ασφάλεια μέσα από την αυτάρκη και πρακτική πλευρά της, πότε είσαι ο Ουρανός σου που ψάχνει να δεθεί μέσα από τις σχέσεις του με τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο. Το να είσαι ή το ένα ή το άλλο δεν είναι πρόβλημα. Το ότι είσαι και τα δύο όμως, είναι αυτό που σε φέρνει αντιμέτωπο με διλημματικές καταστάσεις. Μερικές πρακτικές συμβουλές: 
   
  -φρόντισε να επιλέγεις κάθε φορά αυτή την πλευρά της αντίθεσης που σου δημιουργεί  τα λιγότερα προβλήματα με τους άλλους, μην φεύγεις όταν είναι να μείνεις και μην μένεις όταν πρέπει να φύγεις
  -μην απορρίπτεις τον Άλλο όταν εκφράζει την απέναντι πλευρά, αυτή που σου φαίνεται ξένη μία δεδομένη στιγμή. Εσύ είσαι αυτό που βλέπεις στον Άλλο, απλά δεν σε αναγνωρίζεις. Έχεις απλά γίνει το ένα άκρο και αφήνεις τον Άλλο να γίνει το άλλο. 
  -αποδέξου ότι είσαι και τα δύο άκρα της αντίθεσης, όσο αταίριαστα κι αν σου φαίνονται. Όταν βρίσκεσαι σε δύσκολη θέση με το άκρο που βρίσκεσαι, ενώ θα ήθελες να ήσουν το άλλο, κάνε λίγο υπομονή. Που ξέρεις; μπορεί σε λίγο να πας απέναντι  
   
  Ελπίζω να βοήθησα λιγάκι... 
 • Οι Όψεις της Σελήνης με τους Εξωκρόνιους Πλανήτες
  Starface @ 22.06.2011 01:10
  maria33, μπορεί όντως να υπάρξει κάποια ισορροπία στην ψυχική ένταση της Σελήνης όταν εκτός από δύσκολες όψεις, σχηματίζει και ευνοϊκές. Αλλά, και πάλι μην ξεχνάς ότι η αντίθεση είναι αντίθεση, θα υπάρχει και θα ενεργοποιείται, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. 
 • Οι Όψεις της Σελήνης με τους Εξωκρόνιους Πλανήτες
  Starface @ 22.06.2011 01:07
  tessy1969, μιλάμε για Σελήνη στον Καρκίνο, το ζώδιο κυριαρχίας της, και μάλιστα σε γωνιακό οίκο, εκεί όπου έχουμε γεγονότα και "δράση". Αυτά από μόνα τους είναι πολύ δυνατά χαρτιά. Η αναχαίτισή της είναι μεν σημαντική, αλλά όχι ότι δεν θα εκδηλώνονται καθόλου τα χαρακτηριστικά της Σελήνης και οι όψεις της με εξωκρόνιους και μη πλανήτες. 
 • ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ - ΖΥΓΟΣ
  Stardome* @ 22.06.2011 00:18
  murocha, καλό θα ήταν να μην πιστεύεις όταν κάποιος σου λέει ότι η τάδε διέλευση "κάνει θαύματα" ή όποιον προσπαθεί να σε γκαντεμιάσει λέγοντας σου πως η "Χ όψη θα σε διαλύσεις". Η επιστροφή Δία είναι ένα σημαντικό γεγονός για το χάρτη μας, όλοι συμφωνούμε σ' αυτό. Όμως σε καμία περίπτωση δεν ισχύει ότι την ημέρα ακριβώς που θα περάσει πάνω από τη γενέθλια θέση του και θα κάνει όψη θα συμβεί ΤΟ απόλυτο γεγονός. Μόνο σε ορισμένες περιπτώσεις ο Ουρανός λειτουργεί με τέτοια ακρίβεια, οι υπόλοιποι πλανήτες όχι.
  Άποψη μου είναι πως με την επιστροφή Δία, που είναι ένα διάστημα που διαρκεί τουλάχιστον ένα εξάμηνο (αν συνυπολογίσει κανείς και την ανάδρομη πορεία), θέτονται σε κίνηση μηχανισμοί εκεί έξω που δεν είναι υπό τον έλεγχο μας και παρουσιάζονται ορισμένες ευκαιρίες που υπό άλλες συνθήκες δεν θα παρουσιάζονταν ποτέ. Μην περιμένεις να σε χτυπήσει κεραυνός εν αιθρία, ούτε να βρέχει χρήματα, ούτε να χτυπά το τηλέφωνο με τους ενδιαφερόμενους να κάνουν ουρά για να εναποθέσουν στα πόδια σου χρυσάφια κι ασήμια. Μάλιστα πολλές από τις ευκαιρίες που έρχονται με την επιστροφή Δία (γνωριμίες, μια πρόταση εργασίας, ένα ταξίδι) δεν τις αντιμετωπίζουμε εκείνη τη στιγμή σαν ευκαιρίες καν. Όμως μέχρι την επόμενη επιστροφή Δία θα έχουν ανθίσει και θα έχουν καρποφορήσει προσφέροντας μας μια διαφορετική ζωή.
  Καταλαβαίνω την πίεση και την ανάγκη να δεις κάτι να αλλάζει εκεί έξω στη ζωή σου. Δεν είναι μόνο ο Κρόνος στο ζώδιο σου, είναι και η συνολική αβεβαιότητα των εποχών που ζούμε. Όμως με τον Δία πρέπει να λειτουργούμε με πίστη. "Ζητήστε και θα σας δοθεί" που λέει και το ευαγγέλιο...
 • ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ - ΚΑΡΚΙΝΟΣ
  Stardome* @ 22.06.2011 00:04
  faith, οι εκλείψεις που ξεκίνησαν στον άξονα Διδύμων - Τοξότη επηρεάζουν έντονα τον 6ο οίκο σου, που μεταξύ άλλων αφορά και τη σχέση με το σώμα μας και δεν είναι ασυνήθιστες σ' αυτές τις περιπτώσεις οι ριζικές αποφάσεις που σκοπό έχουν την προστασία της υγείας μας. Ελπίζω να κρατηθείς γερά από αυτή την απόφαση γιατί γνωρίζω από το στενό μου περιβάλλον πόσο δύσκολο είναι για έναν καπνιστή να απεξαρτηθεί.
 • ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ - ΖΥΓΟΣ
  Stardome* @ 21.06.2011 23:55
  chocolataki, ήδη αυτές οι μέρες με τον Άρη να βρίσκεται στον 7ο οίκο σου είναι καλές για αναζήτηση δικηγόρου και κίνηση νομικής διαδικασίας. Πάντως καθώς το συγκεκριμένο γεγονός μάλλον συνδέεται με την πρόσφατη έκλειψη θα πρέπει να περιμένεις ότι θα τραβήξει σε βάθος χρόνου η υπόθεση...
  Επιπρόσθετα, με τον Ποσειδώνα και τον Χείρωνα σε τετράγωνο με τον Δία σου στους Διδύμους, που είναι και κυβερνήτης του 2ου οίκου σου (οικονομική κατάσταση), θα πρέπει για την επόμενη διετία να είσαι ιδιαίτερα προσεκτική γιατί είσαι επιρρεπής σε εξαπάτηση σε ότι αφορά οικονομικά ζητήματα.
 • ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ - ΛΕΩΝ
  Stardome* @ 21.06.2011 23:47
  elinakiii!, ο άξονας 6ου -12ου οίκου στο χάρτη μας είναι μια πολύ ευαίσθητη περιοχή του χάρτη και γενικά είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στις ερμηνείες που δίνουμε.
  Τα διλήμματα που εκφράζονται στον άξονα αυτό είναι μεταξύ άλλων (οι λέξεις στ' αριστερά αφορούν τον 6ο οίκο και στα δεξιά τον 12ο οίκο αντίστοιχα):
  Τάξη/Χάος
  Έλεγχος/Εμπιστοσύνη
  σχήμα,όψη/περιεχόμενο
  ύλη/φαντασία
  πραγματικότητα/όνειρα
  υπηρεσία/αφοσίωση
  Με άλλα λόγια, από τη μια πλευρά (6ος οίκος) έχουμε την πλέον ρεαλιστική σφαίρα της ζωής μας που περιλαμβάνει την άμεση, πρακτική και εμπειρική εμπλοκή με τον κόσμο. Γι' αυτό στον 6ο οίκο συναντούμε μια σειρά από σημαντικά για την ύπαρξη μιας ισορροπίας με τον κόσμο εκεί έξω: σχέση με το σώμα, κατάσταση της υγείας μας, εργασιακό περιβάλλον και σχέσεις με υφισταμένους, οργάνωση της καθημερινής ρουτίνας, προγραμματισμός των υποχρεώσεων μας.
  Στον αντίποδα έχουμε την πλέον ψυχική/πνευματική/εσωτερική σφαίρα εμπειρίας της ζωής μας (12ος οίκος). Ο προγραμματισμός της ρουτίνας, η οργάνωση, η υπηρεσία μέσω της εργασίας σε καθιστούν λειτουργικό, σωματικά υγιή και συνεπή όμως, στ' αλήθεια, εκεί κρύβεται η ευτυχία; Ο άνθρωπος δεν είναι μόνη μια μηχανή παραγωγής ωφέλιμου έργου οπότε έχουμε μια σειρά από σημαντικά ζητήματα που αφορούν την εσωτερική, ψυχική μας γαλήνη στον 12ο οίκο όπως: όνειρα και πόθοι, φαντασία, ανιδιοτελής προσφορά, παροχή ή απαίτηση ψυχολογικής υποστήριξης χωρίς ανταλλάγματα αλλά και απογοήτευση από την σκληρότητα του ρεαλιστικού κόσμο, λαχτάρα για σωτηρία...
  Επομένως όταν οι εκλείψεις επηρεάζουν αυτό τον άξονα στο γενέθλιο χάρτη μας η ζωής μας φέρνει αντιμέτωπους με συγκεκριμένα διλήμματα. Αν από τη φύση μας ή λόγω συγκυριών ή από έμφαση στο γενέθλιο χάρτη μας κλείνουμε περισσότερο προς την έκφραση του 6ου οίκο μας, τότε η συμπεριφορά μας θα χαρακτηρίζεται από τεράστια ανάγκη ελέγχου της ρουτίνας, αμείλικτο προγραμματισμό των πάντων και γενικά μια στάση της μορφής "όλα επιτρέπονται αρκεί να αποκλείσω το χάος από τη ζωή μου". Τότε μια έκλειψη έρχεται να μας επιστήσει την προσοχή ότι αμελήσαμε τον 12ο οίκο μας. Με ποιο τρόπο; Ίσως στο χρονικό διάστημα των εκλείψεων να αισθανθούμε ψυχικά καταβεβλημένοι ή άδειοι συναισθηματικά από την προσπάθεια να ελέγχουμε τους πάντες και τα πάντα. Αυτή η κατάσταση εσωτερικού πανικού ενδέχεται να οδηγήσει σε αυξανόμενη αποδιοργάνωση αρχικά στις διαπροσωπικές μας σχέσεις με τους άλλους και έπειτα και σε άλλες περιοχές της ζωής μας. Σ' αυτή την περίπτωση το αίτημα της έκλειψης είναι: "Άσε τη ζωή να σε οδηγήσει, εμπιστέψου αντί να κρίνεις και να ελέγχεις, δώσε έκφραση στη συναισθηματική σου υπόσταση και εμπιστέψου το ένστικτό σου!".
  Αντίθετα αν κλείνουμε γενικά στη ζωή μας, για τον οποιοδήποτε λόγο, προς την έκφραση του 12ου οίκο μας τότε η συμπεριφορά μας θα χαρακτηρίζεται από υψηλό βαθμό φαντασίας (ή φαντασιοπληξίας), ανάγκης να επηρεάσουμε και να επηρεαστούμε από τους γύρω μας, πίστης στις θεωρίες, τα ιδανικά, τις ιδεολογίες που όμως δύσκολα εφαρμόζονται με ρεαλιστικό τρόπο ή δεν πείθουν τους γύρω μας. Με άλλα λόγια καταλήγουμε με μια αίσθηση υπηρξιακής μοναχικότητας που μπορεί με την ίδια ευκολία να οδηγήσει στην απογοήτευση και την κατάθλιψη ή το φανατισμό και την οργή. Γενικά με τον 12ο οίκο έχουμε μια τεράστια γκάμα πιθανών εκφράσεων. Σ' αυτή την περίπτωση μια έκλειψη έρχεται να μας υπενθυμίσει ότι έχουμε παραμελήσει την εμπλοκή με τις σφαίρες εμπειρίας που αφορούν τον 6ο οίκο μας. Η επιρροή της έκλειψης θα μπορούσε να επηρεάζει με αλλαγές τόσο την εργασιακή μας καθημερινότητα, όσο και τη σχέση με το σώμα μας, τις διατροφικές μας συνήθειες, την υποχρεωτική αναδιοργάνωση της ρουτίνας μας. Η έκλειψη σ' αυτή την περίπτωση έρχεται να μας πει: "αν δεν εμπλέκεσαι στη ζωή ρεαλιστικά δεν κάνεις ποτέ λάθη, άρα μπορείς πάντα να κατηγορείς τους γύρω σου για τα λάθη τους και εσύ να φαίνεσαι αλάνθαστος. Όμως κανείς δεν είναι υπεράνω λάθους, αφού όλοι είμαστε άνθρωποι και το ανθρώπινο και υλικό είναι πάντα όχι τέλειο."
  Είναι αλήθεια ότι η ισορροπία που προσπαθούμε να επιτύχουμε στα θέματα αυτού του άξονα είναι εύθραυστη και δύσκολη, κυρίως γιατί αφορά θέματα στα οποία δεν έχουμε πάντα συνειδητό έλεγχο ή δεν ορίζουμε εμείς τις αλλαγές. Γι' αυτό το λόγο άλλωστε οι εκλείψεις σ' αυτούς τους οίκους συνδέονται επίσης και με ζητήματα όπως: αντιμετώπιση των συνεπειών των λανθασμένων αποφάσεων μας, απομάκρυνση προσώπων από τη ζωή μας, απογοήτευση και διάψευση ονείρων και πόθων.
  Μετά από αυτή την ανάλυση νομίζω ότι το πιο χρήσιμο που έχεις να κάνεις είναι να εντοπίσεις πόσες εκλείψεις θα γίνουν στον άξονα 6ου - 12ου οίκου σου (συνήθως έχουμε επαναλαμβανόμενες εκλείψεις στον ίδιο άξονα για μια διετία περίπου) και μετά το πέρας και της τελευταίας να κάνεις ταμείο και να δεις τι απώλειες και τι κέρδη είχες.
  Ελπίζω να σε κάλυψα με την απάντηση.

έχουν γενέθλια 220 μέλη.

γιορτάζουν οι: Ευθαλία

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

 • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

 • loading...
 • loading...