παρακαλώ περιμένετε...
  • ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ - ΛΕΩΝ
    Stardome* @ 02.10.2012 15:01
    Είμαστε μάλλον στο πρώτο στάδιο της συνειδητοποιήσης του νέου αυτού παράλληλου κοινωνικού σύμπαντος που έχουμε δημιουργήσει. Τουλάχιστον ξεκινά μια ανοιχτή κουβέντα για αυτό το ζήτημα από πολλές σκοπιές. Κι αυτό είναι ενθαρρυντικό πρώτο βήμα. Θα έχει και συνέχεια. Αυτό είναι το μόνο βέβαιο.
  • ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ - ΛΕΩΝ
    Stardome* @ 02.10.2012 14:40
    Ξέχασα να σας δώσω και το link για το βιβλίο. Είναι εξαιρετικό. Αξίζει την προσοχή σας.
    http://katoptro.gr/shop/oi-prosfores-mas?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=258
  • ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ - ΚΑΡΚΙΝΟΣ
    Stardome* @ 02.10.2012 14:34
    pisces1112 και alice16, προσπαθώ να μοιράζω το χρόνο μου όσο καλύτερα μπορώ. Θα είμαι περισσότερο ενεργός όμως πλέον. Θα βρούμε το ρυθμό μας.
  • ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ - ΛΕΩΝ
    Stardome* @ 02.10.2012 14:28
    Πολύ ενδιαφέρον άρθρο GwgwOuf. Και δίνει τροφή για πολλές σκέψεις. Ας συνεισφέρω κι εγώ μια πάνω σ' αυτό το θέμα.
     
    Σε ένα κόσμο τόσο υπερ-διασυνδεδεμένο, κάποιος, πίσω από την ανωνυμία ένος ψευδώνυμου και την εικόνα ενός άβαταρ, μπορεί να κάνει πρακτικά τα πάντα. Και φυσικά για τους εφήβους που μεγάλωσαν μέσα σ' αυτό το περιβάλλον υψηλή διασύνδεσης που προσέφερε το internet και συνολικά η τεχνολογία των επικοινωνιών, τα όρια της ψυχολογικής και συναισθηματικής αλληλεπίδρασης είναι ακόμη πιο συγκεχυμένα.
     
    Σε ένα από τα πιο πρωτότυπα και αποκαλυπτικά βιβλία για τα κοινωνικά δίκτυα, το Connected των Nicholas Christakis και James Fowler (κυκλοφορεί και σε ελληνική μετάφραση από τις εκδόσεις Κάτοπτρο με τον τίτλο "Συνδεδεμένο") γίνεται μια εξαιρετική περιγραφή των πιθανών επιπτώσεων που έχει στους εφήβους το φαινόμενο της υπερδικτύωσης τους σε όλα τα επίπεδα  - σεξουαλική συμπεριφορά, επιδημίες συναισθημάτων και συμπεριφορών, αυτοκτονικές τάσεις, καταναλωτική συμπεριφορά...
     
    Παραθέτω ένα μικρό κομμάτι από το Κεφάλαιο 8 του βιβλίου (Κεφάλαιο 8ο, Hyperconnected, σελίδες 281 - 282). Είνα δική μου μετάφραση γιατί εγώ το διάβασα στα αγγλικά, όποτε συγχωρήστε μου τα όποια λάθη.
     
    "Αλλά η συνδεσιμότητα έρχεται και με ένα κόστος. Να είσαι περισσότερο συνδεδεμένος  σημαίνει ότι μπορούμε να ανακαλύψουμε περισσότερους ανθρώπους, αλλά παράλληλα σημαίνει ότι και περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να ανακαλύψουν εμάς. Δεν έχουν όλοι αυτοί πάντα τις καλύτερες προθέσεις και δεν είναι όλες οι επαφές μας θετικές. [...] Δυστυχώς οι περισσότεροι ευάλωτοι στη σκοτείνη πλευρά των διαδικτυακών κοινωνικών δικτύων είναι οι νέοι και το Internet είναι το νέο στέκι τους. Περισσότερο από το 80% των Αμερικανών εφήβων χρησιμοποιούν το Internet και οι μισοί από αυτούς σε καθημερίνη βάση. Περισσότερο από το 75% αυτών χρησιμοποιούν το email, τα προσωπικά μηνύματα και άλλες τεχνολογίες επικοινωνίας online. [...] Όμοια στατιστικά χρήσης έχουν παρατηρηθεί και στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η διαδικτυακές επαφές προσφέρουν πολύτιμη κοινωνική υποστήριξη για τους πιθανόν απομονωμένους εφήβους αλλά μπορούν την ίδια στιγμή να εντάξουν στην καθημερινότητα ή ακόμη και να δώσουν κύρος σε επικίνδυνες συμπεριφορές όπως ανορεξία, βανδαλισμό και αυτοκτονία.
     
    Επιπλέον η είδικευση, η ευρύτητα και η αμεσότητα της κουλτούρας της κοινωνικής δικτύωσης μέσω διαδικτύου, που περιλαμβάνει τα πάντα από sms μέχρι τόπους κοινωνικής δικτύωσης (facebook κοκ), καθιστά πολύ πιο εύκολο ότι αυτές οι συμπεριφορές θα εξαπλωθούν. Μέσα στο διαδίκτυο, άμεση ανταπόκριση και ενίσχυση μπορεί να δωθεί σε μια σύντομη αρνητική σκέψη ή παρόρμηση , που ίσως να εξαφανιζόταν από μόνη της σε προηγούμενες γενιές που δεν είχαν πρόσβαση σε τόσο υψηλή τεχνολογία επικοινωνιών. Φυσικά και οι έφηβοι επηρέαζαν πάντα ο ένας τον άλλο, αλλά στο παρελθόν απαιτούταν πολύ περισσότερη προσπάθεια για να επιτευχθεί αυτού του είδους η ενίσχυση συμπεριφοράς. Τώρα είναι μόνο ένα κουμπί μακριά.
     
    Για παράδειγμα, μια έρευνα έδειξε πως υπάρχουν περισσότεροι από 400 χώροι επικοινωνίας (message boards) στο διαδίκτυο αφιερωμένοι στο "κόψιμο". Το κόψιμο έχει χαρακτηριστεί ως η επόμενη εφηβική διαταραχή και αναφέρεται σε μια ποικιλία συμπεριφορών αυτοτραυματισμού που η επικράτεια της περιλαμβάνει περισσότερο από το 4% των εφήβων. [...] Για σύνθετους φυσιολογικούς και ψυχολογικούς λόγους, οι έφηβοι που εμπλέκονται σε αυτή τη συμπεριφορά αναφέρουν ότι το κάνουν για να ανακουφίσουν την θλίψη τους."
     
    Στη συνέχεια του κεφαλαίου οι συγγραφείς εξηγούν πως ακριβώς το διαδίκτυο προσφέρει το κατάλληλο περιβάλλον για την ενίσχυση αυτών αλλά και άλλων συμπεριφορών, που μεταδίδονται από άτομο σε άτομο με την ίδια ακριβώς μορφή όπως οι επιδημίες στο πραγματικό κόσμο.
     
    Υπάρχουν κατάλληλες λύσεις για να αντιμετωπίσουμε αυτή τη συμπεριφορά; Στο συγκεκριμένο άρθρο που μόλις διάβασα και στα σχόλια που είδα στο site απ' όπου προήλθε, παρατήρησα την επιθυμία τιμωρίας του εφήβου από πολλούς. Η ίδια του η μητέρα δήλωσε ντροπή για το γιο της. Αλήθεια πόσο λίγο τον ήξερε ή επιχείρησε στα 17 του χρόνια να τον προσεγγίσει. Το ίδιο και τα παιδιά που επιθυμούν να κόβονται. Ή να καταφεύγουν σε online επιθέσεις.
     
    Από την σκοπιά των Christakis και Fowler, τα ίδια τα δίκτυα επαφών και φίλων που κινούμαστε μπορούν να δώσουν καλύτερες και αποτελεσματικότερες λύσεις στην ανακοπή της διάδωσης τέτοιων συμπεριφορών, ενώ οι παραδοσιακοί τρόποι τιμωρίας και νουθεσίας στην πραγματικότητα μεγιστοποιούν το πρόβλημα αντί να το λύσουν. Σε ένα κόσμο που καθορίζεται όλο και περισσότερο από το πόσο συνδεδεμένοι είμαστε, ίσως χρειάζονται νέες προσεγγίσεις για τα νέα προβλήματα, παρά προσφυγή στις παλιές.
  • ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ - ΖΥΓΟΣ
    Stardome* @ 02.10.2012 13:28
    faychio, η επιστροφή Κρόνου είναι μια συνολική περίοδος που ξεκινά πρακτικά από τη στιγμή που ο Κρόνος μπαίνει στο ζώδιο που τον συναντάμε στο γενέθλιο χάρτη. Πρακτικά αυτή είναι η ηλικία των 28-30.
     
    Για να μην λέμε ότι η αστρολογία ανακαλύπτει τον τρόχο, η ονομασία που δίνουμε πλέον στον 21ο αιώνα γι' αυτή την περίοδο της ζωής μας είναι η λεγόμενη κρίση των 30. Πρόκειται για μια περίοδο που αρχίζουμε σαν προσωπικότητες να συνειδητοποιούμε τα χαρακτηριστικά της συμπεριφοράς μας και τις ποιότητες του χαρακτήρα μας. Όχι, ότι πριν δεν τις γνωρίζαμε βέβαια. Αλλά σε αυτή την ηλικία μπαίνουν σε ρεαλιστικά τεστ. Σκέψου το λογικά. Κοντά στα 30 ο μέσος δυτικός άνθρωπος (αδόκιμος όρος, το γνωρίζω, αλλά ας υποθέσουμε ότι υπάρχει για τις ανάγκες της ανάλυσης), έχει τελειώσει ή τελειώνει με σπουδές/μεταπτυχιακά/διδακτορικά, έχει δοκιμαστεί για ένα μικρό διάστημα στην εργασιακή αρένα και βιώνει σταδιακά γεγονότα που του αποδεικνύουν την θνητότητα, την παροδικότητα και τον ωμό ρεαλισμό αυτού του κόσμου. Επίσης έχει κάνει κάποιες σχέσεις, έχει πληγώσει, έχει πληγωθεί και αντιλαμβάνεται ότι οι άλλοι άνθρωποι δεν είναι προεκτάσεις του εαυτού του αλλά έχουν λόγο, χαρακτήρα, επιθυμίες και φιλοδοξίες που είναι δικά τους.
     
    Η επιστροφή Κρόνου ή κρίση των 30, πες το όπως θες, είναι στην πραγματικότητα ένα σταυροδρόμι. Και σαν όλα τα σταυροδρόμια, καλούμαστε να σταθούμε για να αποφασίσουμε τη συνέχεια της διαδρομής. Και να την αποφασίσουμε μόνοι μας. Όμως για να αποφασίσεις δεν πρέπει πρώτα, τόσο να απαλλαχθείς από όσα βρίσκονται έξω από εσένα και σε επηρεάζουν, όσο και να δεις τις συνέπειες των έως τώρα επιλογών σου; Ζούμε δυστυχώς σε μια κοινωνία που δεν αποδέχεται εύκολα τα λάθη. Εξ ου και υπό το φόβο του λάθους, πολλές φορές δεν επιλέγουμε εμείς με βάση αυτά που θέλουμε, αλλά κυρίως με βάση την πιο ασφαλή επιλογή. Δεν υπολογίζουμε καθόλου το κόστος των εγκλωβισμένων μας θέλω ή την νέκρωση των δεξιοτήτων μας και την καταπίεση της τόλμης και της έξαψης του αβέβαιου. Γι' αυτό η επιστροφή Κρόνου για πολλούς (όχι για όλους όμως, το τονίζω αυτό) είναι δύσκολη εμπειρία. Πρέπει να αντιμετωπίσουν ακριβώς αυτή την αντίληψη για τη ζωή που εμποτίζει όλους μας. Όσο για τις ευθύνες που έρχονται αυτή την εποχή, αν δεν είναι αυτές οι πιο ηχηρές καμπάνες για αλλαγή στάσης, τότε ποιες?
     
    Με την επιστροφή Κρόνου ο χρόνος θεωρητικά παγώνει. Αισθανόμαστε σε μεγάλο βαθμό όπως όλα εξελλίσσονται αργά. Κι αυτό είναι αλήθεια. Γιατί είναι η περίοδος που πρέπει να δώσουμε έμφαση στη λεπτομέρεια των γεγονότων, των σχέσεων, των αποφάσεων. Δεν είναι ότι ο Κρόνος μας ταλαιπωρεί χωρίς λόγο. Είναι ότι τίποτα που έχει σημασία δεν μαθαίνεται βιαστικά. Έτσι απαντάω τελικά και στο ερώτημα σου και από μια άλλη σκοπιά. Πιστεύεις ότι μπορείς να αντιληφθείς, να βιώσεις και να χωνέψεις όλες αυτές τις εμπειρίες στο διάστημα των τριων μοιρών απόστασης της ακριβής όψης του Κρόνου.
     
    Δεν μπορείς. Ίσως να περάσουν πολλά χρόνια μέχρι να καταφέρεις να το κάνεις αυτό. Οπότε προσπάθησε να μάθεις όσα περισσότερα μπορείς για εσένα, με όποιο τρόπο κι αν βιώσεις αυτή την περίοδο. Και μαι μικρή συμβουλή: μην κοιτάς τις μοίρες του χάρτη σου με τόση ευλάβεια. Η γνώση δεν βρίσκεται στην μαθηματική ακρίβεια του χάρτη, αλλά στο σύνολο του.
  • ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ - ΚΑΡΚΙΝΟΣ
    Stardome* @ 01.10.2012 17:23
    moisture με Κρόνο στο Κριό τίποτα δεν έχει έρθει εύκολα γιατί δεν σε συγκινούν οι εύκολοι στόχοι. Είναι θέμα προοπτικής στο ζήτημα. Αποδέξου ότι γουστάρεις δυσκολίες και να δίνεις λύσεις όπου συναντάς τριγύρω σου τέτοιες.
     
    manini shame on you if you fool me once, shame on me If you fool me twice.
     
    Σας αφήνω εδώ για την ώρα αστρόπαιδα μου γιατί έχω καλούδια να σας ετοιμάσω για τις επόμενες μέρες... Μια καλή φίλη με το όνομα Starface μου έχει δώσει υλικό...
    Φιλιά! Θα τα ξαναπούμε σύντομα! Και φρόνιμα, ε!
  • ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ - ΚΑΡΚΙΝΟΣ
    Stardome* @ 01.10.2012 17:13
    hermitage, manini, φυσικά και ο Δίας ή ο Ουρανός παίζουν μεγάλο ρόλο γιατί μας δείχνουν ξαφνικά πως υπάρχει και ο άλλος δρόμος. Η δύναμη των εναλλακτικών επιλογών είναι τεράστια και αυτές έρχονται μόνο με διελεύσεις πλανητών όπως ο Δίας, ο Άρης και ο Ουρανός. Όμως το να μην κάνεις το ίδιο λάθος ξανά και να πεις τελικά στον εαυτό σου "έμαθα, έπεσα και ξανασηκώθηκα δυνατότερος", αυτό μόνο ο Κρόνος στο δίνει. Και στο δίνει με το δύσκολο τρόπο.
  • ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ - ΚΑΡΚΙΝΟΣ
    Stardome* @ 01.10.2012 17:08
    Οι όψεις ενεργοποιούνται (α) από διελεύσεις/εκλείψεις και (β) από προόδους. Κάθε φορά μπορεί να έχουμε πολλαπλές ενεργοποιήσεις. όσο περισσότερες, τόσο πιο έντονα τα διαστήματα που ζούμε και τόσο περισσότερο προσπαθούμε να καταλάβουμε ποιοι είμαστε και τι θέλουμε. It's a dirty job but only you can do it for your self....
  • ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ - ΚΑΡΚΙΝΟΣ
    Stardome* @ 01.10.2012 17:06
    Ένα hint...
    Όταν έχεις μόνο ένα τετράγωνο στο χάρτη, σημαίνει ότι αυτό
    είναι το κεντρικό θέμα του χάρτη πολλές φορές και μάλιστα επισκιάζει όλα
    τα υπολοίπα. Και είναι και σε γωνιακούς οίκους. Άρα διπλα σημαντικό.
    Τα τετράγωνα 4ου - 7ου οίκου μιλάνε κυρίως για θέματα σχέσεων. Και δη, για το ποιος κάνει κουμάντο στις σχέσεις μου. Κρόνος στον 7ο σημαίνει ότι ο απέναντι μου (σύντροφος, κολλητός, συνεργάτης) αισθάνομαι ότι προσπαθεί να μου το παίξει εξουσία (ή κυριολεκτικά το κάνει). Όμως με τον Πλούτωνα στον 4ο οίκο, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θέλω με εμμονή να ελέγχω εγώ όλες τις συνθήκες της ζωής μου. ΟΛΕΣ! Δεν ανέχομαι την επιρροή της τύχης, δεν δέχομαι τη δύναμη των συγκυριών. Πρέπει εγώ να ορίζω τη ζωή μου. Και μην ξεχνάμε ότι ο 4ος οίκος του χάρτη είναι η βάση όλου του ωροσκοπίου. Εκεί πατάει το ωροσκόπιο, στο πιο χαμηλό σημείο. Πλανήτες στον 4ο οίκο έχουν την τάση να θέλουν να κυριαρχήσουν και να καταπιέσουν όλες τις υπόλοιπες θέσεις σε γωνιακούς οίκους!
  • ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ - ΚΑΡΚΙΝΟΣ
    Stardome* @ 01.10.2012 16:57
    Infernal, η επιστροφή Κρόνου είναι ζόρι έτσι κι αλλιώς. Όταν λέω ζόρι, εννοώ ωρίμανση, υποχρεώσεις και ευθύνες. Ότι δεν κάνει άλλες δυσαρμονικές όψεις σε βοηθάει να μην έχεις και παράλληλα ζητήματα να αντιμετωπίσεις εκτός από την επιστροφή. Κατανοητό?
     
    kokopuff είνα μεγάλο τρίγωνο στα γήινα αυτό που περιγράφεις. Επίσης και να θες να μην ενεργοποιήθει η όψη, θα ενεργοποιηθεί. Εκτός κι αν στις 21/12/2012 τελειώσουν όλα.
     
    moisture, ξεκίνα από τον άξονα. Τα πάντα στις αντιθέσεις είναι οι άξονες των ζωδίων. Ποια είναι το ζητήματα του άξονα Κριού - Ζυγού? Βασικά η μάχη ανάμεσα στη ατομική δράση και τις προσωπικές επιδιώξεις εναντίον τις ανάγκης για συμβιβασμό και κοινωνικότητα. Αυτό είναι θέμα του χάρτη. Ως εδώ καλά; Ο Κρόνος στο Κριό σε κάνει συνεχώς να νιώθεις πως δεν είσαι αρκετά δυναμικός, δεν επιβάλλεσαι όσο θα έπρεπε, υποχωρείς εύκολα. Αλλά ο Ήλιος στο Ζυγό σε κάνει να αποζητάς την κοινωνικότητα, θες να σχετίζεσαι με ανθρώπους που έχουν όμοιο τρόπο σκέψης με εσένα (Ζυγός, ζώδιο του αέρα). Άρα τι γίνεται μ' αυτή την αντίθεση; Υποθέτω πως όπως όλες οι αντιθέσεις, περνούν περιόδοι που είσαι στο άκρο του Κριού και του Κρόνου - περιόδοι θυμού, επιθετικότητας και μάλλον διάθεσης να αποκοπείς απο την κοινωνική σου ζωή. Μετά έρχονται περίοδοι  νέας κοινωνικότητας, συμβιβασμών και νέων κύκλων. Επίσης με τον Κρόνο στον Κριό υπάρχει πάντα η αίσθηση πως σε μια πιθανή διαφωνία ο άλλος πάει να σε καπελώσει ή με κάποιο σατανικό τρόπο πέφτεις ακριβώς πάνω σε τέτοιους ανθρώπους που έχουν τρομερή ισχυρογνωμοσύνη. Είσαι συνεχώς σε μια αναζήτηση χρυσής τομής, που εγκεφαλικά και ψυχικά είναι ιδιαίτερα κουραστικό υποθέτω. Αλλά είναιι και μέρος της διαδρομής σου σ' αυτή τη ζωή. Ότι θες σχολιάζεις, παραθέτεις, προσθέτεις...

έχουν γενέθλια 258 μέλη.

γιορτάζουν οι: Ματθαίος

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

  • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • loading...
  • loading...