παρακαλώ περιμένετε...
 • ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ - ΤΟΞΟΤΗΣ
  Stardome* @ 03.06.2011 17:20
  Αν και το έχω απαντήσει αρκετές φορές, ας το επαναλάβω.
  Όσο ο Κρόνος είναι στο Ζυγό θα κάνει σύνοδο με τον γενέθλιο Πλούτωνα όλης της γενιάς του Πλούτωνα στο Ζυγό, δηλαδή όλους τους γεννημένους την περίοδο από το 1971/72 έως και το 1983/4. Αυτή καθαυτή η σύνοδος δεν είναι σημαντική, καθώς ο Πλούτωνας είναι πλανήτης γενιάς όπως ανέφερα. Όμως η διέλευση είναι σημαντική για όλους τους πλανήτες που ο γενέθλιος Πλούτωνας σχηματίζει δυσαρμονικές όψεις. Έτσι για παράδειγμα,  αν έχω γεννηθεί με τον Πλούτωνα στο Ζυγό σε τετράγωνο με τη Σελήνη μου στον Αιγόκερω, τότε αυτή η διέλευση του Κρόνου κινητοποιεί όλο το σύμπλεγμα του τετραγώνου Πλούτωνα - Σελήνης. Με άλλα λόγια, το τετράγωνο του Κρόνου προς τη Σελήνη μου είναι που με ενδιαφέρει και η ποιότητα της ενέργειας αυτού του τετραγώνου θα είναι καθαρά Πλουτώνια, δηλαδή θα συνδέεται με συναισθηματικές εμμονές, μεταμόρφωση της ενστικτώδους συμπεριφοράς μου, τέλος κάποιων σημαντικών σχέσεων κοκ
  Ελπίζω να σε κάλυψα
 • ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ - ΤΟΞΟΤΗΣ
  Stardome* @ 03.06.2011 17:09
  mattafix, ενδέχεται να σε απασχολούν αυτά τα θέματα πιθανόν και λόγω κάποια ενεργοποιήσεις του Ήλιου σου στον προοδευμένο χάρτη σου, όσο και από την παρουσία του Βόρειου Δεσμού στο ζώδιο σου που είναι εξαιρετικής σημασίας καθώς δηλώνει πως οι εκλείψεις που ακολουθούν επηρεάζουν σημαντικά τον Ήλιο σου. Όταν έρθει η επιστροφή Κρόνου θα είναι πολύ διαφορετική η προσέγγιση σ' αυτό το ζήτημα και το αποτέλεσμα μόνιμο.
  toxovolos, ακόμη κι αν η μητέρα είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας στο χάρτη και ακόμη κι αν έχει όλο το πακέτο δυναμισμού και φιλοδοξίας, δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να συμβολιστεί από τον Ήλιο στο χάρτη μας ούτε να καθορίσει την αρσενική επιρροή (με ψυχολογικούς όρους πάντα) στη ζωή μας. Μια πανίσχυρη μητέρα, που προσπαθεί ή αναγκάζεται να υποκαταστήσει και τον πατέρα, δημιουργεί μάλλον σύγχυση και καθιστά ακόμη πιο δύσκολη στην ενήλικη ζωή την πορεία προς την συγκρότηση μιας ισχυρής ταυτότητας. Το θέμα είναι πολύ σύνθετο σ' αυτές τις περιπτώσεις. Δεν πρέπει όμως ποτέ να ξεχνάμε ότι ο Ήλιος είναι σύμβολο αντρικών προσώπων. Ακόμη κι αν απουσιάζει ο πατέρας από την εξίσωση, μπορεί να συμβολίζει έναν παππού, έναν θείο ή ακόμη κι έναν μεγαλύτερο αδερφό. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να εξερευνάται σε κάθε χάρτη ξεχωριστά. Δεν υπάρχει γενικό συνταγολόγιο.
  Charline, ποια είναι η ερώτηση σου ακριβώς;
 • ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ - ΤΟΞΟΤΗΣ
  Stardome* @ 03.06.2011 16:49
  Πολλά με έχουν αποκαλέσει, ευλογημένο ποτέ! xaxaxaxaxa
  Thanks moist!
 • ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ - ΤΟΞΟΤΗΣ
  Stardome* @ 03.06.2011 16:46
  Αν μου επιτρέπετε λίγο να διασαφηνίσω μέχρι σε ποιο σημείο μπορούμε να συνδέσουμε τον πατέρα με τον Ήλιο για να μην τα ρίχνουμε όλα σ' αυτόν τον άμοιρο τον πατέρα μας.
  Ναι, ο Ήλιος ο συνδέεται με τον πατέρα αλλά και οποιοδήποτε αντρικό πρότυπο διαμόρφωσε σε παιδική ηλικία την αντίληψη μας για την ποιότητα και την έκφραση της αρσενικής ενέργειας. Να τονίσω ότι σε ψυχολογικούς όρους, αρσενική ενέργεια δεν εννοώ το φύλο, αλλά τα ενεργητικά, δραστήρια, πνευματικά κομμάτια της προσωπικότητας που είναι παρόντα σε άντρες και γυναίκες. Όμως, από τη στιγμή της ενηλικίωσης, και ειδικά μετά την πρώτη επιστροφή Κρόνου, η επιρροή του πατέρα ατονεί καθώς καλούμαστε να ανακαλύψουμε τη δική μας ταυτότητα, να απορρίψουμε κομμάτια της πατρικής επιρροής που δεν ταιριάζουν στη φύση μας (συνήθως θα φαίνονται από τις δυσαρμονικές όψεις του Ήλιου).
  Επομένως θα μπορούσε κανείς να πει ότι πριν την επιστροφή Κρόνου, όλες οι διελεύσεις που γίνονται από τον Ήλιο μας σχετίζονται με την επιβεβαίωση της ύπαρξης της ιδιαίτερης, μοναδικής μας ταυτότητας, οπότε και δοκιμάζεται η ένταση και η ποιότητα της σχέσης μαζί του. Όμως μετά την επιστροφή Κρόνου, όποια διέλευση κι αν λαμβάνει χώρα σχετίζεται με την προσπάθεια μας να αντιμετωπίσουμε κατάλοιπα από αυτή τη σχέση και τελικά να αποκτήσουμε μια συνείδηση προσωπική, άρα κατά το δυνατό ανεπηρέαστη από την επιρροή οποιουδήποτε (και του πατέρα συμπεριλαμβανομένου).
  Επομένως, χρήσιμο είναι με τις διελεύσεις από τον Ήλιο μας να κάνουμε ένα διαγνωστικό άλμα και πέραν των όποιων (ασυνείδητων) καταλοίπων έχουμε από αυτή τη σχέση, να αναρωτηθούμε: "Για ποιο λόγο εγώ αισθάνομαι έτσι; Ποιες απαιτήσεις μου, στόχοι μου, φιλοδοξίες μου, στοιχεία του χαρακτήρα μου είναι που με φέρνουν σε κατάσταση κρίσης;". Όταν βγάλουμε τον πατέρα από την εξίσωση κι αρχίσουμε να μιλάμε για εμάς κυρίως, τότε είναι που αποκτούμε συνείδηση του εαυτού μας τελικά.
 • ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ - ΥΔΡΟΧΟΟΣ
  Stardome* @ 03.06.2011 15:29
  Magneto, ως προς την ερώτηση που αφορά τις δυσλειτουργίες και τις παθογένειες του Λόγου, όπως ο αυτισμός που ανέφερες, θα πρέπει να κατανοήσουμε ποια είναι τα όρια της γλώσσας της αστρολογίας. Είναι άκρως επικίνδυνο και άσκοπο κατά την προσωπική μου άποψη να αποτολμήσει κάποιος τη διάγνωση μιας δυσλειτουργίας μόνο με αστρολογικά κριτήρια. Ακόμη κι αν υπάρχουν κάποιες ενδείξεις που θα μπορούσαν να μας στρέψουν προς αυτή την κατεύθυνση, δεν έχουν χαρακτήρα νόμου ή αξιώματος. Ειδικά κιόλας από τη στιγμή που και οι επιστημονικές προσπάθειες ερμηνείας παρόμοιων παθογενειών βρίσκονται ακόμη εν εξελίξει. Ας είμαστε επιφυλακτικοί λοιπόν και να φιλτράρουμε τις γνώσεις που μπορεί ή δεν μπορεί να μας παρέχει η αστρολογία.
  Σε σχέση με τις άλλες ερωτήσεις σου τώρα. Ναι, ο Ερμής είναι ο προσωπικός μας δίαυλος αλληλεπίδρασης με τον κόσμο και από την ανάλυση του μπορούμε να ανακαλύψουμε σε ποια ερεθίσματα και ποιες πληροφορίες του περιβάλλοντος μας έχουμε την τάση να εστιάζουμε περισσότερο.
  Από την άλλη πλευρά, το αν θα είμαστε αυστηροί ή όχι με τον εαυτό μας κατά τη διάρκεια αυτής της διέλευσης, αυτό έχει να κάνει και με άλλες επιρροές του Ερμή. Για παράδειγμα ένας Ερμής σε όψη με Πλούτωνα ή Κρόνο (ακόμη και αρμονική) θα παρουσιάζει μεγαλύτερη αντίσταση στην επίθεση του Ποσειδώνα, σε σχέση με ένα Ερμή σε όψη με τον Ποσειδώνα ή τον Δία. Επίσης η κατάσταση του 3ου και του 6ου οίκο είναι πολύ σημαντικές ενδείξεις. Για παράδειγμα ένας Ερμής ή ένας Ήλιος σ' αυτούς τους οίκους είναι ένδειξη ότι το άτομο θεωρεί σημαντικό τμήμα της προσωπικότητας του τον διαμορφωμένο τρόπο σκέψης του κι έτσι θα αισθάνεται σαν ν' αποτρελένεται ή να χάνει το μυαλό του, τουλάχιστον στα πρώτα στάδια της διέλευσης αυτής.
 • ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ - ΥΔΡΟΧΟΟΣ
  Stardome* @ 02.06.2011 20:27
  Magneto, για να απαντήσω στην ερώτηση πρέπει πρώτα να ξεκαθαρίσουμε μερικά πράγματα για τη σημασία του Ερμή στο χάρτη. Ίσως οι περισσότεροι να μην δίνουν στον Ερμή τη σημασία που του αρμόζει ή να λένε ότι είναι "ο πλανήτης της επικοινωνίας" και να τελειώνουν εκεί την κουβέντα. Αυτό είναι ένα μεγαλειώδες σφάλμα. Ο Ερμής στο γενέθλιο χάρτη μας συμβολίζει την ικανότητα, τη προδιάθεση, τις μεθόδους και τους μηχανισμούς της αντίληψης μας. Αυτό σημαίνει πως ότι ζούμε, μαθαίνουμε, παρατηρούμε περνά μέσα από το φίλτρο του και επομένως καθορίζει όσο κανένας άλλος τη μορφή, την έκφραση και την δυναμική της συνείδησης μας. Γι' αυτό άλλωστε και δεν απέχει ποτέ περισσότερο από 28 μοίρες από τον Ήλιο: ο Λόγος (Ερμής) και η Συνείδηση (Ήλιος) δεν μπορούν παρά να λειτουργούν αρμονικά παρά όντας σε στενή επαφή μεταξύ τους. Έτσι κάθε σημαντικός πλανήτης που σχηματίζει από διέλευση σύνοδο με τον Ερμή μας επηρεάζει τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε την πραγματικότητα και τελικά την συνείδηση της θέσης μας ως προς τον κόσμο, για τον κόσμο και μέσα στον κόσμο. Αυτές οι διελεύσεις είναι πανίσχυρες.
  Ο Ποσειδώνας και ο Ερμής έχουν εκ πρώτης όψεως τεράστιες διαφορές μεταξύ τους. Ο πρώτος μιλά για την πνευματική/εσωτερική/συναισθηματική/άλογη εμπειρία της ζωής - είναι το κομμάτι της ταυτότητας μας που απορρίπτει την αξία της υλικής πραγματικότητας και μάχεται την εμπλοκή με τα καθημερινά, τετριμμένα προβλήματα του κόσμου. Η μόνη οδός είναι η πνευματική ταυτότητα, η εξίσωση όλων των υλικών στο επίπεδο της απογοήτευσης και η ανάγκη για συναισθηματική/πνευματική ένωση όλων των έμβιων όντων με τη ζώσα ψυχή του Κόσμου (για να χρησιμοποιήσω και ένα Πλατωνικό όρο). Από την άλλη πλευρά έχουμε τον πλανήτη της αισθητής εμπειρίας του κόσμου: όσα συμβαίνουν εκεί έξω στέλνουν σήματα οπτικά, ηχητικά, αφής, γεύσης και αυτός αναλαμβάνει να αποκωδικοποιήσει όλα αυτά τα μηνύματα, να τα εντάξει σε ένα πλαίσιο και μ' αυτό τον τρόπο να βοηθήσει στη διαμόρφωση μιας συνειδητής στάσης του Εγώ, ώστε να είναι σε θέση να επιλέγει. Τι είναι αληθές για εμένα και τι είναι ψευδές; Ποιες γνώσεις με εξάπτουν και ποιες απορρίπτω; Ποιες χροιές φωνής με ελκύουν και ποιες με απωθούν; Είμαι υπέρμαχος του σκεπτικισμού ή αφήνω χώρο και για άλλους τρόπους σκέψης; Δεν υπάρχει ερώτημα που να αφορά τον χαρακτήρα μας που να μην εκπηγάζει και να μην επηρεάζεται, άμεσα ή έμμεσα, από τη θέση και τη λειτουργία του Ερμή στο χάρτη μας. Ο Ερμής με άλλα λόγια μας αγκυρώνει διαλεκτικά στη ζωή και μας καθιστά ικανούς να εξηγούμε τις εμπειρίες μας και όχι μόνο να τις βιώνουμε.
  Όμως ο Ερμής περιλαμβάνει μέσα του και μια τεράστια δυναμική που κανένας άλλος πλανήτης δεν παρουσιάζει: συμβολίζει την ικανότητα να αλλάζουμε στάση. Άλλωστε καμία μάθηση δεν θα ήταν ικανή αν δεν είχαμε έμφυτη την ικανότητα να αλλάζουμε απόψεις και στάσεις. Και μάλιστα μαζί με την αλλαγή στάσης απέναντι στη ζωή, αλλάζει συνολικά και η στάση μας απέναντι στον εαυτό μας. Δεν υπάρχει μεγαλύτερος καταλύτης για την ανάπτυξη της συνείδησης από τον Ερμή.
  Αφού λοιπόν έγινε προφανής η σημασία αυτού του συμβόλου πάμε στο πυρήνα της ερώτησης σου. Ο Ποσειδώνας είναι ο πλανήτης που καταργεί όλα τα όρια και τους περιορισμούς που συνδέονται με τη υλική ζωή. Με άλλα λόγια, αφού μιλάμε για τον Ερμή, καταργούνται πλήρως τα παγιωμένα (ιδεο)λογικά όρια σου αυτό το διάστημα (μια διέλευση Ποσειδώνα διαρκεί περίπου 3-4 χρόνια και υποθέτω πως αν αυτή τη περίοδο είναι ακριβής τότε είσαι περίπου στα μισά της διαδρομής). Με άλλα λόγια η αντίληψη σου ανοίγει αυτή την περίοδο σε απόψεις, ιδεολογίες, τρόπους αντίληψης που μέχρι και πριν λίγα χρόνια θα το έβρισκες μάλλον αδύνατο να τις μελετάς. Ο Ποσειδώνας έχει από τη μια πλευρά μια καθαρά συμπαντική, ανθρωπιστική χροιά, άρα πιθανόν οι απόψεις που έρχεσαι σε επαφή είτε είναι πολιτικές, πνευματικές, ψυχολογικές ή κοινωνικές, να έχουν αυτό το χαρακτήρα. Όλοι είναι ίσοι, όλα είναι ένα, αφού όλους και όλα μας ενώνει το φαινόμενο της ζωής. Μια άλλη χροιά του Ποσειδώνα είναι η απόρριψη της τετράγωνης λογικής ή του τεχνοκρατικού τρόπου σκέψης: είναι περίοδοι που παύουμε να λειτουργούμε ψυχρά υπολογιστικά, με έννοιες κόστους/οφέλους ή απορρίπτοντας κάθε διαφωνούντα. Γινόμαστε περισσότερο ανθρώπινοι, σεβόμαστε τις απόψεις των άλλων και ακολουθούμε μεγαλύτερη συχνότητα το ένστικτο μας παρά τη φωνή της λογικής. Τέλος, στα πρώτα τους στάδια οι διελεύσεις αυτές συνδέονται με ένα αίσθημα απογοήτευσης. Ο κόσμος μας μοιάζει στατικός, ανιαρός ή σαν μια φυλακή. Ζούμε με την αίσθηση ότι είμαστε εγκλωβισμένοι σε ένα κοινωνικό περίγυρο που δεν μας καταλαβαίνει, σε πλανήτη αφιλόξενο για εμάς, σε μια εποχή που δεν μας ταιριάζει. Αυτά είναι μόνο τα προμηνύματα για την αλλαγή τρόπου σκέψης και αντίληψης που θα ακολουθήσει.
  Ελπίζω να κάλυψα την απορία σου. Καλή συνέχεια! Καλό απόγευμα!
 • ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ - ΥΔΡΟΧΟΟΣ
  Starface @ 26.05.2011 20:59
  gemi, τότε μιλάμε για 28 του Καρκίνου 
 • ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ - ΤΟΞΟΤΗΣ
  Starface @ 25.05.2011 21:37
  CCAT, δηλώνει την ανάγκη μας να εξελιχθούμε μέσα από ταξίδια με το νου ή με το σώμα, να μπορέσουμε να δούμε το δάσος, και όχι μόνο το δέντρο, παρόλο που μπορεί να αισθανόμαστε ασφαλείς μέσα στις πολλές πληροφορίες, στις ποικίλες προκλήσεις, χωρίς αυτές να ανταποκρίνονται σε ένα στοχευμένο αύριο. Ο Β.Δ. λοιπόν μας κάνει να αισθανόμαστε πιο πλήρεις όταν στρέφουμε τις πολλές και διαφορετικές μας ανάγκες προς ένα όραμα που μας γεμίζει. 
   
  Για περισσότερες πληροφορίες, http://www.stardome.gr/library/c52,%CE%9F%CE%B9_%CE%94%CE%B5%CF%83%CE%BC%CE%BF%CE%AF_%CF%84%CE%B7%CF%82_%CE%A3%CE%B5%CE%BB%CE%AE%CE%BD%CE%B7%CF%82.html
 • ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ - ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
  Starface @ 25.05.2011 21:17
  icebee, αν μπορούμε να το πούμε χοντρικά σε διάστημα ημερών, τότε μπορούμε να μιλήσουμε για 10 μέρες πριν την ακριβή μοίρα του ωροσκόπου, 5 μέρες ακριβώς επάνω στον ωροσκόπο και άλλες 10 μέρες μετά, δηλαδή συνολικά σχεδόν ένα μήνα... Αλλά η επιρροή του Δία συνεχίζει καθ' όλη την πορεία του στον 1ο οίκο. 
   
  Και περισσότερα για τον Δία, http://www.stardome.gr/library/c106,%CE%94%CE%AF%CE%B1%CF%82_(%CE%B1%CF%83%CF%84%CF%81%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CE%AC_%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%B9%CF%87%CE%B5%CE%AF%CE%B1_%CE%BC%CF%85%CE%B8%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AF%CE%B1_%CF%83.html
 • ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ - ΥΔΡΟΧΟΟΣ
  Starface @ 25.05.2011 21:03
  gemi, αν μιλάμε για πόλη γέννησης Αθήνα, είναι στις τελευταίες μοίρες του Καρκίνου. Αν είναι διαφορετική πόλη, ενημέρωσέ με... 

έχουν γενέθλια 240 μέλη.

γιορτάζουν οι: Ζήνων

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

 • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

 • loading...
 • loading...