παρακαλώ περιμένετε...

Άξονας Δεσμών της Σελήνης - Ερμήνεια και Παράδειγμα

 • sylvia__73 @ 22.03.2014 00:33
 • Ariete79 @ 11.03.2014 20:42
  Νταξ' Inf...μεις είμαστε χωριανοί ρε αδερφέ!! :-  pp
  Κάμε κουμάντα μόνος σου...
   
  xoxo
 • Infernal @ 11.03.2014 20:21
  Stardome*   οπως παντα φωτιζεις σε ενα σημειο που δεν μ ειχε περασει απο το μυαλο ....
  Αλλες φορες το συμπληρωνεις αλλες ανοιγεις  ενα καινουριο δρομο .
  "δε ξέρω αν σ’ αυτό το διάστημα συν πλην κάποιους μήνες είχες κάποιο σημαντικό γεγονός"

  Το συγκεκριμενο το ειχα ψαξει πριν 2-3 χρονια και δεν ειχε συμβει κατι σημαντικο η εστω "κατι".Θυμαμαι οτι του ειχα δωσει ιδιαιτερη σημασια αλλα δεν ....

  Σου Αναγνωριζω οτι στην εισαγωγη σου περιγραφεις αρκετα θεματα που ισχυουν για τον εαυτο μου .Οπως επισης το σημαντικοτερο κατα εμε «Εγώ με τον Εαυτό μου, είμαστε καλά και αισθάνομαι συναισθηματικά πλήρης!».

  Απο προσωπικη σκοπια το γεγονος των εκλειψεων ισχυει !
   
   
  "είναι δικό σου κερδισμένο στοίχημα"

  Trust me το λεω εδω και καιρο .
  Εν κατακλειδι  οσα ευχαριστω και να σου πω για την τοποθετηση σου τα βρισκω ιδιαιτεραλιγα ....

  Ariete79 Τα τριγωνα τα βρισκω συνηθισμενα !!!
   Ασε που αν σταλουν με κτελ θα ειναι σαν εξωγηινα αναποδα ****το  
   
 • Ariete79 @ 11.03.2014 13:31
  Κωλόφαρδε Inf!! Κοίτα δω ανάλυση, ολάκερο σεντόνι!!
  Βάλε σ' ένα καλάθι τρίγωνα Πανοράματος και στείλ' τα με το ΚΤΕΛ, ρε αχάριστε!! :- ppp
   
  xoxo
 • Stardome* @ 11.03.2014 12:45
  Infernal, όπως υποσχέθηκα, επιστρέφω με απάντηση. Δεν ξέρω κατά πόσον θα είναι ικανοποιητική, αλλά θα κάνω μια προσπάθεια.
  Κοιτώντας το γενέθλιο χάρτη σου δε μπορεί κανείς να μην παρατηρήσει ότι η βασική όψη του άξονα των Δεσμών σου είναι το τετράγωνο του με το Δία στον Υδροχόο. Και αυτό είναι ένα τετράγωνο που φέρνει σε επαφή τους 2ο - 8ο - 4ο οίκο (με τον Δία στον 4ο οίκο). Η όψη είναι συγκλίνουσα, καθώς οι δεσμοί κινούνται αντίστροφα από τους πλανήτες του χάρτη, αλλά συγκλίνει με πολύ αργούς ρυθμούς καθώς έχεις γεννηθεί με στάσιμο Δία που στο προοδευμένο έχει γυρίσει ανάδρομος – με απλά λόγια στέκεται στην 7η μοίρα του Υδροχόου και στέκεται εκεί για αρκετά χρόνια στο προοδευμένο χάρτη σου (πιο συγκεκριμένα, γύρισε στάσιμος προς ορθός το Νοέμβριο του 1996 – δε ξέρω αν σ’ αυτό το διάστημα συν πλην κάποιους μήνες είχες κάποιο σημαντικό γεγονός σχετικό με αλλαγή κατοικίας, αλλαγή οικογενειακής δομής ή σε σχέση με τους γονείς αλλά αξίζει να το κοιτάξεις…)
  Τώρα, ο Δίας είναι ένας πολύ σημαντικός πλανήτης στο χάρτη σου αφού όχι μόνο είναι γωνιακός, αλλά είναι και ο μόνος ανάδρομος πλανήτης που συναντάμε και επιπλέον, όπως αναφέραμε, είναι και ο πλανήτης με τη πιο στενή όψη με τον άξονα των δεσμών σου (τα τρίγωνα δεν μας απασχολούν σχετικά με τους δεσμούς, το υπενθυμίζω). Όμως, ως Παρθένος στο ζώδιο, η προσπάθεια ενσωμάτωσης του Δία είναι κομβική για την ανάπτυξη της ταυτότητας σου (ο πλανήτης βρίσκεται σε αδυναμία, και για πολλούς και σε πτώση, στο ζώδιο της Παρθένου και αυτό σημαίνει ότι πάντα σε ένα Παρθένο θα κοιτάξουμε και τη θέση του Δία στο χάρτη και θα μιλήσουμε γι’ αυτή).
  Τι σημαίνει αρχικά Δίας στον Υδροχόο; Με απλά λόγια θα έλεγε κανείς ότι δηλώνει ένα άτομο που αναζητά (Δίας) ομοϊδεάτες, ανθρώπους με κοινά ιδεώδη (Υδροχόος). Ένα άτομο που πιστεύει και έχει ως φιλοσοφία ζωής και ηθική αξία (Δίας) την εξέλιξη των δομών, των θεσμών, των σχέσεων και των σκέψεων (Υδροχόος). Θα λέγαμε ότι αν ο Υδροχόος αναζητά ανθρώπους με τους οποίους θα έχει ένα κοινό κώδικα σκέψης για να ανήκει στην ομάδα τους, ο Δίας αναγάγει αυτή την αναζήτηση σε στάση ζωής. Τι γίνεται όταν ο Δίας είναι ανάδρομος; Όπως με κάθε ανάδρομο πλανήτη, η ενέργεια πρέπει να καλλιεργηθεί εκ των έσω και όχι μέσα από την εμπλοκή/αλληλεπίδραση με τον κόσμο. Έτσι πριν αναζητήσω τους ανθρώπους με τους οποίους μοιράζομαι τις κοινές ιδέες και το κοινό κώδικα, πρέπει να κοιτάξω μέσα μου, να ανακαλύψω τη πηγή και τη ρίζα αυτών των ιδεών/αξιών που με καλύπτουν. Καλούμαι να βρω σε τι πιστεύω σαν άνθρωπος, τι θέλω να επιτύχω στην κοινωνία που ζω ανεξάρτητα από τα κοινωνικά πρέπει, με απλά λόγια να ακολουθήσω ένα μοναχικό δρόμο εσωτερικής αναζήτησης. Σε αυτή τη πορεία θα αισθάνομαι ότι (α) η οικογένεια μου δεν μπορεί να με καταλάβει ή ότι δεν έχει νόημα να μπω καν στο κόπο να τους αναλύσω τα πιστεύω μου, (β) η τοπική κοινωνία ή και η χώρα στη οποία ζω με κάνω να νιώθω απομονωμένος, (γ) η συμβατική εκπαίδευση που ακολουθούν όλοι δε με καλύπτει, το αληθινό σχολείο είναι η ζωή. Συνεπώς πριν βρω τους ανθρώπους με τους οποίους θα μοιράζομαι κοινές ιδέες και ιδανικά, θα αισθάνομαι μέσα μου παράταιρος/ξένος στο περιβάλλον μου. Καθώς τέλος συναντάμε τον Δία στον 4ο οίκο σου αυτή η αναζήτηση και η λειτουργία του Δία συνδέεται πολύ βαθιά με την ψυχολογική/συναισθηματική σου δομή. Πρακτικά αναζητάς οικείους έξω από την οικογένεια, ανθρώπους με τους οποίους θα μπορείς να είσαι ο εαυτός σου. Η λειτουργία του Δία κρατά εν μέρει το κλειδί για την αίσθηση ότι «Εγώ με τον Εαυτό μου, είμαστε καλά και αισθάνομαι συναισθηματικά πλήρης!».
  Ο Δίας λοιπόν έχει γυρίσει σε ορθή πορεία από το 1996. Οπότε από τη στιγμή της γέννησης σου μέχρι το 1996 έχουμε το πρώτο μισό ενός σταδίου εσωτερικής αναζήτησης, διερωτήσεων, ατομικής εξέλιξης. Είναι το στάδιο του ανάδρομου Δία που περιέγραψα πιο πάνω. Είναι ας πούμε η προίκα του γενέθλιου χάρτη σου από τα χρόνια που διαμορφώνεσαι. Μέχρι και φέτος που έχουμε 2014, έχουμε την ολοκλήρωση του 2ου σταδίου. Ο Δίας στο προοδευμένο χάρτη, σε ορθή πορεία φυσικά, βρίσκεται σε σύνοδο με την ακμή του 4ου οίκου σου. Αυτή η αίσθηση ότι είσαι στα καλύτερα σου που αναφέρεις, έχει τις ρίζες της σε πιο βαθιά αίτια από μερικές γωνιακές διελεύσεις. Είναι λες και φέτος (πρακτικά από την αρχή της χρονιάς) να βρίσκεσαι σε μια άλλου είδους επαφή με τον εαυτό σου – να βρίσκεις ανθρώπους με τους οποίους αισθάνεσαι ότι έχει νόημα (Δία) να βρίσκεσαι και να ανήκουν στην παρέα σου ή εσύ στη δική τους (Υδροχόος) και με τους οποίους μπορείς να εκφράσεις τα βαθύτερα πιστεύω και τα συναισθήματα σου (4ος οίκος). Είναι λες και η αναζήτηση (Δίας) των οικείων σου (4ος οίκος) επιτέλους αποδίδει. Ναι, φυσικά και όλη έμφαση στο Δία στις υπόλοιπες τεχνικές που αναφέρει είναι σημαντικότατη, και συνεπικουρεί στο αίσθημα αυτό που σε διακατέχει αλλά εδώ έχουμε μια πολύ κομβική αλλαγή στάσης ζωής, έχουμε το επιτυχημένο τέλος ενός κύκλου.Όσο για το ρόλο των δεσμών στο παιχνίδι αυτό. Όπως έχω αναφέρει και στο κείμενο της ανάλυσης «Και αυτό είναι ίσως το σημαντικότερο στοιχείο που πρέπει να κρατήσουμε αρχικά στη προσέγγιση της ερμηνείας των Δεσμών: έχουν μια αίσθηση αναπόδραστου όταν ενεργοποιούνται, είναι σαν να μην μπορείς να αποφύγεις την εμπλοκή με τα συγκεκριμένα θέματα που φέρουν.». Οι Δεσμοί σου το τελευταίο χρόνο ενεργοποιούνται από τις εκλείψεις στον άξονα Ταύρου – Σκορπιού, εκλείψεις που επηρεάζουν τόσο το γενέθλιο χάρτη σου, όσο όμως και το προοδευμένο αφού η σύγκλιση της όψης με το Δία γίνεται πολύ αργά. Όπως πάντα οι εκλείψεις στον άξονα των Δεσμών σου ήταν ο καταλύτης και φέρνει κοντά σου άτομα για σχέσεις, ερωτική εμπλοκή ή συνεργασίες που δέχονται ένα τμήμα της προβολής της ενσωμάτωσης του Δία στη προσωπικότητα σου. Και επειδή σε έναν άξονα Ταύρου/Σκορπιού, τα θέματα που ανακινούνται συνήθως είναι θέματα αυτοεκτίμησης, φαίνεται πως ο μηχανισμός ισορροπίας ανάμεσα στα δύο άκρα των Δεσμών είναι για εσένα ο Δίας. Είναι αυτό το ιδεολογικό ανήκειν, αυτή η αίσθηση ότι οι άνθρωποι που έλκω γύρω μου πιστεύουν έμπρακτα στην αλλαγή και με αφήνουν να αλλάζω, που με κάνει να αισθάνομαι καλά και μαζί μου και μαζί τους, που με κάνει να μη σκέφτομαι πως θα μοιραστώ και τι αλλά να μοιράζομαι. Όμως τα άτομα που σχετίζεσαι είναι ενδεικτικά της διαδικασίας που βιώνεις εντός σου και όσο πιο γρήγορα γίνει αυτό αντιληπτό, τόσο πιο γρήγορα θα καταλάβεις ότι αυτή η εσωτερική κατάκτηση είναι δικό σου κερδισμένο στοίχημα. Οι άνθρωποι είναι παροδικοί άλλωστε, αυτά που κερδίζουμε μένουν.
  Ελπίζω να σου έδωσα μια διαφορετική προοπτική για να προσθέσεις στο πάζλ των ερμηνειών σου. Καλή σου μέρα!
 • Infernal @ 10.03.2014 16:06
  Τυχαια ανακαλυψα οτι ειτε στον προσωπικο ειτε στον φιλικο τομεα.Τα ατομα που εχουν μπει/μπαινουν στην ζωη μ το τελευταιο 5μηνο,εχουν ενα κοινο χαρακτηριστικο.
   
  Ακριβειας συνοδους με  βορειο δεσμο μου/τους 0.03-0.17 .
   
  Ο Διας/μου πραγματοποιει συνοδο με τον β.δεσμο τους/της ειτε το ακριβως αντιθετο !Ο β.δεσμος μου να δεχεται ακριβη συνοδο του Δια/ηλιο. Ποια ειναι η δικη σου αποψη πανω σε αυτο?
  Γνωριζω πολυ καλα τον ορισμο βαση οικοθεσιας κλπ....
  Απλα ειναι σε μεγαλο αριθμο ατομων ετσι ξαφνικα για να μην του δωσω εστω και λιγο σημασια ...Με παραξενευει...Το εψαξα πολυ περισσοτερο....Solar return/arc διελευσεις  σεληνιακη προοδευμενο κλπ .Για να μπορεσω εστω καπως να το συνδεσω ....
  Σου γραφω παραπανω λεπτομερειες για να εχεις οσο το δυνατον περισσοτερο εικονα.
   
   
  Αυτα που θεωρω ιδιαιτερα σημαντικα βρισκονται στο solar/return,arc και διελευσεις ..
  Διελευσεις :Ολοι οι γωνιακοι μου "φωτιζονται" ....
  Ουρανος συνοδο ακμη 7ου οικου .Πλουτωνας ακμη 4ου  ,   διας ακμη 10ου!Σε ακριβειας συνοδο.
  Με ολο το υποτεθεμενο "τρανταγμα" ....Εγω προσωπικα ειμαι στα καλυτερα μ παντως .
   
  Ηλιακο τοξο :
   
  Στην ανοχη γεγονοτος(κατω τις 1 μοιρας) Αφροδιτη(τοξου στην παρθενο) συνοδο με ηλιο/ερμη ναταλ (12 οικο) .Σεληνη((τοξου στον υδροχοο) συνοδο ναταλ Δια (4 οικο)
   
  Hλιακη επιστροφη : Ναταλ Διας ακριβειας συνοδο με ακμη 7ου .
   
  Και επειδη τωρα μ ηρθε στο μυαλο η declination σεληνη μου βρισκεται στον υδροχοο ιδιομοιρια με Δια. Βλεπεις οτι παιζει πολυ Διας σωστα...?Η Σεληνη(ΑΙγοκερω 8.48) μου κυβερναει 10ο παρεπιπτωντος που ηδη βρισκεται ο Διας
   
  Αν σε εχω μπερδεψει με τοσα στοιχεια  και χρειαζεισαι καποια διασαφηνιση στο οτιδηποτε απλα πες το μου με απασχολει ιδιαιτερα  .
  Οποτε μπορεσεις γνωριζω οτι σε εχω "φορτωσει" με πολλα.Απαντησε μ και σε μια βδομαδα . Εχω μια αποψη αλλα εμενα προσωπικα δεν με καλυπτει ...Ισως για αλλη μια φορα  ριξεις φως σε κατι που ακομα εγω δεν εχω σκεφτει δεν εχω δει .
 • manini @ 10.03.2014 14:47
  Κατούλαβα! τενκ γιου
 • Stardome* @ 10.03.2014 14:42
  Ρώτησε με Infernal. Δε μπορώ να υποσχεθώ ότι θα απαντήσω σήμερα. Μέχρι αύριο το πρωί σίγουρα όμως.
 • Infernal @ 10.03.2014 14:27
  Stardome*  αν σου περισσευει χρονος θα ηθελα να ακουσω την αποψη σου σε ενα θεμα που με απασχολει πανω στους δεσμους ...  
   

   
   
 • Stardome* @ 10.03.2014 13:58
  Alice16, σε ότι αφορά των άξονα των Δεσμών μας ενδιαφέρουν οι σύνοδοι με τον ένα ή τον άλλο Δεσμό και τα τετράγωνα με τον άξονα των δεσμών. Οι άλλες όψεις δε μας απασχολούν.
 • Stardome* @ 10.03.2014 13:57
  manini, δεν είναι έγκυρη ερώτηση το "Από που ξεκινάω να διαβάζω ένα χάρτη?" αλλά μάλλον το για "Ποιου είδους ανάλυση θέλω να διαβάσω το χάρτη". Αν ήθελα να κάνω μια προκαταρκτική ανάλυση του χαρακτήρα του ατόμου και τις ιδιοσυγκρασίας του, θα τον κοίταζα ως προς συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Αν ήθελα να κοιτάξω σχετικά με την επαγγελματική ζωή του ατόμου θα τον κοίταζα ως προς άλλα χαρακτηριστικά. Αν το ζήτημα ήταν μια άμεση απόφαση που πρέπει να παρθεί θα τον κοίταζα ως προς άλλα χαρακτηριστικά και πάλι. Με απλά λόγια, ο τρόπος που θα αναγνώσω ένα χάρτη εξαρτάται από την πτυχή στην οποία θέλω να εστιάσω κάθε φορά. Γι' αυτό άλλωστε ο χάρτης είναι και ένας κύκλος. Η αρχή του κάθε κύκλου είναι νοητή, μια ανθρώπινη σύμβαση. Πρακτικά ο κύκλος ξεκινά κάθε φορά από το σημείο που εγώ επιλέγω. Κάθε σημείο του είναι κάθε φορά αρχή και τέλος. Και αυτό είναι που το κάνει κάθε φορά τόσο ενδιαφέρον!
 • AriesLeo @ 08.03.2014 10:19
 • alice16 @ 07.03.2014 18:31
  Στη μελέτη των Δεσμών μάς ενδιαφερει μονο η σύνοδος (και άρα κ η αντιθεση με το άλλο άκρο του Δεσμου) ή και οι άλλες όψεις; Τριγωνα, τετραγωνα κλπ;
  Σύνοδοι κ αντιθεσεις με Χείρωνα ή Βερτεξ θεωρούνται σημαντικά;
 • manini @ 07.03.2014 16:00
  Συμφωνώ ένα εκατομύριο φορές ότι δεν υπάρχει η ταμπέλα καλό και κακό!
   
  Αντιλαμβάνομαι ότι το άρθρο γράφεται με αναφορά στο ότι ζητήθηκε να γίνει μια ανάλυση στους Δεσμούς, αλλά πρακτικά, αν έβλεπα ένα γενέθλιο χάρτη όπου ακμή 3ου στο Σκορπιό με Σελήνη σύνοδο με Πλούτωνα, αρχικά θα έδινα τόση πολύ περισσότερη σημασία σε αυτό το κομμάτι και δε θα στεκόμουν τόσο στους Δεσμούς. 
  Δηλαδή μπερδεύομαι να δω από που ξεκινάς να εξετάζεις έναν χάρτη και που εστιάζεις κάθε φορά. 
  Προφανώς αυτό οφείλεται και στο ότι μαθαίνω ακόμα, αλλά η αστρολογία με κάνει να πιστεύω πως όσα και να μάθεις, πάντα θα μαθαίνεις.
   
   
 • Gemini86 @ 07.03.2014 14:54

έχουν γενέθλια 263 μέλη.

γιορτάζουν οι: Νικήτας

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

 • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

 • loading...
 • loading...