παρακαλώ περιμένετε...

Φρίκη φρίκη κ ξανα..φρίκη!

  • Stardome* @ 10.03.2014 12:58
    Annamoz, δεν είναι ότι έγινε κάτι στη σχέση και αλλάζει, αλλά ότι κάτι αλλάζει σε εσένα και δεν μπορείς ακόμη να το εξηγήσεις, γι' αυτό και το προβάλλεις πάνω στη σχέση σου. Ας εξηγήσω λίγο πως λειτουργεί μια διέλευση Πλούτωνα από την Αφροδίτη για να καταλάβουμε τη δυναμική που αναπτύσσεται.
    Η διέλευση του Πλούτωνα από την Αφροδίτη συμβολίζει μια αργή διαδικασία όπου γίνεται με επίπονο τρόπο μια εκ βάθρων αλλαγή όλων των θεμάτων που άπτονται αυτής. Ας συνοψίσω πρώτα τα της Αφροδίτης που είναι και ο πλανήτης που δέχεται την επιρροή. Η Αφροδίτη όπως έχουμε πολλές φορές αναφέρει είναι ο πλανήτης που συνδέεται με την αυτοεκτίμηση μας και τα αντικείμενα τα οποία θεωρούμε επιθυμητά και η κατοχή τους μας προσφέρει ένα αίσθημα ικανοποίησης και τελικά ευτυχίας. Είναι εκείνο το κομμάτι της ανθρώπινης φύσης που έχει ανάγκη από αυτό που θεωρεί ωραίο, ηδονικό, ποθητό. Και είναι πολύ σημαντικό να αποκτήσουμε αυτά ακριβώς τα αντικείμενα γιατί η κατοχή τους μας προσφέρει αυτοπεποίθηση. Να τονίσω ότι ο όρος "αντικείμενα" χρησιμοποιείται με την ευρύτερη του έννοια. Πιο συγκεκριμένα είναι καθετί άψυχο ή έμψυχο στο οποίο προβάλλω την αισθητική και την επιθυμία μου. Υπό αυτή την έννοια, αντικείμενο είναι και το αγαπημένο αυτοκίνητο, αντικείμενο είναι και τα χρήματα μου, αντικείμενο όμως είναι και ο/η σύντροφος μου γιατί πάνω σε αυτόν/η προβάλλω την επιθυμία μου.
    Πάμε στον άλλο πρωταγωνιστή του ζεύγους τώρα. Όπως είναι γνωστό ότι αγγίζει ο Πλούτωνας το μεταμορφώνει. ΟΚ, η μεταμόρφωση είναι μια πολύ ωραία λέξη για να συγκαλύψουμε ότι πραγματικά συμβαίνει. Ο Πλούτωνας παρουσιάζεται σαν μια ακατανόητη (για τη λογική μας) δύναμη που μας υπενθυμίζει πως όσο κι αν μας αρέσει, όσο κι αν επιθυμούμε κάτι, όσο κι αν έχουμε δεθεί με αυτό ή το έχουμε αγαπήσει, πρέπει να το αποχωριστούμε, να το παραδώσουμε, να πεθάνει. Μας υπενθυμίζει ότι όλα τα πράγματα που γεννιούνται εμπεριέχουν από τη πρώτη στιγμή μέσα τους το σπόρο του θανάτου τους γιατί πολύ απλά τίποτα δε μπορεί να κρατήσει για πάντα. Όλα βρίσκονται σε έναν αέναο κύκλο γέννησης, εξέλιξης και θανάτου στον οποίο δεν μπορούμε να επέμβουμε, ούτε να τον αποφύγουμε, ούτε να τον αλλάξουμε. Όπως είναι προφανές όταν αισθανόμαστε αυτή την αλλαγή παραλύουμε ή αντιδρούμε βίαια. "Δεν μπορεί να συμβαίνει αυτό σε εμένα. Αφού όλα τα έκανα σωστά, αφού δεν ενοχλώ κανένα, αφού με αυτά που επιθυμώ δεν βλάπτω γιατί να πρέπει να τα εγκαταλείψω τώρα;". Όσο πιο πολύ έχουμε επιθυμήσει κάτι, όσο περισσότερο έχουμε δεθεί μαζί του, τόσο περισσότερο αντιστεκόμαστε σε αυτή τη διαδικασία και πονάμε και θέλουμε να το κρατήσουμε πιο σφιχτά στην αγκαλιά μας. Εκεί είναι που βγαίνουν στην επιφάνεια τα πιο βαθιά, ενστικτώδη και βιαία κομμάτια του χαρακτήρα μας: η ζήλια για την ευτυχία των άλλων, η επιθυμία να φτάσουμε ως τα άκρα για να μην εγκαταλείψουμε τη μάχη (μάχη ζωής και θανάτου), το μίσος και η πικρία για τη ζωή που μας δίνει μόνο για να μας στερήσεις, ο θυμός, η βία... Όμως δεν υπάρχει επιστροφή από αυτή τη διαδικασία. Πρέπει να προχωρήσουμε στο επόμενο στάδιο και να αφήσουμε και αυτό που επιθυμούσαμε να περάσει στο επόμενο δικό του στάδιο. Και ακριβώς επειδή αυτή η διαδικασία είναι επίπονη και κανείς τυπικός άνθρωπος του Δυτικού Κόσμου δεν είναι τόσο "φωτισμένος" για να εγκαταλείπει αυτά που αγαπάει χωρίς μάχη, βλέπουμε ότι μια διέλευση Πλούτωνα διαρκεί για πολλά χρόνια. Όσο περισσότερο κρατάει σε βάθος χρόνου κάτι τόσο περισσότερο χρόνο μας δίνει να προσαρμοστούμε. Βέβαια, αν το Εγώ μας είναι υπερβολικά ισχυρό για να παραδοθεί, τόσο περισσότερο χρόνο έχουμε που υποφέρουμε.
    Με βάση αυτά που αναφέραμε παραπάνω η διέλευση του Πλούτωνα από την Αφροδίτη σου είναι μια διέλευση που δεν αφορά μόνο τη σχέση σου αλλά εκείνα τα αντικείμενα (με την έννοια που αναφέραμε παραπάνω) που σου παρέχουν αίσθημα αυτοεκτίμησης, αξίας και τελικά με ποιες επιθυμίες συνδέεται η ικανοποίηση σου σε επίπεδο αισθήσεων, ύλης και σώματος. Για να συμβεί αυτό θα πρέπει να δημιουργηθεί χώρος και να αφήσεις πίσω κάποια από εκείνα που ως τώρα σου έδιναν αυτή την αίσθηση ικανοποίησης. ΟΚ, μερικές φορές η αλλαγή είναι τόσο ριζική που πραγματικά ο Πλούτωνας δημιουργεί ένα διχασμό: έχουμε τη ζωή προ Πλούτωνα και τη ζωή μετά από αυτόν. Αυτές είναι οι περιπτώσεις που κάποιος βρίσκεται τόσο μακριά από τις πραγματικές επιθυμίες του που χρειάζεται ένα ηλεκτροσόκ ζωής. Όμως μερικές φορές ο Πλούτωνας συμβολίζει μια μετάβαση σε υπάρχουσες καταστάσεις. Για παράδειγμα αν έχουμε μια Αφροδίτη στον Αιγόκερω όπως η δική σου, που εκτιμά τις σχέσεις που στηρίζονται στη σταθερότητα, τη δομή και τη σωματική επικοινωνία και επαφή, και βρίσκεσαι σε μια τέτοια σχέση, τότε ο Πλούτωνας θα έρθει σαν μια ανάγκη να ισχυροποιήσεις αυτή τη σχέση με μια επισημοποίηση. Όμως μια τέτοια Αφροδίτη επίσης οφείλει να μάθει να εκτιμάς την αυτάρκεια της και να την καλλιεργήσει, οπότε αν για παράδειγμα το άτομο εξαρτάται οικονομικά από γονείς ή από ένα σύντροφο, τότε η δύναμη του Πλούτωνα θα αποσύρει αυτή την σχέση εξάρτησης που προξενεί ασφάλεια αλλά κρατά δέσμιο το άτομο. Αν το τέλος της σχέσης εξάρτησης είναι και τέλος της σχέσης γενικά, θα εξαρτηθεί από το αν υπάρχουν αληθινά συναισθήματα ανάμεσα στους δύο συντρόφους. Κάθε σχέση είναι διαφορετική και τα αποτελέσματα της διέλευσης αυτής διαφέρουν από άτομο σε άτομο.
    Ελπίζω να σου έδωσα λίγη τροφή για σκέψη.
  • Annamoz @ 10.03.2014 19:23
    οοοο!!! Ευχαριστώ Stardome!
  • eternalvoyager @ 10.03.2014 23:40
  • Stardome* @ 11.03.2014 13:13
    Να είσαι καλά Annamoz!

έχουν γενέθλια 239 μέλη.

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

  • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • loading...
  • loading...