παρακαλώ περιμένετε...

Αλληλεπίδραση κοινών όψεων

  • mr_Mister @ 09.03.2014 20:35
    Συμβάλλουν στην αμοιβαία καταννόηση υπό την έννοια ότι και η προσωπικότητα του άλλου/ης είναι παρεμφερής, έχουν μεσολαβήσει σχετικά παρόμοια βιώματα, υπάρχει σχετική ταύτιση στην αντιμετώπιση των γεγονότων και του «σύμπαντος» άρα και κάποια ομοιογένεια στις αντιδράσεις απέναντι στα γεγονότα η οποία γίνεται καταληπτή από την άλλη πλευρά. Το θετικό σταματάει εδώ, και ξεκινάει η γενέθλια υπόσχεση των ατόμων να ζευγαρώσουν καθώς και οι αμφοτέρωθεν τρέχοντες χάρτες (διελεύσεις, τόξα, πρόοδοι) που προδιαθέτουν ή μη στη σύναψη σχέσης το συγκεκριμένο διάστημα και στον έναν και στον άλλον.
  • eternalvoyager @ 09.03.2014 22:53
    Ευχαριστώ για την απάντηση! Επειδή αναφέρετε για θέματα τα οποία δεν γνωρίζω καλά, π.χ. τόξα, μπορείτε να μου προτείνετε για διάβασμα κάτι σχετικό; 
    Επίσης, η διέλευση του Πλούτωνα από προσωπικούς πλανήτες συγκαταλέγεται μεταξύ των θετικών ή αρνητικών όψεων για σύναψη σχέσης; Ή απλά έχει το χαρακτήρα του αναπόφευκτου; 
     
  • Stardome* @ 10.03.2014 11:42
    eternalvoyager, καλημέρα και καλή εβδομάδα. Μερικές ερωτήσεις έχω πριν καταθέσω μερικές απόψεις πάνω στην ερώτηση σας. Πρώτον, τι εννοείτε με τον όρο "προβλήματα στις σχέσεις"; Δεύτερον, στη παραπάνω ερώτηση θεωρείται ως δεδομένο ότι η ύπαρξη μιας όψης οδηγεί πάντα στην κατανόηση και ότι η μη κατανόηση είναι η μόνη που αυξάνει τις πιθανότητες αποτυχίας; Σας ευχαριστώ όπως και να έχει για την ερωτήση σας στο Forum!
  • eternalvoyager @ 10.03.2014 22:59
    Καλή εβδομάδα, έστω και με μικρή καθυστέρηση λόγω δουλειάς! 
    Ομολογώ ότι δεν διαθέτω και ιδιαίτερες γνώσεις, ωστόσο έχω διαβάσει πως π.χ. η όψη της Αφροδίτης σε τετράγωνο με τον Ουρανό και δη και στον 7ο οίκο θεωρείται αρκετά δυσοίωνη για την σύναψη αυτού που οι περισσότεροι θεωρούν ως "φυσιολογική" σχέση. Θεωρείται γενικώς ως μια όψη που απαντάται συχνά στα ωροσκόπια ανθρώπων που δεν μπορούν "να στεριώσουν εύκολα". Επίσης το τετράγωνο της Αφροδίτης με τον Ποσειδώνα (λέγεται ότι, και δεν έχω κανέναν λόγο να μην το πιστεύω) δείχνει ροπή προς την εξιδανίκευση και τη θυματοποίηση. Τέτοιου είδους προβλήματα εννοώ.
    Αναρωτιόμουν λοιπόν αν η συνάντηση δυο ανθρώπων με ροπή π.χ. προς την αέναη αναζήτηση του ανύπαρκτου ή δυο ανθρώπων που κατά βάθος επιθυμούν να είναι και μαζί και μόνοι, μπορεί να λειτουργήσει ως παράγοντας που μπορεί να τους φέρει κοντά, γιατί αναγνωρίζουν ο ένας στον άλλον διαισθητικά τις δικές τους αδυναμίες - με δεδομένο βεβαίως ότι αμφότεροι έχουν συνειδητοποιήσει το αίτιο των επαναλαμβανόμενων προσωπικών τους λαθών. Ή αν κάποιος με τις προαναφερόμενες προδιαγραφές είναι τελικά μάλλον καταδικασμένος.
    Ευχαριστώ για το χρόνο σας. Ομολογώ ότι περιμένω με εξαιρετικό ενδιαφέρον την άποψή σας, αν αυτή τη φορά υπήρξα περισσότερο κατοτοπιστική.  
  • alice16 @ 11.03.2014 01:14
    Κανείς και για κανενα λόγο δεν ειναι ποτέ καταδικασμενος, από την αστρολογία τουλάχιστον! Ειδικά μαλιστα αυτοί που έχουν συνειδητοποιησει τις δυσκολιες του χάρτη τους και δουλευουν πάνω σ αυτες.
  • Stardome* @ 11.03.2014 13:58
    eternalvoyager, ως προς το φορτίο κινήτρων που κουβαλούμε δεν μπορούμε να επέμβουμε. Εννοώ μια όψη Αφροδίτης - Ποσειδώνα ή Αφροδίτης - Ουρανού δεν μπορεί να γίνει όψη Αφροδίτης - Κρόνου. Πάντα τις σχέσεις θα τις βλέπουμε μέσα από το πρίσμα των γενέθλιων όψεων μας. Όμως τι κάνουμε με τις γενέθλιες όψεις μας και πως τις εκφράζουμε είναι κάτι που ενδέχεται να αλλάξει και εξαρτάται τόσο από τη δουλειά που κάνουμε εμείς με τον εαυτό μας, όσο και από τις επικρατούσες συνθήκες του περιβάλλοντος που ζούμε.
     
    Έτσι όταν η Αφροδίτη βρίσκεται σε όψη με τον Ουρανό, και ο Ουρανός στον 7ο οίκο, σημαίνει ότι προσπαθούμε ιδανικά να δημιουργήσουμε μια σχέση που να περιέχει λίγο περισσότερη ελευθερία κινήσεων και προσωπικών αποφάσεων. Επίσης αποζητούμε από τις σχέσεις περισσότερη εγκεφαλική επικοινωνία και εξέλιξη - δε μπορούμε τις στάσιμες καταστάσεις. Και ακόμη και ένα άλλο κομμάτι της προσωπικότητας μας αποζητά στασιμότητα και ασφάλεια, αυτές οι ποιότητες καλούνται να βρουν τη θέση τους σε μια άλλη σφαίρα της ζωής μας. Όσο για την εκκεντρικότητα και την αντισυμβατικότητα, σας προσκαλώ να διαβάσετε το άρθρο μας για τις όψεις Αφροδίτης - Ουρανού καθώς θα σας δώσει αρκετές πληροφορίες. Και για να αγγίξω λίγο και το θέμα των συνθηκών του περιβάλλοντος που ζούμε, να δώσω ένα παράδειγμα. Αν έχω μεγαλώσει σε ένα περιβάλλον που μου δίνει τη δυνατότητα να πειραματιστώ με τις σχέσεις, τότε ο πειραματισμός και η εναλλαγή ερωτικών συντρόφων δε συνιστά τη παράβαση του κανόνα (αυτό που θα επιθυμούσε δηλαδή η Ουράνια παρόρμηση μέσα μου). Ίσως τότε η εκκεντρική επιλογή να είναι να σχηματίσω μια σταθερή σχέση και να την υποστηρίξω. Αντίστοιχα αν έχω μεγαλώσει σε ένα περιοριστικό περιβάλλον που ντύνει τις σχέσεις κάτω από το μανδύα της "ιερότητας" ή της ¨κοινωνικής υποχρεώσεις", ίσως το να επιλέξω μια μοναχική ζωή να συνιστά το αντισυμβατικό μονοπάτι μου. Με απλά λόγια, τα κοινωνικά στερεότυπα στα οποία έχουμε εκτεθεί είναι αυτά στα οποία θα εφαρμόσει την εκκεντρικότητα του ο Ουρανός. Και αυτό δεν είναι κοινό για όλους.
     
    Αντίστοιχα, όταν η Αφροδίτη βρίσκεσαι σε όψη με το Ποσειδώνα, προσπαθώ να δημιουργήσω σχέσεις που έχουν έντονα μέσα τους το στοιχείο της συναίσθησης, του ρομαντισμού, της ψυχικής επαφής. Όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι μιλάμε για την Αφροδίτη, δηλαδή για πράγματα που εκτιμώ και με μαγνητίζουν. Οπότε περιμένω να μου τα προσφέρουν και όχι μόνο να τα προσφέρω. Όσο για την εξιδανίκευση, θα συμφωνήσω μαζί σας ότι είναι μια επικίνδυνη κατάσταση, όμως εξιδανικεύω κάποιον, σημαίνει ότι βλέπω σε αυτόν και πιστεύω στην καλύτερη δυνατή εικόνα του εαυτού του. Και η καλύτερη δυνατή εικόνα του εαυτού του είναι και η καλύτερη δυνατή εικόνα του εαυτού μου αφού τον επιλέγω. Συνεπώς, με καλώ και καλώ και εκείνον μέσα από τη σχέση μας να γίνουμε καλύτεροι, να ζήσουμε περισσότερο, να προσφέρουμε περισσότερο ο ένας στον άλλο σε μια αμοιβαία σχέση υποστήριξης. Το κίνητρο λοιπόν δεν είναι αρνητικό. Το τι κάνουμε με αυτό είναι που το καθιστά κακό ή κακό. Αν κρατώ στα χέρια μου μια φλόγα μπορώ να ζεστάνω με αυτήν έναν άνθρωπο ή να βάλω φωτιά σε ένα σπίτι. Ό, τι κι αν κάνω δε φταίει η φλόγα αλλά τι κάνω εγώ με αυτή από τη στιγμή που συνειδητοποιών ότι την έχω στα χέρια μου.
     
    Και για να απαντήσω και στο άλλο ερώτημα σου, προφανώς άνθρωποι που έχουν όμοιες όψεις πιθανόν να έλκονται, αλλά κανένας δε μπορεί να σου εξασφαλίσει ότι έχει κατανοήσει στον ίδιο βαθμό με εσένα τις ποιότητες του χαρακτήρα του. Για να συνεχίσω το παράδειγμα με το φλόγα, έστω ότι εσύ και ο Άλλος κρατάτε την ίδια φλόγα (έχετε την ίδια όψη). Εσύ καταλαβαίνεις ότι αν ενώσετε τη φλόγα σας μπορείτε να ζεσταθείτε καλύτερα και οι δύο (γιατί ενδεχομένως έχεις φτάσει κοντά στο να τη χάσεις κάποτε και θέλεις να τη δυναμώσεις). Εκείνος από την άλλη θεωρεί ότι αν ενώσετε τη φλόγα σας θα χάσει τη δική του και δεν θα μπορεί να τη πάρει πίσω. Άρα τη κρατάει για τον εαυτό του. Η ίδια φλόγα δε σημαίνει ότι θα χρησιμοποιηθεί με τον ίδιο τρόπο και από τους δύο.
     
    * Για το άρθρο των όψεων Αφροδίτης - Ουρανού κάνε κλικ εδώ.
  • eternalvoyager @ 11.03.2014 18:18
    Ευχαριστώ για την απάντηση! Διαβάζω με πολύ ενδιαφέρον και συνδυαστικά πολλές από τις τελευταίες απαντήσεις σας, καθότι με αφορούν προσωπικά, π.χ. έχω Αφροδίτη σε τετράγωνο με Ουρανό (αλλά και τρίγωνο με Κρόνο για να γίνει λίγο πιο πολύπλοκο το μείγμα), η οποία είναι και στον Αιγόκερω και δέχεται τη διέλευση του Πλούτωνα και του Ουρανού. 
    Σε κάθε περίπτωση είναι εξαιρετικά παρήγορη η σκέψη ότι υπάρχει δυνατότητα να τροποποιήσει κανείς με τη προσωπική του βούληση τα αναμενόμενα από το αστρολογικό του DNA. Ομολογώ ότι πάντοτε με προβλημάτιζε ο βαθμός και η διάρκεια αυτής της παρέμβασης. Αναρωτιέμαι επίσης αν η επίγνωση των εγγενών δυσκολιών βοηθά στην αντιμετώπιση ή αντίθετα λειτουργεί αρνητικά αυθυποβάλλοντας το άτομο. Φαντάζομαι ότι και αυτό εξαρτάται από τον ίδιο και το βαθμό ωριμότητάς του. 
    Όσο για το γκάλοπ για την αιτία της (ακόμη μεγαλύτερης) έμπνευσής σας, ψηφίζω το εξάγωνο Ερμή - Ποσειδώνα. Όποια κι αν είναι η αιτία, όλοι όσοι σας διαβάζουμε ελπίζουμε να διαρκέσει! 

έχουν γενέθλια 249 μέλη.

γιορτάζουν οι: Μάρκος, Μαρκέλα

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

  • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • loading...
  • loading...