παρακαλώ περιμένετε...

Κυβερνήτης ντεμέκ...

  • boa @ 16.03.2011 15:31
    ποιο είναι το ζώδιο της πτώσης του Πλούτωνα;
  • absolutego @ 16.03.2011 16:06
    Boa, εξετάζεις τους παλιούς κυβερνήτες. Δηλαδή πχ, για ωροσκόπο Σκορπιό, κοιτάζεις Άρη και όχι Πλούτωνα. Για ωροσκόπο Ιχθείς κοιτάζεις το Δία και όχι τον Ποσειδώνα, για ωροσκόπο Υδροχόο κοιτάς τον Κρόνο και όχι τον Ουρανό κ.λ.π.
  • boa @ 16.03.2011 17:07
    ναι... όσο αφορά την ωριαία... όχι τον κυβερνήτη του χάρτη σου
  • absolutego @ 16.03.2011 17:17
    Boa, χωρίς να είμαι και 100% σίγουρη, αλλά επειδή θυμάμαι ότι κάπου το έχω διαβάσει, ο κυβερνήτης του χάρτη σου βρίσκεται σύμφωνα με τους παραδοσιακούς κυβερνήτες.
  • boa @ 16.03.2011 17:24
    δηλαδή κάποιος με έντονο Ιχθύ στο χάρτη του έχει κυβερνήτη το Δία...;
    και κάποιος με έντονο Σκορπιό έχει κυβερνήτη τον Άρη...;
     
    ντοντ θινκ σοου
  • absolutego @ 16.03.2011 17:37
    Μάλλον δεν καταλαβαίνω τι θες να πεις. Τι εννοείς έντονο Ιχθύ και έντονο Σκορπιό? Εγώ μιλάω για τον ωροσκόπο σου και το πως θα βρεις τον κυβερνήτη του ζωδίου στο οποίο είναι ο ωροσκόπος σου. Από εκεί βρίσκεις τον κυβερνήτη του χάρτη σου, όχι αν έχεις έντονο Παρθένο ή έντονο Σκορπιό ή ό,τι άλλο.
  • Stargazer @ 16.03.2011 17:50
    Να βρούμε μια μέση λύση; Γιατί το έχουμε ξαναθίξει το θέμα. Το ζήτημα είναι τι ακριβώς εννοεί κάποιος με τον  όρο "κυβερνήτης ωροσκόπου. Αν του δώσεις τη σημασία που του έδινε η παραδοσιακή αστρολογία, με την έννοια ότι είναι ο πιο προσωπικός σου πλανήτης κι από τον οποίο μπορεί ο αστρολόγος να αντλήσει σημαντικές ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ πληροφορίες για το άτομο που έχει απέναντί του, τότε φρονιμότερο είναι να χρησιμοποιούνται οι παραδοσιακοί κυβερνήτες. Δεν είναι λογικό να θεωρήσεις προσωπικό πλανήτη τον Πλούτωνα, ακόμα κι αν τον θεωρείς κυβερνήτη του Σκορπιού, καθώς το λιγότερο που παραμένει ο Πλούτωνας σε ένα ζώδιο είναι 12 χρόνια και μπορεί να φτάσει ακόμη και τα 30. Δεν είναι λογικό δηλαδή να θεωρήσεις ότι όλα τα άτομα, σε όλον τον κόσμο, με ωροσκόπο Σκορπιό που γεννήθηκαν τη 12ετία που έμεινε ο Πλούτωνας στον Τοξότη π.χ., αποκτούν και χαρακτηριστικά Τοξότη. Πολύ δύσκολα ένας εξωκρόνιος πλανήτης μπορεί να παίξει τέτοιο ρόλο.
     
    Τώρα, αν θέλεις να πάρεις κάποιες εξτρά πληροφορίες για το πώς λειτουργεί γενικότερα σε έναν χάρτη το στοιχείο του Σκορπιού, πέρα από τον Άρη μπορείς να κοιτάξεις και τον Πλούτωνα, όχι όμως ως προσωπικό πλανήτη, αλλά ως πλανήτη που έχει μια συγγένεια με το ζώδιο του Σκορπιού και αποτελεί, όπως λέγεται, την ανώτερη οκτάβα του Άρη. Για προσωπικές πληροφορίες όμως, που έχουν να κάνουν με τα θέματα του ωροσκόπου, είναι πιστεύω προτιμότερο να επιλέγεται ο Άρης.
     
    Είναι αυτή η μόνη άποψη; Όχι. Πολλοί αστρολόγοι εξακολουθούν να χρησιμοποιούν τους εξωκρόνιους ως κυβερνήτες ζωδίων. Η τάση όμως τα τελευταία 25 χρόνια με την αναγέννηση της παραδοσιακής αστρολογίας είναι να υπάρχει επιστροφή στους παραδοσιακούς κυβερνήτες.  
  • boa @ 16.03.2011 17:56
    να κι ο ειδικός γιατί σε καταμπέρδεψα... συγνώμη δεν έχω καθόλου καθαρό μυαλό...
     
    ωραία πάντως... χάρηκα με το νέο του Δία ως κυβερνήτη του χάρτη μου...
    εκτός κι αν πάλι τα μπερδεύω... τον ποσειδώνα να μου μέσα!
  • absolutego @ 16.03.2011 18:05
    Stargazer, σε ευχαριστώ για την παρέμβαση. Ναι, στη συγκεκριμένη φάση και νομίζω ότι ήμουν σαφής μιλούσα για έναν πλανήτη, ο οποίος επηρεάζει το άτομο στην καθημερινότητά του και πρέπει να αντλήσει πληροφορίες από αυτόν, για να δει πως θα ξεπεράσει κάποια πράγματα.
    Όπως και να έχει, να είσαι καλά για το ξεκαθάρισμα. : ) 
  • astropet @ 17.03.2011 18:09
    Θα αναγκαστώ να διδάξω για πολλοστή φορά, καθώς διαπιστώνω ότι είσαι ανεπίδεκτος μαθήσεως.
     
    Είπαμε, τα "με"και τα "σε" είναι λάθος, γιατί δεν μπορεί να γίνει διαχωρισμός του έμμεσου από το άμεσο αντικείμενο.
     
    Το λάμδα όμως είναι παχύ (το λονδρέζικο, το BBC λάμδα) ΜΟΝΟ μπροστά από τα βραχέα φωνήεντα. Μπροστά από τα μακρά ΔΕΝ είναι. Κι έτσι οφείλει να είναι.
     
    Ελπίζω να μη με αναγκάσεις να σου τα ξαναπω, γιατί θέλω οι μαθητές μου να τα πιάνουν με την πρώτη. 

έχουν γενέθλια 231 μέλη.

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

  • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • loading...
  • loading...