παρακαλώ περιμένετε...

Ερώτηση προς Stardome

  • lamlam @ 28.01.2014 14:22
    Η προσωπική μου γνώμη είναι οτι πρέπει να παρατηρήσεις συμπεριφορές ανθρώπων  και αποτελέσματα σε συνδιασμό με κινήσεις των πλανητών για να δώσεις απάντηση οτι η συγκεκριμένη όψη ή διέλευση έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Αν σε αντίθετη περίπτωση λάβεις υπ όψην κάποια πράγματα σαν δεδομένα θα πρέπει να είσαι πολύ διαβασμένος για να μην πέσεις σε παρερμηνίες. Για το ότι ο Δίας είναι ο πλανήτης της επέκτασης a priori ισχύει αν όμως δεν προσβάλλεται. Α και μην ξεχνάς ότι παιζει και πολύ copy paste, άρα άμα γράψει κάποιος κάτι λειτουργεί σαν ράδιο αρβύλα, και μπορεί να μην είναι και σωστό.
  • Stardome* @ 28.01.2014 17:27
    Hypatia, όταν αναπτύχθηκε η αστρολογία στην αρχαιότητα δεν υπήρχε η σημερινή διαβάθμιση και συστηματοποιήση της γνώσης και η κάθε παρατήρηση συνδέοταν πολύ στενά με την έννοια του "θείου" και του "Θεού". Δεν είναι τυχαίο ότι οι άνθρωποι αναζήτησαν αρχικά τις πρώτες ερμηνείες και χρησιμοποιήσαν σαν σύστημα αναφορά το νυχτερινό ουρανό. Οι πλάνητες και οι απλανείς αστέρες ήταν τα μόνα σημεία που παρουσιάζαν σταθερότητα (αν τα συνέκρινε κανείς με άλλα γεωγραφικά σημεία που υπόκεινται στις αλλαγές των κλιματικών και καιρικών φαινομένων) - το σύμπαν φαινόταν αιώνιο και αμετάβλητο στα μάτια των πρώτων μελετητών και οι θεοί ήταν επίσης αιώνιοι. Άρα δε θα μπορούσαν να κατοικούν κάπου αλλού παρά μόνο στον ουρανό. Και τα μηνύματα τους δε θα μπορούσαν να έρχονται αλλού, παρά μόνο από τον Ουρανό. Επιπλέον ο Ηλιακός και ο Σεληνιακός κύκλος καθόριζαν σημαντικά τη ζωή και την επιβίωση τότε και δεν είναι τυχαίο ότι αυτοί έγιναν τα κεντρικά αστρολογικά σύμβολα.
    Ναι, οι πρώτες παρατηρήσεις των 7 ορατών πλανητών προέρχονται από τότε και μέσα στους αιώνες η μια γενιά έδινε στην άλλη πληροφορίες και προσέθετε αλλα και αφαιρούσε γνώσεις. Για παράδειγμα ο Δίας όταν είναι ορατός στον ουράνιο θόλο είναι από τα πιο φωτεινά αστέρια του Ουρανού λόγο του μεγέθους του. Επιπλέον όμως ο κύκλος του είναι πιο αργός από τον κύκλο των πλανητών από τον Άρη και πίσω. Συνεπώς έδινε την εντύπωση του μεγαλεπίβολου και λαμπερού και συνδέθηκε στενά με τον εντυπωσιασμό και την επέκταση. Όμως λόγω του ότι κάλυπτε με πιο αργή ταχύτητα το ζωδιακό έδινε την εντύπωση ότι στέκετε περισσότερο και μελετά για μεγαλύτερη διάρκεια όσα συμβαίνουν, εξ ου και συνδέθηκε με τη σύνθεση της μεγάλης εικόνας και την αναζήτηση νοήματος πίσω από το πλήθος των γεγονότων. Ακολούθως προστέθηκαν άλλες ερμηνείες και πολλές απορρίφθηκαν. Ο Άρης αντίστοιχα φαίνεται κόκκινος και συνδέθηκε με το αίμα - και το αίμα θύμιζε εκείνα τα χρόνια μάχη. Όποιος έπινε το αίμα του αντιπάλου του θεωρητικά έπαιρνε τις δυνάμεις του.Οι άνθρωποι συνέδεσαν με κάθε πλανητική θέση και μια αρχέτυπική εικόνα/ορμή της ψυχής. Παρατηρούσαν και συνέκριναν. Αιώνα με τον αιώνα.
    Τώρα γιατί το σύστημα λειτουργεί ή κάτω από ποιες συνθήκες λειτουργεί, αυτό είναι που συνεχίζει να τροφοδοτεί μάχες και έριδες αλλά και συναρπάζει.
  • Hypatia @ 28.01.2014 18:40
    Ευχαριστώ πολύ Stardome!!!
     
    Ευχαριστώ κι εσένα lamlam αν και η ερώτηση μου αφορούσε περισσότερο στις πηγές της αστρολογίας. 
  • iridaKapa @ 28.01.2014 22:09

έχουν γενέθλια 231 μέλη.

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

  • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • loading...
  • loading...