παρακαλώ περιμένετε...

Αστρολογικό software και ωριαία αστρολογία

  • AliceAddams @ 03.02.2011 23:32
    δεν είσαι...  είμαστε κι άλλοι... γαμώ το Δία μου.
  • fefe @ 03.02.2011 23:48
    ααααα ρε κυβερνητη ΜΑΓΚΑ ΜΟΥ!
  • Stargazer @ 04.02.2011 16:06
    cheyenne, το πιο γνωστό software που χρησιμοποιούν οι περισσότεροι αστρολόγοι είναι το solar fire. Πολύ καλό είναι και το Kepler. Αλλά δεν χρειάζεται να ξοδευτείς, αν το μόνο που θέλεις είναι το regiomantanus. Στην ιστοσελίδα astro.com μπορείς να επιλέξεις το σύστημα αυτό, φαντάζομαι και σε πολλές άλλες σελίδες.
    Για τα όρια και τα πρόσωπα, επειδή δεν φτάνει μόνο μια παράγραφος για να τη γράψω εδώ, υπόσχομαι να γράψω σύντομα ένα άρθρο και γι'αυτά.
    Μέχρι τότε, για σένα και για όλους όσοι βρήκατε ενδιαφέρουσα την ωριαία, να ένα ακόμη παράδειγμα:
     
    "Θα πάρω τον ρόλο στο μιούζικαλ Hairspray"
     
    Η ερωτούσα είναι μέλος μιας ερασιτεχνικής θεατρικής ομάδας (community theatre) και σε δύο βδομάδες από τη χρονική στιγμή της ερώτησης, θα περνούσε από οντισιόν.
     
    Στοιχεία χάρτη: 20 Νοεμβρίου 2010, Νέα Υόρκη, 21:22:37. Πρέπει να βγάλετε ωροσκόπο Λέοντα στις 6 μοίρες και 12 λεπτά.
     
     
  • cheyenne @ 04.02.2011 22:49
    Stargazer ευχαριστώ πολύ για την απάντηση και περιμένω το νέο άρθρο με
    τις νέες πληροφορίες. Να ασχοληθούμε τώρα με το παραδειγματάκι που έθεσες να
    δούμε πώς τα πάμε; Ο πρώτος οίκος όντως είναι Λέων στις 6 μοίρες και 12 λεπτά.
    Κυβερνήτης ο Ήλιος (στον 4ο οίκο, γωνιακός άρα θετική ένδειξη), ο
    οποίος είναι στο Σκορπιό (σε πρόσωπο σύμφωνα με τον Πτολεμαίο). Παρατηρώ ότι σε
    2 περίπου μοίρες θα αλλάξει και νομίζω ότι αυτό συνδέεται με το χρόνο της
    οντισιόν (. Η Σελήνη που δίνουμε επίσης στην ερωτούσα είναι στον Ταύρο, σε
    ζώδιο της έξαρσης, παράλληλα παρατηρώ ότι καθώς είναι βραδινή η ώρα της
    ερώτησης έχουμε και τριπλότητα, άρα είναι σε πολύ φιλικό περιβάλλον. Πιο
    σημαντικό είναι η θέση της στο 10ο οίκο (οίκο της δουλειάς) πράγμα
    που σημαίνει ότι τη δουλειά τη θέλει πάρα πολύ. Η δουλειά τώρα, 10ος οίκος στον Κριό, άρα
    κυβερνήτης ο Άρης, ο οποίος βρίσκεται στον Τοξότη (Όριο κατά Πτολεμαίο). Εφόσον
    μιλάμε για οντισιόν εγώ υπολόγισα και τον ανταγωνισμό για το ρόλο οπότε κοίταξα
    και τον 7ο οίκο. Βρίσκεται στον υδροχόο, άρα Κρόνος ο οποίος είναι
    στο Ζυγό αλλά σε κατιόντα οίκο-3ο. Δεν είμαι σίγουρη αλλά σαν να βλέπω Καζίμι μεταξύ του Ήλιου
    και της δουλειάς (Άρη);Πάντως εγώ νομίζω ότι η έκβαση θα είναι θετική βλέποντας
    πρώτον την οικοθεσία η οποία λειτουργεί υπέρ της υποψήφιας, αλλά παρατήρησα και
    κάτι ακόμα. Ο 10ος οίκος έχει ακμή στον Κριό. Ο Ήλιος (κυβερνήτης
    της υποψήφιας) βρίσκεται σε έξαρση σε αυτό το ζώδιο, ενώ ο Κρόνος (αντίπαλοι)
    βρίσκονται σε πτώση. Παίζει κάποιο ρόλο;  Περιμένω σχόλια και παρατηρήσεις?..Χίλια ευχαριστώ και πάλι?.
  • Stargazer @ 05.02.2011 09:33
    cheyenne, ωραία, βλέπω έχεις μελετήσει το θέμα.
     
    Να ξεκινήσω με μερικές παρατηρήσεις. Το πιο βασικό πράγμα που πρέπει να κάνουμε στην ωριαία, και είναι ο λόγος που γίνονται τα περισσότερα λάθη από όλους μας, είναι η εύερεση του σωστού οίκου. Γιατί χρησιμοποίησες τον 10ο; Η ερωτούσα δεν είναι επαγγελματίας ηθοποιός, το χόμπυ της κάνει. Κάτω από αυτό το πρίσμα, ποιος οίκος φαντάζει ως ο πιο κατάλληλος;
     
    Ο Άρης δεν μπορεί να είναι καζίμι. Θέλουμε 17 λεπτά της μοίρας για το καζίμι, όχι 17 μοίρες .
     
    Ο Κρόνος είναι σε έξαρση στον Ζυγό, όχι σε πτώση.
  • cheyenne @ 05.02.2011 10:19
    Stargazer ευχαριστώ για τις παρατηρήσεις. Η αλήθεια είναι οτι χρειάζομαι ακόμα μελέτη αλλά με τον καιρό ελπίζω να αρχίσω να καταλαβαίνω περισσότερα. Έτσι όπως το λες μάλλον σε αυτή την περίπτωση ο 5ος οίκος φαντάζει πιο κατάλληλος. Και πάλι με αυτή τη λογική, ο 5ος οίκος έχει ακμή στο Σκορπιό και παίρνει σαν κυβερνήτη τον Άρη. Εξακολουθώ να βλέπω οτι ο Ήλιος ετοιμάζεται να μπει σε 2 περίπου μοίρες στον 5ο οίκο που είναι και ο οίκος του ρόλου. Οτι ο Κρόνος στο Ζυγό είναι σε έξαρση το ξέρω απλά εγώ κοιτούσα τη σχέση του Κρόνου με το περιβάλλον του Κριού που σε αυτή την περίπτωση είναι άκυρο λόγω λάθους του οίκου. Απλά δεν βλέπω κάποια ξεκάθαρη όψη. Μόνο από την οικοθεσία μπορώ να δώ οτι η κοπέλα είναι σε πλεονεκτικότερη θέση από τους αντιπάλους. Αρκεί αυτό για να βγάλουμε συμπέρασμα; Από κει και πέρα έχω ένα μπερδεμα...
  • Stargazer @ 05.02.2011 10:56
    Να πω προκαταβολικά ότι ο αστρολόγος που εξέτασε το ερώτημα, έδωσε λάθος απάντηση στην ερωτούσα.  Αυτό το λέω για να δείξω ότι η ωριαία χρειάζεται μεγάλη εξοικείωση  και πολυετή εξάσκηση μέχρι να αποκτήσεις κάποια ασφάλεια, καθώς επίσης το πόσο εύκολο είναι να χαθείς μέσα σε σενάρια ερμηνεύοντας τον χάρτη. Γι'αυτό λέμε, keep it simple! Το καλό είναι ότι στην ωριαία αν κάνεις λάθος, έκανες λάθος. Τελεία. Δεν μπορείς να ωραιοποιήσεις την κατάσταση όπως στη γενέθλια, κι έτσι από τα λάθη μαθαίνεις. Και λάθη κάνουν όλοι, ακόμη και οι ικανότεροι των αστρολόγων. Είπαμε, άλλο αστρολογία κι άλλο αστρολόγος.
    Οπότε, η ερωτούσα είναι Ήλιος και Σελήνη και το μιούζικαλ είναι 5ος οίκος. Είναι κάτι που της αρέσει, περνάει καλά και της επιτρέπει να εκφραστεί δημιουργικά. Ο 5ος λοιπόν, φαντάζει ως η πιο λογική επιλογή. Πράγματι, όπως σωστά παρατήρησες, 10ος και 5ος έχουν τον ίδιο κυβερνήτη. Εδώ μπορούμε να κάνουμε διάφορα σενάρια (μήπως το σκέφτεται και ως επάγγελμα μελλοντικά; Ή μήπως η μητέρα της έχει παίξει κάποιο ρόλο σε αυτή της την επιλογή; ), αλλά είπαμε, keep it simple. Ας μη χαθούμε στον λαβύρινθο του χάρτη, γιατί μπορεί να μη βγούμε ποτέ. Μπορούμε βέβαια να τη ρωτήσουμε αν θέλουμε, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε τον στόχο μας, το αν θα πάρει τον ρόλο ή όχι.
    Υπάρχει κι ένας άλλος πλανήτης όμως που φαίνεται να έχει στενή σχέση με την ιστορία μας και που δεν μπορούμε εύκολα να αγνοήσουμε. Ποιος είναι αυτός;
  • Stargazer @ 05.02.2011 11:06
    Ώπα, νάτο και το λάθος. Άρης κυβερνήτης 5ου οίκου μόνο στο σύστημα Placidus. Στο Regiomantanus, ακμή 5ου στον Τοξότη. Τι κάνουμε τώρα;  Ας τα δούμε και τα δύο και βλέπουμε.
  • cheyenne @ 05.02.2011 11:36
    Για να δούμε..Είδα τα νέα δεδομένα οπότε αν λάβουμε ως ακμή του 5ου τον Τοξότη έχουμε κυβερνήτη Δία, ο οποίος είναι μέσα στο σπίτι του, στους Ιχθύς. Αυτό που βλέπω είναι οτι ο Δίας ήδη σχηματίζει τρίγωνο με τον Ήλιο, τον κυβερνήτη της ερωτούσας. Αυτό όμως αν έχω καταλάβει καλά είναι ήδη υπάρχουσα όψη. Παρατηρώ και ένα εξάγωνο Σελήνης - Δία. Αυτό σημαίνει οτι οι όψεις δε μας κάνουν γιατί έχουν ήδη σχηματιστεί;
  • Stargazer @ 05.02.2011 12:18
    Έτσι κι αλλιώς, ο Δίας μας ενδιέφερε λόγω του εξαγώνου με τη Σελήνη. Απλά, στο Πλάσιντους ήταν ο κυβερνήτης του έργου (ο υπεύθυνος ας πούμε, ο σκηνοθέτης ή όποιος άλλος), ενώ το Regiomantanus τον καθιστά ως το μιούζικαλ αυτό καθεαυτό.
    Το τρίγωνο Ήλιου/Δία, ναι, έχει ήδη γίνει, αλλά το εξάγωνο Σελήνης/Δία όχι. Είναι συγκλίνουσα η όψη. Η οποία θα γίνει σε δύο μονάδες χρόνου. Επομένως, ταιριάζει με τη χρονική στιγμή της οντισιόν.
  • cheyenne @ 05.02.2011 12:32
    Επομένως και πάλι και με αυτά τα δεδομένα εφόσον έχουμε όψη συγκλίνουσα σε δυο περίπου μοίρες, η έκβαση θα είναι θετική. Σωστά; Εκτός από την όψη και την οικοθεσία, εφόσον είπαμε να το κρατήσουμε απλό και συγκεκριμένο υπάρχει κάτι άλλο που πρέπει να κοιτάξουμε σε αυτό το χάρτη; Οτι ο Ήλιος όπως προείπα αλλάζει οίκο σε 2 περίπου μοίρες είναι και αυτό στοιχείο;
  • Stargazer @ 05.02.2011 12:59
    Το ότι ο Ήλιος αλλάζει ζώδιο και θα μπει στον 5ο δεν μας λέει και πολλά με την έννοια ότι ξέρουμε ήδη ότι θέλει τον ρόλο. Πιο θετικό θα ήταν ο Δίας να βρισκόταν στον πρώτο οίκο. Θα σήμαινε ότι έχει τον ρόλο στην τσέπη της, μια ένδειξη τουλάχιστον.
    Τώρα, το εξάγωνο Σελήνης/Δία μας δείχνει την οντισιόν. ΟΚ. Θα την πάρουν όμως; Αν το δούμε ως μεταφορά φωτός, πράγματι η Σελήνη μετά το εξάγωνο με τον Δία, θα σχηματίσει αντίθεση με τον Ήλιο, την ερωτούσα. Άρα, θα μεταφέρει το μιούζικαλ σ'αυτήν. Εδώ νομίζω βασίστηκε ο αστρολόγος και έδωσε καταφατική απάντηση. Και λογικά, έτσι; Έλα όμως που δεν πήρε τον ρόλο. Τι προβλήματα υπάρχουν;
  • cheyenne @ 05.02.2011 13:21
    Τώρα προβληματίστηκα... Ενώ όλα φαίνονται θετικά παρόλα αυτά δεν πήρε το ρόλο. Να ναι που ο Δίας είναι σε κατιόντα οίκο; Επίσης τώρα βλέπω και κάποιες όψεις της Σελήνης με το Βόρειο και το Νότιο Δεσμό. Να δώσω σημασία ή να αγνοήσω; Αν η όψη γίνεται, δεν μπορώ να διακρίνω τί είναι αυτό που είναι πιο ισχυρό ώστε να υποβαθμίσει τη δύναμή της...
  • Stargazer @ 05.02.2011 13:36
    Πρώτον, έχουμε το πρόβλημα ότι η μεταφορά φωτός θα γίνει με αντίθεση. Ναι, όλες οι όψεις φέρνουν αποτέλεσμα, ο Frawley όμως λέει ότι από την αντίθεση δεν λείπουν ποτέ τα προβλήματα. Άσε που πριν κάνει την αντίθεση με τον Ήλιο, η Σελήνη θα έρθει σε σύνοδο με τον απλανή Algol, που σπάνια είναι για καλό. Πέρα από αυτό, δεν κοιτάξαμε τις υποδοχές. Τη "θέλει" το έργο; Ο Δίας είναι ισχυρός στο ζώδιό του, αλλά αυτό δεν μας βοηθά, θέλουμε να "θέλει" και τη δικιά μας. Με βάση τον πίνακα του Πτολεμαίου, ο Δίας δεν βρίσκεται σε καμία dignity ούτε της Σελήνης ούτε του Ήλιου. Κι αυτό πρέπει να μας προβληματίσει. Αδιαφορεί ο Δίας για την ερωτούσα, ΚΑΙ για τους δύο δείκτες της. Αυτό οπωσδήποτε δεν είναι καλό.
    Εμένα τέλος με προβληματίζει ο ρόλος του Άρη. Ο Δίας βρίσκεται στην τριπλότητα, τα όρια και το πρόσωπο του Άρη. Έχουμε μια πολύ ωραία αμοιβαία υποδοχή Άρη/Δία. Άρης στο ζώδιο του Δία, Δίας στην τριπλότητα, όρια και πρόσωπο του Άρη. Και συν τοις άλλοις, ο Άρης βρίσκεται μέσα στον 5ο οίκο και ετοιμάζεται να σχηματίσει τετράγωνο με τον Δία. Ο Δίας, δηλαδή, πέρα από τον εαυτό του, "αγαπάει" και κάποιον άλλον. Μήπως είναι κάποιος άλλος υποψήφιος; Μήπως "τσάμπα" πέρασε η δικιά μας από οντισιόν και ο ρόλος είχε ήδη δοθεί; Δεν θα μάθουμε ποτέ λεπτομέρειες.
    Έβαλα αυτό το παράδειγμα για να δείξω ότι πολλές φορές είναι εξαιρετικά δύσκολο να δώσεις με ευκολία ένα ναι ή ένα όχι. Και είχα υποσχεθεί επίσης κι ένα παράδειγμα με λανθασμένη αστρολογική εκτίμηση.
  • Stargazer @ 05.02.2011 13:48
    Κι επίσης, ΚΑΙ η ίδια κυβερνάται από τον Άρη. Κάτι παίζεται μ'αυτόν τον Άρη. Και τέλος, η αρνητική απάντηση ήρθε τέσσερις περίπου βδομάδες μετά, πριν γίνει η αντίθεση Σελήνης/Ήλιου και με τη Σελήνη πάνω στον Αλγκόλ.
  • cheyenne @ 05.02.2011 13:54
    Νομίζω οτι κατάλαβα αυτό που λές. Τον απλανή Algol δεν κατάλαβα αλλά αυτό το αφήνω για λίγο πιο μετά. Πράγματι έχω την αίσθηση οτι το παράδειγμα δεν είχε απόλυτα ξεκάθαρη απάντηση. Θα το μελετήσω όμως πολύ προσεκτικά μαζί με τα παραδείγματα των άλλων άρθρων. Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σου Stargazer και για τις απορίες που μου λύθηκαν από αυτό το παράδειγμα. Νομίζω οτι έμαθα και κάποια πραγματάκια παραπάνω και θα ασχοληθώ και λιγάκι με την ψυχαναλυτική σκοπιά που νομίζω είναι κι αυτή πολύ ενδιαφέρουσα (σαν αυτό που λέγαμε σχετικά με την ερωτούσα και κατά πόσο το βλέπει επαγγελματικά ή η επιρροή της μητέρας της)...Ελπίζω στο μέλλον να υπάρξουν κι άλλα σχετικά παραδείγματα ή αρθράκια για να πλουτίσουμε τις γνώσεις μας...Thanks again
     

έχουν γενέθλια 255 μέλη.

γιορτάζουν οι: Ιωσήφ, Ιωσηφίνα, Χρύσανθος

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

  • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • loading...
  • loading...