παρακαλώ περιμένετε...

mia mikri aporia...!

  • Stardome* @ 21.06.2011 23:47
    elinakiii!, ο άξονας 6ου -12ου οίκου στο χάρτη μας είναι μια πολύ ευαίσθητη περιοχή του χάρτη και γενικά είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στις ερμηνείες που δίνουμε.
    Τα διλήμματα που εκφράζονται στον άξονα αυτό είναι μεταξύ άλλων (οι λέξεις στ' αριστερά αφορούν τον 6ο οίκο και στα δεξιά τον 12ο οίκο αντίστοιχα):
    Τάξη/Χάος
    Έλεγχος/Εμπιστοσύνη
    σχήμα,όψη/περιεχόμενο
    ύλη/φαντασία
    πραγματικότητα/όνειρα
    υπηρεσία/αφοσίωση
    Με άλλα λόγια, από τη μια πλευρά (6ος οίκος) έχουμε την πλέον ρεαλιστική σφαίρα της ζωής μας που περιλαμβάνει την άμεση, πρακτική και εμπειρική εμπλοκή με τον κόσμο. Γι' αυτό στον 6ο οίκο συναντούμε μια σειρά από σημαντικά για την ύπαρξη μιας ισορροπίας με τον κόσμο εκεί έξω: σχέση με το σώμα, κατάσταση της υγείας μας, εργασιακό περιβάλλον και σχέσεις με υφισταμένους, οργάνωση της καθημερινής ρουτίνας, προγραμματισμός των υποχρεώσεων μας.
    Στον αντίποδα έχουμε την πλέον ψυχική/πνευματική/εσωτερική σφαίρα εμπειρίας της ζωής μας (12ος οίκος). Ο προγραμματισμός της ρουτίνας, η οργάνωση, η υπηρεσία μέσω της εργασίας σε καθιστούν λειτουργικό, σωματικά υγιή και συνεπή όμως, στ' αλήθεια, εκεί κρύβεται η ευτυχία; Ο άνθρωπος δεν είναι μόνη μια μηχανή παραγωγής ωφέλιμου έργου οπότε έχουμε μια σειρά από σημαντικά ζητήματα που αφορούν την εσωτερική, ψυχική μας γαλήνη στον 12ο οίκο όπως: όνειρα και πόθοι, φαντασία, ανιδιοτελής προσφορά, παροχή ή απαίτηση ψυχολογικής υποστήριξης χωρίς ανταλλάγματα αλλά και απογοήτευση από την σκληρότητα του ρεαλιστικού κόσμο, λαχτάρα για σωτηρία...
    Επομένως όταν οι εκλείψεις επηρεάζουν αυτό τον άξονα στο γενέθλιο χάρτη μας η ζωής μας φέρνει αντιμέτωπους με συγκεκριμένα διλήμματα. Αν από τη φύση μας ή λόγω συγκυριών ή από έμφαση στο γενέθλιο χάρτη μας κλείνουμε περισσότερο προς την έκφραση του 6ου οίκο μας, τότε η συμπεριφορά μας θα χαρακτηρίζεται από τεράστια ανάγκη ελέγχου της ρουτίνας, αμείλικτο προγραμματισμό των πάντων και γενικά μια στάση της μορφής "όλα επιτρέπονται αρκεί να αποκλείσω το χάος από τη ζωή μου". Τότε μια έκλειψη έρχεται να μας επιστήσει την προσοχή ότι αμελήσαμε τον 12ο οίκο μας. Με ποιο τρόπο; Ίσως στο χρονικό διάστημα των εκλείψεων να αισθανθούμε ψυχικά καταβεβλημένοι ή άδειοι συναισθηματικά από την προσπάθεια να ελέγχουμε τους πάντες και τα πάντα. Αυτή η κατάσταση εσωτερικού πανικού ενδέχεται να οδηγήσει σε αυξανόμενη αποδιοργάνωση αρχικά στις διαπροσωπικές μας σχέσεις με τους άλλους και έπειτα και σε άλλες περιοχές της ζωής μας. Σ' αυτή την περίπτωση το αίτημα της έκλειψης είναι: "Άσε τη ζωή να σε οδηγήσει, εμπιστέψου αντί να κρίνεις και να ελέγχεις, δώσε έκφραση στη συναισθηματική σου υπόσταση και εμπιστέψου το ένστικτό σου!".
    Αντίθετα αν κλείνουμε γενικά στη ζωή μας, για τον οποιοδήποτε λόγο, προς την έκφραση του 12ου οίκο μας τότε η συμπεριφορά μας θα χαρακτηρίζεται από υψηλό βαθμό φαντασίας (ή φαντασιοπληξίας), ανάγκης να επηρεάσουμε και να επηρεαστούμε από τους γύρω μας, πίστης στις θεωρίες, τα ιδανικά, τις ιδεολογίες που όμως δύσκολα εφαρμόζονται με ρεαλιστικό τρόπο ή δεν πείθουν τους γύρω μας. Με άλλα λόγια καταλήγουμε με μια αίσθηση υπηρξιακής μοναχικότητας που μπορεί με την ίδια ευκολία να οδηγήσει στην απογοήτευση και την κατάθλιψη ή το φανατισμό και την οργή. Γενικά με τον 12ο οίκο έχουμε μια τεράστια γκάμα πιθανών εκφράσεων. Σ' αυτή την περίπτωση μια έκλειψη έρχεται να μας υπενθυμίσει ότι έχουμε παραμελήσει την εμπλοκή με τις σφαίρες εμπειρίας που αφορούν τον 6ο οίκο μας. Η επιρροή της έκλειψης θα μπορούσε να επηρεάζει με αλλαγές τόσο την εργασιακή μας καθημερινότητα, όσο και τη σχέση με το σώμα μας, τις διατροφικές μας συνήθειες, την υποχρεωτική αναδιοργάνωση της ρουτίνας μας. Η έκλειψη σ' αυτή την περίπτωση έρχεται να μας πει: "αν δεν εμπλέκεσαι στη ζωή ρεαλιστικά δεν κάνεις ποτέ λάθη, άρα μπορείς πάντα να κατηγορείς τους γύρω σου για τα λάθη τους και εσύ να φαίνεσαι αλάνθαστος. Όμως κανείς δεν είναι υπεράνω λάθους, αφού όλοι είμαστε άνθρωποι και το ανθρώπινο και υλικό είναι πάντα όχι τέλειο."
    Είναι αλήθεια ότι η ισορροπία που προσπαθούμε να επιτύχουμε στα θέματα αυτού του άξονα είναι εύθραυστη και δύσκολη, κυρίως γιατί αφορά θέματα στα οποία δεν έχουμε πάντα συνειδητό έλεγχο ή δεν ορίζουμε εμείς τις αλλαγές. Γι' αυτό το λόγο άλλωστε οι εκλείψεις σ' αυτούς τους οίκους συνδέονται επίσης και με ζητήματα όπως: αντιμετώπιση των συνεπειών των λανθασμένων αποφάσεων μας, απομάκρυνση προσώπων από τη ζωή μας, απογοήτευση και διάψευση ονείρων και πόθων.
    Μετά από αυτή την ανάλυση νομίζω ότι το πιο χρήσιμο που έχεις να κάνεις είναι να εντοπίσεις πόσες εκλείψεις θα γίνουν στον άξονα 6ου - 12ου οίκου σου (συνήθως έχουμε επαναλαμβανόμενες εκλείψεις στον ίδιο άξονα για μια διετία περίπου) και μετά το πέρας και της τελευταίας να κάνεις ταμείο και να δεις τι απώλειες και τι κέρδη είχες.
    Ελπίζω να σε κάλυψα με την απάντηση.
  • manini @ 21.06.2011 23:54
    ευχαριστώ., είχα την ίδια απορία..και εμένα επίσης...υποθέτω αναφέρεσαι στην έκλειψη στον Καρκίνο τον Ιουλιο elinaki...στις 4/1 ήταν στον ίδιο άξονα?
  • magia54 @ 21.06.2011 23:58
    πολυ κατατοπιστικη απαντηση για ολους μας!! να κανω κι εγω μια ερωτηση..; οι πλανητες που βρισκονται σ'αυτους τους οικους στον γενεθλιο, δειχνουν μια κατευθυνση για το πως θα λειτουργησει η εκλειψη; εγω π.χ. εχω αρη στον 12ο και η πρωτη εκλειψη του ιουνιου εγινε κοντα στις μοιρες του αρη..αρα εχω ενεργοποιηση των θεματων του 12ου και λογω αρη μια επιπλεον μαχητικοτητα; 
  • manini @ 22.06.2011 00:02
    ναι ήταν στις 13 και 39 του Αιγοκαιρο.
  • magia54 @ 22.06.2011 00:04
    manini  η απαντηση παει σε μενα;;
  • elinakiii! @ 22.06.2011 00:21
    aaa s'euxaristw poluu!
  • elinakiii! @ 22.06.2011 00:27
    manini oxi gia tin ekleipsi ston karkino ton ioulio...gia tin eklipsi sto toxsoti 25 noevriou einai panw stis moires m stous oikous pou anefera 6o-12o k anushxw ligaki...pantos ontos me diakrinei mia monaxikothta to teleutaio kairo...aa k polles fovies mou exoun vgei ton teleutaio kairo..k diafora alla!
  • sarahschuster @ 22.06.2011 00:33
    αχ τι ωραια που θα ηταν να ειχαμε τετοια αναλυση και για τους αλλους οικους... ξερω ξερω.. ζηταω πολλα αλλα ωραια θα ηταν..
  • vessi @ 22.06.2011 01:09
    Να ρωτήσω κάτι κι εγώ; Τι γίνεται όταν στον άξονα 6ου-12ου έχεις αναχαιτισμένα ζώδια; (Στην περίπτωσή μου Παρθένος-Ιχθύς.)
    Ευχαριστώ!
  • manini @ 22.06.2011 09:11
    magia 54 , στον εαυτό μου απάντησα, σόρυ...
  • Stardome* @ 22.06.2011 12:06
    magia54, όταν επηρεάζεται ένας γενέθλιος πλανήτης από την έκλειψη τότε η επιρροή της είναι πολυεπίπεδη. Σίγουρα επηρεάζεται ο οίκος, σύμφωνα με το σχήμα που περιέγραψα στην προηγούμενη απάντηση. Σίγουρα επηρεάζεται και ο εν λόγω πλανήτης και κάνει περισσότερο αισθητή την παρουσία του. Επομένως, για να αναφερθώ στο παράδειγμα του Άρη, πράγματι θα χαρακτηρίζεται το επόμενο διάστημα από αυξημένη ένταση, ανάγκη για δράση, μαχητικότητα. Όμως θα επανέλθουν και τα βασικά ζητήματα που εκφράζει αυτός ο Άρης. Ένας Άρης στον 12ο μάχεται καλύτερα για να βοηθήσει τους άλλους και να παρέχει παρά για να διεκδικεί στόχους για τον εαυτό του. Κάθε φορά που κυνηγά μια προσωπική φιλοδοξία εξαντλείται γρήγορα ή αντιμετωπίζει εμπόδια που τον καθυστερούν. Επίσης συχνά κυνηγά στόχους που φαντάζεται ότι τον καλύπτουν μόνο για να ανακαλύψει στη συνέχεια πως είχε υπερεκτιμήσει την αξία των στόχων αυτών. Τέλος, από την έκλειψη επηρεάζονται έμμεσα και οι οίκοι που κυβερνά ο ενεργοποιημένος από την έκλειψη πλανήτης. Στην περίπτωση του Άρη λοιπόν, θα πρέπει να αναμένεις δράση, αλλαγές, εξελίξεις είτε στον οίκο του χάρτη σου που έχει ακμή ο Κριός, είτε στον οίκο που έχει ακμή ο Σκορπιός.
    vessi διάβασε στο γλωσσάρι μας για το φαινόμενο της Αναχαίτισης (πηγαίνεις στο γράμμα Α στο λήμμα "Αναχαίτιση"), σου δίνω εδώ και το link
    http://www.stardome.gr/library/glossary.html
  • magia54 @ 22.06.2011 12:12
    σ' ευχαριστω πολυ  Stardome* !!!!!!! ειναι ολα πιο ξεκαθαρα ετσι...!Stardome* !!!!!!! ειναι ολα πιο ξεκαθαρα ετσι...!
  • manini @ 22.06.2011 12:41
    μμμ αυτά ακριβώς λύνουν και δικές μου ερωτήσεις... διότι έψαχνα για τον άξονα 6-12 αιγόκαιρος-καρκίνος, η έκλειψη τον Ιούλιο θα γίνει σχεδόν στην ακμή του 12ου. Παίζει ρόλο? Εντείνει τις καταστάσεις?
    Προσπαθώ να βγάλω τον Άρη στον Καρκίνο από τα αναχώματα και δεν ξέρω αν υπερβάλω ή αν δειλιάζω. Δεν βρίσκω το μέτρο. Είδα πως είναι η τέταρτη έκλειψη στον άξονα 6-2 από το 2010. Προφανώς θα μπει ένα τέλος , θα κλείσει ένας κύκλος μου αρέσει δεν μου αρέσει...Αναλογίζομαι αυτά που μου συνέβησαν ακριβώς στην έκλειψη του Ιανουαρίου...που τόλμησα για εμένα, πού είπα αυτό που ήθελα.....θέλω να το ξανακάνω και να κλείσω έναν κύκλο...
  • elinakiii! @ 22.06.2011 14:50
    emena 6-12 didimo-toxsoti...pfff tha travaw ta mallia m exw thn entupwsh!

έχουν γενέθλια 237 μέλη.

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

  • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • loading...
  • loading...