παρακαλώ περιμένετε...

Προς Stargazer...μερικές αποριούλες για την ωριαία...

  • Stargazer @ 18.02.2011 13:37
    Εγώ σας το είπα, η ωριαία είναι εθιστική, χαχα! Πάμε να τα πάρουμε ένα ένα.
     
    1) Ο 4ος οίκος γενικότερα συμβολίζει το τέλος της κατάστασης, "the end of the matter". Δεν έχει σχέση μόνο με ερωτήσεις σχετικές με δικαστήρια, σε κάθε ερώτημα ισχύει, αλλά ο Frawley (και συμφωνώ μαζί του) λέει να μην καταφεύγουμε ποτέ σε αυτόν, παρά μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις και όταν είναι φύσει αδύνατον να βγάλουμε άκρη με τους υπόλοιπους δείκτες. Με μοναδική εξαίρεση τα ιατρικά ερωτήματα και τις ερωτήσεις περί δικαστηρίων,  γιατί εδώ θέλουμε ένα γενικότερο δείκτη της μελλοντικής κατάστασης. Δηλαδή, πώς θα κρίνουμε τι θα αποφασίσει το δικαστήριο; Τι να την κάνουμε την όψη ανάμεσα στους δείκτες του ερωτώντα και του αντιδίκου; Και δεν μας αρκεί ο 10ος (δικαστής) γιατί το αν "συμπαθεί" κάποιον ο δικαστής ή όχι, δε σημαίνει ότι θα αποφασίσει και υπέρ του. Εδώ λοιπόν μας χρειάζεται κι άλλος οίκος.
    Πολλές φορές, όπως στο παράδειγμα του μιούζικαλ, ο ίδιος ο χάρτης μας οδηγεί σε κάποιον πλανήτη, στη συγκεκριμένη περίπτωση τον Άρη. Ναι, κατά κανόνα λέμε, μην μπλέκεστε, μείνετε στα βασικά, αλλά όταν οι βασικοί πλανήτες μας βρισκονται στις dignities κάποιου άλλου πλανήτη κι αυτό βγάζει μάτι, θέλοντας και μη μας αναγκάζει να τον συμπεριλάβουμε,
     
    2) Εδώ έχουμε όντως πρόβλημα. Τι λύσεις έχουμε; Ο Frawley προτείνει να χρησιμοποιήσουμε τον κυβερνήτη του επόμενου ζωδίου, μοίρες του οποίου βρίσκονται στον 10ο οίκο. Ή, αν υπάρχει, να χρησιμοποιήσουμε τον πλανήτη που βρίσκεται σε στενή σύνοδο και στο ίδιο ζώδιο με τον ωροσκόπο ή το Μεσουράνημα, ως έναν από τους δύο δεικτες μας, για να βγούμε από τη δύσκολη θέση. Αν δεν υπάρχει τετοιος, ως έσχατη λύση χρησιμοποιούμε τον almuten, τον επικυρίαρχο, δηλαδή εκείνον τον πλανήτη με τις περισσότερες dignities στη μοίρα του ωροσκόπου ή του Μεσουρανήματος.  
     
    3) Γενικά χρησιμοποιούμε τους παράγωγους οίκους. Αν ρωτάω για τον ανιψιό μου, θα πάρω τον 5ο οίκο από τον 3ο (7ος οίκος), ως γιος της αδερφής μου, δηλαδή. Απλά, ειπαμε, ότι σε ορισμένες περιπτώσεις και μόνο σε αυτές, μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο ο παράγωγος όσο και ο radical οίκος. Δουλειά, πανεπιστήμιο, θέματα του 8ου και του 12ου. Με την έννοια ότι είναι πράγματα που δεν ανήκουν σε κανέναν.
     
    4) Όχι, δεν έκανες καλά. Η συνέντευξή σου δεν ήταν "εξέλιξη" όπως το εννοούσα εγώ. Αυτό που ήθελα να πω είναι ότι, σε περιπτώσεις που ο πρώτος χάρτης ΔΕΝ μπορεί να διαβαστεί για κάποιο λόγο (Σελήνη κενή πορείας, ωροσκόπος στις πρώτες ή τελευταίες μοίρες του ζωδίου κλπ.), εφόσον τηρούμε τους προειδοποιητικούς κανόνες, τότε ξανακάνουμε χάρτη όταν έχουμε μια εξέλιξη. Εφόσον ο πρώτος σου χάρτης δεν είχε κανένα τέτοιο πρόβλημα, εξακολουθεί να ισχύει, γιατί έκανες και δεύτερο; 
  • cheyenne @ 18.02.2011 14:25
    Stargazer ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκριση και τις κατατοπιστικές απαντήσεις σου... Ξεκαθάρισα μερικά πράγματα που δεν καταλάβαινα. Indeed η ωριαία είναι εθιστικη.......χαχαχαχα!!! Σε περίπτωση νέας απορίας μπορώ να επανέλθω έτσι;;; 
  • emmalene @ 18.02.2011 14:58
    να κανω μαι ερωτηση...αν η ερωτηση ειναι πχ με αγαπει ο Τακης και εγω ειμαι σεληνη στην παρθενο και ο Τακης Αφροδιτη στον Αιγοκερω κατανοω οτι εγω δεν εγαπω τον τακη καθότι στην πτώση του..εκεινςο που ειναι στην αδυναμια μου τι σημαινει???γενικα δεν κατανοω διαφορα μεταξυ αδυναμιας και πτωσης.Η πτωση ειναι οκ δεν μου αρεσει καθολου.Η αδυναμαι ειναι δεν μου αρεσει η δειχνω αδυναμια σε αυτον??
  • emmalene @ 18.02.2011 15:05
    με το θεμα των εμπεριεχομενων ζωδιων τι κανουμε?πχ αν ρωταω για θεμα δεκατου αλλα ενω η ακμη πχ ειναι στον ζυγο αλλα μεσα στον οικο εμπεριεχεται ο σκορπιος τι δειχνει?ο frawley λεει ν ααγνοησουεμ το εμπεριεχομενο αλλα αν εχει μεσα καποιον σημαντικο πλανητη πχ Ηλιο στον Σκορπιο?σορρυ γαι τις αποριες αλλα εχω πορωθει και ψαχνομαι!!
  • Stargazer @ 18.02.2011 15:12
    Η αδυναμία είναι χειρότερη από την πτώση, πιο δύσκολη. Υπάρχει πραγματική αντιπάθεια. Στην πτώση,όπως και στην έξαρση, υπάρχει κάποια υπερβολή. Η έξαρση, π.χ. είναι συχνή όταν έχουμε ερωτήματα με ανθρώπους στην αρχή της σχέσης, όταν είναι ακόμα ερωτευμένοι και δεν ξέρουν καλά ο ένας τον άλλο. Στην πτώση, υπάρχει μια αντιπάθεια κάπως αδικαιολόγητη.
    Δεν μας απασχολεί το εμπεριεχόμενο ζώδιο. Παίρνουμε πάντα τον κυβερνήτη του ζωδίου της ακμής. Τώρα, ο πλανήτης που βρίσκεται εκεί μέσα, ναι, μπορεί κάτι να σημαίνει, αλλά το ίδιο ισχύει και για όλους τους πλανήτες, εμπεριεχόμενους ή μη. Για να μην περιπλέκουμε τα πράγματα, βάζουμε στο παιχνίδι μόνο εκείνους τους πλανήτες που έχουν άμεση σχέση με το ερώτημά μας.
  • Stargazer @ 18.02.2011 15:14
    Δεν βοηθούν και οι ελληνικές λέξεις που χρησιμοποιούμε. Ο όρος "έξαρση" φαίνεται να δηλώνει κάτι καλύτερο από το "κυβερνήτης", αλλά δεν είναι έτσι. Όπως και η λέξη "πτώση" φαίνεται πιο βαριά από την αδυναμία, αλλά ισχύει το ακριβώς αντίθετο.
  • emmalene @ 18.02.2011 15:17
    Ευχαριστω για την απαντηση και ναι ειναι ΟΝΤΩΣ εθιστικη η ωριαια...Μερικες φορες παντως οταν κανω μια ερωτηση εκπλησομαι με την απαντηση του χαρτη διοτι πχ ενω ο γιςο του συζυγου μου δειχνει μια εξαιρετικη αδυναμια προς εμενα οταν ρωτω βγαινει συνεχως στην πτωση μου..επισης δεν ξερω αν εχει σημασια η ωρα της ερωτησης αν και εγω οσες φορες εχω δει αντικειμενικα χαρτη και δεν ειμαι εμπλεκομενη συναισθηματικα τον εχω ερμηνευσει ορθα ασχετως πλανητικςη ωρας.Επισης συμφωνω μαζι σας stargazer οτι η απαντηση ειναι η προφανης και η πιο απλη.!
  • Stargazer @ 18.02.2011 16:13
    aniaania, δεν γίνεται απάντηση σε ωριαία, χωρίς να έχει κανεις το χάρτη μπροστά του και το ερώτημα.
    Απ'ό,τι λες όμως, ο ωροσκόπος είναι στο πολύ τέλος του Καρκίνου και ίσως ό,τι είναι να γίνει, έγινε ήδη. 
  • cheyenne @ 18.02.2011 16:23
    aniaania δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Άλλωστε από τη δική σου απορία ή τη δική μου ή του καθενός μπορούμε να πάρουμε πολλές χρήσιμες πληροφορίες για την ωριαία και να μάθουμε πολλά ακόμα...Οπότε οποιαδήποτε παρεμβολή καλοδεχούμενη...
     
    Εύχομαι όλα να πάνε καλά με το θέμα σου...
     
    Stargazer για ακόμα μια φορά οι διευκρινήσεις σου ήταν διαφωτιστικές.......
  • Stargazer @ 18.02.2011 16:32
    aniaania, ξαναθέσε καλύτερα το ερώτημα μια άλλη στιγμή, γιατί με τόσο άμεση αλλαγή του ωροσκόπου, μπορεί να έχουμε αλλαγές.
  • manini @ 18.02.2011 19:52
    Stargazer να προτείνω κάτι? όλες αυτές extra οι πληροφορίες που δίνεις για την ωριαία απαντώντας σε δικές μας απορίες...μήπως είναι εύκολο να μαζευτούν σε ένα κείμενο στην βιβλιοθήκη ...γιατί αρχίζω να χάνω την μπάλα με τα post που ανατρέχω για να βρω τι έχει γραφτεί εδώ  και εκεί...μιας και έχω και μνήμη χρυσόψαρου και πάντα διαβάζω τις οδηγίες σου....δεν ξέρω αν είναι δύσκολο...μια πρόταση κάνω...
  • manini @ 18.02.2011 19:56
    επίσης..ήθελα να ρωτήσω για το θέμα του δικαστηρίου...εφόσον ήταν η σελήνη κενή πορείας..μπορώ να ξανακάνω το ίδιο ερώτημα για να δω τι θα γίνει τον Σεπτέμβριο, εφόσον αναβλήθηκε όντως το δικαστήριο ? και ποια είναι η κατάλληλη ημερομηνία που πρέπει να θέσω για το ερώτημα?  τώρα στις 19'55'' που σε ρωτάω ? ή επειδή τον διαβάσαμε και είπαμε ότι μάλλον θα αργήσει η έκβαση του και ίσως να μην πάρει όλο το ποσό που διεκδικεί να πούμε ότι εκεί σταματάμε και δεχόμαστε το αρχικό ερώτημα??? 
     
     
  • Stargazer @ 18.02.2011 21:49
    manini, δεν έχω δυστυχώς τις απαντήσεις σε όλες τις ερωτήσεις σας. Κυκλοφορεί ευρέως ότι σε περίπτωση όπως η δική σου, ξαναθέτουμε το ερώτημα μετά από τρίμηνο. Γιατί τρίμηνο; Δεν εξηγεί κανένας, τουλάχιστον αυτοί που το λένε. Κανονικά, αποφεύγουμε το δεύτερο ερώτημα, γιατί στην ουσία τι λέμε μ'αυτό; Ότι δεν μας άρεσε η απάντηση του πρώτου. Αλλά δεν είναι θέσφατο ότι όχι, δεν κάνουμε ποτέ το ίδιο ερώτημα ξανά. Είναι λίγο φλου τα πράγματα. Τώρα το πότε, όποτε σου ξαναγεννηθεί το ερώτημα, δεν υπάρχει κατάλληλη στιγμή.
    Στην περίπτωση τη δική σου τώρα, με το δικαστήριο, δεν μπορούμε να πούμε ότι δεν ισχύει ο χάρτης. Εντάξει, είχαμε Σελήνη κενή πορείας, αλλά αυτό φάνηκε με την αναβολή και το είπαμε. Τα υπόλοιπα;
    Δεν έχω απάντηση να σου δώσω, ειλικρινά. Η ωριαία δεν έχει ούτε τριάντια χρόνια που αναγεννήθηκε και οι δικές μου οι απορίες, όπως και οι δικές σας, ειναι ακόμα πολλές.
  • lonelyrider @ 18.02.2011 22:09
    Μanini, πάλι αναβολή θα σκάσει...Ξέρεις εσύ, κανένα πιστοποιητικό από νοσοκομείο, καμιά απεργιούλα, κάποια φάρσα για βόμβα....Και άντε κι έγινε το δικαστήριο...Μετά καθαρογραφή, έφεση μπορεί και αναίρεση...Η ζωή είναι πολύ μικρή για να τελειώσει μιά δίκη.....
  • manini @ 19.02.2011 11:05
    stargazer, ευχαριστώ....νομίζω ότι προτιμώ να μην ξαναθέσω το ερώτημα...γιατί εφόσον η πραγματικότητα απέδειξε ότι σωστά διαβάσαμε το πρώτο κομμάτι του χάρτη, άρα πιθανός η έκβαση να είναι όντως χρονοβόρα και ίσως όχι τόσο θετική όσο θα έπρεπε για την μικρή μου ψαρίνα...
     
    lonelyrider...αυτό που είπες .... να ρθεις να το γράψουμε σε κανέναν τοίχο στα δικαστήρια της θεσσαλονίκης!!!!!!

έχουν γενέθλια 207 μέλη.

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

  • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • loading...
  • loading...