παρακαλώ περιμένετε...

Απορία για επιστροφή Κρόνου

  • agkou @ 02.10.2012 10:56
    θα έλεγα ότι η επιρροή ξεκινάει από τη στιγμή που
    ο κρόνος μπαίνει στο ζώδιο που έχεις και τον
    γενέθλιο. επίσης ωραία συζήτηση περί κρόνου έγινε
    χθες εδώ:
     
    http://www.stardome.gr/tribes/cancer/31261.html
  • mpoumpou255 @ 02.10.2012 11:21
    ναι ξεκιναει απο τη στιγμη που μπαινει στο ζωδιο αλλα εντονα το νιωθεις οταν κοντευει τις μοιρες σου η γενικα το δεκαημερο σου
  • faychio @ 02.10.2012 12:17
    Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις!!
  • Stardome* @ 02.10.2012 13:28
    faychio, η επιστροφή Κρόνου είναι μια συνολική περίοδος που ξεκινά πρακτικά από τη στιγμή που ο Κρόνος μπαίνει στο ζώδιο που τον συναντάμε στο γενέθλιο χάρτη. Πρακτικά αυτή είναι η ηλικία των 28-30.
     
    Για να μην λέμε ότι η αστρολογία ανακαλύπτει τον τρόχο, η ονομασία που δίνουμε πλέον στον 21ο αιώνα γι' αυτή την περίοδο της ζωής μας είναι η λεγόμενη κρίση των 30. Πρόκειται για μια περίοδο που αρχίζουμε σαν προσωπικότητες να συνειδητοποιούμε τα χαρακτηριστικά της συμπεριφοράς μας και τις ποιότητες του χαρακτήρα μας. Όχι, ότι πριν δεν τις γνωρίζαμε βέβαια. Αλλά σε αυτή την ηλικία μπαίνουν σε ρεαλιστικά τεστ. Σκέψου το λογικά. Κοντά στα 30 ο μέσος δυτικός άνθρωπος (αδόκιμος όρος, το γνωρίζω, αλλά ας υποθέσουμε ότι υπάρχει για τις ανάγκες της ανάλυσης), έχει τελειώσει ή τελειώνει με σπουδές/μεταπτυχιακά/διδακτορικά, έχει δοκιμαστεί για ένα μικρό διάστημα στην εργασιακή αρένα και βιώνει σταδιακά γεγονότα που του αποδεικνύουν την θνητότητα, την παροδικότητα και τον ωμό ρεαλισμό αυτού του κόσμου. Επίσης έχει κάνει κάποιες σχέσεις, έχει πληγώσει, έχει πληγωθεί και αντιλαμβάνεται ότι οι άλλοι άνθρωποι δεν είναι προεκτάσεις του εαυτού του αλλά έχουν λόγο, χαρακτήρα, επιθυμίες και φιλοδοξίες που είναι δικά τους.
     
    Η επιστροφή Κρόνου ή κρίση των 30, πες το όπως θες, είναι στην πραγματικότητα ένα σταυροδρόμι. Και σαν όλα τα σταυροδρόμια, καλούμαστε να σταθούμε για να αποφασίσουμε τη συνέχεια της διαδρομής. Και να την αποφασίσουμε μόνοι μας. Όμως για να αποφασίσεις δεν πρέπει πρώτα, τόσο να απαλλαχθείς από όσα βρίσκονται έξω από εσένα και σε επηρεάζουν, όσο και να δεις τις συνέπειες των έως τώρα επιλογών σου; Ζούμε δυστυχώς σε μια κοινωνία που δεν αποδέχεται εύκολα τα λάθη. Εξ ου και υπό το φόβο του λάθους, πολλές φορές δεν επιλέγουμε εμείς με βάση αυτά που θέλουμε, αλλά κυρίως με βάση την πιο ασφαλή επιλογή. Δεν υπολογίζουμε καθόλου το κόστος των εγκλωβισμένων μας θέλω ή την νέκρωση των δεξιοτήτων μας και την καταπίεση της τόλμης και της έξαψης του αβέβαιου. Γι' αυτό η επιστροφή Κρόνου για πολλούς (όχι για όλους όμως, το τονίζω αυτό) είναι δύσκολη εμπειρία. Πρέπει να αντιμετωπίσουν ακριβώς αυτή την αντίληψη για τη ζωή που εμποτίζει όλους μας. Όσο για τις ευθύνες που έρχονται αυτή την εποχή, αν δεν είναι αυτές οι πιο ηχηρές καμπάνες για αλλαγή στάσης, τότε ποιες?
     
    Με την επιστροφή Κρόνου ο χρόνος θεωρητικά παγώνει. Αισθανόμαστε σε μεγάλο βαθμό όπως όλα εξελλίσσονται αργά. Κι αυτό είναι αλήθεια. Γιατί είναι η περίοδος που πρέπει να δώσουμε έμφαση στη λεπτομέρεια των γεγονότων, των σχέσεων, των αποφάσεων. Δεν είναι ότι ο Κρόνος μας ταλαιπωρεί χωρίς λόγο. Είναι ότι τίποτα που έχει σημασία δεν μαθαίνεται βιαστικά. Έτσι απαντάω τελικά και στο ερώτημα σου και από μια άλλη σκοπιά. Πιστεύεις ότι μπορείς να αντιληφθείς, να βιώσεις και να χωνέψεις όλες αυτές τις εμπειρίες στο διάστημα των τριων μοιρών απόστασης της ακριβής όψης του Κρόνου.
     
    Δεν μπορείς. Ίσως να περάσουν πολλά χρόνια μέχρι να καταφέρεις να το κάνεις αυτό. Οπότε προσπάθησε να μάθεις όσα περισσότερα μπορείς για εσένα, με όποιο τρόπο κι αν βιώσεις αυτή την περίοδο. Και μαι μικρή συμβουλή: μην κοιτάς τις μοίρες του χάρτη σου με τόση ευλάβεια. Η γνώση δεν βρίσκεται στην μαθηματική ακρίβεια του χάρτη, αλλά στο σύνολο του.
  • faychio @ 02.10.2012 19:42
    Ευχαριστώ Stardome!! Η αλήθεια είναι πως εγώ έχω 3 χρονάκια ακόμη για την επιστροφή Κρόνου αλλά θα τη βιώσει τώρα ένα στενό μου άτομο και έτσι ήθελα να μάθω!!
  • Libroula @ 04.10.2012 00:06
    Εμένα πάντως αυτές τις ημέρες που είναι στις μοίρες του γενέθλιου ζωδίου μου νιώθω εξαντλημένη και παράλληλα διόρθωσα κάποια ελαττώματα με πολύ κόπο!Πιστεύω μετά να νιώσω καλύτερα!Εξάλλου ότι δε σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό!

έχουν γενέθλια 249 μέλη.

γιορτάζουν οι: Μάρκος, Μαρκέλα

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

  • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • loading...
  • loading...