παρακαλώ περιμένετε...
  • ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ - ΙΧΘΥΕΣ
    gpano @ 14.10.2007 18:44
    Οποιος αντιστέκεται στην αστρολογία ουσιαστικά αντιστέκονται σε αυτό που δεν εξηγείται ορθολογιστικά...όλοι αυτοί που αντιστέκονται στο μυστήριο της ζωής θα ήταν πολύ ευτυχείς να υποβιβαζόταν ο άνθρωπος στο επίπεδο μιας μηχανής χωρίς αισθήματα, ερωτηματικά, άγχη, φόβους, χαρά και ανεξήγητα γεγονότα..
  • ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ - ΙΧΘΥΕΣ
    gpano @ 14.10.2007 18:38
    Δεν έχει σημασία η περιπτωσιολογία του καλού ή του κακού... σημασία έχει αν η ιδέα της αστρολογίας προσθέτει κάτι στην ανθρώπινη περιπέτεια... Η απάντηση είναι ΝΑΙ..
  • ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ - ΙΧΘΥΕΣ
    gpano @ 14.10.2007 18:32
    Η αστρολογία πήγαινε χέρι χέρι με την επιστήμη μέχρι τον18ο αιώνα ..κανένα πρόβλημα, οι περισσότεροι επιστήμονες ήταν και αστρολόγοι... ο Νεύτων- νόμος της βαρύτητας- όταν ρωτήθηκε τι ήθελε να σπουδάσει το Κειμπριτζ απάντησε "Μαθηματικά ώστε να μπορώ να δοκιμάσω την αστρολογία και να την ελέγξω.." Μετά υπήρξε σχίσμα ανάμεσα στην επιστήμη και την αστρολογία... μέσα σε αυτον τον αιώνα έχω την αισθηση ότι θα ξαναγίνουν ένα όπως υπήρξαν για αιώνες πριν..
  • ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ - ΙΧΘΥΕΣ
    gpano @ 14.10.2007 18:26
    Ξέρετε τι σημαίνουν όλα αυτά; Ότι κάθε φορά που υπερβαίνουμε το πραγματικό δημιουργούμε μια καινούργια πραγματικότητα... Και δεν είναι δικαιολογία ότι δεν ξέρουνε, δεν καταλαβαίνουνε, είναι δύσκολα όλα αυτά...να τα μάθουνε...δεν με ενδιαφέρει να διαιωνίζω τη βλακεία επειδή οι περισσότεροι είναι βλάκες...
  • ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ - ΙΧΘΥΕΣ
    gpano @ 14.10.2007 18:22
    και για να τελειώνουμε με τους ημιμαθείς που κατηγορούν την αστρολογία το θεώρημα του Γκεντελ λέει ότι ΚΑΜΙΑ ΛΟΓΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΘΕΜΕΛΙΩΣΕΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΗΣ..
  • ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ - ΙΧΘΥΕΣ
    gpano @ 14.10.2007 18:19
    για να τελειώνουμε με την επιστήμη και τη σχέση της με τη μεταφυσική.... όλη η μοντέρνα φυσική- η κβαντική φυσική, η αρχή της αβεβαιότητας, το πείραμα του Σρεντιγκερ στην ουσία αυτό που λένε είναι ότι όσο πιο έντονη είναι η παρατήρηση του παρατηρούντος στο αντικείμενο της παρατήρησής του τόσο πιο πολύ μεταβάλλεται το αντικείμενο της παρατήρησης... συνειδητοποιείτε τι σημαίνει αυτό; ακόμα η λογικη μας δεν μπορεί να το χωρέσει κι όμως η επιστήμη ανοίγει το δρόμο και κάνει αποδεκτό ότι δεν καταλαβαίνουμε ακόμα αλλά υφίσταται...
  • ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ - ΙΧΘΥΕΣ
    gpano @ 14.10.2007 18:12
    πολλοί ανοιχτοί ψυχολόγοι και ψυχαναλυτές συνεργάζονται με αστρολόγους γιατί κερδίζουν πολύ χρόνο προσδιορίζοντας επακριβώς που βρίσκεται το "πρόβλημα"..
  • ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ - ΙΧΘΥΕΣ
    gpano @ 14.10.2007 18:08
    ο ίδιος ο φρόιντ ήταν ενήμερος της αστρολογίας και των μυστηρίων της ζωής που δεν εξηγούνται με τη λογική...ειπε μάλιστα ότι "αν ξανάρχιζα τη ζωή μου θα αφιέρωνα περισσότερο χρόνο στα παραφυσικά φαινομενα απο ότι στη ψυχανάλυση.."
  • ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ - ΙΧΘΥΕΣ
    gpano @ 14.10.2007 18:05
    Με λίγα λογια η αστρολογία περιέχει όλη την ανθρώπινη γνώση, είναι ανοιχτή στο μυστήριο και έχει τη πρωτεϊκή ικανότητα να μεταλλάσσεται ανάλογα με τις εποχές και να επιβιώνει με καινούργιες προσεγγίσεις κάθε φορά...ναι η ψυχολογία βοήθησε πάρα πολύ στην ανανέωση της αστρολογίας...η αστρολογία ουσιαστικά την κατάπιε ολόκληρη δίνοντας σύμβολοποιώντας όλη την ψυχανάλυση..
  • ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ - ΙΧΘΥΕΣ
    gpano @ 14.10.2007 17:58
    Η αστρολογία είναι μια υπέροχη υπόθεση γιατί μπορείς να την πιάσεις απο πολλές πλευρές και απο όλες να λειτουργήσει... Για τους πολύ γειωμένους έχει τεράστια πρακτικότητα και χρησιμότητα, για αυτούς που υποψιάζονται μιαν άλλη ζωή πέραν αυτής εδώ η αστρολογία μπορεί να λειτουργήσει ως μεταφυσική αναφορά, γαι αυτούς που θέλουν αποδείξεις διαθέτει μιαν ολόκληρη γκάμα αποδείξεων που τη κάνουν επιστήμη και πολλές σοβαρές στατιστικές έρευνες...γαι αυτούς που τη θεωρούν τέχνη μπορεί να αποτελέσει μία από τις υψηλές τέχνες, για αυτούς που ψάχνουν για ψυχολογικές ερμηνείες η αστρολογία κάνει με ακρίβεια ψυχολογικές προσεγγίσεις...

έχουν γενέθλια 255 μέλη.

γιορτάζουν οι: Σίμος

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

  • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • loading...
  • loading...