παρακαλώ περιμένετε...
  • ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ - ΛΕΩΝ
    gpano @ 21.05.2009 14:40
    Συγκεκριμένα Ήλιος ημιτετράγωνο (45ο) Αρης
  • ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ - ΛΕΩΝ
    gpano @ 21.05.2009 14:15
    Ας κάνουμε το θέμα ακομα πιο αστρολογικό.

    Σε έρευνα σε 44 charts serial killers- δεν είναι αρκετά βεβαίως, αλλά ικανά για να τροφοδοτήσουν συζητήσεις- μερικά απο τα αποτελέσματα είναι αναμενόμενα για κάποιον που ξέρει αστρολογία αλλά ταυτόχρονα και εντυπωσιακά σε κάποια σημεία της

    Κάποιος θα περίμενε μια έμφαση σε Ήλιο ή Σελήνη στο Σκορπιό- κανείς δεν είχε Σελήνη στο Σκορπιό και μόνο 2 Ήλιο στον Σκορπιό

    Η έμφαση στον Αιγόκερω δεν είναι έκπληξη...

    Τρομερή έκπληξη αποτελεί η έμφαση στον άξονα Διδύμων/Τοξότη
    -ένας στους 4 είχε τον Ήλιο του σε κάποιο απο τα δύο ζώδια και όλοι- εκτός απο δύο- την Σελήνη τους σε κάποιο απο αυτά τα δύο ζώδια.

    Στις μισές σχεδόν περιπτώσεις η Σελήνη έιναι στο πιο ψηλό ή στο πιο χαμηλό σημείο του γενέθλιου χάρτη, ενώ γύρω στο 40% έχουν τον Κρόνο είτε στον 12ο είτε στον ωροσκόπο.

    Φυσικά ο Πλούτωνας είναι έντονος είτε στον ωροσκόπο είτε στο ζενίθ.

    (παρακαλώ το παρά πάνω να μην αντιμετωπιστεί ως αφορμή για σαχλαμάρες για τα ζώδια που αναφέρονται αλλα ως βάση διαλόγου- άσχετες παρέμβάσεις θα σβήνονται...)
  • ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ - ΛΕΩΝ
    gpano @ 20.05.2009 16:43
    Λαχ ο Πλούτωνας και ο θυμός του δεν έχουν στο λεξικό τους λέξεις όπως αξιοπρέπεια, σπατάλη ενέργειας, κομψότητα, ηθική, πολιτισμός...μιλάμε για πρωτόγονα ένστικτα με σλόγκαν "όλα είναι ζήτημα ζωής και θανάτου"

    Η θυμός δεν πρέπει να σωματοποιείται γιατί εκδηλώνεται ως ασθένεια ή ως αυτοκαστροφή αλλά να μετουσιώνεται σε κάτι δημιουργικό- είτε ως άθληση είτε ως τέχνη ή δουλειά με προσδοκίες.
  • ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ - ΛΕΩΝ
    gpano @ 20.05.2009 16:22
    Έλξη και Παιχνίδια Εξουσίας
  • ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ - ΛΕΩΝ
    gpano @ 20.05.2009 16:04
    Όσοι έχουν έντονο Πλούτωνα στον χάρτη τους διαθέτουν έναν id θυμό, δηλαδή ένα πρωτόγονο θυμό που ενεργοποιεί ένστικτα, παρορμήσεις και ανεξέλεγκες αντιδράσεις οργής σε κάθε αρνητικό ή επιθετικό ερέθισμα που δέχονται κι αυτό το ερέθισμα μπορεί να εκτείνεται από μια ανάγωγη πωλήτρια μέχρι τον διπλανό ανταγωνιστικό οδηγό που κάνει επικίνδυνες προσπεράσεις. Όταν οι οργισμένες αντιδράσεις του Πλουτώνιου δεν μπορούν να εκφραστούν εσωστρέφονται είτε ως κατάθλιψη είτε σωματοποιούνται με ημικρανίες κλπ...

    Ο "θάνατος" του Άλλου που ανήκει στη γκάμα των πλουτώνιων αντιδράσεων σε εποχές έντονων διελεύσεων Πλούτωνα αποτελεί μια βαθιά επιθυμία να πεθάνει ο Άλλος ώστε να σταματήσει να αποτελεί το αντικείμενο της βαθιάς οδύνης. Μόνο κάποιος που σε ενδιαφέρει κυτταρικά μπορεί να σου δημιουργήσει τέτοιες ακραίες αντιδράσεις κτητικότητας, πάθους, ζήλειας, πόνου, φόβου, εγκατάλειψης, ερημιάς, παράνοιας.... Τα εγκλήματα πάθους είναι Πλουτώνια και η "ευχή" να πεθάνει ο Άλλος μια συχνότατη φαντασίωση που απορρέει απο τη σκέψη Ούτε Με Σένα Αλλα Ούτε Χωρίς Εσένα.
  • ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ - ΛΕΩΝ
    gpano @ 20.05.2009 11:12
    Οποιος έχει εμπειρία μιας Πλουτώνιας διέλευσης και δεν έχει σκεφτεί το θάνατο του Άλλου λέει ψέμματα στον εαυτό του.


    "Πολτισμένη θα ονομαστεί μια κοινωνία όταν επιτρέψει τις ερωτικές σφαγές"
  • ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ - ΛΕΩΝ
    gpano @ 20.05.2009 00:58
    reggina oλοι οι ερωτευμένοι είναι Ενας... και χρειάζεται Ένας για να αναγνωρίσει Εναν
  • ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ - ΥΔΡΟΧΟΟΣ
    gpano @ 12.05.2009 14:26
    Tok tok tok...jim...άνοιξε την πόρτα σού χτυπάει η τύχη... ΤΩΡΑ...Είτε με τη μορφή μιας δουλιάς, μιας επαγγελματικής εξέλιξης είτε με τη μορφή μιας ερωτικής σχέσης...Θα πρέπει ήδη να έχεις καταλάβει ότι κάτι κινείται...Το 2009 θα ειναι σίγουρα αξιομνημόνευτο...(Οτιδήποτε επίσης σχετίζεται με σπουδές, εξωτερικό,ταξίδια, γλώσσες, εμπόριο, μετακινήσεις, επικοινωνία, δημόσιες σχέσεις, κλπ ευνοείται...)
  • ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ - ΙΧΘΥΕΣ
    gpano @ 10.05.2009 22:22
    Οι Έλληνες όταν κοιτάζονται στον καθρέφτη βλέπουν πάντα τον Μεγαλέξανδρο και δυστυχώς ποτέ τον Καραγκιόζη
  • ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ - ΙΧΘΥΕΣ
    gpano @ 10.05.2009 22:21
    ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΕΥΓΕΝΙΕ



    «Εφυγε» ο Ευγένιος Σπαθάρης

    To τελευταίο «αντίο» είπε στους Έλληνες ο κορυφαίος καραγκιοζοπαίχτης, Ευγένιος Σπαθάρης.

    Έφυγε το βράδυ του Σαββάτου από τη ζωή, στα 85 του χρόνια, ο κορυφαίος καραγκιοζοπαίχτης και δάσκαλος Ευγένιος Σπαθάρης.Ο Ευγένιος Σπαθάρης του Σωτηρίου, ψυχή του Καραγκιόζη και γενικότερα του θεάτρου Σκιών γεννήθηκε στην Κηφισιά τον Ιανουάριο του 1924.

    Μετά τις σπουδές του άρχισε να ασχολείται με τη ζωγραφική και ιδιαίτερα με τους ήρωες του θεάτρου σκιών, από τους πρωτοπόρους του οποίου, ήταν ο πατέρας του. Ξεκίνησε την πορεία του δίνοντας ο ίδιος παραστάσεις αρχικά στη διάρκεια της κατοχής, σε θέατρα της Αθήνας, σε Πρεσβείες, στη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη κ.α. Από τότε έδωσε πληθώρα παραστάσεων τόσο στην Ελλάδα όσο και σε χώρες του εξωτερικού, συμμετέχοντας σε διεθνή φεστιβάλ και συνέδρια ειδικά για το θέατρο σκιών.

    Παρουσίασε πολλά έργα με ήρωα τον Καραγκιόζη, και με ηθοποιούς, στο Κρατικό Θέατρο Β. Ελλάδος, στο «Ελληνικό Χορόδραμα», στο Θέατρο Χατζώκου, (Θεσσαλονίκη), στο Θέατρο Συντεχνίας κ.α. με τις παραστάσεις

    «Το ταξίδι», «Το καταραμένο φίδι», «Ο δικτάτωρας», «Ο Αλέκος με τα κυδώνια» κ.α. Κυκλοφόρησε περίπου 15 έργα σε δίσκους και το 1980 άρχιζε να παίζει στη τηλεόραση.

    Ο Ευγένιος Σπαθάρης ήταν μέλος του Καλλιτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, του Ινστιτούτου Παγκοσμίου Θεάτρου (της ΟΥΝΕΣΚΟ ενώ έκανε περιοδείες σε πολλές χώρες. Αλλά και ως ζωγράφος έλαβε μέρος σε πολλές εκθέσεις ατομικές και ομαδικές στην Αθήνα, Ζυρίχη, Παρίσι και Νέα Υόρκη.

    Τιμήθηκε με Βραβείο Ρώμης (1962), με το Α' Μετάλλιο του Πρίγκιπα του Μοντ, Α' Βραβείο Πολωνίας (1978), Α' Μετάλλιο Τοσκανίνι (Ιταλία) το 1978 κ.ά. Τέλος το 2007 τιμήθηκε ιδιαίτερα από το ελληνικό υπουργείο Πολιτισμού για την μεγάλη του προσφορά στο καλλιτεχνικό αυτό είδος για το οποίο του αναγνωρίστηκε ο τίτλος του μεγάλου δασκάλου.

    Το 1991 ιδρύθηκε το Σπαθάρειο Μουσείο Θεάτρου Σκιών Δήμου Αμαρουσίου, το οποίο λειτουργεί συστηματικά από το 1996, με στόχο την προβολή του θεάτρου σκιών και του καραγκιόζη. Αξιοσημείωτη είναι η συνεργασία του με το Διονύση Σαββόπουλο.

    Ζωγραφικά λαϊκά έργα του παρουσιάστηκαν σε γκαλερί της Αθήνας ενώ ταξίδεψε τον καραγκιόζη στα πέρατα του κόσμου και απέσπασε πολλές διακρίσεις. Τις τελευταίες ημέρες νοσηλευόταν στο ΚΑΤ μετά από ατύχημα που του προκάλεσε πολλαπλά κατάγματα.

έχουν γενέθλια 255 μέλη.

γιορτάζουν οι: Σίμος

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

  • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • loading...
  • loading...