παρακαλώ περιμένετε...
  • ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ - ΛΕΩΝ
    gpano @ 15.06.2009 13:47
    Πρόκειται για τον κυβερνήτη του ωροσκόπου..
  • ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ - ΥΔΡΟΧΟΟΣ
    gpano @ 15.06.2009 12:36
    ο Ερμής έχει ξανά-, επανά-, ανα-, δια-, επι- κλπ...Ο Δίας ανάδρομος έχει εσωτερική εξέλιξη...έχει αυξάνω, επεκτείνω, ανοίγω διαδρόμους και λεωφόρους στην εσωτερική μου ανάπτυξη...εσωστρέφομαι για να δω την εσωτερική μου πορεία..βελτιώνω τον εαυτό μου...ανοίγω θυρίδες στα σκοτάδια...
  • ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ - ΥΔΡΟΧΟΟΣ
    gpano @ 15.06.2009 12:22
    O IrP μου δίνει την ευκαιρία να επαναλάβω ότι η ευκαιρία του Δία είναι στιγμιαία και δεν επαναλαμβάνεται. Ή έχεις τα αντανακλαστικά και την ευφυΐα να την αρπάξεις την ώρα που σου προσφέρεται ή αντίο Δία. Μόνο μια φορά μπορεί να συμβεί το "θαύμα", η "ευκαιρία", το "άνοιγμα" και τότε πρέπει να βάλλεις αμέσως το πόδι σου πριν κλείσει η πόρτα- όχι αύριο, όχι σε μια ώρα, αλλά την στιγμή που συμβαίνει... Η αλαζονεία και η ανοησία πληρώνονται. Και όχι.. με ανάδρομο τον Δία δεν υπάρχουν διορθωτικές κινήσεις και δεύτερη ευκαιρία...υπάρχουν είτε εξωπραγματικές προσδοκίες είτε έντονο φλερτ ενός μπαλονιού με μια καρφίτσα....
  • ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ - ΥΔΡΟΧΟΟΣ
    gpano @ 11.06.2009 12:21
    Ολα αυτά κυρ Τζιμ μπορεί να σημαίνουν απλά ότι είσαστε συνομήλικοι...
  • ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ - ΚΡΙΟΣ
    gpano @ 05.06.2009 14:44
    Αν δεν μπορείτε να αντλήσετε δύναμη απο τον εαυτό σας δεν πρόκειται να την πάρετε από κάνέναν άλλο. Οι άνθρωποι στην καλύτερη περίπτωση έχουν τη δική τους ζωή να σηκώσουν και στην χειρότερη δεν ενδιαφέρονται καθόλου. Οι άνθρωποι που αγαπάμε και μας αγαπάνε το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να στηρίξουν τις αποφάσεις μας κι οχι να τις πάρουν αυτοί για μας. Κι έτσι πρέπει να γίνεται: δεν θέλουμε ανθρώπους-πατερίτσες, αλλά ανθρώπους που στηρίζουν χωρίς να κρίνουν. Α και το παραμένετε εγκλωβισμένος στο παρελθόν με αυτολύπη και κατηγορίες είναι είναι τρομακτική σπατάλη ενέργειας και σε εσάς προσωπικά μια εξωφρενική πολυτέλεια.

    Στο δια ταύτα τώρα: Αν δεν ολοκληρώσετε τις σπουδές σας θα κατηγορείτε τον εαυτό σας μια ζωή. Μια περίοδος που φαίνεται ότι στριμώχνεστε στις σπουδές σας και χρειάζεται να πάρετε σοβαρές αποφάσεις- ανάμεσά τους και να στρωθείτε σοβαρά ώστε να τις τελειώσετε- είναι γύρω στον Σεπτέμβριο/Οκτώβριο/ Νοέμβριο και μετά ξανά Απρίλιος/ Μάιο/Ιούνιο...

    Με Πλούτωνα/Σελήνη κοντά στον ωροσκόπο σας το σίγουρο είναι ότι ο μόνος τρόπος για να εξελίσσεστε είναι μέσα από βαθιές κρίσεις και απώλειες- αφού στο καθένα μας δίνεται ό, τι αντέχει αυτό σημαίνει ότι αντέχετε...κι αφού αντέχετε και αλλάζετε κάθε φορά προχωράτε. Ταυτόχρονα διαθέτετε μια τεράστια εσωτερική δύναμη, αντοχή και επιμονή και κακώς κάνετε και τα ζητάτε από έξω αφού τα διαθέτετε σε τεράστιες ποσότητες. Οι σπουδές σας φαντάζομαι θα σας βοηθήσουν να κάνετε κάτι που σας ενδιαφέρει πολύ γιατί ήδη ξέρετε μέσα σας- και σας το υπενθυμίζω- ότι έχετε μεγάλες επαγγελματικες φιλοδοξίες. Σαφώς και είστε ο άνθρωπος που θέλει να είναι κοινωνικά χρήσιμος με τη δουλειά του αλλά είστε και ο άνθρωπος που θέλει να δημιουργήσει και να κάνει κάτι μοναδικό και ιδιαίτερο που θα έχει την προσωπική του σφραγίδα... Και σας παρακαλώ μην αφήνετε τον εαυτό σας να κλαψουρίζει..με τόσο Κριό στο χάρτη σας σύν βεβαίως τον Πλούτωνα στν ωροσκόπο σας εγώ τουλαχιστον δεν πιστεύω ούτε δευτερόλεπτο ότι σας λείπει η εσωτερική δύναμη...
  • ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ - ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
    gpano @ 01.06.2009 21:15
    Είνια πολύ σύντομο το διάστημα για σημαντικές μεταβολές, γεγονότα, αλλάγές κλπ.. Ταμείο θα κάνουμε στο τέλος της χρονιάς...τάσεις μπορούμε να ανιχνεύσουμε προς το παρόν...
  • ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ - ΛΕΩΝ
    gpano @ 30.05.2009 01:22
    11 λεπτά εντατικής αισθητικής... σαν αερόμπικ για τα μάτια...
  • ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ - ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
    gpano @ 29.05.2009 17:23
    H έλεύθερη βούληση είναι παραμύθι? Δεν υπάρχει πουθενά διέξοδος? Άλλοι επιλέγουν? Έχουμε ελάχιστη παρέμβαση στα γεγονότα? Δεν επιιλεξαμε να γίνουμε αυτό που είμαστε? Πηγαίνετε να διηγηθείτε αυτό το ύμνο στην ανθρώπινη τεμπελιά στον

    Στίβεν Χόκινγκ
    Επιμέλεια: Παναγιώτης Αθανάσαινας
    patha@kathimerini.gr


    Ο ΣΤΙΒΕΝ Χόκινγκ γεννήθηκε στην Οξφόρδη στις 8 Ιανουαρίου 1942. Η ακαδημαϊκή του πορεία ξεκινάει τον Μάρτιο του 1959 όταν κέρδισε υποτροφία στον τομέα των φυσικών επιστημών στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης με ειδίκευση στη φυσική. Μετά την αποφοίτηση του μετακόμισε στο Κέμπριτζ όπου ξεκίνησε τις έρευνες του στον τομέα της κοσμολογίας και της γενικής σχετικότητας.

    Το 1963 εισήχθη σε νοσοκομείο για περίθαλψη και εξετάσεις όταν παρατήρησε μείωση στον έλεγχο των κινήσεων του σώματος του. Μετά από σειρά εξετάσεων, η τελική διάγνωση ανέφερε ασθένεια στους νευρώνες του σώματος, γνωστή ως Λου Γκέριγκ. Οι προβλέψεις των γιατρών δεν έδιναν διάρκεια ζωής καν αρκετή για ολοκληρώσει το διδακτορικό του, όμως ο Χόκινγκ συνέχισε την έρευνα. Σήμερα ζει καθηλωμένος σε αναπηρική καρέκλα η οποία μέσω ενός υπολογιστή που λειτουργεί με οπτικές ίνες. Κινώντας το δεξί του μάγουλο μπορεί να μιλάει, να συνθέτει ομιλίες, να γράφει εργασίες ή να γράφει e-mail. Το σύστημα χρησιμοποιεί επίσης ραδιοκύματα που του δίνουν έλεγχο στις πόρτες του σπιτιού και του γραφείου του.

    Το 1966, ολοκλήρωσε τη διδακτορική διατριβή του και εντάχθηκε στο ερευνητικό προσωπικό κολεγίου του Κέμπριτζ, ενώ αργότερα του δόθηκε καθηγητική έδρα. Το 1973, μετακινείται από το ινστιτούτο αστρονομίας στο τμήμα εφαρμοσμένων μαθηματικών και θεωρητικής φυσικής του πανεπιστημίου του Κέμπριτζ. Το 1977 γίνεται καθηγητής βαρυτικής φυσικής και το 1979 του απονέμεται έδρα καθηγητή μαθηματικών.

    Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1960, ο Χόκινγκ πραγματοποίησε έρευνες στον τομέα της γενικής σχετικότητας ενώ επινόησε νέες μαθηματικές μεθόδους που εφαρμόστηκαν στο πεδίο. Το 1970 ξεκινάει την έρευνα του στις μαύρες τρύπες του διαστήματος και ανακαλύπτει ότι αυτές μπορεί να εκπέμπουν ραδιενέργεια. Το 1971 διατύπωσε τη θεωρία ότι κατά τη Μεγάλη Έκρηξη παράχθηκαν αντικείμενα βάρους 10^9 τόνων σε μέγεθος πρωτονίων.

    Πέρα από τα πολλά θεωρήματα που διατύπωσε στα μαθηματικά και στη θεωρία της σχετικότητας, ο Χόκινγκ ασχολήθηκε εκτεταμένα με τις μαύρες τρύπες του διαστήματος. Σύμφωνα με ένα από τα κύρια θεωρήματά του, κάθε μαύρη τρύπα προσδιορίζεται από τρεις ιδιότητες: Την μάζα, τη γωνιακή της ταχύτητα και το ηλεκτρικό της πεδίο.

    Επιπλέον, μετά από ανάλυση εκπομπών ακτινών γάμμα, διατύπωσε την άποψη ότι μετά τη Μεγάλη Έκρηξη σχηματίστηκαν πολλές αρχέγονες μάυρες τρύπες. Το 1974, υπολόγισε ότι οι μαύρες τρύπες δημιουργούν και εκπέμπουν υποατομικά σωματίδια, ωσότου εξαντλήσουν όλη τους την ενέργεια και εξατμιστούν.

    Το 1983 ακολουθεί νέα πρόταση του σύμφωνα με την οποία ο χρόνος και ο χώρος είναι πεπερασμένοι σε έκταση, χωρίς όμως άκρες ή σύνορα.

    Το 1985 το ερευνητικό του έργο ταράσσεται από σύντομη πνευμονία που οδηγεί τους γιατρούς να συστήσουν στη γυναίκα του να τον αφήσει να πεθάνει. Η σύζυγος του αρνείται ένα τέτοιο ενδεχόμενο και τον μεταφέρει σε κλινική του Κέμπριτζ όπου υποβάλλεται σε τραχειοτομή που αποδεικνύεται σωτήρια για τη ζωή του αλλά στερεί την ομιλία του. Για να αντιμετωπίσει το νέο πρόβλημα, χρησιμοποιεί ένα μηχάνημα που συνθέτει την ομιλία του με βάση τις δονήσεις της τραχείας.

    Το 1988, ο Χώκινγκ εκδίδει το διάσημο βιβλίο του «Μία Σύντομη Ιστορία του Χρόνου» που κατέρριψε όλα τα ρεκόρ πωλήσεων και παρέμεινε στη λίστα των μπεστ-σέλερ των Sunday Times για 237 συνεχόμενες εβδομάδες. Διακαής πόθος του είναι ένα διαστημικό ταξίδι, ενώ πρόσφατα κατόρθωσε να πετάξει σε συνθήκες έλλειψης βαρύτητας σε ειδικά διαμορφωμένο αεροπλάνο.

    www.kathimerini.gr
  • ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ - ΛΕΩΝ
    gpano @ 27.05.2009 13:45
    Aekara..ο γάμος έιναι μια πολύ σοβαρή και έντονη εμπειρία... Εμπεριέχει πολύ αντιφατικά αισθήματα και πολύ άγχος. Μπορεί να είναι ένα χαρμόσυνο γεγονός αλλά ουσιαστικά σημαίνει ότι "πεθαίνω σαν εγώ για να γίνω εμείς" Δηλαδή αναλαμβάνω ευθύνες, δεσμεύομαι, δεν περιορίζομαι στο εγώ μου αλλά μοιράζομαι τη ζωή μου με κάποιον Άλλο. Όλη αυτή η μεταμόρφωση συνεπάγεται και φόβο και αμφιβολίες και ανακίνηση ψυχολογικών θεμάτων που πιθανόν δεν έχουν λυθεί κι έρχονται στην επιφάνεια για να αντιμετωπιστούν. Μη φρικάρετε. ΟΛΟΙ περνάνε ανάλογα άγχη. Δεν υπάρχει τίποτα το περίεργο στον τρόπο που αντιμετωπίζεται την κατάσταση. Στην περίπτωσή σας ιδιαίτερα έχω να σας πω ότι αυτά που σκέπτεστε δεν πρόκειται να γίνουν. Το μυαλό μας μερικές φορές είναι ένα τρενάκι του τρόμου που δεν σταματάει να μας φοβίζει μέχρι να ουρλιάξουμε. Όμως να είστε σίγουρος ότι όλα θα πάνε καλά κι έχω την αίσθηση ότι θα γίνεται και πολύ γρήγορα και πατέρας για συμπληρωθεί ευτυχισμένα η μεταμόρφωσή σας..
  • ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ - ΛΕΩΝ
    gpano @ 27.05.2009 10:07
    Δεν σας αφορά η σύνοδος αυτή με Ποσειδώνα κλπ...Το μεγάλο θέμα που έχετε να αντιμετωπίσετε κι ισως αντιμετωπίζεται ήδη όνομάζεται Πλούτωνας...Η Σελήνη σας κάνει τετράγωνο με τον Πλούτωνα...Ρίξτε μια ματιά στα Αστρομαθήματα στον Πλούτωνα ο Θεός του Κάτω Κόσμου...

έχουν γενέθλια 255 μέλη.

γιορτάζουν οι: Σίμος

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

  • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • loading...
  • loading...