παρακαλώ περιμένετε...

Απορία: Η Σελήνη είναι ο Νέος Ωροσκόπος ?

  • GwgwOuf @ 23.12.2011 23:11
    κατσε, αυτο ειναι βαρυ.....δεν το τεκμηριωνει...δεν δεν δεν.....επισης υπαρχει μεγαλη συγχιση ως προς το τι ειναι ωροσκοπος!! λεει " Άρα το καταλληλότερο μέγεθος για να μας δείξει την προσωπικότητα κάθε ατόμου
    είναι το ακριβές στίγμα της Σελήνης στην εκλειπτική. Αυτό είναι ο Ωροσκόπος
    μας.
    " απο ποτε ο ωροσκοπος δειχνει την προσωπικοτητα??? ο ωροσκοπος ειναι μονο ο τροπος που εκφραζομαστε και ειναι οντως ο ανερχομενος αστερισμος...η σεληνη η ιδιοσυγκρασια, ο ηλιος τα θελω....η προσωπικοτητα ειναι το συνολο του χαρτη μας....λεω τωρα εγω....
    αστερακια για τον προβληματισμο!
  • Journey @ 24.12.2011 10:09
    Δεν ξέρω για τί πράγμα μιλάει κάν!
    Σίγουρα δεν μιλάει γι 'αυτό που ανέφερε η Gwgw μιας και αυτό είναι το κλασσικό και γνωστό.
    π.χ. η Gwgw ως πρώτη εντύπωση δημιουργεί αυτήν μίας Ζυγίνας που προσπαθεί να συμβιβάσει τα πράγματα κλπ  μ ' αυτό το χαότικ νέουτραλ  των Ζυγών - αλλά σαφώς δεν είναι Ζυγίνα στην ψυχολογία της αλλλά αυτήν είναι η ψυχολογία της Σελήνης της κλπ.
    Εγώ θα σου κάνω για Τοξότης με όλη αυτήν την πάρλα επί παντός επιστητού,την υπερκινητικότητα  και τα χαζογελάκια { ω ναι } κάθε 3 δευτερόλεπτα αλλά μάλλον τα μετράω όλα με έναν Λιονταρίσιτκο τρόπο + λούζομαι στο γκλίττερ έως εγκλήματος κλπ κλπ
    Εντάξει όλα αυτά, είναι λυμένα.

    Το κακογραμμένο άρθρο - πάω στοίχημα οτι είναι μετάφραση και μάλιστα αποσπάσματος και όχι ολόκληρου άρθρου -μας λέει:
     

    1. Τα άστρα που απαρτίζουν τον παλαιό Ωροσκόπο τηςΔυτικής Αστρολογίας βρίσκονται σε αποστάσεις από 10 έως 3000 έτη φωτός.


    Δεν καταλαβαίνω για ποιά άστρα μιλάει!

    Δεν έχω πρόχειρες τις αποστάσεις Γης και πλανητών αλλά εντός  πλανητικού συστήματος οι αποστάσεις είναι "μικρές". 
    Εκτός πλανητικού συστήματος τα 3.000 έτη φωτός δεν ξέρω που αναφέρονται.
    Θυμάμαι πως ο περίφημος Οφιούχος απέχει λιγότερο από 20 έτη φωτός από τον Ήλιο { 15 ή 17 }.
    Όταν λέμε "αστερισμός του Κριού, του Ταύρου κλπ" αστρονομικά αναφερόμαστε σε κάτι παραγματικά πολύ μεγάλο { LOL }.
    Ο κάθε αστερισμός περιλαμβάνει γαλαξίες, νεφελώματα κλπ, έτσι δεν μπορείς να μιλήσεις για απόσταση από τον τάδε αστερισμό γιατί ο κάθε αστερισμός έχει μια πολύ μεγάλη έκταση ετών φωτός.
    Η γενική ιδέα της αστρολογίας είναι η κίνηση του Ήλιου όπως είχε παρατηρηθεί από αρχαιοτάτων χρόνων - μη μετρήσιμων σε έτη, πολύ πολύ παλιά - σε μία νοητή ζώνη στον ουρανό. Κάθε 12 μήνες ο Ήλιος κάνει έναν  κύκλο σ αυτήν τη " ζώνη" και εκλειπτική ονομάζουμε τη μεγαλύτερη  φαινομενική πορεία του Ήλιου σε κάθε κύκλο.
    Αρχή της εκλειπτικής είναι η 0 του Κριού- εαρινή ισημερία-
    Έτσι, όταν λέμε οτι κάποιος είναι Κριός, σημαίνει πως γεννήθηκε ενώ ο Ήλιος περνούσε φαινομενικά από το "κομμάτι" εκείνο του ουρανού που φαινομενικά αντιστοιχεί στον Κριό κοκ.

    Αμφιβάλλω οτι ο ίδιος ο αστερισμός του Κριού επιδρά στο άτομο αλλά όταν ο Ήλιος βρίσκεται στο φαινομενικό κομμάτι της εκλειπτικής που ανήκει στον Κριό γίνονται χίλια μύρια πράγματα που με έναν λόγο επιδρούν και λέμε οτι το άτομο  είναι Κριός, ξεροκέφαλος, παρορμητικός, αρχηγός, πείσμων, ενθουσιώδης, χωρίς πονηριά, έκρυθμος κλπ κλπ...
    Λέμε οτι κυβερνήτης του Κριού είναι ο Άρης.
    Άρα, στην ουσία μιλάμε για μία πολύπλευρη εκδήλωση επιδράσεων με άξονα να το πω, με επ[ικυρίαρχο να το πω, τις ιδιότητες του πλανήτη Άρη.

    Δεν ξέρω αν γίνομαι κατανοητή...
     

    Πάντως το άρθρο ανήκει σε ένα σάτι που προμοτάρει την αστρολογία των 13  ζωδίων και αυτό είναι ένα άλλο μεγάλο κεφάλαιο- αν και λυμένο.
     
  • Journey @ 24.12.2011 10:53
    Δράττομαι της ευκαιρίας να θυμηθώ τον Τζων που μας λέει ούτε λίγο ούτε πολύ οτι για να φτάσουμε στοςυ σημερινούς νεολογισμούς - και παραλογισμούς της σύγχρονης αστρολογίας θα πρέπει να εντρυφήσουμε στις κλασικές αρχές για να ξέρουμε για τι πράγμα μιλάμε στο κάτω κάτω!
    Απ όσο βλέπω το άρθρο αυτό απευθύνεται σε αναγνώστες που ειλικρινά πιστεύουν οτι οι αστερισμοί επιδρούν { !! } ενώ δεν είναι έτσι..
    Ξέρουμε τι επιδρά και πως επιδρά??
    Νομίζω οτι αυτό το ερώτημα  είναι μία  πολύ καλή βάση για να θέσουμε τα πράγματα και να αρχίσουμε να ξετυλίγουμε τα κουβάρια ..
  • Elina_gr @ 24.12.2011 11:24
    Εγω έχω στάνταρ ζυγο μέσα μου πάντως κ το βιώνω καθημερινά...γίνομαι τόσο ζυγος μερικές φορές που δεν με αντέχω ν με κάνω παρέα! Τον έχω βέβαια κ σε άλλους πλανήτες αλλα η ταυροσεληνη μου όχι ότι δεν με εκφράζει αλλα σίγουρα όχι όπως ο ζυγος! Αυτα!
  • GwgwOuf @ 24.12.2011 19:02
    απο ποτε το να σεβεσαι τις διαφορετικες απο τις δικες σου αποψεις χωρις να τις κατακρινεις σε κανει χαοτικ νιουτραλ??? duuuuh!!! εχεις δει τον χαρτη μου!! ειμαι πολυ εμπαθης και απολυτη! εχω παλεψει για να καταφερω να βγαλω αυτη τη ζυγιλα που λες και με τετοιο χαρτη που εχω σιγουρα δεν μπορουσα να εχω "καλυτερο" ωροσκοπο!!
    και επιμενω ωροσκοπος ειναι ο τροπος!!! αν εισαι ευγενικος ενω διαφωνεις ειναι απο τον ωροσκοπο (ναι ρε ζυγε!). η προσωπικοτητα ειναι το συνολο του χαρτη μας!
    οσο για τα υπολοιπα που ειπες εχεις χιλια δικια, ειναι απολυτα σωστα. και τα αστρα δεν εχει αποδειχθει οτι επιδρουν. κανονικα απαγορευεται να χρησιμοποιουμε αυτη τη λεξη!! η αστρολογια -προς το παρον- ειναι κυριως στατιστικη. εχει παρατηρηθει οτι συγκεκριμενα πραγματα, γεγονοτα, χαρακτηριστικα εμφανιζονται οταν συγκεκριμενοι πλανητες ειναι σε συγκεκριμενες θεσεις.
    ενδιαφερουσα συνεντευξη http://www.metafysiko.gr/?p=4818
    τι θες να πω? βρισκω το αρθρο παντελως ακυρο ατοπο και ηλιθιο??? ναι. μιλαει σε εντελως λαθος βασεις συμφωνα με αυτα που αποδεδειγμενα ξερουμε...ειναι ομως μια γνωμη!!! δε μου βαζουν πιστολι στον κροταφο!!! ειναι καλο το οτι αναρτηθηκε ωστε να προβληματιστουμε!! τι σημαινει, δεν εχω γνωμη, δεν ξερω, ειμαι δημοσιοσχεσιστας?? ουτε καν!! χαοτικ νιουτραλ μάι ας ντιαρ ζουρ. δε θα βοηθουσε σε τιποτα να ξεκινω επιθετικα σε ο,τι διαφωνω. δε θα εκανα ποτε διαλογο και μολις με εβλεπαν θα εκοβαν δρομο!! κι ας ειχα γνωσεις κι ας ειχα αποψη.... με τσαντισες! ...
  • vasiliskanatas @ 25.12.2011 02:13
    αγαπητή Journey αν διαβάσεις πιο προσεκτικά το άρθρο είμαι σίγουρος ότι θα καταλάβεις καλύτερα για τι  ακριβώς μιλάει.
    1.Το άρθρο δεν είναι μεταφρασμένο γιατί το έγραψα με τα χεράκια μου στα Ελληνικά.
    2.Τα άστρα ενός Ζωδιακού Αστερισμού είναι ορατά δια γυμνού οφθαλμού και βρίσκονται όλα στον Γαλαξία μας. Για να δούμε πέρα από τον Γαλαξία μας χρειαζόμαστε τηλεσκόπια. Από τα άστρα αυτά δημιουργήθηκε η Αστρολογία. Χωρίς αυτά δεν θα υπήρχε τίποτε να ασχοληθούμε.
    3.Όντως η αποστάσεις των άστρων διαφέρουν και αυτό ακριβώς αναφέρω στο άρθρο.
    4.Ο Οφιούχος δεν είναι άστρο αλλά ομάδα άστρων και περιοχή τ' ουρανού πλήρως οριοθετημένη από την διεθνή Αστρονομική ένωση. Είναι το 13 ο Ζώδιο της Αστρολογίας
    των 13 Ζωδίων.
    5.Συμφωνώ μερικώς με την ανάλυση σου για τον Ήλιο στον Κριό. Ότι επηρεάζει ο Κριός λόγω της θέσης του Ήλιου στην συγκεκριμένη περιοχή του ουρανού και όχι λόγω του Αστερισμού του Κριού. Αυτό ακριβώς υποστηρίζω στην Νέα Αστρολογική θεωρία μου που περιγράφεται στο βιβλίο "Αστρολογία των 13 Ζωδίων".
    6.Βέβαια ο Κριός έχει πλέον μετακινηθεί και στην θέση του βρίσκονται πλέον οι Ιχθείς και αυτό είναι πολύ σημαντικό για την Αστρολογία.
    Βασίλης Κανάτας
    Φυσικός
  • Journey @ 25.12.2011 09:01
    @ Gwgw, γιατί σας εκνευρίζει ο όρος χαότικ νέουτραλ?
    Τέλος πάντων, αν είναι τόσο κακός προτείνετε  έναν άλλο και θα τον υιοθετήσω.
    Όσο για μένα, έχεις δίκιο, απόλυτο.
    Είμαι πολύ κακιά και απωθητική και από δω και πέρα θα αλλάξω στάση.

    Θα troll-άρω ασύστολα με p.m. και σε λίγους μήνες ,από μία επιθετική και περσόνα νον γκράτα θα γίνω εργάτρια του φωτός !!
     

    Πι.Ες. Κράτα πως ενδεχομένως η λίαν αξιοπρόσεχτη απουσία αστρολογικών συζητήσεων να οφείλεται οτι το κάναμε γραφείο συνοικεσίων, κλινικές συνταγογράφησης χαπιών από τους έγκριτοςυ ψυχολόγους- ψυχαναλυτές που έχουν χείρωνα στο 10ο - δεν υπάρχει ακαδημαϊκός τίτλος που να αντιπαρέρχεται σ αυτό, εντάξει? - και ιδιωτικό μας τηλέφωνο με το οποίο  μιλάμε με τους φίλους μας , τους γκόμενους, τος εχθρούς μας κλπ.
     

    Ενδεχομένως λέω...όχι σίγουρα... { αρίζω κι εγώ το χαότικ νέουτραλ να δω άσπρη μέρα}
     
  • Journey @ 25.12.2011 09:18
    @vasiliskanatas, καλώς ήρθες στο site !
     
    Χαίρομαι που συμφωνούμε σε κάποια  όσων  ανέφερα.
     
    * Δεν είπα εγώ οτι ο Οφιούχος είναι αστέρι, το ξέρω πως είναι αστερισμός. Είναι μάλιστα πολύ γνωστός από τον Πτολεμαίο ακόμα.
    Αυτό όμως στη Δυτική Αστρολογία δεν σημαίνει τίποτα όπως δεν σημαίνει τίποτα το ότι μετακινούνται συνεχώς οι θέσεις των αστερισμών στον ουρανό μας- και αυτό γνωστό.
    Είναι θέμα "συστήματος"
    Γι αυτό και επαναλαμβάνομαι πολύ συχνά λέγοντας πως ό,τι και αν θέλουμε να εξετάσουμε θα πρέπει να είαμστε σίγουροι για το "σύστημα" που επιλέγουμε.
     
    Τελευταία φορά το είπα εδώ
     
    http://www.stardome.gr/tribes/leo/28076.html
     
    και όλως συμπτωματικώς { ??? } είχα αναφέρει τις Βέδες.
    * { όλα συνδέονται και οι συμπτώσεις είναι πράκτορες του Chaos αλλά αυτό είναι μία άλλη ιστορία αν και πολύ σχετική με την παρούσα}
     
    Ως φυσικός και αστρονόμος ερευνητής εσύ ο ίδιος λογικά θα έχεις να πεις πολλά για το Chaos επομένως εγώ θα βάλω τελεια.
     
    Η Ινδική αστρολογία - που είναι ένα άλλο , εντελώς διαφορετικό σύστημα από τη Δυτική είναι πιο αποδεκτή αστρονομικώς ακριβώς επειδή δέχεται την πραγματική θέσ των αστερισμών.
    Καμμία αντίρρηση αλλά η αστρολογία δεν είναι αστρονομία.
    Αποδεχόμενοι το Δυτικό σύστημα θα δεχτούμε τα 12 ζώδια και τον Τροπικό Ζωδιακό.
     
    Δεν νομίζω  επίσης  να υπάρχει καμμία αντίρρηση για να γίνουν συγκερασμοί και  συγκρίσεις και θα ε΄χιε πολύ ενδιαφέρον να παρακολουθούσαμε αποτελέσματα ομαδικών και μεθοδικών εργασιών επί του θέματος.
     
    Η Αστρολογία , αν "λειτουργεί",  " λειτουργεί" ανεξάρτητα από τον τρόπο που βρίσκουμε να την αποδικωποιήσουμε.
    Το Δυτικό σύστημα είναι μία από τις αποδικωποιήσεις και σίγουρα όχι το μοναδικό..
    Το βιβλίο δεν το έχω διαβάσει και όταν το διαβάσω θα έχω αρκετές απορίες- είαμι σίγουρη εκ των προτέρων
    Το άρθρο είναι πολύ συνοπτικό και δεν το καταλαβαίνω.
     
     
     
     
    .
     
     
     
     
     
  • Journey @ 25.12.2011 09:31
    Μία μου απορία για το άρθρο είναι τα της Σελήνης.
    Τι λέει για τον τρόπο που η Σελήνη επιδρά? Παίζιε ρόλο αν η Σεληνη είναι στο Λέοντα ή στους Διδύμους ή όχι? Αν παίζει, τότε γιατί ο αστερισμός του Λέοντα να είναι σχετικός με τη Σελήνη αλλά όχι με τα υπόλοιπα?
    Επίσης μία άλλη απορία μου είναι το θέμα της...απόστασης..
    Δεν είναι κάπως άτοπο σε ένα απειροδιαστατικό Σύμπαν να μετράμε με μεζούρα?
    Ξέρουμε τι επιδρά και πως?
    Μπορεί κάποιος να διαψεύσει ή να τεκμηριώσει πως οι αστρολογικές επιδράσεις δεν είναι παρά επιδράσεις σωματιδίων πέρα από τις διαστάσεις ή τον τρόπο που εμείς αντιλαμβανόμαστε τον Cosmos?
    Τι είναι ο άνθρωπος? Ένα ον που βλέπει τρισδιάστατα και φοβάται το πενταδιάστατο { πέρα από τον ανθρώπινο χωροχρόνο=θάνατος} όπως συνηθίζω να λέω και μόνο?
    Η Αστρολογία είναι ανθρωπιστική θέαση μίας ασύλληπτης ύπαρξης. Τόσο μπορούμε, τόσο νοούμε.
     
  • vasiliskanatas @ 25.12.2011 11:14
    Καλώς σας βρήκα,
     
    Σχετικά με την Σελήνη.
    Η Σελήνη επιδρά στον πλανήτη μας και προκαλεί πολλά φυσικά φαινόμενα όπως οι παλίρροιες. Προκαλεί όμως και αλλαγές στον βιολογικό κύκλο ζώων και φυτών της Γης. Η τόσο κοντινή θέση της στην Γη επηρεάζει τους ανθρώπους τα μάλα κατά την ώρα γέννησής τους. Αμέσως μετά τον Ήλιο είναι το ουράνιο σώμα που ο άνθρωπος οφείλει την ύπαρξή του. Υπενθυμίζω ότι χωρίς την Σελήνη η τροχιά της Γης δεν θα ήταν σταθερή και είναι αμφίβολο αν θα υπήρχε ζωή στον πλανήτη μας.
    Η θεωρία της Αστρολογίας που εισηγούμαι με τα 13 Ζώδια έχει ως υπόβαθρο τις επιστημονικές θέσεις των 13 Ζωδίων στο Ουράνιο στερέωμα και τις αντίστοιχες τροχιές των πλανητών. Δέχεται την θεωρία του Άγγλου Αστροφυσικού Percy Seymour η οποία συνοπτικά λέει: "Οι πλανήτες επηρεάζουν βαρυτικά τον Ήλιο μας ο οποίος μεταβάλλει την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία του επηρεάζοντας το μαγνητικό πεδίο της Γης (και όχι μόνο) και συντονίζοντας το νευρικό σύστημα των ανθρώπων κατά την στιγμή γέννησης τους." (Persy Seymour "Astrology: the evidence of science" και "The scientific basis of Astrology")
    Ένα βρέφος συντονίζεται μέσω του νευρικού του συστήματος με συγκεκριμένες θέσεις πλανητών την ώρα που γεννιέται. Κατά την διάρκεια της Ζωής του επανέρχεται σε συντονισμό όταν οι πλανήτες πάρουν συγκεκριμένες θέσεις στον Ουρανό.
    Είναι πραγματικά καταπληκτικά τα δυο βιβλία του κ. Seymour που βεβαίως λένε πολύ περισσότερα πράγματα πολλά από τα οποία αναπτύσσονται στο δικό μου βιβλίο.
     
    Άρα παίζει ρόλο αν η Σελήνη είναι στον Λέοντα με συγκεκριμένο τρόπο που είναι διαφορετικός για κάθε περιοχή του Ουρανού.
     
    Η Αστρολογία μπορεί και πρέπει να τεκμηριωθεί σε επιστημονική βάση που είναι πλέον πολύ διαφορετική από την Αστρολογία του Κλαύδιου Πτολεμαίου.
    Η Σελήνη είναι ο Νέος Ωροσκόπος και οι Ηλιακές Κηλίδες το Νέο Αστρολογικό μέγεθος που αποκτά σημαντική θέση στην Αστρολογική Θεωρία εξηγώντας πολλά φαινόμενα.
  • Journey @ 25.12.2011 11:51
    Φοβάμαι οτι θα έχω χρόνο από αύριο να διαβάσω όσα ενδιαφέροντα βλέπω
    Προς το παρόν με περιμένουν και κλείνω!!
     
    Ό,τι επιθυμεί ο καθένας μας , Χρόνια Πολλά για σήμερα !
  • vasiliskanatas @ 26.12.2011 16:14
    Πολύ ευχαρίστως να ακούσω την άποψή σου και την κριτική σου.
    Η θεωρία μου φιλοδοξεί να δώσει νέο αέρα με επιστημονική χρειά στον αρχαίο αυτό κλάδο της γνώσης. Έτσι ώστε ο κόσμος να ασχοληθεί με την Αστρολογία γνωρίζοντας ότι στηρίζεται σε επιστημονική βάση.
    Πολλά στοιχεία της παλαιάς Αστρολογίας τα απέριψα και έλαβα υπ' όψιν μου μόνο δομικά στοιχεία που μπορούν να αντέξουν στην κριτική των επιστημών και ιδαίτερα της Αστρονομίας.
    Η Ωροσκοπιακή Αστρολογία θεμελιώθηκε από Επιστήμονες στην Αρχαία Ελλάδα και μέχρι την Αναγέννηση ασχολήθηκαν μ' αυτήν τα μεγάλα μυαλά της εποχής: Γαλιλαίος, Νεύτων, Κέπλερ κ.α.
    Ωθούμενος από την διπλωματική μου εργασία στην Αστρονομία ήρθα σε επαφή με τον υπέροχο αυτό κλάδο της γνώσης που μάγεψε τόσους μεγάλους επιστήμονες. Αναρωτήθηκα γιατί να μην μπορεί να τεθεί σε νέες βάσεις ένας τόσο "ζωντανός" και ενδιαφέρον τομέας της γνώσης και την απάντησή μου θα την βρείτε στο βιβλίο μου.
    Μπορεί να έβαλα νέες βάσεις στην "Αστρολογία των 13 Ζωδίων" όμως χωρίς την θεωρία του Δρ. Πέρσι Σέϊμουρ για την επηροή των πλανητών στην Ζωή μας δεν θα μπορούσε να στηριχθεί τίποτε.
    Το 1994 ένας άλλος Άγγλος Φυσικός, ο Walter Berg, με το βιβλίο του "The 13 Signs of the Zodiac" μίλησε για Αστρολογία με 13 Ζώδια. Η θεωρία εκείνη δεν ήταν τίποτε το διαφορετικό διότι άλλαζε ξερά κάποιες ημερομηνίες και τον αριθμό των Ζωδίων αφήνοντας όλα τα άλλα αναχρονιστικά στοιχεία της Αστρολογίας στην θέση τους. Οι ημερομηνίες που άλλαζε ήταν στατικές με αποτέλεσμα να γίνουν ξεπερασμένες σε λίγα χρόνια.
     
    Με την δική μου θεωρία αλλάζουν τα πάντα:
    Οι βάσεις της Αστρολογίας (δεν είναι πια η γη, το νερό, ο αέρας και η φωτιά), οι ημερομηνίες γίνονται δυναμικές και αλλάζουν καθε χρόνο, ο Ωροσκόπος είναι η θέση της Σελήνης στην εκλειπτική, οι Ηλιακές Κηλίδες γίνονται νέο Αστρολογικό μέγεθος επηρεάζοντας την Ζωή μας.
    Πρόκειται για την εναλλακτική λύση της Αστρολογίας για το μέλλον.
     
     
  • Journey @ 26.12.2011 18:59
    @vasiliskanatas, μου είναι αυτονότητο πως ένα βιβλίο.  καθώς είναι μία ολοκληρωμένη παρουσίαση  αποτελεί μία πολύ διαφορετική βάση αλληλεπίδρασης του συγγραφέα και των αναγνωστών καθώς ο μεν έχει τη δυνατότητα να αναλύσει διαρθρωτικά τη σκέψη του και οι αναγνώστες να λάβουν μία σφαιρίκή άποψη για την σκέψη του.
    * Καθώς το επίπεδο μεταπτυχιακών ερυενών και μελετών στο Πανεπιστήμιο Πατρών είναι υψηλό και μπορεί να δώσει πολλά "πετραδάκια" για το οικοδόμημα της πνευματικής μας ανάπτυξης , πιθανότατα και το δικό σου βιβλίο να συμβάλλει στη διεύρυνση τπου γνωστικού μας πεδίου ανεξάρτητα της αστρολογίας.
     
    Ειδικά στο μέρος της αστρολογία όμως δεν μπορώ να ασκήσω κριτική, δεν είμαι σε θέση, μπορώ όμως να θέσω ένα εκατομύριο απορίες
    Ο Πτολεμαίος δεν είχε κατά νου ακριβώς την επιστήμη αλλά τη μεταφυσική πλευρά της Αστρολογίας..
    Βέβαια, η μετα- φυσική του κάθε " σήμερα" είναι η Φυσική του άυριο !
    Οι ηλιακές κηλίδες όπως και η επίδραση της Σελήνης κλπ είναι κάτι ξέχωρο από τον Οφιούχο- δεν είναι έτσι?
    Ο Οφιούχος ήταν γνωστός στον Πτολεμαίο αλλά παρ όλα αυτά τον αγνόησε.
    Γιατί άραγε?
    Επειδή στην αστρολογία δεν μας ενδιαφέρει η πραγματική αστρογεωγραφία αλλά η συμβολική.
    Η αστρολογία είναι μάι συμβολική γλώσσα.
    Ο αστρολόγος και καθόλου αστροφυσικός John Frawley αγαπά να επισημαίνει επίμονα κάποια σημεία ανάμεσα στα οποία τα εξής :
    1] Δεν πρέπει να αγνοούμε τη φύση των πλανητών όπως επιδρούν στο νάταλ και με τις διελέυσεις τους στους διάφορους ιδιοσυγκρασιακούς τύπους και ναι, η φωτιά ο αέρας η γη αι το νερό είναι μία "χοντροκομμένη" κλασσιφικέισον των ποιοτήτων.
    2] Πριν μπούμε στο consept των εξωκρόνιων κλπ της σύγχρονης αστρολογίας θα πρέπει να επιλύσουμε με συνέπεια όλους τοςυ "γρίφους" της αστρολογικής μας κληρονομιάς
    3} Δεν πρέπει να αγνοούμε οτι η αστρολογία, καθώς είναι κώδικας και συμβολισμός αναδύεται μέσα από το μύθο και τα αρχαία ή και αρχετυπικά σύμβολα, και θα πρέπει πάντοτε να εξετάζουμε και αυτή τη σκοπιά ανάλυσης.
     
    Έτσι για μένα, τώρα που διαβάζω για τις επιδράσεις όπως τις θέτεις αρχίζει να έχει περισσότερη λογική όλο το senquence ..
     
    Δεν ξέρω αν όλη η ιδέα - γιατί μάλλον μιλάς για ένα "κορμό" ιδεών που μπορεί στην πορεία του χρόνου να "σπονδυλοποιηθεί" έχει παρουσιασθεί στη νεοσυσταθείσα Ελληνική αστρολογική εταιρεία ή πρόκειται να παρουσιασθεί εδώ ή στο εξωτερικό αλλά κάθε συζήτηση θα είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα!!
     
    Προσωπικά αναμένω - εκτός από την ανάγνωση του βιβλίου που απλά θα με αφήσει με πολλές απορίες να δω μία εκτενή εργασία- συζήτηση με συμβαλλόμενους από όλες τις πλευρές.

     
     
     
  • Journey @ 26.12.2011 18:59
    Δεν ξέρω βέβαια κατά πόσ oκαλύφθηκε η newflame ως έχουσα πρώτη απορίες σχετικά με - πολύ περιεκτικό άρθρο που μας είχε παρουσιάσει-
  • newflame @ 26.12.2011 19:02
    Παρούσα & "αδιάβαστη"!!  Μόλις είδα τα σχόλια και χρειάζεται μελέτη το θέμα!
  • Journey @ 26.12.2011 19:05
    newflame
    Όπως βλέπεις μας άναψες φωτιές!! Μάλλον μιλάμε για το τοπ θέμα των ερχόμενων μηνών
    well done !
  • newflame @ 26.12.2011 19:27
    @Journey
    Jour ...i like it!!!!!
     
    @vasiliskanatas
    κ.Κανάτα καλησπέρα και χρόνια σας πολλά. Ευχαριστώ για την ανέλπιστη και γρήγορη απάντηση στο ερώτημά μου.
    Από τις απαντήσεις σας, κοντοστάθηκα σε δύο σημεία: "επιστημονική βάση" και "δυναμικές ημερομηνίες".
    Αυτά, περισσότερο και από το νέο ωροσκόπο, μου κέντρισαν ήδη αρκετά την περιέργεια για να γυρέψω τη συνέχεια επί του βιβλίου σας  "Αστρολογία των 13 Ζωδίων" .
    Και πάλι ευχαριστώ.
    Σας εύχομαι καλές γιορτές!
  • vasiliskanatas @ 26.12.2011 21:01
    @Journey
    ευχαριστώ για την θερμή υποδοχή στο stardome.
    Θέλω να σχολιάσω μόνο ένα σημείο σχετικά με τον Κλαύδιο Πτολεμαίο και τους λοιπούς αρχαίους επιστήμονες.
    Όλοι όσοι ασχολήθηκαν με την Αστρονομία ήξεραν και είχαν διαχωρίσει την Αστρολογία ως κλάδο που ασχολείται με τις προβλέψεις βάσει των θέσεων των άστρων και των πλανητών. Υπήρχε σαφής διαχωρισμός Αστρονομίας - Αστρολογίας από τα αρχαία χρόνια.
    Το θέμα είναι σε ποιό χρονικό σημείο σταμάτησαν οι "μεγάλοι" επιστήμονες να ασχολούνται με την Αστρολογία και γιατί; Αν προσέξετε τις ημερομηνίες, ο τελευταίος από τους μεγάλους Αστρολόγους ήταν ο πολύς Ισαάκ Νεύτων, ένας κολοσσός της επιστήμης. Αυτός που ανακάλυψε τον νόμο της παγκόσμιας έλξης. Αυτό έγινε το 1727 περίπου.  Γιατί όμως;
    Η απάντηση μετά από την μικρή μελέτη που έχω κάνει είναι προφανής: Διότι, λόγω της μετάπτωσης των ισημεριών και άλλων επιστημονικών ανακαλύψεων, η Αστρολογία έπαψε να έχει επιστημονικό υπόβαθρο. Τότε λοιπόν σταμάτησαν τα μεγάλα μυαλά της επιστήμης να ασχολούνται με αυτό το γοητευτικό κλάδο.
     
  • Journey @ 26.12.2011 21:31
    @vasiliskanatas, δεν ξέρω αν σε ..τσάντισα ή σε..γοητευσα { LOL } με το πρώτο μου σχόλιο - αλλά σίγουρα είμαι τρισευτυχισμένη κάθε φορά που έχω τη δυνατότητα να ανακαλύψω και κάτι άλλο πέραν των γνωστών και των δεδομένων.
    Με την αστρολογία ασχολούμαι τους τελευταίους μήνες και με τη Φυσική τα τελευταία χρόνια { ανεπιτυχώς προς το παρόν }
    Kρατάω μόνο  οτι ακόμα και  με τις δυναμικές ημερομηνίες παραμένω ένα πολύ ενθουσιώδες Κριάρι - της πρώτης μέρας σύμφωνα με το δικό σου σύστημα - και για να είμαι ειλικρινής, καθώς η τάση αναβίωσης του Οφιούχου είναι και πάλι έντονη, μου αρέσει πολύ η ιδέα κάποιος Έλληνας και επιστήμονας να προσφέρει και να συμβάλλει τα μέγιστα ανεξάρτητα της υποδοχής από την Αστρολογική Κοινότητα-
    Οι εξελίξεις βέβαια είναι και πάλι μέσα στη δυναμική της Φύσης και του Σύμπαντος - μας το είχε πει και ένας πρωτεργάτης φυσικός φιλόσοφος ο Ηράκλειτος - και αν ειναι να συγκεραστούν πράγματα ή να προκύψει μία νέα μέθοδος - σχολή, τάση, όπως θέλουμε ας το πούμε  εγώ θα είμαι αυτήν που  θα ρωτάω και θα αμφιβάλλω και ταυτόχρονα θα χαίρομαι και θα επικροτώ
  • Journey @ 26.12.2011 21:41
    Επί του παρόντος έχω γοητευτεί από τον ελληνισιτκό τρόπο προσέγγισης της αστρολογίας - ακριβώς επειδή είχε εμπλουτιστεί με παρατηρήσεις και εργασίες περίφημων μυαλών και επιστημόνων κάθε προσανατολισμού , όταν ακόμα όλες οι έρευνες και γνωστές επιστήμες είχαν ως βάση τη φιλοσοφία και ένα κεντρικό άξονα ηθικής.
    Αυτό και μόνο κάνει τη λεγόμενη κλασσική δυστική αστρολογία ξεχωριστή - κατά τη γνώμη μου πάντοτε όπως και το ότι στην Ευρωπάική κουλτούρα, παρόλες τις δυσκολίες , τους σκοτεινούς αιώνες, τη σημερινή πνευματικά πειθήνια στάση μας και πάλι -  η ιστορία επανλαμβάνεται- η διαλεκτική, η επιστημογνωσία, η έρευνα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά.
    Ελπίζω οτι αυτά τα χαρακτηριστικά , αν στρατευθούν παράλληλα με τις ηθικές αξίες των αρχαίων μας θα μπορέσουν να μας δώσουν λαμπρά αποτελέσματα.
     
  • vasiliskanatas @ 07.02.2012 19:54
    καλησπέρα σε όλους και την Journey,ίσως είναι ώρα να συνεχίσουμε την ωραία μας συζήτηση. Περιμένω κάποια ερώτηση ή τοποθέτηση..

έχουν γενέθλια 231 μέλη.

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

  • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • loading...
  • loading...