παρακαλώ περιμένετε...
ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ
Απορία: Η Σελήνη είναι ο Νέος Ωροσκόπος ?

Η Σελήνη είναι ο Νέος Ωροσκόπος

moon-period-silver-astrology.jpg 

Σήμερα γνωρίζουμε βάσει επιστημονικών δεδομένων ότι ο Ωροσκόπος (δηλαδή ο Ζωδιακός Αστερισμός που Ανατέλλει κατά την στιγμή γέννησης) έχει μηδαμινή επίδραση στον άνθρωπο. Μιλάμε πάντοτε για τον Ωροσκόπο της Δυτικής Αστρολογίας γνωστό ως Ascendant.

Τα άστρα που απαρτίζουν τον παλαιό Ωροσκόπο της Δυτικής Αστρολογίας βρίσκονται σε αποστάσεις από 10 έως 3000 έτη φωτός. Καταλαβαίνει λοιπόν κανείς με την απλή λογική ότι ελάχιστη επίδραση έχουν στον άνθρωπο.

Η λέξη Ωροσκόπος προέρχεται ετυμολογικά από τις λέξεις «Ώρα» και «σκοπός» (σκοπώ = παρατηρώ). Στην Αστρολογία έχει την έννοια ότι παρατηρώ κάτι την ώρα που γεννιέται ένα βρέφος. Στην Δυτική Αστρολογία επικράτησε να μεταφράζεται ο Ωροσκόπος ως «Ascendant» (ανερχόμενο), δηλαδή ο Αστερισμός που ανέρχεται στην Ανατολή κατά την ώρα της γέννησης ενός ατόμου. Ο Ωροσκόπος όμως ως παρατήρηση ενός φαινομένου κατά την στιγμή της γέννησης μπορεί να είναι -και θα δείξουμε παρακάτω ότι τελικά είναι- κάτι διαφορετικό από το Ανερχόμενο. Ο δικός μας Ωροσκόπος στη σύγχρονη εποχή θα δούμε ότι είναι ανεξάρτητος της γεωγραφικής θέσης γεννήσεως του ατόμου. Η θέση της Σελήνης στην εκλειπτική είναι ανεξάρτητη του γεωγραφικού μήκους και πλάτους που βρισκόμαστε. Κατ' επέκταση είναι ανεξάρτητη από την τοποθεσία γέννησης του κάθε ανθρώπου. Άρα το καταλληλότερο μέγεθος για να μας δείξει την προσωπικότητα κάθε ατόμου είναι το ακριβές στίγμα της Σελήνης στην εκλειπτική. Αυτό είναι ο Ωροσκόπος μας. Όπως η Σελήνη σταθεροποιεί την τροχιά της Γης έτσι κάνει και με τον χαρακτήρα μας.

 

 http://www.astrology13.com/index.php?option=com_content&view=article&id=47&Itemid=2&lang=el

 

Οι γνώσεις μου μέχρι στιγμής δεν μου επιτρέπουν να αξιολογήσω τη βαρύτητα αυτού του άρθρου, οπότε, εάν κάποιος/α γνωρίζει κάτι παραπάνω, ας μας διαφωτίσει παρακαλώ …

roll.gif 

Σχόλια:    Αξιολόγηση:
παρακαλώ περιμένετε...

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αξιολόγηση: χωρίς αξιολόγηση

έχουν γενέθλια 237 μέλη.

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

  • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • loading...
  • loading...