παρακαλώ περιμένετε...

Οι πρώτες μοίρες των παρορμητικών

  • vikaki88 @ 20.11.2010 02:15
    fainetai na to xeis psaksei polu..egw den ta xw mathei toso kala gia na ta ermineusw kat auton ton tropo..pantws epeidi vlepw oti eisai liontari k exw ari ston krio stis prwtes moires k wroskopo skorpio ..mporw na pw oti i periodos gia na min pw apo arxes oktwvri alla gurw stis 11/10 mexri prin mia vdomada k korufwsi gurw stis 20/10 perasa mia polu apogoiteutiki fasi..de kserw ti opseis upirxan...auto p xtupithike se mena itan i autopepoiithisi...polu xaliaaa..elpizw ta nea na einai kala gia tin nea xronia alla k gia dekemvrio..as min ksexname einai enas oloklitos mina...
  • Stargazer @ 20.11.2010 08:29
    gb488, αρκετά από τα ερωτήματα που θέτεις απασχολούν γενικότερα τους αστρολόγους και έχουν προταθεί διάφορες ερμηνείες.
    Κατά την προσωπική μου άποψη, οι διελεύσεις από μόνες τους δεν φαίνονται ικανές να προκαλέσουν γεγονότα. Ότι αλλάζει το κλίμα, αλλάζει. Αλλά τις περισσότερες φορές, χρειαζόμαστε και κάτι άλλο που θα λειτουργήσει προσθετικά, που θα δώσει ένα νόημα στη διέλευση. Όπως αντιλαμβάνεσαι, υπάρχουν πάρα πολλοί άνθρωποι στον κόσμο με σημαντικούς πλανήτες στις πρώτες μοίρες των παρορμητικών, αλλά δεν μπορεί να ισχυριστεί κανεις ότι όλοι αυτοί ζουν τη μία συγκλονιστική εμπειρία πίσω από την άλλη.
    Αν εξετάσουμε πιο διεξοδικά τις διελεύσεις σου, θα δούμε ότι δεν μιλάμε απλά για μια διέλευση Κρόνου, αλλά για επιστροφή Κρόνου. Από μόνη της αυτή η διέλευση δεν υπονοεί κάτι δραματικό, απλά είναι η περίοδος που το άτομο καλείται να αποχαιρετήσει οριστικά την παιδική ηλικία και να εισέλθει συνειδητά στον κόσμο των ενηλίκων. Αν έχει φτάσει το άτομο ομαλά μέχρι αυτό το σημείο, δεν έχει να ανησυχεί για τίποτα.
    Ο Άρης σου όμως είναι σε σένα ο κυβερνήτης του ωροσκόπου σου, που τον καθιστά και τον πιο προσωπικό σου πλανήτη. Και ο Άρης αυτός βρίσκεται στον Καρκίνο, άρα αντιπαθεί σφόδρα τον Κρόνο και δεν καλωσορίζει τις διελεύσεις του. Είναι λογικό λοιπόν αυτό που αισθάνεσαι.
    Γιατί όμως τώρα, στο τετράγωνο, και όχι στη σύνοδο ή την αντίθεση που πράγματι είναι πιο ισχυρές όψεις; Εξάλλου, είπαμε ότι ακόμα και η σύνοδος δεν φαίνεται ικανή να φέρει τα πάνω-κάτω.
    Την απάντηση θα μας τη δώσει η ηλιακή σου επιστροφή. Καταρχάς, έχεις ίδιο ωροσκόπο με τον γενέθλιο χάρτη. Και μόνο αυτό το στοιχείο μας λέει πολλά, καθώς όντως αυτές οι χρονιές συνήθως είναι χρονιές "γεγονότων" για πολλούς ανθρώπους. Είναι χρονιές δηλαδή, που μπορεί να εκδηλωθεί πιο άνετα ο γενέθλιος χάρτης με ό,τι αυτός συμπεριλαμβάνει, πολλώ δε μάλλον όταν υπάρχουν και ισχυρές διελεύσεις.
    Ο Άρης όμως της ηλιακής επιστροφής δέχεται ισχυρότατη πίεση από παντού. Είναι στο ζώδιο της αδυναμίας του και σε πολύ έντονο ταυ τετράγωνο με Κρόνο, Πλούτωνα, Ουρανό και Δία. Είναι λοιπόν μια χρονιά που αστρολογικά χρειάζεται παρακολούθηση. Όχι βέβαια κάθε μέρα αυτού του χρόνου, έτσι; Εφόσον λες ότι τα χειρότερα πέρασαν, ας ελπίσουμε πως ό,τι "ζόρια" φαίνονταν γι'αυτή τη χρονιά, να έχουν ήδη εκδηλωθεί. 
  • gb488 @ 20.11.2010 10:58
    Stargazer΄, σε ευχαριστώ πολύ για το χρόνο που διέθεσες και την απάντησή σου. Τη διαβάζω και την ξαναδιαβάζω προσπαθώντας να εμπεδώσω αυτά που μου γράφεις. Η αλήθεια είναι πως έχουμε ξαναπει σε συζητήσεις για τις διελεύσεις και το τι μπορούν τελικά να φέρουν απο μόνες τους αλλά πάντα τείνω να μη βλέπω το θέμα "σφαιρικά". Τον χάρτη ηλιακής μου επιστροφής ας πούμε δεν τον είχα κοιτάξει ενδελεχώς. Είμαι βέβαιη ότι μέχρι τα ερχόμενα γενέθλια θα υπάρξουν διάφορα γεγονότα ακόμα, ήδη κάποια είναι στα σκαριά Δεν ξέρω αν τα χειρότερα πέρασαν, ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις. Για μένα το χειρότερα και το καλύτερα έχει να κάνει με το πως το αντιμετωπίζεις κι όχι μ'αυτό καθ'αυτό το ό,τι συμβαίνει. Και στο δύσκολο διάστημα που αναφέρω, το μετά τις 25/10, αυτό συνέβη, ένιωσα να μην μπορώ άλλο. Απλά επειδή συνέπεσε ο Άρης να είναι ακριβώς στις μοίρες 10-12 (ιδίως ΄στις 3 Νοέμβρη που ήταν κι ακριβώς στην 11η μου 'ρθε μεγάλη κατραπακιά), θεώρησα ότι μάλλον δεν είναι τυχαίο.
    Προφανώς και δεν είναι, αλλά μπορεί και να ήταν αν δεν μας προετοίμαζε και η ηλιακή μου επιστροφή για κάτι τέτοιο.
    Ας ελπίσουμε σε κάτι καλύτερο από την επόμενη ηλιακή επιστροφή (8 μήνες μείνανε). Διότι πολλές φορές τα θέλουμε τα γεγονότα να μη βαλτώνουμε αλλά και το τόσο πολύ, όλα μαζεμένα, κουράζει...
    Και πάλι ευχαριστώ πολύ!!!
  • gb488 @ 20.11.2010 11:35
    Επιτρέψτε μου μια ακόμη ερώτηση, κι ελπίζω να μη γίνομαι πολύ φορτική...
     
    Επειδή μέχρι τα επόμενα γενέθλια πρόκειται να γεννήσω κι έχω τη σχετική αγωνία μου, και βλέπω τώρα αυτό το ταυ τετράγωνο στον ηλιακής που λέμε, ότι πέφτει στους οίκους 2-5-11, είναι κάτι που πρέπει να προσέξω ή να κοιτάξω στους άλλους χάρτες;
     
    Και πάλι ευχαριστώ!
  • erleichda @ 20.11.2010 13:07
    Αυτός ο χάρτης της ηλιακής επιστροφής που αναφέρετε τί ακριβώς είναι?
    Δεν έχει τύχει να διαβάσω ποτέ ξανά κάτι σχετικό...από τα συμφραζόμενα
    συμπέρανα ότι είναι ο χάρτης που σχεδιάζουμε κάθε χρόνο την ημέρα των
    γεννεθλίων μας(?) ή όταν ο Ήλιος βρίσκεται στην ακριβή θέση που
    βρισκόταν κατά τη στιγμή της γέννησης (...μάλλον το δευτερο, τώρα που το
    σκέφτομαι γιατί αλλιώς δε βγάζει νόημα αυτό που λέει ο stargazer ότι η
    gb488 έχει τον ίδιο ωροσκόπο στον χάρτη της ηλιακής επιστροφής και στο
    γεννέθλιο: αν ίσχυε το πρώτο θα ήταν αυτονόητο, έτσι δεν είναι?)
    Σωστά κατάλαβα ή είναι κάτι τελείως διαφορετικό? Και, σε κάθε περίπτωση,
    πώς τον ερμηνεύουμε αυτόν τον χάρτη? Σε σύγκριση (κάτι σαν συναστρία,
    ας πούμε) με τον γεννέθλιο?
    Υ.Γ. gb488, με το καλό να έρθει το μωράκι σου, και, αν
    μου επιτρέπεις μια "συμβουλή" (όχι ως...επίδοξη αστρολόγος,αλλά ως νέα
    μαμά!) χαλάρωσε κι απόλαυσε την εγκυμοσύνη σου και μη δημιουργείς στον
    εαυτό σου επιπρόσθετο άγχος με τέτοιου είδους ανησυχίες!! 'Oλα καλά θα
    πάνε, στο λέω εγώ, που το 'χω το κληρονομικό χάρισμα!!
  • Journey @ 20.11.2010 13:35
    Ναι, σωστά, αλλά οι υπόλοιποι πλανήτες δεν είναι στην ίδια θέση της γέννησής μας.
     
    Τη χρονιά που ο ωροσκόπος μου συνέπιπτε με αυτόν της γέννησής μου και μάλιστα στις ίδιες σχεδόν μοίρες άλλαξαν πολλά στη ζωή μου, κι εγώ θεωρώ οτι αυτές οι χρονιές είναι ιδιαιτέρως σημαντικές έτσι κι αλλιώς.
     
  • gb488 @ 20.11.2010 13:48
    Αντιγράφω εδώ από το γλωσσάρι του stardome για την ηλιακή επιστροφή:
     
    Είναι μια τεχνική που χρησιμοποιείται για την πρόβλεψη γεγονότων που θα συμβούν από την ημέρα των φετινών γενεθλίων ενός ατόμου, μέχρι και τα επόμενα γενέθλια του. Πιο συγκεκριμένα σχεδιάζεται ο χάρτης των φετινών γενεθλίων ώστε ο Ήλιος να ταυτίζεται με τον γενέθλιο Ήλιο. Ο χάρτης αυτός, που ονομάζεται Χάρτης Ηλιακής επιστροφής, θα έχει συνήθως διαφορετικό ωροσκόπο από τον γενέθλιο ωροσκόπο και μια ιδιαίτερη κατανομή πλανητών. Στον χάρτη της Ηλιακής επιστροφής σημαντικός θεωρείται οποιοσδήποτε γωνιακός πλανήτης. Η Ηλιακή επιστροφή χρησιμοποιείται συνδυαστικά με άλλες τεχνικές πρόβλεψης όπως Δευτερεύουσες προόδους, Solar Arc προόδους κτλ.
  • gb488 @ 20.11.2010 13:50
    Άρα erleichda σωστά το κατάλαβες. Σ' ευχαριστώ για τις ευχές κι ελπίζω όλα να πάνε όπως τα λες!
  • erleichda @ 20.11.2010 17:12
    Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις! gb488 είμαι σίγουρη ότι θα πάνε καλά!!!
  • johnnyG @ 20.11.2010 20:07
    @gb
     
    Είναι μια Αμερικανίδα αστρολόγος - της οποίας δεν ξέρω το όνομα, έχει επαφή μια γυναίκα που ξέρω, τελοσπάντων- η οποία χρησιμοποιεί την ηλιακή επιστροφή ως έσχατη λύση στις συνεδρίες της. Υποστηρίζει ότι αν το άτομο δεν έχει μάθει από τη διέλευση, δεν έχει καταλάβει και αφομοιώσει τις αλλαγές που του συμβαίνουν, τότε πηγαίνει στις δευτερεύουσες προόδους συνδιαστικά με το γενέθλιο. Και αν τέλει δε βγαίνει άκρη, μόνο τότε πάει στην ηλιακή επιστροφή. Επειδή αυτή είναι στατική, ενώ τα άλλα δυο έχουν μια δυναμική εξέλιξης.
     
    Κράτα το σαν πληροφορία, αν σου λέει κάτι. Γεια....
  • astropet @ 20.11.2010 20:56
    gb, καλή λευτεριά όπως λένε, και μην ανησυχείς, αν δεν έχεις κανένα λόγο ν'ανησυχείς.
     
    Οι ηλιακές επιστροφές (αλλά και οι σεληνιακές) είναι πράγματι ένα πολύτιμο εργαλείο και πολλές φορές, αν μη τι άλλο, βοηθάνε στο ξεσκαρτάρισμα των διελεύσεων, με ποιες δηλαδή αξίζει τον κόπο να ασχοληθούμε και με ποιες όχι.
     
    Εύχομαι κι εγώ τα προβλήματά σου να ανήκουν στο παρελθόν!
  • gb488 @ 22.11.2010 12:50
    JohnnyG, σε ευχαριστώ για τις εξτρα πληροφορίες-απόψεις. Pet, ευχαριστώ επίσης για το σχολιό σου και τις ευχές σου για καλή λευτεριά! Λόγος ανησυχίας αυτη τη στιγμή δε φαίνεται να υπάρχει (αντικειμενικά μιλώντας, διοτι αστρολογικά δεν ξέρω).
    Τώρα αν τα προβλήματα θα τελειώσουν, ουδείς μπορεί να γνωρίζει. Νομίζω πως θα έχουμε κι άλλες εξελίξεις αφού ο ωροσκόπος Σκορπιός και στον ηλιακής επιστροφής υπόσχεται γεγονότα τουλάχιστον μέχρι τα επόμενα γενέθλια. Άλλωστε ο κρόνος και με την αναδρομη πορεία του θα παραμείνει κοντά στην 11η του Ζυγού πιέζοντας τον άρη μου. Τώρα βεβαια εδώ ίσως έχουμε συνειδητοποίηση και μετά δρ΄ση ή κάτι τέτοιο....

έχουν γενέθλια 249 μέλη.

γιορτάζουν οι: Μάρκος, Μαρκέλα

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

  • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • loading...
  • loading...