παρακαλώ περιμένετε...

ΠΟΝΑΩ ΠΟΛΥ

  • manini @ 18.04.2011 09:47
    καταρχάς καλημέρα.....  
    όλα αυτά μαζί...το ότι είσαι έγκυος, το ότι ανακάλυψες ότι η σχέση δεν ήταν αυτό που νόμιζες, το ότι πρέπει να μετακομίσεις και να ξεκινήσεις από την αρχή με ένα μωρό, το ότι έχεις προβλήματα στην δουλειά είναι πολλά...για να τα αντιμετωπίσεις όλα μαζί...θα σου πρότεινα οπωσδήποτε να στραφείς προς τους κοντινούς σου ανθρώπους οικογένεια, φίλοι. 
    Στο θέμα του αν εκείνος θέλει να κάνει οικογένεια όμως...δεν ξέρουμε φυσικά τι σχέση είχατε και αν το έχετε συζητήσει πριν την εγκυμοσύνη..αλλά το να έχεις μια όμορφη σχέση δεν σημαίνει ότι απαραίτητα θες και να γίνεις γονιός...τι να πω...ελπίζω να κάτσεις λίγο να ηρεμήσεις και να τα εξετάσεις τα πράγματα σοβαρά..γιατί είναι μεγάλη απόφαση..πολύ μεγάλη.... βγάλε έξω τους εγωισμούς, τον εγωισμό και την πίκρα...
  • vicky23 @ 18.04.2011 10:14
    λυπαμαι πολυ.... αυτος ο ανθρωπος απ'οτι φαινεται και συγνωμη που θα φανει σκληρο αλλα δε σε αγαπησε ποτε... ειχε απλα βολευτει....
    θα κανεις μια καινουρια αρχη... να εισαι μονο σιγουρη για την επιλογη σου.... ημουν παντα κατα το να εχεις πατερα και να μην εχεις αυτο κι αν ποναει....
  • lilith888 @ 18.04.2011 10:27
    kalimera k apo emena....mporei na s fanoune malakeies auta p tha pw,alla !dn tha eisai oute i prwti oute i teleutaia ''mana xwris sizigo"" dwse maxes na megalwseis to paidaki s...mono na t zitiseis na to anagnwrisei(gia na mporeis meta na pareis diatrofi)...meine allou moni s k pare voitheia apo tn oikogeneia s p einai ta monma atoma p tha se stiriksoun k ksereis pws i agapi ts dn einai fake...kapoia stigmi o aswtos pateras tha girisei na dei to paidi...(etsi ginetai panta,einai tsekarismeno)...alla esi......no way!
    k tha sinfwnisw k me ts allous....dn nomizw na noiastike pragmatika...sygnwmi,alla auto dixnoun ta gegonota...
  • NALI71 @ 18.04.2011 11:05
    Καλημερα κι απο μένα ,
    η magneto δεν θα μπορούσε να τα πει καλύτερα απο μένα , αν κι εχω τους ενδοιασμους μου για την μανα του!! Τι σχέση εχει αυτη τωρα?? Δέν θέλω να σε στεναχωρήσω αλλα αν δεν είσαι ιδιαιτερως" μεγαλη" ηλικιακά θα σου έλεγα να μην προχωρήσεις στο εγχειρημα σου. Ενα παιδί ειναι μια δεσμευση ζωης κι οταν λεμε ζωης εννοουμε ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ!!!!Απαξ και βγει επιστροφές δεν γίνονται!!! Και απο τη στιγμη που τα πραγματα στη δουλεια σου δεν ειναι ειδυλλιακα δεν καταλαβαινω με ποιο τροπο θα μεγαλωσει αυτο το παιδι!! Με δανεικα δεν μεγαλωνουν παιδια, εκτος κι αν υπαρχει ενας κυκλος οικογενειακος ο οποιος θα μπορούσε να στηριξει αυτη την αποφαση σου ειτε οικονομικα,ειτε συναισθηματικα . Γιατι μην νομιζεις οτι συναισθηματικα τα πραγματα θα ειναι ευκολα, δεν ειναι για γυναικες που εχουν τους συντροφους τους και περιμενουν ολοι με ανυπημονησια τον ή την "διαδοχο" θα ειναι για σενα που θα αισθανεσαι 1000% ο μεγαλυτερος μαλάκας που υπαρχει??? Μεχρι να  "ξυπνησεις "
    θα το εχεις ηδη κάνει και στην τελική τι σου φταιει αυτό το πλασμα που είσαι ετοιμη να φέρεις στο κόσμο??? Υπαρχει ενα ρητο που λεεϊ " Αμαρτιες γονεων παιδευουσι τεκνα....." εδω κολλαει γαντι! Μην κανεις ενα λαθος που δεν θα μπορεις να διορθώσεις και ξεφορτώσου τον μαλακα με συνοπτικές διαδικασιες!!! Μαζεψε τα κομματια σου και ξαναξεκίνα απο την αρχη!
    Ξερω οτι νομίζεις οτι στα λογια ειναι ολα ευκολα, πιστεψε με καλύτερα να πονέσεις τώρα μόνη σου παρά να πονάς για το υπολοιπο της ζωής σου με παρέα......... 
  • elinakiii! @ 18.04.2011 11:05
    kalimera k apo emena...miswsei k to thelei to paidi....to diavasa k vghka apo ta rouxa m prwiniatika gia m.deutera....esu to thes???an to thes esu suzhthse me tous goneis sou...k krathseto na xereis oti tha apokthseis polles euthunes me ena paidi...alla an to theleis pragmatika kane auto pou niwtheis....oso gia auton ase na mi ton xarakthrisw....theloune xwris profulaktiko alla ama den xeroun ti tous ginetai k ama einai deiloi k anaxioi n'analavoun tis euthunes tous kapoioi k kala antres na kathontai st'auga tous!euxomai na pareis thn pio swsth apofash gia esena...k na exeis megalh stirixei apo thn oikogeneia s s'olo auto!
  • jalet @ 18.04.2011 11:16
    Καλημέρα στην παρέα 
    Filanthi,δε θα μπω στη διαδικασία να σχολιάσω τη συμπεριφορά του ''συντρόφου'' σου,το έκαναν με μαγάλη επιτυχία σε όλα τα προηγούμενα σχόλια.Και σίγουρα ξέρεις και συ ότι είναι απαράδεκτος το λιγότερο.
    Εγω πιστεύω ακράδαντα πως θα τα καταφέρεις,δεν είσαι ούτε η πρώτη ούτε η ταλευαία.Πάρε το χρόνο σου,μάζεψε τα κομμάτια σου και κοίτα μπροστά,όλα θα φτάξουν αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Στηρίξου στην οικογένεια και σε ανθρώπους κοντινούς που σε αγαπάνε και μακρυά απ'αυτόν τον άνθρωπο..
    Σου εύχομαι καλή τυχη
  • TIGRINA @ 18.04.2011 11:16
    Κορίτσια,
     
    Επειδή είμαι μάνα και μεγάλωσα ΜΟΝΑΧΗ ΜΟΥ - καίτοι ΥΠΑΝΔΡΟΣ - δυο παιδιά με ό,τι θετικό ή αρνητικό συνεπάγεται θα ήθελα να καταθέσω και γω την άποψή μου λόγω εμπειρίας κυρίως.
    Η μητρότητα όπως και η πατρότητα δεν θένε μόνο σπέρμα, ωάριο ηδονή και μπόλικο ιδρώτα.
    Θένε ΕΥΘΥΝΕΣ, ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ, ΣΤΕΡΗΣΕΙΣ, ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΥΣ, ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΑΠΟΛΑΥΣΕΙΣ κλπ κλπ.
    Τουτέστιν πρέπει να το σκεφτεί κάποια πολύ σοβαρά για το πόσο μπορεί να αντέξει όλο το βάρος της ανύπανδρης μητέρας.
    Δεν θα κρίνω το κατά κοινή ομολογία γουρούνι - ζητώ συγγνώμη απο το συμπαθές κατοικίδιο που το παρομοιάζω - που για 2 χρόνια ήταν δίπλα σου σαν σύντροφος και συνοδοιπόρος ζωής, αυτό ας το κρίνει ο ΘΕΟΣ και η συνείδησή του.
    Θα ήθελα σε παρακαλώ πολύ,  ΕΣΥ να κάτσεις και να σκεφτείς σοβαρά - τί  ΠΑΡΘΕΝΟς είσαι άλλωστε αν δεν στηρίξεις την κάθε σου κίνηση στην ψυχρή σου ΛΟΓΙΚΗ , όχι μονάχα το κατά πόσο θέλεις σοβαρά αυτό το παιδί - όχι μόνο θεωρίες αλλά και υπευθυνες πράξεις - αλλά και κατά πόσο είσαι έτοιμη και αποφασισμένη να αντέξεις όλο αυτό το πακέτο των δυσκολιών που θα προκύψουν με το υπέροχο περιτύλιγμα του ΠΕΛΑΡΓΟΥ.
     
    υγ. 1-. θα συμφωνήσω με την newflame ότι πατρότητα και μητρότητα πρέπει να προαποφασίζονται από κοινού.
    2.- Δεν πιστεύω στο '' έγινε κατά λάθος '' - συνέβη και σε μένα και έγινα μαμά στα 18 όταν  πρώτο έτος στο πανεπιστήμιο πήγαινα σαν την ΒΡΕΦΟΚΡΑΤΟΥΣΑ - βοήθεια μας .
    3.- Σκέψου καλά πριν πάρεις την οποιαδήποτε απόφαση ζωής.
    ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ καλή μου!!!!!!!!
  • avelio2009 @ 18.04.2011 11:23
    ουδεν κακον, αμιγες καλου...... θα πω εγω.......και εν καιρω κι εσυ το ιδιο θα πεις.....
    και τον μαλακα ξεφορτωθηκες και θα γινεις και μανουλα!!!!!!!!!!!!!!
    καταλαβαινω ποσο σε ποναει..... αλλα πιστεψε με το οτι θα αποκτησεις μωρο ειναι θειο Δωρο!!!!!
    και στην τελικη......ενας ανθρωπος που σ'αγαπαει ειναι διπλα σου και στα ευκολα, μα και στα δυσκολα........
    και μην ξεχνας την οικογενεια σου........σ'αγαπουν ανιδιοτελως.......
  • pufibar @ 18.04.2011 11:27
    Καλημέρα!!! Θα σου έλεγα να το σκεφτείς πολύ καλά....Εχω μεγαλώσει το παιδί μου μόνη μου. Πέρασα πάρα πολύ δύσκολα. Αφησα την ζωή μου στο περιθώριο για να μεγαλώσω το παιδί μου . Αναγκάστηκα να δουλεύω 2δουλειές για να τα βγάλω πέρα...Νοιώθω περήφανη που με τόσες δυσκολίες κατάφερα να μεγαλώσω μόνη μου το παιδί μου....αλλά πέρασα και μεγάλη μοναξιά.....Είναι δύσκολα και δεν στο λέω μόνο στα λόγια.....Αν το αποφασίσεις φρόντισε να έχεις στην ζωή σου στηρίγματα ( όχι κατά ανάγκη σχέση, φίλους, αδέλφια , γονείς , και φυσικά σταθερό εισόδημα ). Καλή δύναμη!!!
  • liontarakimou @ 18.04.2011 11:35
    egw pistevw 8a girisei! aplos antres liontaria..para tin orimotita tous...arga kanoun oikogenia! aston k 8a deis gia pote 8a trexei piso sou .... enas lewn pote den parataei to splaxno tou :'(   8elei xrono... na katalavei ti exei simvei 
  • sgouromallousa @ 18.04.2011 11:40
    Μην σωσει και γυρίσει πίσω το μίασμα!!!!!
    Αμα νιώθεις πως αυτό το παιδί σε γεμίζει, να το κρατήσεις!
    Σιγουρα ειναι δύσκολα τα πραγματα στις μέρες μας,αλλα σκέφτηκες οτι μπορεί να ειναι η μοναδική σου ευκαιρία να εχεις ενα παιδάκι....????
    Οσο για τους άντρες....Τί άλλο λογο ύπαρξης έχουνε?
    Kαλή Ανάσταση παιδιά!!!!!!
  • vAIRsiFIRE @ 18.04.2011 11:51
    Δυσκολες αποφασεις σε δυσκολες εποχες.. δεν θα πω ολα οσα ειπαν ηδη ολα τα μελη παραπανω που ειναι ολες οι γνωμες δεκτες..
    Μονο οτι:
    Το να φερεις ενα πλασμα στον κοσμο και να το χρησιμοποιησεις σα δεκανικι για την οποια απογοητευση σου, να το θεσεις ως στοχο ζωης, να καλυψεις το δικο σου εσωτερικο κενο/μοναξια, να αποδειξεις οτι εισαι ικανη να τα καταφερεις μονη σου κοντρα στην δυσκολια των καιρων, να το κανεις σαν πεισμα προς τον συντροφο, να κρυβεις ενδομυχα την ελπιδα της επιστροφης του, να νιωσεις μεσω του παιδιου αυτου την αισθηση του ανηκειν.. ειναι οι ΛΑΘΟΣ λογοι...
    Τωρα, αν νομιζεις οτι το παιδι το κρατας γιατι το θεωρεις ιεροσυλια/εναντια τους ηθικους και θρησκευτικους κανονες σκεψου τι εγκλημα θα κανεις μεγαλωνοντας ενα παιδι που στην πραγματικοτητα 'ετυχε' .Ασυνειδητα θα το μεταφερεις στο παιδι ΘΕΣ δεν ΘΕΣ. Θα νιωθει οτι ηταν, ειναι και θα ειναι ενα τροχοπεδι στην εξελιξη σου, στα χαμενα ονειρα σου.. Αυτο θες? Ενα δυστυχισμενο πλασμα?
     
    Και τελος, αν νομιζεις οτι δεν συνεπαγεσαι κατω απο καμια απο αυτες τις κατηγοριες, φερτο στον κοσμο. Χωρις ομως την στηριξη κανενος.. η μονη σου, η καθολου..
    Μιλαω σαν μητερα 2, με εναν συζυγο που καλυτερα να ηταν απων κατα την διαρκεια των παιδικων τους χρονων και οχι να περιμενω μεχρι ποτε να βρω το κουραγιο να τα διαλυσω ολα.. Μιλαω σαν μητερα χρονια διστυχισμενη και αυτο θελοντας και μη εχει βγει και στα παιδια.. Σαν μανα, ολοι λενε οτι ειμαι απο τις 'καλυτερες Μανουλες' σαν Ανθρωπος ομως, αφησα πισω μου πολλα.. και ΑΥΤΟ δεν κρυβεται.. Μεχρι να ευτυχισω εγω και να βρω το δρομο μου, δεν προκειτε να ευτιχισουν τα παιδια μου.. ντεφακτο.
    (ηλικιες 19 το κοριτσι και 15 το αγορι)
  • filanthi @ 18.04.2011 12:03
    ευχαριστω παρα παρα πολυ για τα καλα σας λογια ειλικρινα μου δινεται κουραγιο...η σχεση μας ηταν καλη το ηθελε και αυτος....αλλωστε εχει και μια κορη 10 ετων οπου απο την στιγμη που μετακομισαμε την αγκαλιασα και την αγαπησα σαν δικο μου παιδι τοσσο που η μικρη προτυμουσε να μενει μαζι μου...η μητερα του αν και ειχαμε πολυ καλες σχεσης το επαιξε κινεζα τα πηρα πολυ ασχημα αλλα δεν πειραζει ολα εδω πληρωνονται.....αυτη τι στιγμη τον εχω ακομα σπιτι μαλακια ξερω επρεπε να τον πεταξω με τις κλοτσιες....λεει ψαχνει σπιτι να φυγει αλλα παρο'λα αυτα καθεται δτην τηλεοραση σαν να μην συμβαινει τιποτα και εγω καθομαι σε μια γωνια και κλαιω ποναω για τα οσα μου ελεγε για αγαπες ερωτες και αλλα που αποδειχτηκαν μαλακιες...στον πρωτο υπερηχο πηγα μονη μου.....ειλικρινα ποναω παρα πολυ και ναι το παιδι το θελω παρα πολυ οσο για την εργασια ειμαι χωρις ασφαλεια....αυτα τα ολιγα....
  • Charline @ 18.04.2011 12:04
    Συμφωνω νε βερς...Και κατι αλλο-προτιμω να μην κανω παιδι απο το να το μεγαλωσω μονη...Ενα παιδι εχει αναγκη απο 2 για να ειναι ψυχικα υγιες.
  • filanthi @ 18.04.2011 12:18
    ναι....απλα αυτο μονο αυτο...
  • liontarakimou @ 18.04.2011 12:21
    a exei  k paidi!!!!!!!!!!!!!!!!!!! pragmatika ta liontaria kamia fora einai kolopaida! gia megala soutia! mono ftisimo 8elei! mono etsi ksipnane oso kles ...toso pismonei! pooo ama itan gnostos mou den kserw ti 8a ton eixa kanei! se nio8w omos! logo par8enou  sigoura..k egw ligo poli etsi eimai ston erwta! alla edw ta pramata einai sovara! min kles kaneis kako sto mwrouli! skepsou kati na kaneis... min ton afiseis na se kanei oti 8elei! o egwistaros!pantos an kratiseis to mwrouli 8a girisei san vregmeni gata
  • filanthi @ 18.04.2011 12:23
    να γυρισει να τον κανω τι;;;;;;;;;τι μια μερα να λεει ναι το θελω και την αλλη οχι;;;;και η αδιαφορια η αναισθησια του;;;;καμια φορα τα λογια δεν αρκουν οι πραξεις δειχνουν πολλα.....
  • astropeleki @ 18.04.2011 12:26
    οταν δυο ανθρωποι κανουν σεξ,ξερουν οτι μπορει και να προκυψει μια εγκυμοσυνη-κοντρα πολλες φορες σε καθε μετρο αντισυλληψης-οπότε θα πρεπει να ειναι και ετοιμοι να αντιμετωπισουν μια τετοια κατασταση.Δε νομιζω οτι ειναι νορμαλ να πεφτει καποιος απο τα συννεφα,λες και ειναι ανεραστος...Καλο θα ειναι ενα παιδι να ειναι απολυτα επιθυμητο και "προϊον" ενος μεγαλου ερωτα,εστω κι αν αυτος δεν κρατησει μελλοντικα,δεν εξελιχθει σε κατι πιο βαθυ,πιο μεγαλο...οι ανθρωποι που θα μεγαλωσουν αυτο το παιδι θα πρεπει κατα τη γνωμη μου να ειναι σχετικα "ετοιμοι"-τυπου εχω ζησει πολλα κι εχω κατσει κι εχω σκεφτει 5 πραγματα για τη ζωη μου και ειμαι ετοιμος/η να δωσω σε μια νεα ζωη,η οποια θα εξαρταται απολυτα απο μενα...το θελω?Δεν εχει και μεγαλο νοημα να παιρνεις γνωμες,μιας και το πως αντιλαμβανεται καποιος τη πατροτητα ή τη μητροτητα ειναι εντελως προσωπικη υποθεση...
    vairsifire με βρισκεις συμφωνη
  • elen79 @ 18.04.2011 12:27
    ΧΑΝΕΙΣ ΛΙΓΟ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ...ΟΤΑΝ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙΣ ΤΕΤΟΙΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ.....Η ΧΑΡΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΔΙΝΕΙ ΟΜΩΣ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ...ΚΑΙ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΤΟΝ ΒΡΙΣΚΕΙΣ ΞΑΝΑ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΞΙΕΣ ΣΟΥ........ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΕΓΑΛΩΝΩ ΜΟΝΗ ΜΟΥ ΕΝΑ ΠΑΙΔΑΚΙ.....ΕΛΠΙΖΩ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΣΟΥ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΣΕ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΚΑΙ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΟΛΑ ΚΑΛΑ .............
  • filanthi @ 18.04.2011 12:33
    ευχαριστω πολυ elen79.
  • L.S. @ 18.04.2011 12:38
    ΣΥΓΧΩΡΕΣΤΕ ΜΕ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΩ... 
    Στην αρχή διάβαζα όλα τα σχόλια και έλεγα είναι μαλάκας ο τύπος..Τώρα όμως που μας είπες ότι έχει ήδη ένα παιδί...είναι μεγάλος πούστης...Μπορεί να νιώθεις ακόμα πράγματα γι'αυτόν αλλά έλεος με τον καριόλη...Το σταματάω γιατί θα πω και άλλα και δεν πρέπει μέρες που είναι...
    Τώρα όσον αφορά εσένα κούκλα μου,ΣΚΕΨΟΥ ΚΑΛΑ!!!Μόνο αυτό έχω να σου πω..Εσύ ξέρεις αν θα μπορέσεις να έχεις στήριξη από την οικογένειά σου και αν θα μπορέσεις να ανταπεξέλθεις στο μεγάλωμα ενός παιδιού..Δεν είναι εύκολη υπόθεση και πλέον στην εποχή που ζούμε...ΣΚΕΨΟΥ ΚΑΛΑ ΚΟΥΚΛΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΠΡΑΞΕ...!!!
    Καλή τύχη μέσα από την καρδιά μου σε ότι και αν αποφασίσεις!
  • kokopuff @ 18.04.2011 12:40
    vAIRsiFIRE , συμφωνω απολυτα
  • filanthi @ 18.04.2011 12:54
    συγνωμη αλλα δεν κρατας ενα παιδι για δεκανικι αλλα ουτε απο εγωισμο.αλλωστε δεν το αρνηθικα εγω αλλα ουτε αποφευγω τις ευθυνες μου.....ξερω τι θελω στη ζωη μου και οτι εχω καταφερει μεχρι τωρα το καταφερα μονη μου χωρις την βοηθεια απο την οικογενεια......το παιδι για να μεγαλωσει χρειαζεται αγαπη μια λεξη που ελαχιστη την γνωριζουν ακομα και οι γυναικες δεν ξερουν τι θα πει μιας και τα δινουν στους παππουδες για να τα μεγαλωσουν και αυτες γυρνανε στα κομμωτηρια λεγοντας οτι αφου ο αντρας δεν νοιαζεται γιατι να νοιαστω εγω????οσο για το οτι ενα παιδι για να ειναι καλα αυτο και ευτυχισμενο πρεπει να ειναι και η μητερα το δεχομαι αλλα μηπως επρεπε να φυγεις πιο νωρις απο το γαμο;;;;δυστυχως vAIRsiFIRE δεν συμφωνω μαζι σου.....λυπαμαι αλλα πρεπει να ειμαστε υπευθυνοι για τις πραξεις μας και εγω οταν ανοιγα τα ποδια μου ηξερα τι ηθελα....
  • newflame @ 18.04.2011 13:33
    Είναι κατόπιν εορτής βέβαια. αλλά αγαπητή filanthi ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ εάν είχες ποτέ συζητήσει μαζί του το ενδεχόμενο να αποκτήσετε οι δυο σας παιδί. Αυτός έχει ήδη ένα από προηγούμενη σχέση/γάμο (?). Που σημαίνει ανάληψη ευθυνών, εξόδων, διατροφής ίσως....Τέλος πάντων, ήταν ένα βήμα που έπρεπε να το σχεδιάσετε από κοινού...μιας και κουβαλάει ήδη βάρη παρελθόντος.... 
    Ρωτώ ..γιατί λίγο θέλω για να ταυτιστώ πλήρως με την L.S. ως προς το άτομό του και τον χαρακτηρισμό του. 
  • newflame @ 18.04.2011 14:02
    Δεν υπάρχει δικαιολογία για τη στάση του (όφειλε να λαμβάνει προφυλάξεις εάν δεν ήθελε).  
    Ωστόσο, εάν είχε εκφράσει- με οιονδήποτε τρόπο-απροθυμία να αποκτήσετε άμεσα ή στο μέλλον παιδάκι οι δυό σας, φοβούμαι ότι εθελοτυφλούσες... Ειδικά εάν πίστευες ότι θα άλλαζε γνώμη προ τετελεσμένου γεγονότος... 
  • newflame @ 18.04.2011 14:04
    και επειδή κρίνω μόνο με βάση τα όσα διαβάζω, αγνοώντας πολλά άλλα ίσως, είναι μια σκέψη που μου περνάει από το μυαλό...ίσως και να σφάλω.. λίγο βοηθάει στην παρούσα, αλλά μιας και γίνεται συζήτηση γι΄αυτό και το καταθέτω...
  • moisture666 @ 18.04.2011 14:15
    an eisai mikrh sthn hlikia skepsou to kala.
    an eisai megaluterh(pisteuw oti 8a dia8eteis wrimothta) tote kane to.
     
    tipota den einai gia panta(asxeta, an to 8elw k to epi8umw).
     
    sumfwnw me magneto.
    to exw hdh proteinei se files mou oi opoies einai sthn hlikia mou(44, k.....den goustarw kra3imo!!!).
    trapeza spermatos k as pane na g@mh8oun kapoioi.
    posa mikroulia megalwnoun me ena mpampa h' mia mama??...posa??
    einai "ellatwmatika" auta??
     
    eite me eite xwris suzugo oi eu8unes na megalwneis paidi einai megales.
    etsi k alliws 8a kaneis 8usies.
    ...me suzugo, ok, tis moirazesai.
     
    h zwh einai mikrh k oi apofaseis xreiazetai na einai dikes sou!
  • NALI71 @ 18.04.2011 14:36
    Κοριτσάκι δεν ξέρω αν το κατάλαβες αλλα εδώ εχουμε συγκρουση αποψεων μεταξύ αυτών που έχουν παιδια και ΞΕΡΟΥΝ και αυτών που δεν έχουν παιδια αλλα τα φανταζονται.....
    Κανένας και καμμία απο εμάς δεν μπορεί να δώσει λυση στο προβλημα σου γιατι ούτως ή αλλως θα κανεις αυτό που εσύ θες.Μεχρι αυριο να μιλάμε θα είμαστε εμεις και οι αλλοι και ο καθένας απο εμάς θα έχει δίκιο απο την δική του οπτική γωνία. Το συμπερασμα είναι ένα για μένα. Αν έχεις την οικονομική ευχερεια να στηρίξεις την απόφαση σου ωστε να μην γυρίσει ποτε κανεις να σου πει οτι σου μεγάλωσε το παιδί σου ή οτι δεν ήσουν αξια μανα ή οτι δεν έκανες αρκετα ή ακομα κιόλας οταν βρεθεί καποιος αλλος στη ζωη σου οτι χωρίς αυτον θα ησουν χαμενη και εσυ και αυτο. Μπορεί να σου φαινονται αστεια ολα αυτα αλλα πιστεψε με ΔΕΝ ειναι. Και ισως να την πήγα μακρυα τη βαλίτσα αλλα αν μπεις στο χορό χορευεις σε οτι ρυθμό σου χτυπάνε. Επιλογές δεν έχουμε παντα στη ζωη μας, εσυ ακομη έχεις.....
    Προσωπικα θα ηθελα να κοιμηθω και να ξυπνησω 20 χρονια πριν που είχα κι εγω επιλογές γιατι τα τελευταια χρόνια εχω ΜΟΝΟ υποχρεώσεις !!!!!! 
  • dora antoniou @ 18.04.2011 14:41
    agapiti mu katalavainw pws noiw8eis asxima ka8e kopela 8a enoiw8e asxima sti 8esi su alla diavazontas ola auta skeftika mipws esi i8eles kata kapoio tropo na ton fereis pio konta su me ena mwro? ..3erw gw mporei k na skeftomai la8os.alla autos exei idi ena mwro..logika 8a sizituse mazi su se kapoia fasi an i8ele na apoktisei ena mwro mazi su.k i mama tu ti paei na pei kanei tin kineza???den 3erw ti na pw..ena mwro einai sovari ipo8esi..
  • nohope @ 18.04.2011 14:50
    δεν θα κρίνω. δεν σας ξέρω.
    ξέρω όμως πως είναι να μεγαλώνεις με μια μάνα που την παράτησαν στην ανακοίνωση ότι είναι έγκυος-είμασταν κ δίδυμα, στο ένα άλλο ένα δώρο.
    ήταν δυνατή, δεν ένιωσα τον πόνο της, αλλά τον είδα... ό,τι τράβηξε, όσο κλοουν και να το έπαιζε δεν θα σβηστεί ποτέ, όχι μόνο από τη μνήμη μου, αλλά και από τον χαρακτήρα μου.
    θυσία.αυτή είναι η λέξη. όλα μα όλα-θυσία.
    σε μένα, λείπει το αντρικό πρότυπο, υπάρχει όντως πρόβλημα μέσα μου, οκ δεν λέω όλοι έχουμε ένα σταυρό να σηκώσουμε και δεν θα άλλαζα με τίποτα τις δυσκολίες μου, με έχουν δυναμώσει.
    αλλά, αν μπορούσα θα άλλαζα τις δυσκολίες της μητέρας μου, θα ήθελα να το έχει μοιραστεί το φορτίο και ας ήταν ο μεγαλύτερος μ@@@@ς όλων των εποχών ο κύριος...
    δεν θα τα βρείτε σε συναισθηματικό επίπεδο ίσως, βρείτε τα σαν υπεύθυνοι ενήλικες απέναντι σε αυτό το παιδί και μην αφήσεις την περηφάνεια σου να κάνει αυτό το παιδί να ανησυχεί για τη μητέρα του, σε ηλικία που θα έπρεπε να είναι ανέμελο...
    όλα θα πάνε καλά, η μητρότητα είναι δύναμη, έχει φροντίσει η φύση για όλα...
    να προσέχεις τον εαυτό σου και βρες τη δύναμη γρήγορα, παρθενάκι μου, ξανά όχι για σένα, αλλά για κάποιον άλλο, τον μόνο άλλο που αξίζει όλες μας τις θυσίες...ένα παιδί!
  • Journey @ 18.04.2011 16:04
    flialnti, 
    Θα ήθελα να σου πω οτι διαβάζοντας το θέμα σου προσπαθώ να συλλάβω το μέγεθος όσων νιώθεις και το μέγεθος όσων έχεις να αντιμετωπίσεις και ειλικρινά δεν επιθυμώ ούτε να ασκήσω κριτική ούτε να καταθέσω την άποψή μου καθώς αυτές οι επιλογές ανήκουν σε πολύ ξεχωριστή και ιδιαίτερη προσωπική σφαίρα του καθενός μας.
    Θέλω μόνο να υπογραμμίσω οτι με όλη αυτήν τη συμμετοχή που διαπιστώνεις προφανώς αντιλαμβάνεσι ακόμα περισσότερο το μέγεθος όσων αντιμετωπίζεις και το πρώτιστο που με απασχολεί αυτή τη στιγμή είναι να βρεις εσύ τη δύναμη και τις ισορροπίες που χρειάζεσαι ώστε να το ανιμετωπίσεις.
     
    Αν και θα αποφύγω όπως σου ξαναείπα κάθε προσωπική μου εκτίμηση για τον απλό λόγο ότι η επιλογή, οι αποφάσεις και η ζωή είναι δικιά σου και δεν άπονται της δικιάς μου συμμετοχής ή βοήθειας σητν πράξη, θα ήθελα μόνο να υπ[ογραμμμίσω κάποια πράγματα, μέρος της κοσμοθεωρίας μου:
    1] Η ζωή είναι το δυνατότερο από όλα και όλες τις επιφυλάξεις, φόβους και ελπίδες μας.
    Δεν είμαστε θεοί να ξέρουμε τι θα γίνει παρακάτω σε καμμία περίπτωση και συχνά γελάμε με τις επιφυλάξεις μας, τοςυ φόβους μας και τις ελπίδες μας όταν ζούμε κάτι τελικά.
    2] Όταν θέλουμε πολύ κάτι και επιθυμούμε πολύ κάτι, πρέπει να συντασσόμαστε σ αυτό και να μην περιμένουμε να ανοίξουν οι ουρανοί και να μας έρθει ουρανοκατέβατο.
    Τη ζωή μας τη ζούμε με τη δικιά μας συμμετοχή και όχι με την αποχή μας και τον αρνητισμό.
    3] Αν εσύ καταφέρεις να προχωρήσεις μ αυτά τα δεδομένα και να νικήσεις τις δυσκολίες και τον αρνητισμό πυο δυστυχώς έχεις να αντιμετωπίσεις, τότε θα ξέρεις πόσο πολύ δυνατή είσαι και αυτό θα σε κάνει να αντιμετωπίσεις το παρακάτω, όποιο και αν επιλέξεις.
     
    Με όλη μου τη θετικότητα ελπίζω να κάνεις όσα είναι αυτά που θα ήθελες και θα μπορούσες και να βρεις νέες σταθερές πολύ γρήγορα.
     
     
  • vAIRsiFIRE @ 18.04.2011 16:11
    Με παρεξηγησες Φιλανθη.
    Ολα αυτα που ειπα, δεν τα ειπα για να σε πειραξω ουτε να σε προσβαλω. Ιδιως στην κατασταση που εισαι τωρα. Ειπα απλα αληθειες που οι περισοοτεροι φοβουνται να δουνε καταμουτρα.
    Τα εθεσα απλα επι ταπητος για να τα εχεις υποψιν. Και να αναρωτηθεις ισως αν πρατεις συμφωνα με ολα αυτα. Δεν σε ξερω, η ηλικια σου παιζει πολυ μεγαλο ρολο σε ολο αυτο...
    Το αν εγω επρεπε να φυγω η οχι ειναι αλλη ιστορια και δεν μας αφορα τωραμ οι δικες μου επιλογες εγιναν καλως η κακως.
    Αγαπη.. ναι τοσο ομορφη λεξη.. ναι ΑΓΑΠΗ.. υπαρχει ομως και αρρωστημενη αγαπη, αγαπη που ευνουχιζει, αγαπη που προσκολατε..αγαπη που πνιγει..
    Αν η μητερα ΔΕΝ ειναι καλα, αναρωτιεμαι τι ειδους αγαπη θα μπορεσει να δωσει.
    Οτι θα δωσει, θα δωσει! αυτο ειναι σιγουρο...
    Εγω μαλλον εδωσα υπερβολικη, με αποτελεσμα να τα κανω να κρεμονται απο πανω μου κατα καποιο τροπο..
     
    nohope
    ήταν δυνατή, δεν ένιωσα τον πόνο της, αλλά τον είδα... ό,τι τράβηξε, όσο
    κλοουν και να το έπαιζε δεν θα σβηστεί ποτέ, όχι μόνο από τη μνήμη μου,
    αλλά και από τον χαρακτήρα μου.
    θυσία.αυτή είναι η λέξη. όλα μα όλα-θυσία.... με καλυψες... και to the point..: 
    NALI71
    AΚΡΙΒΩΣ
     
     
     
     
     
  • vAIRsiFIRE @ 18.04.2011 16:28
    Μαγνετο.. και 35 να εισαι.. αν δεν εχεις κανει ολα αυτα που ηθελες να κανεις καποτε, δεν προκειτε να πας πουθενα.. Μια μητερα ανασφαλιστη και στα προθυρα της ανεργιας, οσο και να θελει να βοηθησει η οικογενεια, η ιδια θα αισθανεται υποχρεωση και θα την βαραινουν οι ενοχες..
    Τουλαχιστον ετσι πιστευω, μιλωντας προσωπικα και μονο.
    Θα ηθελα να μαθω την ηλικια σου Φιλανθη μου, οχι για να σε κρινω, αλλα για να σου πω πραγματα απο την σκοπια, των 22 μου, των 27 μου, των 32 μου, των 39 μου...
  • vAIRsiFIRE @ 18.04.2011 16:38
    Χμμμ.. τωρα διαβασα καλυτερα και το σχολιο σου ιδιως το τελευταιο περι ανοιγματος ποδιων!!!!!!
    Wow!! Δηλαδη οταν ανοιγες εσυ τα ποδια σου ηξερες οτι ηθελες παιδι? Αν ναι, τοτε δεν υπαρχει λογος για αυτο το ποστ..
    Να σου πω οτι παντρευτηκα απο ερωτα τρελο, μεθυστικο και ηταν κοινη αποφαση ενα παιδι...
    Εβαλα την ζωη μου σε αλλη τροχια, ηθελα συνειδητα να γινω μανουλα και ας αφηνα πισω μου αλλα πραγματα, πιστευα οτι θα μπορεσω να τα ολοκληρωσω.. μετα.. το μετα δεν εχει ερθει ακομα... Για μενα τα παντα χαλασαν εξαιτιας της μητροτητας, φαινεται η πατροτητα δεν ταιριαζε τοσο με τον 'βιολογικο' πατερα. (Αυτα για να μην βγαινουν και ηλιθια συμπερασματα)
     
  • Journey @ 18.04.2011 16:49
    Πραγματικά θα χαιρόμουν πάρα πολύ αν ήταν σαφές πως αυτή η κουβέντα δεν αφορούσε τη φίλη μας τη fialnthi εμμέσως ή άμεσα αλλά ήταν μια γενική κουβέντα [ πολύ ενδιαφέρουσα είναι η αλήθεια]
    Ας μην ξεχνάμε οτι πέρα από τις προσωπικές μας εκτιμήσεις όσα λέγονται ενδεχομένως να επηρεάσουν συγκεκριμένες επιλογές υπαρκτών ανθρώπων.
    Θεωρώ οτι η ευθύνη είναι πολύ μεγάλη
  • NALI71 @ 18.04.2011 16:57
    Παιδια δεν ξερω αν το καταλαβατε αλλα εχουμε χασει την filanhti...... και εχουν μεινει και τα ερωτηματα μας αναπαντητα σχετικα με ηλικιες και τα λοιπα!!!
    Επισης σε πληροφορώ fireworks οτι τα δυο πρωτα μου παιδια εχουν ονοματεπωνυμο αλλα ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ απο τον βιολογικο τους πατέρα . Ξεκολλα λοιπον γιατι αν ο ανθρωπος δεν ειναι διατεθειμενος να βοηθησει οσο και να χτυπιομαστε ολες μαζι ΔΕΝ προκειτε να το κανει. Ο ανθρωπος ειναι μοσχαρι της ειπε να το ρίξει ,μπαινει,βγαινει στο σπιτι σα να μην τρεχει καστανο, η γυναικα ειναι ανασφαλιστη, δεν ξερει αν θα εχει δουλεια αυριο και εμεις εχουμε θεμα  αναγνωρισης του παιδιου????
  • vAIRsiFIRE @ 18.04.2011 17:04
    Ε.. μαααα...
    NALI71
  • evelyna @ 18.04.2011 17:05
    αχ...πριν μερικα χρονια θα ελεγα οτι αυτος ειναι ο κακος που φευγει και τι συμπεριφορα ειναι αυτη...αλλα στη σημερινη εποχη,η αποφαση ειναι δικη σου και αφου την πηρες και τροπο θα βρεις να το μεγαλωσεις και θα εξελιχθουν ολα οπως πρεπει.
      αφου ο ιδιος αποφασισε οτι δεν θελει,νομικα μπορεις να το κυνηγησεις μεχρι το παιδι να ειναι 11 ετων και αυτοι οι νομοι δεν αλλαζουν.ωστοσο,ακομα και να τα καταφερεις νομικα,δεν σου εξασφαλιζεται η συμμετοχη του στη ζωη του παιδιου.
      αν χρειαζεται πατερας?ναι,καλα θα ηταν αλλα και να μην υπαρχει τα παιδια απλα οπλιζονται με αλλου ειδους δυναμεις απο μικρη ηλικια.αλλωστε δεν μπορει καποιος να χαρακτηρισει μια μητερα καλη η κακη αναλογα με τις συνθηκες μεγαλωματος που δεν εξαρτωνταν απο αυτη.οποτε φιλανθη καλη αρχη και το κεφαλι ψηλα.
      nohope,συμφωνω απολυτα..
  • newflame @ 18.04.2011 17:08
    magneto θεωρώ το λιγότερο άστοχη την έκφραση "ημερομηνία λήξης". Ταιριάζει μόνο σε προϊόντα για κατανάλωση... όχι σε ανθρώπους.
     
    Ναι σαφώς και είναι γεγονός ότι η φύση προνόησε και τεκνοποιούν ευκολότερα οι νεότερες γυναίκες (μεγαλύτερη σωματική και ψυχική αντοχή για να ανταπεξέλθουν στη γέννα, αλλά κυρίως στην ανατροφή των παιδιών). Υπάρχουν όμως νέες γυναίκες που δεν μπορούν να τεκνοποιήσουν, όπως και 40 και άνω που με τη βοήθεια ή όχι της επιστήμης έχουν γεννήσει.
    Επιλέγοντας λοιπόν να μιλήσω για εναλλακτικές λύσεις όταν ο βιολογικός τρόπος αποκλεισθεί , θέλω να επισημάνω ότι η υιοθεσία δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση στην Ελλάδα. Είναι τόσες οι γραφειοκρατικές αγκυλώσεις που στο τέλος αποθαρρύνεσαι και συνήθως εγκαταλείπεις. 
    Συν τοις άλλοις, απαιτεί χρόνο και χρήμα που δεν το διαθέτουν όλοι. Μονογονεϊκές οικογένειες ούτε συζήτηση. 
    Όσο για τα παιδάκια σε ιδρύματα, συνήθως έχουν προβλήματα υγείας γι΄αυτό και τα εγκαταλείπουν... Είναι δύσκολο να μεγαλώσεις βιολογικό σου παιδί φαντάσου ένα παιδί με χρόνιο πρόβλημα υγείας...
    Τέλος, αναλόγως την ηλικία του πρέπει κανείς να σκεφτεί την ηλικία του παιδιού που θέλει να υιοθετήσει. Δεν μπορεί κάποιος μετά τα 45 του να προσφέρει σε ένα βρέφος αυτά που θα του έδινε εάν ξεκινούσε στα 25 του...
     Όλα αυτά.... για να καταλήξω ότι τα λόγια παρηγοριάς δεν πρέπει να είναι κενά ουσίας, αλλά προσεκτικά διαλεγμένα..
    με τις καλύτερες προθέσεις...
    n/flame
  • NALI71 @ 18.04.2011 17:09
    Τι ειναι ρε vairsifire εχω αδικο??? Εχω την εντυπωση οτι βλεπουμε το δεντρο αλλα χανουμε το δασος !!!
  • vAIRsiFIRE @ 18.04.2011 17:14
    Καπως ετσι Ναλι.. προς το παρον η Φιλανθι εκανε το ποστ για να ακουσει και 5 πραγματα συναισθηματικης φυσης, ετσι το καταλαβα εγω.. Αν και δεν εχει ΚΑΘΟΛΟΥ αδικο η fire, ακομα ειναι πολυ μακρια της αυτο και μαλλον δεν την αγγιζει προς το παρον..Ας το εχει ομως υποψιν της αυτο, γιατι εχει δικιο για το δικαστηριο.. Σε ενα αλλο σημειο που εχει δικιο η Fire, ειναι οτι ολες μας ειπαμε την προσωπικη μας αποψη και φυγαμε απο την ουσια..
    Ναι, επρεπα να ειχα μεινει στο πρωτο σχολιο μου..
  • ΑΛΦΑ @ 18.04.2011 17:22
    Γεια σας! Χώρισα τον Ιούνιο και μεγαλώνω την 5χρονη κόρη μου μόνη μου.
    Αυτό που θα ήθελα να πω στην φίλη μας είναι πως οι εποχές είναι
    πολύ δύσκολες και μάλλον θα γίνουν πιο άγρια τα πράγματα. Για να κρατήσεις μόνος σου ένα παιδί χρειάζεται οικονομική
    ανεξαρτησία και σταθερότητα στη σιγουριά. Εννοώ ότι το σίγουρο πρέπει να είναι
    πολύ σίγουρο! Αλλά ακόμα και έτσι, πως μπορεί μια μάνα να πάρει την απόφαση να
    κρατήσει ένα παιδί χωρίς τον πατέρα του ή να το καταδικάσει να έχει έναν ανεύθυνο
    πατέρα; Χώρισα όταν κατάλαβα ότι
    ο πρώην σύζυγός μου με απατά. Τον έδιωξα από το σπίτι την ίδια μέρα, χωρίς δεύτερη
    σκέψη και είμαι αρκετά περήφανη γιʼ αυτό!  Ακόμα όμως έχω τύψεις σε σχέση με την κόρη
    μου. Δεν την σκέφτηκα αρκετά. Κι ας είχα 1000 δίκια. Φαντάζομαι ότι σε καμία περίπτωση
    δεν θα κρατούσα ένα παιδί κάτω από αυτές τις συνθήκες. Τα παιδιά χρειάζονται
    και τα δύο πρότυπα για να βγουν ψυχικά υγιή.     Η φίλη μας πρέπει να σκεφτεί σοβαρά το οικονομικό ? και το
    ψυχολογικό κομμάτι αυτής της ιστορίας. Δεν αναφέρομαι στο κοινωνικό, γιατί την κοινωνία την έχω
    γραμμένη!
  • newflame @ 18.04.2011 17:26
    Magneto Δεν γνωρίζεις για το διττό τρόπο ανάγνωσης στα στατιστικά???
     
    Αν κάποιος σου υποσχεθεί ότι έχεις ένα 99% να βγείς ζωντανός από ένα χειρουργείο και πέσεις στο 1% λόγω επιπλοκής, για σένα η θνησιμότητα αποδεικνύεται τελικώς 100%. 
    Οι στατιστικές είναι ενδεικτικές μιας τάσης ή πιθανότητας.Δεν αποτελούν και θέσφατο...
  • NALI71 @ 18.04.2011 17:32
    Απλα επειδη δυστυχως απο προσωπικης αποψεως τυγχανει να ξερω οτι κανενα δικαστηριο
    δεν σε καλυπτει ,εκτος κι αν εχεις λεφτα για ξοδεμα και δικηγορους, στην συντηρηση του παιδιου σου αν το αλλο μελος δεν εχει σκοπο να βοηθησει γιαυτο δεν καταλαβαινω γιατι ολη αυτη η φασαρια . Ο.Κ. το αναγνωρισε και δεν δινει φραγκο τι γινεται μετα? Παλι μονη της δεν ειναι?? Παλι στην οικογενεια της δεν πρεπει να βασιστει??? Που θα στηριχτει??? Πειτε μου ετσι for the sake of argument. Και ναι ο καθενας μας θα της πει το μακρυ του και το κοντο του γιατι ο καθενας εχει τις δικες του εμπειριες καλες η κακες! Δεν ειναι θεμα επιθετικοτητας απεναντι σε κανεναν , ειναι απλα θεμα αποψης ,αν θεωρησατε οτι ημουν επιθετικη συγγνωμη δεν ηταν αυτος ο σκοπος μου. Το αποτελεσμα ειναι οτι ακομα εχει επιλογες , ευχομαι πραγματικα να κανει τις σωστες!!!
  • newflame @ 18.04.2011 17:41
    δε μου λες magneto... για να  ευθυμίσουμε και λίγοτα στατιστικά σου τι λένε για την ψυχική ισορροπία των παιδιών με μονογονεϊκές και μη οικογένειες?? Εγώ που μεγάλωσα με 2 γονείς και γεννήθηκα με τον Ήλιο φωτοστέφανο είμαι  200% άψογη (ένεκα και ζωδίου) ή όχι??? 

     
     
     
  • ΑΛΦΑ @ 18.04.2011 17:47
    Magneto,
    Δεν αναφέρομαι στα παιδιά που οι συνθήκες της ζωής τους στέρησε το δικαίωμα να
    βγουν στην ζωή ισορροπημένα, χωρίς εκ των υστέρων προσπάθειες εξισορρόπησης (όπως
    βγήκα εγώ στη ζωή και ταλαιπωρήθηκα αρκετά). Μιλώ για τις περιπτώσεις εκείνες
    που μπορούμε να αποφύγουμε! Εκείνες που είναι στο χέρι μας.    
  • newflame @ 18.04.2011 17:49
    την...αλήθεια μου μέσα magneto  
    πες μου τώρα ότι την γιγνώσκεις (την αλήθεια) από την στατιστική να παρατήσω την αστρολογία και την εμπειρική έρευνα!!! ...
     
  • newflame @ 18.04.2011 18:02
    Δεν ξέρω εάν φταίει ο Ουρανός μου, αλλά μήπως τελικώς η τέλεια σχέση είναι αυτή στην οποία ο καθένας μένει σε ξεχωριστό σπίτι σαν τους "frida kahlo και Diego Rivera" ???
  • ΑΛΦΑ @ 18.04.2011 18:03
    Καλά όλα αυτά που λες magneto , αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί τα
    λες. Σου απαντώ για το αν ακυρώνω τον ψυχισμό των παιδιών που έμειναν ορφανά ή
    μεγάλωσαν με τον ένα γονέα και μου αντιτάσσεις αυτές τις ερωτήσεις για άγνωστο
    μέχρι τώρα σκοπό. Λειτουργείς λίγο διασπάστηκα ή έτσι σε αντιλαμβάνομαι εγώ. Ακόμα
    και αν μία μάνα -εντελώς υγιής ψυχικά- μεγαλώνει μόνη ένα παιδί, το παιδί θα εμφανίσει
    τα συμπτώματα στέρησης του αρσενικού προτύπου. Αυτό είναι αξίωμα! Δεν το θεωρώ «κουσούρι»,
    αλλά σίγουρα είναι κουραστικό για τον άνθρωπο που καλείται να το διαχειριστεί. Υπάρχουν ψυχικοί μηχανισμοί και λειτουργίες που βρίσκουν το
    πεδίο έκφρασής τους, στο πατρικό πρότυπο και μόνο! Άλλες για ένα κορίτσι και άλλες
    για ένα αγόρι. Όταν αυτές οι λειτουργίες δεν περάσουν από τα απαραίτητα στάδια,
    τότε το άτομο θα έχει ένα κενό που θα μάθει να το διαχειρίζεται στην ενήλικη ζωή
    του πια. Αυτό είναι κάτι πολύ κουραστικό!      
  • filanthi @ 18.04.2011 18:09
    καλησπερα εδω ειμαι απλα παρατηρω....ειμαι 32 ετων και υπηρχε πολυ ερωτας αλλα και αγαπη....το παιδι το ηθελε και το ειχαμε κουβεντιαση λιγο πριν...μαλιστα πριν κανω το τεστ ελεγε λες να γινουμε γονεις;;;;;στην αρχη εδειξε να χερεται αλλα μετα απο δυο μερες βλεποντας οτι ειχε μουτρα τον ρωτησα και μου ειπε ριξτω......μετα απο δεκα μερες το μονο που βλεπω ειναι αδιαφορια και ανεσθησια.....ελπιζω να απαντησα στις ερωτησεις σας.....
  • newflame @ 18.04.2011 18:16
    Μιλώντας για πρότυπα στο μεγάλωμα παιδιών... η μητέρα μου μεγάλωσε με πατέρα συναισθηματικά και επικοινωνιακά "ανάπηρο", μητριά με απωθημένα και ετεροθαλή αδέλφια. Η βιολογική της μητέρα έφυγε μετά το διαζύγιο και έριξε μαύρη πέτρα πίσω της, αδιαφορώντας για τη ζωή της κόρης. Εγώ δεν τη γνώρισα ποτέ... 
    Συνέπεια της γονεϊκής αλλά και συντροφικής ένδειας, έδωσε και δίνει τα πάντα στα παιδιά της. Δεν στερήθηκα τίποτα. Αντιθέτως, τη θεωρώ έναν από τους πιο συναισθηματικά γεμάτους και ισορροπημένους ανθρώπους.... αυτά τα ολίγα για τα πρότυπα...
  • newflame @ 18.04.2011 18:21
    @filanthi  
    και δεν τον ρώτησες τί άλλαξε ξαφνικά μέσα σε αυτές τις ΔΥΟ (!) ημέρες?? Διχασμένη προσωπικότητα είναι??
     
  • filanthi @ 18.04.2011 18:27
    τι να ρωτησω;;;;απλα μου ειπε ριξτο.....μετα που με ειδε να ειμαι χαλια ειπε οτι αν θελω να ειναι διπλα σε οτι μπορει και αν μπορει του ειπα αυτο δεν ειναι πατερας αλλα φιλος....
  • newflame @ 18.04.2011 18:37
    Τότε......ότι και εάν αποφασίσεις να κάνεις με το μωρό filanthi νομίζω ότι πρέπει να απομακρυνθείς άμεσα από αυτόν τον άνθρωτπο. Φέρθηκε απερίσκεπτα, εγωιστικά  και το χειρότερο..όταν τα βρήκε δύσκολα δεν σκέφτηκε καν να σε ρωτήσει τι θέλεις αλλά "αποφάσισε" ερήμην σου. 
    Υπάρχουν λόγοι που δεν φεύγεις από το σπίτι???
  • Infernal @ 18.04.2011 18:38
    @Filanthi
     
    Malista....Den tha mpw ston kopo na ton xarakthrisw ton tupo....Ta upoloipa comments me exoun kalupsei ews ena bathmo an kai ta briskw poli liga!Alla auto pou me kanei megaluterh entupwsh einai to teleutaio sxolio sou.
     
    "μαλιστα πριν κανω το τεστ ελεγε λες να γινουμε γονεις;;;;;στην αρχη
    εδειξε να χερεται αλλα μετα απο δυο μερες βλεποντας οτι ειχε μουτρα τον
    ρωτησα και μου ειπε ριξτω....."
     
    Ti egine xafnika kai allaxe 180 moires poreia....Gt den dexomai polu apla oti to kalo skefthke kai allaxe gnwmh!Giati opoios skeftei kati tetoio tha prepei na einai dianohtika kathisterhmenos....Kati allo paizei....
     
    Tespa oti kai na sou pw einai diko sou thema....Esu tha xorepseis se auto ton xoro...Enas neos kuklos sthn zwh sou "mporei" na xekinhsei...An apofasiseis telika na to krathseis...Eimai sigouros oti auth h psixoula tha parei thn agaph pou tou xreiazete ....Giati poios mou leei emena oti o tupos enw tha to kratousate  den tha ekane xeirotera pou tha ta plhrwnes kai esu kai to paidi?Kai na xaraxtoun sto paidi autes oi katastaseis...Kalh tuxh se oti kai an epilexeis....
  • ΑΛΦΑ @ 18.04.2011 18:38
    newflame,
    χωρίς να θέλω να σε προσβάλω, η σχέση σου με την μητέρα σου και μόνο, σε καθιστά
    ακατάλληλη για να μας πεις κατά το πόσο είναι συναισθηματικά ισορροπημένη ή όχι.
    Κανείς μας δεν είναι σε θέση να κρίνει αντικειμενικά τους γονείς του. Ιδιαίτερα
    αν δεν έχει εμβαθύνει στην ενδοσκόπησή του.  Το ότι η μητέρα σου μπορεί να σου έδωσε αγάπη και να είναι ένας
    άνθρωπος ικανός να αγαπήσει, δεν σημαίνει ότι πέρασε την ζωή της ευτυχισμένη. Θα
    μπορούσε η δομή του ψυχισμού της να την οδηγήσει σε επιλογή λάθος συντρόφου, για
    παράδειγμα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα πρόσφερε απλόχερα αγάπη στα παιδιά
    της. Ας μην συγχέουμε τους ψυχικούς μηχανισμούς. Και επαναλαμβάνω αυτό που από την αρχή προφανώς υποστηρίζω.  Με το να μεγαλώνει κάποιος με τον ένα γονιό, είτε
    αυτός πέθανε από κάποια αρρώστια, είτε γιατί η μητέρα του αποφάσισε να μεγαλώσει
    το παιδί της μόνη, δημιουργείται στην δομή του ψυχισμού του ένα κενό καταγραφών
    και παραστάσεων. Αυτό συνήθως εκφράζεται στις προσωπικές του σχέσεις με το άλλο
    φύλο, όπου εκεί γίνεται φανερή η αδυναμία διαχείρισης των ρόλων. Η κατάσταση
    δεν είναι προς θάνατο και το άτομο δεν είναι συναισθηματικά ανάπηρο. Έχει απλώς
    μερικά προβλήματα παραπάνω να διαχειριστεί, που αν μπορούμε, καλό είναι να τα
    αποφύγουμε. Αυτά τα πολλά για τα πρότυπα?      
  • newflame @ 18.04.2011 18:44
    ΑΛΦΑ όντως είμαι προκατειλημμένη με τους ανθρώπους που αγαπώ... 
     Αν όμως δεν θεωρείται επιτυχία ενός γονιού- παρά τα προσωπικά του βιώματα -να μεγαλώσει παιδιά που να αναγνωρίζουν την προσφορά του, να τον αγαπούν και να τον σέβονται, τότε ποιό είναι το αντικειμενικό κριτήριο για να χαρακτηρίσεις αυτό το γονιό ολοκληρωμένο άνθρωπο??? Ένας σύντροφος που.... αν και παρόν είναι... στην καλύτερη περίπτωση απών??
     
  • ΑΛΦΑ @ 18.04.2011 19:08
    newflame,
    δεν καταλαβαίνω γιατί σας είναι τόσο δύσκολο να καταλάβετε ότι δεν δικάζουμε γονείς
    εδώ. Μιλάμε επί της ωφέλειας των παιδιών. Προσωπικά μιλώ για τις ιδανικές συνθήκες
    που θα έπρεπε να μεγαλώνει ένας άνθρωπος και ναι, αφού τόσο αγαπάς την μητέρα
    σου, δεν θα έπρεπε να σε νοιάζει αν ήταν ευτυχισμένη ως άνθρωπος, πέρα από τον
    ρόλο της ως μητέρα; Αν δεις την μητέρα σου σαν ένα από τα παιδιά που συζητάμε, ψάξε
    και αναρωτήσου αν είχε τα ψυχικά εφόδια εκείνα ώστε οι επιλογές της να την οδηγήσουν
    σε μια ευτυχισμένη ζωή, πέρα από τον ρόλο της ως μάνα. Αυτό λέω και εννοώ.Είμαι μητέρα και δεν θα τολμούσα να κρίνω καμία μητέρα για τις
    επιλογές της. Τα κριτήρια είναι διαφορετικά για τον καθένα, και έχουν να κάνουν
    με το κοινωνικό, πολιτικό, οικονομικό και συναισθηματικό του προφίλ. Δεν θα μπω
    σε τέτοια διαδικασία δογματισμού, περιορίζοντας τα κριτήρια του καθενός.Η προκατάληψη όπως και η αδιαλλαξία, είναι ένδειξη χαμηλής
    νοημοσύνης. Καλό σας βράδυ.  


    ΥΓ: Φιλάνθη σκέψου καλά τις παραμέτρους. Είσαι νέα κοπέλα
    και δεν αξίζεις τέτοια ταλαιπωρία, ούτε εσύ, ούτε το παιδί που  κυοφορείς. Αν δεν μπορείς να στηρίξεις
    οικονομικά την ζωή σου και την ζωή του παιδιού σου, στις μέρες μας, γεννάς ακόμα
    έναν ανειδίκευτο εργάτη, κιμά για την μηχανή του κεφαλαίου.   
  • avelio2009 @ 18.04.2011 19:17
    ΑΛΦΑ....
    και οποιος δεν μπορει να στηριξει οικονομικα τη ζωη του και τη ζωη του παιδιου του γενναει απλα ανειδικευτους εργατες, κιμα για τη μηχανη του κεφαλαιου.........!!!!!!!!!!!!
    Ωραια θεωρια...... ευτυχως που οι γονεις μου δεν την ασπαζοταν!!!!!!!!!
    και επειδη οι περισσοτεροι πιθανον να δυσκολευομαστε οικονομικα ας μην κανουμε παιδια....ας σταματησουμε εδω......γιατι εξελιξη υπαρχει μονο μεσα απο τον υλισμο.....!
    ξυπνατε ρεεεεεεεεεεε "τα παιδια δεν θελουν ψυχολογους, αγαπη θελουν.."
  • filanthi @ 18.04.2011 19:22
    ευχαριστω avelio2009 και ολους σας σας ευχαριστω για την γνωμη σας ειτε καλη ειτε οχι...ετσι ειναι το νομισμα παντα εχει δυο οψεις....να'στε καλα και να εχεται ενα ομορφο πασχα....
  • avelio2009 @ 18.04.2011 19:24
    magneto@
    καλο!!!!!!!!!!!!
  • ΑΛΦΑ @ 18.04.2011 19:33
    Avelio 2009,  η αγάπη είναι η
      πρωταρχική
    ανάγκη των παιδιών και δεδομένης της πρωταρχικής αυτής ανάγκης συζητώ για όλες τις
    υπόλοιπες που ουδόλως ευκαταφρόνητες κρίνονται. Καλός ο ρομαντισμός, αλλά αν δεν έχεις να πληρώσεις το φροντιστήριο
    των αγγλικών στο παιδί σου,  δεν θα βρίσκει
    θέση εργασίας ούτε για σεκιούριτι, και τότε δεν είναι η αγάπη που θα πληρώνει τους
    λογαριασμούς του.Αν δεν έχεις να του πληρώσεις τα φροντιστήρια που θα καλύψουν
    τις τρύπες της Ελληνικής παιδείας,  δεν
    θα του προσφέρεις το δικαίωμα να περάσει σε κάποιο πανεπιστήμιο αν το επιθυμεί.
    Και τότε μπορείς να βράσεις την αγάπη και να κάνεις με το ζουμί της κομπρέσες.Αν το παιδί σου έχει γεννηθεί ένας  νέος Παγκανίνι, αλλά δεν έχεις να του πληρώσεις
    μαθήματα μουσικής, δεν θα το μάθεις ποτέ κι εκείνο θα μείνει με τον καημό! Και
    σε αυτή την περίπτωση κάνουν καλό τα υπόθετα αγάπης. Παιδιά δεν κάνουμε για να ολοκληρώσουμε τον δικό μας κύκλο
    επιτυχώς, αλλά για να ανοίξουμε τον δικό τους. Δεν έχουμε δικαίωμα να ανοίγουμε
    κύκλους ζωής, χαμηλής βιοτικής ποιότητας.  Όχι στις μέρες μας που όλα είναι μονόδρομος.  
  • ΑΛΦΑ @ 18.04.2011 19:40
    Magneto,
     πολύ κακόγουστο και αγενές. Θλιβερό και ψυχικά χυδαίο, τέτοιου είδους σχόλια πάνω στα συντρίμμια της ζωής του άλλου.    
  • vAIRsiFIRE @ 18.04.2011 19:43
    Newflame Loool! Με 10οστον καρκινο (εκτος να εχεις αναχαιτησεις) Μονο Ετσι θα μπορουσες να δεις την μητερα σου! Μονο σαν Μανα με Μ κεφαλαιο!!
    Τεσπα, νομιζω οτι την κουρασαμε εχει πολλα να σκεφτει..
    Και αν κρινω απο το γεγονος σε ποια σχολια λεει ευχαριστω και σε ποια αμυνθηκε, νομιζω οτι θελει να ακουσει μονο περι αγαπης και μητροτητας και οτι ολα θα πανε καλα...
    Οταν δε, περναμε στην αμυνα, κατι φοβομαστε... 
    Οι καιροι ειναι δυσκολοι, και ενα παιδι δεν μεγαλωνει μονο με αγαπη, θελει και τα ρουχαλακια του να μην διαφερει απο το κοινωνικο συνολο και νιωσει αποκληρο, θελει και τα παρτι του στα γενεθλια του για να μην διαφερει απο ολα τα αλλα παιδακια, θελει και τα φροντιστηρια του για να μαθει τα αγγλικα του, θελει και το χαρτζηλικι του μεγαλωνοντας... θελει δυστυχως λεφτα και οταν δεν υπαρχουν η μητερα δεν ειναι ηρεμη.
    Αν σκεφτεσαι να μεινεις με τους γονεις σου, ξεχνας οτι ειναι παιδι σου, εσυ θα δουλευεις και θα στο μεγαλωνουν αλλοι.. Αν εχεις δικο σου σπιτι να πας με το παιδακι σου, ειναι ενα υπερ... μην πλεεις στο ροζ συννεφακι της μητροτητας, εχεις θεματα βιοποριστικα...
    Αυτον οπως ειδες δεν στον αναφερω καν, καλυτερα να πορευτεις μονη σου, με η χωρις το παιδακι σου.
    Καλη Ανασταση μεσα και εξω..
  • filanthi @ 18.04.2011 19:55
    λυπαμαι πολυ vAIRsiFIRE που φερεσαι ετσι οχι για ολα ειπα ευχαριστω αλλωστε αν ηθελα το ροζ συννεφακι δεν θα ζητουσα γνωμες....παντως διακρινω μεγαλη κακια στο θεμα μητροτητα....α ξεχασα να ενημερωσω οτι εγω μαζι με τα τρια αδελφια μου μεγαλωσαμε με αγαπη χωρις πλουτη και προσχεδια για σπουδες για ξενες γλωσσες και πολυτελεια....κανεις δεν ξερει το αυριο απλα ζεις το σημερα και προσπαθεις για ενα καλυτερο αυριο.βλεπεται μορφωμενους με καλες δουλειες και τωρα ανεργους τι συμενει αυτο;;;;δεν επρεπε να κανουν οικογενεια;;τελος παντων ο καθενας ας κρινει τον εαυτο του και τις πραξεις του....ευχαριστω και παλι ΟΛΟΥΣ...
  • newflame @ 18.04.2011 19:58
    @ΑΛΦΑ 
    Δεν πιστεύω στις ιδανικές συνθήκες και ζωές, αλλά στις στιγμές ευτυχίας που μπορεί να ζήσει κάποιος εάν είναι τυχερός και ικανός να τις αντιληφθεί.Η  μεγαλύτερη τύχη για ένα παιδί είναι να νιώσει πως το αγαπάνε χωρίς όρους, πως είναι ασφαλές και να πιστέψει στην προσωπική του αξία. Από εκεί και έπειτα, είμαστε συν το χρόνο, το άθροισμα των επιλογών μας και των εμπειριών μας.
    Αν και η λέξη "προκατειλημμένη" δεν ήταν δόκιμη διότι εμπεριέχει αρνητικό πρόσημο, ίσως τελικώς και η αγάπη προς τα αγαπημένα πρόσωπα να σε κάνει μεροληπτικό και βλάκα... 
    Ελπίζω να μην ήμουν πολύ δογματική αυτή τη φορά
  • vAIRsiFIRE @ 18.04.2011 19:59
    Οτι νομιζεις κοριτσακι μου, καμια κακια.. ειλικρινα...
    και παλι Καλη Ανασταση...
  • avelio2009 @ 18.04.2011 20:06
    ΑΛΦΑ
    ο μονοδρομος ειναι επιλογη του καθενος μας........
    η "καθιερωση" επισης, ειναι με βαση τις αρχες και τις αξιες που εχουμε λαβει απο την οικογενεια μας.....
    αλλα εχω και μια απορια..........ολοι εμεις η γενια το '70....που ειχαμε και τις παροχες μας......
    ΠΟΣΟ ευτυχισμενοι ειμαστε??????
  • vAIRsiFIRE @ 18.04.2011 20:14
    Αβελιο, εγω δεν ειχα τις παροχες αυτες, δυστυχως, ομως ειναι απαραιτητο για τα παιδια μας. Οταν πηγαιναμε εμεις σχολειο υπηρχαν Δασκαλοι! Ελα τωρα να δεις το εκπαιδευτικο συστημα και σφυρα  μου κλεφτικα.
    Μαγνετο επισης.. γινεσαι κακια!
    Οι δασκαλοι και οι καθηγητες απλα αγορευουν πλεον στα γυμνασια και στα λυκεια. Ενας γονιος ειμαι σιγουρη θα εκανε πολυ καλυτερο μαθημα στα παιδια του. Ερχονται παραδιδουν και φευγουν, δεν λυνουν αποριες, δεν βοηθουν, δεν δεν δεν...
    Ειναι λιγοι οι καθηγητες που ενδιαφερονται και εχουν ζηλο σημερα.. Δυστυχως.
    Και αν δεν εχετε παιδια, ειναι πολυ δυσκολο να δειτε τα πραγματα απο μεσα.
    Και δεν χρειαζεται να εισαι υστερικη μαμα μαγνετο για να δεις τα αυτονοητα... Ενα φροντιστηριο στην τριτη λυκειου θα το στειλεις το παιδι, αν στο ζητησει τι θα του πεις? Κατσε διαβασε μονο σου και οτι κανεις? χμμμ χλομο..
  • avelio2009 @ 18.04.2011 20:17
    Στον Καιαδα λοιπον οσοι απο εμας εχουν "χαμηλη βιοτικη ποιοτητα"!!!!!!!!
    Θα χωρεσουμε αραγε ολοι??????........................
  • ΑΛΦΑ @ 18.04.2011 20:19
    Έχω την αίσθηση ότι δεν χειρίζομαι καλά την Ελληνική γλώσσα,
    παρά το γεγονός ότι δεν είχα προηγούμενα συμπτώματα. Νομίζω ότι υπάρχει αρκετή εμπάθεια και μια και είμαι καινούργια
    στη «γειτονιά», μπορεί να σας κάνω να αισθάνεστε άβολα.Προσωπικά έχω άλλα τρία αδέλφια και μεγάλωσα με αγάπη, αλλά πολύ
    δύσκολα.  Ελπίζω τις θεωρίες σας να μην τις
    διατυπώνεται  εντελώς θεωρητικά, αλλά βιωματικά.
     Και ναι, αν δεν μπορείς να κάνεις δεύτερο παιδί, καλό είναι
    να μην κάνεις. Εγώ δεν θα έκανα δεύτερο για να έχει η κόρη μου ένα αδελφάκι να
    λένε τον πόνο τους για την μίζερη ζωή τους.  Όσο για την Ελληνική παιδεία, ας μην ανοίξω το στόμα μου. Σε
    αυτό τον πλανήτη ζεις Magneto;
     Δεν ξύνονται όλα τα παιδιά στην παράδοση.
    Δεν έχουν όλα τα παιδιά νύχια να ξυστούν. Εγώ δεν είχα,  πήρα τα @@ μου, και αν δεν τα είχα πολύ μεγάλα,
    ακόμα θα τα κρατούσα! Παρʼ ότι είμαι από εκείνους που προσπάθησα διπλά να χτίσω
    ότι έχω χτίσει, λέω όχι και πάλι όχι! Η ζωή θέλει και λίγη άνετη χαρά για να έχει
    νοστιμάδα. Σε ποιο παρασύμπαν ζείτε;  
  • vAIRsiFIRE @ 18.04.2011 20:22
    Κολατε στις λεξεις, διαβαστε τι λεειι η γυναικα, το νοημα ειναι σωστο, εχω την εντυπωση οτι εγω και η Αλφα μιλαμε για το ιδιο πραγμα..
    Μαγνετο, καλο μου μην κολλας!!
  • vAIRsiFIRE @ 18.04.2011 20:28
    Και 2 παιδια να εχει, Μαγνετο, αν ειναι να ειναι καταπιεστικος θα ειναι και με 5!
    Αυτο εννοουσα αρρωστημενη αγαπη! Αγαπη που πηγαζει απο τις δικες μας ανασφαλειες, ονειρα, προσκολησεις, εμμονες.
  • ΑΛΦΑ @ 18.04.2011 20:29
    Magneto,
      είναι
    ελπίζω το τελευταίο μήνυμά σου στο οποίο ασχολείσαι με εμένα επί προσωπικού,
    αυτό που με χαρακτηρίζει «υστερική» .  Δεν
    σε ξέρω και δεν σε έκρινα. Είναι τουλάχιστον επιπόλαιος όποιος κρίνει έναν άνθρωπο
    από μερικά μηνύματα στο διαδίκτυο.  Το
    αγενής και το ψυχικά χυδαίος το είδαμε και πριν, με τα ατυχή σου σχόλια.  Η κόρη μου είναι μόλις 5 χρονών και δεν τη  έστειλα ούτε παιδικό σταθμό για να είναι μαζί
    μου τα χρόνια που έπρεπε να είναι, και αν θες να ξέρεις, θα την στείλω στο δημόσιο
    σχολείο γιατί θέλω να ξέρει τι της γίνεται και να μην ζει στο ροζ συννεφάκι της.
    Θέλω να ζήσει σαν παιδί και όχι σαν αποστειρωμένος φωστήρας. Θέλω αν δεν θέλει να σπουδάσει τίποτα, να μπορώ να της προσφέρω
    ακόμα και αυτή την πολυτέλεια! Να κάνει κάτι λίγο και να την βγάζει καθαρή. Γκέγκε;
     
  • newflame @ 18.04.2011 20:29
     Σε ένα πάντως συμφωνούμε όλοι Filanthi . 
    Ο  "περί ου ο λόγος"  είναι επιεικώς αχαρακτήριστος και ανεύθυνος απέναντί σου και δεν ξέρω εάν αξίζει να θυσιάσεις και άλλο χρόνο από τη ζωή σου για δαύτον.
    Για το θέμα εγκυμοσύνης είναι "δύσκολα τα καλογερικά" , ειδικά όταν δεν έχεις να μοιραστείς τα προβλήματα. Και οι εμπειρίες όσων μελών το δοκίμασαν σε αυτό συγκλίνουν... Δεν παύουν όμως να είναι προσωπικές και ειδικές για τον καθένα. Μέτρα καλά τις αντοχές σου και τα θέλω σου για να δεις τι προέχει πριν αποφασίσεις.
    Και επειδή πλησιάζει Ανάσταση...
    ?Μέρες αγάπης και χαράς λαμπρή για κάθε σπίτι, εύχομαι η Ανάσταση να φέρει ότι σου λείπει?. 
  • newflame @ 18.04.2011 20:42
    Όταν έγραφα σε άλλο ποστ ότι νερό και αέρηδες έχουν έφεση στο λόγο και λίγα έλεγα...
    Το θέμα είναι σοβαρό, αλλά δόξα το θεό το χιούμορ δε λείπει από την παρέα
    fire, magneto, vairs με κάνατε και γέλασα. Ακόμη και στην ΑΛΦΑ αναγνωρίζω το τσαμπουκά που πρέπει να έχει κανείς αν θέλει να ανταπεξέλθει στα καθ' ημάς...
     
  • vAIRsiFIRE @ 18.04.2011 20:43
    Μαγνετο Κολλησες και δεν συμπεριφερεσαι σαν υδροχοος. κοβω το κεφαλι μου οτι εχεις τελικα ωροσκοπο σκορπιο! Ξεκολλα!
    Fire..  να κανουν και ενα τριτο και μετα να το βγαλουν στα φαναρια!
     
  • ΑΛΦΑ @ 18.04.2011 20:46
    Magneto,
      το
    κάτι λιγότερο,  έχει να κάνει με τις συγκεκριμένες
    προσδοκίες των γωνιών για σπουδές και πανεπιστήμια. Το κάτι λιγότερο, σημαίνει ότι
    αν η κόρη μου θέλει να γίνει μανικιουρίστα, ας γίνει!  Το ότι αναμιγνύεις και συσχετίζεις αυτά που λέμε για το παιδί
    μου, με την Τζούλια και τους γονείς της, να μην το χαρακτηρίσω γιατί θα αρχίσω
    να επαναλαμβάνομαι. Απλώς θα πω, μέχρι εδώ! Δεν σου επιτρέπω άλλο. Τέλος!    
  • ΑΛΦΑ @ 18.04.2011 20:59
    Newflame, το «ακόμα και στην ΆΛΦΑ?» για μένα, είναι ατυχής
    επιλογή φράσης. Κάτι τέτοια τα έχω για πρόγευμα.  Σχετικά με το παράδειγμα του Παγκανίνι,  ήταν ένα παράδειγμα υπερβολής για να τονίσω
    την κατάσταση και δεν θα ανεχτώ διαστρεβλώσεις του τύπου «αν δεν κάνω το παιδί
    μου Παγκανίνι δεν κάνω παιδί». Ωστόσο, σας ευχαριστώ πολύ για το «καλωσόρισμα», έχω επίγνωση
    της έντονης εντύπωσης που προκαλώ λόγω Άρη ? Πλούτωνα, και είναι κάτι που το έχω
    συνηθίσει. Δεν με χαλάει πια.     
    vairsifire , ευχαριστώ πολύ για την προσπάθεια. Να σαι καλά.
  • vAIRsiFIRE @ 18.04.2011 21:05
    new flame τωρα σε ειδα, χαιρομαι που κανω τουλαχιστον καποιους να γελανε!
    Αλφα, δεν κανει τιποτα, αλλα πες μου και ωροσκοπο γιατι θα σκασω!
  • vAIRsiFIRE @ 18.04.2011 21:07
    Bye!!!
  • ΑΛΦΑ @ 18.04.2011 21:18
    fireworks, ήθελα να σε ευχαριστήσω για την πυροσβεστική σου
    διάθεση και να δηλώσω ότι είμαι παντός καιρού. Έδιωξα τον πρώην σύζυγό μου από το σπίτι σε ένα τέταρτο και
    δεν τον άφησα ποτέ να μου εξηγήσει γιατί έβαλε την ερωμένη του μέσα στο σπίτι μας.
    Ποτέ όμως. Λες να μασήσω με τον Magneto?
     Κάτι δεν μου πήγαινε καλά και δεν έκανα δεύτερο παιδί μαζί
    του. Και καλά που έκανα! Από τον Ιούνιο μέχρι τώρα, έχει δει την κόρη του μόνο
    τρεις φορές. Και όχι γιατί εγώ δεν του επιτρέπω φυσικά, αλλά γιατί εκείνος
    είναι ανώριμος. Τον πατέρα του δεν τον έχει γνωρίσει ποτέ, επειδή η μητέρα του
    επέλεξε να τον χωρίσει και να αλλάξει χώρα. Μεγάλωσε σαν παιδί με τον έναν γονέα, και αυτός είναι ο λόγος
    που δεν θέλω να τον κρίνω και προφυλάσσω την εικόνα του στα μάτια της κόρης μας. Γιʼ αυτό έγραψα αυτά που έγραψα στην Φιλάνθη. Η λεπτομέρειες
    της απουσίας του πατέρα είναι πολλές. Και αν είναι αγόρι, τόσο το χειρότερο!  

    Κριός εννοείται!!!
  • newflame @ 18.04.2011 21:24
    alfa απλώς δεν έτυχε να ανταλλάξουμε μέχρι τώρα απόψεις, όπως έχει συμβεί κατ' επανάληψη με τα υπόλοιπα μέλη στο συγκεκριμένο ποστ. 
    Με αυτή την προοπτική και επειδή οι ιχθύς δεν φημίζονται για τον τσαμπουκά τους (όχι με την έννοια τουλάχιστον που του προσδίδουμε τα ζώδια της φωτιάς και του αέρα) ελπίζω ότι, μέχρι να ξαναβρεθούμε σε άλλο ποστ, θα ξανασκεφτείς πιο ήρεμα τη φράση μου...
    Όπως και να'χει καλό βράδυ σε όλους μέχρι την επόμενη φορά
  • vAIRsiFIRE @ 18.04.2011 21:30
    Μαγνετοοοο το χανεις, πουθενα δεν ειπε οτι αναρωτιεται!!
    Μαγνετοοοοοοο Εισπνοες, εκπνοες ωωμμμμμμ!!!
  • ΑΛΦΑ @ 18.04.2011 21:35
    Μaneto,
    Μόνο για την κόρη μου το σκέφτηκα και τελικά καταλήγω στο ότι έκανα πολύ καλά.
    Αν εγώ δεν είμαι καλά, δεν θα μπορώ μα είμαι για εκείνη ένας χαρούμενος γονιός
    και αυτό είναι πολύ σοβαρό για ένα παιδί. Χρόνος χρειάζεται μόνο, για να το χωνέψω.
    Οι γονείς πάντα έχουμε ενοχές. Από φόβο. Η ευθύνη είναι μεγάλη και τα λάθη στις
    ψυχές των παιδιών δεν διορθώνονται σε φαναρτζίδικα.     Newflame, το περί προγεύματος ήταν πλάκα αν δεν το κατάλαβες.
    Το ψάρι μέσα μου αγνοείται, ακόμα το ψάχνω!
  • absolutego @ 18.04.2011 21:37
    Ρε Magneto, ρε μάνα μου και εσύ και εμείς έχουμε ωροσκόπο Σκορπιό, αλλά με τη ρέγουλα λίγο ο αντιδρασάκιας μέσα μας....Δεν αναρωτήθηκε η γυναίκα αν έκανε καλά που τον έδιωξε, ξέρει ότι έκανε καλά, κάποιες δυσκολίες αναφέρει από τη δική της εμπειρία. Μακάρι όλες οι γυναίκες να μπορούσαν με τόση δύναμη και χωρίς πισωγυρίσματα όλους τους άντρες που τις εκμεταλλεύονται  να τους έδιωχναν έτσι και  μετά να ειρωνευτούμε..
  • ΑΛΦΑ @ 18.04.2011 21:44
    Σκορπιό; Α, μα αυτά τα λένε από την αρχή καλέ μου... Είπα κι εγώ... Κι εδώ με τρέχει το ζώδιο; Ε όχι!
  • ΑΛΦΑ @ 18.04.2011 21:47
    Σε μένα μιλάς Magneto? Για ποιες ερωτήσεις λες; Είναι νωρίς για "μου" Αντωνλάκι. Ακόμα θέλω να σου σκάσω ένα μπάτσο. Μη νομίζεις... χαχαχαχα
  • ΑΛΦΑ @ 18.04.2011 21:53
    Τον διάολό σου θες να πεις! χαχαχαχα
  • hermitage @ 18.04.2011 22:08
    Καλησπέρα Φιλάνθη και στους υπόλοιπους.
     
    Δεν θέλω να εκφέρω άποψη για το τι θα ήταν προτιμώτερο κατα εμέ αλλά πριν αποφασίσεις οτιδήποτε, πρέπει να δεις την  κατάσταση τελείως ψυχρά, λογικά και αποστασιοποιημένα. Για ποιους λόγους θές να κρατήσεις το παιδί και ποιους όχι. Το συναίσθημα βγάλτο απέξω μαζί με τον καβάντζα, δεν βοηθάει.
    Σου εύχομαι καλή δύναμη και κουράγιο σε ότι και να αποφασίσεις και μακάρι να έχεις δίπλα σου ανθρώπους που να σε στηρίζουν.
     
  • blueina @ 18.04.2011 23:04
    eisai sigourh gia to paidi?o pateras tou tha einai panta o idios...kai an megalwsei mesa se entaseis de tha einai oti pio kalo gia auto..stenaxwriemia polu pou akouw tetoies istories...den eisai h monh...dustuxws oi antres allazoun meta apo kati tetoia...sta sovara dhladh allazoun...kjai ekei vlepeis to pragmatiko tous proswpo...tha sou elega na prospathiseis na ton plhsiaseis ksana..na deis an mporei na vgei kati kalo..pantws mh nomizeis oti kai oi alles pou pantreuontai en telei den einai mones tous...upomonh..se oti apofasiseis
  • vicky23 @ 19.04.2011 09:15
    καλημερα!!! μιση ωρα μου πηρε να τα διαβασω ολα!! κολλησατε καποιες ωρες στο πσ ε?? να μην παραπονιομαστε για μοναξιες μετα!! και μια παρακληση μιας και ειμαστε σε σιτε για ζωδια οταν αναφερομαστε για καποιον ζωδιο ωροσκοπο ξερετε... να ξερουμε και με ποιον εχουμε να κανουμε.....!!! ξεφυγατε και λιγο απο το θεμα.... τελικα φιλανθη σε βοηθησε καθολου οοοοολη αυτη η κουβεντα?? το σκεφτηκες?? αποφασισες?? μιας κ εντρυφησαμε τοσο πολυ στην ιστορια σου προσωπικα θα ηθελα πολυ να μαθω!! φιλια σε ολους!!
  • filanthi @ 19.04.2011 11:46
    καλημερα ευχαριστω για το ενδιαφερων ναι θα το κρατησω το μωρακι μου οσο για ολη τη συζητηση ναι λιγο ξεφυγε λιγο αναψαν τα αιματα χα χα χα ολα μεσα στο προγραμμα ειναι.....
  • filanthi @ 19.04.2011 17:40
    ευχαριστω πολυ για ολα...να'στε καλα και να εχεται ενα ομορφο πασχα.....
  • manini @ 20.04.2011 19:26
    Το τι θα κάνεις στο παρακάτω, εσύ το ξέρεις...πάντως θα το ξαναπώ... ΖΗΤΑ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ αυτών που εμπιστεύεσαι...Πρακτικά πράγματα. Εμείς που δεν σε ξέρουμε, δεν ξέρουμε την οικονομική σου κατάσταση, τον χαρακτήρα σου και το ποια είσαι, δεν ξέρουμε, αν πχ του έπριζες τα αρχιδια για να κάνετε παιδί ή αν απλά έτυχε. ΔΕΝ ΣΕ ΚΡΙΝΩ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΣΕ ΞΕΡΩ. το είπα έτσι χοντρά γιατί πραγματικά δεν ξέρεις με ποιον μιλάς και ποιος σου απαντάει εδώ μέσα. 
     Παιδιά δεν έχω...Το θέμα όμως όπως το αντιλαμβάνομαι είναι πρακτικό. Θα χρειαστείς λεφτά, υποστήριξη  και αγάπη. Ίσως όχι με αυτήν την σειρά, αλλά όμως αυτά χρειάζεσαι. Και δυστυχώς πρέπει να κινηθείς χωρίς κρυφο ελπίδες ότι αυτός θα γυρίσει και θα σου σταθεί...
     
    και ότι επίσης όταν θα κάνεις αυτό το νινί...θα ΤΟΥ ανήκεις ολοκληρωτικά...
    πχ είμαι ένα παιδάκι 32 ετών ,που η μαμά μου, μετά από 2 παιδιά και πολλές εκτρώσεις, ακύρωσε τελευταία στιγμή το ραντεβού για έκτρωση, γιατί είδε ένα όνειρο λέει...παιδιά δεν ξέρω αν θα κάνω....αλλά η ζωή είναι μια απόφαση της στιγμής....αυτό είναι τίποτα άλλο.
     
    το ξέρω πως είμαι κυνική και σκληρή, πάντως αν μπορούσες να με δεις θα σου έκανα μια τεράστια αγκαλιά....Γι' αυτό θα στο ξαναπώ..ξανά ξανά...γύρνα σε αυτούς που σε αγαπάνε....

έχουν γενέθλια 279 μέλη.

γιορτάζουν οι: Ζωή, Ιορδάνης

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

  • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • loading...
  • loading...