παρακαλώ περιμένετε...

Βλακεία : Το μοναδικό Θανάσιμο Αμάρτημα

  • Journey @ 21.06.2011 15:34
    Από μία wannabe χαζοβιόλα ( ίσως λόγω του ότι βαρέθηκε αυτήν την αδιόρατη θλίψη της ενσυναίσθησης) 5 αστέρια και καλό απόγευμα.
     
  • lonelyrider @ 21.06.2011 15:41
  • manini @ 21.06.2011 15:46
    πολύ απαξιωτικό ρε γμτ... δηλαδή...είναι θέμα βλακείας και εξυπνάδας? ή είναι θέμα παιδείας και συναισθηματικής νοημοσύνης?ή είναι θέμα εγωισμού? δεν ξέρω μου φαίνεται "φτηνό" να χωρίζουμε τους ανθρώπους σε έξυπνους και βλάκες....απαξιωτικό...
  • denisco @ 21.06.2011 15:49
    απαξιωτικό δε θα το ελεγα, ωμο! οπως χρειαζεται τετοιες μερες που ζουμε να δουμε τη βλακεια μας κατάματα!!!!
  • Epique @ 21.06.2011 15:54
    "Eγχειρίδιο Βλακείας".
  • manini @ 21.06.2011 16:02
    υποθέτω ότι ο συγγραφέας θα θεωρείται έξυπνος? Δεν ξέρω ρε παιδιά...αχ αυτά τα γενικά και αόριστα...
  • denisco @ 21.06.2011 16:12
    οχι απαραιτητα.
    ο συγγραφεας εξεθεσε μια αποψη. πιθανον να ηταν και οργισμενος την ωρα που εγραφε. φαινεται απο το υφος του. σιγουρα θα ήθελε να ανηκει στους εξυπνους. ολοι εκει θα θελαμε να ανηκουμε.
    θεωρω οτι ειναι περισσοτερο συναισθηματικο ξεσπασμα, παρα αμεση κριτικη. αλλωστε δεν εχει ουτε ενα αντικειμενικο επιχειρημα. βλεπει το συνολο της κοινωνιας απο μια γενική σκοπια, μαζικα.
  • seventhstar @ 21.06.2011 16:22
  • Brujo @ 21.06.2011 16:23
    Eίναι μόνο μερικά αποσπάσματα.. Ο συγγραφέας ειναι όντως πάρα πολύ έξυπνος άνθρωπος και λέει τα αυτονόητα κατά την άποψη μου.. με πολύ κυνικό χιούμορ .. δείγμα ευαισθησίας πάλι κατά την άποψη μου..
     
    όποιος θέλει εδώ μπορεί να το διαβάσει
    http://www.scribd.com/doc/14213414/-
  • Epique @ 21.06.2011 16:29
    Εχει αναλύσει εκτενώς το θέμα στο "Εγχειρίδιο Βλακείας".Είναι ενα (μικρό) βιβλιο του ΔΧ που κυκλοφορησε πριν απο καμιά διετία-τριετία,νομίζω!
    Manini και Denisco;έχετε δίκιο ότι μπορεί να φανεί "απαξιωτικό"αλλά δε νομίζω ότι ο συγκεκριμένος -ειδικά- ήθελε να τ'αποφυγει!!Και εχετε επισης δίκιο ότι γενικεύει και σε κάποιο βαθμό αοριστολογεί,αλλά αληθεια..η διακριση αυτή σε έξυπνους και βλάκες,δεν έχετε δει να λειτουργεί;;και μαλιστα με ακρίβεια και συνέπεια στη μέχρι τώρα ζωή σας;
    Θα θεωρούσα "φτηνη" τη διακριση σε "αμορφωτους" και "μορφωμένους"..,όμως τη συγκεκριμένη,δεν μπορώ να την αγνοήσω..
    Απ΄την αλλη κι αυτή η ευαισθησία μην τυχόν και απαξιώσουμε καποιον..
    Μπορεί να ναι μεγαλόψυχο(το θαυμάζω όσο τίποτα)..αλλά δεν  μπορεί να 'ναι απλώς "πολιτικά ορθό.";;;
    Αν δεν ΑΠαξιωσεις καποιους,πώς θα αξιώσεις κάποιους αλλους;;;
    Στη μέση και στο περιπου,αιωνίως θα κινουμαστε;;
    Υγ.Φιλιά πολλά και πάω για διαβασμα!!!
    (και δεν έχω και δίπλωμα οδήγησης,τωρα που το σκέφτομαι.. Ωχ!!
  • toxovolos @ 21.06.2011 16:41
  • Brujo @ 21.06.2011 17:02
    Και εννοείται πως η συναισθηματική νοημοσύνη είναι δεικτης ευφυΐας
    Πως αλλιώς κάποιος θα γινόταν μπάτσος ή μισθοφόρος και να εκτελεί βίαιες διαταγές?
     
     
  • Ariete79 @ 21.06.2011 17:07
  • astropeleki @ 21.06.2011 17:35
    απιστευτο χιουμορ ο ανθρωπος,το είχα διαβασει αμέσως!
    πραγματικά,δεν έχω χειρότερο απο τη βλακεία...ενας εξυπνος ανθρωπος ειναι ερωτευσιμος με εναν τροπο που 100 ωραιοι (απλα και μόνο)-και ηλιθιοι,εξισου απλα-δε θα μπορεσουν να ειναι ποτέ...τελευταιος συντροφος της Μαλβίνας-μιας πανεξυπνης,καλλιεργημενης και -τι συμπτωση!-πανεμορφης γυναικας,τυχαίοοοοοοοοοο???μπαααα!
  • hanna67 @ 21.06.2011 19:35
  • flamescreen73 @ 21.06.2011 22:34
    To λιγότερο επικίνδυνος και ο ίδιος και ο τρόπος σκέψης του. Οι άνθρωποι δεν είναι ντομάτες ή αγγούρια. Η αγγούρια με τη μεταφορική έννοια μπορεί και να είναι, αλλά σίγουρα δεν είναι μόνον αυτό. Οταν αρχίσεις να αφορίζεις έτσι απλά και αόριστα και με τεράστιες γενικεύσεις, το μόνο βέβαιο είναι ότι σκάβεις μόνος σου το λάκο της κοινωνίας που ζεις.
     
    Με τη συλλογιστική του, οι βλάκες είναι ένα είδος απροσάρμοστων, ή λάθος προσαρμοσμένων της δυστοπίας που προφανώς ονειρεύεται. Newsflash  ρε ηλίθιε....θα φάει η αρκούδα αυτόν που αργεί να καταλάβει γιατι τρέχουν οι άλλοι? Ωραία, στο τέλος θα τους φάει όλους, θα πεινάσει και θα μείνει μόνον η αρκούδα που μπορεί και να φάει και τους άλλους; που ξέρουν γιατί τρέχουν, θα βγει μέσω της εξέλιξης μια αρκούδα-γατόπαρδος, που θα σε κάνει και μια μπουκιά σε 3 εκατοστά του δευτερολέπτου.
     
    Και καλό θα ήταν η συγκεκριμένη αρκούδα να αρχίσει απο εκείνους που "ξέρουν" καλύτερα ποιοι είναι άξιοι να επιβιώσουν, όπως το φιλαράκι τους ο Χίτλερ και οι ομοιδεάτες του(τους υπόλοιπους που δεν αξίζουν να ζουν τι θα τους κάνουμε? Σαπούνι και σκελετούς για γυαλιά?). Η κοινωνία είναι σύνθεση ετερογενών πραγμάτων και όχι μια ενιαία πάστα απο τελειότητες-γελοιότητες. Η ίδια η τελειότητα; είναι συχνά πηγή μεγαλύτερης ατέλειας απο την απουσία της.
     
    Τη έχει να πει το φιλαράκι για τους αυτιστικούς που παράγουν εκπληκτικούς υπολογισμους και απουσια Η/Υ θα ήταν υπερχρήσιμοι αν ξεραμε πως να τους αξιοποιήσουμε? Για τους εξασθενημένους η φιλάσθενους ή μισότρελους ζωγράφους, συγγραφείς, ποιητές, για τους ηθοποιούς(είναι κατ επάγγελμα ψεύτες) για τους άξεστους και αμόρφωτους εργάτες που έβγαζαν η και βγάζουν τα υπερπολύτιμα για τον πολιτισμό αγαθά χιλιάδες μέτρα κάτω απο την επαφή με το φως του ήλιου, και αυτούς που έχουν αδρανοποιηθεί για τον αλφα ή βήτα λόγο αλλά ακόμη παράγουν πολύτιμο έργο έστω και φυτοζωωντας για να συνεχίσει να υπάρχει το σκατό που λέγεται σύγχρονος πολιτισμός και σκεπτόμενος άνθρωπος και αντί να πασχίζει να βρεί τρόπο να εξυμνήσει κάθε κομμάτι του και να φέρει όσους μπορεί να θεωρεί σε "κατώτερο" επίπεδο σε ισοροπία με τους άλλους , να προσπαθεί να τους θάψει για την επικράτηση του "ισχυρότερου" που είναι  βέβαια ο νόμος της άγριας φύσης ενώ ο ίδιος αυταπατάται ότι δεν είναι πια ζώο, μονο που προφανώς είναι απλώς κάτι χειρότερο????
     
    Ε συγνώμη κιόλας αλλά εγω σε κοινωνία που θα φτιαχνόταν με τέτοιες αρχές και τρόπους σκέψης όχι μόνο δεν θα ήθελα να ζώ εαν είχα επιλογή, αλλά θα προσπαθούσα να την καταστρέψω και ολοσχερώς. Οταν βλέπεις ένα σακάτη δεν προσπαθείς να τους σπάσεις και το άλλο πόδι για να εξυμνήσεις τον ακέραιο. Εγώ με άλλες αρχές μεγάλωσα τουλάχιστον.
    έμαθα ότι ο στόχος πρέπει να έιναι ο σακάτης να μη νιώθει πια σακάτης αλλα χρήσιμος και φυσιολογικός άνθρωπος που πρέπει απλά να χρησιμοποιήσει άλλα ταλέντα και δεξιότητες απο κάποιους άλλους ανθρώπους, απο την τεράστια δεξαμενη τελέντων και δεξιοτήτων που όλοι διαθέτουμε και απλά πρέπει κάποιος να έρθει και να μας τις ενεργοποιήσει.
     
    Απλώς λυπάμαι που υπάρχουν άνθρωποι που σκέφτονται έτσι.
  • Brujo @ 21.06.2011 22:59
    Στην ουσία δεν διαφωνώ με τον συλλογισμό σου αλλά κρίνεις απλά μερικά αποσπάσματα απο ενα βιβλιο που έχει αρχη μέση τέλος.
     
    Σκέψου ότι αντι γιαυτά είχα βάλει απο τον Οθέλο αποσπάσματα θα συνεβαινε ακριβως το ιδιο..
    δεν ειναι δυνατον να υπαάρχει ολοκληρωμένη αποψη.
    Αν το διαβάσεις θα αντιληφθείς σε ποιους αναφέρεται ως βλακες.
     
    Κ ένα δικό μου παράδειγμα : 10 νομπελιστες που έχουν στοχο να επιβιωσουν 1 μηνα στην ζουγκλα του Αμαζονιου και 10 ιθαγενεις απο την ιδια περιοχη.. Ποιοι έχουν μεγαλυτερες πιθανοτητες στηριζομενοι στην ευφυια τους?
     
     
  • denisco @ 21.06.2011 23:09
    δικιο εχεις bru, αλλα δε μας ενημερωσες εγκαιρως....
    κι εγω νομιζα οτι διαβαζω αρθρο απο εφημεριδα στην αρχη.....!
    αλλα θα το διαβασω ολο το βιβλιο τελικα
  • Brujo @ 21.06.2011 23:19
    ναι οκ δεν το σκέφτηκα...
     
    είναι πολύ έξυπνα γραμμένο.. 5-6 ατάκες έγραψα που μου άρεσαν λόγω.. συνθηκών...
     
    υπάρχει κ εδώ
     
     
    http://www.scribd.com/doc/14213414/- 
  • astropeleki @ 22.06.2011 10:06
    σαφέστατα και πρέπει να διαβάσει ολόκληρο το βιβλίο κάποιος για να έχει άποψη.Δεν εννοεί τον "τέλειο" άνθρωπο(αλήθεια ποιος θα μπορούσε να είναι ο ορισμός του??Υπάρχει?μπα!)
     
    εξυπνος δεν ειναι "απαραίτητα" ο αρτιμελής,ή αυτός που περνάει 1ος στο πανεπιστήμιο,ή ο καθηγητής πανεπιστημίου,ή ο πιο επιτυχημένος επιχειρηματίας της 10ετίας,ή ο ηγετης ενος κράτους κλπ...μια πρωτη αποδειξη ηταν πάντα το σκορ που επιαναν επιτυχημενοι πολιτικοί και επιχειρηματίες ανα τον κόσμο στα πολυδιαφημισμενα i.q τεστακια...μετα βιας οι περισσοτεροι εχουν πιασει το φυσιολογικο-πολλοι εχουν σκοραρει και κατω του νορμαλ...(τι είναι νορμάλ τελικά?)
    ούτε κάνουν όλοι οι άνθρωποι για όλα τα πραγματα...αν έχεις ταλέντο στη γλωσσομαθεια,δε χρειάζεται να είσαι και τέλειος στη χημεία ΚΑΙ  εκπληκτικος αθλητης ΚΑΙ σπουδαιος ζωγραφος...και πρωτος στο Ράλυ Ακρόπολις...έκαστος στο είδος του...(οπως στο παραδειγμα με τους ιθαγενεις του Αμαζονιου που αναφερθηκε απο τον Brujo...τι να το κάνεις εκεί το Νόμπελ χρυσό μου??...Και ο πιο σκληρα εκπαιδευμενος στρατός δε θα τη πάλευε εκεί....)
    υπαρχουν καλλιτεχνες ιδιοφυεις,αθλητές,επιστημονες,μοδιστρες,καφετζηδες,σκουπιδιαρηδες,φαρμακοποιοι,ψαραδες,βοσκοί,πωλητες....παντού μπορείς να βρεις έναν "εξυπνο" ανθρωπο...ειναι ενα συνολο ταλεντων...καμμια σημασια δεν εχει αν ειναι τυφλοι,αναπηροι,κωφαλαλοι...ειναι μαγικο πραγμα ο εγκεφαλος...
    και ποιος μπορει να ισχυριστει οτι οι αυτιστικοι ειναι χαζοί...?μαλλον ηλιθιος ειναι ο ιδιος...επειδη κανείς δεν ασχοληθηκε μαζί τους-ειδικα παλιοτερα-βγήκε και πόρισμα?
     
    και εννοειται οτι ο καθενας συμβαλλει με τον δικό του τρόπο...δε πετιεται κανείς στον Καιάδα...αλλού το πάει ο ποιητής...
  • flamescreen73 @ 22.06.2011 22:15
    Eίδα και την απάντηση του Brujo.
    Πιστεύω, ότι η αιτιολόγηση ήταν επαρκής. Ωστόσο, δεν θέλω να φανεί ότι σνομπάρω την απάντηση. Personal whim to appear fair, if you will.

έχουν γενέθλια 262 μέλη.

γιορτάζουν οι: Φίλιππας, Ιάκωβος, Ιακωβίνα

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

  • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • loading...
  • loading...