παρακαλώ περιμένετε...
ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ
Αστρολογία και .... { 1 }
flame.jpg
 
 
 
 
 
 
 
 
      ...... Έ λ ξ η …… 
 
 
 
 
 
 
 
 
*
  

Για να κατανοήσουμε τους μηχανισμούς και τις αιτίες τους με τους οποίους επιλέγουμε ερωτικούς συντρόφους αλλά και φίλους και περιβάλλον ανθρώπων, επιστήμονες αρκετών ειδικοτήτων έχουν κάνει πολλές μελέτες λαμβάνοντας υπʼ όψιν παράγοντες εμφάνισης , κοινωνικής τοποθέτησης των ατόμων κ.α.

Οι διάφορες έρευνες κατέληξαν στο ότι τα εμφανισιακά γνωρίσματα  παίζουν σημαντικό ρόλο αλλά και στο ότι αρκετές φορές η επιλογή μας απορρέει από υποσυνείδητους μηχανισμούς που μας οδηγούν να δράσουμε είτε με το γενετήσιο ένστικτο μας είτε κάτω από την επιρροή μίας κυριολεκτικά ερωτικής τρέλας.

Όσο πολλαπλασιάζονται οι έρευνες, τόσο το μυστήριο και του έρωτα αλλά και της αγάπης παραμένει άλυτο.

Μπορεί να έχουν ανιχνευτεί οι ενδορφίνες που εκλύονται όταν κάποιος νιώθει έλξη για κάποιον και όλες οι νευροδιεγερτικές ουσίες , αλλά δεν έχουμε ουσιαστικές απαντήσεις γιατί οι μηχανισμοί αυτοί κάποιου διεγείρονται με ένα συγκεκριμένο πρόσωπο και όχι με κάποιο άλλο.

Η συμμετρία στο σώμα  δίνει το μήνυμα της ευγονίας και της υγείας στο άλλο φύλο κι έτσι το προσελκύει.

Η συμμετρία στο πρόσωπο προδιαθέτει θετικά.

Η μυρωδιά του σώματος διεγείρει την ερωτική επιθυμία.

Όλα αυτά και πολλά άλλα μπορεί να μας κάνουν να πλησιάσουμε το νόημα της έλξης και τους μηχανισμούς της  χωρίς όμως να ξέρουμε γιατί να ενεργοποιούνται από κάποιους με τα παραπάνω θετικά χαρακτηριστικά σε κάποιους αλλά όχι από όλους.

Για τη δημιουργία μίας σχέσης έχουμε εντοπίσει ότι μεγάλο ρόλο παίζουν μη εμφανή στοιχεία όπως τα κληρονομικά γνωρίσματα και γνωρίσματα παράδοσης. Ναι! Έχει παρατηρηθεί στατιστικώς ότι ακόμα και αν υπάρχει ένα οικογενειακό γνώρισμα μη επιθυμητό ( για παράδειγμα αλκοολικός πατέρας ή πατέρας με καρδιακά προβλήματα) ο άντρας που θα ελκύσει τη γυναίκα αυτής της οικογένειας θα φέρει αυτά τα χαρακτηριστικά!

Ο σοφός λαός λέει πως η νύφη μοιάζει στην πεθερά και ο γαμπρός στον πεθερό και εννοεί την εμπειρική διαπίστωση αυτού του γεγονότος ακριβώς.

Ακόμα και αν υπάρξει σχέση αρκετές φορές δεν υπάρχει αγάπη μεταξύ των συντρόφων.

Κάπου ανάμεσα στην έλξη και στο σεξ υπάρχει η ελπίδα για την πραγματική αγάπη.

Τι είναι η αληθινή αγάπη όμως?

« Η ρομαντική αγάπη είναι η δυνατότερη από όλες τις εμπειρίες που μπορεί να αποκτήσει κάποιος» μας λένε οι ειδικοί.

« Σίγουρα είναι ισχυρότερη από τη σεξουαλική επιθυμία και μόνο» 

*

 Αν αυτό που πράγματι ενεργοποιεί την έλξη και τη σεξουαλική επιθυμία ή ακόμα και την απλή έλξη τη φιλική χωρίς συναισθηματική έξαρση και ερωτικό πάθος μας είναι ακαθόριστο, όλα όσα μπορούν να οδηγήσουν στην «αγάπη» μας είναι ακόμα πιο ακαθόριστο και ασαφές.

 

Το μόνο απτό είναι ίσως η ποίηση που μπορεί να αφηγηθεί όλη τη συναισθηματική κατάσταση κάποιου που ελκύεται, που νιώθει ερωτευμένο, που αγαπάει.

 

Στην αστρολογία οι σχέσεις κάθε είδους μεταξύ των ανθρώπων είναι επίσης ένα μεγάλο και βέβαια πολύ ενδιαφέρον κεφάλαιο με ιδιαίτερη βαρύτητα.

Τα βήματα ανάλυσης των αστρολογικών στοιχείων είναι επίσης σοφό να ακολουθούν το ίδιο σκεπτικό των ειδικών επιστημόνων.

Έλξη – Σχέση- Αγάπη

Η έλξη δεν εγγυάται τη δημιουργία σχέσης ούτε αν η σχέση δημιουργηθεί τη διάρκειά της και το ύφος της.

Η έλξη είναι ουσιαστικά το πρώτο βήμα για να πλησιάσουν δύο άνθρωποι ο ένας τον άλλον,

Η σχέση είναι περισσότερο συμβατότητα – αφού δημιουργηθεί η επιθυμία γιʼ αυτήν λόγω της έλξης.

Η διάρκεια της σχέσης είναι σχετική και με την αγάπη μεταξύ των συντρόφων αλλά όχι μόνο μ αυτήν.

Κάποιες σχέσεις διαρκούν ενώ οι ισορροπίες είναι ιδιαζόντως και επικίνδυνα λεπτές.

 *

 Τι σημαίνει να είμαστε ελκυστικοί?

 

Είμαστε ελκυστικοί όταν μπορούμε να ελκύουμε θετικές αντιδράσεις από τους άλλους καθώς τους διεγείρουμε τις επιθυμίες και τις προτιμήσεις τους.

Τον ίδιο ορισμοί μπορούμε να δώσουμε στον «μαγνητισμό».

Το φαινόμενο των μαγνητών είναι μία καθαρή αναλογία του τι συμβαίνει μεταξύ δύο ανθρώπων που ελκύονται ο ένας από τον άλλον ή όχι.

Η έλξη είναι μία φυσική διαδικασία αλλά όχι εκούσια. Δεν μπορούμε να επιλέξουμε τους τύπους που μας ελκύουν αν και κατά καιρούς ή με την εξέλιξή μας στο χρόνο τα γούστα  μας μπορεί να διαφέρουν.

Η έλξη συνεπάγεται τη δημιουργία συμπάθειας, συμφωνίας, ταύτισης στους ανταποκρινόμενους σʼαυτήν.

Κάποιες φορές είναι αμοιβαία και κάποιες όχι, και όταν είναι αμοιβαία δεν είναι απαραιτήτως με τον ίδιο τρόπο και βαθμό και στα δύο πρόσωπα.

 

Όταν κάποιος αισθάνεται έλξη ανταποκρίνεται και αντιδρά εκδηλώνοντας θαυμασμό και ευχαρίστηση προς το πρόσωπο που τον ελκύει και ακόμα και η  ίδια η παραδοχή της συναίσθησης της έλξης δημιουργεί ευχαρίστηση και απόλαυση.

Ελκύοντας κάποιον τον κερδίζουμε , τον κάνουμε να ενδιαφέρεται για μας, και αποκτούμε τη δυνατότητα να τον επηρεάζουμε.

Όποιος αισθάνεται έλξη δείχνει ενδιαφέρον, περιέργεια, είναι προδιατεθειμένος θετικά προς το πρόσωπο που τον ελκύει και ενθαρρύνει τη δημιουργία  μίας σχέσης τους με το πρόσωπο αυτό.

Η έλξη δεν είναι απαραίτητο να είναι ερωτική αλλά πάντα , όπως και αν εκδηλώνεται, όπως και αν μας διεγείρει είναι απαραίτητη για να σχετιστούν δύο άνθρωποι.

Κάποιες φορές η έλξη είναι παροδική και επιφανειακή.

 

Άλλες, ισχύει μονομερώς.

Συμβαίνει σε όλους να συμπαθούμε ή να αντιπαθούμε κάποιον από το πρώτο λεπτό της γνωριμίας μας, έτσι, αρκετές φορές αν όχι πάντα η έλξη ( ή και η αντιπάθεια ) είναι αυτόματη , σχεδόν κεραυνοβόλος.

Επίσης, μπορεί να συμβεί δύο άνθρωποι που μόλις γνωρίζονται να νιώσουν αντίθετα  συναισθήματα ο ένας για τον άλλον.

Για μία  ερωτική σχέση, η έλξη θα πρέπει να είναι βαθειά και δυνατή.

*

 Αστρολογικά, ένα στοιχείο που δημιουργεί συμπάθεια ή αντιπάθεια μεταξύ δύο ανθρώπων είναι οι ωροσκόποι τους.

 

Θετικές όψεις ( τρίγωνα, εξάγωνα ) μεταξύ αυτών ενισχύουν την θετική αποδοχή και τη δημιουργία έλξης.

Αν οι ωροσκόποι είναι αντίθετα ζώδια τα αποτελέσματα έχουν μεγάλη ποικιλότητα.

Για δύο ανθρώπους του ίδιου φύλου και με αντίθετους  ωροσκόπους είναι αμφίβολο αν θα δημιουργηθεί μία φιλική σχέση σε σταθερή και μακροχρόνια βάση.

Αν όμως είναι του αντίθετου φύλου, τότε είναι πολύ πιθανόν να νιώθουν έλξη παρά αποστροφή.

Όψεις τετραγώνου μεταξύ των ωροσκόπων δημιουργούν κατά το σύνηθες συγκρούσεις και έντονες καταστάσεις.

Κατʼαναλογία, έλξη μπορεί να αναπτυχθεί ανάμεσα σε 2 ανθρώπους όταν οι ωροσκόποι τους ταυτίζονται.

 Έλξη μπορεί να αναπτυχθεί ανάμεσα σε 2 ανθρώπους όταν ο 1ος οίκος του ενός ταυτίζεται με τον 7ο οίκο του άλλου ή όταν ο καθένας αντανακλά αυτό που έχει ο 7 ος  οίκος του άλλου.

 

Ένας δείκτης ισχυρής ερωτικής έλξης που συναντάται συχνά ο Άρης σε ένα γενέθλιο χάρτη είναι στη θέση της Αφροδίτης στον άλλον χάρτη.

Σε παλιά βιβλία αυτή η θέση Άρη/Αφροδίτης χαρακτηρίζεται έως και επικίνδυνη καθώς θεωρείται ότι τα 2 πρόσωπα δεν μπορούν να συγκρατηθούν.

Το ίδιο συμβαίνει και με τον Ήλιο, όταν ο Ήλιος του ενός ωροσκοπίου πέφτει στο ζώδιο της Σελήνης του άλλου είναι ένα ισχυρό στοιχείο μίας δυνατής σχέσης και επομένως ενός γάμου ή μακρόχρονου  δεσμού.

Επίσης, αν ο Ήλιος του ενός βρίσκεται τον 1ο ή στον 7ο οίκο του άλλου δείχνει μία δυνατή έλξη.

Τα παραπάνω ισχύουν για τη Σελήνη και την Αφροδίτη.

Η Αφροδίτη του ενός στη θέση του Ήλιου ή της Σελήνης του άλλου δείχνει εκτός από το βαθύ δέσιμο και αισθήματα τρυφερότητας.

Όψεις μεταξύ Αφροδίτης  του ενός και του Ήλιου ή της Σελήνης του άλλου δείχνουν και τη συναισθηματική έλξη αλλά και τα κοινά γούστα και ενδιαφέροντα.

Η ισχυρότερη ένδειξη αμοιβαίας έλξης είναι όταν έχουμε όψεις τριγώνου μεταξύ Ήλιου του ενός και Σελήνης του άλλου και αντίστροφά.

Τα δύο φώτα σε αμοιβαία τρίγωνα είναι ο καλύτερος οιωνός για το ότι η σχέση των ατόμων θα οδηγήσει κάπου.

Ο Δίας ή η Αφροδίτη του ενός στη θέση του Ήλιου, Σελήνης ή του Ωροσκόπου του άλλου μας δείχνει ότι το δεύτερο πρόσωπο θα  βοηθήσει το πρώτο.

Συχνά,  ένδειξη για κεραυνοβόλα.. αντιπάθεια είναι όταν  ο Κρόνος ή ο Άρης του ενός πέφτει στην θέση του Ωροσκόπου, του Ήλιου ή της Σελήνης του άλλου.

Όταν ο Άρης του ενός πέφτει στον Ωροσκόπο ή στον 7 ο οίκο του άλλου συχνά μας δείχνει μία ισχυρή σεξουαλική έλξη αλλά όχι απαραίτητα έναν δεσμό εκτός και αν υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που να υποστηρίζουν τη δημιουργία  σχέσης.

Εάν ο Ερμής του ενός  πέφτει στον ωροσκόπο ή στον 7 ο οίκο του άλλου μπορεί να ευνοήσει την αίσθηση της οικειότητας ( κάποιες φορές λέμε σε ένα άγνωστο πως αισθανόμαστε ότι τον ξέρουμε χρόνια) αλλά για να διαρκέσει μία συναισθηματική έλξη θα πρέπει να υπάρχουν και άλλα στοιχεία στους χάρτες.

Όταν ο Άρης του ενός  ωροσκοπίου κάνει όψη με την Αφροδίτη του άλλου είναι ένδειξη διέγερσης και σωματικής έλξης.

Αν η όψη είναι τετράγωνο και ορισμένες φορές αντίθεση , αυτό συνήθως αποτελεί στοιχείο ύπαρξης προστριβών.

Αυτού του είδους η έλξη συνήθως δεν διαρκεί πολύ.

Τα παραπάνω ενδέχεται να είναι στοιχεία μονομερούς έλξης εκτός και αν υπάρχουν και άλλες ενδείξεις στα ωροσκόπια για δημιουργία σχέσης που μπορεί να διαρκέσει.

Όταν η Αφροδίτη συνδυάζεται με τον Ουρανό υπάρχει η αίσθηση του συναρπαστικού. Αυτήν την όψη τη βλέπουμε συχνά στα ωροσκόπια ανθρώπων που ερωτεύτηκαν κεραυνοβόλα.

Ο ωροσκόπος είναι αυτός που οριοθετεί τη δύναμη και το μαγνητισμό της έλξης.

Όταν ο ωροσκόπος του ενός κάνει όψεις με πλανήτες του άλλου θα επιβεβαιώσει και θα υποστηρίξει όλες τις ενδείξεις και τους παράγοντες που εκδηλώνονται μεταξύ των δύο ωροσκοπίων.

*

συνεχίζεται 

Σχόλια:    Αξιολόγηση:
παρακαλώ περιμένετε...

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αξιολόγηση: χωρίς αξιολόγηση

έχουν γενέθλια 222 μέλη.

γιορτάζουν οι: Γαλήνη

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

  • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • loading...
  • loading...