παρακαλώ περιμένετε...
ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ
Περί σχέσεων
cuore.jpg
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 S  T  O  P  !!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η σχέσεις μας απαρτίζονται πάντοτε από δύο μέρη, εμάς και τον « Άλλον»

Η πορεία μίας σχέσης, της κάθε σχέσης  αστρολογικά εξαρτάται από πολλούς παράγοντες.

Είναι η σύνθεση πολλών όπως

{1}  ο γενέθλιος χάρτης του κάθε ατόμου.

Για τον καθένα μας διαφαίνεται μία τάση στο γενέθλιο και η σχέση που έχουμε μπορεί να τη δικαιώνει και να την ενθαρρύνει ή να είναι αντίθετη μ ʽαυτήν την γενική μας τάση

{2} Οι επιδράσεις που δέχεται ο κάθε γενέθλιος από προόδους και διελεύσεις

Αν για κάποιο ζευγάρι στον έναν συμβαίνουν ενωτικές επιδράσεις ενώ για τον άλλον τάσεις που ενθαρρύνουν την απομάκρυνση από το σύντροφο ή τη διάλυση μίας σχέσης έχουμε περιόδους με συγκρούσεις ή απομάκρυνση του ζευγαριού.

Η συναστρία είναι επίσης άκρως σημαντική.

Η συναστρία μας δείχνει τη χημεία, το ταίριασμα των 2 ατόμων, το πώς και το γιατί της έναρξης της σχέσης τους.

Τον τρόπο που την αντιλαμβάνονται, εισπράττουν, χαίρονται, πως εκδηλώνονται μέσα στη σχέση και πόσο διαφαίνεται η δυνατότητα και η διάθεσή τους να προχωρήσουν, να τα βρουν με τον άλλον.

 

Για να εντοπίσουμε ένα γεγονός και όχι τάσεις θα πρέπει να εργαστούμε με μεγάλη επιμέλεια εξετάζοντας

1} το γενέθλιο του ενός ατόμου

2} το γενέθλιο του άλλου ατόμου

3} τη συναστρία

4} το σύνθετο χάρτη μεσοδιαστημάτων { composite chart} ή / και τον σύνθετο Davison { μεσοτοποχρονικό χάρτη}

5} Το σύνθετο χάρτη με το γενέθλιο του ενός ατόμου

6} Το σύνθετο χάρτη με το γενέθλιο του άλλου ατόμου

 

Ο σύνθετος χάρτης είναι ο χάρτης της σχέσης και δεν έχει σχέση με τη συναστρία.

Η χημεία και ο τρόπος που ο ένας πλησιάζει τον άλλον είναι η συναστρία.

Η κάθε σχέση έχει τη δικιά της φυσιογνωμία και προοπτική, είναι κάτι ξεχωριστό, και αυτό μας αφήνει να το δούμε ο σύνθετος και όχι η συναστρία.

Ο μεσοτοποχρονικός χάρτης davison είναι πρόσφατος και ίσως όχι πολύ διαδεδομένος.

Όσοι έχουν ασχοληθεί είτε με τον σύνθετο μεσοδιαστήματων , τον κοινώς ονομαζόμενο σύνθετο ή composite είτε με τον μεσοτοποχρονικό { davison} υπερμάχονται της αξιοπιστίας του συστήματος που γνωρίζουν.

Σκοπός μου δεν είναι να εκφράσω θέση είτε για τον έναν είτε για τον άλλον, ούτε να μιλήσω για πρόγνωση.

 

Επειδή η ψυχολογία μας και οι διακυμάνσεις της είναι ένα στοιχείο σημαντικό για τη στάση μας απέναντι στο πρόσωπο με το οποίο σχετιζόμαστε, θέλω απλώς να παραθέσω κάποιες διελεύσεις που μπορεί να μας επηρεάσουν είτε θετικά είτε αρνητικά για την τοποθέτησή μας στη σχέση μας.

Και λέω «κάποιες»  επειδή όσες θα  παραθέσω δεν είναι ούτε οι μοναδικές ούτε όσες θα δούμε μεμονωμένα στα γεγονότα ενός  χάρτη, είναι όμως συχνά, ακραίες και …επικίνδυνες.

Προσέχουμε λοιπόν για να έχουμε όταν κάποιες διελεύσεις μας επηρεάζουν ψυχολογικά δίνοντάς μας φυγόκεντρες τάσεις από τη σχέση μας.

 

1 . Δ ι ε λ ε ύ σ ε ι ς.

 

Οι συνηθέστερες  διελεύσεις που μπορεί να επισημαίνουν κλονισμό ή και διάλυση σχέσης είναι αυτές του Ουρανού και του Πλούτωνα καθώς σχηματίζουν όψεις με τη γενέθλια Αφροδίτη.

Μία  δυνατή σχέση μπορεί να επιβιώσει αυτών των επιδράσεων εκτός και αν υπάρχουν και άλλες ενδείξεις σχετικές με χωρισμό που εντείνουν την κρίσιμη κατάσταση.

Αν και στους δύο χάρτες υπάρχουν παρόμοιες ενδείξεις τότε ενδέχεται η σχέση να περνάει μία  δύσκολη περίοδο και να απαιτείται προσοχή από το ζευγάρι.

 

Διελαύνων Ουρανός σε σύνοδο με γενέθλια Αφροδίτη

Κατά τη διάρκεια αυτής της διέλευσης μπορεί να νιώσουμε τον πειρασμό να φύγουμε από μία μακροχρόνια σχέση μας με σκοπό να βρούμε ευχαρίστηση με τη διέγερση του «νέου» ή του καινούριου στη ζωή μας.

Φυσικά το τέλος της σχέσης μας δεν είναι μοιραίο και αναπόφευκτο αλλά ο τρόπος που θα συμβάλλουμε σ ʽαυτήν κάτω από την ψυχολογική επίδραση αυτής της διέλευσης θα την αλλάξει.

Κάποιες φορές έχουμε συμβάντα δημιουργίας μίας παράνομης σχέσης.

 

Διελαύνων Ουρανός σε τετράγωνο με γενέθλια Αφροδίτη.

Αν στη σχέση μας υπάρχουν ανεκδήλωτες εντάσεις, πιθανότατα θα εκδηλωθούν κατά την περίοδο αυτής της διέλευσης καθώς εμείς θα το επιδιώξουμε/ προξενήσουμε.

Αν η σχέση μας είναι ασταθής μπορεί να διαλυθεί, κυρίως αν το άλλο πρόσωπο έχει την τάση να …ξενοκοιτάει.

 

Διελαύνων Ουρανός σε αντίθεση με γενέθλια Αφροδίτη.

Εδώ συνήθως εκδηλώνουμε ανησυχία. Η σχέση μας κάνει να αισθανθούμε ανασφαλείς. Αν γίνουμε λόγω αυτής της τάσης αρκετά κτητικοί, ίσως πιέσουμε καταστάσεις. Σε μία σταθερή σχέση η κρίση θα είναι λιγότερο εμφανής.

 

Διελαύνων Πλούτωνας σε τετράγωνο με γενέθλια Αφροδίτη.

Κατά την περίοδο αυτήν η σχέση μας γίνεται δύσκολη.

Είναι πιθανόν να νιώσουμε ότι μας προσελκύουν και μας γοητεύουν νέα πρόσωπα αλλά επίσης είναι δυνατόν να εκδηλώσομε μεγάλη ζήλεια και κτητικότητα.

Συνήθως , όσο πιο νέα ή δύσκολη είναι η σχέση μας, τόσο πιο πρόθυμοι γινόμαστε να τη διαλύσουμε κατά την επίδραση αυτή.

 

Διελαύνων Πλούτωνας σε αντίθεση με γενέθλια Αφροδίτη.

Τα συναισθήματα εντείνονται , αποκτούν πολύ βαθιές προεκτάσεις, εκδηλώνονται ακραία.

Και πάλι διαπιστώνουμε έντονη ζήλεια , φτάνουμε να θέλουμε να χειριστούμε τον άλλον και να επικυριαρχήσουμε.

Οξύτητα, αιχμηρότητα, πάθος έντονο.

Όταν  η σχέση βασίζεται σε εντιμότητα και ο άλλος ούτε μας κρύβει ούτε ψεύδεται η σχές μπορεί βεβαίως να σωθεί.

 

Αφροδίτη

Η επιστροφή της Αφροδίτης μπορεί να σηματοδοτεί μία  περίοδο ενός νέου ύφους της δικιάς μας συμπεριφοράς απέναντι στον άλλον.

Για αρκετούς έχει σημασία και η επιστροφή τη Αφροδίτης στη θέση που ήταν όταν άρχισε η σχέση καθώς επίσης σηματοδοτεί συναισθηματικές εκδηλώσεις και των 2 προσώπων.

 

Όλα τα παραπάνω αποτελούν παρά μία περίληψη  όσων έχω αντλήσει κατά καιρούς σε εξερευνήσεις μου είτε στο internet είτε σε κάποια βιβλία αποσκοπώντας να διερευνήσω και να κατανοήσω κάποιες ψυχολογικές επιδράσεις διελεύσεων υποκινούμενη από το συμπέρασμα και του R. Hand αλλά και άλλων για τη μεγάλη ψυχολογική επίδραση αυτών .  

Δηλαδή, δεν εξετάζουμε γεγονότα που μπορεί  να προδιαγραφούν  με τις διάφορες αστρολογικές  μεθόδους αλλά με δικές μας αντιδράσεις και ενέργειες που μπορεί να εξωθήσουν καταστάσεις μέσα σε μία σχέση και να δημιουργήσουν προβλήματα.

Οι πολλές και ενδιαφέρουσες αναλύσεις που μπορούμε να βρούμε όλοι έχουν κάποια σημεία σύγκλισης και συμφωνίας αι επέλεξα να γράψω μόνο αυτά.

Θα επαναλάβω πως δεν είναι ούτε οι μοναδικές διελεύσεις που εξετάζουμε ούτε τα παραπάνω αποτελούν στοιχείο πρόβλεψης αλλά περισσότερο είναι ένα μικρό alarm για να είμαστε κάπως πιο προσεκτικοί όταν τις εντοπίσουμε στο χάρτη μας.

Είπαμε, προσέχουμε για να …. έχουμε  : - )

 

* Το "ψάξιμό " μου άρχισε μετά από μία κουβέντα στο site με τον mr_Mister που μου έδωσε το έναυσμα να εξετάσω επιμελέστερα τα των σχέσεω και της αστορλογίας : - )

 
 
 
 http://www.youtube.com/watch?v=HBQ9dm7zaQU
 
 
.

Σχόλια:    Αξιολόγηση:
παρακαλώ περιμένετε...

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αξιολόγηση: χωρίς αξιολόγηση

έχουν γενέθλια 237 μέλη.

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

  • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • loading...
  • loading...