παρακαλώ περιμένετε...
ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ
Εκλείψεις και αστρολογία του παρελθόντος

Οι παρατηρήσεις των εκλείψεων χάνονται στα βάθη των αιώνων.

Οι πόλεμοι και οι βασιλείες με τις εναλλαγές των κυβερνώντων φαίνεται να είχαν στενή σύνδεση με την παρατήρηση των εκλείψεων, κυρίως των Ηλιακών καθώς ο Ήλιος συμβολίζει και τον ηγέτη- αρχηγό.Άλλοστε το σκοτάδι κατά τη διάρκεια της ημέρας κατά την Ηλιακή έκλειψη ήταν αρκετό ώστε να επηρρεάσει πολλά γεγονότα.

Καταγράφεται οτι το περίφημο ο "κύβος ερρίφθη" ελέχθη από τον Ιούλιο Καίσαρα όταν έγινε ηλιακή έκλειψη στις 7 Μαρτίου το 51 π.χ.

 

Οι εκλείψεις εξετάζονται στη γενέθλια αστρολογία αλλά και στην κοσμική.

 

Στη γενέθλια, δεν θα πρέπει να αγνοείται η τελευταία έκλειψη πριν τη γέννηση καθώς μπορούμε να αποσυμβολίσουμε ολόκληρη την πορεία της ζωής του ατόμου κάτω από συνθήκες επιδράσεων σε "κύκλους" , να προδιαγράψουμε τους τομείς στους οποιους θα πρέπει να καταβάλλει πολύ μεγάλη προσπάθεια ή στους τομείς που θα πρέπει  να προσανατολιστεί ώστε να βρει λύσεις.

 

Καταγράφεται ότι πριν τη γέννηση του Μ. Αλεξάνδρου είχε προηγηθεί έκλειψη που αστρογεωγραφικά διέσχισε τη Μεσοποταμία, Το σημερινό Ιράν ( τότε Περσία ) , την Ινδία και την Αίγυπτο, περιοχές που κατέκτησε αργότερα με τις εκστρατείες του.

 

* Προσωπικά δεν μπορώ να απαντήσω γιατί αυτό το έκανε ο Μ . Αλέξανδρος και όχι κάποιος άλλος γεννημένος την ίδια ημερομηνία μ' αυτόν!

 

Οι εκλείψεις επαναλαμβάνονται με σταθερότητα και οι κύκλοι τους είχαν από μακρινής  αρχαιότητας καταγραφεί ως κύκλοι του Saros όπου κάθε κύκλος επαναλαμβάνεται κάθε 19 εκλειπτικά έτη. Η λέξηSaros θεωρείται αρχαία Βαβυλωνιακή.

Υπάρχει και ο κύκλος του Μέτωνος , λιγότερο ακριβής από τον προηγούμενο και αφορά κύκλους 19 ηλιακών ετών.

 

Σύμφωνα με τον Πρόκλο που εξέταζε τις επιδράσεις των Ηλιακών και Σεληνιακών εκλείψεων ανάλογα με το πρόσωπο του ζωδίου στο οποίο πραγματοποιείται, η σημερινή της Σελήνης στο 2ο πρόσωπο των Διδύμων προβλέπει συχνές μετακινήσεις λαών ή στρατευμάτων.

Επιδιώξεις για οφέλη από δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

.

:-)

Σχόλια:    Αξιολόγηση:
παρακαλώ περιμένετε...

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αξιολόγηση: χωρίς αξιολόγηση

έχουν γενέθλια 231 μέλη.

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

  • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • loading...
  • loading...