παρακαλώ περιμένετε...
ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ
Περίπου τα μισά...

Μηνιαίες Προβλέψεις Δεκεμβρίου 2011

ΚΡΙΟΣ

Ο Ήλιος μέχρι τις 21 θα σχηματίζει ένα θαυμάσιο τρίγωνο με το ζώδιό σας από τον Τοξότη, ενώ το ίδιο θα κάνουν έως το τέλος του μήνα ο Ερμής –που στις 14 μπαίνει σε ευθεία τροχιά- και ο Βόρειος Δεσμός της Σελήνης. Σε αντίθετο κλίμα μέχρι τις 19 η Αφροδίτη θα δημιουργεί ένα δυσαρμονικό τετράγωνο με το ζώδιό σας, ευτυχώς όμως η μορφή της επιρροής της απέναντί σας θα μεταβληθεί στις 20, όταν θα το… γυρίσει σε ευνοϊκό εξάγωνο. Σχετικά με την υπόλοιπη πλανητική δραστηριότητα. Ο Ουρανός θα κάνει τα πρώτα, δειλά βήματά του στο ζώδιό σας, ο Πλούτωνας θα εξακολουθήσει να σχηματίζει όψη τετραγώνου από τον Αιγόκερω, ενώ ο Κρόνος θα συνεχίσει να σχηματίζει αντίθεση. Ο Άρης, πάλι, θα βρίσκεται σταθερά στο ζώδιο την Παρθένου –στον οίκο της υγείας και της εργασίας σας-, ενώ ο Δίας θα ευνοήσει τα οικονομικά σας.

Κρατήστε μόνο ότι αξίζει

Αναμφίβολα ο σκεπτικισμός δεν θα λείψει από την ζωή σας και τον τελευταίο μήνα του 2011, αλλά τουλάχιστον από το δεύτερο μισό του θα δημιουργηθεί ένα κάπως καλύτερο πλανητικό σκηνικό. Από τις 14 και μετά θα διαπιστώσετε όλοι σας ότι ακόμα και το πιο μεγάλο εμπόδιο υπάρχει τρόπος να ξεπεραστεί, ιδιαίτερα αν αυτό σχετίζεται με σπουδές, επικοινωνία, ταξίδια, το μεταφορικό σας μέσο, συμφωνίες, συμβόλαια, ταξίδια, κάρτες, έντυπα και έγγραφα. Το εξωτερικό ή άτομα με ξένη υπηκοότητα μπορεί να σας βοηθήσουν με κάποιον τρόπο.

Όσοι έχετε γεννηθεί μέσα στο Μάρτιο θα επηρεαστείτε από την ενέργεια του Ουρανού –αλλαγές, καινοτομίες, ανακατατάξεις, νέες συνθήκες εργασίας ή τρόπου ζωής- και του Πλούτωνα. Είτε εσείς έχετε επεξεργαστεί βαθιές τομές σε εργασία και καριέρα είτε άλλοι αποφασίζουν για εσάς, καλό είναι να… παιδεύετε πολύ τα «ναι» και τα «όχι» σας, πριν τα πείτε.

Οι γεννημένοι το τρίτο δεκαήμερο πιθανώς να νιώσετε μεγαλύτερη πίεση –και μια τάση για απομόνωση - σε σχέση με όλους τους άλλους του ζωδίου σας, καθώς η επίδραση του αυστηρού και επιβαρυντικού Κρόνου σας αφορά περισσότερο. Πιθανώς εξαιτίας του να βγουν στην επιφάνεια και εκκρεμότητες ή ζητήματα που είχαν μείνει σε αδράνεια.

Μια μικρή ανάσα -όχι τόσο μεγάλη που να σηκώνει πανηγυρισμούς –θα πάρετε, ιδιαίτερα από τις 21 και μετά, εσείς που έχετε γεννηθεί το δεύτερο δεκαήμερο. Το καλό είναι ότι ο Κρόνος δεν θα σας φέρει νέα δυσβάσταχτα βάρη, κι έτσι θα μπορέσετε να… γιατρέψετε πληγές που παραμένουν ανοιχτές και να εφοδιαστείτε αισιοδοξία απαραίτητη για να προχωρήσετε.

Εξάλλου, ο Ήλιος μέχρι τις 21, ο Ερμής και ο Βόρειος Δεσμός της Σελήνης θα σας παρακινήσουν, μέσα από τα θαυμάσια τρίγωνά τους, να μην εγκλωβιστείτε στις δυσκολίες. Η πείρα που διαθέτετε μαζί με μια έντονη φιλοσοφική διάθεση θα σας βοηθήσουν να ξεχωρίσετε και να κρατήσετε όσα έχουν πραγματική αξία στη ζωή σας.

Αν νιώθετε ότι έχετε βαρεθεί τα πάντα και θέλετε αλλαγές, αφήστε να φύγει το 2011. Τα έχετε καταφέρει καλά έως τώρα, πρέπει να είστε περήφανοι για όσα έχετε πετύχει. Κάντε υπομονή. Το 2012, έστω και αν τώρα δεν το πιστεύετε, θα σας δώσει κάποιες καλύτερες ευκαιρίες.

 ΣΧΕΣΕΙΣ

Το αξίωμα του Κρόνου είναι γνωστό. Οι καλές σχέσεις γίνονται πιο σταθερές και πιο δυνατές κάτω από την επιρροή του, ενώ οι αδύναμες και οι μη γνήσιες καταποντίζονται. Φαντάζομαι ότι έχετε περάσει πολλές φορές από το ζεστό στο κρύο και αντίστροφα τα τελευταία δύο και κάτι χρόνια. Ξέρετε λοιπόν πάνω κάτω ποιούς θέλετε στην ζωή σας αλλά και με ποιους μπορείτε να συμβαδίσετε. Κάποιες επιθυμίες πάλι, μάλλον το έχετε πάρει απόφαση, δεν γίνεται να πραγματοποιηθούν και είναι καταδικασμένες να ξεθωριάσουν. Όμως, αν ο γάμος ή η σχέση σας αντέχουν, στηρίξτε τα. Μέχρι τις 20 είτε εσείς είτε το ταίρι σας δεν θα έχετε και την καλύτερη διάθεση. Διόλου απίθανο η κατάσταση στα οικονομικά να μετριάσει τρυφερότητα και φλερτ, μέχρι τότε, αλλά μετά θα φτιάξει το κλίμα. Άλλωστε το 2012 θα είναι πιο ερωτικό από το 2011.

ΥΓΕΙΑ & ΟΜΟΡΦΙΑ

Αν σας λείπει η αγάπη, μην το ρίξετε στο φαγητό, πολύ περισσότερο στα γλυκά, έως τις 20 Δεκεμβρίου. Είναι μια ευχαρίστηση που θα σας βγει… ξινή. Επίσης, έως τις 20 αποφύγετε τις «βαριές» κούρες και τις αισθητικές επεμβάσεις, ιδιαίτερα εσείς του πρώτου αλλά και του τρίτου δεκαημέρου. Κατά τα άλλα, δώστε προσοχή σε δόντια, κόκαλα και έντερα και, κατά τις ημέρες γύρω από την έκλειψη , προσέξτε κρυώματα, μετακινήσει και μικροατυχήματα.

ΕΡΓΑΣΙΑ

Με τον Άρη στο «φυσικό» έκτο σπίτι σας, της εργασίας, σας ταιριάζει απόλυτα η παροιμία «Αλλού ο παπάς και αλλού τα ράσα του». Η ρευστότητα, τα σχόλια, η παραφιλολογία και μια διαρκής … γκρίνια, που μάλλον αφορά περισσότερο τους γύρω σας παρά εσάς, θα δίνουν και θα παίρνουν. Βάλτε χαλινάρι στον εγωισμό, στην βιασύνη και την ευθιξία σας και διατηρήστε χαμηλό προφίλ. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να συμμορφωθείτε με την γενικότερη κατάσταση. Εξυπακούεται ότι μέχρι τις 20 πρέπει να προσπαθήσετε περισσότερο και, βεβαίως ούτε λόγος να περιμένετε να βρείτε εργασία, αν δεν έχετε. Ίσως από τις 21 και ύστερα έως τις 13 Ιανουαρίου. Αν είστε πολύ καιρό χωρίς εργασία, το 2012, στο πρώτο εξάμηνο θα υπάρξουν νέες δυνατότητες. Υ.Γ. Μην σκέφτεστε τόσο το «δίκιο» των άλλων, αλλά το δικό σας. Καλό είναι να διαπραγματεύεστε μόνο για τον εαυτό σας.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ

Είναι συσσωρευμένες υποχρεώσεις από τις 27 Νοεμβρίου; Δημιουργούνται νέα έξοδα και υποχρεώσεις ενόψει Χριστουγέννων; Ό, τι και να’ ναι, αυτό το διάστημα δεν είναι και το καλύτερο για τα οικονομικά, τα περιουσιακά και πάσης φύσης συμφέροντά σας, Διόλου απίθανο η σεληνιακή έκλειψη και η Πανσέληνος στις 10, στον τομέα που σχετίζεται με το Δημόσιο και τις διάφορες υπηρεσίες του, να σας στείλουν… ειδοποίηση για εισφορές ή για να πληρώσετε τα τέλη κυκλοφορίας. Μπορεί επίσης η φύση της εργασίας σας να είναι τέτοια που το χρήμα να αρχίσει να ρέει από τις 21 και μετά. Αν… ψήνετε κάποια αγοραπωλησία - εννοώ μιας κάποιας αξίας- το καλύτερο διάστημα είναι αυτό μεταξύ της 21 Δεκεμβρίου έως τις 13 Ιανουαρίου. Αυτό είναι και για τα οικονομικά αλλά και για να υπογράψετε συμβόλαια. Επίσης, για ένα ταξίδι, το οποίο θα σας φτιάξει τη διάθεση.

 

ΤΑΥΡΟΣ

Οι πλανητικές συγκυρίες του Δεκεμβρίου θα μπορούσε να πει κανείς ότι… δουλεύουν για εσάς. Ένα θαυμάσιο τρίγωνο δύναμης, αποφασιστικότητας και ζωτικότητας σχηματίζει ο Άρης, καθώς διασχίζει την Παρθένο. Το ίδιο κάνει ο Πλούτωνας -που αφορά περισσότερο εσάς του Απριλίου- αλλά και η Αφροδίτη έως τις 19 από τον Αιγόκερω. Από την άλλη, ο Δίας κάνει… «στράτα, στρατούλα» στο ζώδιό σας λόγω της ανάδρομης τροχιάς του, τώρα μάλιστα ευνοεί εσάς που έχετε γεννηθεί τις πρώτες πέντε ημέρες του ζωδίου σας. Φυς9ικά, υπάρχει χρόνος έως τον Ιούνιο του 2012 για να ευνοήσει και τους υπόλοιπους. Εσείς που είστε γεννημένοι τις πέντε τελευταίες ημέρες προτιμήστε τη γυμνή αλήθεια, ακόμα κι εκεί που δεν σας αρέσει. Μπορεί να μη φαίνεται καλή ιδέα στην αρχή, σίγουρα όμως θα σας βγάλει από την δύσκολη θέση τελικά.

Τώρα είναι η ευκαιρία!

Μολονότι το καλό πια στις ημέρες μας έχει γίνει… καλούτσικο και το καλούτσικο μέτριο, πρέπει να ξεχωρίζουμε και να αξιοποιούμε τα θετικά στοιχεία όπου αυτά υπάρχουν.

Ο Δεκέμβριος επιφυλάσσει αρκετά καλές στιγμές σε κάθε τομέα, ξεκινήστε λοιπόν αποφασιστικά και με κέφι, για να μη σας ξεφύγει καμία. Μάλιστα, τώρα θα μπορέσετε να εστιάσετε εντονότερα τόσο στα σχέδιά σας όσο και στη διόρθωση καταστάσεων που δεν είχαν την πορεία που αναμένατε. Οι αντιστάσεις και τα εμπόδια θα είναι μειωμένα σε σημαντικό βαθμό αυτόν το μήνα, ενώ δεν θα λείψουν και οι ευκαιρίες σε όλους τους τομείς. Βέβαια, έχετε να κερδίσετε περισσότερα, αν γίνετε πιο ευέλικτοι και προσαρμοστικοί. Ακόμα κι αν δεν υπάρχει … δίχτυ ασφαλείας από κάτω σας, πάντως ο Δεκέμβριος θα δώσει κίνητρα για ένα κάποιο ρίσκο. Μη μένετε δέσμιοι των συνηθειών και των επιθυμιών σας. Το να μην παίζετε ξανά και ξανά την ίδια ταινία, που έχετε συνηθίσει εδώ και χρόνια, θα σας βοηθήσει να αξιολογήσετε διαφορετικά πρόσωπα και καταστάσεις και να πάρετε μεγαλύτερη ευχαρίστηση μέσα από νέα. Ο Δίας στο ζώδιό σας μπορεί να… αποκοιμίσει ή να σβήσει δυσάρεστες αναμνήσεις και, ακόμα, να σας κάνει να δείτε κάπως πιο αισιόδοξα το μέλλον. Εξυπακούεται ότι του μέλλοντος προηγείται το παρόν. Τώρα είναι η ώρα να καταπολεμήσετε προκαταλήψεις και να απορρίψετε κάποια από τα «σημαντικά», που τα πληρώνετε ακριβά για να συνεχίσουν να υπάρχουν στη ζωή σας. Αν κάτι ή κάποιος δεν σας ικανοποιεί, πρέπει να το τακτοποιήσετε.

Ο Δεκέμβριος αυτός μπορεί να είναι για κάποιους ένα ξεκίνημα για πιο ουσιαστικά και καλύτερα πράγματα ή μια περίοδος ανταμοιβής για προσπάθειες που έχουν ήδη καταβληθεί. Αυτός είναι ο μήνας που η δημιουργικότητά σας μπορεί να δώσει καρπούς κάτι το οποίο δεν θα είναι ούτε σε βάρος των σχέσεών σας. Ένα νέο, καλύτερο σύστηνμα αξιών μπορεί να προκύψει τώρα, που σίγουρα θα σας αντιπροσωπεύει περισσότερο.

Ο τελευταίος μήνας του 2011 δεν θα αυξήσει τους προβληματισμούς σας, αντίθετα θα μειώσει αρκετά την ανασφάλεια και την ανησυχία σας. Θα έλεγα ότι το «τυχαίο» μπορεί τώρα να παίξει κρίσιμο ρόλο για εσάς, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα ελαττώσετε τις προσπάθειές σας για μια καλή ζωή.

ΣΧΕΣΕΙΣ

Ο μήνας αυτός θα μπορούσε να είναι περίοδος… ειρηνικού επαναπροσδιορισμού όσον αφορά και τις σχέσεις σας, κάθε είδους - τις επαγγελματικές, τις κοινωνικές, τις φιλικές, τις συγγενικές αλλά και τις αισθηματικές. Αν ο γάμος ή ο δεσμός σας δεν είναι στα καλύτερά τους, αξίζει να κάνετε μια προσπάθεια έως τις 20 Δεκεμβρίου. Όποιο και να’ ναι το αποτέλεσμα, εσείς θα νιώσετε ότι κάνατε το καλύτερο που μπορούσατε. Αν έχετε αποφασίσει να επισημοποιήσετε τη σχέση σας ή να συμβιώσετε, ο Δεκέμβριος είναι ιδανικός. Προσέξτε, μόνο, τις 9, 10, 11. Μολονότι δεν σας θίγουν άμεσα, η έκλειψη και η Πανσέληνος δεν μπορεί να αγνοηθούν. Αν μάλιστα το… έτερον ήμισυ είναι Δίδυμοι, Τοξότης, Παρθένος ή Ιχθύες, προσέξτε διπλά. Για τις μοναχικές ψυχές, «παίζουν» φλερτ, σεξ και έρωτας.

ΥΓΕΙΑ & ΟΜΟΡΦΙΑ

Είναι φυσικό, με τον Κρόνο στον τομέα της υγείας, να υπάρχει όλο και κάτι που δεν λειτουργεί καλά, μάλλον όμως θα γλιτώσετε τα χειρότερα. Ο Δίας, ο Άρης και η Αφροδίτη στην υπηρεσία σας, τώρα θα ενισχύσουν συνδυαστικά την υγεία, το σεξαπίλ και την εμφάνισή σας. Βελτιώστε ό, τι παίρνει βελτίωση, αλλά προσέξτε οικονομικά και ψυχική υγεία κατά τις ημέρες γύρω από το φαινόμενο της έκλειψης.

ΕΡΓΑΣΙΑ

Το ότι ο Κρόνος από  το τέλος του 2009 έχει… αράξει στο «φυσικό οίκο της εργασίας σας σίγουρα δεν σας έχει αφήσει ούτε να πλήξετε ούτε να ησυχάσετε. Τα σκαμπανεβάσματα και οι αλλαγές δύσκολα περιγράφονται. Οι ρόλοι αλλάζουν πλέον, οπότε, για παράδειγμα, αυτός που ήταν δήμαρχος πλέον μπορεί να γίνει κλητήρας και το αντίστροφο. Η ασφάλεια πια δεν έχει την έννοια που είχε κάποτε. Όπως και να’ χει όμως, η περίοδος που διανύετε θα σας δώσει ένα καλό ή έστω, καλύτερο υπόβαθρο για να αποφύγετε παγίδες αλλά και να στηρίξετε τις φιλοδοξίες σας. Αν ψάχνετε εργασία, πείτε «ναι» χωρίς ενδοιασμούς σε προτάσεις από την αρχή του μήνα έως τις 20 Δεκεμβρίου, αυτό το διάστημα θα είναι το καλύτερο. Περιθώρια θα έχετε και αργότερα, διορθώστε όμως τώρα ό, τι δεν σας αρέσει. Θα έχετε και συμπαράσταση και εύνοια.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ

Σταματήστε για μια στιγμή και σκεφτείτε ποια είναι τα προβλήματα που σας απασχολούν. Είναι δυνατό να επιλυθούν, έστω κι εν μέρει, ή πρέπει να αναβάλετε την προσπάθειά σας για αργότερα. Κάντε το από την τελευταία εβδομάδα του Νοεμβρίου αλλά και μέσα στο Δεκέμβριο, περισσότερο έως τις 20. Αν περιμένετε να εισπράξετε είτε από τη δουλειά ας είτε από κάπου αλλού, το παραπάνω διάστημα είναι επίσης το ευνοϊκότερο. Σ’ αυτό το διάστημα μπορείτε να επιτύχετε μεγαλύτερο κέρδος και σε πάσης φύσης αγοραπωλησίες ή ρυθμίσεις που αφορούν ακίνητα και περιουσιακά. Αν θέλετε κυριολεκτικά να ξεφορτωθείτε «κάτι» που δεν αποδίδει, με την προοπτική να κάνετε κάτι άλλο, ή να διώξετε το άγχος της ευθύνης, μάλλον δεν θα έχετε καλύτερη ευκαιρία έως το Μάρτιο. Οι αγορές που θα γίνουν έως τις 20 Δεκεμβρίου θα αξίζουν τα λεφτά τους.

 

ΔΙΔΥΜΟΙ

Ο Ήλιος μέχρι τις 21 θα διέρχεται κινούμενος στη νοητή τροχιά του από το ζώδιο του Τοξότη. Στις 10 η Σελήνη θα βρεθεί στο ζώδιό σας, απέναντί του, και έτσι θα έχουμε την τελευταία Πανσέληνο και σεληνική έκλειψη αυτού του έτους, στο ζώδιό σας φυσικά. Σε αντίθεση με το δικό σας ζώδιο, όμως, έως τις αρχές του Ιανουαρίου στον Τοξότη θα βρίσκεται και ο Ερμής. Η επιρροή αυτού θα ήταν πιο… υποφερτή, αν ο Άρης από την Παρθένο δεν έφερε δύο τετράγωνα, ένα προς τον Ερμή και ένα προς το ζώδιό σας. Ευτυχώς στις 20 η Αφροδίτη θα αρχίσει να σχηματίζει ευνοϊκό τρίγωνο, του οποίου η επιρροή θα επεκταθεί και στον Ιανουάριο. Σταθεροποιητική επίδραση μέσα στο … κομφούζιο αυτής της περιόδου θα έχει και το τρίγωνο που θα σχηματίζει ο Κρόνος. Αυτός θα βάζει φρένο όπου είναι απαραίτητο.

Μείνετε σταθερά στον στόχο σας

Το… εναρκτήριο λάκτισμα για ένα νέο, πιο σύνθετο και ανταγωνιστικό περιβάλλον στις σπουδές (;), στην εργασία (;), στην οικογένεια (;), στις σχέσεις σας, αισθηματικές ή μη (;) το έδωσε ο Νοέμβριος. Μπορεί ο λόγος να είναι διαφορετικός για τον καθένα από εσάς, αλλά το αποτέλεσμα είναι το ίδιο περίπου. Από τη μια η καταβολή υπερπροσπάθειας για να καλύψετε αυξημένες ανάγκες και υποχρεώσει και από την άλλη η έντονη… αντιπολίτευση από την πλευρά κάποιου ή κάποιων, που σας κρίνουν ιδιαίτερα αυστηρά. Καταρχήν δεν πρέπει να αφήσετε τα γεγονότα να σας παρασύρουν, αλλά , ψύχραιμα, να προσπαθήσετε να βρείτε τα δικά σας στηρίγματα, ηθικά και πρακτικά. Επειδή πολλά θα εξαρτηθούν αυτόν τον καιρό από τα άτομα που θα σταθούν στο πλάι σας, προσπαθήστε να είστε δίκαιοι και ενθαρρυντικοί απέναντί τους, ιδιαίτερα με όσα σας χρειάζονται περισσότερο. Βλέπετε, το άγχος, η πίεση και ο ανταγωνισμός μπορεί να επιβαρύνουν τη διάθεσή και το νευρικό σας σύστημα γενικά, τόσο που να μην ελέγχετε τη συμπεριφορά σας. Ο Άρης στο τέταρτο, «φυσικό» σπίτι του ωροσκοπίου σας, όμως, μπορεί να συσχετιστεί και με άλλες εκδοχές, όπως το πρόβλημα ενός δικού σας ανθρώπου, την ταλαιπωρία στη διευθέτηση θεμάτων που σχετίζονται με το σπίτι σας ως χώρο, ή άλλους χώρους, ακίνητα και περιουσιακά στοιχεία. Φροντίστε να είστε νομότυποι, γιατί το θέμα δεν θα κλείσει εδώ, μπορεί να πάει πιο μακριά. Μια άλλη εκδοχή είναι κάποιοι από εσάς να βρεθείτε με άλλο αντικείμενο ή ΚΑΙ με άλλο αντικείμενο εργασίας ή σε άλλο επαγγελματικό χώρο. Αν το τραβούσαμε λίγο, θα μπορούμε να πούμε και σε άλλη πόλη ή άλλο κράτος. Αν σπουδάζετε ή κάνετε το αγροτικό σας, ξέρετε για τι μιλάω. Γενικά εδώ ταιριάζει το… «σαράντα Άγιοι, ο καθένας με το πρόβλημά του». Επειδή η ποικιλομορφία της κατάστασης είναι μεγάλη, εγώ θα πω ότι από τις 21 Δεκεμβρίου έως τις 13 Ιανουαρίου καλό θα κάνετε να πάρετε βαθιές ανάσες και να κάνετε ό, τι καλύτερο μπορείτε, σε όλους τους τομείς.

Όποια ευκαιρία προκύψει τώρα, μάλλον δεν θα είναι μια ευκαιρία επί της ουσίας, αλλά με ακριβοπληρωμένη δυνατότητα. Οπότε στην περίπτωσή σας ταιριάζει περισσότερο το «συν Αθηνά και χείρα κίνει» παρά το «πέσε πίτα να σε φάω». Τα μάτια σας ανοιχτά από 21/12 έως 13/1.

ΣΧΕΣΕΙΣ

Λόγια, λόγια και νεύρα. Πώς να χαρεί η καρδιά; Ο προβοκάτορας Άρης έχει πάρει θέση κόντρας προς το ζώδιό σας, κάτι που σημαίνει ότι η ισορροπία σε πολλές περιπτώσεις ανατράπηκε, ανατρέπεται ή θα ανατραπεί. Η… πλατφόρμα πάνω στην οποία στηρίζονται κάποιες σχέσεις είναι πλέον άλλη, ενώ είναι ανάγκη να μη χαθούν η αντικειμενικότητα, ο ρεαλισμός και η δικαιοσύνη ως κριτήρια στον τρόπο που σκέφτεστε τα πράγματα. Αυτήν την περίοδο θα κριθούν ακόμα και παγιωμένες συνεργασίες και σχέσεις. Στα αισθηματικά σας, κάτι δεν βοηθάει το συνδετικό κρίκο μεταξύ αγάπης, έρωτα και σεξ. Περνάτε εσείς φάση που δημιουργεί ένταση ή είναι ο/η σύντροφός σας; Κατά τα άλλα, προβλέπονται έρωτες κεραυνοβόλοι και ανεξέλεγκτο πάθος. Ευνοϊκή ανάπαυλα;  Η περίοδος από 21 Δεκεμβρίου έως 13 Ιανουαρίου. Θα δείξει…

ΥΓΕΙΑ & ΟΜΟΡΦΙΑ

Η υγεία και, συγκεκριμένα, η φυσική σας κατάσταση είναι ένα κεφάλαιο που πρέπει να  προσέξετε όχι μόνο αυτόν το μήνα αλλά και προσεχώς. Είναι σημαντικό να μη μεγαλοποιείτε τα δυσάρεστα, γιατί, το ξέρετε καλά, σωματοποιείτε τα άγχη σας. Κι επειδή τώρα μπορεί να πέσετε και σε λάθος διάγνωση, αν αρρωστήσετε, διασταυρώστε γνώμες. Προσοχή σε νευρικό σύστημα και έντερα, αλλά και σε μολύνσεις και μικροατυχήματα. Πείτε «όχι» σε δραστικές κινήσεις αισθητικής φύσης.

ΕΡΓΑΣΙΑ

Αλλάξατε ή αλλάζετε πόστο και ακόμα δεν ξέρετε πώς θα εξελιχτεί η κατάσταση; Μετράτε… ένσημα για σύνταξη; Τρέχετε και δεν φτάνετε από τη μια δουλειά στην άλλη; Χάσατε τη… σίγουρη και τελικά μείνατε με αυτήν που είχατε για… φτύσιμο; Μήπως ξεκινήσατε επιχείρηση, αλλά δεν γνωρίζετε καλά το αντικείμενο και μαθαίνετε στου… κασίδη το κεφάλι; Διόλου απίθανο κάποιοι να αποχωρείτε, αφού δεν είδατε… χαϊρι από εκεί που περιμένατε. Ρεζουμέ; Η ρευστότητα θα συνεχιστεί για κάμποσο ακόμα, γι’ αυτό μην ξοδέψετε μονομιάς όλες τις δυνάμεις και την ψυχραιμία σας. Αν ψάχνετε εργασία, αρπάξτε ό, τι βρεθεί έως τις 13 Ιανουαρίου –δεν σημαίνει βέβαια πως θα είναι και η καλύτερη . Αν θέλετε να αποχωρήσετε από ένα πόστο για άλλο, να ξέρετε ότι έως τις 7 Φεβρουαρίου δεν θα βρεθεί κάτι καλύτερο. Γενικά περιφρουρήστε δικαιώματα και μην «πετάτε» ό, τι σας δίνει μια κάποια ασφάλεια.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ

Ακροβασίες και αλχημείες και στα οικονομικά, αλλά παρά τα φοβερά έξοδα που έχετε και θα έχετε ακόμα για καιρό, κάπως θα τα φέρετε βόλτα. Μάλιστα απ’ ό, τι φαίνεται, θα γίνουν μερικοί… μετασχηματισμοί. Ακίνητα και χρήματα είναι αυτά που για κάποιους από εσάς θα αλλάξουν μορφή. Μήπως περιμένετε να πουληθεί κάποιος χώρος ή τα έξοδά σας είναι για κάποιο ακίνητο; Η Αφροδίτη στον Αιγόκερω πάντως, είναι από μόνος του ένας καλός λόγος για να ψάξετε καλά ό, τι αφορά επιτόκια, τόκους, φόρους, ασφάλειες, αποζημιώσεις, εφάπαξ, συντάξεις, κάρτες, γενικά, και πιστωτές. Αν βρίσκεστε σε αδιέξοδο με λογαριασμούς, τιμολόγια, κάρτες και έγγραφα, προσπαθήστε μετά τις 14 να βρείτε άκρη. Προσέξτε τις υποσχέσεις που δίνετε και παίρνετε και , ακόμα, την επικοινωνία και τα τεχνικά της μέσα. Γενικά, επειδή εύκολα η τρίχα μπορεί να γίνει τριχιά, ψυχραιμία!

 

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Ένας διόλου εύκολος χρόνος κλείνει την αυλαία του και το πλανητικό σκηνικό πλέον παρουσιάζει από μέτριες έως καλούτσικες προϋποθέσεις για εσάς. Μέχρι τις 21 ο Ήλιος στην ιδεατή τροχιά του θα διανύει το ζώδιο του Τοξότη, ενώ στις 22 θα περάσει απέναντί σας, στον Αιγόκερω. Στον Τοξότη, επίσης, «φυσικό» τομέα της εργασίας και της υγείας για εσάς, θα βρίσκονται όλο το μήνα ο Ερμής αλλά και ο Βόρειος Δεσμός της Σελήνης. Το παρελθόν με το παρόν από την άποψη προσώπων και πρακτικών θα συμβαδίσουν αναγκαστικά. Στα θετικά στοιχεία αυτού του μήνα περιλαμβάνεται η επίδραση του Δία και του Άρη, που θα σας βοηθήσουν σχηματίζοντας όψη εξαγώνου. Η συγκεκριμένη όψη θα αμβλύνει την επιρροή του τετραγώνου που σχηματίζει ο Κρόνος και ο Ουρανός και της αντίθεση του Πλούτωνα και της Αφροδίτης

Τέλος καλό, όλα καλά

Ανήσυχοι; Κουρασμένοι; Προβληματισμένοι τόσο με το παρόν όσο και για το μέλλον; Φυσικό είναι μετά από την κόντρα του Κρόνου με το ζώδιό σας, κατά την οποία στις ανασφάλειές σας προστέθηκε η επιβάρυνση από τις γενικότερες κοινωνικοοικονομικές εξελίξεις. Μην ανησυχείτε, όμως, ακόμα κι αν ο Δεκέμβριος δεν επιλύσει οριστικά κάποια προβλήματα, θα σας υποστηρίξει έμμεσα. Έτσι, θα λάβετε μικρές βοήθειες από τους γύρω σας, ή θα ενισχυθούν η εφευρετικότητα και η έμπνευσή σας, οπότε θα αντιμετωπίσετε αποτελεσματικότερα νόμους ή κανονισμούς, για παράδειγμα.

Αν είστε γεννημένοι το πρώτο δεκαήμερο του ζωδίου, πιθανώς να αντιμετωπίζετε καινούργιες συνθήκες και να ζείτε ανακατατάξεις, αλλαγές που είτε σας επιβάλλονται ή τις επιδιώκετε εσείς οι ίδιοι, για να είστε μέσα στα πράγματα.

Ο Ουρανός, συγκεκριμένα, αφορά εσάς των πρώτων πέντε ημερών, που πρέπει να είστε έτοιμοι τόσο για να αποφύγετε περιστατικά που απειλούν να σας θίξουν όσο και για να αρπάξετε τι όποιες ευκαιρίες παρουσιαστούν. Εσείς ίσως να νιώθετε πιο βαθιά προβληματισμένοι για καθετί, όπως και όσοι έχετε γεννηθεί μέσα στην Ιούνιο. Εξαιτίας της αντίθεσης του Πλούτωνα θα γίνετε επιρρεπείς στη δραματοποίηση των αρνητικών καταστάσεων και περισσότερο απαισιόδοξοι για το μέλλον. Αυτό το τελευταίο, τουλάχιστον πρέπει να το καταπολεμήσετε, τι έχετε άλλωστε να κερδίσετε από ένα ηθικό που δεν είναι ακμαίο;

Όσοι είστε γεννημένοι το δεύτερο δεκαήμερο, θα απαλλαγείτε σε ένα βαθμό από το πρεσάρισμα του Κρόνου, κι αυτό έχει δύο καλά: ότι δεν θα έχετε να αντιμετωπίσετε τόσο «βαριά» γεγονότα και καταστάσεις όσοι οι υπόλοιποι και ότι θα έχετε τόσο το κέφι όσο και το περιθώριο να διορθώσετε, στο σημείο που είναι εφικτό παλιές.. ζημιές, ψυχικές ή σωματικές. Οι γεννημένοι το τρίτο δεκαήμερο του ζωδίου οφείλετε να είστε πιο παρατηρητικοί, διαλλακτικοί και προσεκτικοί σε κάθε τομέα, γιατί ο Κρόνος αυτήν την περίοδο θα σας επηρεάσει περισσότερο.

Λίγο από εδώ, λίγο από εκεί, κάνοντας έξυπνους συνδυασμούς, θα μπορέσετε να κλείσετε αυτό το δύσκολο χρόνο με όσο το δυνατό λιγότερες ζημιές, ίσως και με κάποιο κέρδος. Αυτό τα κέρδος εκτός από υλικό μπορεί να έχει να κάνει και με την εμπειρία που έχετε αποκομίσει.

ΣΧΕΣΕΙΣ

Μια που από το τέλος του 2009, σταδιακά, έχουν αλλάξει οι προτεραιότητες και οι ανάγκες σας, είναι φυσικό να έχει αλλάξει και ο τρόπος που κρίνετε και αντιμετωπίζετε τους άλλους. Από αυτό δεν έχουν εξαιρεθεί ούτε οι πιο κοντινοί και αγαπημένοι σας άνθρωποι. Φυσικά, στον ίδιο βαθμό μπορεί να έχετε κριθεί και εσείς, κι έτσι να έχετε πλέον άλλη θέση στην καρδιά τους. Η Αφροδίτη, πάντως, έως τις 20 θα βρίσκεται στον τομέα των σχέσεων σας, πασχίζοντας, έστω και με… φτωχά υλικά, να φτιάξει κατάσταση. Αν δεν περιμένετε πολλά και μπορέσετε για λίγο να μη σκέφτεστε μόνο τις ανάγκες και τα χρήματα, σίγουρα θα περάστε καλά. Άλλωστε, υπάρχουν άτομα που σας αγαπούν και θα σας το δείξουν, αρκεί να είστε… παρόντες. Εξάλλου, ο Δίας για εσάς του πρώτου δεκαημέρου και ο Άρης για όλους μπορεί να ενισχύσουν και το σεξαπίλ σας.

ΥΓΕΙΑ & ΟΜΟΡΦΙΑ

Καταρχήν, και αυτόν το μήνα πρέπει να μεριμνήσετε για την υγεία σας όσοι πάσχετε από αυτό που λέμε χρόνιες παθήσεις. Κατά τα άλλα, καλό είναι να ελαφρύνετε την δουλειά που κάνει το συκώτι, τα έντερα και το στομάχι σας. Προσοχή και σε δόντια, γιατί ο Κρόνος μειώνει το ασβέστιο. Κατά τις ημέρες γύρω από την έκλειψη και την Πανσέληνο να είστε πιο ψύχραιμοι και παρατηρητικοί, ώστε να αποφύγετε ζημιές και μικροατυχήματα. Δραστικές κινήσεις για την εμφάνισή σας κάντε τον Ιανουάριο.

ΕΡΓΑΣΙΑ

Ο Ήλιος, Ο Ερμής –που από τις 14 γυρίζει σε τεθεί τροχιά- αλλά και ο Βόρειος Δεσμός της Σελήνη θα προκαλέσουν μεγάλη κινητικότητα στα επαγγελματικά. Βεβαίως, οι… κατακτήσεις σας θα συνοδευτούν από πολύ κόπο, πνευματικό και ψυχικό. Αυτό συμπεραίνεται από το τετράγωνο που φέρει ο Άρης με τον τομέα της εργασίας σας. Έτσι, τα όποια εμπόδια θα απαιτηθεί μεγάλη… μαεστρία για να ξεπεραστούν. Αν ψάχνετε εργασία, κύρια ή δευτερεύουσα τόσο οι τελευταίες ημέρες του Νοεμβρίου όσο και ο Δεκέμβριος και ο Ιανουάριος προσφέρονται. Αν κάτι δεν σας αρέσει και θέλετε να το αλλάξετε, καλύτερα προτιμήστε τον Ιανουάριο και την πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου. Μέχρι τις 13, εξαιτίας του Ερμή και της έκλειψης προσέξτε σε έγγραφα, έντυπα, κάρτες, αποδείξεις, τιμολόγια κλπ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ

Το ότι ο Κρόνος επιβάλλει… σφιχτό προϋπολογισμό το έχετε πια εμπεδώσει. Όμως ο Δεκέμβριος, έστω και με μειωμένες προοπτικές για σοβαρό κέρδος, κρύβει άσους στο μανίκι, που μπορεί να αποδώσουν και οικονομικά. Έτσι, για παράδειγμα, οι φίλοι με τις ιδέες, τι υποδείξεις και, γενικά, την υποστήριξή τους, καθώς και οι συλλογικές δραστηριότητες, κάτι θα σας δώσουν. Αν περνάτε δύσκολη φάση από οικονομικής άποψης, μην απομονώνεστε. Όπου οι πολλοί κι εσείς εκεί. Όμως και στενοί συνεργάτες, συνέταιροι και ο/η σύντροφός σας, μέχρι και οι ανταγωνιστές σας, όλο και κάπως μπορεί να βοηθήσουν. Πώς; Παρατηρώντας τους, θα καταλάβετε τι πρέπει να κάνετε και τι όχι. Τυχόν αγοραπωλησίες, ιδιαίτερα από τις 14, μπορεί να προχωρήσουν. Αν δεν ολοκληρωθούν, υπάρχει και ο Ιανουάριος.

 

ΛΕΩΝ

Εδώ… http://www.stardome.gr/tribes/aries/27735.html

 

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Ο Δεκέμβριος σίγουρα έχει τις δυσκολίες του, αλλά έχει και θετικά στοιχεία. Στις πρώτες περιλαμβάνονται το τετράγωνο του Ήλιου μέχρι τις 21 από τον Τοξότη και, βεβαίως, του Ερμή από το ίδιο ζώδιο. Από τις συγκεκριμένες πλανητικά όψεις φαίνεται ότι συγγενείς, χώροι και ακίνητα δεν θα σας επιτρέψουν να χαλαρώσετε. Σφήνα, μάλιστα επιβαρυντική , και η σεληνιακή έκλειψη με την πανσέληνο στις 10. Στα πολύ θετικά από την άλλη, περιλαμβάνεται το τρίγωνο του Πλούτωνα, της Αφροδίτης έως τις 19, και του Δία με το ζώδιό σας. Αμφιλεγόμενη η παρουσία του Άρη στο ζώδιό σας. Δύναμη επιβολής και επικράτησης, αλλά και πηγή συνεχούς ταλαιπωρίας. Κάντε το καλύτερο που μπορείτε και το αποτέλεσμα θα είναι ανάλογο  όχι μόνο των προσπαθειών σας αλλά και των συγκυριών. Μόνο μη μένετε με σταυρωμένα τα χέρια.

Κέρδος υπάρχει, αλλά θέλει και κόπο

Εδώ και αρκετό καιρό, άρχισε να αλλάζει το σκηνικό στα επαγγελματικά, στις σπουδές, στα οικογενειακά ή τα αισθηματικά σας. Ένα διαφορετικό καθεστώς, που πιθανώς επιβλήθηκε από εξωτερικούς παράγοντες, προκάλεσε την αλλαγή και τώρα καλείστε να το αντιμετωπίσετε. Βλέπετε, είναι πολλές και διαφορετικές οι εκδοχές που έχουν διαφοροποιήσει ρυθμούς, σχέδια, φιλοδοξίες και δεδομένα που ισχύουν έως τώρα.

Ορισμένοι μπορεί να αντιμετωπίζετε πλέον μια νέα κατάσταση στον επαγγελματικό χώρο, εξαιτίας χωροταξικών μεταβολών ή και αλλαγής αντικειμένου εργασίας. Στην τελευταία περίπτωση, φαντάζομαι ότι θα θέλατε να μου κάνετε την ερώτηση «Πώς θα πάει;». Όπως αντιλαμβάνεστε, μέσα από μια γενική και όχι προσωπική πρόβλεψη, δεν μπορώ να σας πω με ακρίβεια. Όμως, θα προσπαθήσω να σας απαντήσω. Σε ό, τι αντιμετωπίζετε –και δεν αναφέρομαι μόνο στα επαγγελματικά- τόσο ο Δεκέμβριος όσο και αρκετοί από τους μήνες που ακολουθούν δεν θα είναι… στρωτοί. Μια… ρευστότητα ένα πράγμα; Ένα ζιγκ ζαγκ; Ένα πάνω κάτω; Πήρατε μια ιδέα; Καλώς. Άρα πρέπει να μη χάνετε εύκολα το κουράγιο ή την ψυχραιμία σας. Ως προς το Δεκέμβριο, τώρα οι πρώτες είκοσι μέρες του μείον αυτές τις έκλειψης -δηλαδή οι 9, 10 και 11- είναι οι καλύτερές του. Κατά τη διάρκειά τους θα έχετε την ευκαιρία για παρεμβάσεις ή ελιγμούς, ώστε να καταφέρετε κάτι καλύτερο ή να αποτρέψετε ανεπιθύμητες καταστάσεις.

Παράδειγμα: Σας προτείνουν αλλαγή θέσης στη δουλειά και έχετε σοβαρές επιφυλάξεις για το τι σας συμφέρει να επιλέξετε. Συζητήστε, δείτε πόσο υπέρ σας μπορείτε να γυρίσετε τις καταστάσεις και αποφασίστε έως τις 20 Δεκεμβρίου. Μετά θα πρέπει να περιμένετε το Μάρτιο για άλλη μια καλή ευκαιρία. Αν από την άλλη, βρίσκεστε σε συναισθηματική φόρτιση γιατί κάτι δεν πάει καλά, τότε θα μπορέσετε να χρησιμοποιήσετε τα «όπλα» σας. Αν έχετε γεννηθεί τον Αύγουστο, θα ευνοηθείτε πιο πολύ σε σχέση με τους άλλους αυτόν τον μήνα.

Οι μεγάλες ευκαιρίες μάλλον απουσιάζουν αυτήν την περίοδο για όλους, αλλά μικρές, εδώ κι εκεί, ιδιαίτερα σε εργασία, σχέσεις και οικονομικά, θα υπάρξουν έως τα Χριστούγεννα. Όποιο κι αν είναι το θέμα που σ

Σχόλια:    Αξιολόγηση:
παρακαλώ περιμένετε...

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αξιολόγηση: χωρίς αξιολόγηση

έχουν γενέθλια 191 μέλη.

γιορτάζουν οι: Ιάσων

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

  • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • loading...
  • loading...