παρακαλώ περιμένετε...

Μερικές απορίες ως προς την επιλογή οίκου στην ωριαία αστρολογία - Προς Stargazer

  • Journey @ 29.11.2011 18:52
    cheyenne, κάποια στιγμή, θέλοντας να συζητήσουμε τα των οίκων έκανα αυτό το post
     
    http://www.stardome.gr/tribes/aries/26289.html
     
    όπως θα δεις, κάποιοι έως και που ειρωνεύτηκαν την ιδέα μου. Ναι, το χω παράπονο επειδή οι οίκοι είναι ο,τι σημαντικότερο.
     
    1. Την ερώτησή σου Νο1 δεν την καταλαβαίνω για να πω την αλήθεια.
    2. Ο 6ος οίκος μας μιλάει για την ασθένεια και τη θεραπεία της.
    3. Ναι, δουλεύουμε με παραγώγους. Η γιαγιά είναι η μητέρα του πατέρα μας ή της μητέρας μας κλπ
    4. Ο 11ος είναι τα λεφτά του κράτους και με δεδομένη την κατάσταση στην Ελλάδα, αν είσαι  εργοδοτούμενη  από το κράτος καλύτερα να μην ρωτάς.
     
     
  • ελμα @ 29.11.2011 19:08
    ωραιο αρθρο JOURNEY !!!!(oi oikoi  ειναι πολυ δυσκολοι ,οσο ο" κρητικος " του Δ .ΣΟΛΩΜΟΥ που ειχα στη 3 λυκειου)
    με τη περιπτωση τη δικη μπορεις να κανεις κατι ?(σου εχω αφησει μια ερωτηση στο χθεσινο post "ερωτηση ωριαιας")...............................................................
  • Journey @ 29.11.2011 19:16
    Επιτέλους!! Υπάρχει κάποιος που επικροτεί τα post μου !!
    να σου δείξω και αυτό με τη γάτα? : P : P : P
     
    http://www.stardome.gr/tribes/aries/26854.html
     
    Πάω να δω την ερώτηση : )
  • cheyenne @ 29.11.2011 19:21
    Journey θεωρώ το post σου ιδιαίτερα ενδιαφέρον - δυστυχώς δεν το είχα προσέξει νωρίτερα διότι στην ωριαία αστρολογία είναι πολύ σημαντικό να εντοπίσουμε τον σωστό οίκο για την μελέτη μας, αλλιώς όλη η ερμηνεία μπορεί να είναι εντελώς λανθασμένη.
     
    Σε ευχαριστώ για τη βοήθειά σου και να κάνω μερικές διευκρινήσεις
    Στην πρώτη ερώτηση μια φίλη μου μου ειπε: Με ενδιαφέρει να στείλω ένα βιογραφικό σε μια εταιρεία πολύ καλή, αλλά δεν έχουν αναρτήσει κάποια αγγελία. Θέλω απλά να το στείλω στο mail τους. Να το κάνω; Δεν μπόρεσα λοιπόν να ξεκαθαρίσω ποιό οίκο να δώσω.
     
    Στη δεύτερη ερώτηση τώρα, ναι ο 6ος οίκος δείχνει την ασθένεια. Αν όμως θέσω την ερώτηση Σε τί κατάσταση είναι τα δόντια μου; Ποιόν οίκο θα παίρναμε;
     
     Όσον αφορά στην τέταρτη ερώτησή μου μιλώ για κάποιον ο οποίος εργάζεται σε μια ιδιωτική εταιρεία. Αν εγώ ας πούμε θέλω να δω σε τί κατάσταση είναι τα λεφτά μου θα δώ τον 2ο οίκο ή τον 11ο οίκο ως τα χρήματα που παίρνω από την εταιρεία που δουλεύω καθώς αποτελεί την πηγή εισοδήματός μου;
  • Journey @ 29.11.2011 19:37
    @ ελμα, το ξέρω οτι αδημονείς αλλά ώσπου να γίνει το φαγητό { μάντεψε!! μαγειρεύω γλυκό τραχανά,τον λιγουρευόμουν από χθες , να τι μου κάνατε }  θα το ρίξω στα των ωριαίων που αγαπάω, ε?
     
  • ελμα @ 29.11.2011 19:40
    δηλαδη το πουλο?..........
  • ελμα @ 29.11.2011 19:42
    εγω μολις καταβροχθησα μια πιτσα ειχα τρελλες πεινες...!!!
  • Journey @ 29.11.2011 19:58
    cheyenne, όπως είδες στο ποστ, μείναμε στο μέρος 1ο κι εισαγωγικό καθώς κανείς δεν πολυπροχώρησε με το θέμα και εγώ η ίδια έχω πολλά κενά.
    Να ρωτήσω κι εγώ με τη σειρά μου, στον προπονητή σου , ποιόν οίκο θα έδινες?
     
    Όσο για τις απορίες σου, εγώ θα το έβλεπα ως εξής :
    - Ο 2ος  οίκος μας είναι τα εισοδήματά μας, τα κινητά μας αγαθά.
    Αν είμαστε μισθωτοί και θέλουμε να δούμε αν η εταιρεία που εργαζόμαστε πάει καλά, γιατί δεν κοιτάμε καλύτερα τις δυνάμεις του δείκτη της, που είναι τοποθετημένςο κλπ?
    Αν ο δείκτης της είναι σε έαν ωραιότατο σταθερό ζώδιο ξέρουμε οτι είναι καλά.
    Αν θέλουμε να εξετάσουμε τα οικονομικά της τότε βλέπουμε τον 2ο της εταιρείας αλλά σε καμμία περίπτωση τα οικονομικά της εταιρείας δεν είναι τα δικά μας.
    Είναι 2 διαφορετικά πράγματα.
     
    Για την ασθένεια : Υπάρχουν 2 βασικές κατηγορίες ερωτήσεων για ασθένεια.
    Στην μία ανήκουν οι ερωτήσεις της πρόγνωσης.
    Ποιά είναι η κατάσταση των δοντιών μου, του στομαχιού μου, της σπονδυλικής μου στήλης κλπ.
    Σ άυτήν την περίπτωση , ο ερωτών - δείκτης του οίκου 1 έχει μάι κατάσταση κλπ που θα πρέπει να εξταστεί. Η υπό πρόγνωση όμως ασθένεια?
    Εδώ τα πράγματα γίνονται κάπως περίπλοκα και ίσως αμφιλεγόμενα.
    Εκτός από τον W. Lily , υπήρξε κάποιος άλλος σύγχρονός του αστρολόγος, ο Richard Saunders , συγγραφέας ενός εκτενούς  βιβλίου για την αστρολογική εμρηνεία και Πρακτική Ιατρική και διάγνωση.
    Σύμφωνα μ ' αυτόν, ο κάθε πλανήτης σε κάθε σημείο του κάθε ζωδίου περιγράφει την ασθένεια που δείχνει αυτή η θέση,την άμεση αιτία και την θεραπεία της .
    :  ) smart cookies εκείνοι οι αστρολόγοι, ε? συμφωνείς?
     
    Το θέμα είναι οτι μπορούμενα οδηγηθούμε σε ανακρίβειες και  δεν είναι τόσο η αστρολογική εμρηνεία του Σώντερς όσο το επίπεδο της ιατρικής  εκείνο τον καιρό !!!!
    Εκτός αυτού, υπάρχει η κεκτημένη συνήθεια να μπερδεύουμε στην ερμηνεία την ερώτηση διάγνωσης με αυτήν της δεύτερης κατηγορίας, την ερώτηση κατάκλισης ή αν το θέλεις, την ερώτηση από τη στιγμή που είναι διαπιστωμένη η ασθένεια.
     
    Αν παρ όλα αυτά θέλουμε να κινηούμε σε ερωτήσεις διάγνωσης εξετάζουμε το δείκτη του 1ου αν η ερώτηση είναι γι αμας ή το δείκτη του προσώπου για τον οποίο ρωτάμε.
    Διερευνούμε τη φύση του.
    Ακολούθως , διερευνούμε τη φύση του ζωδίου στο οποίο είναι τοποθετημένος.
    Αν ο δείκτης είναι τοποθετημένος σε ζώδιο που δεν εκφράζει καλά τη φύση του, αν είναι καμμένος, αποδυναμωμένος προσβάλλεται κλπ λες, ώπα, ίσως κάτι δεν πάει καλά εδώ.
    Μπορέις να πεις οτι ο σημειοδότης της ασθένειας είναι ο οποισδήποτε πλανήτης προσβάλλει το δείκτη του προσώπου,
    Ο δείκτης του 1ου μπορεί να είναι από μόνος του σύμβολο της ασθένειας αν είναι τοποθετημένος σε ζώδιο που κυβερνά μεν αλλά αντίθετης φύσης από τη δικιά του κ.ο.κ.
     
    Δεν έχω ασχοληθεί σχεδόν καθόλου με ερωτήσεις υγείας αλλά ξέρω οτι θα πρέπει να αποτανθείς σε ειδική βιβλιογραφία.
    Ας προσθέσει κάποιος που έχει γνώσεις και εμπειρία  όλες τις ιδιαίτερες αναγακίες πληροφορίες σχετικά με το θέμα  : ) 
     
  • Journey @ 29.11.2011 19:59
    * αναγακίες * = αναγκαίες
  • cheyenne @ 29.11.2011 20:06
    Journey, σε ευχαριστώ πάρα πολύ που ασχολήθηκες. Θα ψάξω σχετική βιβλιογραφία για το θέμα της υγείας, αλλά αν ο Stargazer μας εδινε τα φώτα του θα ήταν επίσης εξαιρετικό. Όσο για τον προπονητή, εγώ θα το έβλεπα ως εξής Αν θεωρήσω οτι ο προπονητής μου είναι και υπάλληλός μου καθώς εγώ τον έχω προσλάβει για να με προπονεί τότε θα του έδινα τον οίκο των υπαλλήλων. Αν δεν κάνω λάθος είναι ο 6ος οίκος. Εσύ καμιά ιδέα για την ερώτηση με το βιογραφικό έχεις μπας και τη βοηθήσω την καημένη την κοπέλα που μου έθεσε την ερώτηση; Εσύ ποιόν οίκο θα έδινες;
  • Journey @ 29.11.2011 20:29
    Για τον προπονητή σκέφτομαι τον 2ο επειδή ο προπονητής δεν είναι αυτός που θα δουλέψει υπό μου αλλά θα εργαστεί για να με συμβουλεύει, έτσι λέω.
    Και πάλι δεν κατάλαβα την ερώτηση με τη φίλη σου.. Το θέμα σου είναι να δεις να θα πρέπει να στείλει βιογραφικό ή όχι??
    Γιατί δεν εξετάζεις το δείκτη της σε συνάρτηση με τον δείκτη του 10ου, αν υπάρχει όψη και τί είδους είναι? Ο 3ος είναι η επικοινωνία αλλά σαυτήν την περίπτωση το βιογραφικό είναι μόνο επικοινωνία? Όχι, το βιογραφικό είναι η περιγραφή , η βιτρίνα του ενδιαφερομένου, η κίνσηη του "στέλνω" είναι ο 3ος.
    Στοςυ χάρτες αυτούς υπάρχιε ένα ακόμα πιο σοβαρό πρόβλημα : Αυτό των στοιχείων του χάρτη.
    Αν η φίλη σου έκανε την ερώτηση και εσύ την είδες ώρες ή μέρες μετά χωρίς η φίλη σου να έχει εξετάσει το χάρτημ τότε, ποιά στοιχεία θα πάρεις? Αυτά με τα οποία έφτιαξε η φίλη σου το χάρτη ή αυτά όταν εσύ είδες το χάρτη και κατάλαβς το ερώτημα??
    Μην ομίζεις, κι εγλώ προβληματισμούς θέτω και αναμένω τον Stargazer για τα περαιτέρω : )
     
  • cheyenne @ 29.11.2011 20:46
    Είπα να πάρω τα στοιχεία που προέκυψαν όταν μου το ζήτησε διότι εκείνη τη στιγμή γεννήθηκε η ερώτηση στο μυαλό της. Όλες τις ερωτήσεις ωριαίας έτσι τις αντιμετωπίζω. Παίρνω την ώρα κατά την οποία μου ήρθε στο μυαλό να ρωτήσω. Την ώρα που μου γεννήθηκε η ιδέα.
  • cheyenne @ 29.11.2011 20:47
    Και μια χαρά το κατάλαβες. Ακριβώς αυτή ήταν η ερώτηση. Να το στείλω ή να μην το στείλω;
  • Journey @ 29.11.2011 20:58
    cheyenne, μπορύν να βρεθούν κανόνες ωριαίας στο "να μετακομίσω ή να μην μετακομίσω, να χωρίσω ή να μην χωρίσω κλπ }
    Τώρα στην ερώτηση  να στείλω  ή όχι το βιογραφικό δεν νομίζω οτι θα βρεις..Γιαυτό λέω οτι κάποιες φορές, τις περισσότερες, θα πρέπει να εξετάζουμε την ουσία της ερώτησης , τν ερώτηση στη βάση τους.
     
  • astropet @ 29.11.2011 21:31
    Λυσσάξατε με τις ωριαίες, θα μας κάνουν έξωση από το σάιτ, χαχα!
     
     
    1) Γνώμη μου είναι να μην κάνουμε τέτοιες ερωτήσεις. Τι έχει να χάσει στέλνοντας ένα βιογραφικό και μάλιστα με μέιλ; Ας στείλει το βιογραφικό και μετά να κάνει την ερώτηση αν θα την πάρουν. Τέλος πάντων, εδώ τι θα λέγαμε; Το βιογραφικό τι είναι; Ο ερωτών δεν είναι; Δεν μας ενδιαφέρει αν στο αφεντικό θα αρέσει το μέιλ, αν είναι όμορφο το μέιλ το ίδιο, αν θα αρέσουμε εμείς ρωτάμε. Πάλι 1ος/10ος θα έλεγα. Θα μπορούσαμε ίσως να δούμε αν υπάρχει κάποια συγκλίνουσα όψη ανάμεσα σε κυβερνήτη 3ου και 10ου. Ή και να ρίξουμε καμιά ματιά στον Ερμή. Αν όμως οι υποδοχές ανάμεσα σε πρώτο και δέκατο είναι χάλια; Θα μας σώσει το μέιλ;
     
    2) Οι ερωτήσεις υγείας είναι ολόκληρη ιστορία. Ο Τζων της Τζέρνι έχει δική του μέθοδο και δεν ασχολείται με τον 6ο. Ακολουθεί την λογική του Ιπποκράτη (κρύο, ζεστό, ξηρό, υγρό) και θέλει ολόκληρη ανάλυση, που βαριέμαι τώρα. Άλλοι πάλι χρησιμοποιούν τον 6ο. Για τα δόντια μπορούμε να κοιτάξουμε και τον Κρόνο, ασχέτως οίκου. 
     
    3) Για τρίτα άτομα, ναι, ο Τζων θα χρησιμοποιούσε τους παράγωγους οίκους, εκτός μόνο από τον 8ο του θανάτου, που όσο και να μας ενοχλεί πρέπει να τον κοιτάμε σε σοβαρές περιπτώσεις, όπου κοιτάει και τον 8ο του χάρτη και τον παράγωγο 8ο.
     
    4) Για τα οικονομικά σου 2ος που πάντα τον κοιτάμε αν η ερώτηση αφορά χρήματα. Δεν έχει σημασία αν ο μισθός σου είναι η μόνη πηγή εισοδήματός σου. Τώρα μπορεί να είναι. Αλλά σε μια ερώτηση "θα βελτιωθούν τα οικονομικά μου;" θα χρησιμοποιήσεις 2ο κι όχι 11ο, γιατί μπορεί να προκύψουν κι άλλες πηγές εισοδήματος. Τώρα, αν ρωτάς "η εταιρεία όπου δουλεύω θα κάνει περικοπές στους μισθούς;" μπορείς να κοιτάξεις τον 11ο. Αλλά πάλι θα κοιτάξεις τον 2ο να δεις αυ΄το πόσο θα σε επηρεάσει. 
     
     
     
  • Journey @ 29.11.2011 21:35
    astropet, αυτήν η ταύτιση απόψεών μας πλέον με κάνει να αναρρωτιέμαι  : ή εγώ βελτιώθηκα ή εσύ υποβαθμίστηκες
    * 500 stars για το " ο Τζων της Τζέρνυ "

έχουν γενέθλια 279 μέλη.

γιορτάζουν οι: Ζωή, Ιορδάνης

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

  • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • loading...
  • loading...