παρακαλώ περιμένετε...

Δεσμοί της Σελήνης και πρόγνωση

  • kokopuff @ 14.11.2011 23:40
    ενδιαφερον ποστ !
  • mr_Mister @ 14.11.2011 23:49
    Κατ΄αρχάς ρωτάς τόσα πράγματα σε ένα ποστ που χρειάζεται εγκυκλοπαίδεια για να απαντηθούν. Και δεν είναι μόνο η ποσότητα, αλλά και το περιεχόμενο. Άπτεσαι δηλαδή σε θέματα κομβικά για την ασρολογία, που έτσι κι αλλιώς είναι μία στατιστική επιστήμη. Αυτό απαντάει στην τελευταια σου ερώτηση, εμείς δηλαδή μένουμε στο αποτέλεσμα και στην αντιστοίχησή του με κάτι το ουράνιο.
     
    Ο άνθρωπος ξεκινώντας να φτιάξει την αστρολογία πρώτα κοίταξε τα εγκόσμια γεγονότα και μετά έστρεψε το μάτι του στα αστέρια. Τώρα το θέμα αίτιου - αιτιατού, εάν δηλαδή κάποιο γεγονός θα συμβεί έτσι κι αλλιώς και τα άστρα το καταδεικνύουν ή εάν κάποιο γεγονός συμβαίνει επειδή το δείχνουν τα αστέρια, δεν έχει λυθεί ακόμα κι ούτε πρόκειται ποτέ. Σα να λέμε η κότα έκανε το αυγό ή το αυγό την κότα: αρκούμαστε στο ότι υπάρχουν και κότες, και αυγά.
     
    Πλήρης ανάλυση για να γίνει είναι κάτι από δύσκολο μέχρι αδύνατο, και δεν μιλάω μόνο για τους δεσμούς που (σκέψου) από τη φύση τους είναι καρμικοί, δηλαδή αναφέρονται σε άλλες ζωές, αλλά για κάθε αστρολογικό στοιχείο!! Πρώτον γιατί η αστρολογία ΔΕΝ είναι μαντική τέχνη για να σου βγάζει ένα τελεολογικό αποτέλεσμα. Δεύτερον επειδή ακόμα και οι πιο απλές όψεις έχουν ένα σωρό υποπαραμέτρους είναι πολύ δύσκολο να τις βάλεις όλες στο τραπέζι, ή ακόμα και να τις γνωρίζεις, ακόμα κι αν είσαι ο καλύτερος αστρολόγος! Και τρίτο και σημαντικότερο, ο χάρτης λειτουργει σαν ΣΥΝΟΛΟ. Τίποτα δεν είναι αποκομμένο από τα υπόλοιπα, και για την ακρίβεια - σαν σύνολο λειτουργούν πολλοί χάρτες μαζί στην περίπτωση πρόβλεψης, πχ διελεύσεις, επιστροφές, τόξα, χάρτες γεγονότων. Για όσους μπορούν να "πιάσουν" την εικόνα, μιλάμε για ένα χάος θέσεων και όψεων που αφορά όχι μόνο τον εαυτό μας αλλά και ΚΑΘΕ εμπλεκόμενο στις πράξεις μας, ατομικά και συναστριακά, καθώς και την αστροχαρτογραφία του τόπου. Κάποι τόποι μας πάνε, κάποιοι όχι, κάποτε λιγότερο, κάποτε περισσότερο. Ναι, και στους τόπους παίζει και ο χρόνος σημασία.
     
    Με αυτό σημάνει ότι πρόβλεψη είναι αδύνατον να γίνει άρα ματαιοπονούμε? Η απάντηση είναι ότι προβλέψεις μπορούμε να κάνουμε, αλλά δεν μπορούμε να ΕΓΓΥΗΘΟΥΜΕ αστρολογικά ότι θα πραγματοποιηθούν. Και αυτό, επειδή όπως είπα δεν εξαρτώνται από εμάς - χάρτες έχουν και οι άλλοι, και το χώμα που πατάμε. Γι αυτό μένουμε στις γνωστές γενικευμένες προβλέψεις των ζωδίων, οι οποίες στην ουσία λειτουργούν 50% τύχη 40% αυθυποβολή 10% επίδραση...
     
    Και φυσικά στην γεννέθλια, η οποία είναι το αποτύπωμα που μας ακολουθεί απαράλλακτο από τη γέννησή μας και αφορά εμάς τους ίδιους άρα πιο εύκολο να αποκρυπτογραφηθεί.
  • mr_Mister @ 14.11.2011 23:58
    Στο δεύτερο ερώτημά σου θα απαντήσω ότι οι πλανήτες είναι υπαρκτά σώματα ενώ οι δεσμοί μαθηματικά σημεία στο κενό (εκτός εάν συμπέσουν με κάποιον πλανήτη). Οπότε η κίνηση ενός σημείου συγκέντρωσης συνισταμένης ενέργειας έχει μικρότερη "βαρύτητα" από ένα σώμα. Άρα, και μικρότερη σημασία στις διελεύσεις του. Μεγαλύτερη σημασία έχει ο πλανήτης που περνάει πάνω από τους δεσμούς του χάρτη μας. Παρατήρηση εδώ, ότι οι διελεύσεις των δεσμών από άλλα μαθηματικά σημεία όπως δεσμοί με δεσμούς, δεσμοί με βέρτεξ, δεσμοί με κλήρους κλπ, επειδή έχουν ομοειδή φύση λειτουργούν καλύτερα - άσχετα τί θέλουν να μας πουν.
     
    Το πρώτο ερώτημα για να είμαι ειλικρινής δεν το κατάλαβα.
  • alfita @ 15.11.2011 00:52
    μπραβο Μιστερ! απλα, ομορφα, κατανοητα καλυψες πολλες αποριες μου..Με ουσιαστικο τροπο..
  • Magneto @ 15.11.2011 09:44
    Η διέλευση των δεσμών από τα μεσοδιαστήματα, τι δυναμική έχει?
  • Journey @ 15.11.2011 22:37
    Ευχαριστώ πολύ Μίστερ^2, ήσουν όπως πάντα κατατοπιστικότατος και αναλυτικότατος, ιδιαιτέρως εύστοχος στη γραφή σου, μία απόλαυση ..
    Έχω να ανταπαντήσω σε αρκετά.
     
    1. Ρωτάω πράγματα που χρειάζεται εγκυκλοπαίδεια να απαντηθούν αλλά μην μου το λες αυστηρά.Αυτό , κατά τη γνώμη μου είναι καλό. Δείχνει οτι δεν έχω μείνει στάσιμη , έχω καλούς δασκάλους και ακόμα καλύτερους  συνομιλητές με τους οποίους μπορώ να ανταλάσσω απόψεις και να υποκινούμαι σε περισσότερη μελέτη,  συν τον Τζων να μην ξεχνιόμαστε. : P
     
    2.Το ότι οι Δεσμοί της Σελήνης είναι καρμικοί το τόνισα πρώτο και καλύτερο!
    Αρκετές φορές - και όχι μόνο σ΄ αυτή μου τη δημοσίευση,  ειδικά για την "καρμικότητα"  δεν κουράζομαι να επαναλαμβάνω οτι η διεξοδική της μελέτη δεν μπορεί να γίνει με τα μέσα της Δυτικής Αστορλογίας.
    Οι Δεσμοί της Σελήνης - όπως επίσης τονίζω στην αρχή κατέλαβαν θέση και στη Δυτικη΄Αστρολογία και χαίρουν προσοχής, άρα, θα πρέπει να χαίρουν και ανάλυσης.
     
    3. Πάντοτε λέω οτι ο χάρτης λειτουργεί σαν ΣΥΝΟΛΟ. Ακόμα και στα link που δίνω στο post μου θα δεις οτι αυτό το τονίζω - καθώς έτυχε να αναπτύξω κάποια απάντηση.
    Αν προσέξεις, το λέω πολύ συχνά, τόσο συχνά όσο σχεδόν το "καλημέρα, καλησπέρα"
    Η ερώτησή μου αφορά τη θέση , την κίμακα σπουδαιότητας των Δεσμών - διελεύσεις τους από πλανήτες , σημεία κλπ ή διελεύσεις πλανητών από αυτούς - στην πρόγωνση
     
    4. Η πρόγωνση δεν αποτελεί τον αυτοσκοπό της αστρολογίας, όχι.
    Όμως, η πρόγνωση δεν παύει να είναι το μέτρο με το οποίο τιμάται ένας καλός αστρολόγος για τις μεθόδους που ακολουθεί και την αποτελεσμάτικότητα όσων ακολουθεί, όπως και γι τις ικανότητές του.
    Με  έναν ικανοποιητικό προσδιορισμό συνθηκών και πιθανοτήτων μπορεί να αποδείξει την αξία του, γιατί όχι?
    Η πρόγνωση είναι η πρακτική εκείνη παράμετρος που προσδιορίζιε και εκράζει και τον αστρολόγο και τη σχολή που ακολουθεί.
    Ειλικρινά το πάααρα πολύ μπλα μπλα , ανάλυση για ητν ανάλυση και μόνο από ένα σημείο και μετά καταντά ανούσιο και άνευ αντικειμένου.
    Αυτό το πιστεύω.
     
    4. Πάντοτε λέω οτι όλα όσα προδιαγράφονται από διελεύσεις, προόδους κλπ τείνουν να εκδηλωθούν μέσα στα πλαίσια της γενέθλιας υπόσχεσης.
    Δεν το λέω? Όχι , θέλω να μου πεις.
     
    5. Άντεεε κακό ΙΙμι, ως πότε δεν θα σου τη λέω επειδή γράφεις υπέροχα? Ε?
     
    :- *
     
     

έχουν γενέθλια 279 μέλη.

γιορτάζουν οι: Ζωή, Ιορδάνης

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

  • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • loading...
  • loading...