παρακαλώ περιμένετε...

Δίδυμα αδέρφια, κι όμως, τόσο διαφορετικά!!

  • dimi84kara @ 23.05.2010 10:44
    Journey ειχε κανει παλιοτερα και ενας αλλος ποστ για το ιδιο θεμα-δε θυμαμαι στοιχεια τωρα- και ειχε πει οτι ειχε βρει στο νετ οτι γινεται το εξης:
    οτι στα  διδυμα αδερφια το πρωτο παιρνει κανονικα τον ac της ωρας και το δευτερο τον απεναντι!!!αυτο μ ακουγεται πολυ ενδιαφερον...
    ενας αστροαναλυτης απο-οχι απο εδω - ειπε ομως οτι δεν γνωριΖει το θεμα.......
    παρατηρησε το!!
  • silia81 @ 23.05.2010 11:30
    dimi...απο προσωπική εμπειρία κι απο αστρολογικής άποψης, νομίζω πως καταρρίπτω το συγκεκριμένο ενδεχόμενο. Επαναλαμβάνω το ''νομίζω''. Έχω δίδυμο αδερφό με τον οποίο είμαστε εντελώς διαφορετικοί,ετεροζυγώτες και που μπορώ να σου πω πως παρ'όλο που είμαι δεύτερη με διαφορά ώρας δέκα λεπτών, ο ωροσκόπος Σκορπιός υπερτερεί σε μένα. Απο την άλλη σκέψου το έξης( αν ισχύει αυτό που ανέφερες): ιατρικά υποστηρίζεται αποδεδειγμένα, πως ο δεύτερος δίδυμος, είναι εκείνος που έχει συλληφθεί πρώτος.Άρα, πρέπει πρώτα να ορίσουμε τί εννοούμε ''πρώτος'' και ''δέυτερος''. Πραγματικά , με έχει απασχολήσει αρκετές φορές, πως είναι δυνατόν να έχουμε τόσους πλανήτες κοινούς δίχως να ταιριάζουμε σε τίποτα και να διαφωνούμε σε όλους τους τομείς της ζωής μας. Νομίζω πως ακόμη και η αστρολογία δεν μπορεί να δώσει καθαρές απαντήσεις...
  • blueview @ 23.05.2010 11:56
    Ξεκίνησε πρόσφατα η λειτουργία του Κέντρου Ψυχικής Υγείας του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Ψυχικής Υγιεινής (Ε.Π.Ι.Ψ.Υ.), που εξυπηρετεί τις περιοχές Παπάγου, Χολαργού, Ψυχικού και Χαλανδρίου  Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210- 6170071
    (με ολο το θαρος βεβαια) Εχει εξαιρετικη επιστιμονικη στελεχωση .
    Εαν τυχαινει λοιπον τα ανηψακια σας να ειναι καπου εκει γυρω ..... μπορουν να πανε μια βολτα με τους γονεις τους , να λυθουν κ καποιες αποριες .
     
    φιλικα blueview
  • Journey @ 23.05.2010 11:58
    dimi, αν κατάλαβα καλά λες οτι σύμφωνα με μια άποψη το δεύτερο κοριτσάκι  έχει ωροσκόπο στους ιχθείς μιας και το πρώτο έχει στην παρθένο?
    Αντιλαμβάνομαι οτι απλά μεταφέρεις την πληροφορία και δεν σου απευθύνω ερώτημα αλλά γιατί να γίνεται έτσι, τι "αντιστρέφεται"  εκείνη την ώρα και γιατί?
     
    silia τα πράγματα με τις μικρές και τη σύλληψή τους είναι ακόμα πιο μπερδεμένα μιας και είναι με εξωσωματική.
    Άστα
  • Journey @ 23.05.2010 12:05
    χμμμ blueview ευχαριστώ για την πληροφορία αλλά 2 πολύ διαφορετικά δίδυμα δεν είναι απαραίτητο να χρειάζονται ειδική ψυχιατρική παρακολούθηση, ε?
  • dimi84kara @ 23.05.2010 12:11
    journey απλα τη μεταφερω..
    εδω εγινε το ποστ προσφατα σχετικα και το μελος ελεγε τη βρηκε στον νετ αυτη την εκδοχη..
    ναι αφου το ενα παρθενο το αλλο ιχθυς..
    ταιριαζει στα συγκεκριμενα η εκδοχη αυτη?
    silla η αστρολογια παιρνει καποιες σταθερες τωρα τοσο πολυ ιατρικα πιο ειναι πρωτο κτλ θα φερει πολυ μπερδεμα...αλλα αφου λες με τον αδερφο σου διαφερετε και συ μοιαζει πιο πολυ με σκορπιο...τι να πω!! να γινεται αντιστροφη και το δευτερο λογω ιατρικης να παιρνει τον πρωτο ac???..δεν ξερω..!!!εχω την αισθηση ομως οτι ο σκορπιος στα αγορια και τα κοριτσια εκδηλωνεταιο τελειως διαφορετικα!δηλ στα αγορια χωρις παρεξγηση βγαινει και σε "κοιμισμενη" εκδοχη..στα κοριτσια συνηθως βγαινει εντονα στον χαρακτηρα...
     
    bleuview μας μεταφερεις λαθος πληρ...το Ε.Ψ.Υ.Π.Ε λες??
  • silia81 @ 23.05.2010 12:18
    Dimi,  Μπορεί να'ναι κι έτσι....η διαφορά φύλου αναζητά απο μόνη της διαφορές...χαοτικές και αναπάντητες.
     
    blue...εξυπηρετεί το συγκεκριμένο κέντρο μόνο διδύμους ή αναλαμβάνει όλο το πανελλήνιο.Νομίζω πως πολλοί χρειάζεται να παραπεμφθούν εκεί
     
    journey, η εξωσωματική σαφώς και περιπλέκει τα πράγματα. Παραμένει όμως ωραίο το θέμα σου !
  • Journey @ 23.05.2010 12:20
    dimi σκοπεύω να το ψάξω και θα δω τι θα βρω.
    Για τους ιχθείς δεν έχω ιδέα μιας και δεν τους συγκαταλέγω στα...sexy ζώδια
    Η πρώτη είναι μεθοδική,  επιμελής, της αρέσει να τακτοποιεί τα πάντα- να δεις πως κάνει με τα ρούχα της ! και κλειστή ,[ μου κάνει για παρθένος στον ωροσκόπο νομίζω] η δεύτερη είναι ...λαοπλάνος. Δεν έχω λόγια να την περιγράψω.
  • Journey @ 23.05.2010 12:22
    silia αν κρίνω από το 81 που έχεις στο ψευδώνυμό σου, δυστυχώς ο αδελφός σου είναι πολύ μικρός για μένα αλλά αν σου βρίσκεται  μια πιο ηλικιωμενη έκδση κριού με σκορπιού την κάνω ρεζερβέ
  • astropet @ 23.05.2010 12:24
    To θέμα ίσως δεν είναι αν τα δίδυμα είναι διαφορετικά, αλλά στο κατά πόσον η διαφορετικότητα αυτή εμπεριέχεται στον ίδιο αστρολογικό χάρτη. Μήπως ο χάρτης μας δεν περιέχει αντιφατικές πληροφορίες; Μπορεί να έχω π.χ. ένα ταυ τετράγωνο Σελήνης/Δία/Κρόνου. Τι κάνουμε συνήθως σε αυτή την περίπτωση; Επειδή μας είναι δύσκολο, ιδιαίτερα σε νεαρές ηλικίες, να ζήσουμε αυτή την αντίφαση, διαλέγουμε ένα από τα δύο, π.χ. Κρόνο, και συμπεριφερόμαστε αναλόγως. Τον Δία θα τον συναντήσουμε στους άλλους. Αν κάτι δεν βιώνω εγώ ως εσωτερική πραγματικότητα, θα το συναντήσω στην εξωτερική και θα το αντιμετωπίζω ως ξένο, παρόλο που είναι δικό μου.
    Τα δίδυμα παιδιά, λοιπόν, πιθανότατα δεν κάνουν τίποτα άλλο από αυτό. Συνάπτουν ένα είδος "μυστικής συμφωνίας" και το ένα αποφασίζει να το παίξει Κρόνος και το άλλο αναγκαστικά Δίας και έτσι βιώνουν τον συνολικό χάρτη τους. Το ένα παίζει τον ρόλο του "τρίτου", του "ξένου", στη ζωή του άλλου.
  • dimi84kara @ 23.05.2010 12:28
    Journey Loooooooooooooooool..!!!
     
    (εμενα silla μου κανει ηλικιακα παντως...να το προωθησουμε...το ζητημα..αν μ άφησει ο ουρανος να μεινω Ελλαδα..... )
  • astropet @ 23.05.2010 12:36
    skarv,
     
    Ναι, το πρόβλημα για την αστρολογία θα ήταν αν η συμπεριφορά ενός από τα δίδυμα δεν περιέχεται πουθενά στον αστρολογικό χάρτη.
  • silia81 @ 23.05.2010 12:37
    Tο ' 81 παραπέμπει στον άτιμο το ''χρόνο''. Παρ'όλα αυτά, τον πάντρεψα πριν 2 χρόνια( η διαφορετικότητα που λέγαμε),΄εγώ ούτε σε ζωγραφιές νηπίων δεν μπορώ να αντικρύσω τον γάμο, λακίζω στον πρώτο ''λόγο'' κι έκεινος... οτιδήποτε σταθερό και δεδομένο κυκλοφορεί σε τούτο τον τόπο , πάει και αγκυροβολεί επάνω του σα θωρυκτό.
    Κρίμα, πάντως, με δελεάζει μια καινούρια νύφη, αν και την παρούσα τη λατρεύω, λόγω της σιωπής της.
    astro...μου αρέσει πολύ η εξήγησή σου, το έιχα σκεφτεί κάπως έτσι, με τη μόνη διαφορά πως δεν εστιάσα στους 2 πλανήτες Κρόνο και Δία... Το χειροκρότημά μου ακούγεται ή να το δυναμώσω;;
  • silia81 @ 23.05.2010 12:39
    skarv, η συνωμοσία οφείλεται μάλλον και σε ξωτερικούς παράγοντες...ο δυνατός επιλέγει τον οδυνηρό πλανήτη κι ο λιγότερο κρατερός τον αδύναμο...Άντε, μετά να αλλάξεις!
  • astropet @ 23.05.2010 12:43
    Ή και "συμφωνία"να μην κάνουν, πολλές φορές η ζωή η ίδια τους αναγκάζει να πάρουν θέση υπέρ του Δία ή του Κρόνου. Ας πούμε ότι τα δίδυμα έχουν μια διέλευση Κρόνου στο ταυ τετράγωνο που είπαμε. Και τα δύο ασφαλώς. Κι ας πούμε ότι πεινάνε και κλαίνε μαζί και τα δύο. Η μητέρα είναι μόνη της εκείνη τη στιγμή, και ταίζει το ένα πρώτα, ενώ το άλλο το αφήνει και κλαίει, δεν μπορεί να κάνει διαφορετικά. Σε αυτό το σημείο, παγιώνεται μια συμπεριφορά. Τον ρόλο του Κρόνου θα τον παίξει το πεινασμένο.
    Πολύ απλοϊκό παράδειγμα βέβαια, αλλά θέλω να πω πως εφόσον, αν και δίδυμα, είναι δύο διαφορετικά άτομα, αναγκαστικά θα έχουν και διαφορετικές εμπειρίες.
  • fotoula @ 23.05.2010 12:56
    kalimera mas ...
     
    lexw duo poli poli agapimenes mou files didumes kai malista OLOIDIES - pio idies den ginetai... kai exontas kai mia idea apo ton xarti tous exw na dwsw duo paradeigmata:
     
    -exoun wroskopo didumo (pou isws kata kapoio tropo dinei mia idea gia tin Dipli tous Fysi....) den xerw an i mia tha mporouse na einai me AC Didumo ki i alli me Toxoti... alla oi poiotites kai twn duo zwdiwn tous tairiazoun poli...
    - exoun poli poli tonismeno ENATO kai ontws eixan katalixei sto exwteriko - spoudes, etc... alla enw i mia paremeine exw.. i alli gurise (parolo pou tis arese poli na menei exw, i zwi tis ta efere etsi pou efyge..- ara edw paei to stoixeio tis proswpikis apofasis)
    - dialexan na spoudasoun idio antikeimeno.. alla i mia to ekane epaggelma , i alli oxi...
    - kai alla polla endiaferonta... ta opoia isws den exei kai poli noima na ta pw edw..
     
    Tis 'parakolouthw' arketo diastima ws case study ... ki einai poli endiaferon na deis pws epireazoun oi dieleuseis tis zwes tous - se parallilo xrono  kai enw oi duo tous menoun allou, exoun alles zwes, etc....
     
    Kai episis kai pio basiko, o dikos mas rolos kai apofasistikotita sti zwi... paizoun poli opws kai na mas ta ferei i moira...
  • silia81 @ 23.05.2010 12:57
    Να συνεισφέρω στο παράδειγμά σου; Έμεινα λόγω προβλημάτων 2 μήνες σε θερμοκοιτίδα, ο αδερφός μου μόνο 4 μέρες και επέστρεψε αμέσως σπίτι. Η επιστροφή μου άργησε αλλά ακόμη κι όταν έφτασε συνοδεύτηκε με προβλήματα κι ένα καταρρακωμένο νευρικό σύστημα της μητέρας μου, απο τις φωνές και τις τσιρίδες μου Γελάω τώρα...αλλά η ρπωιμη εφηβεία μου συνοδεύτηκε απο ένα αίσθημα απόρριψης απο την πλευρά της μητέρας μου, που καλύφθηκε βέβαια στην πορεία...Ποιός ξέρει, μπορεί να το κάλυψα και μόνη μου Απο τότε νιώθω πως οι προσπάθειές μου είναι τεράστιες σε ότι κάνω και σε αντίθεση με τον αδερφό μου, οι δυσκολίες που έχω αντιμετωπίσει είναι δυσανάλογες. Παρ'όλα αυτά, επέλεξα το ρόλο του ''δυνατού'', που για να φανώ ειλικρινής, δεν ανταποκρίνεται στον εσωτερικό μου κόσμο, αλλά πιο πολύ με προστατεύει ως δίχτυ ασφαλείας απέναντι στους άλλους...
    Οι επιλογές μου βέβαια, για να μη θυματοποιώ εαυτόν, υπήρξαν ηθελημένες..
  • astropet @ 23.05.2010 13:16
    Ωραίο το προσωπικό σου παράδειγμα silia. Δείχνει αυτό ακριβώς που λέμε.
  • Journey @ 23.05.2010 13:27
    fotoula, τα κοριτσάκια στα οποία αναφέρομαι είναι ετεροζύγωτα και δεν μοιάζουν καθόλου ούτε εμφανισιακά αλλά αυτό είναι φυσικό, είναι σαν οποιαδήποτε αδερφάκια.
    Η θεωρία του/της atropet μου φαίνεται δύσκολη αν και αντικατροπτίζει αρκετές από τις σκέψεις μου καθώς παρατηρώ τις μικρούλες.
    Η πρώτη είναι όπως ξαναείπα πολύ μεθοδική κι επιμελής αλλά πολύ κλειστό παιδί που θέλει το χρόνο της για να πάρει θάρρος και να συμμετέχει στο οτιδήποτε - νηπιαγωγείο, παρέες κλπ ενώ η δεύτερη δημιουργεί έντονες εντυπώσεις και προσελκύει τους πάντες άμεσα.
    Η δεύτερη είναι ένα πολύ χαριτωμένο κοριτσάκι, αλλά η πρώτη είναι όμορφη. Κι όμως, μετά από λίγα λεπτά όλοι πιστεύουν πως η δεύτερη είναι η όμορφη γιατί απλά τους έχει..κατακτήσει.
    Είναι μερικές φορές το άσπρο και το μαύρο.
     
  • dimi84kara @ 23.05.2010 13:27
      οντως silla πολυ ωραιο παραδειγμα.....
    πολυ ρεαλιστικη ψυχολογικη καταγραφη και επεξηγηση των εμπειριων σου.
    αυτη η προωρη εφηβεια ευθυνεται για πολλα ειναι η αληθεια..πολλες καθυστερησεις και απορριψεις και απο μερους στον μετεπειτα βιο..
    θελω να πιστευω ομως οτι κατι εμεινε απο αυτη...μια πιο "αυθεντικη" (προχειρα το λεω)προσεγγιση στη ζωη......
    τωρα αν τα ενδοτερα καθρεφτιζουν και τη συμπεριφορα,νομιζω ειναι θεμα χρονου να ερθει η ισορροπια..προσωπικου χρονου!
  • astropet @ 23.05.2010 13:36
    Και να σκεφτούμε πόσο επιτακτική είναι η ανάγκη στα δίδυμα να ξεχωρίσουν. Όλοι μας μεγαλώνοντας αντιπαραβάλλουμε συνεχώς τον εαυτό μας με τους άλλους για να ανακαλύψουμε την ταυτότητά μας. Σκεφτείτε πόσο έντονα θα θέλεις να ξεχωρίσεις, όταν ο έξω κόσμος σε βλέπει πάντα σαν "πακέτο" με έναν άλλο άνθρωπο, ιδιαίτερα αν μοιάζεις κιόλας. Πόσο δύσκολο ενδεχομένως είναι για τα δίδυμα να τα ρωτάνε συνεχώς: Εσύ τώρα ποιος είσαι, ο Γιωργάκης ή ο Γιαννάκης; Εδώ εμείς εκνευριζόμαστε όταν μας λένε πόσο μοιάζεις στον πατέρα σου και στη μητέρα σου, στον χαρακτήρα, και δεν μας αρέσει, γιατί θέλουμε να ξεχωρίζουμε, να είμαστε διαφορετικοί άνθρωποι. Πόσο μαλλον όταν είσαι αναγκασμένος να ζεις με έναν καθρέφτη συνεχώς δίπλα σου.
  • fotoula @ 23.05.2010 13:38
    na eimai eilikrinis den diabasa olokliro to post (mono to arxiko) prin grapsw tin 'empeiria' mou me tis filenades mou
     
    apla pisteuw oti outws i allws o kathenas einai me ton xaraktira tou kai tis koinwnikes tou empeiries (p.x. oikogeneiaki katastasi) .. didumos i oxi
    kai episis oson afora ton xarti twn didumwn filwn mou... kapoia xaraktiristika kai 'empeiries'  - opws ta ermineuei i astrologia -  ta exei biwsei i kathemia me ton tropo tis ... opws episis kai 'monadika' i kathemia (p.x. mia pleura tou erwta... i mia ebgaine panta me mikroterous, i alli ithele idias ilikias i megaliterous kai akoma etsi 'leitourgoun - alla peri orexews 'koloku8opita )
     
     telos i kathemia filtrare tis empeiries pou ezise kai tis metetrepse se sugkekrimenes suberifores sti zwi tous.. opws, px anaferei i Silia...
     
     
    anyways
  • silia81 @ 23.05.2010 13:40
    Και πόσες υποσυνείδητες καταστάσεις συνηγορούν σε όλα αυτές τις αλλαγές της προσωπικότητας...Νομίζω πως πραγματικά, η θεωρία αγγίζει το ελάχιστο της συνολικής αλήθειας. Σωστός...astro!
  • Journey @ 23.05.2010 18:04
    Για να κάνω μια περίληψη, αν κατάλαβα καλά, το ένα δίδυμο αδεφάκι αντιδρά τόσο στην εικόνα του - που τη βλέπει στο άλλο παιδάκι και αναπτύσσει μια διαμετρικά αντίθετη προσωπικότητα.
    Και αυτά από τους πρώτους μήνες της ζωής του.
    ε?
  • Journey @ 19.06.2010 12:46
    Επανέρχομαι καθώς έχω παρατηρήσει κάτι αναλύοντας τους χάρτες τους όσο κι αν αυτό μπορεί να φαίνεται αδύνατο ή ανόητο :
    Εκεί που το ένα παιδί εκδηλώνει τα χαρακτηριστικά ενός πλανήτη σε κάποιο ζώδιο, το άλλο εκδηλώνει τα χαρακτηριστικά του πλανήτη αυτού στον οίκο.
    Για παράδειγμα έχουν και οι  δύο  Άρη στο Λέοντα.
    Η μία φαίνεται να έχει την τάση να αξιοποιεί αν μου επιτρέπεται η έκφραση τις ιδιότητες του Άρη επειδή είναι στο Λέοντα ..για παράδειγμα οτι θέλει να πρωταγωνιστεί παντού, συμπεριφέρεται σαν να έχει μονίμως έναν προβολέα στραμμένο επάνω της - και όλως παραδόξως τον έχει- ενώ η άλλη συμπεριφέρεται περισσότερο με τους περιορισμούς του Άρη στον 12ο οίκο της " πίσω από την αυλαία" ..
    Η μία εκδηλώνει τον Ερμή στον Καρκίνο και δεν έχει ιδιαίτερη αυτοπεποίθηση όταν μιλάει σε ομάδες [ στο νηπιαγωγείο της για παράδειγμα αλλά και σε φιλικούς κύκλους] ενώ η άλλη εκδηλώνει έστω και σε πρώιμο στάδιο τον Ερμή στον 11ο οίκο, ενδιαφέρεται για το τί συμβαίνει στις ομάδες που σχετίζεται, στέκεται στο κέντρο τους και προσπαθεί να...κατευθύνει.
    Προς το παρόν τουλάχιστον η μία εκδηλώνει αρκετά τη Σελήνη της στην Παρθένο- διπλώνει τα ρουχαλάκια της από 3 ετών- και η άλλη μάλλον απλώς έχει τη Σελήνη της στο 2ο οίκο γιατί ξετρελαίνεται με την ιδέα να είναι συνεχώς σε επαφή με πολύ κόσμο και όλοι να βλέπουν ό,τι κάνει, μια ζωγραφιά της για παράδειγμα.
    Δεν θυμάμαι πού διάβαζα για τις διαπραγματευτικές ικανότητες αλλά δεν θα ξεχάσω ποτέ τη μία από τις δύο να προσπαθεί να ανταλάξει 2 μικρά παιχνιδάκια που είχε αρπάξει σε έναν παιδότοπο με έναν κούνελο 1,5 μέτρου που είχε ένα άλλο παιδάκι και φυσικά το κατάφερε ενώ η άλλη απλώς παρατηρούσε τη...συναλλαγή.
     
    Έχω κάνει λάθος στο post , δεν έχουν ωροσκόπο Παρθένο αλλά Λέοντα [ η ώρα γέννησής τους είναι 9:50 &9:51 αλλά από απροσεξία είχα υπολογίσει 10:50&1051].
    Η μία είναι περισσότερο Καρκίνος, η άλλη είναι σχεδόν, εντελώς Λέων.
     
     
     
  • Journey @ 19.06.2010 12:56
    Φυσικά και θα πάρουμε το Όσκαρ γιατί ο συνδυασμός Καρκίνου και Λέοντα
    είναι εξόχως καλλιτεχνικός και διαβάζω εδώ κι εκεί για τάση στην
    επιτυχία και στην αποδοχή ..
    " Ευχαριστώ τη μαμά μου, το μπαμπά μου, τη θεία μου και το stardome".
    Υ.Γ. μη γελάτε που η θεία είναι ξετρελλαμένη με τις μικρές γιατί στα Όσκαρ θα σας αναφέρουν αρνητικά
  • astropet @ 19.06.2010 13:18
    Επομένως journey, αυτό που λες είναι ότι δεν βλέπεις αστρολογικό πρόβλημα. Τα διαφορετικά χαρακτηριστικά που εκδηλώνουν τα δύο αδερφάκια έχουν έρεισμα στον αστρολογικό χάρτη.
    Και να πω και το άλλο; Έχει καταντήσει πλέον απορίας άξιον πώς γίνεται κανένας δίδυμος να ΜΗ μοιάζει με τον αδερφό του. Δεν έχω ακούσει κανέναν δίδυμο να λέει, πω πω, είμαστε ίδιοι με τον αδερφό μου! Μα κανέναν! Και η απορία μου είναι, εδώ βρίσκουμε δύο εντελώς ξένους ανθρώπους να λένε πόσο μοιάζουμε κλπ., αλλά τα δύο δίδυμα παιδιά να είναι πια μέρα με τη νύχτα. Έχω αρχίσει και το αμφισβητώ έντονα πλέον όλο αυτό. Επαναλαμβάνω λοιπόν, ότι εμείς, που δεν έχουμε δίδυμο αδερφό, δεν μας ανησυχεί αν βρούμε κάποιον που να μοιραζόμαστε κάποια χαρακτηριστικά, γιατί είμαστε ασφαλείς στην ατομικότητά μας. Ξέρουμε ότι είμαστε μοναδικοί και δεν έχουμε να αποδείξουμε τίποτα σε κανέναν. Για τα δίδυμα όμως, η διαφοροποίηση είναι απ'ό,τι φαίνεται ζήτημα ζωής ή θανάτου. Εγώ θα κάνω αυτό κι εσύ θα κάνεις εκείνο, γιατί ΠΡΕΠΕΙ να ξεχωρίσουμε. Αλλά και το γύρω περιβάλλον των διδύμων εστιάζει ΜΟΝΟ στις διαφορές γιατί ΠΡΕΠΕΙ κάπως να τα ξεχωρίσει.
    Πιστεύω λοιπόν ότι η παρατήρησή μας δεν είναι αντικειμενική.
  • Journey @ 19.06.2010 13:27
    Δεν νομίζω οτι το τοποθέτησα ποτέ ως πρόβλημα αλλά περισσότερο ήταν μια απορία- και παραμένει.
    Προσωπικά κάνω ένα μεγάλο ταξίδι στην παρατήρηση των δυνατοτήτων του ανθρώπου.
    Αν ξεκινήσουμε παραδεχόμενοι οτι αυτή μου η παρατήρηση είναι εφικτό να συμβαίνει και όντως το ένα παιδί αξιοποιεί κάποια χαρακτηριστικά και το άλλο κάποια άλλα από την πρώτη τους ηλικία, ενστικτωδώς ίσως, τότε δημιουργεί έως και δέος το μεγάλο εύρος των δυνατοτήτων μας...
    'Εχουμε την επιλογή να είμαστε για παράδειγμα ο Άρης στο Λέοντα ή ο Άρης στο 12ο..
    Αυτό από μόνο του είναι τεράστιο..
    Κάποια φίλη - εδώ στο stardome έλεγε τις προάλλες οτι τελικά ίσως ο αστρολογικός μας χάρτης να μην είναι παρά ένα σπίτι με χώρους και αντικέιμενα και θέα κι εμείς να επιλέγουμε πού βρισκόμαστε και τι κάνουμε..
    Είμαστε το κατ εξοχήν όργανο ρύθμισης της εξέλιξής μας και την ζωής μας..
    Κι όμως, άνθρωποι αρκετά έξυπνοι και στοχαστικοί δεν μπορπύν να καταφέρουν τον επαναπροσδιορισμό τηε ζωής τους ή την επαναοτοποθέτησή τους αν θές σε άλλα επίπεδα.
    Εξακολουθεί για μένα να είναι εκπλητκικό έτσι όπως έχω αρχίσει να το σκέφτομαι..
  • astropet @ 19.06.2010 13:35
    Τα δίδυμα απλά είναι ΔΥΟ άνθρωποι και μπορούν να παίξουν συγχρόνως τους διάφορους ρόλους του χάρτη τους. Ένας άλλος άνθρωπος όμως, αναγκαστικά κάποια στιγμή θα είναι Άρης στον ωροσκόπο και κάποιες άλλες κυβερνήτης του ωροσκόπου στον 12ο. Εφόσον είναι δύο συμπεριφορές που αλληλοαναιρούνται ως ένα βαθμό, θα πρέπει κάθε φορά να επιλέγεται ΜΙΑ συμπεριφορά.
  • Journey @ 19.06.2010 13:47
    Αν τα δίδυμα χωριστούν - έστω και στα τμήματα της τάξης τους στο σχολείο - θα πάρουν διαφορετικούς δρόμους από το αν δεν χωριστούν?
    Το ρωτάω αυτό διότι φαίνεται οτι και αστρολογικά έχει βάση και βεβαίως είναι ένα πολύ σημαντικό θέμα στην παιδοψυχολογία.

έχουν γενέθλια 262 μέλη.

γιορτάζουν οι: Φίλιππας, Ιάκωβος, Ιακωβίνα

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

  • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • loading...
  • loading...